A külgazdasági és külügyminiszter azt várja az amerikai kormánytól, hogy bocsássa a magyar fél rendelkezésére azokat a hiteles információkat, amelyek alapján megfogalmazta korrupciógyanúját.

Szijjártó Péter a Külgazdasági és Külügyminisztériumban (KKM) pénteken tartott sajtótájékoztatóján kiemelte: amennyiben az amerikai kormány ezt nem teszi meg, magára vonja annak a gyanúját, hogy csak befolyást akar gyakorolni bizonyos ügyekben.

A miniszter elmondta, az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége mostanáig nem közölte, hogy kik azok a magyar állampolgárok, akikkel szemben beutazási korlátozást vezettek be, és semmifajta hiteles információt nem közölt az állítólagos korrupciós ügyekről.

Hozzátette: rendszeres a konzultáció a nagykövetség és a minisztérium között, "ez így természetes". Hozzátette: egy ilyen konzultáción tájékoztatott az ideiglenes ügyvivő arról, hogy egyes magyar állampolgárokkal szemben beutazási korlátozást vezetnek be. Szijjártó Péter kérdésre válaszolva elmondta: őt a hét elején, az egyik államtitkárt a múlt hét második felében tájékoztatta az ügyvivő, nevek és hiteles információk közlése nélkül.

A miniszter közölte: hivatalosan, jegyzékben kérték, hogy bocsássák a rendelkezésükre "az állításuk szerint hiteles információkat".

A Napi Gazdaság internetes oldalán csütörtökön megjelent értesülés szerint több amerikai érdekeltségbe tartozó intézménnyel és céggel szemben is adóhatósági vizsgálat folyik Magyarországon. A lap szerint az amerikai fél erre adott reakcióként arra készül, hogy megnehezítse a vizsgálatokban érintett hatóságok vezetőinek beutazását az Egyesült Államokba.

Ezt követően az M1 Híradójának megkeresésére a budapesti amerikai nagykövetség úgy tájékoztatott: nincs tudomásuk arról, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Magyarországon működő amerikai cég vagy intézmény ellen vizsgálatot folytatna, és semmilyen amerikai lépésre nem került sor ilyen vizsgálat következményeként.

A külképviselet tájékoztatása szerint "bizonyos magyar magánszemélyekről" úgy találták, hogy nem jogosultak a belépésre az Egyesült Államokba, ugyanis "hiteles információ áll rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy ezek a személyek korrupciós cselekményekben vesznek részt vagy azokból hasznot húznak". A magánélet védelmét célzó amerikai törvények miatt a neveket azonban nem adhatják ki – tették hozzá.

Pénteken bekérették a KKM-be André Goodfriendet, az Egyesült Államok magyarországi ideiglenes ügyvivőjét. Fülöp Judit, a tárca sajtófőnöke kiemelte: Magyarországnak és az Egyesült Államoknak is az az érdeke, hogy minden korrupciógyanús esetre fény derüljön, és minden ilyen esetet megfelelő alapossággal, átláthatóan és a törvényeknek megfelelően vizsgáljanak ki. Ezért a KKM azt várja az Egyesült Államok kormányától, hogy bocsássa rendelkezésre azokat a hiteles információkat, amelyek korrupciógyanús esetekre utalnak; emiatt kérették be az amerikai ügyvivőt a minisztériumba.

90 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Mi pedig varjuk a korrupt fideszesek megbunteteset, ha ulnek a bizonyitekok.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coni
Esetleg ha bele kukkantanának Horváth "zöldfüzeté"-be kapnának egy jó irányzékot, merre keressenek ahol meleg, melegebb, forró...
Vasárnapiiskolás
Túl" nagyfalat" ez a poszt neked nyalifali.Úgy eltüntetnek,hogy időd se lesz megijedni!
Yoda69
Mi pedig varjuk a korrupt fideszesek megbunteteset, ha ulnek a bizonyitekok.
Fradigege
Ezt mondogatta Kóka is nekik annak idején. Dézsávű! Luxus baloldal. Aztán luxus vasútmutyi apucinál. Hosszú a lista, fürdős ratyi! Inkább csobbanj a luxus medencédben.
soljanka
Mindeközben a főnöke:

"Magyar-kazah befektetési alap létrehozásáról egyeztetett Orbán Viktor Nurszultan Nazarbajev kazah diktárorral pénteken Milánóban."
Úgyhogy készülhet Obama, mert jön gyorsan jobbről egy saller, a fejre meg egy koki- vagy barack...:)
verőce21
Az "információ szolgáltatása” libbaléknál nem gátol meg senkit abban, hogy a ciklus hátralevő idejében ne forduljon naponta tízszer az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok erre méltó és hivatott fórumaihoz. :)
köhögő bolha
"Szijjártó Péter azon kijelentésére, hogy "Amerika mutasson bizonyítékokat a korrupcióra", Barack Obama titkársága visszaküldött egy képet Szijjártó Péter 708 négyzetméteres házáról."
pityuka
Te is ott fogsz csüngeni a szégyenfalon macskajancsi.
Pálinkafőző Rézüst
@verőce21: mit is tett a neobolsi főnököd ellenzékben, az EU-nál? Nos emlékszel? Nos?
verőce21
@Pálinkafőző Rézüst: Ha leírnád, sokat segítene...:)
Pálinkafőző Rézüst
@verőce21: inkább emlékezz...Ha nem szelektív az emlékezeted. Kor és akarat kérdése...:)
JAJMÁR
Ebből nehéz lesz kimagyarázkodni, nyilvánvaló, hogy vannak bizonyítékaik.
Mindenki tudja.
verőce21
@Pálinkafőző Rézüst: (20:20) De hátha én másképp emlékezem, mert nem tudom mire gondolsz?
verőce21
A "demokraták” vasárnap után tovább folytatják "kompromisszumok nélküli küzdelmüket az orbáni elnyomó hatalom” ellen...:)
Pálinkafőző Rézüst
@verőce21: :))))))))) Hagyjuk...Nem akarásnak fidesz a vége...:) Sajnállak..
verőce21
@Pálinkafőző Rézüst: (20:26) Én is sajnállak, még egy esetet sem tudtál mondani. Üres fecsegés, amit elkezdtél!
köhögő bolha
"Aljas rágalom, hogy az amerikaik nem engednék be magukhoz, Habony Árpádékat! Habony Árpádék utasították ki magukból az USA-t!"
Pálinkafőző Rézüst
@verőce21: no ne: www.eorsi.hu/politikainaplo/?116
oszt van még, ha van neted, van guglid, nézelőggyé...:)))))
coni
@köhögő bolha: Vagy legalább azzal a cuki delfinnel számolna el a medencéjében!
pbalage
a Zselébohócnak üzenem, hogy nálam el kéne mosogatni, meg ablakpucolás is lenne, közben benyomom a metált, ha pedig vasaláskor elégeti a függönyt, akkor tuti kirúgom a picsbe.
500 forint óránként, de ha megszólal vagy nem szereti, akkor 300 + számla.
Szóval kuss és mosogatás.

Ha valaki látja, adja át neki.
Vadlaci
Én is várom az ellenzék ellen folyamatos vádaskodásaitok megdönthetetlen bizonyítékait ! Azok nem lehetnek államtitkok.
vukkocska
Pici fiú vagy Te ahhoz, hogy hogy egyáltalán akár megszólítsd az amerikai kormányt. Ez a megszólítás is szerintem megrekedt az országhatáron belül, mint a nagy megvédések az EU-val szemben. Félnek ők attól, hogy nem jön a pénzt.
sentinel216
"...az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége mostanáig nem közölte, hogy kik azok a magyar állampolgárok, akikkel szemben beutazási korlátozást vezettek be ... "

