Orbán mostantól kézivezérli a honvédséget és beszerzések körüli lopást – fogalmazott közleményében a Demokratikus Koalíció.

A DK szerint Orbán újabb lépést tett a totális diktatúra irányába: Mostantól kézivezérli a honvédséget és beszerzések körüli lopást
Fotó: Vadai Ágnes, a DK frakcióvezető-helyettese napirend előtt szólal fel az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Mint írják, "a Magyar Közlönyből derült ki – nem volt róla nemzeti konzultáció –, hogy létrehoztak egy új szervezeti egységet, a Miniszterelnök Katonai Irodáját".

A hivatalos leírás szerint a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség körüli feladatokat látja majd el, valamint figyelemmel kíséri a haderő- és védelmi ipari fejlesztési stratégiák és programok vezetői szándék szerinti megvalósulását

- fogalmaztak.

A DK szerint a helyzet egyszerű:

Orbán Viktor újabb lépést tett a totális diktatúra irányába.

Hozzátették:

A miniszterelnök egyúttal magához rendelte a százmilliárdos katonai beruházásokat, a védelmi programnak gúnyolt szisztematikus lopást is. A Dobrev Klára vezette árnyékkormány szerint ez a fajta egyszemélyi hatalom, amely immár fegyveres testületre is kiterjed, súlyosan veszélyezteti Magyarország biztonságát, gyengíti NATO-beli pozíciónkat is.

Forrás: MTI/OS

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Kedves DK. Ezt a fajta "egyszemélyi" hatalom gyakorlást véletlenül nem tiltja a fideSS alapizáje? De. És ez ellen mindnki köteles fellépni- az, hogy kiadtok egy ilyen nyilatkozatot, annak foganatja nincs, Majd jön egy jó kis "gyurcsányozás"- és slussz.
Legyetek szivesek elővenni a jogászaitokat, és körbe járni ezt a témát...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
Kedves DK. Ezt a fajta "egyszemélyi" hatalom gyakorlást véletlenül nem tiltja a fideSS alapizáje? De. És ez ellen mindnki köteles fellépni- az, hogy kiadtok egy ilyen nyilatkozatot, annak foganatja nincs, Majd jön egy jó kis "gyurcsányozás"- és slussz.
Legyetek szivesek elővenni a jogászaitokat, és körbe járni ezt a témát...
rokker33
Nemsokára eljön az az idő mikor betiltják az ellenzéknek nevezett ellenséget és eltűnnek a süllyesztőbe! Akkor majd a csatorna mélyéből vergődhetnek még a parlament közelébe se mehetnek majd! Csak évek/ hónapok kérdése,de meg is fogják érdemelni, mert csak beszélnek,de semmit sem tesznek az Orbán kormány ellen! Árnyékkormány?? Sohasem lesz haszna! Orbán soha nem fog lemondani a megszilárdult hatalmáról! Soha ...
Pálinkás Pál
nektek meg nem rinyálni kéne,hanem barikádokat emelni...
CsipkeRózsa
Már nincsenek lépések, nyakig benne vagyunk a diktatúrában.
Eladott Ország
Azért van az ellenzék, hogy vigye ki az embereket az ország háza elé, mindaddig míg a diktátor gecit el nem zavarjuk! Demokratikus úton ez a velejéig rohadt, cinikus, tróger banda már nem váltható le!
Aki Én
És ehhez ki asszisztál, ki az ellenzék akinek ezt meg kellett volna akadályozni? Nem most, tíz évvel ezelőtt. Ha csak az összes hivatalos ellenzéki és családtagjaik, beosztottjaik kimennének, többen lennének mint a békemenet valaha.
csak úgy....
@Shikari: ebböl is tisztán látszik tibim, hogy prosztó lófaß voltál te világ életedben , nem tanár! te hazugok gyöngye proletár!
kereső
@Shikari: És? Nem igaz, amit mondott? Talán el kellene jutni odáig a ti szellemi fölényetekben, hogy az elmondottakat cáfoljátok tényszerűen, és ne a kimondóval személyeskedjetek kultúrfölényeteket villogtatva.
Rockxy
"A DK szerint Orbán újabb lépést tett a totális diktatúra irányába..."
baszki!
14 éve segítitek őket!
mit vártatok?
gina
Ezt a szemét zsiros elmebeteg putrist lőjék már ki, mint a nyulat, nincs egy jó mesterlövész ezen a világon???
gina
@Shikari: Találd ki, ki a sziros disznó utána irkálj, az igazság fáj, gondolkozz ha van mivel...
Clavigo
@Shikari: Bővült a szókincsed buckalakó ?
Néro2
Nem felé tett. Benne tapicskol évek óta. A par-lement meg a díszlet körülötte. Fel kéne ébredni.
simmering73
@csak úgy...: 17:32 Tanár ez a gyökér? Igaz a németh nevezetű fajtestvére meg hittan tanár.
T-Boly
Helyzet ?
Mondjam,vagy mutassam !
Ha ezt Pinochet tábornok megélhette volna...
De nem érte meg ! Pedig tanulhatott volna !
T-Boly
Ne felejtsem !
Ez kellett?
Ez van !
Akkor mi a hézag kedves keresztvíz alá tartó mamukám ?
Nessy
Rákosi liliomos kiscserkész volt Orbánékhoz képest! ennyit lopni, és ennyi közpénzt magán vagyonná konvertálni egyik rendszernek sem sikerült.
Szalay Miklós
Egy alapos kis összefoglaló demokráciáról és diktatúráról, a demokrácia visszásságairól:

