Orbán Viktor szerint a Soros-birodalom és a brüsszeli bürokrácia vissza akarják lökni hazánkat a Gyurcsány-korszakba.

Orbán Viktor miniszterelnök szerint Magyarország ellenfelei a háború okozta válságot akarják felhasználni arra, hogy visszalökjék hazánkat a Gyurcsány-korszakba, amikor a magyarok sorsáról külföldön döntöttek; az idei év arról fog szólni, hogy Magyarországot térdre akarják kényszeríteni ellenfelei, akik elvennék hazánk szuverenitását

- írja a Magyar Nemzet online felületén szerda este.

Orbán Viktor megüzente, hogy fel kell venni a kesztyűt: "Magyarországot térdre akarják kényszeríteni"

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A lap információja szerint a miniszterelnök a Fidesz-KDNP esztergomi zárt körű frakcióülésén az előbbieket nevezte meg a következő év tétjének.

A lap értesülése szerint Orbán Viktor beszédét azzal indította, hogy "az idei évnek hatalmas tétje van, ugyanis a Soros-birodalom, megerősítve a kormányzó amerikai demokratákkal, Góliátként indít támadást az európai országok többségében a jobboldali média és sokszor pénz nélkül politizáló lelkes nemzeti pártok ellen. Látható, ahol ennek tétje van, Amerikában, Trumpot egyenesen börtönbe akarják küldeni, nehogy veszélyeztesse Soros és a demokraták hatalmát. A globalistáknak az Európai Bizottság és az amerikai elnök kell, az oda vezető úton pedig Magyarország a tüske a köröm alatt" – értékelte Magyarország helyzetét a miniszterelnök.

Orbán Viktor szerint ennek az az oka, hogy "Európában ma Magyarország a legszabadabb ország". Úgy folytatta: van kerítés a határon, nincs bevándorlás, van helyette családpolitika. Nincs genderideológia az iskolákban, nem szállítunk fegyvert Ukrajnába, nem akarunk belekeveredni a háborúba

– sorolta a kormányfő.

Mi, magyarok, ma befolyásmentesen, szabadon dönthetünk a sorsunkról. Ezért akarnak bennünket elhallgattatni, sőt ebben az évben megpróbálnak minket megtörni. Ezt azonban mi nem fogjuk hagyni – összegezte az ország előtt álló helyzetet.

A lap írása szerint Orbán Viktor ezután rátért arra: vajon kik Magyarország ellenfelei, akiktől meg kell védeni a magyar szuverenitást. Értékelése szerint ők a Soros-birodalom, a brüsszeli bürokrácia és a szövetségeseik. "Ők azok, akik meg fogják támadni gazdasági szuverenitásunkat, fel akarják számolni a kulturális szuverenitásunkat, és el akarják venni a politikai szuverenitásunkat" – folytatta, részletesen kifejtve, mit is jelent mindez a gyakorlatban; "gazdasági szuverenitásunkat támadják, amikor el akarják törölni a rezsicsökkentést, amikor a multinacionális cégeket védik, hogy szabadon emelhessék az árakat, és kereshessenek az embereken".

Ki akarják csavarni a kezünkből azokat a szabályozó eszközöket, melyekkel a családokat védjük. És ha mindez nem lenne elég, be akarják engedni a magyar piacra a GMO-tartalmú, dömpingáras gabonát, és azt is meg akarják mondani nekünk, hogy honnan vásárolhatunk energiahordozókat és mennyiért – sorolta a lap szerint a kormányfő.

Kulturális szuverenitásunkat akarják felszámolni akkor, amikor erőszakkal akarnak betelepíteni Magyarországra bevándorlókat, sőt létrehoznák nálunk Európa legnagyobb migránsgettóit. Ránk akarják kényszeríteni genderideológiájukat, és még azt is ők akarják nekünk megmondani, hogyan működjenek és mit taníthatnak az egyetemeinken, akár a magyar diákokat is kizárva a közös európai ösztöndíjprogramokból céljaik elérése érdekében – olvasható a lap internetes felületén.

A Magyar Nemzet szerint Orbán Viktor azt mondta, politikai szuverenitásunkat akarják elvenni akkor, amikor nyilvánvaló jogsértéssel tartják vissza a Magyarországnak járó forrásokat, miközben arra kényszerítenek bennünket, hogy fizessünk Ukrajnának, ráadásul vita nélkül vennék fel Ukrajnát az unióba, holott semmilyen, más tagállamokkal szemben támasztott követelménynek nem felel meg. Végezetül – zárta felsorolását a miniszterelnök – külföldről küldött pénzekkel gátlástalanul befolyásolják a magyar közéletet. Itt persze nem számít a pénz, a diákoknak és pedagógusoknak, kórházaknak járó forrásokat nem adják oda, de a dollárbaloldalt, dollármédiát és "dollárcivileket" kifizetik.

A kormányfő beszédében ismét nyomatékosította, hogy a kesztyűt fel kell venni minden egyes témában, nem szabad engedni Magyarország döntési szabadságából. Ehhez persze a kormányfő szerint szükség van arra, hogy a magyar családok mellettük álljanak.

A háború, a bevándorlás, a gender és a külföldi befolyásszerzés ügyében a magyar emberek nem hisznek a Soros-féle szirénhangoknak, nem hisznek Brüsszelnek, és nem hisznek a Gyurcsány-féle dollárbaloldalnak sem – mondta a miniszterelnök.

