Az egyház járuléktartozásai miatt lép fel a MET intézményeivel szemben az adóhatóság ám Iványi Gábor a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában megszólalt arról is, kinek áll ez érdekében – írja a Népszava.

"Ez Orbán Viktor személyes bosszúja, rosszabb a helyzet mint 1989 előtt" – Iványi Gábor megszólalt a gonosz hatalomról
Kép:MTI/Kovács Tamás

Azért nem tudnak fizetni, mivel az állam nem adja nekik a megállapodás szerinti támogatásukat, "ami nélkül a működés elképzelhetetlen". Hiányzik a költségvetésükből 95 millió forint, amit az Emberi Erőforrások Minisztérium (Emmi) a vett el tőlük arra hivatkozva, hogy a szegény gyerekek támogatása nem megtérülő befektetés. 

Ráadásul annak idején bíztak abban, korrekt lesz velük az állam és nem számítottak arra, hogy

jön egy megkergült társaság, ami nemcsak az oroszokat akarja visszahívni, hanem kicsinyes bosszúból őket is megfosztja a tisztességesen szerzett jogaiktól.

Ez a sóval behintés időszaka, ám reményét fejezte ki, hogy a "gonosz hatalom" meggondolja magát, és rájön, nem éri ez meg neki. Iványi Gábor úgy látja, a Fidesz egy olyan egyházi törvénymódosítást hozott, amivel ők soha nem fogják visszaszerezni jogaikat.

Ez egy gonosz ördögi játék, amiben a Fidesz gyötör bennünket. Nincs másról szó, mint vallásüldözésről, miközben képmutató módon a vallások védelmezőjeként illegeti magát. Ez Orbán Viktor személyes bosszúja, nem pedig Maruzsa Zoltánnak antipatikusak.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az Iványi Gáborék ellen folytatott állami fellépés egyik legutolsó fejezete az volt, hogy az adóhivatal munkatársai megjelentek szegedi intézményükben. A végrehajtók csak a táblákat és a padokat tudták volna elvinni, de azokat nem találták értékesíthetőnek.

Rosszabb a helyzet mint 1989 előtt. Akkor az a hatalom szégyenlősebb és fáradtabb volt, a mostani hatalom tombol

- fogalmazott, majd hozzátette: abban reménykedik, hogy a következő választásokon megbukik a jelenlegi "rezsim".

