"A szívek forradalma volt" címmel jelent meg interjú Orbán Viktorral a Bild című német lap hétfői számában Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének 25. évfordulója alkalmából. A miniszterelnök a legnagyobb példányszámú német lapnak nyilatkozva kiemelte, hogy Magyarországon tartott a leghosszabb ideig a harc a kommunisták ellen, és ennek a harcnak a végét a 2011-es alaptörvény jelentette.

A kétrészes –  a lap hétfői és keddi számában megjelenő – interjút felvezető szövegben kiemelték, hogy 25 évvel ezelőtt, 1989. június 16-án  Orbán Viktor "ütötte ki az első téglát a falból", az egykori ellenzéki politikus pedig ma Magyarország miniszterelnöke.

Azzal kapcsolatban, hogy 2014 a hidegháború végének 25. évfordulója, a kormányfő azt mondta, hogy 1989 "a fordulat, a szabadság, a forradalom éve volt", amelyben az emberek megértették, hogy félelem nélkül beszélhetnek és cselekedhetnek.

Abban az évben "gondolhattuk és mondhattuk először, amit akartunk, mint minden más normális európai", és így 1989-ben "vált a +homo sovieticus+ ismét normális emberré" – mondta Orbán Viktor.

Arra a kérdésre, hogy tudta-e 25 évvel ezelőtt, hogy az újratemetésen elmondott beszéd lehet élete legfontosabb beszéde, azt mondta, hogy akkor még nem sejtette, de a szertartás azt jelezte Nagy Imre családjának és egész Magyarországnak, hogy "végre az ország kultúrájához illő módon róhatjuk le kegyeletünket a szovjet megszállók elleni 1956-os forradalom jelképes alakja előtt", aminek révén "a diktatúra évtizedei után visszatért a normális élet".

Ebben az értelemben az újratemetés "nemcsak a szellem forradalma volt, hanem a szív forradalma is" – mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy volt-e benne félelem, amikor a még az egész keleti blokkot megszállva tartó szovjet csapatok kivonulását követelte a kommunisták által meggyilkolt Nagy Imre koporsójánál. "Végre ki akartam mondani, amit senki sem mert. Nem azért, mert én lettem voltam a legbátrabb. Nem is azért, mert én voltam a legokosabb. Hanem azért, mert én voltam a legfiatalabb. Aki fiatal, az radikálisan gondolkodik. Megveti a tabukat. Egyszerűen az igazságot akartam elmondani" – idézte fel Orbán Viktor, hozzátéve, hogy "a megkönnyebbülés nagyszerű érzése" töltötte el.

Arra a felvetésre, hogy nem lehetett tudni, miként reagál Moszkva, elmondta, hogy ezt valóban nem lehetett látni, de "készen álltunk arra, hogy szabadságunkat szükség esetén az utolsó leheletünkig védelmezzük. Nem volt visszaút számunkra."

Arra a kérdésre, hogy mikor tudta, hogy a forradalom győzött, azt mondta, hogy csak akkor érezték biztosan a győzelmet, amikor Németországban is megtörtént a fordulat. "A kelet- és közép-európai fordulat Németország újraegyesítésével fejeződött be végérvényesen" – mondta a kormányfő kiemelve, hogy a német újraegyesítésétől függött az egész térség sorsa.

Azzal kapcsolatban, hogy Helmut Kohl volt német kancellár mondása szerint a magyarok ütötték ki az első téglát a berlini falból, az mondta, gyakran hallja, hogy a németek hálásak, amiért a magyarok elvállalták az éllovas szerepét. Ugyanakkor ha a németek nem hajtották volna végre gyorsan az újraegyesítést, akkor nem lett volna megfordíthatatlan az átalakulás Magyarországon és más közép-európai országokban. "Ennyiben mi is köszönettel tartozunk a németeknek az egységért" – mondta Orbán Viktor.

A Bild kérdésére, hogy világos volt-e a számára, mit indít el Horn Gyula magyar és Alois Mock osztrák külügyminiszter 1989. június 27-ei gesztusa, a vasfüggöny átvágása, kiemelte, hogy az "nagyszerű tett volt", amelyet mindig is csodált, bár más politikai táborba tartozik, mint "a régi kommunista Horn Gyula", aki "kihasználta a történelmi pillanatot, amikor résnyire kinyílt a szabadsághoz vezető ajtó", és ezzel nagy szolgálatot tett a németeknek és a magyaroknak.

