Egy budapesti kórházban dolgozik segédműtősként Gyurcsány Ferenc legidősebb fia, a 25 éves Péter – írja a Blikk.

Gyurcsány Péter egy budapesti kórházban dolgozik segédműtősként, a fizetése nettó 100 ezer forint körül van. A lap szerint bár munkáját egyáltalán nem szégyelli, és közvetlen munkatársai is tudják, hogy ki az édesapja, a fiú nem akart nyilatkozni.

Gyurcsány szerint Péter érettségi után úgy döntött, nem akar tovább tanulni, és munkába állt. Évekig raktárosként dolgozott, míg végül meg nem elégelte azt a munkát, ezután pedig maga jelentkezett a műtősi állásra, nem kért semmilyen közbenjárást a szülőktől – közölte a volt kormányfő.

A Blikk szerint a DK elnöke sosem gondolt arra, hogy cégében vagy kapcsolatai révén bárhol máshol egy kényelmesebb, jobban fizető beosztást szerezzen a fiának.

Abban egyeztek meg, hogy a főváros környékén, ahol a barátnője szülei is élnek, a volt kormányfő bérel nekik egy kis társasházi lakást, amelynek a rezsijét is fizeti. Onnan vonatozik fel nap mint nap.

Mást nem kér, és nem is kap. Hetente kétszer feljárnak hozzánk, átbeszéljük a dolgainkat – magyarázta Gyurcsány.

204 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Mit szólsz hozzå racsi? Így is lehet saját lábon állni, távol az emberek zajától szerényen.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
Mit szólsz hozzå racsi? Így is lehet saját lábon állni, távol az emberek zajától szerényen.
wagabund
Neki is egy élete van, amit ő is szeretne jól leélni.. ezt választotta, mert a jellemet fontosabbnak tartja az anyagiak előtt...
remélhetőleg csak a nagyon alja média próbál fogást találni a gyereken... ...aki bárkinek a szemébe nézhet, és nem ő fog pislogni először...

szerintem.
Clavigo
Rakkkhel meg Svájcban kénytelen önállóskodni...
eszegfu
Nekem az is szimpatikus, hogy "bérel", nem pedig vett egy lakást! Emberileg mégiscsak különb, mint Lázár, aki a tizenéves gyerekének már lakást vett, mert tellett rá. Nagyon okos, hogy nem nyilatkozik a fia...remélem továbbra is igy lesz.
Jozefina
Ő a "dolgozó kisember" Nekem egyenlőre szimpatikus!!!
Vajon mit tesznek orbán "csemetéi"???
magyarbakancs
Orbán lánya meg saját lábon áll közpénzek megszerzésével.
eszegfu
@magyarbakancs: Szerintem legalább 4 lábon áll, amiből 2 a papájáé!
Dr plágium
@Jozefina: Mindjárt nyilatkoznak, hogy maguknak köszönhetik azt amijük van. A papának semmi köze semmihez (még a fogantatásukhoz sem):
Dr plágium
Egyszer már próbálkoztak lejáratni Gyurcsányt, amiért raktárosként dolgozott a fia, akkor sem jött össze, most sem fog. A gyerek maga választotta ezt az utat, és nagyon helyesen az apuka hagyta...
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
GeoCravker
@eszegfu: Tiborcz meg vadászkastély helett lámpabizniszt kapott traktorral, hogy a nevét adja ehhez.
Nem négy láb lesz az, hanem négykézláb..

csak csendben jegyzem meg, hogy anno volt egy pletyi, hogy alapjában véve abortuszturistának ment svájcba. Az pországházi bulija is inkább arra hajazott, hogy a lövőlegényeknek kivagyiskodott.
eszegfu
@Dr plágium: Szurkolok nagyon, hogy ne sikerüljön Gyurcsány lejáratása! Becsülöm mind az apa, mind a fia "tartását".
szaboria1
@szandokan: Na ez most egy szemen szedett hazugság anyukája nem akarja Pápát otthagyni.
adrenalink
@szandokan: Már miért lenne szemét? Azért, mert nem tolt a gyerek segge alá százmilliós luxus lakást? Elképzelhetetlen számodra, hogy a gyerek nem is igényelte, mint ahogy egy zsíros hereverő állást sem? Azért nem hagyta az út szélén!
Az meg, hogy egy választási kampányban mit mond az anyjáról, nem mérvadó! Gondolhatta, hogy a nyugdíjas közönségének ez szimpatikus lehet. Orbán is mindig azt hangsúlyozza, amit az adott közönsége hallani szeretne...
eszegfu
@szandokan: 8:18 Szerintem most nem gondoltad át az irásodat! Nem segitheted életed végéig a gyerekedet, akárhogyan is szeretnéd, nem tennél jót vele! Ujra csak magamból tudok kiindulni... egyengeted az utját, pátyolgatod, szeretnéd, ha egyetemre járna, mindent megadsz neki. Ugyanakkor bennem volt a kétely, hogy egy nyomorult "sárgacsekket" sem tud feladni -- ha már nem leszek -- mert képtelen még a kitöltésére is. Ha tetszik, ha nem bizony "el kell engedni a kezét", hogy bizonyitsa saját magának mire képes egyedül. Nehéz döntés ez, de meg kell tenni a gyerek érdekében! Az anyukája szegénysége sem egyszerü... tapasztaltam anyukámnál is, hogy nem fogadott el semmit sem, mert "nincs az a kevés pénz, amit nem lehet beosztani és nincs az a sok sem, amit nem lehet elkölteni" elve miatt. Összességében én becsülöm ezért Gyurcsányt.
eszegfu
@GeoCravker: 8:19 Könnyen lehet, mert én csak a "minimum-számitásra" törökedtem. A pletyi meg hozzám nem ért el...eddig.
verum
@szandokan: Mindig is tudtuk, hogy Viktor egy szemét ember. Hagyja az országot nyomorogni, mert a családjába töm minden pénzt.
Egyébként nem hiszem, hogy Gyurcsány anyja nyomorgott. Tudod, ha valaki nem luxus villában él és nincs sok száz köbcentis kocsi a hátsója alatt, attól még nem nyomorog.
A tisztességes életről persze nem lehet fogalmad, de ettől még létezik ilyesmi.
perfekt
Ki a f@szt érdekli Gyurcsány gyereke?Mit igazol vajon a hír--semmit. Fontos,hogy név elhangozzék,klasszikus piár.
verum
@perfekt: - ciki dolog ugye, Orbán lánykájával és vejével összehasonlítva?
perfekt
@verum: Nem érint a mondatod.Talán téged minősíthet,engem nem.Akkor szólj a másik emberhez,ha mondani valód van-kár a klavidat püfölni. Apropó,homályosíts fel légyszíves,hol is említem ,metaforádat?
Nemezis
@perfekt: Hogy kit érdekel? Például engem igen. De ahogy látom téged is, mert elolvastad a cikket, sőt, még írtál is hozzá. Persze tudom hogy ez ciki a vezér környezetének életvitelét illetően.
verum
@perfekt: - a te közönséges megfogalmazásod téged minősít. A szövegértelmezést meg feltételezem rólad, csak nincs rá igazi válaszod. Egyetérteni meg ciki, igaz? ;-)
human
@perfekt: Ebből is látszik, hogy Orbán messze nem államférfi. Orbán vejének cége 2009-ben pár milliós 2011-ben már milliárdos forgalmat könyvelt el, mert apuka kormányfő.
Hellcat
@szandokan: Ha ezt nem viccből írtad akkor ez egy elég unfair hozzászólás. Miért ne gondolhatná azt a gyerek, hogy én igen is magatól csinálom, lehet nem akarta egész életében azt hallgatni, hogy biztos az apád miatt vagy gazdag stb. Szerintem teljesen korrekt...ehhez képest a ráhelka...szarrá tömi az apja közpénzzel a családot és akkor még van pofája kijelenteni, hogy a saját lábán áll. Erről ennyit.
perfekt
@Nemezis: Ízlések ,és pofonok-különbözőek!Azért van,a cikk ,a hír,hogy olvassuk.Nekem az ciki,hogy irreleváns ez a história.Rébusz az uccsó mondatod,mert nem érint ez sem-ki is a vezér,kinek,és mi van az életvitelével?
verum
@perfekt: - nagyon is releváns ez a história, amikor manapság rokonság, retye-rutya bátyámuram világ van. Rámutat a cikk, hogy lehet másként is.
perfekt
@verum: Mindenki magából indul ki -elvének mentén rád hagyom ezt a mondatodat, hiszen nem kérdezték,hanem kijelentették .A jelzésem az volt, amire most igyekszel rátelepedni ferdítésekkel.
verum
@perfekt: - az én jelzésem meg az, amire te igyekszel rátelepedni. ;-)
perfekt
@human: 9:30 ra.Köszönöm a hírt Orbánékról.Ha ez megnyugtatna,szólok neked,hogy érintett vagyok,a témában én is kb-mint más--és nem tetszik,sem ő-és az sem, amit művel.De a két dolog között ,zongorázni lehet a különbséget.
perfekt
@verum: 10:30 ra.A cikkben egy hír-és semmi más.Évenként,több száz ilyen történik-a legtermészetesebb dolog a világon a fiatalok útkeresése.De amint látom-az öregebbek között is vannak,még "úttörők" hajrá. 10:17 re--Te szólítottál meg--válaszoltam--de már olyan vizekre eveztél -aminek köze nincs a hírhez.
nyanya001
@szandokan: A megjegyzésed a szemét !
verum
@perfekt: - nem a legtermészetesebb dolog itt minálunk. Mert vezető politikus minden pénzt a családjába töm. Ha nem akarod látni, szívesen magyarázom hosszasan, hogy minél többen megértség és értékeljék a cikk tartalmának lényegét!
perfekt
@verum: Jó pofi,amit írsz-de ezt így-kétéves nyeretleneknek kellene írnod.Én nem tartozom-közéjük.A cikk tartalmának lényege.egyetlen név!Gyurcsány.
wagabund
@eszegfu: 8.52 a lányom is nagy duzzogva elment lakni önállóan..(amit még sosem tett) sérelmezte, hogy sok rezsipénzt kérünk..

