Andrej Babis egyetért Orbánnal: ő is tudni szeretné, hová kerülnek az Ukrajnának adott pénzek

„Egyetértek Orbán Viktorral” – végre valaki a miniszterelnökünk mellé álltMichal Cizek / AFP

Andrej Babis, volt cseh kormányfő, a jelenleg legnépszerűbb csehországi politikai tömörülés, az ANO – Elégedetlen Polgárok Akciója nevű ellenzéki mozgalom elnöke egyetért azzal, hogy az Európai Unió támogatja Ukrajnát, de tudni szeretné, hová kerülnek az Ukrajnának küldött pénzek.

Egyetértek Orbán Viktorral, hogy tudnunk kellene, hová kerülnek az Ukrajnába küldött pénzek

– jelentette ki Andrej Babis abban az interjúban, amely szombaton jelent meg a Právo című független baloldali napilapban.

A riporter kérdésére, egyetért-e azzal, hogy a magyar kormányfő az európai uniós csúcson blokkolta az Ukrajnának szánt pénzeket, a cseh politikus azt mondta:

Ellenőriztem ezt, ő (Orbán Viktor) csak azt akarta tudni, hová kerülnek azok a pénzek. Ez legitim. Orbán semmit sem blokkolt, csak tárgyalt. Ez a politika. Szerencsére ezt keresztülvitte, és jó, hogy tudni fogjuk, hová kerülnek ezek a pénzek.

Andrej Babis szerint az ANO egyetért Ukrajna támogatásával, de a mozgalmat is érdekli, hová kerülnek "ezek a hatalmas pénzek".

Az interjúban Andrej Babis kifejezte reményét, hogy az őszi amerikai elnökválasztásból Donald Trump kerül ki győztesen, aki véget vethet az ukrajnai háborúnak.

Bízom abban, hogy (Donald) Trump elnök lesz, és a háború Ukrajnában véget ér

– fejtette ki a volt kormányfő. Arra a felvetésre, nem tart-e attól, hogy Donald Trump végül nem akarja megoldani az ukrajnai háború kérdését és feláldozza Európát, Andrej Babis leszögezte, "Nem. Ő (Donald Trump) a szövetségesünk. Bízom abban, hogy képes lesz a háború befejezésére. Ezt ígéri."

A volt cseh kormányfő a beszélgetésben általánosságban bírálta az európai politikusokat, hogy közülük senki sem beszél a békéről. "Úgy tűnik, mintha mindenki háborút akarna" – jegyezte meg Andrej Babis a Právoban szombaton megjelent interjúban.

