Brüsszelben rosszul mennek a dolgok, még az irány is hibás, mindezek ellenére van lehetőség megreformálni és "újra naggyá tenni az Európát" – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az Antall József Tudásközpont és a Konrad Adenauer Alapítvány csütörtöki brüsszeli rendezvényén mondott beszédében.

A magyar kormányfő úgy vélekedett, hogy

új politikai időszak kopogtat Európa ajtaján, a nyílt társadalmak helyett demokratikus társadalmakat szeretnének az emberek.

Arra emlékeztetett, hogy Európa két évtizede még nagyratörő célokat tűzött ki maga elé, de ezek közül egyiket sem valósította meg. Orbán Viktor példaként említette a közös európai-ázsiai gazdasági térség létrehozásának vagy a független európai biztonságpolitikának a tervét, amelyek kudarcot vallottak.

A miniszterelnök az új európai politikai időszakkal kapcsolatban azt nevezte az első kérdésnek, hogy Európa és az Európai Unió mennyire áll készen arra, hogy alkalmazkodjon ehhez. A helyezet komplikált, sőt nehéz, amely a nyílt és őszinte vitát érdemel – tette hozzá.

Az újszerű geopolitikai megközelítésű európai politika első számú elve – amelyet sok európai vezető nem fogad el – az: "ami létezik, az lehetséges" – fogalmazott.

A kínai és más ázsiai országok gazdasági sikereiből való tanulás helyett "azt magyarázza be magának Európa, hogy az csak ideiglenes, nincsenek alapjai, nem lehetséges".

"Ez butaság, mert ami létezik, az lehetséges"

- hangsúlyozta Orbán Viktor.

A kormányfő kijelentette, a világpolitika döntő eleme, hogy új vezetője van az Egyesült Államoknak és arra hívta fel a figyelmet, ideje komolyan venni az új amerikai elnököt.

Orbán Viktor kifejtette, hogy noha tavaly a britek úgy döntöttek, kilépnek az Európai Unióból, Olaszországban decemberben népszavazáson nyilvánítottak véleményt az emberek, a világ vezető katonai hatalmának pedig új vezetője van, sokan arról próbálják meggyőzni a közvéleményt, hogy nem a valóságot látjuk.

Véleménye szerint az új amerikai politika szempontjából történelmi mondat hangzott el Donald Trump új elnök részéről, amelynek lényege: minden országnak joga van a saját nemzetét előtérbe helyezni.

Orbán Viktor újra naggyá tenné Európát

A kijelentést a magyar miniszterelnök jó hírnek nevezte és reményként értékelte, hogy ez a fajta változás a közeljövőben bekövetkezik és a multilaterális kapcsolatok kora végéhez ért.

Úgy vélekedett, többközpontú világrendszerre kell felkészülni. Beszédében úgy fogalmazott, "nincs egyetlen üdvözítő modell", és a multilaterális megállapodások helyett a bilaterális kapcsolatokra kerül majd a nagyobb hangsúly.

A 2008-as gazdasági válságot követően a világpolitikában paradigmaváltás történt. A világ korábban egy hatalmi rendszer köré épült, a most épülő rendszer azonban többpólusú lesz. Mivel ilyen változás még nem történt a világban, abban nincs egyetértés, vajon milyen lesz ez az új világpolitikai struktúra – mondta Orbán Viktor.

Úgy vélekedett, hogy

Európa egyszerre négy válsággal kénytelen szembenézni; gazdasági-versenyképességi, demográfiai, biztonsági és külpolitikai krízis van egyszerre.

A külpolitikai válság a miniszterelnök szerint úgy értendő, hogy jelenleg Európa nem vagy csak nagyon kis mértékben képes befolyásolni azokat a folyamatokat, amelyek a térségben zajlanak. Példaként a szíriai és az ukrajnai konfliktust említette.

Felidézte, hogy a következő években az európai gazdasági növekedés 1-2 százalék lesz, a kontinens globális szereplőből regionális szereplő lett, és hamarosan azért is meg kell majd küzdenie, hogy regionális hatalom maradhasson.

