A napokban Orbán Viktor miniszterelnök levélben keres meg minden magyar nyugdíjast, és tájékoztatja őket arról, hogy februárban dupla nyugdíj érkezik – közölte Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott szombaton az MTI-vel.

Orbán Viktor levélben keresi meg a nyugdíjasokat
Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök érkezik a Kossuth Rádió stúdiójába, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban 2023. január 27-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A politikus telefonon adott nyilatkozatában elmondta:

ebben a hónapban a 15 százalékkal megemelt nyugdíj és a 13. havi nyugdíj szintén megemelt összegben jut el az idősekhez.

Azt mondta, a 13.havi nyugdíjat "a baloldal elvette idős honfitársainktól, az Orbán Viktor vezette polgári kormány visszaadja nekik".

Mindezek az intézkedések azt mutatják, hogy a magyar nyugdíjasok számíthatnak Magyarország kormányára, az elmúlt időszakban ötször került sor nyugdíjprémium kifizetésére, míg a baloldal idején egyszer sem

- jegyezte meg.

Hozzátette: 2010 óta 92 százalékkal emelkedett a nyugdíj; az átlagnyugdíj 2010-ben 97 ezer forint volt, mostanra több mint 208 ezer forint lett.

Forrás: MTI

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Még le se csengett a gyászosan végződött nemzethy konzultáció, már megint kezdi. Egy sima egy fordított. Egy konzultáció egy levél.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Még le se csengett a gyászosan végződött nemzethy konzultáció, már megint kezdi. Egy sima egy fordított. Egy konzultáció egy levél.
amortizáltok
hazugsággyára, meg a pénzköltése már a csillagos eget is lehazudja. Nekem ne irj tetű bájologva lenyulod a nagy pénzeket aztán szét cincálod lassan a magyar valóságot Ja 7-8 milládból meg a KÖZ pénzből csak ti és senki más él jól akár annó a kiskirákyok meg CSÁK MÁTÉK:
gina
Mit akarsz irogatni te mozskos zsiros pojáca??? hogy tönkre tetted az országot a tolvaj bandáddal, aki nem hülye az látja micsoda szemét patkányok vagytok,, az infláció 25,7% sehol a világon nem ilyen magas, magyarázd meg a sz@rt te elmebeteg hitler utánzat, játszd az eszed,, csak a sok idióta tanulatlan hivöidnek tudod magyarázni, undorodom töled te szemét kis hernyó, takarodnál el a fenébe !!!
csak úgy....
Hazudj valami szépet!
Amit megértek, amit megértek.
Hazudj valami szépet!
Mert annyi minden van, amit nem értek.
Hazudj valami szépet!
Hogy az emberek jók, és a fénybe néznek.
Hazudj valami szépet!
Ó, hallgatlak téged.
Hazudj valami szépet!
Mint amikor régen az életet mesélted.
Hazudj valami szépet!
Egy kis bölcsességet, egy kis bölcsességet.
Hazudj valami szépet!
Ó, értem és teérted
Hazudj valami szépet!
Csak rossz álom volt, amit néztek.
Hazudj valami szépet!
És sose mondd, hogy vége van a mesének!
Hazudj valami szépet!
És én azt mondom, hogy igaz legyen!
Ámen.
lampa laz
Anyád redvás bundájával levelezz, te természetet károsító ócska gazember. A leveled még a szeméttelepen sem fog lebomlani a hazugságaid miatt.
Alfa
ez a mocskos korrupt kerinctelen keresztény-kommunista-fasiszta-náci magyarázza,hogy miért nem jön ki a matek a nyugdíjasoknak küldött pénzeknél..
a valóság,hogy ellopja a kibaszott kurva keresztényorgiás orbán és a pedofil fidesz-ner szekta
lusta
Egy ilyen rövid levélben ennyit hazudni már kész művészet.
Stop Orbán és Gyurcsány
2003-ban meg sem szavaztátok a parlamentben,az akkori nyugdíjasoknak a 13.havit.
Most meg fényezitek magatokat,cinikus banda!
jáger laszló
1XŰBB lenne,ha a kormány magával levelezne,mert így megtakaríthatná a postaköltséget ugyanis olyan információkat közölnek amit már az óvodások is tudjak,sót a bölcsődések is fújják
Jön a nyugdíj nagy,jön a nyugdíj nagyi!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
justhpeter
Nem tehet mást, a pazarlás és a szarkavarás a vérében van Régi bolsevik tempó.
csipetke
Bakker! Ahogy megláttam a címet,rögtön tudtam,hogy Gyurcsányozik egyet. Ez az ember másképp nem tud élni?Minden megszólalásukba beleszövik valamilyen módon.Másrészt mi a retkes fütykösnek szarja el a pénzt tökfelesleges levelekre? Mást se hallani---levelek nélkül is---,hogy ők gondoskodnak arról,hogy a nyugdíjak metartsák a vásárlóértéküket. Pedig már évek óta nincs így.
"Hozzátette:- 2010 óta 92 százalékkal emelkedett a nyugdíj: az átlagnyugdíj 2010-ben 97 ezer ft volt,mostanra több,mint 208 ezer ft lett" Ez az ember vajon járt mostanában boltban?Sztem fingja sincs, hogy az orbán-infláció elviszi a francba a nyugdíjak vásárlóértékét. És mennyire fel volt háborodva orbán,mikor Szabó Tímea be akarta nyújtani Lex-megdöglesz indítványát. 2010 óta kilométeres várólisták lettek,olyannyira szétbarmolták a dilettánsok az egészségügyet. Két dolgot tehetsz,ha beteg leszel, vagy magadtól meggyógyulsz,vagy megdöglesz. Az oktatásról már ne is beszéljünk. Nem tudom ki mondta ki először, hogy amihez orbán hozzányúl,az szarrá változik. És tényleg...
dr. prédikátor
AZ OLÁCIGÁNY KURVA ANYÁDDAL LEVELEZZ TE MOCSKOS GECI LÓKUPEC!!!
justhpeter
@Stop Orbán és Gyurcsány: Jó és igaz nevet választottál !
polgarb
Minél több pénzt nyom ki, gazdasági teljesítmény nélkül/a hatalma megtartása érdekében,akár hitelből is/annál nagyobb lesz az infláció!
Nessy
Legaglább a saját törvényeit ismerné! 210-ben még járulék plafon volt! Annak az eltörlése után ma már nem ritka a 400-500 ezer forintos induló nyugdíj! Persze, hogy 208 ezer az átlag nyugdíj! Talán adjanak neki egy medián táblázatot, a szintjének megfelelő magyarázattal, kevesebb szamárságot hordana össze! Egyébként lenne ajánlatom, kivel levelezzen!
jesz
@csipetke: 13.27: sajnos ez a lényeg: ..."Két dolgot tehetsz,ha beteg leszel, vagy magadtól meggyógyulsz,vagy megdöglesz."...

