Hadházy Ákos közösségi oldalán számolt be arról, hogy "Erdélyben három helyen március 19-től reggel héttől este tízig szavazhatnak a kettős állampolgár honfitársaink".

Döbbenetes dolgot állít Hadházy: Botrányos és vérlázító dolgot jelentett be "Helikopéter"
Fotó: MTI/Soós Lajos

Hadházy bejegyzésében "döbbenetes, botrányos és vérlázítóként" jellemezte Szijjártó Péter bejelentését.

A független ellenzéki képviselő úgy fogalmazott:

természetesen levélben is megtehetik, sőt odaadhatják másnak is, hogy vigye be a külképviseletre. Sőt, 15-20 ezer halott is meg fogja kapni a szavazólapokat, senki nem fogja ellenőrizni, hogy más szavazott-e helyettük.

Hozzátette:

A Magyarországra adózó, de Nyugat-Európában dolgozó magyarok viszont országonként egy-két helyen, csak április 3-án reggel 7 és este 7 között szavazhatnak, levélben "természetesen" továbbra sem

Hadházy Ákos úgy gondolja "az új kormány véget fog vetni az ellenőrizhetetlen pénzesőnek Erdélyben is". Mint írja, szerinte a "talpnyaló erdélyi politikusok talán ettől félve nem hajlandóak fogadni Márki-Zay Pétert".

Pedig tudják jól, hogy a határon túli magyarok támogatása nem állna le, csak nem néhány nagytőkés kapna felfoghatatlanul sok pénzt, hanem sok százezer magyar kapna valódi segítséget.

- tette hozzá bejegyzésében.

A teljes bejegyzés és a videó itt tekinthető meg:

Forrás: Facebook
Címlapkép: MTI/Soós Lajos

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Qrva anyád kakadu. Mi is akarunk 2 héten keresztül szavazni. Ez diszkrimináció velünk szemben.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Macskaszem
Qrva anyád kakadu. Mi is akarunk 2 héten keresztül szavazni. Ez diszkrimináció velünk szemben.
ágimami
@Horizont: Itt törvény és jogszabály??? Amit Orbán akar, az van!!!
Mindez azért meg JOGÁLLAM-ban élünk!!!:DDD
ágimami
@Horizont: Sajnos itt tartunk!! Nem is felháborító, hanem VÉRLÁZÍTÓ amit csinálnak!!!
Theorba
KisTehénkét várják a hangosbemondónál !
jesz
@Horizont: kedves vagy, hogy jogszabályt emlegetsz..van, persze hogy van...de mint látod, vannak kivételek, akikre az apróbetűs rész érvényes...

:-(
drrotf
Macska szem jól megírta, hogy ez diszkrimináció !Úgy látszik hogy érvényesül az a régi elv,hogy vannak egyenlőek és még egyenlőbbek!Vannak akiknek minden megadatik, és vannak mások akiknek alig adatik meg a lehetőség a szavazásra, noha minden magyar szavazata egyenlő, csak a szavazási lehetőség nem azonos!
kereső
Ákos!!! Nem csak a kivándoroltak szavazhatnak egyetlen napon(akik nem mellesleg ávente 1200 milliárd Ft-ot utalnak haza(gdp 2-3%a). Hanem mi is, ennek az országnak az állampolgárai, akik itt élnek születésük óta, itt épitenek, adóznak, itt viselik a terheket. Vérlázitó amit a kormány tesz, de negedd meg, hogy ne tapsoljak annak, hogy elfelejtkeztek rólunk- másodrendűekről.
simmering73
Mit szólnak majd ehhez a külföldi megfigyelők?
tudode
Mi/ki az amire/kikre
.
------Emlékeznek még Kaya Ibrahimra? És Josip Totra?
index.hu/belfold/2018/08/08/azt_mondta_elloptak_az_utlevelet_de_utolag_ezt_ketlem/