Orbán Viktor szerint Európa nem jó célokra koncentrálja erőit. Kudarcot vallott az általa alkotott tervek megvalósításában és a nemzetek fölötti Európa utópiájának rabszolgája lett.

Beszédében úgy fogalmazott, nincs európai nép, európai népek vannak.

"Európa akkor volt erős, amikor több erős központ létezett"

- tette hozzá.

Azt mondta, Európa régen globális jelentőségű volt, később regionális lett, de lassan már azért is meg kell küzdenie. Európának szakítania kell azzal a gondolattal is, hogy van európai nép,

csak európai népek vannak.

Európában nemzetek vannak, ezért csak olyan politikára lehet építeni, amely ezeknek az európai nemzeteknek sajátja.

Orbán Viktor kijelentette, Európának több önbizalomra van szüksége és ki kell mondani, meg tudja önmagát védeni külső segítség nélkül. Egy közös európai védelmi szövetség révén újra egyenlő partnerként tudna tárgyalni Európa mindenkivel, beleértve Oroszországot is. Európát akkor lehetne újra versenyképessé tenni, ha feladná a föderalizmus illúzióját. Európának több pólusúvá kell válnia. Ehhez erős tagállamokra van szükség, benne erős Magyarországgal. Ez a garanciája egy erős Európai Uniónak – hangsúlyozta.

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ludmilla
geci,Európa nagy,az is marad,de te féreggé bnyomorítod az országot és lakóit...te patkány
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Idióta faszkalap ellopta a még idiótább trump szövegét és most okoskodik..
kissé felnőttem
aztán ott sem kérdezné meg EMBEREK ti mit szeretnétek, hogy szeretnétek, Simán csak
Megmondaná olimpia kastély és kuss ? 3. napon elzavarnák. unios pozicióra vágyik magyarul. ott se lenne mellette pénzügyminiszter költene egymaga unionyit? Álom álom édes álom álom szép...
Ludmilla
geci,Európa nagy,az is marad,de te féreggé bnyomorítod az országot és lakóit...te patkány
Qqberci
Magyarázza már el valaki ennek a politikai mikiegérnek, hogy Európa még orbánviktornál is nagyobb...
Nessy
Ok. Minden nemzet saját magát helyezi előtérbe. Tessen már egy kicsit felmérni a súlyunkat a világban, Európában! Igaz, a kisegér, meg az elefánt nagyon "dübörögnek" együtt, de azért ezt ne tessék alapul venni.
Mit gondol O.V. ha a nagyobb, gazdagabb, jobb teljesítménnyel rendelkező államok előre sorolják magukat, akkor mi lesz ránk nézve az eredmény? Lehet nagyot álmodni, de a való élet nem álom!
Equus
a koldus kőkeményen bírálja az alamizsnálkodót. Ennek csak egyfajta vége lehet: nem kap több alamizsnát. Akkor miből épül a gyöngyörű nemzetállami stadion, kisvasút, horvát nyaraló, yacht? Miből lesznek milliárdosok a vazallusok? Miből lesz arany vécékagyló a Várban?
quadrocopter
Világos, Európában mindenki hülye, tapasztalatlan, hozzánemértő, egyedül az Orbán-fény az igazi!
Csak elfelejti, hogy arrafelé nehéz lenne illiberáliát meghonosítani, a nagy múltú, gyakorlott demokráciákban! Lepkehálóval üldözi a fingot!
SystemError
Az oktatást, egészség ügyet tedd naggyá és a szegénységet, korrupciót számold fel...
nyanya001
Te a korrupt miniszterelnök ?
Ne ringasd magad hiú ábrándokba, Európa nem hülye !
bakegya
Korlátlan hülyeségekkel terheli a környezetét!-kiállhatatlan,bomlasztó személyiség.
kerekkocka
Megkellett volna várni a kezelés végét Grázban, te kohány állat. Miért nem őrzik ott a gyagyákat?
namihami
Ebből is látszik, hogy Brüsszelben milyen udvarias, kulturált emberek vannak. Végighallhatták és főleg röhögés nélkül, a mi Világmegváltónk szellemi cunamiját és se nem röhögtek, se nem mentek ki közben enni vagy ""pisilni"".
De lehet, hogy ugyan azzal a figyelemmel hallgatták, mint a Bundypapa az ő Nagyvezére ""évértékelőjét"". És úgy azért könnyebb lehetett.
Clavigo
Hát ez kemény...Jobb helyeken ez a Mafla nem tudná felolvasni az agymenéseit..Rádobnának egy ""muszáj-dzsekit "...oszt jó napot.
Pergető
Trump dődikMerkel vége és vele Orbán jövője! Mindent kitűnően elemzett, vége a langyi globalizmusnak! Új világrend kezdődik. A nép szava isten szava és nem populizmus! SPQR!
lampa laz
"Európa egyszerre négy válsággal kénytelen szembenézni; gazdasági-versenyképességi, demográfiai, biztonsági és külpolitikai krízis van egyszerre."

