Vlagyimir Putyin orosz elnök a Valdai Fórumon mondott beszédet.

Nem Oroszország kezdte a háborút Ukrajnában, épp ellenkezőleg: ők be akarják fejezni – állítja Putyin Mikhail METZEL / POOL / AFP

Nem mi kezdtük az úgynevezett háborút Ukrajnában. Épp ellenkezőleg, megpróbáljuk befejezni

– jelentette ki Putyin orosz a csütörtöki Fórumon.

Az index.hu szemléje szerint a beszédét a rendezvény fontosságának hangsúlyozásával kezdte, mivel szerinte Oroszország „lényegében egy új világ építésének feladata” előtt áll. Kiemelte, hogy országa a Szovjetunió összeomlása utáni legnehezebb időszakon van túl, és

bekapcsolódtak egy új, számukra igazságosnak tűnő világrend megteremtésébe.

Putyin az ukrajnai háborúval kapcsolatban arról beszélt, hogy nem szerveztek államcsínyt, és nem próbálták Donbászt ágyúzással és bombázással engedelmességre kényszeríteni.

Oroszország hatalmas területével kapcsolatban kijelentette, hogy nem áll érdekükben újabb területek meghódítása, mert „még fejlődniük és felfedezniük is kell”.

De megjegyezte, hogy az ukrajnai különleges műveletre azért van szükség, hogy a „nyugati agresszióval” szemben fellépjenek.

Szerinte a Nyugat elvesztette a realitásérzékét, és ellenséget csinál azokból, akik nem hajlandók követni a tevékenységét. Egyúttal dicséretesnek nevezte az indiai hatóságok függetlenségét, bár szerinte a Nyugat most „hízeleg” az országnak, és ellenséget próbál formálni a muszlimokból, és Kínából. Kiemelte, hogy a Nyugat, és főleg az Egyesült Államok nem csak szabályokat hoz, hanem utasítást is ad arra, hogyan kell viselkedni, ami szerinte egyértelműen gyarmati gondolkodásmód.

Forrás: Index.hu

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Putyler, nagyon vastagon bőrözött a pofád!!!...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Putyler, nagyon vastagon bőrözött a pofád!!!...
izéke
Hát rajta akkor,fejezze be! Hívja vissza a kutyáit a saját portájára!
Péter2
Ki, kinek a nemzetközileg elismert határát lépte át fegyveres erőkkel ? Kik állította , hogy nem támadják meg Ukrajnát ? mind a kettőre a válasz az Oroszok , pontosabban a putyinisták , mert a háborúval az orosz lakosság nem ért egyet .
justhpeter
Miért kell szót adni ennek a háborús bűnös tömeggyilkosnak ?
kereső
Ne csak "akarja, hanem fejezze be. Vissza az 1994-es határok mögé, és már be is van fejezve. Ennyi(ke) putyin elvtárs.
Az "új" világrend mit takarhat vajh?? Oroszország visszakivánja az 1990 előtti állapotokat? A régi lenne, az új??
simmering73
Nálunk meg 13 év alatt a Gyurcsány elmúlt nyolc éve miatt ment szarrá a gazdaság. Hogy ezeknek mennyire egyrugóra jár az agyuk.
Nyírfa
Tanúsíthatom, hogy az ukránok kezdték az egészet, amikor visszaütöttek.
Egy szép tavaszi napon, amikor a napraforgótáblák hajladoztak a langy szellő szárnyán, Zelenszkijjel kisétáltunk a határba. Úgy megtámadnám őket, sóhajtozott az elnök, sajnálkozva, hogy nem mutathatja meg, nemcsak jó színész, de remek stratéga is. Az élet is csatlakozott hozzánk, gondolta, jó társaságban süttetni magát nem kell félnie, jó lesz. Hallgatta egy ideig Zeli szomorkodását, de, amikor legördült az első elnöki könnycsepp, elhatározásra jutott: ha ez a fiú háborúzni akar, legyen, az akarat szabad, nem áll az útjába. A gondolatot tett követte: a határ túlsó oldaláról egyik pillanatról a másikra fenyegető brummogás hallatszott. Nagyon ijesztő volt! Belekapaszkodtam Zeli karjába, és remegő kézzel mutattam orosz hon felé: Oda nézz, suttogtam elhaló hangon, ott egy medve!
A medve, amely nem tűnt olyan barátságosnak mint Misa maci, előjött a takarásból, felegyenesedett, és óriásira tátott szájjal ordítani kezdett. Nem mondom, jó sok foga volt, meg nagy is, azokat betömni, na, de szavam ne veszítsem, felkapott egy jó nagy követ, és felénk hajította. Mi fürgén elhajoltunk, ettől a medve nagyon megmérgedett. Azt hiszitek, nem merem átlépni a határt? És vicsorgott, morgott, még üvöltött is, majd egyik talpát áttette az ukrán földre. Zeli felvonta a szemöldökét, te megsérted az én szuverenitásomat, bökött a medve mellkasa felé, ám a medve ettől nem ijedt meg, sőt, az az igazság, hogy röhögni kezdett. Na, az elnöknek sem kellett több, nekifutott, és teljes erejéből visszapenderítette a medvét a határon túlra.
A medve tombolt. Ezt megkeserülöd, rázta a jobb mellsőjét, majd döngő léptekkel odébb állt.
Ebből háború lesz, mondta az élet, rázta a fejét, és a dolgára indult.

