A magyar kormány köti az ebet a karóhoz, hogy az Európai Bizottság a homofób (szerintük: gyerekvédelmi) törvény miatt késlelteti a magyar helyreállítási terv elfogadását. Most kormányhatározatban rögzítették a szempontokat.

A helyreállítási terv szerint hazánknak járó, európai uniós forrásokkal kapcsolatos kérdésekről szóló kormányhatározat jelent meg a Magyar Közlöny pénteki számában.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett kormányhatározat szerint

Az Európai Bizottság – az Európai Parlament politikai nyomásgyakorlásának engedve – a gyermekek védelme érdekében megvalósított hazai jogalkotással összefüggő politikai ellenvéleménye okán hazánk helyreállítási tervének elfogadását késlelteti.

Ezt ugyan az Európai Bizottság tagadja, ám ez nem befolyásolja a magyar kormányt abban, hogy a pénzek visszatartását a homofób elemeket tartalmazó pedofiltörvény elleni brüsszeli tiltakozásokkal kösse össze – emlékeztet a 24.hu.

A határozat ezzel összefüggésben kimondja, hogy a helyreállítási terv keretében Magyarországnak járó összegek csak akkor fogadhatók el, ha

- az Európai Bizottság nem támaszt Magyarországgal szemben olyan feltételt, amelyet más tagállamokkal szemben nem alkalmaznak (kettős mérce tilalma).

- Ha tiszteletben tartják az Európai Unió Alapjogi Chartájának 14. cikkében rögzítetteket, miszerint „a szülők azon jogát, hogy gyermekeik számára vallási, világnézeti vagy pedagógiai meggyőződésüknek megfelelő nevelést biztosítsanak, tiszteletben kell tartani az e jogok és szabadságok gyakorlását szabályozó nemzeti törvényekkel összhangban”.

- Valamint az Európai Unió Alapjogi Chartájának 21. cikke szerinti, nemek közötti megkülönböztetés fogalmát a szöveg eredeti, hagyományos (biológiai) jelentése szerint alkalmazzák.

- A kormány ezenfelül azt is rögzítette, hogy a gazdaság újraindítása szempontjából hazánk helyreállítási tervének végrehajtása kiemelt kormányzati célnak minősül

A kormányhatározat egyúttal felszólítja az érintett minisztereket, hogy „hazánk helyreállítási tervének végrehajtása” érdekében, haladéktalanul kezdjék meg „a Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervéhez kapcsolódó intézkedési lista szerinti intézkedések végrehajtását.” Ennek egyik pontja Varga Mihálynak ad konkrét feladatot: a pénzügyminiszternek el kell kezdenie előkészíteni a Nemzeti Helyreállítási Alap terhére a forrásigények felmerülésének ütemében a végrehajtáshoz szükséges források előfinanszírozását.

A helyreállítási tervről, amelyet Magyarország benyújtott az Európai Bizottságnak, már hetek óta folyik a vita. A Miniszterelnökség korábban elhárította, hogy a bizottságnak bármilyen szakmai jellegű gondja lenne a benyújtott tervekkel, szerintük

csak a magyar pedofiltörvény elfogadása után állt elő „abszurd”, jogi jellegű követelésekkel Brüsszel.

A késedelmek miatt nemrég arról is döntöttek, hogy a magyar helyreállítási tervet egyelőre az uniós pénz nélkül indítják el.

A kormány elfogadja a helyreállítási pénzeket az EU-tól, de feltételeket szab

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A helyreállítási pénz nem ajándék, jár nekünk

A helyreállítási program gazdaságpolitikai tartalmában teljes az egyetértés Orbán szerint, de az unió most ezt késlelteti, „de nem tudják nem ideadni. Ez nem ajándék, hanem jár nekünk.” A jogállamiság rendszerszintű problémái miatt az Európai Bizottság ugyanis nem fogadja el azt a helyreállítási tervet, amiben Magyarország 2500 milliárd forintnyi vissza nem térítendő forrásra tart igényt.

Ezért a kormány létrehozza a magyar helyreállítási alapot, és „ezt a csatát meg fogjuk nyerni”

- mondta még pénteken Orbán.

