A visszaélések miatt.

Szerződést bontott Magyarországgal a Pegasus kémszoftver gyártójaFotó: MTI/Kovács Attila

Tavaly világszerte robbantak ki a Pegasus-szoftvert érintő lehallgatási botrányok. Ezt minden országban különböző módokon kezelték és szankcionálták – Magyarországon, ahol az emberek ingerküszöbe már elég magasan van, nagyjából sehogy –, most pedig megérkezett az izraeli szoftver gyártójának reakciója is.

A Pegasus gyártója a világszerte kirobbant lehallgatási botrány nyomán felmondta a szerződést Magyarországgal és Lengyelországgal. A cég a visszaélések miatt a 102 megrendelőből csupán 37-et tartott meg. Az EU-ból csak ezt a két országot érintette a döntés

– írja a nepszava.hu a Neue Zürcher Zeitung információi alapján.

A Gazeta Wyborcza szerint a beszerzést még 2017-ben, a szakminiszter intézte Budapesten. Forrásként átszámítva 6 millió svájci frankot mozgósítottak. Ziobro most azt állítja, nem tudott a törvénytelenségről, de az állam tudja, mit kell tennie a bűnözőkkel szemben.

A lengyeleknél egyelőre még nincsenek bizonyítékok, hogy kik figyelték meg még 2019-ben az ellenzék egyik vezető politikusát, illetve Tusk ügyvédjét, valamint azt az ügyészt, aki hangosan kiállt az igazságszolgáltatás politikai befolyásolása ellen. 