Arra a kérdésre, hogy a németek vajon kellőképpen méltányolják-e ezt a gesztust, kijelentette, hogy kicsinyesség lenne hálát követelni. Magyarország akkor "helyesen és emberségesen járt el", és nem azért cselekedett, mert várt valamit cserébe – mutatott rá a kormányfő.

Hozzátette, hogy a lovagiasság, a hősiesség és a teatralitás a magyarok természetéhez tartozik, a határnyitás pedig "ma is a németekhez fűződő jó politikai, gazdasági és emberi kapcsolataink alapja".

Azzal kapcsolatban, hogy mond-e még valamit a magyaroknak Helmut Kohl neve, hangsúlyozta, hogy a volt kancellár "máig legendás alak nálunk", és "amikor megszólal, mint legutóbb az idén a (választási) kampányomban, akkor senki sem azt gondolja, hogy egy német politikus beszél, hanem azt, hogy itt Európa és a világ érdemekben gazdag államférfija szólal meg". Hozzátette: "Helmut Kohl iránytű nekünk magyaroknak".

Arra a felvetésre, hogy a magyarok nagylelkűen megbocsátottak a kommunistáknak, holott Nicolae Ceausescut kivégezték, Erich Honeckert pedig bebörtönözték, elmondta, hogy "ez egy fájó pont a történelmünkben", hiszen sehol sem tartott olyan sokáig a harc a kommunisták ellen, mint Magyarországon, aminek az az oka, hogy sok hatalmi összefonódás túlélte a fordulatot.

"El kell ismernem: ellenfeleinknek volt tehetségük a hatalmuk megtartásához" és "jó harcosok voltak" – mondta Orbán Viktor. "Húsz évembe került, mire végleg legyőztük őket", és Magyarországnak 2011-ig tartott, mire "Európa utolsó posztkommunista államaként végre új alkotmányt fogadott el" – mondta a miniszterelnök a Bildnek adott interjú első részében.

A második részben Európáról, Ukrajnáról és Putyinról lesz szó – olvasható a lapban. Az interjúról a Bild honlapján közölt videóban Orbán Viktor kijelentette, hogy "egy nagyon erős, közös európai politika" híve, amely "ideológia nélkül, pragmatikus alapon meghatározza, hogy mi a kontinens érdeke".