egyvilag.hu/temakep/076.shtml
gina
@Shikari: Ne foglalkozz velem az a legjobb,,,,,
kereső
@Shikari: Bocsi, de félreértesz. Szajkózzátok a szellemi fölényeteket, miközben vagy butaságból, vagy hiányos tudásotokból fakadóan- sohasem a témát próbáljátok meg cáfolni, érvelni ellene- hanem zsigerből neki estek mindenkinek, akinek eltér a véleménye a tiétektől. Utálat éés gyűlölet- na ez a ti kultúrfölényetek. Párpeszédet emlegetsz??- hiszen az ország házában ti magatok azok, akik ezt lehetetlenné teszitek- és ez igaz rátok is,minden fórumon. Ez a flinkestejni/rogáni "párbeszéd". Adod itt a ma született bárányt, mi közben az ocsmány kommunikációd/ kommunkációtok hányásért kiált.Nektek aztán van bőr a képeteken- amit ti múveltek, azzal vádoltok meg bennünket.
kereső
@Shikari: Ez nem igaz, amit állitasz. Ez a közbeszédet a fideSS vezette be- és nem 2010-ben, hanem ez megy immár 16 éve. Nem mellesleg- mi a legritkább esetben "anyázunk", ami nálatok ujj gyakorlat-érvek helyett. Erre csak akkor kerül sor, amikor már nincsenek "szavak" a pofátlanságotokra. Nem a mi szokásunk kétségbe vonni, és kitagadni az ellent magyar intenditásából- te előszeretettel tel-avivozol,- hanem ezt ti teszitek. Mert magyar csak az, aki kritika nélkül behódol orbánnak, és őt dicsőitve éli az életét. Az a"hazafi" és melldöngetően magyar , aki minden gazemberséget elnéz-aki nem szégyenli, hogy az állampárt halottak vérén átgázolva akarja még most saját gazdagjjait még gazdagabbá tenni.Akit nem "zavar", hogy Magyarországot zaciba csapja az orbáni élcsapat- a kinaiaknak, az oroszoknak. Ezek vagytok ti. Büszke "magyarok"- akik születésük okán magasan felette állnak minden népnek. Ti, akik imádjátok a "nomád" életet, miközben kereszténységről papoltok.
Németh István
Ez a barom fasz önmagából indul ki! A 2006-os lövöldözése, terrorja óta már mindenkin száj-kosár lenne (nem maszk) Hiányzik neki a suska amit nem tud sehogy se ellopni, elsikkasztani! Ezért kitalálták mos a rezsi támogatást dobrev módra! kinek is küldik a bejött összegeket, ja a maguk számláira - benzinköltségre >> meg, hogy megtudják látogatni potya pénzből az aranybányájukat! ! Így érthető! Hülye szemét moslékok!
csak úgy....
@Shikari: a te elmebetegségeddel szemben az orvostudomány is tehetetlen!
kereső
@Shikari: Mert mit gondolsz, itt a legtöbbünknek hány hazája van?? Mit tüntetsz ezzel, amikor tudjuk, hogy neked nem Magyarország a hazád, a szülőfölded. Ez már megint egy olyan igazai "mimagyaros" , "igazmagyaros" kirekesztéés, mint a többi szólamotok.
ómió
Ezek a "derék efftársak" mindig csak önmagukból képesek kiindulni!?
Németh István
A dk és a moslék fullajtároknak be kell látniuk, hogy Orbán Viktor kormány 2010-től megvalósította a demokratikus jogállamiságot! (pl. nem verte betonba az államellenség belső ellenséget a médiájukat a gazdálkodó és egyéb intézményi vezetőket nem nyírta ki, stb.) A gyurcsány-féle demokratikus agresszió és terrorszervezeti eljárások törölve lettek, sajnos megfelelő eljárások lefolytatása révén , mi több kifejezetten ellenséges felbujtás dacára működhetnek > pl. az usa nagykövet aljas és különböző módon kialakított beavatkozásai korábban és jelenleg is) ellenére!!!
A megváltózott nemzetközi helyzet meg sajnos igényli az okos előrelátásból származó intézkedések megtételét! Ugye nem kell tartani az oroszok bevonulásától(ha kellene nem ajánlották volna fel a Kárpátalja visszacsatolását!!) VISZONT tartani kell és okkal a nato csapatok agresszív megjelenésétől! Amely tagság ide-oda nagyon nem kívánatos! Ha képesek gondolkozni a barmok akkor ezt be is látják! Az olyanok mint >>@kereső: @csak úgy...: @black n' gold: stb. seggfejek!!!
kereső
@Németh István: Ne haragudj, de erre a "szinvonalra" képtelen vagyok lemenni- igy aztán válasz nélkül maradsz, mindörökre.
Maxipocak
@kereső: Ez a görény annyira sötét, hogy a NEGRO is világít a szájában. Már én is csak legyintek, nem húzom fel magam rajta, rajtuk.
kereső
@Shikari: MAGYAR VAGYOK
"Magyar vagyok. Legszebb ország hazám
Az öt világrész nagy terűletén.
Egy kis világ maga. Nincs annyi szám,
Ahány a szépség gazdag kebelén.
Van rajta bérc, amely tekintetet vét
A Kaszpi-tenger habjain is túl,
És rónasága, mintha a föld végét
Keresné, olyan messze-messze nyúl.
Magyar vagyok. Természetem komoly,
Mint hegedűink első hangjai;
Ajkamra fel-felröppen a mosoly,
De nevetésem ritkán hallani.
Ha az öröm legjobban festi képem:
Magas kedvemben sírva fakadok;
De arcom víg a bánat idejében,
Mert nem akarom, hogy sajnáljatok.