Forrás: Népszava
Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Egy ócska, kicsinyes görcsrángatta útonálló tolvaj, úgy döntött-mert Iványi lelkész úr megőrizte a gerincét-, hogy pusztuljon az , aki igazi keresztényi módon a legelesettebbeket kivánja szolgálni, ellentétben azzal/azokkal, akik a kereszténységüket és hazájukat/hazaszeretetüket a szájukon hordják. Isten fizessen meg nekik ezért.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Orbán egy keresztényüldőző szemét !!!
Pálinkás Pál
iványi a tatárszentgyörgyi cigó beszéde óta egy hernyó a szememben.../ neten megtalálható /...azóta minden lélegzetvétele merénylet a normális emberek ellen..
kereső
Egy ócska, kicsinyes görcsrángatta útonálló tolvaj, úgy döntött-mert Iványi lelkész úr megőrizte a gerincét-, hogy pusztuljon az , aki igazi keresztényi módon a legelesettebbeket kivánja szolgálni, ellentétben azzal/azokkal, akik a kereszténységüket és hazájukat/hazaszeretetüket a szájukon hordják. Isten fizessen meg nekik ezért.
Nyírfa
Szégyenlősebb, fáradtabb vagy tisztességesebb? Én maradok az utóbbi mellett.
madlaci66
@Shikari: az orbán gyerek egyháza mennyivel többet tett le az asztalra, amivel kiérdemelte az állami támogatást? És mennyi ideig is működött előtte? És a támogatás után?
rokker33
Hagyjuk már...Az egyház sír, hogy nem kap elég pénzt! Te mocsok csuhás megnézném én azokat az árvákat, hogy milyen körülmények között élnek! Szerintem egy reptéri kóbor kutyának is jobb sorsa van mint azoknak a szerencsétlen gyerekeknek! Úgyhogy nem kell sírni van ott pénz nem is olyan kevés!!!
dr. prédikátor
@Shikari: @Shikari: nyikari cerkóf te büdösbogár kocsma náci!!! ezt honnan másoltad ki??? mert a te agybogár rágta agyadból ez nem telik ki!!! TAKARODJ A KLOZETODBA!!!
kereső
@rokker33: Figyu! A MET nem "bevett egyház"- azaz az állam szemében nem egyház 2012 óta. Tehát szó nincs az esetükben kiemelt egyházi támogatásról. Egyébként az egyházi státusz elvételét jogtalannak itélte az emberjogi biróság, és kötelezte az államot annak visszaállitására. A MET, az "Oltalom Karitativ Egyesületen" keresztül számtalan helyen tart fenn óvodát, általános és szakképző iskolát-gyakorlatilag kimondottan hátrányos helyzetű gyermekek számára.Ezzel közfeladatot lát el. És amig a katolikus, református és a többi egyház milliárdos nagyságrendben kap hitéleti!!! támogatást is, addig a MET-től a kormány elvonja a közfeladat ellátásához szükséges forrásokat is. Legalább előbb tájékozódnál, mielőtt "anyázni" kezdesz!!
Peller Anikó
"..mely Parlamentet a lehető legdemokratikusabb módon választották!"

Hazudsz mint mindig te nyomorult krumplibogár, ráadásul pénzért, geciromán, románok szégyene.
rokker33
@kereső: Mocskos csuhás mind! Szerinted mennyit költenek az árvákra? Elmondom szinte semmit!A pénzt ellopták és szét osztották egymás között!Az egész világon így működik! Ezeket csak a pénz érdekli Eddig nem szóltak mert nem volt biztos a rezsim bukása. Most már átpártoltak az ellenzék oldalára,de csak a pénz miatt!Mocskos dolog a vallás már régen bekellett volna tiltani az egész világon!
ómió
Hej, azok a "legendás" békepapi idők...! Igaz, Iványi efftárs!?
Namely
"Az egyház járuléktartozásai miatt lép fel a MET intézményeivel szemben az adóhatóság ám Iványi Gábor a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában megszólalt arról is, kinek áll ez érdekében"

Majd én megmondom. Minden adófizető állampolgárnak, pl nekem is, akiknek elegünk van abból, hogy bizonyos majmok nem fizetnek adót, és amikor jön a hatóság, akkor elrohannak vagy az ellenzékhez, vagy a kormányzathoz, és elsírják, hogy őket politikai támadás érte.

Elnézést, de a ************* anyádat! Fizess adót, te patkány! Én is fizetek, és nem jöhetek azzal, hogy "há kérem nem gyütt meg a pínzem, tesó, maj ha az állam tejel nekem, akkó fizetek"

Kabbe, te szemét ingyenélő!