92 hozzászólásarrow_drop_down_circle

GeoCravker
"a régi kommunista Horn Gyula" ezerszer nagyobb kavlitású politikus volt, mint ez a gyáva cenk.
Orbán nem ütött ki semmit sehonnan,. Maximum a biztosítékokat. A '89-es beszédében semmi kockázat nem volt. Soha semmi kockázatot nem vállalt. Élete utolsó személyes megerőltetést kívánó tette a megszületése volt. Azért is kár.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bakegya
Nem a kommunistákat,hanem mindenkit temetget ez a SUNYI LÓ ÉS KISZOLGÁLÓ SZEMÉLYZETE halomra-alomra!-már harmadjára is.
Vegye már észre valaki , milyen furmányos maffiózót abrakolnak a magyarok évtizedek óta-visszabútorozott a nagy putyinhoz minket,baltával gyilkolót jutalmazott meg a szabadsággal- titokban-és ennek hitele van még az EURÓPAI NÉPEK KERESZTÉNY ASZTALÁNÁL-ÉS BANKOKBAN?
GeoCravker
"a régi kommunista Horn Gyula" ezerszer nagyobb kavlitású politikus volt, mint ez a gyáva cenk.
Orbán nem ütött ki semmit sehonnan,. Maximum a biztosítékokat. A '89-es beszédében semmi kockázat nem volt. Soha semmi kockázatot nem vállalt. Élete utolsó személyes megerőltetést kívánó tette a megszületése volt. Azért is kár.
coyote3
A zsírdisznó minden hullámot megpróbál meglovagolni, amiből haszna lehet...
postamester
A német Bild-nek (még) mindent el lehet mesélni,
" Messziröl jött ember azt mond (hazudik), amit akar !!! "
Majd ott is rájönnek, oszt ugrik a becsület !
sentinel216
Ha a tisztességes magyar értelmiség emlékezete, még erre a gyalázatos történelemhamisító okádék dumára sem háborodik fel, ha a magyar sajtó - még remélhetően létező emberi oldala - sem emeli fel a szavát ezek ellen a hazugságok ellen, akkor megérdemeljük a sorsunkat.
szaboria1
Vajon a pártitkár anyuka mit szól ehhez?
darwin
@postamester: Már régen rájöttek.Nem hülyék ám.A Horn-terem nem Orbán-terem,vagy Kövér-terem.
nezelodo
Álmomban két macska voltam és egy mással verekedtünk, mondta valaki. Honnan ismerhette?
Cicamama55
Családon belül akkor már gyermekkorától kezdve háborúzik miniszterelnökünk, ezért folytatja azt felnőtt korában is...Csakhogy az utóbbi "szabadság harcaiban" nagyon sok az áldozat...Ehhez hány év kell, hogy belássa?!
dr. prédikátor
Ganyé egy szarházi jellemtelen hominida vagy cigus fecalicus!!!nem győztél te le senkit, hanem tönkre tetted az embereket és az országot!!!De remélem egyszer megkapod érte a "jutalmadat"!!!
human
Nagyon régen volt már az a 1989. Azóta videók, hangfelvételek, papírok bizonyítják a pálfordulását Orbánnak. Ő maga mondta nemrég, hogy a demokrácia helyett más rendszeren is elgondolkodott már.
Strong
Ahhoz képest eléggé posztkommunista módon épül az ország.
Kádári idők jutnak eszembe szinte minden beszédéből.
bakegya
@szaboria1: a saját szüleit hol kínozza halálra az ilyen önelégült hazug ember,de én megkockáztatom,nem normális.Ideje lenne kivizsgáltatni,de minden formátumban.Kommunizmus nem is volt Mgyarországon.
Most azonban csinált Ő és az összeesküvés elmélet kivitelezői CSAK A FIDESZ párttagoknak,de mindenek előtt sajáőt magának a rokonyoknak és a részvényes yees haveroknak.
bundi
Apuci nagyon elpicsazhatta anno hogy igy ruhelli a komenyistakat...
De mondjuk ez nem indok mentseg arra amit tesz...
nyanya001
Azt elfelejtette benyögni, hogy az összes volt, kivénhedt komcsi
mind ott van a pártjában !

@Strong: Nekem meg inkább az ötvenes évek jutnak egyre többet az eszembe
a tettei kapcsán !
Fradigege
Az öreg orsós párttitkárként jutott hozzá a gánti bányákhoz. Vagy nem jól tudom? A kis orsós pedig kisz titkár volt. Nem tudom, hogy kinek löki a púdert. Leomlik a mennyezet valahányszor a nemzeti öntudattal vagy a komcsikkal jön.
nezelodo
Azért elég biztos háttérnek bizonyultak azok a komcsik, vajon melyikünk mert volna enélkül kezet emelni a seregben egy feljebbvalóra?
miazavalami
Nagy Imre mi volt ha nem kommunista? Mellesleg orosz állampolgár, és besúgó. csak azért nem lett 56 után ismét miniszterelnök , mert gőze nem volt mit kell tenni. Az oroszok akkor is itt voltak amikor ő regnált. Sőt , mint orosz állampolgár sokkal jobban igyekezett az oroszok bizalmát kiérdemelni mint Kádár. Még valami. 56 - ban a kutya nem segített volna. Ezt azóta már bevallották a nyugati államok is. Eladtak minket az oroszoknak más országokkal együtt a nagyhatalmak. Cserébe megszületett egy viszonylag békés korszak.
1magyar
Ami 2 millió embernek jó, a többi 8 millió meg kit érdekel?
magyarbakancs
Azt legyezhette Miniszterelnök úr mert kommunisták nem voltak magyar országon ,csak szocialista párt. Ami 12 éven keresztül kormányzott Magyarországon.
szaboria1
@Fradigege: Körülbelül 5 éve meg változtatták au önéletrajzát. Addig az anyja volt a párttitkár az apja meg pedellus volt Alcsúton.
bencemacska
@szaboria1: ma, 10:05