de majd ő...megmutatja..
nos az első hónapban csak az öröm az új lakásban. Aztán jöttek a számlák...

azóta nemigazán mer sokáig a szemembe nézni..most már tudja, mi is az az igazi szülői segítség.

ez mindenhol így van nagyjából...
verum
@perfekt: - a cikk tartalmának egyetlen lényege, hogy Orbán nagy riválisa Gyurcsány emberileg különb. Az volt az őszödi beszédénél is.
wagabund
Kérem tisztelettel, álljunk meg egy polgári szóra...

itt a propellerben csupa jóltájékozott versenyző fordul elő...ezért merem megkérdezni, emlékszünk -e arra az amerikai milliárdosra, aki az eszméletlen méretű vagyonát a többi ember finom meglopásával szedte össze...és...a saját egy szem fia jelentette fel a hatóságoknál... miért is? mert az apuka csak egymillió dollárt adott neki gimi után, hogy ezzel kezdjen, és mutassa meg a világnak..

a gyerek megsértődött, és az öreg szarevőt beárulta...aki 125 év börtönt kapott hatvan évesen..ebből már ötöt leült...

a hatóságok mindent elkoboztak, még a gyerektől is elvették az utolsó petákját is...(hálából)

de, ő a becsület bajnoka..
Bercifiu
Récsöl! Példát vehetnél fletó fiától. Nem lo fát, nem vesz kikötőt a Balcsinál, nem nyúlja le az EU-s pénzt mint a férjed. Na de az alma nem esik messze a fájától.
verum
@wagabund: - hát igen, Orbán ebből a szempontból nyíltabb. Ő nem is titkolja, hogy mit töm a családjába. És ő is a becsület bajnoka a hívei szemében!
perfekt
@verum: Igen jól elkaptad a lényeget.Zseniális-vagy fatális vélemény.Lényeg akkor az a 10:41 es mondataidnak,hogy Gyurcsány gyerek,nyomaiban sem akar olyan lenni mint az apja,és Orbán.Helyes.Igaza van-az egyik kutya-a másik eb.Egyformán hazudnak--míg kormányon volt Gyurcsány--most-Orbán.De különbséget tenni közöttük "emberibb" megnevezéssel,Gyurcsány javára, Őszöd kapcsán,ne haragudj-ez leányregényekben még elmegy.
hetöndöe
@szandokan: Bezzeg a felcsúti zsebgyökér és B. családja tudja hogyan kell élni,az ellopott vagyonban dúskálni.A gyerekei ugyanolyan ingyenélő potyautasai lesznek a társadalomnak,mint ő maga.Az ország vámszedői jobban teljesítenek.
És akkor most nyomkodhatod a jelentem gombot,csak vigyázz a mutatóujjadra el ne kopjon!:-)))
eszegfu
@wagabund: 10:40 Tulajdonképpen pontosan ezt a "hétköznapi" emberi viselkedést érzem Gyurcsánynál és a fiánál is "tartásnak"! Nem arról van szó, hogy időnként nem segitesz, hanem valóban -- akár mondhatom azt is -- a "felügyeletem" alatt egyedül dönt, majd tapasztalja a rossz oldalát is. Felnő a feladatokhoz. És ez az, amit O.V. egyik gyerekénél már nem lehet tapasztalni.
Tekla
Ez normális ! Ha minden fiatal kapna egy rezsi rendezett lakást kezdetben ,- persze csak aki dolgozik- már nem vándorolnának ki olyan sokan.
szandokan
@hetöndöe: Nyugi, eszemben sincs. A mutatóujjam újabban a táblagéptől kopik, mert kedvet kaptam megint a világháborús játékokhoz, és találtam rajta egy nagyon faszát, a Brothers in arms 3- at. Igaz, konzolon már minden részét lenyomtam anno, de ez itt egészen más androidon.
szandokan
@verum: Jobban tennéd, ha nem sértegetnél, főleg ha a tisztességes életről van szó. Összevethetnénk kettőnk eddigi munkásságát, kíváncsi lennék az eredményre.
m.macskosz
@eszegfu: Én meg abban reménykedem, hogy Gyurcsány fiának benő a feje lágya, megkedveli a szakmát és tanul, majd orvos lesz. De, ha megmarad műtősként, akkor is több hasznunk lesz belőle, mint orbánráhelkéből, vagy orbángáspárkából.
eszegfu
@m.macskosz: Persze, persze... igazad van! Én "távlatokban" nem gondolkodtam. De az is igaz, hogy amig egyedül Te akarsz valamit és a gyereked nem, akkor nem tudod jobb belátásra birni, ha a fene fenét eszik, akkor sem. Majd ha a gyerek dönti el, akkor lesz belőle valami.
nyanya001
@szandokan:Csak ismétlem az előzőt !
Ja, és hazudsz !
m.macskosz
@eszegfu: Én is azt mondtam anno, hogy amíg a kezem emelni tudom, biztosítom, hogy a gyerek tanulhasson. Nem tette. Így jártunk. Szerencsére protekció nélkül is jó munkahelye van, igaz, hogy a gimi is jó volt, ahová járt, meg az esze is a helyén van.
(Jelzem, ő is segédmunkásként kezdte az érettségi után.) Nem kellett talán egy év, amikor viszont már olyan beosztásba került, amit -elvileg- felsőfokú képzettséghez kötöttek, két nyelvismerettel.
verum
@szandokan: - látod, erre én is kíváncsi lennék!
Nemezis
@m.macskosz: nem beszélhetsz így a kis trónörökösökről
m.macskosz
@Nemezis: Ó, dehogynem!
Nem tudtad, hogy Magyarország jogállam,
nálunk demokrácia, szólás- és sajtószabadság van? :)
verum
@perfekt: - a mondataim lényege, hogy a Gyurcsány gyerek nem az apja hírnevéből akar megélni.
Mint ahogy az apja sem a miniszterelnökségéből lett gazdag.
Ami pedig az őszödi beszédet illeti, tiszteletre méltó volt, hogy saját berkekben jelentette ki (ami nem hazug, nyilvános ígérgetés volt) hogy nem akar tovább hazudni és nem akarja tovább csinálni a semmit. Fel akarta számolni a korrupciót és munkálkodni az ország fellendülését.
A pártja is és az ország is kilépett mögüle ezért. Mert a korrupció és a hazudozás már túlságosan a zsigerekben van. Amit a hatalom egyre csak erősít és stabilizál.
Nemezis
@m.macskosz: ezt mond majd ma éjszaka a TEK-es fiuknak is :)
eszegfu
@m.macskosz: 11:38 Mi is hasonlóképpen jártunk... mindkét gyerekem szakmunkás, az egyik 26 évesen kezdte el az egyetemet, a másik maradt egyszerü "melósnak". Nem gazdagok, de megélnek a családjukkal.
human
Egyébként én Orbán fiánál is azt látom, hogy Ráhellel ellentétben nem akar közpénzen gazdagodni. Ráhelt nem izgatja honnan vannak a milliárdok és "Egyszer élünk!" felkiáltással mindent elfogad apukától. Nagyon remélem, hogy a többi lány inkább a bátyjukra hasonlít és az atyai segítségen túl nem fognak miniszterelnöki segítséget kapni.
m.macskosz
@Nemezis: :)
Ó, a TeK-es fiúkat úgy rúgom TöK-ön, mint annak a rendje!
Anna Mária
Gyurcsányék tudnak gyereket nevelni, ellentétben Orbánékkal.
A felnőtt Orbán-gyerekeknek még soha egyetlen tisztességes megnyilvánulásuk sem volt.
m.macskosz
@eszegfu: Kitörölheti mindenki a popsiját a diplomájával, ha nincs jókor, jó helyen, nincs ismeretsége vagy csak egyszerűen peches. Eminens volt a fiam évfolyamtársa. Ő a Fazekasba járt, amiről mindenki tudja, hogy nem akármilyen suli. Ő továbbtanult. A fiam nem. végül mindketten ugyanannál a cégnél kötöttek ki, azonos esélyekkel, azonos jövedelemmel.
Szomorú dolog ez, még akkor is, ha az azért számomra megnyugtató, hogy a gyerekem révben van. Egyelőre.
Vizual
@human: Biztos vagy benne, hogy nem fogad el semmit ? Hogyan lett élcsapat Felcsút, miért lett a tartalék gyerekből kezdő. Szerintem Orbán is elverte párszor, mint őt az apja. Rahelka meg, ki tudja, talán az is kapott pár pofont és elvették a Barbi babáját is. Ki tudja. Ahogy megnyilatkoznak abból értünk és talán megtudjuk mi van a háttérben, ha megéljük. Gyurcsány gyereke meg talán ha megnyilatkozik majd, akkor látjuk honnan fúj a szél. DE csalódnék ha arrogáns lenne.
human
@Anna Mária: Orbán fia egyszer azt nyilatkozta, hogy arra vágyik, hogy saját teljesítménye és ne családi kapcsolatai alapján értékeljék a munkáját. Ha ezt őszintén mondta, akkor ezt értékelni lehet. Ki is lépett később a felcsúti falábúképzőből, mert gyanítom ott is csak apja nyomására maradt addig.
m.macskosz
@human: Ezt nem támasztja alá, hogy a foci vébén a VIP-páholyt nem tartotta kínosnak.
Anna Mária
@human: Tönkrevert, megkínzott gyerek az a Gáspár.
Lehet, hogy akarna függetlenedni, de mindeddig nem sikerült neki.
Nagy úr a lóvé.
m.macskosz
@human: Ha jól emlékszem, Gazsi kissé kikelt magából a neten, szóval hagyjuk Amálkát!
szaboria1
Ő legalább dolgozik és nem trükkös iskolákba jár.
dr. prédikátor
@szandokan: Látom nem hazudtolod meg magad!!!
eszegfu
@human: 12:12 Nem Gáspár volt, aki elment fociedzőnek valahova Afrikába?
m.macskosz
@eszegfu: De, bizony,
méghozzá karitatív alapon.
.
.
vagy nem.
Knapp75
@szandokan: Te elvárod a gyerekeidtől, sőt, a fórumozóktól is, hogy életed végéig istenítsenek az eredményeid után.
Nem mindenki ennyire sérült és nem mindenki akarja elcseszni az önértékelési zavarai miatt a szerettei életét azzal, hogy anyagi függőségben vagy éppen luxusban tartja őket.
Ha mindent a gyerekeid segge alá teszel, akkor jó eséllyel életképtelenek lesznek.
(ha pechünk van, akkor ehhez még nagy pofájuk is lesz, mint pl. Ráhelnek)

