Ugyan, ez könnyű: a Rogán Antal vezette ingatlanbalek önkormányzat egy újabb rejtélye. Az LMP blogja hívta fel a figyelmet, hogy 430 millió forintért árulják most a piacon - felújítás után - azt az ingatlant, amelyet Rogán irányítása alatt 51,5 millióért adott el a Belváros egy kft.-nek, amely még csak nem is volt korábban a bérlője az üzlethelységnek.

A Sas utca 17. szám alatti, 310 négyzetméteres üzlethelyiséget a CBA bérelte 2007-től, pontosabban a Lázár és Társai Kft. – olvasható a blogban. A képviselőtestület 2011. december 8-án dönt az eladásáról. Az elővásárlásra értelemszerűen a Lázár és Fia kft., (azóta CBA L. és F. kft) lett volna jogosult. Az értékbecslés az ingatlan értékét 73.642.600 ft-ban határozta meg, így, mivel a bérlőnek egy Belvárosi rendelet alapján 30%-os kedvezmény jár, a vételár 51.549.820 forint lett.

Az ingatlannyilvántartásba azonban már nem a Lázár és Fia kft. kerül bejegyzésre, hanem 2011. december 2-án alapított projektcég, a Sas utca 17 kft. Vagyis kb. egy héttel azelőtt, hogy az üzlethelyiséget eladásra jelölte volna ki az önkormányzat.

A két helyrajzi számon szereplő ingatlanokra a megszerzést követően azonnal 2x40 millió forint jelzálogot jegyeztettek be 2012. július 3-án, "tehát már ekkor egy szőrös szívű pénzintézet is jóval többre értékelte az ingatlant", mint 51 millió, írja a blog.

2014 végén az ingatlan borbárrá alakítva jelent meg az ingatlanpiacon. Vételára átszámítva immár kb. 430 millió forint, vagyis (a felújítás költségeit nem számolva) több, mint nyolcszoros haszonnal adhat túl az egykori önkormányzati vagyonon a "jó üzleti érzékkel rendelkező" új tulajdonos.

93 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
A nemzet parasztgyereke 4 év alatt 200 belvárosi ingatlant mutyizott el. Nem kell csodálkozni ha hetente egy újról hallunk.
Várom, hogy 2006 forradalmárai az utcákon, tereken, székház-ostromokkal, törve-zúzva, fosztogatva buktassák meg kormányukat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
m.macskosz
Ezt nem úgy hívják, hogy hűtlen kezelés? A közvagyon elherdálása? Korrupció?
Hivatali visszaélés? Meg egyéb ilyesmi?
nyanya001
Már írtam ! Rogánnak Sopronkőhida, kőfejtő, életfogytig !
De most kiegészítem, teljes vagyonelkobzással kiegészítve !
Sziszifusz
Dőlnek a csontvázak, de mindhiába. Eljárás nem fog indulni egy ügyben sem.
Ezek a potentátok úgy vannak vele, hogy a Fidesz sodrában minden az övék.
hetöndöe
Szegény Hagyó meg Hunwald meg zokog,hogy milyen kisstílűek voltak a markolásnál.:-)))
Meine Ehre heisst Treue
És a 2 összeg különbözetén kik és milyen arányban osztoznak??? Nem nehéz kitalálni...
F_Viktor
A nemzet parasztgyereke 4 év alatt 200 belvárosi ingatlant mutyizott el. Nem kell csodálkozni ha hetente egy újról hallunk.
Várom, hogy 2006 forradalmárai az utcákon, tereken, székház-ostromokkal, törve-zúzva, fosztogatva buktassák meg kormányukat.
leszúrt rittberger
Csóri Hunvald ennél kevesebbért is már lámpavason lógna...
bencemacska
És mennyit kapott Hunvald Gy., mert nagyobb lakás kiutalását engedélyezte?
Mi történt Molnár Gyulával? Miért az ügyész kézbesítette a kihallgatási berendelését? Miért kampány gyűlésen? Hol van ehhez az a vád összegszerűen és a bíróság szerint?!
Senara
Naponta derülnek ki arrogáns vezette önkormányzat ingatlan panamái . Véletlen lenne , hogy pont ő ? Kíváncsi vagyok mikor perel az összes érintet ! Ja é ezt találtam nyugatifeny.blog.hu/2015/01/10/rogan_bealdozasara_keszul_a_fidesz
volvós
Tónyó kis parasztgyerek !!!
Ha ezen a fórumon lehetne anyázni, azt hiszem nem lenne
elég az oldal szerverje !!! Szégyeld magad, és kérd önként
a teljes vagyonvizsgálatot magad ellen, persze egy
5 párti biróság elött !!! Van bizonyiték böven !!!
Ebbe belebuksz, a vezér nem fogja majd a kezecskédet !!!
Mobil123
@volvós: "Szégyeld magad, és kérd önként..." - Tessen már felébredni! Majd meglátod milyen magyarázatokat fog adni hogy a fülünk 20 felé áll majd , a szemgolyónk meg pörögni.
Azért kíváncsi lennék hogy Édesanyja olvassa ezeket a híreket fiacskájáról??? A testvére aki szintén polg.mester vajon nem szégyelli magát? Felfogja ezeket a dolgokat??
jancsipapa
Azért van változás a 2010 előtti időkhöz képest .Legalábbis szerintem .Most már a látszatra sem adnak .
volvós
@Mobil123: 18:12