Forrás: MTI

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Nagy dicsőség! Egy bukott- többszörösen bukott miniszterelnök, akit ráaadásul gazdasági érdekek főznek a NER-hez.
Na, elmentek a "sunyiba" ezzel a dicsőséggel.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
Nagy dicsőség! Egy bukott- többszörösen bukott miniszterelnök, akit ráaadásul gazdasági érdekek főznek a NER-hez.
Na, elmentek a "sunyiba" ezzel a dicsőséggel.
Cherry
Még egy beteg paprikajancsi, tolvaj szemeteket összefújta a szél, mi is szeretnénk tudni hogy a 13 éve kapott EU s pénzek hol vannak??? Ja OV és csürhéje zsebében
Clavigo
Ez a buznyák szorosan kötődik a mi nemzethy Kullancsunkhoz... Egy csomó érdekeltsége van nálunk... Érthető az aggódása..
csak úgy....
@Maccska: gyagyás,miért tünteti el a propeller az "okosságaidat" ? :)
mint shikarit már teljesen megsemmisítettek,- hogy maradsz így fönt az utókornak?
kereső
@Maccska: Adóját nem, csak a segélyekre tett utalást- mert mint mondta, akik elmenekültek, azok vitték magukkal a pénzüket is. És mert az uniós államok nem egyformán segélyezik a menekülteket- igy nagy különbségek vannak a támogatások összegében. De ez csak egy "elmélkedés" volt Zelenszkij részéről- ahogy a Kárpát-aljai lapok megirták.
csak úgy....
@Maccska: te seggfej, másokra ez miért nem vonatkozik?
itt mindíg csak ti lesztek törölve, mint egy szaros segg!
Pusztai
@kereső: Babis sehol a geczihez, aki 6* HATSZOR BUKOTT!!
2* egyéniben, 1* miniszterelnökként, 3* jelöltként.
és a dagadt bukottaz másokat.
Clavigo
Egy mocskos korrupt szar... akit eltakarítottak a csehek...
Eladott Ország
Mi meg abban értünk egyet, hogy az ilyen Babics-és Orbánféléknek a börtönben van a helyük, mivel náluk a közpénz elveszti közpénzjellegét, röviden: lopnak, bűnözők!
Pusztai
@Eladott Ország: de mivel ők még tudatosan ártanak az országuknak, hazaárulók is!!
Eladott Ország
"Babišt sokan a cseh Trumpnak is tartják. A csehek csak jobban csináltak valamit, mi mi! Ennek a fickónak nagyobb a vagyona, mint az első négy leggazdagabb magyarnak összesen, és ő a csehek között csak a második. Bures fedőnév alatt ügynökként dolgozott Babiš mindezt tagadja, és a róla közölt információk miatt feljelentette a Nemzeti Emlékezet Hivatalát, de azért csak jött össze a 3 milliárd dolláros vagyona. Tulajdonképpen egy valóságos csoda, hogy a cseheknek jó híre van, mert ha megnézzük a történelmüket a rendszerváltás óta, hát pont ugyanannyi és ugyanakkora hülye döntéseket hoztak, mint a magyarok Klaus, Zeman, erős kommunista párt, ügynökök, oligarchák, politikusok nőügyei stb..."
RonaGyuri
te is azt sajnálod - mint a kolostor-dísznónk -, hogy nem tudod megsarcolni??? =))
ceni
@Maccska: Vegye már észre hogy az USÁ-ba nem az elnök az úr.
ceni
@Maccska: Nem kéne enyire biznia a szajkózott új világ eljövetelébe. Szerintem abból lófasz se lesz, mert nem fognak megegyezni arról hogy ki legyen a fej. EZ a szerencsétlen meg azt hiszi hogy majd Ő is górfé vagy legalább is geopolitikai tgényező lehet.
Péter2
Majd akkor érdekeljen benneteket , ha nettó befizető országok lesztek ami sohasem lesz ! Minket meg az érdekel , hogy azok az euró milliárdok hová lettek amiket a 14 év alatt folyósított az eu Magyarországnak , mert Magyarország kapta a legtöbb eus forrást az elmúlt években , de nem látni belőle semmit , ami a köz javát szolgálná , de fideszes , és fidesz közeli disznók szépen híznak belőle ! Az ukránoknak ,meg lőszerre hadifelszerelésekre , élelmiszerre , és egyéb más dologra kell , hogy a ruszki hordát féken tudja tartani !
kereső
@Péter2: 15:55 Az 50 milliárd az állam fenntartására forditandó cimkézett támogatás- amelyet 4 év alatt folyósit az eu. Ezt semlőszerre, sem fegyverre nem fordithatja- oktatás, eü ellátás, nyugdijak, közalkalmazottak fizetése,szociális ellátás, közösségi szolgáltatások fenntartása...az eu honlapján fenn van, és az iis, hogy milyen ellenőrző mechanizmusok vannak beépitve a folyósitási rendszerbe. Lehet itten mondani mindent, de legegyszerúbb, ha az ember az eredeti forrást megnézi.Orbánél úgyis hazudnak.