Ha nem mondtak neveket, mire pattog petike? Talán valamennyien a haverjai, rokonai, mutyitársai és fél, hogy valami terhelő kiderül róla, a főnökéről és az egész fideszes maffiáról. Egyébként minek avatkozik bele a külügy magánszemélyek és egy idegen állam ügyeibe, ha azok a személyek nem magyar kormány tagok, nem diplomaták?
Törölt felhasználó
Na ez most nem a Felcsúti pásztor, nem is az RTL, de nem is az EU. Nem akarod te ezt szijjártó, pedig ez lesz:) Na ki is a háttérhatalom kedves kövér paraszt házelnök úr, hát ti...
Persze, ahogy ismerlek titeket még jobban elfogjátok szigetelni az országot a hazugságokkal és a "Magyarnak" ez még jobban be fog jönni, ez a legbizarrabb az egészben:)
pbalage
@Vadlaci: egyébként te is a kept-ről jöttél át? (vaz említett egyszer egy vadlacit)
kkalman
Bizonyítékot akar ez a zseléfejű droid? A helyében nem erőltetném ezt a dolgot. Még megérheti, hogy regnáló külügyminiszterként ki lesz tiltva az USÁ-ból.
Hellcat
Kétségbeesett fideszes szarakodás...
Mobil123
És ha megadják a bizonyitékot akkor mit fogtok csinálni? 100 évre titkosítani!?
coyote3
Édes idióta korrupt petyka.
1 Hol a bizonyíték? nem most vették egy kulipintyőt és egy lepukkant viskót a Balcsin?
2 nagy gáz lenne , ha az USA bemutatná a bizonyítékokat. Biztos, hogy ezt akarod???
troppauerhumer
Bizonyíték kell?
Javaslom az USA ügyvivőnek mutasson be egy képet Petike 167 milliós házáról!
bakegya
Ez ugyanaz a mondat mint "ÜLÜNK AZ ÍRÓASZTAL MÖGÖTT ÉS VÁRJUK AZ IMF"---vagy egy még meredekebb-"nem ügy"-baltával gyilkolót szabadon engedni...aztán egy egyértelmű bizonyíték nálam is van-nézném az RTL-de mint a kufárok orbitális adójukkal-Szulejmánt 1526 óta senki,de ezek azt is eltörölték...
Mutogathatják nekem a Musztafa kedvenc fürdőjét...b.meg a narancsligetes belügyeskedéseiket ha én abba sose fogok pancsikolni ,csakk a fitiss álszabadságharcosok!!!
keresztapa
Amerika meghatározza, hogy mit tehet a magyar, nem veszitek észre a diktátum jeleit, vagy saját országotok nektek nincs, Amerika imádok talán Amerikában kellene élnetek. Amerikai törvények a korrupciót kiemelten bünteti, saját állampolgárát büntesse, hisz ez a belügye, és a korrupciós kapcsolat büntetés kiszabásakor nyilvánossá válik.
JAJMÁR
@keresztapa: 8:55 Gondolod, hogy nincs joga meghatározni Amerikának, hogy ki lépheti át a határait, és ki üzletelhet ott?
Gondolkodj már! Ideje lenne, ha felébrednétek ! Védelmezed a korrupciót, és védelmezed a korrupt, kenőpénzes embereket. Csakazértis,mint az agresszív kismalac :-D

Hát, ha már a magyar emberek ennyire -öööö, szépen akarom kifejezni magamat: elfogultak -, éppen ideje, valakinek tükröt tartani elé. (Sajnálatos, hogy némelyeknek még a tükör se elég!)
coni
Az USA azt nyilatkozta szívesen együttműködik a kormányzattal az ügy felgöngyölítésében, de azért nem ártana ha ők maguk is vizsgálódnának.