Forrás: nepszava.hu
Fotó: MTI/Kovács Attila

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Mi pedig a hírhamisító gyűlöletkeltő közmédiával bontunk szerződést, és ki rakjuk őket minden intézményből, mint macskát szarni, viktorkájukkal együtt, akit az elmúlt évtized rombolásai miatti büntetés mellett még a közélettől is eltiltunk.
Haza küldjük oroszország anyácskájukba az idevezényelt dezinformációs hadsereget hírzászlóaljakat
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Az EU-ban csak ennek a két országnak van ilyen mocskos kormánya.
lampa laz
Nincs gond, mert minden pártban ül egy pár besúgó 'pegazus'
ESCOBAR
Erre gyártotta le a cég! Ugye?! A pénzt is beszedte érte! Akkor??? Ja, a frissítéseket is pénzért adja! Ha én Réma margarint veszek a boltba, és nem megeszem, hanem a csizmámra kenem, akkor kinek mi köze hozzá?! Kifizettem?
dr. prédikátor
NA A LÓKUPEC O1G MOST HALLGATÓZHAT A FÜGGÖNY MÖGÜL!!!
Toller Béla
A trollok hemzsegnek, de akkor is, mire kellett ennyi idő ? Ha az izraeliek nem falaznak orbánéknak, akkor miért nem rúgták ki őket már tavaly ? Vagy mégsem szegtek szerződést a derék magyar fasiszták ?
ESCOBAR
@Horizont: Ha valaki kritikus a magyar kormány tekintetében, akkor az ên vagyok! Szerződést nem láttunk, nem is fogunk! Azt hogy még kinek adta el a gyártó, azt se fogjuk megtudni!
Sámannus
Mi pedig a hírhamisító gyűlöletkeltő közmédiával bontunk szerződést, és ki rakjuk őket minden intézményből, mint macskát szarni, viktorkájukkal együtt, akit az elmúlt évtized rombolásai miatti büntetés mellett még a közélettől is eltiltunk.
Haza küldjük oroszország anyácskájukba az idevezényelt dezinformációs hadsereget hírzászlóaljakat
namihami
"" Az EU-ból csak ezt a két országot érintette a döntés...""
Csak kettőt? Micsoda véletlen? És éppen azt a kettőt?!?! Vajon miért?
Gauntlet
abban a pillanatban... megalakul a Butcher & Butcher Software Limited :(((
csak úgy....
jellemzö az illipsikre,hogy lopnak,csalnak,hazudoznak! gondolom a szerzödésbontást egy ,a szerzödésben szereplö több millió dolláros bírság is követi! fizess magyar,viktor megérdemli!
Yoda69
Ezzel beigazolodott hogy a naci fideSS visszaelt a kemszoftverrel, es civileket figyelt meg es hallgatott le jogtalanul. Egy normalis demokraciaban ebbe mar reg belebukott volna a miniszterelnok. Remelem ha nyer az ellenzek kivizsgaljak az ugyet. O1G-nek csak azert legalabb 10 ev kijar, es meg akkor hol van a tobbi bune.
ómió
Ja, hogy a "Népszava" írja "információi" alapján!! Hát, mi a "tuti" ha ez nem!?
kissé felnőttem
na kabátot már kezdi kigombolni most akkor kivetkőzik méginkább,
csak úgy....
@KisTehen: már bizonyították ,ezért van a szerzödés bontás! ugye ez magos a fidesz logikádhoz,mint bocinak a farzseb..
tudode
Aki követni képes, hasonlóan ahogy a világháló azt aki már ifjú korában sem az egyenes utat, hanem a görbeutat kereste, hasonLÓAN a Pegasus kukkoLÓ kütyühez, hasonLÓAN ahhoz, ahogy a szenilis vénasszonyok kiülnek az un. "kispadra":
.
----- 5,4 millió euróért vásárolhatta meg a Pegasust a kormány Lengyelországban, ráadásul trükközve
www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/54-millio-euroert-vasarolhatta-meg-a-pegasust-a-kormany-raadasul-trukkozve-lengyelorszagban/?utm_source=vizszintes&utm_medium=web
---------------
.
És abba az embernek látszó tárgyba helyezi bizalmát uszkve 16 éve, aki már ifjú korában sem volt különb a deákné vásznánál, sőt a kor előrehaladtával elvesztette fékjét, a látszatra sem adva, korádban tartva még az alárendeltségébe tartozó szakembereket is, nem kímélve saját játszótársait sem: Lásd Simicska, és a satöbbiek:
.
---- Rendkívüli: Előkerült egy újabb ügynökakta Orbán Viktor III/III-as múltjából!
olkt.net/rendkivuli-elokerult-egy-ujabb-ugynokakta-orban-viktor-iii-iii-as-multjabol/
------------------
.
Hátborzongató!
Al X
@ómió:>>Ja, hogy a "Népszava" írja "információi" alapján!! Hát, mi a "tuti" ha ez nem!?>a "Népszava" írja a " Zürcher Zeitung információi" alapján.
ESCOBAR
@Horizont: Akkor előbb utóbb éhen halnak!
ómió
@Al X: És? Egy ottani neobolsi orgánum (bolsi kanászkürtöt is írhattam volna) "sokkal több", mint az itteni?
Al X
@ómió: 13:36
Elolvastam a Népszava cikket. Mostanra gyakorlatilag "frissítés" címszó alatt visszavonták a magyarországi szerződésbontásról szóló állítást.
Al X
@ómió: 13:36 (második rész) Erre hivatkoztak, rosszul (lent). Ebben kissé mást állítanak: cyber-fegyver export-engedélyt vontak vissza.
www.calcalistech.com/ctech/articles/0,7340,L-3923361,00.html
ESCOBAR
@Horizont: WATERGATE a XXI. században c. regény kezdetét vette! Akkor csak a szomszéd szobát hallgatták le, ma az egész világot! Avagy keressünk bűnbakot...
ESCOBAR
@Horizont: Nem ez a lényeg! Nem is erről szól a cikk!
Csizmás Kond
Most akkor hogy is van ? megvette azt a lehallgató szoftvert vagy nem ? ...vagy csak jízráelt fizette vagyis bérelte a lehallgatásért ?
csak úgy....
@Csizmás Kond: buta kérdés 5 forint! (de csak neked ilyen óccsó)
percsi
Indulhat az új elterelő óriásplakát:
STOP Pegasus gyártója! Állítsuk meg Pegasus gyártóját!
Csizmás Kond
@csak úgy...: Húzz már a rohadék anyádba idétlen picsavirág, szórakozz az apád faszával ne itt makogd tele a szarságaiddal az oldalt...ki a faszt érdekelnek a balfasz megjegyzéseid tetű...
Istenakinincsen
Az információ=hatalom.
Régebben puskamikrofon,később poloska...fejlődik a technológia.Az alapvető funkció mintha célt tévesztett volna.
A bűnözők,terroristák megfigyelése valahogy háttérbe szorult.Utólag azt mondják:régóta figyelték őket...hmmm.Ennek ellenére elkövetik amit akartak.
csak úgy....
@Csizmás Kond: bunkó vagy cirmos,még pedíg a javából! -persze ez eltörpül a butaságod mellett..
csak úgy....
@Csizmás Kond: egy tetütöl ez elfogadható kritika,ugye cica!?
Aki Én
@ESCOBAR: @ómió: @Málna: Úgy tűnik nem értitek miről van szó. Nem látjátok a bolsevista tempót az ügyben, mert ez nem egy Ráma margarin.
,,A Pegasust eredetileg terrorizmussal gyanúsítottak telefonjainak feltörésére fejlesztették ki, a szoftvert csak kormányzati szervezetek vásárolhatták meg, és vállalniuk kellett, hogy kizárólag bűnüldözési, bűnmegelőzési célra használják."