Baszki nálunk itthon ettől sokkal több van...
bakegya
@quadrocopter:külügyesen is azt folytatja amit belügyesen ránkeröltetett a 2/3 erőszakszervezetével- FÉNYETETÉS-FOLYTATJA-úgy rúgnám seggbe a néppártiak nevében ahogy van.
Nessy
"A nép szava, Isten szava"! Már ahol! Nálunk csak akkor lehet népszavazás, ha pártunk és kormányunk nagy vezére úgy akarja! Azért a konzultációnak becézett valami nem igazán "népszavazás"!
Most, hogy a budapestiek hallatni akarják szavukat, kiderül, hogy "hazaárulók", aki erre vetemednek!
kemeati
@Pergető: Olvastad korrupciós listát?Hol van világ vezető hatalmának új elnöke???
Szókrakész
"Európában nemzetek vannak, ezért csak olyan politikára lehet építeni, amely ezeknek az európai nemzeteknek sajátja."

De a libsik kiölték volna az emberekből aq nemzeti öntudatot.
Nem lehetséges.

Ha erre nem jönnek rá, akkor Európa tényleg elbukott.
Európa nem Amerika.
Nem egy "szűz" föld új telepesekkel.
Mi már sehogy nem lehetünk olvasztótégely.
Rengeteg vér folyt itt.
Minden nemzetnek megvan a maga több ezeréves kultúrája, szokásai, hagyományai.
Ezt nem lehet összegyurmázni, bárhogy erőltetik is a libsik.
eugen4402
Uram, most egy percig: maul halten! ...Füleljen! Hall valamit..? Semmit..?...senki nem szól Önhöz? Tudja, ez azt jelenti, hogy magára maradt... Isten áldja, távozhat.
Nessy
A "közösből" kapott pénz az jöhet, de egyébként önálló nemzet vagyunk!
Hát, többezer évvel ezelőtt mintha római provincia lettünk volna? Aztán voltak itt avarok, kúnok, jászok, tatárok, törökök,németek, olaszok, svábok, sokácok, francia bányászok és még ki tudja ki mindenki! A Kárpát medence bizony olvasztó tégely volt. Csak a nyelvünket véve alapul sok sok nemzet szavai vannak jelen ma még.
öcsi55
Igen ,igaz,hogy mindenkinek joga van a saját nemzetét előtérbe helyezni. Nagyon igaz,csak az nem mindegy ,hogy ki mondja az USA elnöke vagy a mi elnökünk." Európa akkor volt erős,amikor több erős erős központ létezett "mondotta nagy vezérünk.Nem tudom hol tanulta Európa történelmét vagy ki tanította neki,de a történelmünk tele volt véres háborúkkal az un.erős központok között,hogy eldöntsék ki a legerősebb, Csak az egységes Európa tud válaszokat adni a kihívásokra..
Eriksson
@Nessy: Igazad van, olvasztótégely a Kárpát-medence. De ezt az országot még mindig Magyarországnak nevezik, s nem avar-, kun-, jász-, tatár-, stb. országnak.
Szókrakész
@öcsi55: Milyen egységes Európa?
És milyen válaszokat?

