A román külügyminisztérium szerint Magyarország nem formálhat jogot a határon túli magyarok képviseletére – írja az Index.hu.

Túlment a határon Novák Katalin? A román külügy felkereste a magyar nagykövetet a köztársasági elnök posztja utánFotó: Novák Katalin köztársasági elnök és Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke, Románia miniszterelnök-helyettese a kolozsvári püspöki hivatalban tartott találkozójukon 2022. május 20-án. MTI/Bruzák Noémi

Legfeljebb kulturális kapcsolatot ápolhat a más államokban élő magyar etnikumú állampolgárokkal.

A román külügyminisztérium egyik államtitkára Magyarország bukaresti nagyköveténél kifogásolta az erdélyi magánlátogatáson tartózkodó Novák Katalin egy aznapi magyar és angol nyelvű Facebook-bejegyzését, amelyben a köztársasági elnök arról számolt be, hogy Kelemen Hunorral, az RMDSZ elnökével, Románia miniszterelnök-helyettesével találkozott.

Köztársasági elnökként kiemelt feladatomnak tartom az összmagyarság képviseletét, így számomra nincs különbség a tekintetben, hogy valaki határon innen vagy túl él. A magyar az magyar, s pont

– írta közösségi oldalán Novák Katalin.

Forrás: Index

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Pont. - szögezte le Katalin, hogy értsd egyszer s mindenkorra: a kormány feltett szándéka a revízió, s erről nem nyitnak vitát sem bel-, sem külföldön. Apelláta nincs, rend, az lesz - tervezi a középkorba szakadt, tudathasadásos vezető garnitúra.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
szóval ezért kell az ütöképes haderö! :)
ómió
A "román külügy" számára a nemzet fogalma eszerint ismeretlen. Leragadtak a "népi demokráciánál"!?
csak úgy....
@sgl: orbán imádja a feszültséget és az emberei ezt meg is teremtik neki!
fergeteg
Itt az ideje,hogy a talpunkra álljunk !
Meg fogjuk mutatni a magyarok erejét,elhivatottságát a világban és szomszédainknál is.
Nessy
"Köztársasági elnökként kiemelt feladatomnak tartom az összmagyarság képviseletét, így számomra nincs különbség a tekintetben, hogy valaki határon innen vagy túl él. A magyar az magyar, s pont"
Na, tisztelt hívek! Itt az eligazítás a cseheknél menedéket kereső "magyar állampolgárságú" ukránokkal kapcsolatban!
Azt hiszem, Novák Katalin annyira diplomatikus, mint egy hat hetes macskakölyök! Arról nem is szólva, hogy állandó posztolás és szövegelés kényszere is van.
Eladott Ország
"Édes Erdély, itt vagyunk, érted élünk és halunk, győz a szittya sereg "... Erdély mindig is függetlenségre törekedett. Ki is játszotta egymás ellen a Törököket, Habsburgokat és a Magyar Királyságot is.
youtu.be/gKB806GlNhw
Giovanni Alba
@KisTehen: ma, 09:59
Ezt mondják a csehek is, és ezért nem tekintik őket ukrán menekülteknek. Térjenek hát meg Novák Katica kebelére, ő kitárt karokkal várja őket. Vagy mégsem?
nezelodo
Orbán csak a saját "humorát" érti, de azt máshol (is) kekeckedésnek hívják.
Abban azért van valami pikantéria, hogy az ukrajnai cigányok, akik magyar állampolgársággal is rendelkeznek, nem Magyarországtól kérnek menekültként védelmet! Kibújik a szög a zsákból, csak a szavazatuk kell, ők maguk nem.
Nessy
@KisTehen: A "szabad mozgás" igen, de a menekült státusz és egyéb támogatás már nem! Van némi különbség!
Giovanni Alba
@KisTehen: ma, 10:18
Nem küldik el, csak noszogatják. Az EU-tól, a menekültek ellátására kapott pénzt nem rájuk fogják költeni.
Giovanni Alba
@KisTehen: ma, 10:30
Ne kavarj. Magyar állampolgár Magyarországon hogyan lehetne hontalan menekült?
kereső
Csodálatos szavak Katalin. DE, nem halottam, hogy tiltakoztál volna, amikor az utánad második legmagasabb közméltósági posztot betöltő egyén kitagadta magyarságukból az ellenzékieket. Pártokat, szavazókat.
Gazella
Diplomáciai körökben nulla lett a magyar kurvány összes tagja.
Nyírfa
Pont. - szögezte le Katalin, hogy értsd egyszer s mindenkorra: a kormány feltett szándéka a revízió, s erről nem nyitnak vitát sem bel-, sem külföldön. Apelláta nincs, rend, az lesz - tervezi a középkorba szakadt, tudathasadásos vezető garnitúra.
RonaGyuri
@Giovanni Alba: ahol nincs ne keress, a nagy marhánál ne keres értelmet az idemásolt marhaságaiban, mert neki magának sincs! =))
Eladott Ország
Novák Katalin Orbanisztán elnökasszonya Kolozsváron román politikusok után rohangál, hogy végre valaki szóba álljon vele. Lehetőséget adtak a sporthoz! Szégyenében hazáig fut! Bukarestig nem mert elmenni?
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/281782107_2092158534322203_2742115004844826362_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=g-J2SvYn8EQAX-KCKUA&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9ET9KSsvOQ7UriXsfsomhh7s-kJn_0Ax4cN_zZpoBtfQ&oe=628E1DDE
Nyírfa
@Eladott Ország: 12.18