Na meg ha fizeted a felnőtt gyereked lakhatási költségeit (mint Gyurcsány), akkor az nem jelenti, hogy hagyod nyomorogni.
Érdekes, hogy egy nyomorban felnövő roma esetében van pofád a "felelősségről" ugatni, ám most, mivel Gyurcsányt támadhatod, eszedbe sem jut, hogy Gy felnőtt fia is magáért felelős. Ráadásul kicsivel jobb lehetőségei voltak/vannak a "kitörésre", mint a mélyszegénységben élőknek. Ő ezt választotta.
De egy troll ne legyen következetes és ne legyenek elvei ű, igaz? :)

Egyébként megint azért patkánykodsz, hogy a te életedről beszéljünk inkább.
Felkereshetnél egy szakembert a mentális problémáiddal...
Már ha van rá pénzed.
eszegfu
@m.macskosz: 12:19 Bizonyára emlékszel Te is, amikor itt egy pár hsz. szerint a közmunkások tanulatlan emberek és tanuljanak, hogy legyen munkájuk és keresetük? Hát persze, sokkal jobb, ha a tanult embereknek nincs munkájuk és közmunkássá válnak, nem?! Az biztos, hogy a tanultaknak még, ha hosszabb ideig is tart, talán nagyobb az esélyük egy normálisan kereső állásra, de ugy látom én is: teljesen mindegy van diploma, vagy sincs, szerencse kérdése is.
verum
@Anna Mária: - no meg apja is nyilatkozta, hogy gyakran le kell törnie a fia szarvát. Tehát nem engedheti nagyon a saját értékrendje szerint élni.
desert
@szandokan: Ez klasszikusan a van rajta sapka, nincs rajta sapka esete. Ha a gyerek a Rózsadombon lakna és az apja valamelyik cégét vezetné havi 4 millió nettóért akkor meg az lenne a bajod. Az, hogy ebből megy cikk lett, nem hiszem hogy úgy kezdődött volna, hogy a Gyurcsány család valamelyik tagja könnyes szemmel toporgott a Blikk szerkezstőségében reggel, hogy "Ugyan tessék már megírni, milyen fasza gyerek a Feri meg a Péter."
Erre a szerencsétlen manusra ti nemes egyszerűséggel alergiásak vagytok, nem tud olyat tenni, amibe ne tudnátok belekötni. Amúgy az éles szemű kritikával nem lenne ám baj, csak tessék körbenézni kicsit kormány oldalon is, lenne célpont nem is kevés. Kezdetnek például Orbán, Lázár, Rogán, Deutsch, Habony "nemismerekilyennevűt" Árpád, Vajna, Mészáros Lőrinc aztán szép sorban a többi is természetesen a sját sleppjükkel egyetemben.
Anna Mária
@verum: Azt éppen az anyja nyilatkozta. Baromi undorítónak tartottam, hogy egy anya ilyesmit nyilatkozik a felnőtt fiáról.
verum
@eszegfu: - azért nem egészen szerencse kérdése a diploma, a tanulás. Ne csak a jelennek éljünk. A tudás mindig megmarad, ha megdolgozott érte és nem vásárolta. Tíz- húsz- harminc év múlva is élni kell és talán nem a jelen hatalom igája alatt.
verum
@Anna Mária: - azért felületesen ne ítélkezzünk. Hiszen felnőtt gyereknek is lehet olyan nem kívánatos megnyilvánulása, tette, amit a szülő korlátozni szeretne. Ha neked a felnőtt gyereked drogozna, nem akarná a "szarvát letörni"?
Egyébként egy gyerek még kialakulóban van, nem tudni merre tart igazán, ő maga sem tudja. Orbán Gáspárról volt sokféle hír. Én ezt tartom leghitelesebbnek, de idővel úgyis kiderül, mi is lesz.
www.borsonline.hu/20140429_miert_keruli_orban_viktort_a_sajat_fia
eszegfu
@Knapp75: 12:43 Lényegét tekintve én is ezt irtam a hsz-mben Szandokánnak, amit Te a 2. bekezdésben, csak én nem tudtam ennyire "szakszerüen".
verum
@Anna Mária: - és ne csak drogozást említsek. Felnőtt gyerek is lehet tiszteletlen, durva és erőszakos. Akkor bizony jogos a "szarvát letörni"' akarni. Szóval nem tudni a hátteret, ezért nem is véleményezem sehogy a kijelentést, bárkitől is származik.
eszegfu
@verum: 12:46 Egyetértünk! Valószinüleg nem jól fogalmaztam... a szerencse ahhoz kell, hogy valaki tanultként, akár diplomával kapjon viszonylag jól kereső állást, továbbá akár hosszabb távon is nagyobb erre az esélye.
Anna Mária
@verum: Hagyd lécci a személyeskedést. Megnyugodhatsz, az öt gyerekem közül nem drogozott egy sem soha. Eszembe nem jutna téged megkérdezni, mit tennél a saját gyerekeddel ilyen vagy olyan esetben.
Én nem gondolom, hogy bármely gyereknek "le kellene törni a szarvát", szerintem ez eleve hibás hozzáállás a gyerekhez.
Abban is biztos vagyok, hogy nem helyes, ha a gyerekével kapcsolatban akármelyik szülő negatív dolgot nyilatkozgat. Rettentően sértheti a gyereket - erre egyébként egészen kicsi kortól vigyázni kellene.
Nem igazán érdekelnek a Gáspárral kapcsolatos bulvárhírek sem. Majd ha politikus lesz, meglátjuk, mit művel. Addig neki is jobb, ha szépen csöndben marad és például nem terpeszkedik be az apja mellé a VIP-páholyba.
verum
@Anna Mária: - no, ha nem értünk egyet, azonnal személyeskedésre veszed? Én egy kérdést tettem föl, mit tennél, ha.
Esmét egyet nem értés esete forog fenn, de mivel ilyen pukkancs vagy, nem részletezem a magam érvét.
Addig van csak párbeszéd készség veled is, amíg egyetértés van. Nagyon nem csípem az ilyent!
m.macskosz
@eszegfu: A második szakmámat úgy szereztem, hogy munkanélküliként oskolába jártam.
Pech, hogy 46 évesen így sem tudtam egyik szakmámban sem elhelyezkedni. Az ilyen nagyon okos hozzászólóknak fingjuk sincs a való életről. Márpedig akkor a kormánynak honnan lenne?!...és én nem Szabolcsban lakom, nem vagyok roma, tudok írni, olvasni...
Anna Mária
@verum: Én nem csípem a személyeskedő kérdéseket. Fölösleges és buta dolog, én nem szoktam élni vele.
human
@Vizual: Szerintem apuka az álmát erőltette Gáspárra és az lett a vége, hogy inkább Afrikába ment a gyerekeket tanítani focizni. Idő kellett mire Gáspár rájött, hogy apjának való megfelelésen túl lehet neki is önálló döntése.
m.macskosz
@human: Tudod, az én gyerekemnek is van egy olyan jellembeli hibája, amit nem kedvelek.
Szeretem, mert a gyerekem, de attól még tudomásul kell vennem, hogy létezik ez a hiba.
Talán nem csak genetika, talán nevelési hiányosság is, ettől még létezik!
Néhai barátnőm szülei igen-igen jó helyzetben voltak úgy anyagilag, mint pozíció szempontjából. Soha, de soha nem kapott több lehetőséget, mint bármelyikünk!
eszegfu