Magyar vagyok. Büszkén tekintek át
A multnak tengerén, ahol szemem
Egekbe nyúló kősziklákat lát,
Nagy tetteidet, bajnok nemzetem.
Európa színpadán mi is játszottunk,
S mienk nem volt a legkisebb szerep;
Ugy rettegé a föld kirántott kardunk,
Mint a villámot éjjel a gyerek.

Magyar vagyok. Mi mostan a magyar?
Holt dicsőség halvány kisértete;
Föl-föltünik s lebúvik nagy hamar
– Ha vert az óra – odva mélyibe.
Hogy hallgatunk! a második szomszédig
Alig hogy küldjük életünk neszét.
S saját testvérink, kik reánk készítik
A gyász s gyalázat fekete mezét.

Magyar vagyok. S arcom szégyenben ég,
Szégyenlenem kell, hogy magyar vagyok!
Itt minálunk nem is hajnallik még,
Holott máshol már a nap úgy ragyog.
De semmi kincsért s hírért a világon
El nem hagynám én szűlőföldemet,
Mert szeretem, hőn szeretem, imádom
Gyalázatában is nemzetemet!"

Petőfi Sándor

(Pest, 1847. február.)
kereső
@Shikari: Én magyar vagyok, de nem úgy, hogy tépem a számat, pofázok népről, nemzetről, hazáról, hanem, hogy szíven üt, ha népzenét hallok, igézve nézem, ha látok igazi magyar táncot, hogy értem József Attilát, akinek ezerféle nemzet kavargott szívében, és magaménak érzem Radnótit./Cerhalmi György/- pontosan ez a megfogalmazása az én "magyarságomnak" is.

És, igen magyar vagyok- de ez nem "kiváltság", senki fölé nem emel születésem okán.
Te , mert te "büszke", melldöngetős magyar vagy, mindekit aki nem ilyen, azt kizárod a magyarok sorából. Neked/nektek semmit sem jelet Petőfi, József Attila, Ady, Radnóti- nektek az árvalányhajas Magyarország tetszik, az , amelyben az emberek- az ország fenntartói, nem élhetnek szabadon- mert még a gondolataikat is be akarjátok szabályozni- csak az az igaz magyar, aki úgy gondolkodik??? , mint ti. Igazából ti nem gondolkodtok- csak mentek egy nyájban, az aktuális vezérürü után.
Jozefina
A diktatúrát a hátunkon cipeljük, de meddig bírja még a gerincünk??!! Orbánnak mindenféleképp távoznia kellene különben Magyarorszg elvész!!!??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.