Lásd Német-görög adósságmeccs.
Lásd Olaszország.
A PIGS államok.
Amint dől a bili, mind magára lesz hagyva.
Lásd Brexit.
Lásd...
Lásd...
kemeati
@Pergető: 4-dik legkorruptabb álam vagyunk figyeljetek már csak görög,olasz és bulgár van mögöttünk
quadrocopter
@Pergető: S.P.Q.R = senatus populusque romanus = a szenátus és a római nép a három szó jelentése!
cs.n.
Múltkor a Matolcsy-féle MNB-szeánszon ugyanezt a szöveget tolta. Szóval újdonság nincs, max. annyi, hogy a magyar nyelvű főpróba után angolul is előadta.
bakegya
Migráncspartizán orsos FOLYAMATOSAN LÉKELI A VÉN EURÓPÁT( akár baltával is de SZÉTTRANCSÍROZNI VAN KEDVE mint AHOGY AZT A HEGYEK NÉLKÜLI MEDENCÉVEL(belügyes törvényes törtörvénytelenségeivel,furmányosan) MÁR MEGTETTE!!!
not me
@namihami: orbán beszéde alatt bérpisálók kellenek és nem bértapsolók.

www.youtube.com/watch?v=pdE83FX-Mto
Cefi
Nyugi viktorka. Rögtön jönnek az ápolók, megkapod a szurit, oszt' lenyugszol.
Ludmilla
egy olyan ember szeretne Európában tényező lenni,aki ellopja a rábízott javakat,aki megnyomorítja saját népét,aki gyűlöl mindenkit,aki nem az ő követője?Egy aljas diktátor... a történelem,amit nem ő ír,majd bemutatja okulásképpen ezt a sötét korszakot...
eugen4402
@Cefi: Ráférne már egy kis "lenyugvás"... Ámbár, ha minden áron tenni akar, akkor ne Európát tegye naggyá, hanem a Nárcisz kutyát boldoggá...:-)))
Cefi
@eugen4402: Nárcisznak van ízlése. Nem hagyná.
eugen4402
@Cefi: Bevallom, először mást írtam a "célszemély"-rubrikába, de aztán úgy láttam, jobb lesz, ha a szegény kutyust javaslom erre a nemes célra. Elhiszem, hogy van ízlése, és vicsorogva morogna közben, de hagyná. Magyar fajta, engedné, mert szeretne minél előbb túl lenni rajta...
Cefi
@eugen4402: Szerintem mészáros lölővel rendszeresen megteszi. Az is vele. Nincs is szebb látvány, mint két ilyen szép és okos férfi (?) Szerelme...BROOÁÁÁF!
Eladott Ország
Pusszancs kisvezér Európa helyett előbb az országot kéne rendbe tenni.
"De mióta az áldott jó Orbán Viktor, az ő családja, volt kollégiumi szobatársai, szomszédai és
barátai átvették az ország szétrablását, azóta itt minden szép és jó.
A Bankmonitor számításai szerint a most minimálbéren élők – amennyiben nem találnak magasabb fizetéssel járó munkát és nem képesek előtakarékoskodni sem – nagyjából 50 ezer forintos nyugdíjra számíthatnak. Miután minimálbérből megélni is művészet, előtakarékoskodni pedig konkrétan lehetetlen, sok jóra nem érdemes számítaniuk. Ők
most másfél millióan vannak. Az átlagbért keresők 100 ezer forint alatti nyugdíjban
reménykedhetnek. A közmunkások, munkanélküliek, rokkantjáradékosok pedig abban
bízhatnak, hogy a krisnások továbbra is fognak ételt osztani. A négymillió létminimum alatt élő országából hamar a kétmillió éhenhalt nyugdíjas országa leszünk."
evacica
A hülyeség tényleg nem ismer határokat! Ja és a fagylaltozás sem! Hát nem hinném, hogy Európának egy ilyen emberre lenne szükség, aki ahova csak lép a nyomort és a viszályt okozza!Ez az ember csak tönkre tud tenni mindent, mint ahogy az országunkat is!
Pergető
@kemeati: Te hiszel egy ilyen semmi gittegylet vádaskodásának?