@m.macskosz: 13:15 Hidd el, nem rosszindulatból nincs "fingja" 1-1 hszólónak, csak éppen szerencsésebbek voltak -- ezzel nem a "hátszélre" gondolok! Menyem iszonyu "jó fejü", mindig jól tanult, diploma után még egyet szerzett és sajnos azóta sincs állása. A fiam későn kapta meg a diplomáját és neki szinte pikk-pakkra sikerült egy jó munkahelyet szereznie, pedig közel sem tudott annyit, mint a menyem, csak van egy kis üzleti érzéke.
m.macskosz
@eszegfu: Igen, az embernek jókor, jó helyen kell/ene/ lennie.
Szomorú, hogy egyesek tripla nullák, ám az ezerszeresét keresik a rátermetteknek.
m.macskosz
@eszegfu: Tudod, azért van néhány beosztás, szakma, állás, ...ahol a nem rátermetteket ki lehetne vágni, mint macskát...kormánymegbízottak, szóvivők, államtitkárok és helyetteseik...
állami cégek igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjai, elnökei...fehér ember fel sem fogja, mennyi-mennyi milliárd száll el a szélbe az ilyenek miatt. Miközben embereknek 22.800 forintból kellene megélniük a kormány szerint. :(
silber13
@szandokan: 08:18-ra: A meleg teszi bizonyára, hogy ilyen alpári dolgokat firkálsz!
silber13
@perfekt: 09:29-re : Felesleges hőbörögnöd, mert csak magadat járatod le! Nem ilyennek ilsmertelek, igaz " Messi ?"
eszegfu
@m.macskosz: 14:22 Na jól van, de ezeket nem a mi "köreinknek" találták ki, hanem a tüzhöz közelállónak!
perfekt
@verum: 11:46.Fáradtra nevettem magamat.Ilyen,szerecsen mosdatást,még azok sem követtek el,Gyurcsányér,t mint Te.Jellemrajzából kihagytál,néhány,fontos dolgot.Nevezetesen azt,hogy egy ,antidemokratikus berendezkedésű országban,lubickolt,a hatalmi vákuumban.Sógora ,szakdolgozatával szerzett Diplomát,majd végig hazudta neked,s nekem is, regnálása idejének minden percét.És, a vagyonáról annyit:"trükkök százait" ismerte,és alkalmazta.Az ártatlanság vélelme jár neki--de én nem tennék tisztességes vagyonszerzésére, egy forintot sem. és most leírom,hogy ne szenvedj tovább,egyetlen más politikusért sem.
verum
@perfekt: - örülök, hogy vidám perceket szereztem neked. Gyurcsány diplomájával kapcsolatban nincs bizonyíték, az csak vád. Viszont Gyurcsány és Orbán (pláne a volt álamfő) szellemi képessége, tudása alapján én nagyon valószínűsítem, hogy saját munkája volt.
A meggazdagodás trükkjéhez is kell ész, főleg ha nem szeg törvényt.
Viszont hatalommal rabolni - no az, amitől én nem tudok nevetni, csak sírni.
Nekem sajnos nincsenek ettől vidám perceim, sőt keserű éveim sok más honfitársammal együtt.
eszegfu
@verum: 15:06 Tudom, hogy nem velem beszélgetsz, de végigolvastam a "csörtéteket"... Szerintem, ha eltekintek mind Gyurcsány, mind O.V. személyétől, csupán azt a kérdést lehetne megvitatni a cikkel kapcsolatban: helyes az, hogy egy felnőtt gyerek önállóan dönt az életéről, vagy csak a szülei segitségével képes "talpon" maradni, megállni a lábán?
verum
@eszegfu: - igen, elvben igazad van. Csakhogy adott esetben a kontraszt arról szól, hogy a szülők honnan szerezték azt a pénzt, amivel segítik, vagy nem segítik a gyerekeiket.
Ha Klapka kényezteti a gyerekeit, az nem érdekel. De Orbánnál más a szitu!
perfekt
@silber13: 14:44 re.Te vagy itt az igazságos Mátyás. Avagy, a megmondó ember.Annyi tiszteletet magadnak barátom, amit másoknak megadsz.A hőbörgés műfaját Te jobban képviseled, egyéni "magyar" szavaiddal- beszédeddel,minősítvén gyakorta embereket.Ez nem az én problémám,és véleményeim bírálata mellett, bogozd ki-az igazat-a liblingjeid esetén is. Messi a világ legjobbja-bizonyára tudod.És ne haragudj , kommentek ügyében nem nyitok vitát ,csak ha az párbeszéden alapul.
eszegfu
@verum: 15:23 A "kontraszt"-tal egyetértek! Csak sajnos eljutottatok egészen Noéig már bocs., de azt nem tudtam meg: helyes segiteni a gyerekeinket a "végtelenségig", vagy sem.
De az is előfordul, hogy már én vesztettem el a fonalat...akkor viszont nem szóltam!
szandokan
@verum: Semmi akadálya, csak rajtad múlik.
perfekt
@verum: 15:06 ra.Azt írod a meggazdagodáshoz is ész kell,főleg ha nem szeg törvényt.@verum: Hááát nem ő vallotta be,hogy ezt ő ,hogyan is csinálta.Orbán megerősítette,mikor azt mondta volt,hogy ne azt figyeljék mit mond, hanem,mit cselekszik!Nos ez itt a Gordiuszi csomó-amit az emberek,sokasága nagyon nehezen élve próbál meg kibontani.De Gyurcsány okos vagyonszerzését,a többi politikus vagyonszerzése nem annulálja.
verum
@eszegfu: - szerintem ha valamilyen betegség, vagy ilyen körülmény van, akkor a "végtelenségig" kell segíteni. Pontosabban addig, amíg betegsége mellett is valamennyire önálló nem tud lenni.
De a mélyvízben lehet megtanulni úszni, ez nekem is véleményem.
Meg az is más, ha a gyerek eleve elvárja, hogy a szülei segítsenek mindenben, vagy időnként, nagyobb nehézségeknél. És a segítség nem csak anyagi lehet.
Egyébként persze, hogy a szülő a legjobbat akarja a gyerekének. Viszont tudni kellene a határt, amikor már a segítség inkább ártás. Úgy vélem, nincs erre egységes recept.
A cikk véleményem szerint azonban a kontrasztról szól elsősorban, de ez szubjektív.
verum
@perfekt: - ha Gyurcsánynál lett volna törvényszegés, Orbán már rég börtönbe küldi! Nekem Orbán a legfőbb bizonyíték Gyurcsány vagyonszerzési törvényességére.
Legfeljebb arról lehet szó, hogy valamiben közösen sárosak...
eszegfu
@verum: Na! Most már nekem is világos, mit is gondolsz! És az, hogy a cikk milyen érzelmeket, értelmezést kelt az emberben...tényleg szubjektiv.
szandokan
@Knapp75: @eszegfu: Még véletlenül sem jut az az eszetekbe, hogy ezt szándékosan csinálta fletó? Orbán veje, lánya, stb. végett? Ismét eljátssza azt, hogy ő a népért van, még a gyerekének sem segít.. Röhej az egész.
szandokan
@nyanya001: Ugyan már, te okosabb vagy annál, hogy egy újabb Gyurcsány trükknek bedőljél. Vagy mégsem?
eszegfu
@szandokan: 15:46 Ha hiszed, ha nem, nekem nem jutott eszembe! Még mindig a 8:52 hsz-m érvényes!
nyanya001
@szandokan: Inkább ilyen legyen, mint közpénzzel tömje a gyerekét !
bencemacska
@nyanya001: ma, 12:39