Apuka volt párttitkár, anyuka függetlenített pártbizottsági munkatárs volt!
bencemacska
@Strong: ma, 10:22

Ehhez képest az demokrácia volt!
bencemacska
@miazavalami: Éltél már 56-ban? Vannak emlékeid első kézből?
postamester
@bencemacska: Gondolom, a kedves szülöket is " legyözte "
bencemacska
@postamester: Én is erre gondoltam, ez tellett 20 évébe!
Már "kárpótolta" apját annyira, hogy nem fél a pofonjaitól, vagy nadrágszíjától!!!
szaboria1
@bencemacska: Nekem két iskolatársam alcsúti az az most már alcsútdobozi talán ők még jobban tudják.
www.civilkontroll.com/orbán-viktor-mi-leszel-ha-nagy-leszel/
érdemes meghallgatni.
nezelodo
"szaboria1
@Fradigege: Körülbelül 5 éve meg változtatták au önéletrajzát. Addig az anyja volt a párttitkár az apja meg pedellus volt Alcsúton."

Ja és "pedellusként" lett a Veszprém-megyei Pártbizottság tagja a nyolcvanas években, ahova már akkor sem volt nagy dicsőség tartozni, hiszen a véres kezű Papp János vezette a grémiumot. Hahaha...
bencemacska
@szaboria1: Én Dr Kende Péter A Viktor c. könyvéből veszem az adatokat. Édesapja ott nem párttitkárként, hanem pártvezetőségi tagként szerepel.
miazavalami
@bencemacska: Nem, de vannak emlékezések első kézből. A családon belül. Igazán megbízható források. Ja, és ezer helyen le van írva amit én is idekommenteltem.
Tulipánfa
Felháborító és Orbán személyét illetően történelem hamisító ez az írás.Orbán nem rendszert akart váltani, hanem a hatalmat akarta megszerezni. Ez került neki és köpönyeg fordító csapatának húsz évébe és ma csúcsra járatott gátlástalansággal élnek vissza a megszerzett hatalommal.
Lehet Gorbacsov és Reagen tárgyalásai is hozzájárultak a rendszerváltás lehetőségéhez?
Tökéletes tájékozatlanságra vall a magyar helyzetet a románhoz, és a némethez hasonlítani. Orbán ezzel teljesen tisztában van, de erről sunyi módon hallgat. Pedig ezért annak idején kérés nélkül is tisztelték a magyarokat.
bencemacska
@miazavalami: Nekem meg személyes emlékeim vannak. De ezen nem nyitok vitát, mert - szerintem - ahány ember, annyi értékelés. Én mindkét oldalról láttam olyant, amivel nem tudtam azonosulni.
Pl az iskola igazgatója - alapszervi párttitkár - megakadályozott sok komoly összeütközést, (pl. orosz temető feltúrása traktorral, stb): kapott 12 évet. A helyettese önként és dalolva tolmács szerepet vállalt a nov. 4-én mindent elözönlő szovjet páncélosoknál: ő lett az iskola igazgatója, le is züllött vele együtt az iskola is.