A kártyában sem úgy van, hogy mutasd meg az összes lapodat és majd én utána eldöntöm mit lépek.
keresztapa
@JAJMÁR: Gondolkoztam, teszerinted a Magyarnak nem lehet joga meghatározni ugyan úgy, hogy korrupt amerikai nem léphet Magyarország területére! A tükör törékeny mint az ember. A törvény a meghatározó, ami Amerikában is belügy, meg Magyarországon is. Sajnos némelyek a tükör hátulját látják,mert képtelenek azt elejére fordítani, felejtve a kétoldalúságot.
sentinel216
@keresztapa: Nincs itt semmiféle "diktátum". az USA egyes embereknek megengedte a korlátlan tartózkodást, üzletelést a saját területén. Mivel kettőn áll a vásár a drága hazánk fiai - lányai amerikai polgárokkal (cégekkel) itthoni mutyi módszerekkel kezdtek tevékenykedni. Ezt az ottani törvények nem nézik el és az amerikai állampolgárok elleni eljárás mellékterméke az lett, hogy az ügyben érintett magyarok státusza persona non gráta ( nem kívánatős személy) lett. Ezt itthon közölte valamelyikkel az USA külügyi képviselője. A barom pedig ahelyett, hogy elsunnyogott volna, kiállt a sajtó elé, hogy helyben mekkora lópikuláért hívták be a követségre. Erre a többiek (NAV potentátok) becsokiztak és megüzenték zselés petikének, hogy nem véletlenül csukták be a szemüket, mikor tíz év alatt valahogy milliárdnyi vagyont harácsolt össze és ha nem akar repülni a miniszteri székből ahová oda ültették, rendezze már le ezeket az akadékoskodó amerikaiakat! A többi magyar polgárnak az ügyhöz semmi köze! Szó sincsen diktátumról!
magyarbakancs
bizonyíték a Fidesz maga és a haverlad ország építése.
JAJMÁR
@keresztapa: 09:57 Már hogyne lenne joga Mo.-nak megtiltani, hogy korrupt ember ne lépje át a határt, és még mennyire, hogy jó lenne egy ilyen törvény. Sőt, az lenne az igazi, ha ez a törvény a korrupciót tiltaná meg, mert ha a korrupt embereket kiutasítaná, nem maradna politikus és állami vezető az országban. Ez a helyzet, kedves Keresztapa !:(
sentinel216
kereszztapa

A bűnözőket sehol nem látják szívesen. Nem véletlenül rugdosták ki Kanadából a magyar cigányokat. Nem jókedvében tette ki az osztrák boltos a "Magyar ne lopj!" táblát. A bűnöző, ha fehér gallér van rajta, akkor is bűnöző. Orbánék pedig ne akarják az egész magyar társadalmat belekeverni ebbe, azzal, hogy lám megint a szegény magyarokat "bánccsák!"
dr. prédikátor
Zselés majom!!! Ti és FÜTYI-SZ banda élükön a cigus fecalicussal ,vagytok a bizonyíték a korrupcióra!!!
Senara
Várja nagy házas a bizonyítékokat " USA azt szeretné, ha a kormány nem csak az amerikaiaktól származó információkra, bizonyítékokra alapozna,... hiszen más forrásból is tudniuk kell ...az ügyekről. E ponton konkrétan utalt a milliárdos áfacsalásokról szóló, Horváth András volt adóhatósági munkatárs által kirobbantott NAV-botrányra."...
Toby
Szíjjártó ! Azaz "Kis Vuk "!