A magyar szabadságért folytatott küzdelem nemcsak Brüsszelben vagy Amerikában fog eldőlni, hanem itt, Magyarországon, a mi településeinken

– mondta a miniszterelnök. A globális elit hívei nemcsak a brüsszeli elit vagy az amerikai demokraták soraiban vannak, hanem egy sor magyarországi településen is, gondoljunk csak például az irányítás nélküli Budapestre, ahol dugók, piszok és káosz uralkodik. Vagy ott vannak az álcivilek és a magukat függetlennek mondó helyi médiumok, melyek a semmiből jöttek, és céljuk a feszültségkeltés és riogatás a nemzeti érzelmű önkormányzatok ellen. Ezeket mind Brüsszelből vagy a Soros-hálózaton keresztül finanszírozzák, helyőrségeket létrehozva ott, ahol a nemzeti erők vannak hatalmon.

Orbán Viktor azzal zárta beszédét, hogy a 2024-es európai parlamenti és önkormányzati választás tétje egy és ugyanaz: Magyarország szuverenitásának megőrzése. A közös értékek alapján állva 2024-et itthon és Európában is meg kell nyerni, nem magunkért, hanem az országért – mondta a lap szerint kormányfő Esztergomban.

Forrás: MTI

96 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Ez a sok elmebeteg, tudatos hazudozás egy kormányfőtől a komplett társadalom felé sosem fog bűncselekménynek számítani?
Nem az már ma is?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Ez a sok elmebeteg, tudatos hazudozás egy kormányfőtől a komplett társadalom felé sosem fog bűncselekménynek számítani?
Nem az már ma is?
Qqberci
Vikkancs csak Putyler előtt szeret térdelni...
balos
@0000000000: szóval ideje,hogy fordulj 1 bádogoshoz,mert az ereszed már rozsdásódik a sok fogdosástol!
Aki Én
@KisTehen: Miért van, hogy neked, a legbutább balfasznak van a legnagyobb pofád?
Peller Anikó
@Aki Én: Azért a kicsi pénzért amit kap az aljasságokért.
kulabombaafityiszre
Orbán totál zokni lett,teljesen elment a maradék esze is.Na de ez kell az ütődött szavazóinak.
Valami nagy káosz lehet itt,ha már ilyen ovis szintre ment le ez a nagy eligazításnak csúfolt idiotizmus
Sakk Matt
Dagi, te évek óta térdepelsz és szopod Putyler, Erdoĝan és a többi szar alak faxát szimultánban!
Nessy
Hát, ha Orbánnak kellene ténylegesen lehajolni a "kesztyűért", az ott maradna, ahol van.
lampa laz
Döbbenet, h az ott ülők és hallgatók ennyire hülyék lennének, h beveszik ezt a sok sületlenséget amit ez a disznót szétröfög ott köztük. Ez már tényleg elmebaj.
Aki Én
@KisTehen: ...nem tőlem, te értetlen buzeráns. A valóságtól.
...jesszusom
csak úgy....
"soros él,soros élt,soros élni fog" (0rbán)
ez a faxi már csak egy rakás szánalom!
""Európában ma Magyarország a legszabadabb ország" :) -igen, nektek neolibsiknek a szabad rablás miatt!
gina
Tévedsz zsiros cigány , csak téged te patkány ++++
csak úgy....
@KisTehen: Kiket fenyegethet a megőrülés?
Figyelmeztető jelek

Az első szimptómákat gyakran nehezen lehet észrevenni, így előfordulhat, hogy a betegnek sem tűnik fel, hogy baj van, nemhogy a környezetének. Az alábbi kezdeti tüneteket azonban leginkább az érintett észlelheti magán:

Nem tud koncentrálni vagy tisztán gondolkodni.
Gyanakszik a körülötte lévő emberekre.
Olyan dolgokat lát vagy hall, amit a környezetében más nem.
Eltávolodik szeretteitől és egyre több időt tölt egyedül.
Furcsa, új hiedelmei lesznek, amiknek a hamisságáról senki sem tudja meggyőzni.
Abbahagyja a tisztálkodást, az önmagáról való gondoskodást.
colibri
@lampa laz: Ezek annyira beveszik, hogy utána az összes létező csatornájukon terjesztik is. ...és jó sokan vannak...!
jáger laszló
Hát igen!
+ kellene már ezt a gömbölyű faszit kesztyűbe dudálni az 7 szentség,mert még L gurul!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
pultosjocó
te büdös bunkó, tőled kell megszabadítani az országot, meg a csürhédtől, véglegesen...
szegfue
Ja, hajolj le a kesztyüért és maradj ugy!
Eladott Ország
Elvesztette demokrácia jellegét. fidesz Orbán Zrt. A mai "No longer democracy" Ugye, kinek mit intézett a kormánya? Örök hála a grazi Főispánnak!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/307092251_482838970369708_1276470959539429371_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=5614bc&_nc_ohc=8Fb_0bxjYAwAX_JHWTt&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDXQU80LkTrlWRe3ghObbW0pcDvmR_PsGvVFCr1ztZMiA&oe=65102CE2
Enrico Letta az Olasz Demokrata Párt elnöke kijelentette: „ - Nem fogjuk engredni, hogy Olaszországot olyan állammá tegyék, mint Orbán Viktor Magyarországa!”
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/299988217_1408225649657338_1069430587041622710_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=49d041&_nc_ohc=QBBoWfA3YAwAX_PKnrw&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfAmMbZxbbwyxxtuH4Npyc0W28sNA9V-RcMZzKxmLR2zaA&oe=6510FFDF
Ördögűző made in hugary. Hiába atyám! Menthetetlen. Ez egy fidesz szavazó. Gyurcsány!, Soros! Nyócév’! Migránsok!
uploads.disquscdn.com/images/329393a9802708428a46fb482484b20a8326b8639c7d2ba2ab4871069efa3201.jpg?w=800&h=372
csak úgy....
@Shikari: Kiket fenyegethet a megőrülés?
Figyelmeztető jelek