Pergető
@quadrocopter: Azért írtam csak, hogy már az ókori Rómában is populisták voltak a szenátus tagjai, hiszen nekik a nép érdekeit kell szolgálniuk!
Eladott Ország
"Miféle ember vagy te? Ott bohóckodsz külföldön, a mi pénzünkből utazol, a mi adónkból feszül a hasadon az elszabott öltöny, miközben sokan két faluval odébb nem tudnak eljutni a beteg rokonukhoz, mert nincs pénzük buszjegyre? Miközben te ott mereszted a hájas valagadat és előadod a nagy formátumú politikust, itthon mi gyűjtünk takarókat, ruhákat, élelmet, hogy ne dögöljenek halomra a még nálunk is szerencsétlenebbek? Bazd meg, ebben az országban nincs segítség, ha valaki bajba kerül. Itt megdöglik, akin nem tud a civil társadalom segíteni. Európát akarod naggyá tenni, te lelki nyomorék, te erkölcsi törpe? Miután szétbasztad ezt a kicsi országot, majd pont rád vár Európa. Mi vagy te? Nem vagy ügyvéd, nem vagy politikus, nem vagy becsületes, nem vagy jó ember. Élősködő vagy, a cimboráiddal együtt. Parazita, aki leszarja a kiszolgáltatottakat, csak a saját gazdagodása érdekli. Egy hírnévre törő senki vagy, aki a történelemkönyvekbe úgy fog bekerülni, mint Magyarország legkártékonyabb zsebdiktátora, aki egymaga nagyobb kárt okozott ennek az országnak, mint az összes többi hülye a történelem évszázadai alatt."
Macskaszem
Az országot tegye előbb naggyá, menjen a halál f@szára a mindent szétlopó maffiabandájával együtt. Ezzel kezdődhetne a naggyá tevés.
aremy
@not me: legalább annyira mint a pergető!!!
öcsi55
@Szókrakész: Igaz, rosszul fogalmaztam ! Csak egységes Európa tudna válaszokat adni. De sajnos ilyen nincs, mert mindenki a saját pecsenyéjét sütögeti. Ez a helyzet nagyon megfelel a nagyhatalmaknak. Oszd meg és uralkodj, régi trükk de beválik!
feleselek
Orban. bemutatta az önteltség magasiskoláját...
bakegya
@feleselek: A TRAMPLINÁL -ÍGY SZERETNE KÉPBE KERÜLNI-a rendszerváltó forgatókönyveinek több változatát is eljuttatta a 90-es években is,míg nem az ANTAL KÓRHÁZI ÁGYA ALATT IS KOTORÁSZHATOTT...A HORN ÁGYA FÖLÖTT IS UGYANEZT TETTE...a lényeg ne beszéljen vissza senki NEKI...mert azt kinyíratja-gondolja ű meg van már a hatalma pénze-már csakkk a DICSŐSÉG HIÁNYZIK!D
Nessy
Nem tudom miért, de nekem régi történelem tanulmányaimból Orbán ötleteiröl a középkori apró hercegségek, grófságok, jobbágyság,szervilizmus, állandó kisebb nagyobb háborúk jutnak eszembe.
egyvandor
@Nessy: "Minden nemzet saját magát helyezi előtérbe."
Gorbán suttyó olyan egységekben gondolkodik ami felett éppen diszponálni tud. Ha mondjuk az ő által uralt halmazon belül akad egy kisebb közösség (ha tesztszik szub nemzet) azt kegyetlenül eltiporja, hivatkozva az egységre. (Az meg megint egy más kérdés hogy Európa egyik nagy rizikó faktora a nemzeti érdekek szerinti politizálás)
Ez a suttyó csak addig érvelt a demokráciára hivatkozva míg pozícióba nem került. Ez egy mérhetetlenül aljas ... Nincs is rá szó micsoda!!!
egyvandor
@Nessy: Amit Gorbán tesz le lehetne vezetni arra a szintre hogy pl egy magyar város körzete a térségre mint nemzetre hivatkozva saját ner-t alakítson ki.
egyvandor