A mese valósággal való egyezése pontosan annyira abszurd, mint e két nép öldöklő szembenállása.
rakitics41
Ha eddig kétségeim lettek volna Putyin legjobb tanítvány Orbán Viktor, mert a valós helyzetből éppen az ellenkezőjének a megállapítására ők ketten képesek igazán!
gina
Elmebeteg egy pasi csak olyan mnt a zsiros cigány barátja,,,
jáger laszló
Az oroszok/Putyin tisztában van a jelenlegi világpolitikai helyzettel!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Dr. Proktor
Felvehetnék a fideszbe díszviktornak, pont olyan jól tudja előadni a hazugságokat igazságnak...
Dr. Proktor
"Kiemelte, hogy a Nyugat, és főleg az Egyesült Államok nem csak szabályokat hoz, hanem utasítást is ad arra, hogyan kell viselkedni, ami szerinte egyértelműen gyarmati gondolkodásmód."
A ruszkik pedig lőnek és bombáznak, rakátáznak - ez nem gyarmati gondolkodásmód hanem barbár, mondhatnám állati, de az állatok nemesebbek...
kereső
@m73: Hagyd, ő putyin magyar hangja. Nagyon hajt a "legjobb orosz propagandista" cimre.
Yoda69
Hitler is csak önvédelemből rohanta le Lengyelországot, es fel Europat.
Csizmás Kond
...az amerikai korcs katyvasz banda akar a világ ura lenni...felélték az igéret földjét és most a másét is fel akarják...
pultosjocó
nos...be akarjátok fejezni..?...akkor takarodjatok haza az ukrán területekről.
ómió
Ja, hogy az oroszirtást még "ukránék" kezdték!
jáger laszló
Da! Ukrajnában az oroszok LNI politikai,kulturális leszámolást anno az ukránok kezdték!
Van aki erre is emlékezik!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
Putyin 4 órás beszédéből:
"Vlagyimir Putyin orosz elnök a Valdaj nemzetközi vitaklub csütörtöki plenáris ülésén, Szocsiban közel négy órán keresztül beszélt. A jeles eseményről beszámolt az MTI, következzék tehát néhány meredek, de mindenképpen önazonos állítás az orosz diktátortól:

Úgy vélekedett, hogy a világban akkor lesz egyensúly, amikor senki sem kényszerítheti majd az államokat arra, hogy úgy éljenek, ahogy az a hatalmi fölényben levőnek tetszik, és hogy a hatalmi monopólium megteremtésére irányuló nyugati törekvések kudarcra vannak ítélve.

Azt mondta, hogy Oroszország egy nyitott, összekapcsolódó világban akar élni, ahol senki sem próbál mesterséges akadályokat emelni az emberek kommunikációja, kreatív önmegvalósítása és jóléte elé.

"Meg kell tiltani, hogy bármely országra vagy népre ráerőltessék, hogy hogyan éljen, hogyan érezze magukat" - mondta.

Felidézte, hogy a háború a Donyec-medencében "a 2014-es kijevi államcsíny" nyomán tört ki, és immár 10. éve folyik, és ott a "különleges hadművelet" kezdete előtt is haltak meg emberek, amire azonban Nyugaton nem figyeltek oda, és akikért "senki nem sírt".

Oroszország nyugodtan halad a "különleges hadműveletben" kitűzött céljainak elérése felé.