Az eu honlapján lévő információk minden hivatalos nyelven elérhetők(minden tagállam nyelve hivatalos nyelv)
kereső
@Maccska: Ebben nincs semmiféle "kompromisszumos " javaslat .Ez volt az eredeti javaslat is, amit orbán decemberben még megvétózott. Orbán "kompromisszumos" javaslata az lett volna, hogy az évenkénti folyósitásról is külön szavazás legyen évente, hogy minden évben eljátszhassa a maga kis játékkait. Na ezt a "kompromisszumot" dobta ki a másik 26 az ablakon. Sőt efy olyan szabályozást hoztak, ha módositásra kerülne sor, akkor ahhoz nem lesz szükség a 27 tagállam egyhangú szavazására- hanem többségi döntés lesz a nizzai szerződés szerint: Az európai alkotmány elfogadásával a minősített többségi döntéshozatalhoz „kettős többség" kell majd: a tagországok lakosságának 65%-át képviselő szavazat és a tagországok 55%-ának (de legalább 15-nek) szavazata kell.
Menőmanó
@Maccska: 14:02 Szingapúr 50 év alatt egy harmadik világbeli gyarmatból a világ legfejlettebb országa lett.
Hol vagyunk mi ettől, mi visszafele fejlődünk, nem tűnik fel gyogyós?
SÍva
Vannak akiknek mindennél fontosabb a pénz még az emberek életénél is! Aki akarja érti!
Ezodabasz
O1G. szerint úgy lesz béke, ha Ukrajna nem kap pénzt a védekezésre? Emberek ezrei halnak meg ott!
Sajnálja az ukránok függetlenségére szánt pénzt, inkább Őfelsége akarja ellopni a fideSS-maffia kondának.
Ami a magyaroknak járna azt meg úgyis ellopnák, úgyhogy inkább kapják meg az ukránok.
Nanya
@Ezodabasz: Hogyne kellene neki a pénz?
Kell új csizmára ,mert már mezitlábra van neki sarkantyú fel kötve, úgy táncol az EU fütyülésére.
orbán szerintem már orvosi eset,méghozzá nem is egyszerű.
csak úgy....
@Maccska: te semi mást nem teszel naphosszat,mint bizonygatod a silány,tudatlan,szervilis létedet!
Giovanni Alba
@csak úgy...: ma, 13:43
Optimista vagyok, talán kissé naiv is, szerintem ez a tisztulás a "jelentem" gomb hatása. Surströmming, a büdös halfarok is "lemerült" egy ideje. No nem mintha hiányozna.
Mondjuk azt, hogy vagy felvettek valakit moderátornak, vagy pedig az illető felébredt a hibernálásból, és munkához látott.
csak úgy....
@Giovanni Alba: a halfarok még közönbösíthetö volt a @Maccska: féle idiotizmushoz képest, aki azt hiszi magáról ,hogy beszámítható !
csak úgy....
@Maccska: tudod a ti elméletetek, ezzel az ukrán -ruszki háborúval kapcsolatba félelmetes! szerintetek akit megtámadnak, legyen az nö vagy férfi ,annak hagynia kell magát a támadókkal szemben! basszák meg,verjék félholtra,fosszák i és alázzák meg az emberi mívoltában,mer szerinted az a halálnál jobb!?
@Maccska: te egy kretén,beteg idióta állat!
Peller Anikó
@Giovanni Alba: a sikari is eltűnt egy időre ismét, mondjuk ideje volt.
csak úgy....
@Maccska: 18:46 te csak egy ritka buta de dölyfös elmebeteg,aki még sosem használta semmire az üres fejét! :)
Ezodabasz
@Maccska: ma, 18:46 Jaaa tényleg, te millyen okos vagy! Akkor mesélj mi a maccska féle megoldás?
Otthagyni őket a szarban, foglalják el a területeiket igázzák le őket csak azért hogy az 0rbán rezsim el tudja lopni a magyaroknak járó pénzeket az uniótól? Hangsúlyoznám: Magyaroknak járó pénz...nem a fideSS maffiát illeti! A kurmányunk és a Magyar nép nem ugyanaz! Érted seggfej?
csak úgy....
@Maccska: te egy szellemi magyarosan buta ringyó! -azt udod,hogy magyarországnak mi a leg vonzóbb turisztikai hatása? az olcsó magyar prostik...,gondolom erre is büszkék a hozzád hasonló nagy magyarok,hogy a lányaitokat,asszonyaitokat occó pénzért dogja a globalizált világ!
teuton
Ennek a potrohos ciganynak minden haverja korrupt? Bubis, Fico, Netanjahu, Jansa, Bolsonaro, stb. Ja, hat ö is korrupt...
jáger laszló
Ő 1 rendes ember a piszok!
Nem lőtt gumilövedékkel a békés tüntető tömegbe ,ezért nem szenvedett véletlen szemsérülést senki!!
Ami késik,nem múlik
csak ennyi
barátilag
J.L.
Ezodabasz
@KisTehen: ma, 17:08 ezt az infót honnan kukáztad?...Bár tökmindegy. Ez mentség talán a fideSS maffiának? Korrupt az unió is meg brüsszel is, amerika is, sőt az összes kormány korrupt, akkor már ez elfogadható? Tényleg rangsorolni kell, hogy melyik ország mennyire korrupt???
Nanya
@Maccska:MACSKA ,MACSKA !
Te tényleg kurva vagy?
Büdös kurva?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.