Forrás: Index.hu, 24.hu, 444.hu

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Mi kapjuk a pénzt és mi támasztunk feltételeket! Ez már nem is Orbániádia, ez maga Elmekórtania! És az államvezetésben és híveikben csupa elmebeteggel találkozhatunk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
Csak aberráltképzési kényszer nélkül fogadjuk el? Helyes!
Béla333
Bolond ez az Orbán! Ezzel a kényszeres harcával.
Mindig kitalál valami baromságot, összevesz ezzel kapcsolatosan mindenkivel, majd enged a hülyeségéből és eladja úgy, hogy ő győzött.
Elegük van már az embereknek ebből az állandó harcból.
Élni szeretnének békében, jólétben, nem harcolni!
Nessy
Megható kormányunk kegyes hozzáállása! "Feltételekkel, de elfogadja az uniós támogatást!"
vacsi
@Nessy: Nagyon is tévedsz, ez a pénz valóban jár nekünk, és feltételekhez nem Orbán köti! Nem tudom, van-e unokád, de neki nem egy boldog, békés jövőt szeretnél? Mert én igen - és ennek egyik feltétele, hogy buzik, pedofilok, állatokkal kamatyolók meg egyebek legalább a köznevelési intézményekben ne kerülhessenek a gyerek közelébe! És nem érdekel, hogy ezért ki mit gondol rólam!
namihami
Mi kapjuk a pénzt és mi támasztunk feltételeket! Ez már nem is Orbániádia, ez maga Elmekórtania! És az államvezetésben és híveikben csupa elmebeteggel találkozhatunk.
Eladott Ország
"Nem tudom, hány évente születnek ilyen minden hájjal megkent, küldetéstudatos erkölcsi vakondtúrások, akik egész országokat íratnak a nevükre és gyűrnek maguk alá, akik emberi sorsok millióit törik derékba szenvtelenül és rezzenéstelenül azért, hogy a megkaparintott bársonyszékeiket a büdös életben ne lehessen kihúzni alóluk, viszont. Azon lehet, hogy még a legelvetemültebb híveknek is érdemes volna tíz év feneketlen rajongás után elgondolkodni, hogy aki 77 milliárd forintról is hajlandó röhögve lemondani csak azért, mert annak része egy nevetséges 4 milliárdos tétel, amelynek felhasználásába nem szólhat bele; aki az ország járvány utáni talpra állását is képes telibeokádni és nagy pofával bejelenteni, hogy majd ő a magyarok pénzéből kifizeti (ócska könyvelési blöff), amit Brüsszel azért akar elvenni, mert ő a magyar gyerekeket védi, azt minek lehet nevezni a lókupectől a hazaárulóig terjedő skálán. A több mint 3000 milliárdos kedvezményes uniós hitel nem kellett, a 2500 milliárdnyi vissza nem térítendő támogatás nem kell, a Norvég Alap 77 milliárdja nem kell, miközben szuverén, büszke mimagyarok bőrére, szuverén, büszke mimagyarok pénzéből, verejtékéből és a felnövekvő generációk jövőjéből épül 2000 év alatt megtérülő kínai vasút, franc tudja mikor megtérülő kínai elitegyetem, paksi atomerőmű és betonrengetegek, ameddig bele nem döglünk."
kissé felnőttem
na csak nem ?A lekváros bukta nekem szab feltételeket? normális ? aligha.a kötöm az ebet a karóhoz magyar suttyó ment alitása.. bohozat . lassan átmegy kabaréba.
Eladott Ország