@Equus: "Miből lesz arany vécékagyló a Várban?" Rezsicsökkentésből, adócsökkentésekből, olimpiai pályázatból annak nyereségéből, meg a várnegyedben a récsöl éttermében étkezők parkolási díjainak megtakarításaiból.
egyvandor
@SystemError: "Az oktatást, egészség ügyet tedd naggyá és a szegénységet, korrupciót számold fel..."
Na éppen ez az amit nem tanítottak neki a politikai kollégiumban. Úgyhogy marad a süketelés, a propaganda. A nertársak (gerinctelen suttyók voltak mindig elegen) biztosítják ennek a hátterét.
rozmaringchat
@egyvandor: Paranoiás őrült! De nyugodtan keress rá további jelzőket...
egyvandor
@nyanya001: Grobán suttyó arra játszik hogy kakaskodása felbátorítja a más országokban is fellelhető önjelölteket. Sajnos olyan periódust élünk amikor ezek az erők éppen visszatérőben vannak. A világháborúk emléke halványul. (lemming effektus)
magyarbakancs
Orbán úr Európa nagy főleg a Német gazdaság.
Amitől mi nagyon függünk.
Ne versenyezzen ön és a hasonló mini huszárságok Európa vezető politikusi titulusért.
Mert se gazdaságilag, demokráciailag, természeti kincsileg nem vagyunk nagyok.
Valahogy a hidalóról le kellene szállni és a földön járni, állni.
Mert borzalmas nevetséges az erőlködése.
egyvandor
@kerekkocka: "Megkellett volna várni a kezelés végét Grázban,"
Gorbán csak a ner védnöke. Bár egy elme-roggyant, nem rajta múlnak a dolgok. (ennyi rafkós aljassághoz jól megfizetett sz.keverők hada szükséges) Ő köré van felépítve a NemzethyEgyüttRablás nimbusza. Neki mindig a nép védelmezőjének pozitív szereplőjeként kell fellépnie.
Cserébe nevét adja mindahhoz az aljas disznósághoz ami Magyarország helyzetének rohamos romlásához vezet. Pl a felzárkózásra szánt eu-s pénzek elherdálása.
egyvandor
Ha jól emlékszem 2010-be az Eu soros elnökeként egyszer már naggyá tette Európát. Csak ezt valahogy senki nem tudta felfogni ésszel.
Lepényleső
Ezek szerint kevés nekik az élettér,meg ne tudjuk,hogy ez alatt mit is ért?
Equus
@Szókrakész: Európa jól elvvolt a nemzetállami okosság nélkül is 2000 évig. Mintegy 200 éve kezdődött a nacionalizmus. Meg is lett az eredménye: két vh. és néhány halott...
qxy
Nem tudom tényleg nincs egy tökös faszi sem aki nyakon baszná ezt a hazug füstölt csülköt? Haza menjek? Nem merném?? Nem is sejtitek hány mostani politikust küldtem, rúgtam ki, vágtam nyakon amikor otthon voltam.Hogy volt e balhé belőle? Nem. Miért? Mert szerencsém volt olyan helyen dolgozni hogy ezek amikor ki akartak " kapcsolódni, mi láttuk el minden szarral és sokan ott is játszották a nagyot. Na de mindenkinek meg lett mondva hogy .- Uraim, mindent lehet.minden van. de ha valaki erőszakos vagy agresszívvá válik, az repül. Hogy megy majd panaszra? fel jelent? Kihez megy? ők is itt vannak a partin barátom. Nézzé szét hülye gyerek .De szerettem ki tessékelni őket.
Szókrakész
@Equus: A humanizmus és a mögötte álló libsik a rákfenéje az egésznek.
Feje tetejére állították Európát az örökös felforgatásaikkal, forradalmaikkal.
Tisztára magukba itták a kálvinizmus lényegét.
Az örökös harcot.
Equus
"Tisztára magukba itták a kálvinizmus lényegét.
Az örökös harcot"