Nem tudom megemészteni azóta sem az átélteket és látottakat, hallottakat.
szaboria1
@bencemacska: Kende sem tudja a teljes igazságot. Ahogy halnak ki az öregek úgy változik az élet rajza. az 1988-ban készült interjúban még érdekes, hogy paraszti sorsról beszél. (Fekete doboz.)
Dr. Felipe
Saját magát hogy tudná legyőzni? Ez egy beteg ember aki most is harcol a démonjaival de a démonok állnak nyerésre.
bencemacska
@szaboria1: Én azért adok hitelt neki, mert egyetlen per sem indult.
A nyomtatott szöveg meg nehezen módosítható.
szaboria1
@bencemacska: Rosszul tudod 2002 ben- be perelték.
bencemacska
@szaboria1: Nagyon sok un. kétlaki család volt, vidéken főleg. Nappal dolgoztak a közösben (OV apja abban az időben TSZ melléküzemág vezető volt) este és ünnepnapokon pedig a háztájiban. Aki nem így csinálta az csak vegetált akkor is.
Sok mindent lehet mondani rájuk, de az biztos, hogy az apja mindig keményen dolgozott, és dolgoztatta a gyerekeket is. ( 20 disznó ellátása nem olyan könnyű ám!)
szaboria1
@bencemacska: Látom te hiszel a mai mesében. 63 ban voltam szakmunkás tanuló az osztálytársaim ma már nem laknak Alcsútdobozon de még nem szenilisek.
kata53
Mondja ezt egy diktátor!!!Röhelyes!!!
aloe
@kata53: ha 53-ban születtél azért, ha 53 éves vagy azért vagy nevetséges , mert Neked pontosan tudnod kell mit jelent a szó : diktátor . Tisztelettel .
joopapa
"hogy 1989 "a fordulat, a szabadság, a forradalom éve volt", amelyben az emberek megértették, hogy félelem nélkül beszélhetnek és cselekedhetnek". Amelynek a viktorka harmadik regnálásával vége!
bencemacska
@szaboria1: Nem tudom ma mi az éppen aktuális mese, csak a könyvben leírtakra tudok hivatkozni. Az általam leírtakat nem érintette a per, a dunaújvárosi dolgok meg a számomra bonyolultak.
Csak a gyerekkoráról szólókat értelmeztem, amit tudok értelmezni, mert én is falun nőttem fel. Csak én nem a disznóólból, hanem a tehénistállóból hordtam a trágyát!
Cicamama55
Olvasva a hozzászólásokat, itt a bizonyíték arra, hogy a múlt, a történelem titkosítása, átírása hova vezet.. Akkor, amikor egy 50 éves ember élete is a politikai érdekek szerint új "köntösbe" van tálalva, .az ország történelmét az elkövetkező generációk már igen-igen görbe tükörből nézhetik, fals könyvekből tanulhatják! Hová vezet ez?! "Az elődök tisztelete és emléküknek megbecsülése az alapja a családszeretetnek és egyszersmind a hazafiságnak is.” (Eszterházy Péter)
Citromka
Aha. Meg ő szabadította fel a négereket. Ő pusztította el oszamát. Sőt, szaddamot is! Ja, meg minket is! A hülyéje!
miazavalami
@bencemacska: pedig jobb lenne ha kibeszélnéd magadból. Akkor könnyebben megemésztenéd. Abban igazad van hogy mindenki másképp ítéli meg az elmúlt eseményeket. Engem érdekel ez a téma, ha gondolod privátban mesélhetsz. Nem súgom meg senkinek.
bencemacska
@miazavalami: Rendben, egyszer időm és erőm engedi mesélek neked.

Pl. 1958. jún. 16-án egy olyan helyen voltam, ahol rajtam kívül 2 otthonából és munkahelyéről kitiltott, rendőri felügyelet alatt álló "renitens" lakott. Én meg vártam az egyetemi felvételem, vagy elutasításom!
Mindenkiben megállt az ütő, mikor valaki meghallotta és tovább suttogta a hírt.
lajospapa
@1magyar: Tudod azért azt a nyolcmilliót majd előbb utóbb érdekelni fogja, hogy neki miért nem jó.
lajospapa
Orbán Viktor azon kívül, hogy kikergette a szovjeteket Európa megszállt országaiból még sok minden jót tett. Többek között ő szarta a spanyolviaszt is.
JAJMÁR
Akkor megérett az idő az ügynöktörvényre!