"Orbán Magyarországánál nincs jelenleg eladósodottabb ország a régióban (1704,5 milliárdos hiányt hozott össze az államháztartás az első félévben), a román minimálbér minden ellenkező bezzegezéssel szemben többet ér, mint a magyar, a csupasz seggünk kilóg a gatyából, de az elvtársak vívják az ideológiai és kultúrszabadságharcukat Brüsszel és a józan ész ellen, mintha nem lenne holnap. Tényleg már csak egy tetves olimpia hiányozna, és minden a helyére kerülne. Igaz, hogy a miniszterelnök egyetlen röffentésére miszerint nem álhír, hogy akkora kiütéses győzelmet aratott, hogy az EU-s pénzek sehol nincsenek, és ameddig megérkeznek ki tudja mikor, magyar költségvetési forrásokból óhajtják finanszírozni a nem tudjuk micsodát, bezuhan a forint, de akkor sem hagyjuk, nem engedjük, igazságot Magyarországnak! Apropó: most, hogy az Európa gyűlölködő szegényháza címért folyó versenyt lényegében megnyertük, vajon mit szól ahhoz a büszke magyar nép, hogy a 36 milliárd forint állami támogatással kitömött Audi már 4000 milliárd forintot lapátolt ki az országból, mióta a nemzeti megmentés kormánya uralkodik? Biztos, hogy a genderfluid óvodások és a melegek jelentik a legnagyobb veszélyt erre az országra? Nem lehet, hogy még a renitens, önálló gondolkodású sajátjaikat is kémszoftverrel megcélzó, a lehallgatási mizériát éppen elsunnyogni akaró illiberálisék miatt rohad itt minden? Vagy ezt még mindig nem lehet teljes bizonyossággal kijelenteni? Van még újabb 12 évünk arra, hogy ez kiderüljön?"
human
Tehát Orbán szab feltételt annak hogy ekfogadjuk az EU támogatását.
Ez engem arra emlékeztet mikor orbán fefüggesztette a néppárti tagságát, mintha más választása lett volna.
Pálinkás Pál
@vacsi: az unokák boldog jövőjének feltétele a fidesz,és szimpatizánsai felszámolása...mert aki pénzért fideszes az NER maffia tag..aki meg meggyőződésből,az gyengeelméjű...egyikre sincs szükség...
Nessy
@vacsi: Miután tudom mi a két összemosott téma között a különbség, és a gyermekem is, ergo az unokám is a pedofilíáról felvilágosítást nyert időben. Most viszont a család gyerekeit kell felvilágosítanom végzettségemnél fogva, idő előtt, hogy mit jelent a buzi, amit lépten, nyomon hallanak. Úgy hogy ez az eszement homofóbia, aminek semmi köze a gyerekekre valóban veszélyes pedofiliához, oda vezetett, hogy ha a szülő sem tudja, akkor jönnek a haverok, az iskolai mosdó hírmondó, esetleg a valamelyik közösségi chat . Ott viszont ki tudja, kibe botlik a gyerek!
Clavigo
Ez most vicc,,,?? Vagy megint túltolta ez rühes Kullancs a " zalapvető élelmiszerét ".???
kereső
Egyszóval. Nem jön pénz az Eu-tól, mert orbánnak nem derogálnak a közös szabályok, nem hajlandó levenni a xaros csizmáját az asztalról. Igy aztán itt a magyarázat. Az Eu nem teljesiti egy tagállamának a feltételeit- azaz, nem hajlandó "megvédeni a gyermekeket", orbánnak pedig ez fontosabb, mint néhány ezer milliárd forint- ezért aztán nem kell az Eu koszos pénze. Orbán megnyerte a 2022-es választást, hacsak addig fel nem lógatják lábánál fogva a gazemberség miatt. Úgy, mint a nagy elődöt.
Giovanni Alba
@Nessy: ma, 12:43
Láttam egy képet, tehát ez megint hozott anyag. Megpróbálom tolmácsolni. Tehát:
-Anya, mi az hogy meleg?
-Anya, mi az hogy LMBTQ?
-Anya, mi az a nemváltás?
-Hol hallottad ezeket kisfiam?
-Az a bácsi a TV-ben mindig ilyenekről beszél.
tudode
Gratula!
.
A honfoglalás óta talán nem fordúlt elő az, hogy egy szarkabőrbe bújt csúszómászó kegyet gyakorol bármelyik klub tagja közjogilag érvénytelen írkálmánnyal azzal a klubbal szemben, amelyet nem sikerült átalakítani, amúgy egy gyülekezet góréja, akire ráégett a székházmutyi, mint biKÁRA a billog, azt hogy még a klubb LÓvéját is a feneketlen kikizsebébe dugHASSA, amúgy közjogilag érvénytelen, szakÁCS szintű rötyipapírra való hivatkozással, mindenféle államháztartási ismeret nélkül:
.
---- Elfogadták Orbán álmát, a rendeleti költségvetést
24.hu/fn/gazdasag/2016/03/23/elfogadtak-orban-almat-a-rendeleti-koltsegvetest/#
.
„””Egyedül a (mindenkori) miniszterelnök kezébe került a költségvetési előirányzatok és a kötelezettségvállalások kérdése.”””
-------------------------
.
Ha nincs benne a nyulkaPISZKÁBAN az EU pénzekhez való jgosúltság, akkor ez abszolút viccnek tekinthető, azaz
.
Abszolút nem mindegy fal mellett falni, vagy sz@r mellett falni, összetéveszt a az enyves kező kedves vezető a szezont a trottyos gatyája hokizsebével!
.
Valószínűsíthető, hogy úgy meghatódik az EU, hogy megbánja az EU azt a türelmet, amit ezzel a politikai szélhámossal kapcsolatban tanúsított tizenegy éve, a soros elnöksége óta, kivételesen a miniszterelnök virtuális vaskalapjában:
.
---- Médiatörvény: Orbán Viktor válasza az Európai Parlamentben 2011. január 19.
www.youtube.com/watch?v=oZfyOV5HmUk&t=281s
--------------------------
.
Azért mindehhez ronocérosz vastagsgú orca szükségeltetik!
Nessy
@tudode: Van neki is, meg külügyérünknek, és a szócséplőiknek is!
karma1
Aha, Ez az az eset, amikor valaki az ablakod ala szarik, es toled ker WC papirt, es meg le is tol, hogy miert nem komfortosabb az ablakod alja.
A pofatlansag Csimborasszpja!
tudode
@sgl: .
Gratulálok az O1G mémekhez. Kivétel nélkül találóak. Figyelemmel kísérem, ezt is plagizáltam!
tudode
@Nessy: ..
A cinkosainak is kötelezően, mert aki nem őfélesége nótáját fújja az olyan sorra jut mint Simicska, Ángyán dr., Illés Zoltán, és sokan mások, hosszú kínozással, a pofakaratéval, és a karaktergyilkolással.
.
Duzzoghat a pacák, mert Gyurcsányhoz hasonló ütés álló ellenfele/ellensége nincs, mnt az MDF, az SZDSZ, a kiagazdák, akinek annyi, meg a bambi lett a vége, egy nyeletre lenyelte, de Gyurcsány árnyékként követő ói úgy, hogy már rettet a saját árnyéKÁTÓL is!
.
Bezzeg ha megbecsüli magát nem lenne mentálisan, anyagilag kiizélve az ország!
tudode
@sgl: ,
Hasonlóan, a korábban még objektív Origó-hoz, a 444-en is már csak elvétve lehet kommentelni, azzal együtt, hogy majdnem minden orgánum kénytelen cenzúrázni, tatva attól, hogy a Népszabadság, és a Klubrádió sorsára jutnak, amely azért hallatják a hangjukat a Megbeszéljük c. műsorban, de az Amerikai Népszava nevén nevezi afijukat!
.
Mire számítanak "ezek" hány életük van, amikor lejár a földi mandátumuk egy lepedő elegendő lesz mindannyiunknak!
.
Meg szeretném élni azt, amikor végleg lejár az EGYEDURALKODÓ földi mandátuma, és a szerecsenmosdatók el fogják énekelni, hogy
.
------ Szécsi Pál Mások vittek rossz utakra..
www.youtube.com/watch?v=TuQ9Q6VlrLo
.
Mert az ember egy porszem, nagyrakás senki, próbálj meg ember EMBERRÉ lennii
.
---- Solti Károly: Az ember egy léha, egy könnyelmű senki
www.youtube.com/watch?v=eeAHpPNSHCc
-------------------------
.
Számomra 86. évesen így könnyebb elviselni azt a bábeli zűrzavart elviselni amit ez a kertitörpe megengedhet magának az ország első embere, az un. KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK pecázás között talán elgondokozik azon, hogy a haltól büdos az ország vagy a kertitörpétől.
.
Valójában gazdátlan az ország egy öntörvényű vaskalapos "szabad" kőmüves "politikai művészete" következtében, és nincs aki megvonja tőle a bizalmat!
Qqberci
"A helyreállítási pénz nem ajándék, jár nekünk"