Odesszát orosz városnak nevezte, amely "egy kicsikét zsidó".
kereső
Nem tudom eldönteni, hogy putyin tanult-e a fideSStől=orbántól, vagy orbán putyintól: mert ez a beszéd arról szólt, hogyan keni rá putyin a saját gyalázatos tetteit a "nyugatra", ahogyan orbán teszi - az ellenzékkel(Gyurcsánnyal), és "Brüsszelel".
kereső
@Yoda69: Miközben a "békéről" szónokolt...
Dr. Proktor
@Őrnagy: Kedves jó agyalágyult barátom! Írod, hogy 2014-től - tudod mi történt akkor? A ruszkik lerohanták a Krímet és Ukrajna keleti részeit...
Na most akkor ki is az agresszív?
csak úgy....
@Őrnagy: te egy gyógyíthatatlan elmebeteg!
kereső
@Őrnagy: @Őrnagy: Köszönöm szépen, putyin magyar hangja- egyetlen dologgal tudok válaszolni:
Budapest, 1994. december. 5- Budapesti Memoramdum, amelyben három "nagyhatalom"= Oroszország, USA, Nagy-Britannia lefektették: garantálják Ukrajna államának jelenlegi határait, területi sérthetetlenségét, szuverenitását- amennyiben Ukrajna leszereli a szu-tól örökölt nukleáris robbanófejeit.Megtette Ukrajna? Meg.
Most putyin bevallotta-fentebb beidéztem-, hogy a "majdani puccs"=1956 fasiszta felkelés- ürügyén robantotta ki a donyecki válságot, és annektálta a Krimet.

Innentől kezdve minden csak hazugság, meg aljas és gyalázatos tettek sorozata.Na pá, te moszkovita áruló.
Dr. Proktor
@Őrnagy: Ok és okozat... de te ezt sem fogod fel...
kereső
@Őrnagy: És tudod ebben az egészben mi a "legszebb", te okoskodó szófosó? Az, hogy ezt a memorandumot Magyarország is aláirta/ratifikálta- most meg "szószegők" vagyunk.
Ahogyan orbánod jóvoltából az Eu-s csatlakozási szerződéseben foglaltakat is naponta megszegi Magyarország.
kereső
@Őrnagy: Te szófosó barom, arra reagálj, amit irtam, a tényekre- de akkor meg kellene szegned hüségesküdet , amelyet orbán/putyin scheggével kötöttél.
Jössz itt a minszki szerződésekkel, de minek? Hiszen az orosz állam, és személyesen putyin által létrehozott és fenntartott wagner zsoldosok már 2014 előtt is ott voltak Ukrajnában, ott voltak a majdanon, ők lőtték a tüntetőket.
De USA-zol, te nagyon marha.
Komolytalan, és teljességgel hiteltelen vagy.
Peller Anikó
Hát akkor fejezd be te szarevő hazudós marha.
Peller Anikó
@Órnagy: a faszságaid senkit nem érdekelnek gyagyás!
pultosjocó
@Őrnagy: te büdös köcsög, talán a budapesti szerződést kellett volna betartani, ahol az ukrán atomfegyverek leszereléséért ,az oroszok elismerték ukrajna határait...egyébként előléptetted magad..?...még őrvezetőnek is kevés vagy...
balos
@Qqberci: Ilyen amikor a "múmia" beszél!Hát a mienk sem piskóta,de még lehet fejlődniük!Ezeknek a gyerekei vajh milyen besorolást kapnának a sorfal előtt?
Fenyöfa58
@pultosjocó: @m73: @csak úgy...: @Peller Anikó: mit kinlodtok egy AGYHALOTTAL ???
Fenyöfa58
EZT A VEZÉR ŐKŐR ŐRBŐSZMÉT a ROGGYANT TÓNI lehet ,hogy ezért fizeti !!! HAGGYÁTOK ,HAD ŰVÖLTSŐN!!!
Fenyöfa58
@Őrnagy: ÉN NYUGDIJAS VAGYOK 50 év után !! TE MEG NYŐGDIJAS ???
Fenyöfa58
@Őrnagy: TOROCKAI /VÉRBIRÓ UNOKA / féle ??? DÖGÖLJ MEG !!!
Fenyöfa58
@Őrnagy: FOSNAGY !! HA TE liberálisnak képzeled magad ,akkor nagyon megZAKKANTÁL !!! IRÁNY AZ OPNI !!! Bocs megszünt! KÁR!!!
Fenyöfa58
@Őrnagy: FOSNAGY!! AKKOR MESÉLHETNÉL HOGY A DUBRINCSAL HOGYAN TÖCSKÖLITEK A CSILLÉKET???
Foxley
lehet @nem csak hùgy szar is esetleg tudja
Fenyöfa58
@Őrnagy: Akkor mégis kifizet ,hogy ennyire húlyének kőll magadat mutatni !!???A MACSKÁMnak megmutattam a képedet 2 perc mulva ELVETÉLT !!!
Dr. Proktor
@Őrnagy: Kényszerlépés lenne ezek szerint az is ha bevinnék neked egy balhorgot!
Szerinted...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.