Kommunisták legyőzettek, ismerjük meg a múltat, most már semmi akadálya :)
Grafix69
Igen a kommunisták, ja azok nem is voltak ,szocialisták ja hát az nem hangzik olyan jól.A FIDESZ az mi? Fiatalok? Nem, hiszen a kommunisták ülnek benne meg a szocialisták a vezetők 100% (kemény mag) mind MSZMP -s volt. Olyan vén emberek akik fiatalnak nem éppen mondhatóak de telán még 25 éve sem voltak azok kivéve Őfelségét .Demokraták hát azt sem hiszem ,azért mert mindent az egypárt rendszerbe való berendezkedésnek tesznek alá. A demokráciát sajátos formába öntve bizonyos rétegek szabad mozgás terét segitve csúfitották meg. Szövetség? Szerintem inkább szervezet nem szövetség annál is inkább szervezet mert a törvényeiket és más gazdasági , vagy jogi intézkedéseiket mint Maffia szervezet hierarhia és fogás nélkül megtervezik akár visszamenőleg is alkalmazzák. Katasztrófa.
mariaberta
@Dr. Felipe: és most fizet vissza a sok verésért a kommunista papának, éljen a gyermeki tisztelet, bár ez az ember nem tisztel sem Istent, sem embert, nem hogy a szülőt.
Azt gondolom a Papa félmunkát végzett!
Mangu
Jót kacagtam, bár sírhattam volna is. Ennyi elég véleménynek?
miazavalami
@bencemacska: Ezt hogy érted , hogy mindenkiben megállt az ütő? Mitől féltek?
bencemacska
@miazavalami: Tudod : a remény hal meg utoljára.
Addig a napig mindenki abban reménykedett, hogy nem hajtják végre az ítéletet. Elveszett! Az üldözötteknek fel kellett készülni rá, hogy ha lesz hely a börtönben, vissza viszik őket is. Nem várhatják az ítélet hirdetést szabad lábon!!!
miazavalami
@bencemacska: Úgy érted őket is elvitték?
bencemacska
@miazavalami: Míg én ott voltam, nem. Utána nem tudok róluk.

Úgy veszem észre, te nem tudod, milyen félelem uralkodott akkor elsősorban a fiatalokban.
Elég volt egy rosszindulatú szomszéd, munkatárs feljelentése, ha megláttak egy fényképen a tüntetők között.
miazavalami
@bencemacska: A feljelentgetésekről tudok, azokról mindenki tud. de ez nemcsak az egyszerű emberekre volt jellemző , hanem a kormány tagjaira is. Többek közt Nagy Imrére. Akik míg ki nem tört a forradalom előszeretettel járt a Szovjetunióba jelenteni.
darwin
@aloe: Én 54 vagyok.Az egyetlen diktátor ,akit ismertem,az anyám volt.Még a férfiak is feszengve álltak előtte.Lehet,hogy valahol ,valakinek volt egyéb diktátor is,én nem találkoztam .
Nagy politikai élet nem volt falun,mint ahogy most sincs.Ha az internet nem lenne,fele ennyi eseményről sem tudnánk és rezignáltan bólogatnánk a kedvenc politikusod beszédeire.Nem jutna el hozzánk a jó híre.Ha balos vagy baloldali újságot ,ha jobbos vagy jobboldali újságot olvasol.A valóságot elferdítve.Pártatlan médium nincs.
Desischado
Annyit hazudik, hogy mindig elképedek, miért nem rogyott rá még a plafon! De hazudozás nélkül már meg sem bírna lenni! Az összes komcsis haver ott ül a Parlamentben vele az élen! Akkor kit győzött le már megint?! Tiszta hülye, aki nem normális! Graznak szólni kéne!
kkalman
Húsz évedbe telt, hogy megszerezd a hatalmat. Ha legyőzted volna a kommunistákat, akkor most nem lennél hatalmon. De lehet, a pártod sem létezne, ha nem lenne ott a sok volt kommunista.
szandokan
@Desischado: "Tiszta hülye, aki nem normális! Graznak szólni kéne!"
Komolyan mondom, köszönöm ezt az értelmes hozzászólást. Nem csalódtam benned...:-))
dzurinda
@szandokan: "A lényeg, hogy végül sikerült."