Egy tizest lefuthatna magáról, a hajával is kezdhetne valamit, mert inkább látszik korosodó falusi asszonyságnak, mint köztársaság nélküli kötársasági elnöknek.
Katalin, Kövér és társaik a magyar történelem abszurditásai.
Nyírfa
@Eladott Ország: 12.35

Nem sok hibádzik. :)
colibri
Apa kezdődik! ... újabb jó szomszédi viszony ápolásra törekvés...
Nyírfa
@csak úgy...: 12.57

Ja. Jó nagy, Katalin. Súlyban van. :) És még arca is van hozzá. Az is jó nagy. Mindent összevetve immáron nekünk is van egy nagy Katalinunk. Ráadásul főparancsnok, amin, ha a piacon árulna, nem is csodálkoznék. De ő nagybani. :)
Yoda69
Ezek a balfaszok mindenkivel osszerugjak a port. Elobb Horvatorszag most Romania. Mire jo ez? Ezekutan horvatba jobb nem menni nyaralni, mert megutaltak a magyarokat.
Csizmás Kond
...szerintem amikor itt valami Magyar-Román vita kerül megosztásra egyre többen kritizálják a magyar viselkedést...vagyis szerintem azok mind románok...
bencemacska
@Nessy: ma, 09:48
"Köztársasági elnökként kiemelt feladatomnak tartom az összmagyarság képviseletét,..."
Szerinted, akkor ez a vendéglátójára is vonatkozik, aki mellesleg miniszterelnök helyettes?@Nyírfa:
Nessy
Szóval, hogy is van ez? A mi belügyeinkbe senki nem szólhat bele! Mi viszont boldog, boldogtalanéba?
Logogrif
A nagysasszonynál valami baj van ...",,,cager beaver..."
Pági
@Shikari: @Shikari: a viszonyulást nem, ez mindenki szíve joga, de mást igen.
Pági
@Maccska: az nem egy ország belügye.
Németh István
Ami igaz az igaz ÉS az fáj a legjobban! ugyanis a románok a trianon óta kiszipolyozzák a lecsatolt - bocsánat a jogtalanul elvett - területeken élő MAGYAR lakosságot! Dívik az össze-vissza való telepítgetés! Márpedig a magyar államelnöktől elvárt, hogy különösen az erőszakkal és törvénysértő hatalmi eszközökkel lecsatolt MAGYAR területek MAGYAR lakósait képviselje, mi több mindent megtegyen minimálisan is az azonnali autonómia biztosítása érdekében!
Nyírfa
@bencemacska: május 21., 18.41

Pontosítsd, légyszíves , a kérdést.
nezelodo
Tartok tőle, hogy mi Közjogi Méltóságunknak nem ez lesz az egyetlen, a diplomáciában szokatlan húzása. Behúzza még néhányszor Orbán a csőbe, és kimondatja vele amit ő már nem mond ki, aztán széttárja a kis pufók kezeit, és mossa... Aztán az eddigiekhez hasonlóan tovább csökken a KE. szerepe, tekintélye, és egyedüli tekintély a ME lesz...
Aki Én
@sgl: Hogy mást ne említsek, Gruevszki...
bencemacska
@Nyírfa: május 23., 08:59
Arra gondoltam, hogy az RMDSZ elnöke miniszterelnök helyettes. Tehát akkor őt is a magyar köztársasági elnök képviseli? Netán alattvalójának tekinti.
/Nem tudok pontosan fogalmazni, rossz passzban vagyok!/
Nyírfa
@bencemacska: ma, 11.29

Aha. Valamiért nem állt össze a kettőnknek címzett válaszod. Pedig , így, hogy elmagyaráztad, logilkus. :)
Érdekes felvetés, hogy Kelemen Hunor Novák alattvalójának számíthat a köztársasági elnők értelmezésében.
Nem semmi beavatkozás miatt tiltakozhatnának a román vezetők, ha ez ilyen konkrétan nekik is eszükbe jutna. :)
Ahogy elnézem az utóbbi napok történéseit, azt hiszem, lesznek még ennél is súlyosabb konfliktusai a kormánynak.

A rossz passzot is meg kell élni, biztosan nem véletlen, hogy bele kerültél. De a megoldásra figyelj, hogy minél hamarabb kikerülj belőle. Saját bőrömön tapasztaltam meg , hogy amikor rám csapódik egy ajtó, és hirtelen nem látom a kiutat, az élet int, hogy gyere, itt van egy másik, ez nyílik arra az útra, amin járni akarsz. Csak annyi a dolgunk, hogy kicsit lassítunk, kicsit jobban figyelünk, kicsit őszintébbek vagyunk magunkhoz, és akkor észre fogjuk venni azt a másik ajtót, amit kinyitnak nekünk. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.