Én úgy tudom, ezt a bejegyzését később visszavonta, mondván csak etette a jó népet!
nyanya001
@bencemacska: Meglehet, de tudod miit ? Nem is érdekel !
Ha meg hazudott, akkor éppen olyan mint az apja!
Dr. Felipe
Hát a zorbán purdék mit dolgoznak? Ja tudom, saját lábon állnak, egész nap.
adrenalink
@szandokan: 15:46-ra A gazdagságodba beszűkült agyadban fel sem merült, azzal, hogy tisztességes lakhatást biztosít gyermekének, gondoskodik arról, hogy ne legyenek sárga csekk gondjai, így is magasan túlteljesíti amit a magyar szülők többsége ma megtehet a gyermekéért?
Állítólag Magyarországon mindenkinek alanyi jogon megadatott a boldogulás lehetősége. Ő most keményen dolgozó kisemberként ézi jól magát /meglehet, hogy Orbán felkarolja:-) /, mert megcsömörlött attól a világtól amire azért apja révén volt némi rálátása...
bencemacska
@nyanya001: ma, 16:11

Ebben az ügyben nem csak a hazugság van benne, hanem az egész olyan jellemtelen.

vs.hu/kozelet/osszes/orban-gaspar-trefalt-0504
nyanya001
@bencemacska: Melyik szülője jellemes ?
Nem esett messze az alma a fájától !
bencemacska
@nyanya001: Kösz. Váljon valóra az álmod! (és az enyém! )
verum
@nyanya001: - én is értékelem, nem baj?
perfekt
@verum: 15:44-re."Ez a szemen szedett igazság!-:)." Holló a Hollónak nem vájja ki szemeit.A körítés pedig, az egymásra mutogatás ,és vissza felé nézegetés a mű-balhék. Színjáték-mert ugye ,színház az egész világ...
Mézike
@szandokan: Mit írtál hogy törölték?
Knapp75
@szandokan: Nem, nem jut eszembe, hogy a fiát eszközként használja a politikai pályáján.
Más kultúrkörből érkezik, mint te, neki nem természetes, hogy az óvodások köszöntő verseket szavalnak a politikusoknak vagy éppen az iskolások tartják a szalagot a kampányrendezvényen.
Sajnos magadból indulsz ki.

Egyébként meg segíti a gyermekét, ha fizeti a lakhatási költségeit.
De majd jön valami fideszes (vagy inkább fidESZTELEN) szóvivőmajom és levezeti, hogy az EU pénzeli Gyurcsány fiát is, mivel az Altusból kivett jutalékból fizetik a villanyszámláját. :)
Knapp75
@Mézike: Csak a szokásos patkánykodás és hazudozás, hogy rá figyeljenek.
szandokan
@Mézike: Valószínűleg egy DK hívőnek nem tetszett az igazság. Van ilyen.
szandokan
@Knapp75: Azt te szoktál, te vezető elemző...
justhpeter
Nem gondolom, hogy nekünk kellene összehasonlítani a Gyurcsány és az Orbán család nevelési minőségét és eredményességét. Minden család a maga normái szerint próbálja meg terelgetni a gyerekeket. Ha lehetséges én azt a megoldást pártolom, hogy a gyerekek minél hamarabb szerezzenek önálló tapasztalatokat, minél hamarabb hozzanak önálló döntéseket és minél hamarabb szembesüljenek a döntéseik következményeivel. Ahogy én is döntöttem rosszul az életem során, úgy ők is fognak rosszul dönteni. Ha jól szocializálódtak a tanulság megmarad. Az egy más dolog, hogy alkalmanként anyagilag támogatom-e a rossz döntés következményeinek elhárítását.
m.macskosz
@verum: ma, 12:46
Nem hátrány a diploma, néhány országban már rájöttek erre.
Magyarország jelenlegi vezetése másként gondolkodik, sajnos.
szandokan
@m.macskosz: Valóban nem hátrány, de a tudás nem kizárólag ezen múlik. Szerintem nincs is hiány diplomásokból, ellenben igazán jó szakembereket lassan lámpással keresni. Sokszor a diploma sem ér sokat, ha egy olyan feladatot kell megoldani, amit nem tanítanak az iskolákban, nos ez az ami hiányzik sokakból.
szandokan
@m.macskosz: lámpással "kell" keresni
m.macskosz
@verum: meg sem nyitom linket.
A bors onlájn számomra nulla.
Bár a blikk is bulvár lapként indult,
kiváló tényfeltáró riporterei vannak ma már.
m.macskosz
@szandokan: Egy klasszikus példa arra, hogy most mindketten egyetértünk valamiben!
Néhányszor már említettem, hogy a barátnőm Kaliforniában él. Nos, ott aranyárban van a szakemberek bére, ezért a NEM KIVAGYI ÁM NEM IS SZEGÉNY emberek maguk oldják meg azokat a gondokat, amikért nem akarnak dollár milliókat kidobni.
Eklatáns példa:
- a barátnőm 10 (tíz! éves) fia felszerelte a házat egy biztonsági rendszerrel.
- saját maguk készítették el a házi úszómedencéjüket.
Knapp75
@szandokan: Persze Kabir Büdi, nem a te hozzászólásaid szólnak folyamatosan a nagyszerűségedről...
Ha a tényeknél maradnál, akkor azt emlegetnéd inkább, hogy Gyurcsány a miniszterelnöki fizetését nem vette fel, hanem jótékony célra utalta tovább a teljes összeget.