Az első szimptómákat gyakran nehezen lehet észrevenni, így előfordulhat, hogy a betegnek sem tűnik fel, hogy baj van, nemhogy a környezetének. Az alábbi kezdeti tüneteket azonban leginkább az érintett észlelheti magán:

Nem tud koncentrálni vagy tisztán gondolkodni.
Gyanakszik a körülötte lévő emberekre.
Olyan dolgokat lát vagy hall, amit a környezetében más nem.
Eltávolodik szeretteitől és egyre több időt tölt egyedül.
Furcsa, új hiedelmei lesznek, amiknek a hamisságáról senki sem tudja meggyőzni.
Abbahagyja a tisztálkodást, az önmagáról való gondoskodást.
Clavigo
Vazzzzze,,,,,,,A legközelebbi csicskái között,,nincs véletlenül egy elmegyógyász ? Idióta fostalicska...
Aki Én
@csak úgy...: Ez már megőrült, nem fenyegeti semmi.
Jókat röhögök azon, ahogy magában hörög. Mondanám, hogy agyvérzést fog kapni, de nincs agya.
Eszméletlen ahogy hergeli magát. Qrva káros saját magára. És mindig ugyan az.
simmering73
Neked kellene már felvenni a rabruhát, more.
simmering73
@KisTehen: Most Kocsis Cica guruló dollárjai vannak terítéken, fidkány.
csak úgy....
@Aki Én: azért az félemetes,hogy ebböl a gyogyós shikari kategóriából tevödnek össze 0rbán hüséges hívei!
Menőmanó
Minket aztán nem kényszeríthet térdre senki. Kivéve az oroszok, kínaiak, törökök. Senki más.
Na bazmeg anyád dagadt geci.
human
A következő években, ne adj isten évizedekben végig azt fogjuk hallgatni, hogy miért élünk napról napra rosszabbul (nyílván nem Orbán rendszere miatt) miközben "egyre jobban teljesít" az ország. Nem új dolog ez. Ez volt a duma a szocializmusban is.
namihami
Kesztyűt? Minek?
Hiszen egy ország végigrablása során mindenhol ott az ujjlenyomata! Már nincs, a 13 év után már nem is lehet olyan hely, ahol ne maradt volna nyoma a kezének!
Most jött rá!?!?! Csak Olajsanya ""nem látja"" az ügyet!
Nyírfa
@Horizont: 12.25

Flúgos.süsü, bolond, sőt, már együgyű is, így pedig nehéz lesz Európa vezetőjévé válni.:)
Majd az elmegyogyiban. Bár, többen preferálják számára Szegedet, de az nem jó, még börtönlázadást szítana, és ezt nem kívánom a városnak. Jó, azért egy magánzárkában , vagy az Alcatrazban én is el tudom képzelni.
Aki Én
@csak úgy...: ...ugyanakkor érthető. Mert milyen ember az, aki még hisz ezeknek, aki nem lát át rajtuk?
gina
Graz-ban a helye ennek a skizofrén patkánynak
csak úgy....
viktor kesztyüére így reagált gyuri .- Matolcsy: A kormány kalandor gazdaságpolitikája olaj volt az égő házra
444.hu/2023/09/21/matolcsy-a-kormany-kalandor-gazdasagpolitikaja-olaj-volt-az-ego-hazra
akkor ki is kényszeríti térdre magyarországot?
Yeromos
Nem vagyok egy gyurcsány FAN de szerintem az emberek már eljutottak arra a szintre, hogy a gyurcsány alatt jobb volt, az átlag sokkal jobban élt. Szoval ezzel már nem lehet rémiszgetni.
Nyírfa
@csak úgy...: 13.01

Matolcsy a kigúvadt szemeivel már a holnapra gyúr, túlélni Orbánt, és elkerülni a börtönt. Pedig megérdemli.
csak úgy....
@Nyírfa: az alkalom szülte matolcsit és a sok 0rbán körül sündörgöt, marha drága lesz ám mindet börtönbe dugni!
Aki Én
@csak úgy...: 13:01...hát, nem tudom ezt ómió efftárs, hogy fogja befogadni. Nem tűri, ha az ártalmas gazdáját éri kritika.
Majd jó összefftársazza Matolcsyt.
justhpeter
@gina: Szó sincs róla ! Nem bújhat a büntethetőséget kizáró kóros elmeállapot paravánja mögé, amikor olyan körülmények jöhetnek szóba, mint az előre megfontolt szándék, az aljas indok, bűnszövetségben igen nagy értékre való elkövetés.
Nyírfa
@Aki Én: 13.23