Remélem, mielöbb rajtuk lesz a vezetöszíj és a bilincs !!!
Népbíróság kell ezeknek !!! Mint anno !!
alterego56
Csak a tárgyilagosság kedvéért, nem ártana tudni hogy mennyi volt a felújítás költsége.
Cicamama55
A közgazdász diplomáját még munkára nem, csak bűnözésre használta! Vétek volt ingyen taníttatni őt!
volvós
@alterego56: Ha a Mészáros és Mészáros Kft csinálta, akkor
1000 milliárd Forint !!!:-(((
Stancika
Acél csukló és lábperec, teljes vagyon elkobzással. Most örülhet hogy nem Kínában él.
F_Viktor
@Senara: Írod:
"Ja é ezt találtam nyugatifeny.blog.hu/2015/01/10/rogan_bealdozasara_keszul_a_fidesz"

Nem tartom valószínűnek ezt a forgatókönyvet, a nemzet parasztgyereke túl közeli kapcsolatot ápol Orbán közvetlen köreivel, ezzel a Vezírt is besározná. Arról nem is beszélve, túl sokat tud a maffia belső ügyeiről, s ha fenyegetve érezné magát, még kitálalna.
volvós
@F_Viktor: 19:19

Akkor azt mondaná a kis bunkó, hogy
" Felsöbb utasításra,
illetve parancsra tettem " !!!
KERKA
Kezd kirajzolódni előttem, hogy a Habonynak mi a szerepe a játszmában.
Habony lakik az V.-ik kerület Szerb utcában, bejelentett lakástulajdon nélkül
Senara
@F_Viktor: 3 hónapja nem tudjuk a többi 5 kitiltott nevét . Ők tudják ! Vida kevés , mert "csak " báb , akinek ha esze van, csendben marad , de valamiért pofonokat kért ! Szereplése kevés volt , mert ultimátumot kapott . Sokáig ötleteléssel próbálták elterelni a figyelmet , nem sikerült . Nem hiszem Orbán összehozható lenne "piti" ingatlan mutyival . Kitálalásával többet ártana magának .
zöldszem
Ezek a szemetek jelentik fel Goodfriend-t?!
Nem kell az USA-ig menni! Még amerikai fecni sem kell!
Istenem, de szeretném, ha Goodfriend beszélhetne!!!
Egy gilisztában több a gerinc, mint jó pár emberben...
F_Viktor
@Senara: A nemzet parasztgyereke a fityesz frakció vezetője, majdnem nemzeti fejlesztési miniszter, majdnem miniszterelnöki kabinetet vezető, a Befolyás-barométer szerint Magyarország 8. legbefolyásosabb személye.
Mélyütés lenne Orbán és a fityesznek, ha a médiákban legközelebb, mint korrupt fityeszes politikust, vezetőszáron vezetnék el.
Desischado
És csodálkozik valaki, hogy nő az ingatlana és a vagyona tonyónak? Így nem nehéz! Én is szeretném már vezetőszáron látni az összes rablóval együtt! De amíg polt pétör a "főügyész", addig esély sincs rá. De egyszer bezárul a kör!
bencemacska
Emlékszik még valaki a szerver feltörés ügyre? Ott bicsaklott ki tonyó karrierje, különben - szerintem - már OV helyén lenne!
73
Ezekhez képest gyurcsány szűz mária 2.fia,annyira ártatlan.Fityeszes birkák meddig bégettek még?
kkalman
Arrogáns Tonyóról hetenként derül ki valami ingatlanmutyi. Ideje lenne alaposan kérdőre vonni, és teljes vagyonelkobzást elrendelni nála. Sopronkőhida már várja.
human
Törvényt hoztak rá, így megtehették. Majd jönnek az ügyvédek oszt jónapot.
Borda
Kár,hogy kihunyt a harcias szellem a magyarokból! Vagy csak szunnyad? Nagyon komoly tettekre lenne szükség. Elképesztő amiket meg mernek tenni és nem is kendőzik el a dolgot.
Toby
Ez a rogán-tetű vajon miért nem rohad még a sitten ?
Toby
Pintér Sándor közvetlen közelébe is elvezetnek az V. kerületi ingatlanbotrány szálai. A belügyminiszter egykori üzlettársa, a kalandos múltú Rack László is kedvezményezettje a korábban Rogán Antal (Fidesz) jelenlegi frakcióvezető által vezetett belvárosi önkormányzat ingatlanértékesítési gyakorlatának. Ráadásul a befolyásos miniszterelnöki bizalmas Habony Árpáddal rokon, a Belvárossal szintén jóárasítottan üzletelő, egykor a józsefvárosi kínai piacot üzemeltető Szetlik-família esete és a Rack-üzletek története között is vannak közös pontok. Az Átlátszó cikksorozatában “rejtői” figurák, politikusok, keresztapák, egy özvegy és egy halom drága ingatlan. I. rész.