De persze ha te jobban alszol attól, hogy Gyurcsány maga az ördög, aki a családját is nyomorban tartja - nem úgy mint te, aki a vadasparkba vitte őket a hétvégén - akkor legyen. :)
mariaberta
A Gyurcsány és Orbán család két külön világ, nem érdemel összehasonlítást, mert az O részére nagyon lealázó lenne.
Neki ugyanis csak saját lábon álló gyereke van, meg a papa két lába, ja és a Tiborczé, akinek szintén van plusz 2 lába. Tehát az egyik egy sok lábú család.
m.macskosz
@nyanya001: 5*
Klassz, de hol van a menedzsment?
Bora-Borán?
m.macskosz
@mariaberta: Hű, és az ezerlábú milyen halálosan mérgező!
(Túl azon, hogy rém gusztustalan...)
m.macskosz
@justhpeter: Őszintén sajnálom a híres/hírhedt emberek leszármazottjait. Nincs normális gyerekkoruk. Soha olyan boldog gyermekkoruk nem lehet, mint egy szegény falusi kissrácnak.
JAJMÁR
Az ember csak úgy tudja meg, valójában mire képes, ha nem tolják alá a még ki sem ejtett, de már megvalósított álmait mások, hanem azokért meg kell küzdenie. A küzdelmet pedig nem úgy értem, hogy másokat ki kell lökdösni maga elől és mellől, és az ő létrehozott szellemi, anyagi javait magáévá tegye.
Az igazi siker az, ha az ember önmagát becsülni tudja, és ahhoz pedig a legjobb úton halad ez a Gyurcsány gyerek :)
papa.49
Érdekes a srác megáll a saját lábán, ellentétben a Rülelkével, aki az országlábán ácsorog még mindig...
kkalman
Lehet ragozni a dolgokat, de a Gyurcsány gyerek sokkal szimpatikusabb a saját két lábán, mint Rühelke a mi lábunkon.
Desischado
Gratulálok a srácnak és az apjának is! Remekül csinálják! orbánék tanulhatnának tőlük. Gyurcsány fia sokkal tisztességesebb, mint például a Gáspár, akin máris látszik, kinek a gyereke, mert hazudni azt már remekül tud!
szandokan
@Knapp75: Tudod, amikor valaki milliárdokat keres évente, ennyit meg is tehet szegény Magyarországért...
soljanka
Nevelni elsősorban példával lehet.
Van két fazon. Mindegyiknek 5 gyermeke van. Mindkettőből miniszterelnök lett.
Az egyiknek egy lánya hamar megtanulta, hogyan kell élni a mi lábunkon. A másik három még hallgat. A fia próbálkozik, inkább a vallásban keresi az utat. (kiutat?)
A másik gyerekei eddig háttérben maradtak. A nagykorúak közül az egyik magyar közalkalmazotti bérért dolgozik. DOLGOZIK! A második nagykorú sem jár az apjával haknizni. Nem is lehet róla semmit tudni.
Én a "másik" pártján vagyok.
micfild
@mariaberta: és a másik 8 millió ember lába és ott van récsölkének.
1szomjas
@verum: Pedig 22-23-éve még az a fiatalember kiabálta leghangosabban az országban, hogy szűnjön meg az urambátyám- világ, akiből azóta Nemzetmegvezető Viktátor lett... És látjuk, mit csinált az országból... Persze, mert hagyjuk...
1szomjas
@szandokan: És aki milliárdokat lop évente, attól te mit vársz ?
aremy
@szandokan: munkásságról énekelsz de a kalapácsot vagy a fűrészt fordítva fogod.
jordan
Vannak ambiciózus gyerekek, és vannak akiknek semmi elképzelésük sincs arról, hogy az érettségit követően merre induljanak. De szerintem ez a szülő felelőssége, hogy a gyereket motiválja, tanácsokkal lássa el. A szülő ismeri annyira a gyermeke érdeklődését, tehetségét, hogy tudja merre, milyen irányba motiválja a jövőjét illetően. Egy 18-19 éves fiatal felnőtt nem biztos hogy jól átlátja a választásának a jövőjére kifejtett hatását. Az én fiam sem tudja még mit szeretne az érettségi után csinálni, természetesen jó lenne azonnal pénzt keresni, de ha nem tanul semmilyen szakmát, nem fog tudni elegendő pénzt keresni. Tanuljon tehát előbb szakmát, akár felsőfoku, akár középfoku szinten, és abból biztos alapot meríthet a jövője megalapozásához, családalapításhoz. Nem értem Gyurcsány apukát hogy hagyhatta elsőszülött fiát ennyire magára. Bár arra is gondolhatunk, hogy ez egy jó politikai fogás volt a részéről, felhasználni a fiú jövőjét a szimpatizánsok gyüjtögetésére. Szembe állítani a szegénylegényt a nagyratörő, ambiciózus másik család szülöttével. Mintha egy Mátyás az igazságos történet elevenedne meg előttünk.
soljanka
@jordan: Nem értem, miért hagyta volna magára. A gyerek nem akart főiskolára, egyetemre menni. Az apja - vagy a gyerek- úgy döntött, hogy érettségivel nem teszi be semmi cégbe ingyenélőnek, hisz nem ért semmihez. Ez jó pont, bármelyik döntött
Ráadásul fizeti a lakás bérletet, rezsit - ez egy fiatalnak az egyik legfontosabb.
Hetente kétszer találkoznak, és átbeszélik a dolgaikat. Ez meg a másik.
ilos
Mielőtt lovasszobrot állítanánk a gyereknek meg a drága jó Apukájának, ő az a szellemileg - hogy is mondjam - nem túl jól eleresztett gyermek, aki úgy érettségizett le a gyogyós iskolában, hogy külön teremben, egyedül próbáltak valami értelmeset kiszedni belőle. Meg van? És ezek után le merik írni, hogy: "Gyurcsány szerint Péter érettségi után úgy döntött, nem akar tovább tanulni, és munkába állt." Tiszta röhej.
szandokan
@1szomjas: Erre valami konkrét bizonyíték? Gyurcsány bevallása bizonyítja azt, hogy milliárdokat tesz zsebre, Orbán nyilatkozatában még erről nem olvastam. Ha valóban bűnös, majd elítéli a bíróság, csak ahhoz nem ártana feljelenteni előtte konkrétumokkal.
coyote3
Látom sok minden nem változott itt. Aki végtelenül sötét volt, az is maradt...:)
bencemacska
@ilos: Nyilván a gyereknek - és a családjának is - volt annyi esze, hogy az egyetemen tudás nélkül is diplomát adnak neki, de ezt nem kéri!
Erről talán OV édesanyját kellene megkérdezni, hogy neki mennyi áldozatot jelentett a legkisebbik fia érettségije.
Lehet, hogy azért nem jutott energiája OV-t megnevelni!???)
JAJMÁR
@ilos: 09:45 Ismered a Gyurcsány gyerekét személyesen?
Amit állítasz, több helyen bukik egyébként.
Azt a gyereket, akit mindenképpen le akarnak érettségiztetni, miért vinnék külön szobába "vallatni"? Elég egy-két megfelelő írásbeli hozzá, de tudod, ebben az országban pénzért egyeseknek minden meg lehet "venni", ha másképpen nem megy!
Nézz csak körül, mennyi nem megérdemelt diploma és nyelvvizsga van, igen magas körökben, és fontos beosztásokban nem oda illő "hívek!