Ehhez képest a nemzeti-beteg lehallgatott boldog boldogtalant, ami törvénytelen, antidemokratikus...
Nincs itt semmilen képmutatás, így kéne működni a dolgoknak ha világraszóló törvénytelenség történik.
Nem hiába, a néhai ifjú kommunista libsi alelnök nem tud kibújni a bőréből. Az sem véletlen, hogy a komcsi besúgó lánya is képben van.
Az a sejtésem, ha ez Gyurcsány sztorija lenne, értenétek.
kereső
@Aki Én: Nem is értik, hogy azon túl, hogy nem arra használták a pegasust, amely célra lehetett volna, a célszemély eszközeire telepitett szoftver az alábbiakat is "tudja":A telepítés után a Pegasus elméletileg bármilyen adatot el tud érni az eszközről, és azt továbbítani tudja a támadónak. A program képeket, videókat, felvételeket, helymeghatározási adatokat, kommunikációs adatokat, webes kereséseket, jelszavakat, hívásnaplókat és a közösségi médián megosztott bejegyzéseket is el tud érni. Az adatlopás mellett aktiválhatja a kamerákat és mikrofonokat valós idejű megfigyelésekre a tulajdonos tudta nélkül."

A szoftver tiltott felhasználására az NSO egyik adatbázisának feltörése révén jutottak az ujságirók. Az NSO adatbázisa Izraelben található. Tehát a magyar kormány 300 magyarországi célszemély adataihoz juttatott egy idegen államot. A 300 célszemély közül egyenlőre nem tudni, hogy hány civil található- olyanok, akikhez nem kötődik sem terrorista gyanú, sem szervezett bűnözés- csupán csak nem "barátai" a jelenlegi hatalomnak.Bár, mint már kiderült , a magyar államfő közvetlen körrnyezetében is volt célszemély.