Elébe ment valaminek – fideszes, ugyanakkor Pintér Sándor belügyminiszterrel kapcsolatban fenntartásokkal élő forrásaink értékelték így, hogy a rendészeti tárcavezető, konkrétumokat nem említve, személye elleni, külföldről irányított állítólagos „karaktergyilkossági kísérletről” beszélt nemrégiben a Magyar Nemzetben. Az immár hetek óta pörgő „második Hunvald-ügy”, a belvárosi ingatlanbotrány például alkalmas lehet akár Pintér karakterének rombolására is. Az ő korábbi üzlettársa – például a jelenleg a Danubius-csoportba tartozó Preventív-Security Zrt.-t a miniszterrel és másokkal együtt 1997-ben létrehozó -, Rack László az egyik kedvezményezett, akihez legkevesebb három ingatlan került kedvezményesen a Váci utcában, illetve a Dorottya utcában.
(atlatszo.hu-n olvasható a folytatás !)
Senara
@F_Viktor: "Befolyás-barométer szerint Magyarország 8. legbefolyásosabb személye.
Mélyütés lenne Orbán és a fityesznek, ha a médiákban legközelebb, mint korrupt fityeszes politikust, vezetőszáron vezetnék el. .." Értelek de naponta derülnek ki ingatlan mutyik amiben már szinte mindenki benne van . Meddig lehet nem válaszolni , kussba lenni ? Már a CBA , Századvég is érintve van . Dőlnek a csontvázak amit már nem lehet irigységre az elmúlt 8 évre fogni .
mate03
@jancsipapa: Nem kell a látszatra adni!A korrupció ebben az országban már törvényes!Már nem Magyar köztársaság,hanem Orbanisztán!
coni
@Senara: " 3 hónapja nem tudjuk a többi 5 kitiltott nevét . Ők tudják !"

Az okozza a kommunikációs zavart hogy nem értik miért csak 6 embert tiltottak ki! (Bár Goodfriend jelezte ez a szám nem végleges). Itt-ott lehetett olvasni ki az a 6.
szandokan
@F_Viktor: Na ja, majd az a tízezer ember alkalmanként kormányt fog buktatni. Vajon hol van az a sok százezer, millió szegény ember, akikről annyiszor szó van? Vagy valójában nincsenek is annyian? Egyébként meg elég volt a törés - zúzásból már egyszer.
verőce21
Ha 430-ért is volt rá vevő, miért fáj az másoknak?

"...egy szőrös szívű pénzintézet is jóval többre értékelte az ingatlant" - a pénzintézet annyira értékeli, amennyi kölcsönt akar adni. :)
spu00
De miért nem írják le, hogy mennyi volt a felújítási költség? akkor esetleg nem lenne hír értékű? Juhász Péter feljelentette az ismeretleneket, mert Rogánt nem merte, mivel nincs semmi a kezében, de hangulat keltésre jó téma, hiába, Amerikától a buta ember is tanul valamit.
coni
@Hellcat: Tudni nem tudom, de kérdőjellel Lázár, Giro, Heim, Szesták neveket emlegették + a két navost.
human
@verőce21: 130 millió volt a fejlesztés. Úgy már CSAK 6-szoros, azaz 500%-os a haszon. Nem gyanús, ugye.
JAJMÁR
Á, ez teljesen "tisztességes" haszonszerzés, manapság egyáltalán nem furcsa :)
Az előbb hallottam a tévében egy örömteli hangot, amint bekiabálta ide : "Magyarország fejlődik... " és ez is, tényleg nem furcsa, olyan jókedvünk lett, 3 percig ezen nevetgéltünk :-D
JAJMÁR
@spu00: 19:43 Ja, mondják: az okos más kárán tanul, a buta a sajátján se -:D
F_Viktor
@szandokan: Írod:
"Na ja, majd az a tízezer ember alkalmanként kormányt fog buktatni. Vajon hol van az a sok százezer, millió szegény ember, akikről annyiszor szó van?"