(….) „”””A Fico Kft.-t 1990-ben egymillió forint törzstőkével alapította a Fidesz. Azóta pártközeli vállalkozások sokasága jött létre, vezetőségükben ugyanazokat az ismert neveket találni. Van viszont két olyan cég is, amelynek bejegyzett tulajdonosa egy létező horvát személy, aki e tényről mit sem tud.””” (…)
-------------------
.
Már un. politikai művészetük hajnalán volt receptjük a csilicsalihoz!
human
Orbán sok bűne közül az egyik, hogy az itthoni és külhoni magyarságot is egymás ellen fordítja ezzel a kivételezéssel, aminek egyértelműen az az oka, hogy a külhoniak 95%-ban a fideszre szavaznak, míg a külföldön dolgozók többsége akiknek nem jár a kedvezmény nem fidesz szavazó.
human
@human: ... Ilyenkor azért mindig hozzáteszem, hogy a külhoni magyarság nagyobb része nem megy el szavazni, mert vagy nem érdekli vagy mert tudja, hogy nem korrekt a mi fejünk fölött dönteniük.
ESCOBAR
Ejnye Ákos! Ti hatan vagytok 2 ellen! Ha 15-20 ezer szavazaton múlik a ti győzelmetek...
Nyírfa
@human: 19.50

Biztos vagy benne? Nincsenek romániai kapcsolataim, így csak rátok és a sajtóra támaszkodhatok.
vitriol
@human: Kár, hogy a romániai magyarok nem törekednek a korrektségre, sőt élvezik, hogy kilophatják a kenyeret az itthoni magyarok szájából!
human
@Nyírfa: Ilyet hallottam elemzőktől vitaműsorokban. Gyorsan szétnéztem most a wikipedi-án.
Csak Erdélyben több, mint 1 millió magyar él. Ehhez képest a 2018-as választáson az összes levélszavazat 224 ezer körül volt. Tehát ha csak az 1 milliót nézem a 224 ezerhez, elmondható, hogy külhonban is csak a vérfideszesek mennek a fidesz-re szavazni. A magyarok többsége nem megy el.
human
@vitriol: Nem általánosítanék. Mint írtam csak a magyarok töredéke megy el szavazni. Hogy miért mind fideszes szinte? Talán mert Orbán nagyon sok pénzt szán rá, hogy legyenek kint emberei arra, hogy JÓL szervezzék a szavazatokat. Mint Farks Flóri itthon szervezi a cigány szavazatokat.
Rizikó
Ákoska vért izzadva ilyen könnyedén humoros, miközben a guta ütögeti. Szerencsétlen globalofasiszta ügynök, csak tehetségtelen.
Nyírfa
@human: 20.35