Nem elég bizonyíték a te, jövdelmedet meghaladó házvásárlásod, továbbá a Rogánról elnevezett lakópark, Mészáros Szotyolás Herevere Lőrincke váratlan gazdagodása, 400 méter útszakasz milliárdokért ? Te idióta f*szfej !Szakadt volna anyádba a fejed !
qxy
Még hogy valaki itt bűnös? Az kérem ki van csukva!
Nem kevés pénzt kap az ügyvédem kérem, hogy én is tiszta legyek!
Aki nem hiszi, járjon utána.
Ha valaki meg ezek után sem hiszi el,
" Annak utánajárnak" kérem. . . .
Csizmás Kond
Nem lesz itt bizonyiték mert nem is erről szól az egész...máshol kell keresni a dolgok elíndítóját.
Vizual
Igaza van Szijjártónak. Tegyék elénk a bizonyítékokat. Mert mi megtennénk. Mint Szijjártó a 160 millios villájának az elszámolását. Meg az apróról is. Aztán nehogy őt se engedjék be abba a libsi országba !
Vizual
@keresztapa: Ezt TE röhögés nélkül le tudtad írni. Mert én nem tudtam elolvasni mert potyogtak a könnyeim ekkora baromság olvastán.
Csizmás Kond
@Horizont: Idézek az egyik cikkből :
" A Napi Gazdaság internetes oldalán csütörtökön megjelent értesülés szerint több amerikai érdekeltségbe tartozó intézménnyel és céggel szemben is adóhatósági vizsgálat van Magyarországon. A lap szerint az amerikai fél erre adott reakcióként arra készül, hogy megnehezítse a vizsgálatokban érintett hatóságok vezetőinek beutazását az Egyesült Államokba."
...Te mire gondolsz ?
keresztapa
@Vizual: Aki nem gondolkozik, mert nem képes, az csak röhögni tud, hisz olvasni sem képes, nem hogy értelmezni, az egész tudása a könnyeiben jelenik meg, ami elég kevés ahhoz, hogy értelme legyen. 09:57 kommentet olvasd el röhögés nélkül hátha megvilágosodsz.
hetöndöe
Az USA nem hülye,csak a birkamenetes idióták nézik annak.Petike meg azzal foglalkozzon,hogy a több tucat baloldali politikus elleni vádakat próbálja meg bizonyítani,amely ügyeket évekig szajkóztak a lakájmédiában a birkák folyamatos etetése céljából.Elmarasztaló ítélet csupán Zusi ügyében született,aki most az ő seggüket nyalja éppen.Mi van Papzsák Elvtárs 1500 feljelentésével,mi van Sukkoróval,mi van a Wallis üggyel,Hunwalddal,Hagyóval,a tábornokokkal és sorolhatnám a besározásokat napestig.Erről dalolj zseléfejű buzi gyerek!
Csizmás Kond
@Horizont: Szerinted mi lett volna ha azokat az amcsikat cxsak úgy szó nélkül kitílják Magyarórszágról mert felmerült ellenük a korrupció vagy adócsalás gyanúja ?
Azért akartak odamenni, hogy ne ugyanolyan egylövetű határozatot hozanak mint a korcs amcsi politikusok.
Süket egyoldalú társaság aki a demokrácia szajkózásával egyoldalú terrorpolitikát folytat és sajnos itt is van aki vakon követi.
Dr. Felipe
Addig örülj peti bohóc míg nem jönnek a bizonyítékok, addig legalább tudsz mellébeszélni. Kíváncsi leszek hogy ezt az újabb szennyet hogy adagolják be a fideSS muzsikoknak.