Lehet félvállról venni a tüntetéseket, az elégedetlenkedőket, de...
Én, mint aki belülről látom a dolgokat, azt tapasztalom, hogy egyre agresszívebb a tömeg. Nagyon elegük van a rezsimből. Aki egy picit is látja mi folyik a tüntetéseken, nekik evidens, hogy télen milyen tényező az időjárás, sejthető mi lesz majd tavasszal.
Hidd el, nagy létszámban elő fognak bújni a "szegények" is.
Lehet játszadozni a Zemberekkel, lehet próbálgatni tűrőképességüket, de akkor a maffiának készen kell állniuk a menekülési útjának is.
F_Viktor
@Senara: Írod:
"Meddig lehet nem válaszolni , kussba lenni ?"

Úgy tűnik eddig lehetett.
Tavaszi választások óta folyamatosan mondtam, hogy messze nincs 2/3-os támogatottsága a fityesznek, az arrogancia hamarosan kiváltja a Zemberekben a nagyfokú, nyílt elégedetlenséget. S azt, hogy mitől telik be a pohár, az kiszámíthatatlan. Lásd igazam volt, egy nyamvadt netadó utcára vitte a Zembereket. O'szt hiába a "nem vezetjük be", egyenes következménye a tüntetés hullám.
nezelodo
Senara tegnap, 09:07

Jaj, sajnálnád azt a kis sikerélményt a csontvázkereső Misitől? Most keresnie sem kell, hamarosan az egész bagázs keresztülesik rajta, mint a fideszes képviselő asszonya a vak komondoron.
kukac50
Ezért van olyan sok vagyona a politikusoknak mert felezik az első eladási ár felett a hasznot!
Rubovszky Rogánnak vagy Szíjártónak az apósa?
brutus
@verőce21: Viccelsz !!?? 430 - 51 = 379 Mrd. !! Ez vandorolt kb. zsebre a KÖZPENZBOL !
Ennyi kar erte a kerületet...es ez csak egy pelda...
verőce21
@brutus: Nem számolod a felújítási, ingatlanszerzési, banki, ügyvédi, stb. kiadásokat!
Azonkívül vállalkozói haszonról sem hallottál még valószínűleg.
verőce21
@brutus: (22:42) Ja, és azonkívül nem milliárd, hanem millió! Lehet, hogy a számokat sem ismered még? :)
hetöndöe
@verőce21: Na mostan úgy néz ki kérem szépen,hogy a magyar vállalkozó 4-500%-os haszna az nem tisztességtelen de a multi vagy bankok 20-30%-os haszna az meg tisztességtelen.
A hülyék meg odaát vannak,vagy meg vannak vezetve.
brutus
@verőce21: rendben, persze hogy millio. 379 millio, ennyi a felujitasi kötseg, stb. ??! Na ne...
Mi az hogy "vallalkozoi haszon", kinek ??! Elvileg a kerületnek kell(ene) hoznia hasznot, NEM valamilyen piocanak...
brutus
@verőce21: Ilyenkor bezzeg nem kell letre hozni egy "Nonprofit Zrt."-t !!??
verőce21
@brutus: Csakhogy az önkormányzatnak nincs pénze, kapacitása, minden ingatlan felújítására. Így eladják olyan áron, ami nekik még megéri.
Nonprofit Zrt-t? Ugyan mire?
F_Viktor
@verőce21: Írod:
"Csakhogy az önkormányzatnak nincs pénze, kapacitása, minden ingatlan felújítására. Így eladják olyan áron, ami nekik még megéri."

Ne játszd a védőügyvéd szerepet, inkább olvass!
A felújítás annyiból állt, hogy egy üzletet étteremmé alakították át! Ennek értéke 110 millió forint.