..!..
madlaci66
@Shikari: csak ma a fidess törvényeket pofára szabják, az a helyzet. Ha valaki fidess ellen szól, akkor hirtelen megszünik a támogatás, megjelenik a NAV, a rendőrség, eltünnek az állami(fidess) vállalatok hirdetései stb. A fidess seggnyalók pedig mindenféle pénzeket , kitüntetéseket kapnak. Kedvező bírósági ítéletek,végtelenül elhúzódó nyomozások(pl. farkas f.)Eléggé látványosan csinálják.
Nessy
Legyünk őszinték, a "békepapok" ilyen nyílt uszítást nem végeztek. Egyetlen pártkorifeusnak sem jutott eszébe a szószékről szabad pártnapot tartani, ami manapság bevett szokás! Akkoriban nyitva álltak mindenki előtt a templomok, ma vagy zárva van, vagy fizetsz több százezer forintot, ha el akarsz mondani egy Pater nostert! A szegények megsegítése, különösen a katolikusoknál, nem fér bele a költségeikbe! Egy esküvő, vagy halott búcsúztatás, horribilis összegekbe kerül.Az iskoláikba felvett tanulók közül a problémás, szegény diákok ki vannak szűrve.Tisztelet a kivételnek. Még szerencse, hogy a klérus nélkül is lehet hinni Istenbe, és segíteni ha tud az ember.
madlaci66
@Shikari: és hány ilyen törvényről mondták már ki utólag, hogy nem törvényes, alkotmányba(fideszes alkotmányba) ütközik? Mennyi pert is vesztettek már államinak mondott fideszes sajtóorgánumok? De nem válaszoltál az eredeti kérdésre. Mit tett az orbán gyerek egyháza? Miért is kellett az orbán család hobbiját állami pénzen finanszírozni?
Sámannus
@Clavigo: Egyszerűen csak elhullott államon élősködő véglény.
Sámannus
@Shikari: Te magad sem hiszed. Ha itt változás kezdődik úgy kell takarítani utánatok a szart, mint egy trópusi vihar után.
Macskaszem
@Shikari: Tudjuk, a milliárdos közpénzlopások is mind törvényesek, de ha mégsem, hoznak rá izibe törvényt, oszt az lesz. Így megy ez Gecilandben.
csipetke
Ez eddig is világos volt,hogy itt orbán személyes bosszújáról van szó. Ez a kormány,azaz orbán,(mert a körülötte lévő láncos kutyák,vagy a fidesz-papagájok csak a biodíszlet) annyira nyíltan csinálja még a bosszúállást is,hogy egyszerűen gusztustalan. Meg lehet nézni,hogy a településektől elszedett pénzekből (minden országban segítették a városokat-falvakat,
lakosságarányosan kaptak támogatást, nálunk megsarcolták őket) csak,és kizárólag a fideszes települések kaptak kompenzációt. Cseppet se átlátszó..Mert büntetik azokat a városokat,ahol az ellenzék győzött. El se gondolkodott rajta orbán,hogy változtatnia kellene a politikáján.Bár ezt nem nevezném politikának,hanem görcsös kapálózásnak a hatalom megtartásáért. Iványi kritizálni merészelte a fényességest,és ez a "jutalma",az ellehetetlenítés.Az idióta hatalom el se gondolkodik,hogy nem is annyira Iványival csesznek ki,hanem 2500 hátrányos helyzetű gyerekkel, akik a kormány hátára ugyanolyan púp,mint pl a hajléktalanok,akiket el kell dugtak szem elől,és amit nem látunk,az nincs is.Örülhetne orbán,hogy akadt egy ember,aki szívvel-lélekkel teszi a dolgát,és igyekszik ellátni ezeket a gyerekeket. Mindössze annyit kérnek,hogy azt a támogatást megkapják,ami minden ilyen intézménynek jár. Annyi,de annyi ilyen genyó dolgot elkövetett már orbán,hogy előbb utóbb utoléri a sorsa. Mert ha valaki rosszat tesz,azt visszakapja, a sors nem marad adósa.
madlaci66
@Shikari: szerintem nem én aggódom.Nem én bújkálok rendőrsorfalak, kerítések mőgé.Nekem nem kell titkosítani mindent, amit "törvényesen" csinálok. DE a felház egyházáról még mindíg nem meséltél,
csipetke
@Shikari: 12:41 Nagyon röhögtél,amikor ezt leírtad?
Nessy
Nálunk minden jogszerű, törvényes, legfeljebb nem etikus! ( Ezt még O.V. mondta pát éve.) Törvényessé kell tenni? Nem gond. Semjén éjszaka benyújtja a törvény tervezetet, a 133 bátor gombnyomogató droid másnap megszavazza, és lőn törvény!
simmering73
@Shikari: A munkapadnál jeleskednél ilyen szorgalmasan, te naplopó. Pénbat van nálatok?
madlaci66
Hát igen a fidessnek már biztos kész van a törvénye arra, hogy ki myerheti meg egyedűl a választást. Beindul a fidess-tours, jönnek a magyarul se tudó magyar választók a határokon túlról, meg a krumpliért szavazó közmunkások hada. A hirtelen megalakuló kamu pártokról nem is beszélve. Aztán biztosan megint összeomlik a rendszer a szavazatok össze számolása közben. Persze mind ezek teljesen törvényesen.
Clavigo
@Shikari: Te kaptad vagy loptad a madzsarigazolványodat ?
csipetke
@Shikari: 13:05 Arra a hsz-edre gondoltam,ahol azt írod,hogy itt minden törvényes...De sztem te se gondoltad komolyan...
tudode
Tárgyilagosan!
.
Meghallfatva a világhálón, az un., a hivatásukként művelő szaktekintélyeket, elemezve a rendszerváltás utáni HARMINC ÉVRŐL, az a határozott meggyőződésem, hogy a kedves vezető "nem" szaktekintélyekkel vette magá körül, hanem többnyire lejárt lemezű frakcióvezetőket, befolyásolható vezetőkkel vette/veszi magát körül, azzal, hogy nincs olyan vezető, aki mendenhez ért, úgy veuethetik meg ahogy az a nagykönyvben meg van írva!!! Pl.
.
Pethnik Mária Zitát