Csizmás Kond
@Horizont: Szóval én vagyok a vak aki egy vizsgálat jogosságát tartom helyesnek de te egy sehol senki által nem látott bizonyítékot tartasz hitelesnek...ez aztán az éleslátás...megáll az eszem...
Csizmás Kond
@Horizont: értem persze hogy értem mit írtál és abban a nagy HA-ban hiszel...elég szűklátókörűségre utal.
Olvasd el a másik cikket is ahol Merkelék is terrortípusú bojkottal operálnak...ossszhangban a korcsokkal.
eberti
Minek a bizonyíték?
Ha lesz úgyis titkosítják kb.500 évre...
Csizmás Kond
@Horizont: ...és ésn írtam vagy csak magadra vetted...olyan biztosra mint azt a HA izét...:)))
...idegesedsz már ?...mert mindjárt kell elmenjek...:)))
Csizmás Kond
@Horizont: Na akkor jó...én is puszillak :)
sírásó
arany péterkém!
ne az amerikai kormányt zaklasd! ott van neked egy sokkal hitelesebb forrás, egy élő maffiozó legenda, az édesapád!
a haverokkal összefogva évekig fosztogatták a mávot! akkor apuka valamiért hirtelen megvilágosodott, talán meglátta semjén atya barnalovas huszáros fényképét, és emiatt befújta az összes büntársát, a büntetlenségért!
kérdezd meg, miért mindig ök nyertek a pályázatokon?
bencemacska
@keresztapa: Te akárkit beengedsz a lakásodba? Még ha baltával jön, akkor is?!
OV a menekülteket sem akarja beengedni! Akkor milyen jogon pattog most?!
bencemacska
Csak úgy csendesen megjegyzem : Milyen bizonyítékokat vár a tarajos? Amerika nem fog büntetőeljárást folytatni idegen ország lakói ellen. Van otthon is elég bűnözője!
A személyiségi jogok védelme náluk nem duma, hanem szigorúan betartandó szabály, ezért nem közölnek neveket. Csak az illetékessel közlik, kitől vonták vissza az állandó belépőt, ami nem mindenkinek van!
Minden érintettet személyesen, vagy levélben értesítettek! Ha barátaid vannak köztük, akkor kérdezd meg őket és megtudod!!!
sekele
Mint kiderült az amerikai kormány jóval az önkormányzati választások előtt közölte a magyar kormánnyal a hírt. Érdekes, hogy Szijjártó csak most kezdett el kíváncsiskodni és a Napi is csak most kezdett szivárogtatni.
Eddig gondolkodtak rajta vajon miért haragszik mindenki Unortodoxiára vagy azon, mit is csináltak?
samuel
@Csizmás Kond: Volt egy vasútépítő kartell maffia . Szentesi vasutép/STRABAG/ Mávépcell/Switelsky/ Colas Dunántúl/ Colas/ Vasútépítők Győr/ Szíjjártó István/
Büntetés :: Szentesi Vasut 3,4Milliárd ft---- Mávépcell 2,1 Milliárd ft ----Colas 1,5 Milliárd ft Vasutépítők Győr 00000000 ft- Próbálj következteni.
Csizmás Kond
@samuel: Tudom ez most gyurcsányozásnak fog hallani de a következtetést már akkor levontam az ilyen fajta dolgokból amikor Ferenc szűk tíz év alatt a csóró semmiből feltornázta magát az ország milliárdosai közé.
...mindegyik egyforma csak sokaknak mindig a másik kaka büdösebb.
Dr. Felipe
Szíjj-ártó peti bohóc.