Tehát 430 - 110 millió = 320 millió
Tehát 2 év alatt valaki hatszoros hasznot, 268,5 millió forint hasznot húzott!
Ha a fejedre állsz, akkor sem tudod bemagyarázni, hogy ez nem egy bicskanyitogató mutyi!
De ez csak egy a 200 közül amiben a nemzet parasztgyereke nyakig benne van.
verőce21
@F_Viktor: (23:49) Valószínűleg sosem dolgoztál állami intézményben, közigazgatásban. (Legalábbis nem döntéshozói szinten.) Mert akkor tudnád, hogy az állami ingatlanokat mindig nehéz eladni (kivéve a lakóházakat), mert speciálisan valamilyen feladat ellátására épültek.
Ebből következik a nehezen hasznosíthatóság és az alacsony ár egy vevő számára.
F_Viktor
@verőce21: Ne nézzél már madárnak!
Nem a karakószörcsöki 70 éves, 15 éve bezárt omladozó bölcsődéjéről beszélünk, hanem Budapest legforgalmasabb, minden turista által látogatott belvárosi, felújított homlokzatú épületeit mutyizta el a parasztgyerek! Ezekért az ingatlanokért sorban állnak a vevők. A dolog tisztességtelensége abból is látszik, hogy a parasztgyerek vevői azonnal túl is adnak az ingatlanok, nem ők hasznosítják. Ergo mutyi az egész.
verőce21
@F_Viktor: (00:08) Egy Vállalkozó nem is kezd bele olyan dologba, amin 2-3-szoros bruttó haszna ne jelentkezne. Úgy vádolsz hatszoros haszonnal, anélkül, hogy tudnád, milyen egyéb költségekkel jár egy ingatlan adás-vétele, felújítása, újrahasznosítása, újraértékesítése.

És nem számolod a tevékenységgel járó adó-, és járulékterheket sem, amelyek az állami bevételeket gyarapítják szintén!
F_Viktor
@verőce21: Mondom ne nézz madárnak!
Tudod mekkora haszonkulccsal dolgozik egy tisztességes kereskedő? 10-18 százalékkal! Ebből fizeti alkalmazottait, befizeti a járulékait és nem feledkezik meg a sajátjáról sem, fizeti a rezsijét, a bérleti díjat, kibéleli az államkassza és a maffia feneketlen zsebét, beszáll saját önkormányzata működésébe, s nem utolsósorban eltartja saját családját.

Te meg hadoválsz itt 200-300 százalékos profitról?

fityeszes tudathasadásodat az is jelzi, hogy míg ugatod a tisztességtelen bankokat a 20-25 év után realizálódó 200-250 százalékos lenyúlását (ez nem profit, mert a bankok profitja a gyűjtött források kihelyezéséből származó hitelek után kapott kamatbevételek, valamint a betétek után kifizetett kamatok és működési költségek különbségéből adódik), miközben ha a fityeszes parasztgyerek mutyi-társáról van szó, akkor neked természetes, hogy 600 százalék profitot tegyen zsebre minden kockázat nélkül 1-2 év alatt!
F_Viktor
@hetöndöe: Írod:
"Még egy magyar "vállalkozás"