:))) Akkor Matolcsynak, annyi! Szegény!
csak úgy....
@Aki Én: ez nála az 0rbáni (kannás) bájital müve lehet, menthetetlen a faxi!
Nyírfa
@justhpeter: 13.26

E nem-e lehetne-e mind a kettőt? Hol ide, hol oda. Hogy érezze, milyen sokszínű a világ, és milyen is a gender a maga valóságában.
Nyírfa
@csak úgy...: 13.16

Ha van olyan lakatlan sziget valahol Óceániában, ahonnan holtbiztos, hogy nem jutnak messzebbre, mint a part, akkor mondanám, hogy az államkasszába visszasöpörgetett pénzekből futja egy szép nagy hajóra, ami üresen fordulna vissza. Még Pisaban sem állna meg. Na? :)
csak úgy....
@Nyírfa: és miért baj ha pár kanibál törzs lakja azt a szigetet? ;)
Havanagi
@lampa laz: Van ezeknek esze, a busás pénzért,haszonért hallgatnak,ezek az emberiség legallja,jellemtelen korcsok és príma hazaárulók.
Havanagi
Le sem tudsz hajolni a nagy bendődtől,mit akarsz felvenni???!!!
Nyírfa
@sgl: 13.57

Ez a kommentes ember nem szereti az Orbán Viktort. Hát, én sem. De egy szót törölnék Arany Jánost is megszégyenítő néhánysorosából: a kommunistát. Mert az nem igaz. A többi, nos,a műelemzéstől eltekintve, rendben van.
kereső
Bocsi, de egy 4,5 időszakot egy ország történetében "korszaknak" nevezni- nagyfokú balgaságra vall, tudatlan primitivségre.
Ha, orbán a "Gyurcsány -korszak" alatt az 1989-2010 közötti időszakot érti, akkor meg tudatosan hazudik is ráadásul. hiszen abból az időszakból 4 év szintén az övé volt. Ha orbán a "Gyurcsák-korszak "alatt a 1989-2010 közötti időszakot érti- akkor orbán hazug és pirmitiv módon a rendszerváltáskor léttre jött demokratikus jogállamot nem kivánja vissza, amelynek eredményeként Magyarország az Eu és a NATO tagja lett, amely időszak a szabadság időszaka volt Magyarország történelmében- orbán ezt nem kivánja visszahozni.
Mit is mondott pontosan korunk Arturo Ui-ja? Érdemes végig menni a pontosan a pontjain, hogy teljesen érthető legyen minden demokratikusan gondolkodó ember számára: mert orbán nem kevesebbet vázolt fel, mint Magyarország végét.
folyt...a pontokkal:
Nyírfa
@kereső: 14.23

Én most nem is Orbán miatt aggódom. A lengyelek azok, akik nagyon bekavarhatnak , és, ha megint összefognak Orbánnal, azzal felgyorsítanak olyan folyamatokat, amin mi fogjuk a legnagyobbat veszíteni.
kereső
„Magyarország ellenfelei a háború okozta válságot akarják felhasználni arra, hogy visszalökjék hazánkat a Gyurcsány-korszakba, amikor a magyarok sorsáról külföldön döntöttek.”
„A globalistáknak az Európai Bizottság és az amerikai elnök kell, az oda vezető úton pedig Magyarország a tüske a köröm alatt”.„Az idei évnek hatalmas tétje van, ugyanis a Soros-birodalom, megerősítve a kormányzó amerikai demokratákkal, Góliátként indít támadást az európai országok többségében a jobboldali média és sokszor pénz nélkül politizáló lelkes nemzeti pártok ellen.”
„A globális elit hívei nemcsak a brüsszeli elit vagy az amerikai demokraták soraiban vannak, hanem egy sor magyarországi településen is, gondoljunk csak például az irányítás nélküli Budapestre, ahol dugók, piszok és káosz uralkodik.”
„Vagy ott vannak az álcivilek és a magukat függetlennek mondó helyi médiumok, melyek a semmiből jöttek, és céljuk a feszültségkeltés és riogatás a nemzeti érzelmű önkormányzatok ellen.”
„Nyilvánvaló jogsértéssel tartják vissza a Magyarországnak járó forrásokat, miközben arra kényszerítenek bennünket, hogy fizessünk Ukrajnának.”
„Ki akarják csavarni a kezünkből azokat a szabályozó eszközöket, melyekkel a családokat védjük.”
„Magyarország a legszabadabb ország...”
Ne hagyjuk, hogy a magyarok sorsáról külföldön döntsenek!... az idei év arról fog szólni, hogy Magyarországot térdre akarják kényszeríteni ellenfelei, akik elvennék hazánk szuverenitását…”
Innentől teljesen fölösleges folytatni. Tehát egy fölhívással fordulunk azokhoz, akiket illet: állítsátok meg Arturo Uit.
Ugyanis ezek az idézett szavak a vég szavai. Ám sajnálatos módon nem azé, aki teleokádja vele a világot, hanem ezek Magyarország végének szavai, ahogyan végleg süllyed el Orbán bűzös mocsarába.
Gondoljátok meg ezt.
kereső
@Nyírfa: Pedig nagyon kéne, hogy "aggódjál"...
Qqberci
@KisTehen: Teheneknek olyan nincs is :-)))...
Nyírfa
www.portfolio.hu/global/20230921/hatalmas-pofonba-szaladt-bele-ukrajna-a-leheto-legrosszabbkor-lendult-tamadasba-zelenszkij-641071?utm_source=hirstart&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Egyet nem értek: ha nem veszik át a gabonát, azt még megértem. De nem derül ki a cikkből , hogy az országon keresztülhaladhatnak-e a kamionok. Mert, ha ezt is megtiltja a három ország, akkor annak jelentős politikai hozadéka van, az afrikai célállomások pedig lehúzhatják a rolót.
Ebben a helyzetben nem lehet okos az ember, csak bölcs, ilyenből pedig, sajnos, kevés van. Zelenszkijt is értem, lehetetlen körülmények között kell termelniük, a gabona értékesítése számukra létkérdés, tehát az indulat, emberileg nem kifogásolható. Ugyanakkor így összerúgni a port , főleg a lengyelekkel, hiba.
kereső
@Nyírfa: Na, ez az. Miért is titltják a behozatalt? Hiszen nem kötelező megvenni az ukrán gabonát- behozni meg csak akkor hozza be a kereskedő. ha megveszi.Annak meg az a következménye, hogy csökkenti a gabona árakat- ergo, csökken a takarmány, a liszt, az olaj ára- csökken az infláció, mert olcsóbb lesz a kenyér, a liszt, a hús. Ha a három emlitett ország csak tranzit ország, azaz a gabona csak átutazó- akkor meg nem beszélünk behozatalról.
Nyírfa
@kereső: 14.47

