A Választási Iroda elismerte: a határon túlról levélben szavazók listáján több mint 15 ezer halott is lehet, akik helyett sajnos a buzgó fideszes aktivisták minden további nélkül el tudják küldeni levélben a szavazatokat.

Hadházy: több mint tizenötezer halott lehet a határon túli levélszavazók névjegyzékén

Fotó: Facebook

Az Iroda ugyanis megküldte Hadházy Ákosnak, hogy hány elhunyt határon túli honfitársunkat jelentettek ki a szavazásra jogosultak közül.

2018 és 2021 között négy év alatt összesen 3085 főt. Ezzel szemben 2018-ban 378 445 regisztrált szavazó volt – írja a független parlamenti képviselő hétfőn délelőtt élesedett Facebook-posztjában.

Ha tudjuk azt, hogy Magyarországon évente 1000 főből 13-15 ember hal meg, akkor könnyen kiszámolható, hogy a határon túli regisztrált választók közül négy év alatt elhunytak száma minimum 20 ezer körül lehet. Ehhez képest csak 3000 honfitársunkat törölték a nyilvántartásból. A többiek címére ugyanúgy kiküldik a leveleket, mintha élnének és hozzátartozóik minden további nélkül szavazhatnak is helyettük

- vezette le számításai végeredményét a korrupcióvadásznak is nevezett, egykori fideszes, majd LMP-s politikus.

Megkérdeztem a Választási Irodát, hogy mit szándékoznak ez ellen – a választásokat eleve komolytalanná tevő – anomália ellen, de a válasz egyáltalán nem megnyugtató. Beadtak egy törvényjavaslatot arról, hogy aki több választáson inaktív, azt töröljék a rendszerből. Ez egyrészt semmit nem oldana meg, de úgy látom, a Fidesz nem is fogadta el a módosítást. Másrészt állítólag kiadtak egyszer valami közleményt, hogy jó lenne lejelenteni az elhunytakat.

A halottak helyett szavazás természetesen nem a legnagyobb volumenű választási csalás lesz. (Ennél sokkal nagyobb jelentőségű, hogy az állami rádióban és televízióban az ellenzék egyszerűen nem jelenhet meg, vagy az, hogy a kormány évek óta sok tízmilliárdból kampányol hirdetésekben nyíltan a Fidesznek.)

Viszont kiélezett helyzetben pár ezer szavazat is dönthet egy mandátum és így akár az egész választás sorsáról – emlékeztet az egyébként állatorvos szakképzettségű közéleti ember.

Arról nem is beszélve, hogy ha egyetlen halott borítékát sem küldenék vissza, a jelenség akkor is befolyásolhatja a végeredményt azzal, hogy nem tudjuk, mennyi pontosan az összes szavazásra jogosult álampolgár – ez pedig extrém esetben szintén megváltoztathatja az eredményt Ez is jól mutatja, mennyire abszurd a Fidesz által diktált választási rendszer.

Az ellenzék ismét elfogadta ezeket a játékszabályokat, hogy jól tette-e, az április 3-án kiderül. Most egyetlen dolgot tehetünk: csinálni kell a dolgunkat, szórólapozni, pultozni, plakátolni, majd szavazatokat számolni kell

- írta Hadházy.

Címlapkép: Facebook

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Áder János:
,,Nem támogatjuk a választójog kiterjesztését azért sem, mert sokkal nehezebben ellenőrizhető a választások tisztasága."

,,Nem támogatjuk azért, mert elvileg sem tartjuk helyesnek, hogy Magyarország legfontosabb belpolitikai kérdéseiben olyanok is döntsenek, akik nem élnek Magyarországon,
akik nem adófizetõ polgárai az országnak,
és akik a két választás között semmilyen formában sem tudják az általuk választottakkal kapcsolatos véleményüket elmondani, ráadásul sokaknak semmilyen kötõdése nincs is már az országhoz.
Nem támogatjuk a választójog kiterjesztését azért sem, mert sokkal nehezebben ellenőrizhető a választások tisztasága.
Nem támogathatjuk azért sem, mert ez jelentősen növelné a költségeket."
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Áder János:
,,Nem támogatjuk a választójog kiterjesztését azért sem, mert sokkal nehezebben ellenőrizhető a választások tisztasága."