Ezt kapják a tudathasadásos fityeszesek a CBA-ban :-)
Törölt felhasználó
@verőce21: 51 milla és 430 között van közel 380 különbség. Oké járjon tényleg százalék a bérlőnek(persze egy bizonyos min 5 éves bérleti viszony után mondjuk), akkor legyen 310 milla. Akkor is 250-el olcsóbban kapta. Tegyük még hozzá, hogy az hogy a 430-ból kapott volna 120 milla engedményt, akkor is abból tudja már felújítani..
A másik, hogy az önkormányzati ingatlanok kedvezményes értékesítése a bérlőnek nem arról szól, hogy egy fasza ingatlanbizniszt biztosítson a bérlőnek:) és emiatt bagóért eladják. Arról szól, hogy az a bérlő, aki évek óta "reális áron" bérli az ingatlan, odaszokott az ügyfélköre az mint egy kedvezményes elővásárlási joggal rendelkezzen, hogy folytathassa tovább a "tevélenységét"!!!. Szóval nem arról szól, hogy valakik szarrá gazdagodjanak a közvagyonon:) Éééérteeeed??!!!:) Más esetben licitre bocsátja az önkormányzat az ingatlan, amin piaci áron fog elmenni. Arról, hogy mennyi egy felújítás nyilvánvalóan neked nincsen fogalmad... Nem olasz bútorokkal töltik meg, hanem kapott egy nívós generálfelújítást(berendezés nélkül) ez legyen nagyon-nagyon bő nyállal 20-30-40m Zárójelben jegyzem meg, hogy egy családi ház építkezési áráról beszélünk.
Törölt felhasználó
@F_Viktor: Arról nem is beszélve, hogy nem profit céljából adja el az önkormányzat az ingatlant a bérlőnek, hanem a tevékenysége miatt egy kedvezményes elővásárlási jogot biztosít. Ez a reális árhoz képest is 120 milla lett volna(nem kevés). A vicc, hogy a vételi ár a jogos kedvezmények kevesebb, mint a fele volt:)
Juhász István
He...he he... Ha ezt én csináltam volna, már réges régen sétáltatgatnánk egy vezetőszáron tárgyalásról tárgyalásra. Az indok mi is lenne?? Jogosulatlan és tisztességtelen, különösen nagy hátrányt okozó gazdasági visszaélés, csalás. Rossz helyen állok... de legalább nyugodtan alszom.
brutus
@verőce21: A legtöbb "magyar" vallalkozas sajnos: LOP, CSAL es HAZUDIK ! Talalkoztam mar egy parral...
soljanka
Nem hiába nődögélt Rogán viskója...
JAJMÁR
Lehet magyarázni a felgyülemlett mocskot és szemetet, de a takarítást nem lehet megúszni.
Yoda69
Amig maffia-kormanya van magyarorszagnak, addig ezek a rogan-felek szabadon rabolhatjak az orszag vagyonat. Csak azt csinaljak, amit don victortol tanultak.
Meddig turjuk? Rajtunk mulik, hogy hagyjuk-e.
Bercifiu
Tényi elvtelen! A saját kerületedben kiderített disznóságokat kell jelenteni.
Ja akkor nem kapsz kenőpénzt? Nem de talán még ember lehet belőled.
verőce21
@F_Viktor: (00:39) Nem lehet egy vegyeskereskedést összehasonlítani egy ingatlanfejlesztési üzlettel. Amíg előbbiben az áru forgási sebessége 1-2 órahosszától max. 1-2 hétig tart, addig az ingatlannál - a példánál maradva - 2 év!
Ezalatt hányszor fordul meg az áru egy élelmiszer áruházban, 11-18 %-os haszonnal?

(Majd válaszolok részletesen is, de most nincs annyi időm.) @JAJMÁR: @hetöndöe:
verőce21
@ziziplanet: (02:14) Neked nincs fogalmad miről írsz, legalábbis az adó-, és járuléktörvényeket nem ismered. Itt "szarrá gazdagodott" csak az állam lehetett, aki minden megmozduláson nyert, adók és járulékok formájában.
Az ingatlanfejlesztő majdhogynem nullszaldós volt. :) lásd. még 16:24-et is.
kukac50
Elszámoltatást,és börtönt azokra akik a Nép vagyonát elherdálják
Törölt felhasználó
@verőce21: Gondolom a fidesz után is így fogsz tapsolni az ellenzéknek, ha közvagyont hatod áron fognak elmutyizni?!:)

Milyen ingatlan fejlesztésekről beszélsz meg adókról, járulékról. Az önkormányzat nem szeretetszolgálat. Te alapnak veszed, hogy az önkormányzatnak az az érdeke, hogy valami jó üzleti lehetőséget biztosítson a bérlőnek...,nem!!! Ez nem arról szól, amiről most szól. Szimplán van egy piaci ár(amit simán megadnának érte) és az önkormányzat ebből ad kedvezményt a bérlőnek. Őt nem "kéne" hogy érdekelje mire fogják használni, hiszen így is adott egy csomó kedvezményt.

Persze értem, hogy a fidesznél és egyes példakövető szavazóknál ez már szinte magától értetődik, hogy közvagyonból gazdagodunk meg, de a köz érdekének képviselete nem erről szól.. :)

"Az ingatlanfejlesztő majdhogynem nullszaldós volt. :)" Papíron, hogy a hülyék beszopják, hogy ugyan elment 100 milla, de szegény így is májkrémen él...:)

Ezeket te tényleg elhiszed. Olvasol te árakról, jársz utcán, beszélsz emberekkel egyáltalán...???!!! Jobbikos, fideszes barátaim is röhögnek ezen az egészen és sokan már nem csak röhögnek (1 millió szavazó mínusz 3 hó alatt)

Neked vagy a szellemi képességeiddel van baj vagy a valóságérzékeléseddel, de szerintem mindkettővel..
Törölt felhasználó
@verőce21: Ja és gondolom azok alapján, ahogy itt hozzáállsz a dolgokhoz, gondolom 90-es évek privatizációs ügyeinél te igenlő transzparensekkel rohangáltál:) Tényleg kiborító vagy:)
F_Viktor
@verőce21: Írod:
"Nem lehet egy vegyeskereskedést összehasonlítani egy ingatlanfejlesztési üzlettel."