Olvastam, hadüzenet. Egy fuldokló kapálózása a Mariana- árok felett. Senki nem fogja megmenteni.
Az egész arra megy ki, hogy megijedjünk, behúzzuk fülünk-farkunk, és nyilván sokan lesznek, akik pontosan ezt fogják tenni. De sem ebben az országban, sem Európában nem kap mégegyszer lehetőséget a nácizmus. Mert ez már az lenne.
kereső
@Nyírfa: Az. Hadüzenet Magyarországnak.
Nyírfa
@sgl: 14.58

Majd utánajárok, mit írnak más lapok. Csak nem tudok folyamatosan olvasni, mert közben van mindenféle dolgom.
Nyírfa
@sgl: 15.06

Akinek a leginkább kéne, az nem gyűri.
namihami
@csak úgy...: 13.42: Mert nem terem annyi kenyérnek való gabona egy kicsi szigeten, ami elég lenne ahhoz, hogy szegény kannibáloknak el ne csapná (az egyébként edzett) hasát a sok zsíros kaja! Azért valahol még a kannibál is ember, nem?!?!
Nyírfa
@kereső: 15.04

Igen. És már ezért nem aggódom. Mert ez már a Holdról is látszik, mint ahogy az is, hogy Orbán Viktor beszámíthatatlan, és a keleti "szövetségesek" is megvizsgálják, hogy érdemes-e lejáratni magukat ezzel a kormányzattal, egy őrült miniszterelnökkel, aki őket is bármikor hátba szúrhatja. Rövid távon nem éri meg kockáztatni a nemzetközi gazdasági/politikai piacokat. Hosszú távban gondolkodni, tervezni , ide?...én úgy gondolom, hogy jelenleg - értsd:Orbán-rezsim- komoly szereplő inkább kivár.
Nyírfa
@kereső: 14.59

Nemcsak az jelent problémát, hogy az olcsó ukrán gabona lenyomja a hazai árát, és ezáltal indokolt vagy annak feltüntetett veszteség éri a gazdálkodókat , akik , ne felejtsük el, potenciális szavazók, hanem az EU-normához képest lényegesen silányabb a minőség is.
Őszintén: én inkább fizetek többet, de a táplálékunk éltessen, ne mérgezzen. De háború dúl, és ebben a helyzetben kompromisszumokat is kell kötni.
Valahogy nem bánom, hogy nem vagyok csúcsvezető az unió vezérkarában.
Kovács Máté
jol van basod megvot a csicskáknak a szeánsz böffentettek egyet és mindegyik +nyalta a szemöldökét basod
hehehe
Nyírfa
@sgl: 15.29

Tudod, ez már nem a fidesz jól bejáratott karaktergyilkoló mantrája, hanem a saját, ránk is vetülő politikai önpusztítása. És Klára, kimondatlanul is, ennek az áldozata. Pedig jobb vezető lett volna, mint a férje.
Nem tudom, hogy az EU kit látna szívesen az ország élén, de, hogy az nem Feri, abban biztos vagyok. Azt hiszem, mindenki egy szakpolitikusnak örülne.
Nyírfa
@namihami: 15.13