,,Nem támogatjuk azért, mert elvileg sem tartjuk helyesnek, hogy Magyarország legfontosabb belpolitikai kérdéseiben olyanok is döntsenek, akik nem élnek Magyarországon,
akik nem adófizetõ polgárai az országnak,
és akik a két választás között semmilyen formában sem tudják az általuk választottakkal kapcsolatos véleményüket elmondani, ráadásul sokaknak semmilyen kötõdése nincs is már az országhoz.
Nem támogatjuk a választójog kiterjesztését azért sem, mert sokkal nehezebben ellenőrizhető a választások tisztasága.
Nem támogathatjuk azért sem, mert ez jelentősen növelné a költségeket."
Néro
Éljenek a halott Űsmagyarok ! meg a feltámadás. A zsugorított minijézus csutról feltámasztja űket. Alja Fitymák trágyadomb csutilandja ez az Országnak nevezett pöcegödör.
Yoda69
Semmi gond, a halottak mar 4 eve is a fideSSre szavaztak.
izéke
Minden magyar(legyen az élő és holt) miniszterelnöke
RonaGyuri
ne véletlen, ezt direkt ezért csináltál így! =))
s ehhez jönnek még azok, akik nem is tudnak róla, hogy szavaztak!! =))
Nessy
De én az összes érvényes igazolással szavazhatok csak! A kint dolgozó, tanuló magyarok, meg utazzanak fél napot, ha szavazni szeretnének, a saját dolgaikról. Arról nem beszélve, hogy milliárdokért lelkesen a fideszre szavaznak, elvégre, nekik a potya "támogatás" a lényeg, a voksuk ódiumát már nem kell vállalniuk!
Yoda69
Szerintem az a 42 ezer covid-halott is a fideSSre fog szavazni, akiket O1G kivegzett.
tudode
Áder 1993-ban nem támogatta a határon kívüliek szavazati jogát!
.
----- Áder ’93-ban még nem támogatta 18-02-12
www.youtube.com/watch?v=Dk4pznmdBjE&t=36s
--------------------
.
Balsors az, hogy bekerültek a sunyi félművelt ivadékokÍ az Ország imaházába!
Németh István
A hadházi sajnos nagyot téved minimum 450 ezren vannak a holtak! Ezt onnan tudom, hogy a határ menti területeken kb. olyan 100-150 km sávban az elmúlt években elhalálozottakat még nem is tudták rendesen feldolgozni, el-eltemették őket, de a pandémia miatt bizony le vannak maradva a feldolgozással! Na most tessenek tudomásul venni, hogy minimum 400 település van amelyik érintett a magyar-nyelvűsége okán a választásokban. Ez nagyjából 800- és 1300 közötti területi elhalálozottat jelent! Ez a szám minimális így ránézésre de jelentős lehet a szavazás eredményessége esetén! Tehát a hadháziék csak kössék fel a gatyájukat!! Mert még a halottak is ellenük fognak szavazni! Biztos is! @Nessy: ne aggódj te is megkaptad a voksod ódiumát, jobban élsz mint bármikor! Megérdemled vagy nem nem tudom, de ha ellenség vagy akkor bizony szégyelled magad és add vissza az államkincstárnak amit illetéktelenül kaptál! Persze a@csak úgy...: "csak Úgy" járjon el, de vigyázzon a hullamérgezésre nála könnyen bejöhet! Osz még büdi talál lenni körülötte!
Yoda69
@Németh István: Neked a csalás, es halottak nevével való visszaélés a veredben van.
Baker
Bezzeg az anyaországi magyar állampolgár már lejárt személyivel sem szavazhat!
nemkati
@Baker: Nem hát! Haljon meg, akkor szavazhat! De csak a Fideszre.
drrotf
A baj az, hogy itt ebben z országban senki nem emlékszik arra, hogy korábban egy egy fontos dologról mit és hogyan nyilatkozott!Ma nem a szilárd , kiérlelt vélemény a jellemző a politikusok nyilatkozataira, hanem az hogy milyen az üléspontjuk.Az üléspontjuk határozzák meg a véleményüket is , amit korábban mondtak a helyzetük megváltoztatása miatt, az álláspontjuk is szöges ellentéte lehet a korábbi véleményüknek!Ezért van az hogy Orbán és csapata nyilatkozataiból bármire lehet találni kinyilatkoztatást , sőt még annak az ellenkezőjét is!Ezért arra, hogy az illető politikusnak mi is az tényleges álláspontja egy-egy ügyről nem lehet megállapítani semmit!
ómió
Nyugi! Majd Hullaházy efftárs meghazudja nekünk!
Namely
"akik helyett sajnos a buzgó fideszes aktivisták minden további nélkül el tudják küldeni levélben a szavazatokat"
És miért pont fideszesek azok, akik ezt meg fogják tenni?
Ja, mert HÁ úgy gondolja.

UI: érdekes, hogy nem programot jelentett be ismét. :D

Komolytalan ez a figura (is).
Pipás
@ómió: Nálad gusztustalanabb hülyét még nem hordott a föld.
Pálinkás Pál
első lépés..a határon túli paraziták szavazati jogának megszüntetése.., és aki egyszer is átszavazott bármikor, attól az állampolgárság megvonása, kitiltása örökre...
Béla333
Ha egy ilyen hamis szavazatot is figyelembe vesznek, már az is sok.
Ilyen mértékű tömeges csalás talán csak akkor volt legutóbb, amikor Orbán papája párttitkár volt...
namihami
Na és? Egy erdélyi pénzsóvár ""igazmagyar"" még holtában is csak az Orbánra szavaz(hat)!
Németh István
@namihami: @Béla333: az undormány állatok pont úgy néznek ki mint ti és az a néhány bólogató marha!
Pipás
@Németh István: Mekkora hazug vagy! Még soha nem láttad őket.
surdilloFUJT
@Németh István: napihülye!tükörbe néztél???
ómió
@Pipás: Nézz tükörbe! Ott láthatsz egyet!
Pipás
@ómió: Nem csak, hogy hülye vagy, de még sekélyes a fantáziád is. Uncsi a tükröd, folyton ezt ismételgeted,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.