Milyen ingatlanfejlesztésről makogsz? Tudod mivel foglalkozik a mutyi előtt egy héttel alakult cég?
Láss csodát, nézd meg a 2 főt alkalmazó, 500 ezer forint törzstőkéjű, 0 forint bevétellel rendelkező fantomcég adatait:
ceginfotar.hvg.hu/cr9318862985
Egyértelmű, hogy csak a mutyiért lett létrehozva, azon sem csodálkoznék ha magának a nemzet parasztgyerekének zsebébe vándorolt volna az összes korrupt pénz.

Amíg előbbiben az áru forgási sebessége 1-2 órahosszától max. 1-2 hétig tart, addig az ingatlannál - a példánál maradva - 2 év!
Ezalatt hányszor fordul meg az áru egy élelmiszer áruházban, 11-18 %-os haszonnal?"
verőce21
@F_Viktor: "...adott kedvezmények sok esetben nem jártak volna a vevőknek" - érzékelteti a cikk. Vállalkozásokat általában adott tevékenységre szoktak alapítani, a tevékenység megkezdése előtt - ezt tudod -, hogy ne döntse be egyik a másikat. Ezért a sok frissen alapított cég. Tegyük fel, van egy uszályflottám a Dunán, ugyanakkor van egy-egy áruszállító bárkám is ellen-menetben a Rajnán, Rotterdam-Bécs között. Ezt három cég alatt célszerű működtetni, nem keverve egyiket a másikkal. Más személyzet, útvonal, rakomány, stb. Más az ügyintézésük is. Ismerni kell az országok törvényeit, nyelvét, stb. Mindegyik cégnek saját ügyintézői, alkalmazottai vannak. Vannak költségek. Egy hajóskapitány fizetése pl.annyi, mint egy országgyűlési képviselőé a bizottsági tagsággal együtt. Ha nem kapja meg hónap első péntekén a pénzét, a legközelebbi kikötőben kiszáll, és ott romlik meg az áru a kikötőben, mire új kapitányt tudsz szerződtetni. És szalad az idő, vagy 46-szor kell zsilipelni. A hajókkal éjjel-nappal rádiókapcsolatban kell lenni. "Hajóvonták találkozása tilos" :D Ehhez is alkalmazottak kellenek, nem is akármilyenek.
Nem akarok az árral úszni, terelni, csak érzékeltetni, miért van az a sok megbotránkoztató hír, "a céget két héttel korábban jegyezték be"...stb.
Visszatérek mindjárt az ingatlanügyletre, csak még egy-két dolgot is látni kell itt. Az ingatlanügynök, aki intézte az adás-vételt, 10 millió Ft feletti díjat számol egy-egy ilyen ügyletért. (Ezenkívül értékbecslő, ügyvéd, csecsebecse, stb.) És hány hasonló ügyet tud intézni, az ügynök, mennyi lehet a keresete két év alatt? :)
F_Viktor
@verőce21: Most először gondolkodom el írásodon, te mi a franchoz érthetsz?
Na ja, "hogy ne döntse be egyik a másikat" :-)
Logikád alapján csak Magyarországon lenne 8 millió speditőr cég :-))
Fogadd el, mutyi az egész. Bóvli országnak csak ilyen mutyi kormány jut.

Most is elvakultan véded, magyarázod a védhetetlent, ahogyan tegnap a napelemekre kivetett adót, közben már a hülyék gyülekezete, élén Káder Janival is a fejükhöz kaptak, hogy valamit nagyon elqrtak.
Ne legyél náluk is dilettánsabb!
verőce21
@F_Viktor: folyt. (23:38) De vegyünk egy kisvárosi női-férfi fodrászt. Havi egymillió Ft alatt ollót nem vesz a kezébe! Kétnaponta megkeres kb. egyhavi minimálbért. Miért menne országgyűlési képviselőnek? Két év alatt tisztán megvan húszmillió Ft-ja. Egy ingatlanügynöknek 30-40. Anélkül, hogy egy fillér hozzáadott értéket teremtettek volna! Munkavállalókat alkalmazott volna, idegen családokat tartott volna el! (Nem véletlen, hogy általában csak egzotikus déltengeri szigeteken éred utol őket telefonon.)
Akkor miért feltűnő és kirívó az, ha egy ingatlanfejlesztéssel foglalkozó cég – mert annak adta el az önkorm. -, cca. 65 millió Ft tiszta hasznot "kaszált”, mert kockáztatott, befektette a pénzét, hiteleket vett fel, 6-10 alkalmazottat foglalkoztatott két évig, tervezőket, cégeket foglalkoztatott, eltartotta azok családját, belsőépítészt, épületgépészeket? Adókat fizetett, járulékokat, stb.
Ezeket nem tudják figyelembe venni, akik "Móriczka-matematikával” számolnak. :) @JAJMÁR: @hetöndöe:
verőce21
@F_Viktor: Ennél bővebben kellene cáfolnod! Mit nem értesz? :)
F_Viktor
@verőce21: B+ ha így működnének a vállalkozások, akkor 2011-től évente nem szűnt volna meg több. mit 30 000 vállalkozás. 2014-ben csak az első három negyedévben 25 027 vállalkozást számoltak fel!
verőce21
@F_Viktor: (00:01) És mi köze ennek ahhoz amit írtam?