Belépsz a 176 millás villád ajtaján, becsobbansz a medencédbe és ott a bizonyíték a korrupcióra.
hetöndöe
@Csizmás Kond: Csak Fletó dolgozott is érte valamit és nem polikusként gazdagodott meg nulla civil munka nélkül.Azért a különbség lényeges a kakaszagot illetően.:-)))
samuel
@Csizmás Kond: Nem azonos a téma ,mert Gyurcsány nem a politikai tevékenységéből csinálta meg a szerencséjét,ugyanúgy mint Csányi és a többiek ,. Nagyon rosszúl emlékszik mert Gyurcsánynak a vagyona sokkal korábbi a politikai karierjétől. Majd akkor teszek egyenlőség jelet amikor a jelenlegi RABLÓBANDA is bevallja a mértéktelen hazudozásait . Nem kell felhívni a figyelmem én nagyon régen tudom,hogy mindíg az lop-lopott többet aki a hatalmat bitorolta-bitorolja,csak az a lényeges különbség ,hogy EZEK törvényesítették a szabadrablást a Közbeszerzési Törvény módosítással. Az árakhoz egységárakhoz csak a KEHI és a SZámvevőszéknek van hozzáférési joga.
samuel
@sírásó: Amennyiben a történet Sziciliában történik a sirásónak biztos munkát adtak volna.Azt mindíg tudtam, hogy a politikusoknak hiányzik egy nagyon fontos csontozatuk,de hogy ezt örökölni lehet arra nem gondoltam.
samuel
@JAJMÁR: Ezeknek a tükör sem megoldás az igazi politikus/FIDESZ/ ha szembe köpik azt hiszi,hogy az eső esik.
Csizmás Kond
@samuel: inkább ne gyurcsányozzunk viszont a pénze eredete politikai pontosabban az MSZP oszyogató jóvoltából történt.
...és vigyázz hogy ne keljen túlterheld magadat a gondolkodással de képzeld el ha te kerülsz egy olyan politikai helyzetbe, gyarapítottad volnae a vagyonodat vagy megmaradsz ezen az anyagí színten ?...nem kell válaszolj mert tudom mit írnál és azt is hogy mit tesz bárki én is ha úgy adódik.
Csizmás Kond
@hetöndöe: tudom de csak példának nem vitaindítónak...ez már évek óta téma...
bakegya
@samuel: nem hiszi-arra van kiképezve-a lényeg a lényeg-és az a MINDEN ÁRON ÁLLAMPÉNZEN A HATALOM!!!
@bencemacska: NEM HIÁBA SZÜLETTÉL EMBERNEK-ez az összehasonlítási alap nálam a legtiszteletreméltóbb alkalmazás egy honfitársam szemléletét illetően:IGEN JÓ PÉLDA.MENEKÜLTEK-JÓ PÉLDA,pedig közülük sokan igen sokat fizetni kényszerülnek látensen a KORRUPT EMBERCSEMPÉSZEKNEK...
"Őrbán Viktor a menekülteket sem engedi be",még szűrten sem,akik itt vannak azokat pedig meg kell nézni közelebbről merre tolják a válogatott szentéletű Balog ékek,nyitrai félék-és barátnőcskéik.Román földön példálózgatnak-nem mintha ne értenék egyet az ott is segíteni akarással,de itthon mit csináltak,szétverték a gyermekvédelmet is.Semmi szociális koncepció,de még törvény se-aktualizálhatta volna már de ezeknek a szavazatok és a vajnafélék fontosabbak voltak-mint a NÉPPÁRTOS MAGATARTÁS VALÓSÁGOS HITBÉLI ÉS KERESZTÉNY SZOLIDALITÁSA.
Na jó nem terelem el a témát,ha valaki ide be akar utazni fizetnie kell és akkor álompolgár is lehet,HA BŰNÖZŐ AZ SE SZÁMÍT,ha vicctor szekértoló az pedig csakkk előny.
samuel
@Csizmás Kond: Tudod ÖCSI.
Voltam olyan helyzetbe ,hogy igent modhattam volna a vasút kartellra ,de nemet mondtam és azóta is nyugodtan alszom és egyenes derékkal járok. Szeretném ha elhinnéd ,hogy nem mindenki csirkefogó.A történet még az ominózus 7 milliárdos kartel bírság előtti időben volt, de nem voltam hajlandó megírni a saját és a cégem vádíratát.
human
Mi pedig az ítélethirdetést várjuk, Petike.
Csizmás Kond
@samuel: Szögezzünk le valamit...nem vagyok az öcséd !
Amit írtam azt nem rosszindulatból tettem hanem sok éves tapasztalatból. Nincs az az ember aki a saját hasznát ne látná ott ahol épp foglalatoskodik. Nem azt mondtam, hogy lopnál, hanem csak azt, hogy kihasználnál minden lehetőséget ami az adott körülmények között lehetséges.
A politikus nem azért szerepel, és mondja a szégyenletesnél szégyenletesebb dumákat mert az a te az én vagy a környezete javát szolgálja, hanem legelsősorban a sajátját és általa de csakis általa éljen a környezete.