Kenyér nélkül? Ennyi nagy fejű, pocakos "tábornok"? :)
namihami
@sgl: 15.49: Talán igazad lehet,de...
A Gyurcsány, saját erőből és egyéb forrásokból, alakított egy olyan pártot, amelyik mára az ország második ereje! Szerinted meddig maradna így, ha éppen a vezetője szállna ki belőle? (Meddig lenne Fidesz a Kmalac nélkül?)
Persze, tény, a Gyurcsány (sajnos) eléggé önjáró, és sokszor többet beszél, mint kellene! De nélküle nincs DK---ezt tudomásul kell venni! (ahogy Orbán nélkül Fidesz se)
Én is azt mondom, hogy a hazai palettán a Klárika magasan viszi a pálmát (elnézve a többi politikust---legyen akár női), de sajnos a jelek szerint néha még ő se tudja visszafogni a férjét! Gyorsan komoly kihívóvá vált! Ezért is kapott hirtelen olyan magas posztot a Fidesz lejáratási listáján! Nagyon jól ráéreztek az erejére és az iránta egyre növekvő szimpátiára! Ettől és ezért lett GyurcsányNÉ, Dobrev helyett!
Nyírfa
@csak úgy...: 13.42

Mondtam, hogy baj? :)
Na jó, én megkegyelmezek nekik, elég, ha életfogytiglan halásznak, vadásznak, gyűjtögetnek.
Még jót is teszünk velük, mindenki egészségesen fog étkezni, lefogynak, házakat építenek maguknak, és rengeteg idejük lesz meditálni a hullámverés ritmusára.
De mit szól mindehhez, Andika? Récsöl tervezhet pálmalevél-ruhákat, szervezhet turista-utat a sziget egyik partjától a másikig, ha megint jön egy baba, már textilpelenkára sem lesz szükség.
Rezsi Szilárd fog főzni a kompániára, Orbán haditerveket kovácsol Soros, Brüsszel és Gyurcsány ellen, amíg rá nem szólnak, hogy ez nem Magyarország.
Esténként majd nosztalgiáznak a tábortűz mellett, elszívnak egy saját sodrású békepipát, ki tudja, egyikük-másikuk talán még meg is világosodik. :)
Az egyetlen boldog ember Lölö lesz, nézegetheti Andika kis fűszoknyában ringatózó derekát, amerre a szeme ellát, minenütt tenger, csak a tenger, és sehol egy kellemetlenkedő üzletember.
kereső
@sgl: Nem értelek. Miért is túnne el "fletó"? Mit tett, ami miatt el kellene túnnie? Gyurcsány lprszakot alkotott- ahogy a fideSS mondja, amelyben érvénysült a hatalommegosztás elve- a parlament betöltötte valódi funkcióját, a közmédia teret adott az ellenzéknek- minden kormányzati hir után ott volt rogán, szijjártó, répássy.., független volt a sajtó- nem zárt be/záratott be egyetlen lapot sem. A kormány tagjait , gyurcsányt szabadon kérdezhette bármelyik ujság riportere, a sajtó nem volt kitiltva a parlamentből, támogatta a hatűrontúliakat- aSzülőföldem Alappal( a fideSS átnevezte Bethlen Alapnak),,,,,,,,folytassam?? Nem inkább azon kéne dolgozni, hogy lemosni róla azt a sok-sok hazugságot, amit a ,már fentebb emlitett urak+orbán, navra, semjén, és ki ne hagyjam sólyom lászlót, valamint azt a sok sok ujságirót akik kritikanélkül átvették a fideSS szómágiáját.
Dobrev Klára más ember lenne , ha Gyurcsány eltúnne?
Egyébként meg nem is értem- itt van a nykunkon a x@r tenger, orbán kinyilatkoztatása a legsötétebb jövőt irja le az országnak, és akkor Gyurcsány tűnjön el. Ehhhhhhhhhhh
Nyírfa
@sgl: 15.49

Hobbiból politizálni, és felvállalni egy ország vezetésének a felelősségét, kb. olyan, mint a sebtapasz és a műtét közötti különbség. De ő pártot alapított, ez a párt felkente magát vezérürünek, árnyékkormányt hívott életre, és mindez mögött csak Gyurcsány hobbija állna? Basszus, ennyire linkóci nem lehet!
De megvan a megoldás: Gyurcsány vonuljon vissza, Klára vegye, és alakítsa át a pártot, és fussanak neki elölről! Hamarabb, és messzebb érne el, mint Ferenc valaha is.
De sok mihasznát kéne kipakolnia!
kereső
@Nyírfa: A silány minőséget ki kell szúrni- van egy SGS nevű minőségellenőrző cég- minden Magyarországon megtermett -és eladásra szánt gabonát nála kell bevizsgáltatni. Ez működik az importnál is. De mint irtam- nem kötelező megvenni, ezért teljesen értelmetlen a tiltás. Legelegánsabb az lett volna a kormánytól a teljes tiltás helyett, hogy az importáló cég hasznát lefölözi adó formályában- nehogy sérüljön a magyar gazda- mészáros, csányi - érdeke, aki ugyebár nyerészkedhet, miután a földalapú támogatással és a magasan tartott gabona árral nyreségesen termel, és nyomja az inflációt.
Nyírfa
@kereső: 16.25

Silány minőség: az egész búzatermés az.
Ha meg nem kötelező megvenni - nem tudtam - akkor végképp nem értem az egészet. Mármint a hisztit a vevő oldaláról.
Ukrajnának nyilván óriási kiesés, és nem vigasz a számukra, hogy a háború nem tart örökké.
Lepényleső
Valyon ki az a kíméletlen aki térdre kényszerítené azokat,akiket mondva csinált vezérei lápra csaltak,
s már nyakig a sarban vannak?
namihami
@sgl: 16.52: Én is! De azért a jó mellett a hibát is észre kell venni!
nemkati
@Nyírfa: Mitől lett az ukrán gabona silány? Vagy mindig is az volt? Akkor eddig miért vették világszerte?
Nyírfa
@nemkati: 08.17