A pofád jár, csútkány!...
Nessy
@Qqberci: Finoman szólva O.V. szereptévesztésben van. A kesztyűbáb minisztereivel, és szócséplőivel egyetemben! De ez a cezarománia alaptünete! Gyógyíthatatlan.
bence
@vacsi: ! Adható , de nem jár ! orbán aláírta a megállapodást amit soha nem tartott be ! Helyette háborúzik , hazudozik ! Csak két nevet sorolok a fidesz köreiből : Kaleta , Szájer , de egyébként ilyenekkel van tele a fidesz !
Giovanni Alba
@tudode: ma, 17:03
Én a diszkuszon (nem így írják, de érted) keresztül érem el a kommentfalat. Bennfentesek valami gazsfi-t is említettek, de az már nekem nagyon kínai.
magyar1
Ez curva jó: adok pénzt ha buzikat neveltek.:(
magyar1
A befizetéseket is így kell, fizetünk az uniónak ha kussban marad a buzi és migrineveléssel.
csipetke
Mint a rossz kurva,aki nem hagyja magát megdugni,de a lóvét elkéri. Még egy ilyen elmeroggyant kormány a világon nincs. Még ők szabnak feltételeket,hogy az EU ideadhassa a pénzt.Szomorú,hogy ezt a pénzt nem az önkormányzatok kapják lakosságarányosan elosztva,hanem valószínűleg ezt is az Enyveskéz bt,vagy kft, /amit itt kormánynak hívnak/ ,kaparintja meg
vacsi
@Pálinkás Pál: Hogy kire van szükség, szerencsére nem Te és a hozzád hasonlók mondják meg! Egyébként miből gondolod, hogy rád bárkinek szüksége van?
tudode
@Giovanni Alba: .
Én amiatt nem értem a számítástechnikai szaknyelvet, mert egy percig nem jártam számítástechnikai tanfolyamra!
.
Haladni kell a korral a mechanikus gépírástól, a csodálatos világhálóig, amellyel ott van mindannyiunknak a szobánkban az egész világ, a késztetés, hogy egy életen át tanulni kell!
Giovanni Alba
@tudode: ma, 21:52
2006-ban úgy döntött, hogy ír egy könyvet „A lélek szépsége” címmel, amit még Olivetti-Lettera 22 írógépével gépelt.
„ Amikor hajt a tudásvágy, tanulsz. Ebben a kor nem akadályozhat meg”- mondta Giuseppe Paternò
2017-ben beiratkozott az egyetemre, és három év után megszerezte a főiskolai diplomát. De a 97 éves friss diplomás itt nem áll meg. Folytatni kívánja a tanulmányait, egészen a doktori fokozat megszerzéséig.
Szóval csak így tovább
gina
Még ez az elmebeteg szab feltételeket seggbe kellene rugni ezt a mocskot a bandájával együtt
gina
@ómió: Téged egy fán lógve lenne jó te elmebeteg szemét
tudode
@Giovanni Alba: .
Én megéltem a Ii. világháborút 86. évesen nyugalmazott közszolgaként belelátok a kedves vezető, és az átpolitizált, mai államigazgatás cinkeltkártyáiba, kis megszakításokkal. ahova az átkosban jó tanulóként kértek ki az iskolából úgy, hogy nem voltam se úttörőt, se KISZ-tag, annyi sikerélmnnyel, amire szépkorúan tiszta lelkiismerettel tekintek vissza, mert még a Rákosi rendszerben is a szakmai tudás, és a szhorgalom volt a mérték!
.
Az élet iskolájában is tanulni kell annak érdekében, hogy még ebben a katyvaszban is megértés szintjére kerüljön az, aki nem ragad meg a rántáskeverésnél, pl. most olvastam, és féltem a a gyermeket, hogy milyen jövő vár rájuk:
.
--- Az elfogadhatatlan egy uniós országban, hogy nincs egyetlen független intézmény, amely vizsgálhatna egy megfigyelési ügyet
nepszava.us/az-elfogadhatatlan-egy-unios-orszagban-hogy-nincs-egyetlen-fuggetlen-intezmeny-amely-vizsgalhatna-egy-megfigyelesi-ugyet/
---------------------
.
Így élünk mi, ebben a kilátástalanságban, bizonytalanságban, de az életnél nincs klasszabb móka!!!
magyar1
@gina: Ki? Rám gondoltál? Finoman szólva sem kedvelem a románokat, de az ilyen bunkókat sem mint te.