Ez minden embert érint...az aprajától az igen idősekig...ez már játék egy országgal...talán mengele sem tudná jobban írtani a népet.
vacsi
A nyugdíjakat már minden nyugdíjas megkapta, szerintem ezeknek a leveleknek a költségét így meg lehet spórolni.
kereső
Nem levelezni kellene, hanem betartani a saját törvényeteket. A decemberi nyugdijas infláció: 27,7 %. A januári szintúgy- egy tapodtat sem mozdult.
lusta
@csipetke: SZóval miről reghöl ez az ütődött?
2008. január 1-je óta 28.500 forint a teljes nyugdíj legkisebb összege.
Lehet szörnyűlködni, brüsszelezni, gyurcsányozni, sorosozni, de
2008 január 01. napján a minimálnyugdíj 112,67 euró volt.
2023.február 11. napján a minimálnyugdíj 73,21 euró.
Az inflációról, tehát a reálértékről már egy szót sem érdemes szólni.
A Lex-megdöglesz az élet minden területére (rezsi, egészségügy, oktatás, élelmezés, stb.) igaz és a nemzethy matyar gyapjasokat ugyanúgy érinti.
csipetke
@lusta: 16:36 Kering egy történet,hogy mikor orbán utoljára bukott, azt mondta, hogyha mégegyszer hatalomra kerülök,tönkreteszem ezt az országot. Ha ez igaz, akkor gratulálok orbánnak, sikerült...
Mert közel 13 év garázdálkodását,rombolását helyrehozni évtizedek kellenek.
Peller Anikó
@lusta: Magyarország száguldva vív, ujjong a lelkem istenadta. Várlyuk a levelét megírta, kit hogyan talál meg, kit hogyan halál meg.
lusta
@Peller Anikó: sajnos a Vár-lyuk alapvető ismeretek hiányában valóban egy rahedli ember haláláért felelős. Az sajnos nem mentség, hogy köztük ugyanúgy vannak a nemzethy matyar gyapjasok is.
lusta
@csipetke: Van egy rossz hírem. Erről sajnos az ellenzék sem beszél. Az új tagállamoknak járó felzárkóztatási pénz elúszott. Ekkora összeg nem fog belátható időn belül újra rendelkesésre állni. Gyakorlatilag az ország egy gyarmati szintre süllyed. És ez nem az uniós gyarmatot jelenti.
Nessy
Lehet, hogy emlékeztetni akarja a nyugdíjasok nagyobb részét, hogy dupla nyugdíjat kaptak februárban, azért tudtak normális hétvégi bevásárlást csinálni. De ezt aztán jól osszák be! Mert a 15% emelés és a 27% infláció nem igazán van szinkronba!
A "megtartott vásárló érték" meg a kóbor apácák megtévesztése!
szegény hazám
A levelezéseiről, meg a konzultációiról: az elfecsérelt milliárdokat a nyugdíjak értékállóságára kellett volna költeni. Még tán népszerűségét is növelné a vezér csüngőhasú malacnak. Nekem ne irkáljon, mert levelei a kukámban növelik az elszállítandó szemét mennyiségét, vagy kazánom hőmérsékletét.
