A kerettantervet módosító javaslathoz nyújtott be előterjesztést Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. Ennek értelmében a labdarúgás bekerülne az általános és középiskolai tantervbe mint kötelező tananyag – vette észre az Origo.

A focioktatás egyaránt vonatkozna a fiúkra és lányokra, méghozzá egyből az első évfolyamtól kezdve. Mint a lap írta: az előterjesztés évfolyamokra bontva, igen részletesen taglalja, hogy a heti két kötelező fociórán milyen tananyagot kell elsajátítaniuk a gyerekeknek.

A tervezet szerint a magyar népesség egészen 18 éves koráig tanulná a labdarúgást, és bár mindez 400 000 gyereket és 8000 pedagógust érint, „költségvetési egyenlegrontó hatása nincs”. Tehát Sipos Imre közoktatásért felelős helyettes államtitkár szerint nem kerülne plusz pénzbe az ehhez nyilvánvalóan hiányzó pedagógusok képzése, az infrastruktúra kialakítása vagy az egész tervezet eszközigénye.

115 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Clavigo
Hát vazzzze...Erre mit lehet írni ???
Sziszifusz
Fontos dolog a sport, de miért pont csak a foci.
Van aki az atlétikához vonzódik, van aki az úszáshoz, vagy a birkózáshoz illetve cselgáncshoz volna kedve. A kézi labda és a kosárlabda is szóba jöhetne.
A gyerekeknek a torna órákon egy kicsit bele kellene "kóstolni" minden elérhető sportágba, nem pedig egysíkúan csak a foci.
Kész téboly amit ezek művelnek.
hetöndöe
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
micfild
@Sziszifusz: Az elmebeteg minisztárnak ez a kedvenc sportja.. ezért betiltja a többit, a foci meg kötelező lesz.
Esküszöm ennyire elmebeteg államvezető még nem volt a történelem folyamán.
Balog csak szócső.
vonotok
Ha ez a Balogh meg gyóná bűneit , mennyi ideig kelen a papnak végighallgatnia a felsorolást???
micfild
@micfild: Már egy ideje azon gondolkozom, ha érzi majd a bukását.. mit fog felgyújtatni.. Budapestet, vagy Felcsútot?
nyanya001
Én megmondtam, hogy egy elmebeteg a miniszterelnök !
Clavigo
Te idióta Tokmánykergető,,nincs az a szint,,amit ne tudnátok alul múlni a sportosan dagadt ,csúzliszájú Gazdáddal együtt!!. Mondd már meg,,hogy a 6-7 éves kislányoknak miért kellene focizni tanulniuk,,heti kétszer ??
Kamcsatka
Elmebetegek gyülekezete kormányozza az országot. Tudjuk hogy kitől erednek a gondolatok.
Személy szerint imádom a focit. Remélem csak ebben hasonlítok "minden magyarok" fél-ázsiai
maffiavezérére. Hajrá Európa, hajrá norvégok!
zöldszem
@Clavigo:ma, 17:28 Mondjuk, addig sem gondol arra, hogy éhes-:(((
Eldanolásznak, focizgatnak, erkölcstanoznak... addig sem kell matekot tanulni, és enni sem kell.
Bitófára valók!!!
bencemacska
Ha nem lenne a gyerekek ideje ilyenekkel lekötve, még gondolkodnának!!!
És a gondolkodó ember viszont veszélyes ám!!!

Most akkor hány tornaóra lesz hetenként?
Minden iskolába egy Makovecz stadiont!!!
Clavigo
@zöldszem: Tényleg,,a "kötelező éneklést" már el is felejtettem,,szintén Balogpáter jegyzi az ötletet..A gyerek éhezés meg különben is egy életforma..
Nyuszicsibe
Ja majd a kiscsajok nekiállnak focizni !! Engem anno egyszer vettek be a fiúk focizni, azt mondták kevesen vannak. Bizonyítványosztás után ünneplőben voltunk még, beraktak kapuba, én meg folyton elhajoltam hogy ne legyek koszos. Ezek meg ordibáltak, hogy "de ne mondd hogy jaaajj" meg "de kiscsaj, rúgjál bele". Ú hát életem egyik tragédiája volt, hogy én kb. fél órát fociztam, soha többet.
Kamcsatka
@micfild: Budapestet, van már rutinja hozzá.
bencemacska
@zöldszem: Ez nem a saját lábon álló???
nevemnick
A rohadt életbe, még a végén minden iskola mellé még stadiont is építenél? Nem elég az amit már "elvettél" az országtól és a néptől? Az egészségügyet fejleszd, a minimálbért emeld, az adót csökkentsd! Eszement bagázs! (csúnyábbat írtam volna, de hát a neveltetésem nem engedi...)
bencemacska
@Nyuszicsibe: ma, 17:40