Az ukrán búza Európában tiltott vegyszerekkel kezelt, génmanipulált gabona, a háború előtt az ország az unióba nem szállíthatott. A világszerte elsősorban Afrikára és Ázsiára korlátozódik.
kereső
@sgl: Elsősorban nem GYF-nek, kéne erre reagálni, hanem azoknak az irástudóknak, akik segitették/segitik a fideSS-t a karaktergyilkolásban. Hiányoljátok, hogy senki nem áll ki KG,HÁ mellett...amikor a fideSS gyilkol- nem szó szerint, hanem verbálisan szinte dehumanizálja mindháromójukat- és a magyar értelmiség a közélet olyan erkölcstelen mélységbe süllyedt mára - olyan orbáni lett- hogy nem szólnak vissza a nyilvánvaló hazugságok miatt sem. Nem nekem /nekünk kéne ezen felháborodni, hanem elsősorban a véleményformálóknak- nem játszani már tovább a "pártatlan" semlegest. Ehhez viszont gerinc kellene, nem nadrág.
nemkati
@Nyírfa: Akkor most végülis nem változott semmi? Vagy mi változott? Ugyanúgy nem szállíthatott az únióba korábban sem, mint most?
Nyírfa
Gyurcsány jó fej, de nem politikusnak való, és őszintén szólva már belefáradtam, meguntam, hogy bármit is várjak tőle. Nem érdekel. Ha egyáltalán szavazok jövőre, akkor a voksomat a Kétfarkúra teszem. A többi pártot szélnek eresztettem.
kereső
@nemkati: Ha, nem haragszol- akkor részlegesen válaszolnék: a Dél-Európát sulytó aszály következménye volt, hogy kevés gabona, olajbogyó termett a franciáknál, vigan vették az ukrán gabonát, a nforgó olajat az ukránoktól- és még élnek, és az állataik is megfelelő takarmányhoz jutottak. Arról nem is beszélve, hogy ott az étkezési olaj, a mindennapok része- salátákba, főzéshez-és mindenhez. Az euro zónában náluk legalacsonyabb az infláció- az élelmiszer inflációt gyakorlatilag meg sem érezték. Pedeig ha valakik, akkor a franciák azok, akik nagyon védik a "hazait"- mégis a gazdasági észszerúség erősebb a protekcianizmusnál.
nemkati
@kereső: Akkor hogy kerekedett az ukrán gabonából, egyebekből ekkora probléma?
Nyírfa
@nemkati: Az EU csak a gabonafolyosóra adott engedélyt, vagyis, hogy a háború miatti korlátozott szállítási nehézségeken az európai úthálózat igénybevételével enyhíteni tudjanak. Értékesítésről Európán belül szó nincs, sem a háború előtti időkben, sem most, és ennek egyik oka a nagyon olcsó, ám minőségileg nem megfelelő mezőgazdasági termékek. A problémát az okozza, hogy a gabonafolyosókról el-eltűnik a búza, ugyanis "szemfüles" felvásárlók rájöttek, hogyha az illegálisan, ám olcsón megvett ukrán terméket keverik az adott ország termésével, akkor azon nagyot kaszálhatnak. A gazdák előtt ez nem maradt titokban, ezért a nagy felháborodás.
Én sem értettem, úgyhogy tegnap utána jártam, miért ez a felzúdulás.
A nyerészkedés mindent tönkretesz.
nemkati
@Nyírfa: Úgy tudom, az állami szervek feladata, hogy ezeknek az átmenő áruknak az útját kövessék. Tehát csak ennyi lenne, és az ukrán gabona szabadon vonulhatna oda, ahova szánták. De ráadásul itt nem csak a gabonáról van szó, amit most pl a magyar kormány 24 termékre bővített:
Szarvasmarhafélék húsa frissen vagy hűtve;
Szarvasmarhafélék húsa fagyasztva;
Sertéshús frissen, hűtve vagy fagyasztva;
Juh- vagy kecskehús frissen, hűtve vagy fagyasztva;
Gallus domesticus fajhoz tartozó baromfi élelmezési célra alkalmas húsa, vágási mellékterméke és belsősége frissen, hűtve vagy fagyasztva;
Madártojás héjában, frissen, tartósítva vagy főzve;
Természetes méz;
Zöldség (nyersen, gőzöléssel vagy vízben forrázással főzve is) fagyasztva;
Közönséges búza;
Rozs;
Árpa;
Kukorica;
Hajdina, köles és kanárimag; más gabonaféle;
Búzaliszt vagy kétszeres liszt;
Gabonaliszt (kivéve búza- vagy kétszeres liszt);
Másképpen megmunkált gabonaféle (pl. hántolt, lapított, pelyhesített, fényezett, szeletelt vagy durván darált); gabonacsíra egészben, lapítva, pelyhesítve vagy őrölve, az 1006 vtsz. alá tartozó rizs kivételével;
Olajrepce- vagy repcemag, törve is (a vetőmag kivételével);
Napraforgómag, törve is;
Napraforgómag-, pórsáfránymag- és gyapotmagolaj és ezek frakciói finomítva is, de vegyileg nem átalakítva;
Repce- és mustárolaj és ezek frakciói, finomítva is, de vegyileg nem átalakítva;
Nád- vagy répacukor és vegytiszta szacharóz szilárd állapotban;
Ropogós kenyér;
Zöldség (kivéve a cukrozott) ecet vagy ecetsav nélkül elkészítve vagy tartósítva (kivéve paradicsom és az ehető gombák), nem fagyasztva;
Bor friss szőlőből, beleértve a szeszezett bort is; szőlőmust (kivéve a szőlőlevet) és kivéve a 2209 vtsz. alá tartozó borecetet.
kereső
@Nyírfa: A nyerészkedés!!!- és ez ok arra, hogy kitiltsák az ukrán meg termékeket, mérgesitve az egyébként is nagyon x@r viszonyt? Tényleg ez a megoldás- nem az lenne, hogy büntetni a nyerészkedő kereskedőt-gazdát ??? Nem kötelező megvenni- de, mert ez a tiltás nem is a minőségnek szól, hanem egy politikai üzenet az ukránoknak. És ki fogja ennek is meginni a levét- a Kárpát-aljai magyar közösség. Mert ottan is vannak "mélyukránok"- lásd a munkácsi polgármestert és körét, nacionalisták. Ezt egy komoly diplomáciával rendelkező országnak fel kellene tudni mérni-hogy ilyenekkel nem kéne terhelni a két ország viszonyát. Na, de nagyon messzire kerültünk az eredeti témától- bár minden mindennel összefügg.
Sakk Matt
A dagi felveszi a bokszkesztyűt, mert békepárti!
Nyírfa
@kereső: 15.30