A probléma az, hogy ugyanezt a rendszert hozzák szépen lassan vissza. Ezt kellene sokaknak látni a "jobboldalon". (A jobboldalt direkt tettem idézőjelbe, mert a Fidesz nem jobboldali, de ezt már beszéltük.)
szandokan
@dzurinda: Szia!
Látom, előkerültél ezen késői órában. Te is a meccset nézted? Azért ez a rendszer messze nem ugyanaz, de ezt már beszéltük...
bence
És mondja ezt ,a legnagyobb kommunisták egyike ! Hát menten leszakad a pofám !!!
bence
@Desischado: ! Minden ilyen nyilatkozata után csak azon gondolkodom , hogyan engedhették ki mégis ?! Talán mert ŐK sem akartak a hosszas együttlét után hasonló állapotba kerülni ?
silber13
@lajospapa: 19:12-re: Na várj csak gy kicsit! Nem csak a a spanyolviaszt, hanem a spanyolokat is.
lajospapa
Nehéz küzdelem volt! Az ember legnehezebben önmagát győzi le! Ha legyőzi!
tenger49
...a fatert is legyőzte?...attól lett milliárdos? vicces gyerek ez a Viktor!
dzurinda
@szandokan: Naná, hogy a meccset néztem :) Ezért a meccsért megérte, jó meccs volt nagyon, bár Ghánát sajnáltam, a második félidő alapján nem érdemeltek vereséget.
Természetesen nem ugyanaz a rendszer, de vannak rá emlékeztető dolgok, ami számomra aggasztó.
csikknorisz
Volt az az öreg japán a "Kincs ami nincs" c. filmben, Orbán is olyan.
nezelodo
"tenger49
...a fatert is legyőzte?...attól lett milliárdos? vicces gyerek ez a Viktor!"

Ja fatert nem, csak az öreg rivális beszállítóit sikerült kigolyóznia a kolontári iszapömlés utáni helyreállításból.
archer
A cionistákat meg nem akarod legyőzni..!

inkább nyalod a hátsójukat..
archer
@nyanya001: Még mondja valaki, hogy minden kommunista, genyó volt..!
archer
@lajospapa: Gondolom,
te meg alatta álltál éppen.. : )))))
archer
@Desischado: Gyurcsány vezíredről beszélsz..!
bencemacska
@szandokan: ma, 00:50

Elfelejted, hogy OV-nek nem a rendszerrel volt baja, hanem annak képviselőivel!

Ez nem az én véleményem, hanem az ő kinyilatkoztatása!

Sajnos a h... ellenzék nem kapta föl!!!
bencemacska
@tenger49: Nem legyőzte a fatert, hanem a fater nyugodtam dörzsölheti a kezeit: "Mégis csak jól neveltem... Hazahúzó!"
szandokan
@dzurinda: Nagyon sajnáltam a Ghánaiakat. Ismét megmutatkozott, hogyan lehet antifutballal is meccset nyerni.
Nil
A kommunizmus mint eszme szép és jó ahogy Jézus tanításai is.Aztán hogy az emberek mit csinálnak belőle az már más kérdés.
Rákosi büszke lenne Orbánra az biztos
TASzSz
Aput + anyut is sikerült legyőznöd??? Viktor!
Dr. Felipe
A kommunisták csak akkor lesznek legyőzve ha a fideSS bolsevik félázsiai rablópárt eltűnik örökre. Addig a kommunisták köztünk járnak és fosztogatják a magyar embereket de le fogjuk győzni a fideSS kommunistákat, az nem számít hogy hány évbe fog kerülni. Ha 50 év kell hozzá akkor 50 év múlva fogjuk legyőzni a kommunistákat.
Azt a napot a fideSS kommunizmus áldozatainak emléknapjává fogjuk nyilvánítani. Az a nap lesz a magyarok legnagyobb nemzeti ünnepe.
Boszi27
@lajospapa: Ahogy mondani szokták: számból vetted ki a szót!
Hellcat
20 évébe tellett, hogy legyőzze az ellenséges kommunistákat, így most a fideszes kommunisták élvezik a tejhatalmat...
pityuka
Ideje lenne ujra éleszteni az OPNI-t. Ne kelljen a terhelteket Graz-ig szállítani.
szaboria1
Ezek szerint saját magát is legyőzte? Pedig milyen büszkén mesélte még 88 ba hogyan törekedet, hogy Úttörő és KISZ vezető lehessen.
mariaberta
Most tagadja meg az apját, és köszöni meg azt a sok verést amit kapott. De sajnos a Papa félmunkát végzett. No és mit keres Nagy Imre emléknapján? Tudomásom szerint az is kommunista volt, igaz később váltott, de nem Orbán győzte le. Vagy már az is az ő dicsősége?
csip-csop
azthiszem, hogy mi is vàrunk 20 èvet, hogy sittre keruljon ez a disznò!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.