.----- 30 éves a rendszerváltás #38: Petschnig Mária Zita
www.youtube.com/watch?v=HAn3UWhcECs
-----------------
.
Surján Györgyöt
.
---- 30 éves a rendszerváltás #25: Surányi György
www.youtube.com/watch?v=c2fvnlem_3g
-------
.
És a többieket!
.
Mindannyian annak az elszenvedői, tanui vagyunk azokkal együtt, akik tárgyilagosan szemlélhetik azt mi lett a sarjadzó demokráciából, amely átkosabbra sikeredett, az átkosnál átkosabbá, élhetetlenné.
.
Végig kísérve a kerekasztalnál is résztvevő fiatal demokratával, aki úgy tárgyalt "volna" Németh Miklós miniszterelnökkel, aki emelt fővel élheti az életét, hogy "IDE FIGYELJETEK GYEREK HA NEM ÍRJÁTOK ALÁ a "B"-variciót, AKKOR VÉGETEK van" 2,08-nál
.
---- Az Ellenzéki Kerekasztal története 1/17
www.youtube.com/watch?v=VIDnK4bQNnc&t=1s
.
Kér, nagy kár amiatt, mert a kedves vezető a jogÁSZ diplomájával egy lapra tette fel az életét, és képtelen viselni a közjogi méltóság köpenyét, egyensúlyozva félelemkeltéssel, rátermettség hiányában!.
.
Egyeduralkodóként addig elmerészkedve, hogy befejezhette a saját szájaíze szerinti diktaTÚRÁJÁT, úgy. hogy nem csak az alárendtségébe tartozó kormánytagoktól sem tűr ellentmondást.
.
Az még nem látszik, hogy volt fiatal demokrataként mi vezette arra, vagy a nehéz gyermekkora, vagy a benne szunnyadó bosszúvágy Sorostól , Simicskán át Iványi Gáborig
.
---- Magyarországon befejeződött a diktatúra kiépítése - Vörös Imre a Klubrádióban (2020.08.11.)...
kereső
@rokker33: Ne keverd ide a MET-et, Iványi nem pártolt sehova- még orbánnal szemben IS! megőrizte a gerincét és tisztességét, ne keverd Őt össze a hitgyülis németh sándorral, aki tanult a fideSS-től, és a gyülekezet vagyonát átkonvertálta magánvagyonná,
Nessy
csipetke! De ne kis hazánkban tegyél feljelentést, mert kijelentik a rendőrségen és az ügyészségen, hogy "nem találtak bűncselekményre utaló nyomokat." Hogy nem is kerestek, azt nem írják be a határozatba! Ha találnak is valamit, addig altatják a témát, míg elévül, vagy hoznak egy törvényt visszamenőleges hatállyal, és már okafogyottá is válik a feljelentés.
gina
@Shikari: Elmebeteg cigány, minek szólsz mindenbe bele,menj haza román bunkó
Lepényleső
...ahol a rezsim emberei számlálják kizárólag a sokszor le sem adott szavazatokat,-
egy szavazásnak beállított népi játék vajon milyen eredményt hozhat?
Málna
@kereső: Nem vonta el az állam Iványiéktól a közfeladat ellátásához szükséges forrásokat. Jó lenne, ha tájékozódnál.
bencemacska
@Shikari: augusztus 13, 12:41
Ezért hoznak számtalanszor visszamenőleges hatályú törvényeket.
Aki Én
@Málna: @Shikari: @Namely: @ómió: @rokker33: Miért van az, hogy a fidesz-birkák a százmilliárdokat nem sajnálják az egyházaktól, csak Iványiéktól?
Ja, tudom. OSTOBÁK!!!
fűre lépni szabad
Gábor György: "Olvasom a Magyar Evangéliumi Testvérközösségről és Iványi Gáborról a legfrissebb híreket.