Lecsúsztál a főútról. Arról van szó, hogy az EU szállítási lehetőséget biztosít az ukrán gabonának, miután a tengeren akadályozzák az áruval felpakolt teherhajók kihajózását az oroszok. Vagyis, az EU szívességet tesz, hogy a gabona eljusson a rendeltetési helyére. De nem jut el, ennek az okáról írtam, amit te az ukránoknak szóló politikai üzenetként értékelsz, és belekevered a kárpátaljai magyarokat, holott nem Magyarország az egyedül érintett. Hogy a gennyes magyar kormány minden létező és légből kapott indokkal támadja Ukrajnát, az egy külön téma.
Nyírfa
@nemkati: 15.06

A magyar kormányt példának felhozni értelmetlen, mert számukra Ukrajna csak SZSZK-ként elfogadható, s hogy visszaforgathassák a történelem kerekét, bármire képesek. Bármire.
Ukrajna majd egyszer megköszöni azt is, amit te felsoroltál a kommentedben.
kereső
@Nyírfa: Értelek én Téged is, de nem csúsztam le az útról- még a mellékről sem. Én a magyar kormány tiltását "értékeltem", a magam módján. Azt kellene megoldani a magyar, a szlovák, lengyel kormányoknak, hogy a tranzit- tényleg tranzit legyen, ellenőrzéssel- nekünk ott az EKÁER rendszer a közúti árufuvarozás ellenőrzésére- belépett az országba- plomba, és az ekáer látja, hogy kilépett-e az országból. Ha nem akkor meg bukta- és lekapcsolható a kamion, a kereskedő, és a sunnyogó gazda. Semmi szükség erre a politikai hisztériára, aminek már fentebb irtam az "eredményéről".Ja, és a magyar gazda érdekei, és amagyar lakosság egészsége is megvan védve- egy már évek óta működő rendszerrel.
Nyírfa
@kereső: 18.02

Jelezted, hogy te kizárólag a magyar kormányról beszélsz? Nem. A fidesztől elvárni, hogy tisztességesen , szakszerűen és törvényesen tegyen valamit, pláne, ha Ukrajnáról van szó, ezt te sem gondolod komolyan.
bence
Na b+ meg és ezt az orvosai még engedik szabadon mászkálni ! Nincs senki aki kényszerzubbonyt vigyen neki ?!
Nyírfa
@bence: tegnap, 21.55

Pedig már nagyon időszerű.
bence
Viktor ! Ellened ha 10 évvel ezelőtt felvették volna a kesztyűt , akkor most nem itt az általad kisemmizett országban élnénk , hanem minimum kánaánban a tonnaszámra beözönlött EU milliárdok által !
evacica
Orbán tényleg egy beteg ember! ki ennyi képtelenséget tud összehabratyolni az nem lehet normális! A baj csak az, hogy egy csomó tudatlan alul iskolázott ember ez a sok badarságot el is hiszi! Na ezért nem kell az oktatásra költeni, a buta emert lehet sak az orránál fogva vezetni!
balos
@evacica: Kedves!Ami ebben a turáni átokkal sujtott kuplerájban zajlik az köszönhető a 89es rendszarváltóknak!Sajnos ezek ugyanazok akik előtte az mszmpöcsben a jól fizető "tojáson" ültek!Ami pedig most zajlik az a közép-korty visszahozása a nemzethy lózungos hablattyal!A keresztyényi "hitet" még cifrázzák a keleti "demokráciák" fosával!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.