Mi vezetett a szerződés felbontásához, kiket figyeltett meg az orbán rezsim, hogy erre a drasztikus lépésre kényszerüljön az NSO- gondolom az izraeli állam nyomására. Botrány!! És még nagyobb botránynak kellene lennie ezek után itthon- de mindenki néma, hallgat, mint az a bizonyos a fűben. Belelépett az ország rendesen.
kereső
Az ügyészség meg azzal foglakozik, magánvádas eljárásban nyomoz!!!, hogy ki merészelte a magyar gazságügyi miniszterről azt állitani, hogy biszexuális.Holott azért kellene a megbizó ellen nyomoznia, hogy hogyan használhatták fel ezt a kémszoftvert saját állampolgáraik ellen, akikre nem is terjedhetne ki a használat. Nyakig ülün a xarban, lassan a szájunkig ér a mocsok, amik a NER lovagok és lovaginák öntenek az országra.
Aki Én
@kereső: ők, legalábbis ez a félkegyelmű @ómió: elintézi ezt is annyival, hogy ez nem is igaz. PONT!
Neki könnyű, nem kell túlgondolnia semmit.
kereső
@Aki Én: "Túlgondolnia"?. Nem értékeled felül ezt a kockáspapiros másolót?
ómió
@Aki Én: "Ehhez képest" a mocsokbolsi tetübandád - veled együtt - boldog-boldogtalanra ráhazudja - nyilván önmagából indul ki - hogy "le vagy hallgatva! Te meg "csupán" ezt a bolsevista tempót nem "konstatálod", mert, hiszen ugyanilyen vagy! És, ha már "Gyurcsány sztorijánál" tartunk: hát, ez az! Ez is az!
ómió
@Al X: Ezek ilyenek. Előbb telehazudják a kiberteret, utána - ha esetleg kiderül a hazugságuk - kusikálnak!
Aki Én
@ómió: ...persze, igazad van. Csak kárt ne tegyél magadban, te elmebeteg bolsi csicska.
Ami neked felfoghatatlan, értelmezhetetlen, az nincs.
Nyugi van kotorék, kellesz ide kontrasztnak.
Nessy
@ómió: Azért mondhatná szebben is kislovag !
ómió
@Aki Én: Akkor, még mindig tart a rohamod a tetves bolsiságod másrahazudása "tárgyában", bolsiék elmebetege!? Szólj már az ápolóidnak, ne hanyagoljanak ennyire el téged!
Aki Én
@ómió: Nyugi van kotorék, kellesz ide kontrasztnak.
ómió
@Aki Én: Magadat nyugtasd, bolsiék elmebetege! De, ha az nem elég, szólj az ápolóidnak, ne hanyagoljanak téged!
Aki Én
@ómió: Nyugi van kotorék, kellesz ide kontrasztnak.
ómió
@Aki Én: Ha neked nyugi van, bolsiék nyomija, akkor mit nyomulsz itt? Nem hat rajtad a szedálás?
Aki Én
@ómió: ..nyugodj le kotorék bolsi, nem kéne még felborulnod. Kin fogunk szórakozni, te munkásőrnek is hülye bolsi, ha nem leszel?
Aki Én
@ómió: Azt mondják, Hofi volt a legjobb politikai humorista.
Szerintem te vagy, te szánalmas bolsi kotorék.
ómió
@Aki Én:Talán már kiütéseket is kaptál a tetves bolsiságod másrahazudási szindrómájától, hogy jelezze a vörös "színedet", bolsiék elmebetege!? Az téged Hofinál is precízebben ábrázolna! Ha meg kotorék bolsit látnál, az efftársi latrinabúvár fajtából, ne másra hazudd a tetves bolsiságodat,idióta, hanem nézz a tükörbe! Ott meglátod!
ESCOBAR
@Aki Én: Te akkor láttad a szerződést???
Aki Én
@ESCOBAR: Látni kell? Nem elég, ha elmondják mire való ez a szoftver? Vagy ez kérdés egy ,,demokratikus jogállamban"?
ómió
@ESCOBAR: Nem látta ő, viszont, jó bolsi módjára szívesen meghazudja!
ESCOBAR
@Aki Én: Ja, és ha kérehetem, ne vegyél mással egy kalap alá! Tisztelj meg azzal, hogy csak engem méltatsz válaszra! Nem szeretem, ha beskatulyáznak! Mindenkinek tiszteletben tartom a véleményét! Függetlenül vallási, nemi, politikai beállítottságától!
Szóval, légy szíves csak az én NICK-emre kattints, ha nekem akarsz írni! Köszönöm szépen!
Aki Én
@ESCOBAR: Ez most, hogy jutott eszedbe 29 órával később?
De ok, neked majd külön címzek.
Aki Én
@ómió: Rólad meg sajnos lemaradtam, faszparaszt bolsi csicska. Most pótoltam.
Istenakinincsen
Kémszofter kinek kell?Nem lehetne úgy hogy ne kelljen?
Esetleg ha mindenki őszinte lenne,nem hazudozna nem titkolózna,nem csalna nem lopna...
Pillanatnyilag ez még Sci-Fi ,ma még elképzelhetetlen,de érdemes dolgozni rajta:)
ómió
@Aki Én: Faszparaszt bolsi csicskát láttál az elmeosztályon, bolsiék elmebetege!? Szólj az ápolóidnak, gurítsanak téged el a tükör elől! A tetves bolsiságod másrahazudása elleni piruládat meg ne hagyd mindig elgurulni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.