Én viszont nagyon sokszor beálltam a fiú futballcsapatba, de bármilyen posztra állítottak én mindig gólt akartam rúgni!
Én amondó vagyok, hogy lányoknak kissé durva sport!!!
hetöndöe
index.hu/sport/futball/2013/09/28/ennyi_maradt_ceausescu_futballkalandja_utan/

Őszintén remélem,hogy 20 év múlva a felcsúti stadion is így fog kinézni,elrettentő mementóként,hogy volt valaha Magyarországnak egy nem normális miniszterelnöke.
zöldszem
@bencemacska: A női válogatott sokkal többre vitte mint a férfi!
KERKA
Mi lenne, ha a nagyeszüeknek, valakiknek eszébe jutna, hogy nem kell mindent kötelezővé tenni, ha fakultatív lenne , egy kedvező csoportosítással mindenki azt a tárgyat választaná amihez kedve/ képessége van. Miért tudják ezt Norvégiában megoldani rugalmasan? Ott lehet választani,: testedzés, ének, képzőművészet, tánc, színház,informatika kreatív hobbi között.
Na persze, ott Norvégiában a gyerekek jól is érzik magukat az iskolában. És ennek még egy előnye van, mivel beépül a kerettantervbe, nem kell különórára járni a gyereknek és ingyenes. Mert ami az iskola profiljában van, azért nem szedhetnek külön pénzt
bencemacska
@zöldszem: ma, 17:52

Nem vitatom, de nekem sok kék-zöld foltom volt egy-egy "játék" után!
A tornatanárnő azt javasolta maradjak a tornánál és az atlétikánál!
joopapa
EMBEREK ÉBRESZTŐ EGY GYAKORLÓ ELMEBETEG VEZETI AZ ORSZÁGOT! Na de a sleppje se normális emberekből áll! Te balog inkább írni olvasni számolni kéne megtanítani a gyerekeket! A stadionok helyett inkább tornatermeket kellett volna építeni! "Sipos Imre közoktatásért felelős helyettes államtitkár szerint nem kerülne plusz pénzbe az ehhez nyilvánvalóan hiányzó pedagógusok képzése, az infrastruktúra kialakítása vagy az egész tervezet eszközigénye." Igen te debil, akkor ahol nincs futball pálya az iskolában akkor azok a gyerekek hol fognak focizni a liba legelőn?!
pbalage
Ez a Balog se tudja már, hogyan nyalja minél fényesebbre a more záróizmát.
Nyuszicsibe
@bencemacska: a szándék bennem is megvolt...:-) Te meg ügyes vagy. Nekem ma is addig terjed az érdeklődésem, hogy Totti a legszebb focista.
Clavigo
@KERKA: Ezeknek ez magas,,mint kacsának a farzseb...A Felsőcsutkai Nemzeti Tébolydában ,parancsra érzik jól magukat a gyerekek...és parancsra nem lesznek éhesek sem.
KERKA
@Mirabilis: mivel nincs gyónás a reformátusoknál, ezért mond ennyi marhaságot bűntetlenül:))
F_Viktor
Látom már, az alsó tagozatos oktatásában szerepel majd a Gyurcsányozás, EU-zás, multizás, míg a felsősök megtanulnak autókat, kukákat borigatani, felgyújtani, kirakatokat betörni, utcakövekkel célba dobni, házakat ostromolni, időseket felpofozni, majd vizsgán a rendőrök elleni attack...
zöldszem
kepkezelo.com/images/ql1h5tjna2ha78ri8ze1.jpg

Na de kifogja tanítani??? Minden suliba, lizinggelünk egy külföldi edzőt? Vagy aki a válogatottnál leszerepel jó lesz a gyerekeknek? Mi van, visszatoloncolják a szír edzőt?
Feraj49
Vajon a foci meg a mise kell a mai fiataloknak ? ! Volt róla "országos konzultáció" ?Mert minden sza---ról van,kivéve a fontos dolgokat./Ja azokra 5 perccel előbb adott már be kérdést valaki. pl. vasárnapi nyitvatartás/ Egyik sem viszi előre az "országunkat" egy élhetőbb ország szintjére. Ezzel akarja az ipart és a mezőgazdaságot fellendíteni ? ! Csak "elfedi" a valós problémákat az ország belső igazi gondjairól.
Kamcsatka
@nyanya001: Pszihopatológiai eset, de szerintem teljesen tudatosan visz vissza bennünket a feudelizmusba és a kilátástalangságba.
F_Viktor
@zöldszem: Írod:
"Na de kifogja tanítani???"