(Az én példáim külföldi és magyarországi vállalkozásokra vonatkoztak. Mert pl. a bárkákét célszerű Lichtensteinben vagy Luxembourgban bejegyeztetve.)
De nem a cégbejegyzés itt a téma, vágod?
Törölt felhasználó
Egy a piacon kb 300-400 millióért azonnal értékesíthető üzlethelyiséget eladtak 50-ért. mit lehet még erről beszélni...?
F_Viktor
@verőce21: A mutyi a téma, nézz csak rá a cikk címére!
S ez csak egy ház a 200-ból amit a parasztgyerek 4 év alatt elmutyizott. Tisztességes országban, ahol nem a maffia irányít minden állami szervet, ott már novemberben bilincsben vitték volna el a nemzet parasztgyerekét.
Úgy látom Juhász nem lankad, házon belül gyűjti a bizonyítékokat, s előbb utóbb a parasztgyerek szűk cellába költözhet.
verőce21
@F_Viktor: (00:11) Na álmodjál még szépeket. Jó éjszakát! :)
JAJMÁR
@verőce21: 23:48 Nem érdemes ebbe az ügybe ennyi energiát fektetned, ez "veszett fejsze nyele!" Egyébként 51 mill. adták el, 127 mill. újították fel, - ezt olvastam valahol - és 430 mill. árulják ! (Minimum 100 millióval adták olcsóbban.) Az eladó a bevétel után adózik, a vevő illetéket fizet, és százalékosan.
Az így számított haszon 242 millió, a felújítási költségek levonása után, - és ezután adózik az eladó, de tudjuk, hogy vannak azok a vastagon fogó tollak amikor arra van szükség- . Nincs ezen mit szépíteni.
A fodrászok nagyon beleléphettek egyszer a lelkivilágodba, mert rendszerint őket hozod ellentétpéldának :-, de nem mindegyiket hívják Hajas-nak ! Az én külvárosi fodrászom 3e Ft-ért levágja, beszárítja a hajamat, ez kb. 3/4 óra ! Napi 8 óra alatt kb. 24e Ft-ot keres, - de tudom, hogy nem, mert ritkán van ennyi vendég, van olyan nap, hogy kettő. Ebből az összegből fizet bérleti díjat, veszi meg a vegyszereket, eszközöket fizet rezsit, és adózik. Nem kell őket irigyelni, mert ők megdolgoznak érte ! (Tudom, hogy Bp.-en ez a szolgáltatás legalább a duplája, de akkor is.)
verőce21
@JAJMÁR: (10:27) (Akkor nagyon igénytelen nő vagy, itt falun 8000-nél olcsóbban sosem úszta még meg a nejem, pedig az olcsóbbat választja. Általában mások 10-11 ezret fizetnek egy "fodrászolásért". És azok még hetente is járnak!)

Az ingatlanügyletet pedig Te is "Móriczka-matekkal" számolod. Hidd el nekem, úgy van ahogy leírtam.
JAJMÁR
@verőce21: 10:50 Igen, tudom, hogy errefelé olcsóbb a fodrász, a mosás,vágás,szárítás - borravalóval együtt - ennyibe kerül .Dauer szóba sem jöhet, nem csináltatok olyat hajammal, ami árt neki. (Miért, aki sokat fizet egy szolgáltatásért az igényes? Hát, hajrá szolgáltatók ! :-D)
Az ingatlanügyben kénytelen lesz a nyomozóhatóság intézkedni, és a végén kiderül, kinek milyen a matekja !
verőce21
@JAJMÁR: (11:04) És sorban állanak náluk, csak bejelentkezésre fogadnak. Olyan, hogy csak beesel az utcáról, kinéznek.
Nem lesz itt semmilyen "nyomozóhatóság", ha lenne megállapítaná amit leírtam.

(Fentit csak azért írtad, hogy Tied legyen az utolsó szó, azt nagyon szereted.) :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.