Fölösleges ezt ragozni, a Gyurcsány és a fia is jól "vizsgázott" ebben az élethelyzetben!
soljanka
@ilos: mégha igaz is lenne a szóbeszéd, érdemes ránézni Résölre: neki aztán van diplomája - meg pályázatot nyert szakdolgozata, meg saját lábon kitaposott milliós tandíjas iskolája.
Intelligenciája meg nuku.
Knapp75
@szandokan: Gyurcsány nem keres milliárdokat évente, már megint hazudsz. Vagy csak a számokkal nem vagy túl jó barátságban?
Megtehetnél annyit az országért, hogy nem csúsztatsz folyamatosan, a gyerekeidért meg annyit, hogy nem hozol rájuk szégyent.
(az olvasni tudóknak megmutathatnád, hogy milyen remek ember apa a fórumon!)
jordan
@soljanka: egy felnőtt ember jövője nem az, hogy apukája fizeti a lakás bérleti díját és rezsijét, mert a saját szakmanélküli fizetése nem elég semmire, hanem ha a szerez egy használható végzettséget (amihez néha bizony szülői rábeszélés kell) és ne kelljen azzal megalázkodnia, hogy aputól függ a megélhetése.
bencemacska
@jordan: Szerintem a lakásbérlés és rezsifizetés azt a célt szolgálja, hogy felnőtt ember létére ne kelljen otthon a családban élnie, hanem lehessen önálló!
jordan
@bencemacska: de így nem önálló, ha nem ő maga keresi meg a lakbér árát...
bencemacska
@jordan: Szerintem átmenetként szolgál. Olyan mintha otthon lakna ingyen és bérmentve, mint a mai fiatalok zöme, de nincs állandó felügyelet alatt!
soljanka
@jordan: Nem ez a jövő, de a jövő megalapozásához nagyon fontos. És ha a szülő azzal tud segíteni, akkor azzal segít.
Sokkal egészségesebb, mint a szülőkkel élni.
Műtős is úgy lehet, ha tanul. Ő meg azt szándékozik tenni. Most talált rá arra, amit csinálni szeretne.
És szomorú, de elindulni az életben becsületes munkából lehetetlen. Amelyik szülő megteheti, az támogatja a gyerekét.
Gyurcsány így.
jordan
@soljanka: értem, de szerintem azzal többet segített volna az apuka, ha rábeszéli a frissen érettségizett gyereket egy szakma megszerzésére. Tudom, hogy a kamaszkor nagyon rázós lehet egyeseknél, családi háttértől függetlenül. Jó családból való gyerekek is elkallódhatnak. Annak idején hírértéku volt ennek a Péternek a nehézkes érettségije, nyilván nem az értelmi képességei miatt, de inkább a lázongó, szabadság iránti vágy kamaszkori kitörése miatt. A család gondolom örült annak is, hogy legalább az érettségiig eljutottak. Később meg majd belátja a saját tapasztalataiból merítve, hogy egyetlen járható út a tanulással bebiztosított jövő. A lényeg, hogy a szülő mindig a legjobbat, a lehetőségeihez mérten a legjobb iskolát szeretné a gyermekének. Ahogyan ezt az Orbán családnál is láthatjuk. Nyilván Gyurcsány apuka és anyuka is hasonló fényes jövőt kívánt volna Péternek, de közbeszóltak a hormonok.
soljanka
@jordan:Igen. Ebben igazad van.
Nézd, én a fél életemet középiskolások között töltöttem. Ha ők nem akarnak, akkor tök mindegy a minta. Vannak későn érők. Vannak, akik már 14 évesen tudatosan készülnek egy adott pályára.
Én azon szülők pártján vagyok, akik képesek elengedni a kezüket, a biztonsági hálót -lelki, esetleg anyagi is- viszont kifeszítik.
Nem egy, főiskolát, egyetemet végzett fiatal jött rá 25 évesen, hogy nem akarja azt csinálni, amire szülői ráhatásként, vagy akár önálló döntésként 18 évesen vállalkozott. ( Kedvencem a gyógyszerész (jogász-mérnök szülőkkel), aki cukrász lett - ahogy ő mondja: "még aszpirinért is anyámat küldöm")
Knapp75
@jordan: Valójában kb. ugyanannyi az esélye, hogy 15-16 évesen megtalálod álmaid szakmáját, amit hosszú távon is szívesen csinálsz, mint hogy megtalálod életed szerelmét.
Előfordul, csak nem túl sűrűn.

Persze "jobb híján" a szülő segíthet szakmát választani, de ha a gyerek nem motivált, akkor teljesen mindegy, mire beszéli rá. (a továbbtanulás sokszor csak időzúzás, hogy legyen még 5-6 év eldönteni, mit akar csinálni a gyerek...)
Lehet, hogy majd pár év múlva akar magának biztos állást, nagyobb tudást vagy több pénzt, de bizony az is előfordul, hogy a kényelmes tutit (a "biztos" keveset) választja élete végéig, amihez nem kell kimozdulnia a komfortzónájából. És ezzel nem csak Gy fia van így.

Nem tudom, mi ilyenkor szülőként a jó megoldás, mert persze jót akarsz a gyereknek, de ha mondjuk az albérletét sem fizetnéd - vagy feltételekhez kötnéd - azzal elképzelhető, hogy jobbat tennél, mert "összekapná" magát.
Azt nem tudom, hogy egy olyan fiatal, aki lát számtalan példát a környezetében arra, hogyan lehet sok pénzt keresni, miért éri be 100e nettóval...
szandokan
@coyote3: Jól mondod, már csak te hiányoztál közülük...
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
mariaberta
@micfild: Remélem, hogy nincs 8 millió hülye ebben az országban, még az is sok, aki oda adja a lábát ennek a telhetetlen családnak.
Knapp75
@szandokan: Miért? Ha kivándorlok, mitől lesz jobb az országnak?
Azt hiszed, hogy külföldről nem tudok reagálni a "csúsztatásaidra"? :)

Az a baj, hogy folyamatosan azt bizonyítod, hogy nem csak végtelenül ostoba vagy, hanem rosszindulatú is.
Ha állítasz valamit, akkor igazold, hogy igaz!
Szerinted Gyurcsány milliárdokat keres évente és hagyja nyomorogni az anyját. Forrás?

Aztán csodálkozol, hogy senki nem vesz téged komolyan...

És igenis mutasd meg a családodnak, hogy miket hazudozol itt, miközben a gazdagságoddal kérkedsz!
Ha már annyit foglalkozol Gyurcsánnyal, megnézhetnéd, ő hogyan viselkedik. ;)
kukac50
Gyakorlatot szerez és megy külföldre látja,hogy 100 ezer forintból nem tud családot alapítani.
1szomjas
@szandokan: Úgy látszik, a narancsköd továbbra is zavarja a látásod... Vagy, csak perverz módon élvezed a dolgok összekeverését ? Hogy a Nemzetmegvezető Viktátor mit vall be és mit nem, az szerinted mérvadó ? O.K., tudom, hogy ő sose hazudik, hiszen ő maga mondta... Jogod van neki hinni, és nem a szemednek, nem az eszednek, de ez téged minősít ! Tudsz róla, hogy csinált volna valamit is a politizáláson kívűl, amiből telne neki csak az, ami látható ? A feljelentéssel ne gyere ilyen pintéres-poltpéteres világban ! Gyurcsányt százával feljelentettétek (úgy értem, főleg a ti oldalatokról...), valós bizonyítékok nélkül, eredménytelenül... És Gyurcsány a milliárdjait az üzleti életben kaparta össze... Arról meg neked is van némi tudomásod... Persze, tudjuk, kell az a bizonyos első millió is, de neked ez se lehet ismeretlen... Vannak különböző emberek . Gyurcsány bevallja a milliárdjait, más nem... Te mindig azt mondod magadról, hogy tiszta játékos vagy... Mégse a tiszta játékot favorizálod ?
coyote3
@szandokan: Örülök, hogy megint magadra ismertél igazmondó kisöcsém :) Már megint küzdesz egy kioktatásért? :)
1magyar
Szégyellje magát Gyurcsány, hogy ilyen nehéz munkát enged a fiának! Nem hiszem, hogy nem lenne valamelyik cégében munkahely.
Orbán milliárdossá teszi a családját ő meg szegénységben tartja. Nem lehetne a középutat választani mindkettőnek?
szandokan
@coyote3: Oktasd ki azt, aki a te alacsony szinteden van.
szandokan
@Knapp75: Ha forrást akarsz, menj el Parádra...
szandokan
@1szomjas: Látod, Gyurcsányt sem tudták elítélni, pedig a Fidesz kezében a hatalom. Aki ellen van bizonyíték, az nem fogja megúszni.
1szomjas
@szandokan: Most tényleg ennyire naiv vagy, vagy csak ködösítesz ?
Knapp75
@szandokan: Szerintem vidd inkább a gyerekeidet Parádra... Bár amilyen pechünk van, onnan is folyamatosan ide írogatnál.