A csalás a kartellezés és hasonló disznóságok idővel bűnnek számítanak tehát az ilyeneket csak a nagyon vakmerőek vagy a több hatalommal bírók végzik.
Nem kell ahhos senkinek bűnözőnek lenni, hogy elfogadjon nagyobb fizetést, jobb pozíciót vagy más anyagi haszonnal járó alkalmazást és nincs is az az ember aki nem élne a lehetőséggel...mert erről sól az élet.
samuel
@Csizmás Kond: Korunkat tekintve valószínű lényegesen idősebb vagyok. Nyugdíjazásom után mintegy 10-évig sokat felkértek tanácsdónak ,szakértőnek. Az egyik legnagyobb csalódásom az volt, amikor a közbeszerzés módosításának szövegezéséhez olyan személy kért fel ,akit addig csak hírből-látásból ismertem és a téma az volt,hogy lehet elejét venni a kartellezésnek, a javaslatban a személyek büntethetőségén volt a lényeg, mert ugye elhiszed,hogy nem a cég kartellezik hanem a tulajdonos-a vezető- a főmérnök -a terűletvezető,és a kormány nem szavazta meg a személy büntethetőségét a céget birságolják azóta is. Gondolom elhiszed ha az a veszélye lenne a kartellezésnek,hogy rácsmögé kerülhet a kartellező személy a cég büntetése helyett ,meggondolná az igazgató ur ,hogy hogy is döntsön. EZEK nem hogy vissza akarják szorítani a szabálytalanságot,hanem törvényesítették a szabad rablást.
Csizmás Kond
@samuel: Ha tanácsadó voltál akkor tudnid kell hogy minden úgynevezett cég mögött tulajdonképpen egy embet van. Az dönt az intézkedik az nemfizet vagy fizet ésigytovább. A cég egy álca, egy lehetőség hogy az ember úgy hozzon létre dolgokat ahol egy név egy tárgy vagy egy eszme, elv vagy pontosabban egy semmi legyen a megnevezett, tehát felelőségáthárítás.
Az érdekessége az, hogy ugyanezt a formai fogalmat nem alkalmazzák a közlekedésbenn mert akkor balesetért a vezető nem lenne büntethető.
sekele
"Várjuk a bizonyítékokat"
De amíg várakozik bejelentette:kormánytagok nem érintettek.
samuel
@Csizmás Kond: Már közelít a véleményünk,mert a cégvezető ,vagy a tulajdonos az akit felelőségre kellene vonni a kartellezés miatt, a büntetés mértékét törvénybe iktatni és vagy teljesen megszünne vagy lényegesen csökkene a számuk. Jelenleg a cég büntethetősége nem mindíg van arányba az okozott kárral illetve a haszonnal. Azért írtam ,hogy a Közbeszerzési Törvény azon módosítása,hogy az árakat csak a KEHI és a Számvevőszék vizsgálhatja, nem más mint a szabad rablás törvényesítése. Sokszor leírtam,hogy jó a boldog tudatlanoknak,mert fogalmuk sincs mi történik az országban, mindíg az lop-lopott többet aki a hatalmat bitorolja-bitorolta. A GENGSZTER váltást követően sajnos beleláttam a dolgokba és elkeserítő ,hogy nem hogy javult volna hanem romlott az állapot.
lajospapa
Néhány kérdés azért felmerül. Ha nincs beutazási tilalom, mért beszélünk róla? Ha nincs korrupció, mért beszélünk róla? Mért vagyunk felháborodva, ha nem érint senkit? És tényleg nincs korrupció?
Pálinkafőző Rézüst
"az amerikai külügyminisztériumot törvény kötelezi arra, hogy tartsa titokban a 7750-es proklamáció alapján visszavont vízumokkal kapcsolatos információkat. "
www.hir24.hu/belfold/2014/10/20/amerika-nem-kerdezte-mit-gondol-a-magyar-kormany-a-kitiltasrol/#sl
Ezt a zselé agyúnak is tudnia kell, ezért nagy a szája.
Jankó123
Terelésben, most is nagyok vagytok, mint mindig!
soljanka
Azért szegény LuxusPeti ezt jól beszopta. Azt hitte majd szépen nyugiban elutazgat ide-oda, néha vesz egy ingatlant. ha muszáj kiáll sajtótájékoztatni, közben meg fogadja luxuskulipintyóiban a kazahsztáni, azeri meg afrikai prominenseket.
Erre az usákok beleköpnek a levesébe.
dr. prédikátor
Te szerencsétlen hülye zselés majom!!! nem volt elég ez a pofon??? még nagyobbat akartok???Vagy azt akarjátok hogy a nevetek is napfényre kerüljön???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.