Az az egy millió, gondolom, nem a szavazóképesek száma. A 224 ezer akkor is rengeteg, ugyanis 224 ezer ellenünk voksoló embert jelent. 224 ezren szívják a vérünket, tudván, hogy amit tesznek, az alávaló.
És áprilisban többen lesznek, hullákkal megspékelve, levélben és szavazó helységben is leadva a voksukat. Ez nem szimpla csalás. Ez súlyos beavatkozás a belügyeinkbe. És tűrhetetlen.
human
@Nyírfa: Persze. Én sem tartom helyesnek, hogy az életünkről döntsenek olyanok akik sem maguk, sem családjuk nem is élnek itt.
De akkor se általánosítsunk a külhoni magyarokra.
Egy kis matek.
Magyarországon szavazásra jogosult a lakosság 81%-a. Vegyük ezt alapul.
Tehát ha 1 millió erdélyi magyarral számolunk, akkor 810 ezer szavazásra jogosult van. Azaz mindössze 30%-a ment el szavazni.
Rohadtul nem olvasható ki a fidesz hatalmás támogatottsága külföldön. MInimum semlegesek a külhoni magyarok 70%-a.
Nyírfa
@human: Szeretném hinni, hogy így van, de erős bennem a neheztelés. Erre a szavazati jogra megoldást kell találni.
human
@Nyírfa: Szerintem ez is téma az ellenzéki kerekasztalnál. Úgy rémlik az a terv, hogy szavazhatnak majd, de gyakorlatilag csak saját szószólót szavazhatnak meg. Így az a funkció megmarad, hogy a külhoniak hangja eljusson a parlamentbe, de nem avatkozhatnak be jelentősen a magyar választásokba.
nemkati
A magyar választáson az EBESZ megfigyelők a Magyarországi szavazóhelyeken kívüli, más országbeli szavazóhelyiségekben is ott lesznek? És március 19-től?
surdilloFUJT
@KisTehen: Már megint benned maradt a tarkabika lőcse,te idétlen genetikai ,agymosott hazug korcs!!!Ezt mind a polgári körödben nyomták a csökött agyadba???
Pálinkás Pál
ne sírjatok szarosok...Fletón,és még két emberen kívül mindenki megszavazta a paraziták állampolgárságát...úgyhogy pofa súlyba...
Toller Béla
@KisTehen: Nem igaz, amit írtál, találgatsz ! Nézz utána, győződj meg róla, mit művel ezekkel a szavazatokkal a kedvenced!
ómió
Efftársilag, bizony, mi sem lehet "döbbenetesebb", mint a hazafiság fogalma!
Szevasztok
Aki rendelkezik magyarországi lakcimmel, nem szavazhat levélben. Ha ez változna az is az ellenzéknek lenne rossz.
Havanagi
@Macskaszem: ez egy mocsok gci,folyamatosan árulja az országot és még ezek pofáznak a jogállamiságról??!Más nép ezt nem tűrte volna eddig sem,a fidesz szavazókat hazaárulónak tekintem ,az ellenzéki politikusokat gyáva nyulaknak,mert hagyták,hogy ilyen szintre süllyedjen az ország és csak és kizárólag a komfortzónájukon belül cselekednek.Ha eltűrik,hogy ez a kormány kinyisson minden szelepet a választásokra,veszni hagyják az országot,amire NINCS BOCSÁNAT!
RonaGyuri
döbbenetes, botrányos és vérlázító? Az, de semmi ahhoz képest, amit a valódi állampolgárokkal művel, azokkal akik - akár csak éppen - külföldön tartózkodnak!!
RonaGyuri
@RonaGyuri: ja és mégegyről ne feledkezzünk meg: a külföldön tartózkodók zöme adőfizető és nem maroktartó, mint a határon-túliak zöme. Ráadásul igen jelentős tétel az ország számára a hazautalt pénzek! =))
dr. prédikátor
N szóval, mi akik itt élünk CSAK MÁSODRENDŰ MAGYAROK VAGYUNK!!! AZOK A ERDÉLYBEN SZÉKELYFÖLDÖN ÉLŐ ÉS MAGYARUL IS BESZÉLŐ LEJMOLÓ SENKIK TÖBB JOGGAL RENDELKEZNEK MINT MI!!! MOCSKOS JELLEMTELEN SZARHÁZI NÉPSÉG!!!
Németh István
@RonaGyuri: a határon túliak nem külföldön élnek! N szóval, mi akik itt élünk CSAK MÁSODRENDŰ MAGYAROK VAGYUNK!!! AZOK A ERDÉLYBEN SZÉKELYFÖLDÖN ÉLŐ ÉS MAGYARUL IS BESZÉLŐ LEJMOLÓ SENKIK TÖBB JOGGAL RENDELKEZNEK MINT MI!!! MOCSKOS JELLEMTELEN SZARHÁZI NÉPSÉG!!!
Tudjátok olyanok vagytok mint a seggem szüretkor!@Havanagi: mint hazaáruló mit szólsz a helyzethez!?
Borsodi
A Románok már előttünk járnak,és még mindig ártanak nekünk a szavazataikkal.Kakadu elintézi mint a lélegeztetőgép beszerzését.
Eladott Ország
@Borsodi: tegnap, 20:51 ♣ És még mennyi halott határon túli magyar adata van a fidesz irattárában. Az ábrán látható, hogy a Fidesz-KDNP azokban a szavazókörökben volt a legsikeresebb, ahol az ellenzéknek egyetlen szavazatszámláló biztosa sem volt. Ahogy növekszik az ellenzéki szavazatszámláló biztosok száma 0-ról 4-re, a Fidesz-KDNP átlagos szavazati aránya lecsökken
s.24.hu/app/uploads/2018/04/csalas1.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.