És igenis ha állítasz valamit, akkor próbálj mellette érvelni vagy legalább támaszd alá azzal, hogy honnan vetted az infót! Ez már nem megy, igaz?
Persze ez nem hangzott el a sajtótájékoztatón, sem a kocsmában...

Fingom nincsen, ilyen képességekkel hogyan kerülhettél bárhol is vezető beosztásba, de nagyon becsüld meg magad, mert az 100%. hogy erősen túl vagy fizetve!
szandokan
@Knapp75: Fussunk egyszer majd össze, és akkor majd meglátod, hogy miért kerültem oda, ahol vagyok. Kocsmába pedig nem szoktam járni, oda azok járnak, akik itt panaszkodnak mindennap.
glorianna
@jordan: Nem áldozott fel semmit. Történetesen volt némi rálátásom a két - akkor még valóban - gyerek középiskolai pályafutására. Képességeik nagyjából egyformák voltak akkor - hangsúlyozom: ez 7-8-9 évvel ezelőtt volt - de míg Ráchelt az iskolájában is "vattába csomagolták", addig a Gyurcsány gyerekének semmilyen kiváltsága nem volt, és olyan iskolába járt, ahol a tanári szervilizmus egyáltalán nem volt jellemző, így ő egyike volt az iskola tanulóinak, függetlenül attól, hogy apuka éppen miniszterelnök volt. Ha nem akart továbbtanulni, hát nem tette - és?
Knapp75
@szandokan: Miért futnék veled össze?! Mindent tudok már rólad annak ellenére, hogy nem is vagyok rád kíváncsi. :)
Gondolod, hogy az életben egyetlen percet is szánnék rád??
Engem valójában te nem érdekelsz, a hazugságaid is csak azért, mert itt széles körben terjeszted azokat és ezt nehezen állom meg szó nélkül.
(ugyanakkor többször említettem és komolyan is gondolom, hogy hálásak lehetünk azért, mert napi szinten prezentálod nekünk az elvakult, Orbánba szerelmes, tájékozatlan és pökhendi fideszes prototípusát. Köszi!)

Az önmenedzselésed meg inkább valamilyen társkereső oldalon kéne folytatnod, ha ennyire társaságra vágysz! ;)
Anna Mária
@Knapp75: Engem is mindenáron meg akart hívni, miután elmondott mindennek! Ennek ez a dilije. :)))
jordan
szerintem az a normális, ha egy nagy ember gyermekét nagyobb figyelemben részesítenek, ezt normális emberi reakciónak tartom, az emberek akaratlanul is így viselkednek. Azt viszont abnormálisnak tartom, ha valakit semmibe veszünk csak azért, mert nagy ember az apja vagy az anyja. Magyar mentalitásra vall, az acsarkodó irígykedés, miért járna bárkinek is több mint nekem...
szandokan
@Knapp75: Teljesen igazad van, egy ATV - s vezető elemzőre én sem szánnék egy percet sem...
szandokan
@Anna Mária: Azt hiszem, te kezdted az ostoba nácizásodat, a dilis itt te vagy.
Knapp75
@szandokan: Nyomi, nem az én ötletem volt, hogy fussunk össze, hanem a tiéd...
Ha intelligens troll lennél, akkor legalább azt értenéd, amit saját magad írsz.

Ezt az "ATV-s vezető elemző" dolgot meg azért erőlteted, mert még az egysoros hozzászólásaidba is muszáj becsempészned valami valótlanságot? :)
Vagy a fideszes agykontroll tanfolyamon tanultad, hogy ha sokszor elmondasz valami baromságot, akkor egy idő után igaznak fog tűnni?

Egyébként én inkább majd a családoddal és a céged valódi tulajdonosaival futok össze és megkérdezem tőlük, mi a véleményük arról, hogy napi szinten járatod le őket.
Mondjuk a szeretet pártodnak is csak ártasz a tevékenységeddel, de ezért még hálás is vagyok. :)
Anna Mária
@Knapp75: Ez a szerencsétlen alak tényleg azt gondolja, ha valami hazugságot ezerszer is lenyom, attól igazzá válik.
Megnyugtató egyébként, hogy a fidesz kemény magját az unintelligens, súlyosan személyiségzavaros, enyves kezű idióták alkotják. A pártjuknak az lesz a veszte, hogy ezek nem tudnak mértéket tartani, rettentően elbizakodottak.
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
@Knapp75: Majd ha 2018 - ban is a Fidesz nyer, akkor is ezt fogod mondani? Mert nyerni fognak.
Knapp75
@szandokan: Akárhányszor nyer a Fidesz, te attól nem leszel jobb ember (sőt), ahogy a példa mutatja. ;)
Szerinted azzal növekszik majd Orbánék tábora, hogy te elmondod, neked sokkal jobb lett?!
Egyébként nem azzal kéne foglalkozni, kedves pártkatonám, hogy ki fog nyerni 2018-ban, hanem hogy a gyermekeid milyen országban fognak élni!

Az meg, amit 13:56-kor Anna Máriának írtál pontosan jellemez téged.
Ez a baj a hozzád hasonló kórosan önértékelési zavaros szerencsétlenekkel, hogy nincs az a hatalom, politika győzelem és pénzmennyiség, ami emberré tudná őket tenni.
szandokan
@Knapp75: Nem én kezdtem. Aki engem lenáciz, csak mert szóvá tettem a roma meg az iszlám problémát, az ennyit is várhat vissza is. A gyerekeimet meg ne féltsd ettől a "kurva" országtól...
Mézike
@szandokan: Sztem pedig hülyeség illetve nem jó a gyerek segge alá tolni mindent, még akkor is ha megtehetik a szülők. De persze egyes gyerekek úgy érzik nekik minden születés jogán jár. Na ezt kell elfeledtetni vele. Dolgozzon meg mindenért. A szülő pedig úgy segítse.
szandokan
@Mézike: Így van, de a szülő feladata az, hogy ha egy gyerek mindent meg is kap, a kötelességükre is megtanítsák mellette.
szandokan
@Anna Mária: @Knapp75: Júdások...:-))
Mézike
@szandokan: Ha mindent megkap akkor igen nehéz bele nevelni a kötelesség tudatot.
coyote3
@szandokan: Ha már az alacsony szintet említetted nagy igazmondó Győzike, ebben az esetben egy intelligens ember a te szót nagy t-vel írta volna. Persze ennek alapfeltétele, az intelligencia. :)
szandokan
@coyote3: Ami neked nem adatott meg, de ez nem feltétlenül a Te hibád...
Anna Mária
@Knapp75: Hazudik a nagyra nőtt óvodás, mint mindig.
A fidesz alfeléből szemléli a világot és onnan nyomja a jobbikos eszméit.
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
coyote3
@coyote3: ha már az intelligenciánál tartunk Igazmondó Győzike! Nyilván a 21-es IQ-d miatt tiltogatnak ki :))) Pá picinyem, ha lehet, most egy darabig megint nem kérek a hazugságaidból és a mocskolódáaidból ...:)
coyote3
@szandokan: Ha már az intelligenciánál tartunk Igazmondó Győzike! Nyilván a 21-es IQ-d miatt tiltogatnak ki :))) Pá picinyem, ha lehet, most egy darabig megint nem kérek a hazugságaidból és a mocskolódáaidból ...:)

Látod, nagy hatalmú sündisznócska, annyira megijedtem Tőled, hogy teljesen belekavarodtam :)))
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.