karma1
@magyar1: Legalabb ne hirdesd magadrol, hogy mennyire sotet vagy! Eloszor is: buzikat nem lehet nevelni - valaki vagy annak szuletik, vagy nem. Ez nem valasztas kerdese!
Az a hulye kijelentesed, hogy migriket nevelni, az meg vajon mit takar? Mert nagyon sokan a "migrik" kozul mar phd doktorok, mikor el kellett menekulniuk a hazajukbol.
Es igen, a "migriknek" kell nyelvoktatast tartani, hogy a befogado orszag nyelvet megertsek, hogy el tudjanak menni dolgozni. Kivancsi lennek arra, hogyha teged most felkapna egy teleportalo berendezes, es lerakna mondjuk London belvarosaban, abban az egyszal oltozekedben, amiben vagy, esetleg csak valami kis zsebpenzzel, akkor te hogyan szolalnal meg, hogy egy pohar vizet kerj? Mert szerintem te a magyaron kivul mas nyelvet nem beszelsz, kulonben nem lennel ennyire alultajekozott. Es akkor meg finoman fogalmaztam meg azt a tenyt, hogy fingod nincs dolgokrol. De ha meg tanultal is valamilyen nyelven valaha az iskolaban, es nagy nehezen ossze tudsz allitani egy kerdomondatot, akkor meg semmi garancia sincs arra, hogy megertsd, mit valaszolt a "benszulott" londoni polgar.
Szoval sokkal jobb lenne, ha megprobalkoznal gondolkodni, es tobb oldalrol tajekozodni, nemcsak a kesma-bol, meg a metro ujsagbol
magyar1
@karma1: Ez az amikor elfogy vagy sosem volt észérved és bután okoskodsz, osztod az észt mikor neked nincs.
karma1
@magyar1: Nyugi, nekem egeszen biztos, hogy tobb van. Ez mar abbol is latszik, hogy engem nem pumpol a kedvenc minielnokod...:)
csipetke
@Giovanni Alba: 14:12 tegnap Ezen tényleg már csak röhög az ember,ha a tévéműsorokat veszem. Nézem a Gyilkos elmék-et, ahol többnyire sorozatgyilkosok,és elég durva dolgok vannak, de sokszor korhatárjelölés nélkül, ámde jön a reklám,ahol az idióta törvény életbelépése óta jön a 12-es karika,de be is mondják,hogy 12 év alatti nézőknek nem ajánlják,és jön a lábgomba,vagy a hüvelygomba-krém,és a kóla,vagy az üdítő,esetleg a túró rudi reklám. Ez az ország tényleg kész elmebaj..
justhpeter
Szeretném támogatni az Uniót innovációval. A dolog arról szólna, hogy az Unióban is - ahogy a kormányunk is - mindent mérnek. Ha pedig mindent mérnek, akkor ott mértékegységnek is kell lennie, hogy a mért egységek között viszonyítást lehetne tenni. Hiányolom, hogy a Pofátlanságnak még nincs megfelelő mértéke, azt csak elcsépelt jelzőkkel szokták kifejezni. Javaslom tehát, hogy az Unióban a pofátlanság mértékeegysége legyen az Orbán, amiket számokkal, vagy más módon - pl: 9 orbán, giga orbán. Ezzel megemlékeznénk az Unió történetének eddigi legpofátlanabb emberéről, aki szerencsénkre vagy szégyeneünkre magyar, tehát egyben hungarikum is.
verőce21
Mi értelme van úgy támogatåst kapni - amelyből ~80% a saját befizetett pénzünk -, hogy cserébe a teljes felnövő korosztály aberrálttá nevelését kérik cserébe?
ómió
@gina: Tükör előtt állva egy elmebeteg szemetet láttatott veled a trippeled, vagina efftársnő! És mindjárt másra is hazudtatta veled? Kezeltesd! Vagy már maradandó az elmebajod? Nem baj! Ezáltal csak "annál jobb" efftárs lehetsz!
solidedge
Orbánék cserébe azt kérik, hogy tovább is lehessen lopni és a demokráciát sárba tiporni.
Gazella
Az EU már nem fog hajbókolni ennek a szarkupacnak.
verőce21
Össze is szarták magukat, eu-sok!
Hova rakják a milliárdokat, ha Viki masnit is akar az ajándékra?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.