Az inflációról: Minden nemzet az inflációját a saját kormánya és nemzeti bankja szerint tartja kordában, és szabályozza. Miért is vagyunk EU elsők? A magyarázat roppant egyszerű. Ahhoz, hogy a rablóbanda választást nyerjen ki kellett szórni egy csomó pénz a nép közé, hisszen ezzel elégedetté tették az egyszerű gondolkodású honfitársainkat. Csak hogy ez a pénz hiányzik a költségvetésből, de nagyon. Hogyan lehet visszaszerezni? Na erre van feltalálva az ÁFA, meg a különféle csodaadó. Minél magasabb az értékük, annál jobban jár a költségvetés. Így lehet a nyugdíjasokat, meg az összes hazámfiát jól megadóztatni, mert rá szavaztak a disznóra. Jelen pillanatban ez már megtörtént, és most fizet a hülye nép, mert vakon szavazott, és ujjongott a Holdról is látszó győzelmen. 2023 második felében jön azonban a nagy csavar. "Nemzeti hősünk" a karmelita malac kiadta jó előre a jelszót: az inflációt a pénzügyi szakemberek csökkentsék egy számjegyűvé. Több üveg pezsgőm van rá, hogy meg is teszik a szakemberek, hiszen 2024-ben fontos választások lesznek, és addigra "hősünknek" a karmelita malacnak meg kell menteni népét, hazáját a magas inflációtól. Ez az egész cirkusz a választások megnyeréséről szól, a gazdaság manipulálásával.
Mivel is kezdtem? Idézet magamtól: "Minden nemzet az inflációját a saját kormánya és nemzeti bankja szerint tartja kordában, és szabályozza."
Hajrá Magyarország, hajrá hülye magyar, mehettek a csüngőhasúra szavazni.
Természetesen én is megyek szavazni, de mint mindig, soha nem erre a rabló bandára, bárki másra, aki nem lop ennyit mint ezek. Én annak örülnék a legjobban, ha két párt létezne. A becsületesek, és a rablók pártja.
Sajnos ilyen nincs,ez nem lehetséges!
Edebácsi
A pap minden reggel, felkelés uán imádkozik, Orbán minden reggel bemondja a 13. havi nyugdíjat.
Az kellene, hogy mindig, amikor mondja, fizesse is ki. Minden alkalommal. Az jó reklám lenne. Így csak üres duma.
ómió
Hát, ez nem efftársi! Hiszen anno Böszme efftárs bármiféle "megkeresés" nélkül nyult le tőlük 1-2 havi nyugdíjat!
bencemacska
@justhpeter: tegnap, 13:20
Szvsz a fidesz nem bolsevik, hanem mensevik! Max. 3 millióan értenek vele egyet, és 8 millió szavazó van!
Lényeg: MI VAGYUNK TÖBBEN!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 10:38
Ó-mi-ó a buta hazudozós röfögő röfi troll.
bencemacska
@Nessy: tegnap, 13:50
Milyen matematikát kérsz rajta számon? Óriás plakátok hirdetik ország/világ szerte, hogy nem tudja mit jelen a százalék!!!
Ennél nagyobb szégyen - ránk nézve - már csak az, hogy nincs egy ember a környezetében, aki fel meri hívni a figyelmét a 97 % valódi jelentésére!!!
ómió
@kulabombaafityiszre: Ennyire szorítja a nyakadat a Böszmeánusz, hogy ilyen kétségbeesetten röfögsz ki belőle, bolsiék fajkreténje!? A böszmei nyugdíjlenyulást sehogy nem sikerül a "Zorbánra" hazudnod?!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:08
Ó-mi-ó a gyagyás,buta röfi troll.
evacica
@simmering73: Kell a csókosnak a zsozsó! Így fizet Orbán! Gyártják a kuka tölteléket drága pénzért! Én nem vagyok kíváncsi a levelére, gondolom egy normálisan gondolódó ember sem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.