Nem értek egyet mindazokkal, akik évek óta azt ismétlik, hogy Orbán rendre bosszút áll azokon, akik egykor vele jót tettek. Lehet, hogy több példa akad erre, amúgy ez a pszichózis egyik jellemző tünete, ám Iványi Gábor esetében szerintem egészen másról van szó.

Iványi Gábor bűne, hogy megtestesíti azt a keresztény embertípust, amely tökéletes ellentéte az Orbán-féle pszeudo-, vagy kriptokereszténységnek, a hazug szemforgatásnak, a totálisan kiüresített álkereszténységnek.

Orbán számára elviselhetetlen és megbocsáthatatlan, hogy van valaki, akinek az igazi kereszténységét ő megközelíteni sem képes.

Orbán számára kibírhatatlan, hogy míg ő, aki reggeltől estig a kereszténységről hadovál, teli gyűlölettel, bosszúszomjjal, kíméletlenséggel, kizárólag saját érdekeit tartva szem előtt, addig van egy ember, aki nem azzal próbálja kétségbeesetten igazolni önmaga kereszténységét, hogy úton-útfélen arról szónokol, hanem aki hitének és hagyományának legnemesebb értékrendje szerint teszi a dolgát: segíti az elesettet, a rászorulót, a nélkülözőt, a megnyomorítottat.

Ez az, amiért Orbán sosem lesz képes megbocsátani Iványi Gábornak. Benne kénytelen szembesülni önmaga ellentétével, azzal, aki sosem volt és sosem lesz.

Tegnap óta tudjuk, hogy Orbán milyen „igazi férfivé” szeretett volna válni.

Igazi kereszténnyé azonban soha, semmikor."
Málna
@Aki Én: Hol olvastál tőlem olyat, hogy nem sajnálom?
Látod, milyen ostoba vagy?
fűre lépni szabad
@Málna: Ami azt illeti, azt sem lehetett olvasni tőled soha, hogy sajnálod.
Málna
@fűre lépni szabad: Egy csomó mindent nem lehetett olvasni itt tőlem. Akkor ezekről a dolgokról ti döntitek el, hogy mit gondolok?
fűre lépni szabad
@Málna: Túl sokat bízol a fantáziára. Ezek szerint rossz a gondolat-átviteled.
Málna
@fűre lépni szabad: Túl élénk a fantáziátok. Ne a gondolataimban akarj olvasni, hanem kérdezz, ha érdekel valami.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.