A fideszről beszélsz? Akkor miért a libsikkel kezdted?

Egyébként mit javasolsz a humanizmus ellen?
bakegya
@Equus: cakkk -pakkk a letelepedési kötvényesek kivételével-csakkk úgy lazán ,ha jól értem
MAGYARORSZÁGNAK NINCS JOGA A FENNMARADÁSRA,MERT NEM CSINÁLTUK TELE GYEREKKEL...AKIK MINDENRE VALÓ TEKINTET NÉLKÜL RÁ SZAVAZNAK A FAJTISZTA MAGYARRA.
...arra persze még kitérhetett volna,hogy ez alatt pirézeket,rétinégereket,vagy netán itt ott néhány kivételesen saját lábon állni képes magyar zsidókat is értett???
Na ha haza jön majd meg kell tőle kérdezni kik erősödhetnek és kinek kampeccc!!!
not me
orbán olyan "naggyá" tenné Európát, mint amilyen ő maga.

Tényleg dögunalmas már, hogy az egész világ az alacsony, kis farkú férfiak miatt olyan xar, amilyen.
Meg a magas nagy farkúak miatt is xar a világ, mert ők meg agresszívek, mag erkölcsi fertők.
Szóval, ha alacsony vagy, vagy magas, ha kicsi a farkad, vagy nagy, tök mindegy, xar miattatok a világ, mert olyasmit akartok, ami rossz.
Mi maradt?
Az átlag, akinek mindene átlagos, aki csak békében és szeretetben szeretne élni.
Ők az elnyomott, lenézett többség :(
Ez az állandó bizonyítási kényszer...

Elárulom, hogy, ha orbán diktátor lehetne (ahogy ő szeretné), és tízszer annyi pénze lenne, akkor is szarul érezné magát, és akkor is még mindig bizonyítani akarna - ami miatt persze szétcsesz mindent maga körül.
Nincs békéje soha az ilyeneknek mert nem értenek meg sok mindent, mint pl.:
not me
"Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a moly és a rozsda megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják, hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda nem emészti meg, és ahol a tolvajok sem ássák ki, és nem lopják el.
!!! Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is." !!!

"A test lámpása a szem. Ezért ha a szemed tiszta, az egész tested világos lesz.
!!! Ha pedig a szemed gonosz, az egész tested sötét lesz. !!!
Ha tehát a benned lévő világosság sötétség, milyen nagy akkor a sötétség!"
Senki sem szolgálhat két úrnak, mert vagy az egyiket gyűlöli, és a másikat szereti, vagy az egyikhez ragaszkodik, és a másikat megveti: nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak."

!!! "Kicsoda pedig az közületek, a ki aggodalmaskodásával megnövelheti termetét egy araszszal?" !!!
not me
Ne jelents ki semmit, te apró.
Vágod?
Hiába húzod ki magad nagyon, akkor is kisebb vagy az átlagnál.
Fogd már fel baszd meg, hogy nem leszel magasabb, ha vérgeciként viselkedsz.
Ha kussolnál békében hagynának, de mivel ordítasz, ordít rólad, hogy egy magával megbékéletlen törpe vagy.

Orbán Viktor, kicsi vagy, és kicsi is maradsz.
Hiába hízol orrvérzésig, akkor is kicsi maradsz.
Kicsi vagy orbán... túl kicsi.

A kicsik csak az álmaikban nagyok.

Sok kicsi sokra megy - vagy nem.

www.youtube.com/watch?v=ROrprn6R7HE
Gyuri Géderről
Ugyan mivel? Csak nem a 100 tagú cigányzenekarral (parlamenti fidesz) mert csak ott lehet prímás.
kukac50
Orbán még a kis hazánkban élőket is egymás ellen uszítja , nem tud egységesen gondolkodni, akkor mit akar? Nem tartja be a közös törvényeket sem, ez csak az elmebetegség és a hatalomvágy Nála!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.