Az Eurostat adatai szerint augusztusban köbméterenként 0,332 euróra drágult az orosz gáz, de még így is csak egyhetede a tavaly októberi csúcsnak – nagyjából 128 forint – írja a 24.hu.

128 forintért jött az orosz gáz, de az átlag felett fogyasztók 767 forintot fizettek érte
Fotó: Pixabay

Ez a 128 forint 25 százalékkal több, mint az a 102 forint, amit az átlag alatt fogyasztók fizetnek rezsicsökkentett szinten, viszont alig egyötöde az átlagfogyasztás felett fizetendő 767 forint/köbméteres árnak.

A lap emlékeztet, a kormány a tavaly augusztusban és szeptemberben megugrott gázárhoz viszonyítja a rezsicsökkentést, ezt az 1020 forint/köbmétert lakossági világpiaci árnak keresztelték el. A számlán ehhez viszonyítják, hogy elvileg mennyit spóroltak a fogyasztók a rezsicsökkentéssel.

Forrás: 24.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Egyszerű! Kell az MVM-nek a profit, amit aztán az éppen aktuális kormány kedvencek közt szét osztogat! Szakadjon rájuk az ég, a jogalkotükkal egyetemben!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Havanagi
@Nessy: Itt már csak jogcsalók vannak,akik olyan törvényt hoznak,amilyet pókhas akar.Aki ezt nem látja HÜLYE !!!
Nessy
@Havanagi: Csak éppen kodifikálni nem tudnak, vagy nem akarnak. Ergo a törvényeik jó része ha akarom vemhes, ha nem akarom, nem vemhes. De valójában esetenként pont a kormány nem tartja be a saját törvényeit, hanem elkezdi módosítani mire végérvényesen értelmetlen lesz.
vacsi
@Horizont: Tudom, hogy a vállalkozások a rezsinövekedésük arányában emelik az árakat, de ezeket én igyekszem kikerülni.Amit meg nem tudok, azt természetesen kifizetem, hisz én is fogyasztok. Hol itt a gond?
Dr. Proktor
@Maccska: Csak hogy bevilágosítsak a sötétségbe: ha valamit importálsz, akkor a termékre rárakódnak a szállítási költségek, ez úgy 5 százalék, rárakódik a vám, ez pár százalék, csőhasználati és tranzit díjak, ezek mindösszesen vagy 10 százalékot tesznek ki.
A nagykereskedelmi árrés 5-10 százalék között van a gonosz multiknál, gondolom ez a baráti magyar kormány birtokolta cégnél sem lehet több, a kiskereskedelmi árrés ami tratlamazná a szállítási és egyéb költségeket is de azért külön számlázzák, nem nagyon több 30 százaléknál.
Hoppá! Ezek csak mintegy 50 százalékot tesznek ki, nem több mint 500 százalékot! Hova tünik a különbözet?
Költői kérdés volt, tudjuk hogy yacht, magánrepülő, magánbirtok, magánbank és más magánminden lesz belőle...
Dr. Proktor
@durbincs: "Bérköcsögök" fröcsögi egy bérhülye...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.