Nem kell ide külföldi szakértelem, Kubatov és a jobbik kinevelte már az edző palántákat:

propeller.hu/itthon/3169667-ezeket-agressziv-vandalokat-keresi-rendorseg
Macskaszem
Ezek teljesen megzakkantak. Jól futballozni csak szívvel, lélekkel lehet, a kényszerű, muszájfutballozás egy kalap szart sem ér. A mi focistáink mondjuk pénzért sem tudnak semmit, akkor muszájból mégis mit lehet várni.
Január
Van az iskolákban testnevelés ahol is sokféle sportot tanítanak, ha még egy sport kellene, akkor javasolnám bevezetni a kötelező sakk órát. Talán hasznosabb lenne, mint a foci, mert gondolkodásra, problémamegoldásra tanítaná a kis és nagy diákokat. /Csak halkan súgom meg, hogy van olyan iskola, ahol a gyereket sakkozni tanítják..., de ez nagyon kevés./
Persze, lehet hogy nem jó ötlet, mert a hatalomnak nem gondolkodó emberekre van szüksége, hanem "végrehajtókra" és bólogatókra.
zöldszem
@F_Viktor: "Nem kell ide külföldi szakértelem"
Már hogyne "kellene," hisz azóta mióta külföldi edzők vannak, a fociban is pont olyan jól teljesítés van, mint az egész országban...!
papa.49
Sőt össze is vonhatják a kötelező danászást, a focival, éneklés közben fociznak a gyermekek))))))))NYÁRON és TÉLEN MI LESZ, VAGY MINDEN ISKOLA MELLÉ ÉPÍTENEK FŰTÖTT PÁLYÁT, KAZÁNHÁZZAL MINT FELCSUTKÁN???
papa.49
@zöldszem: De foci az lesz, kérdés mikortól lehet a tökfejekkel focizni???
szettevette
Ez úgy hülyeség, ahogy van. Kérem aki nem szereti a focit, azt azzal, hogy minden lap lesz foci órája, még nem fogja szeretni!!! Csak magamról tudok példát venni. Nekem a foci, a kézilabda, kosárlabda, stb. nem tetszik. Nekem túl agresszív... Én jobban szeretem az úszást. Amikor csak saját magán múlik, hogy hogyan ér be a célba. Nem kell a másikat ahhoz agyon rúgdosni, elgáncsolni, hogy győzzön.
Szókrakész
Még jó, hogy nem a hegymászás az OV kedvence!
Az Alföld, sőt az ország nagy része nagy szarban lenne tornaórákon.
kutyahűség
Néhai bátyám így utálta meg az összes kötelező irodalmat. :( Csakhogy amíg a nyelv és az irodalom ma is él és virul Orbánisztánban, addig a foci 60 éve halott.
kkalman
Jó az elképzelés. Csak gratulálni lehet hozzá! Így lehet megutáltatni egy országgal a focit.
enslaved
A sportolást soha nem lehet elég korán elkezdeni, jót tesz az agynak is. Nagyon sok gyerek van már kicsi korban elhízva, és sokan otthon csak a gép előtt ülnek, nem úgy van már, mint régen. Minél több mozgást iktatnak be az iskolákban, annál jobb.
enslaved
@hetöndöe: Gondolom, te is csak ülve űzted a sportot kiskorodtól fogva...Persze tudom, a foci jelenti a legnagyobb problémát számodra meg általában másoknak is. Nem élsportolók kitermelése a cél, hanem maga a mozgás, és a sportok közül ha tetszik, ha nem, még mindig a foci a legnépszerűbb és a legtöbb gyerek által választott sportág. Ja, és női foci is van ám, vagy nem tudtad?
karma1
@Mirabilis: 17.21-re: Az a felsofoku oktatas, azert kell az altalanosban meg a gimiben focizni, hogy kesz falabu legyel az "Akademian"... (Azert az MTA neveben kikernem magamnak, mint tudos, hogy a nevet is alig leirni tudo falabu taknyossal egyutt emlegessenek, mint kutato, tanito tudost...:o(((
karma1
@Mirabilis: 18.04: Szerencsere nincs. De azert nem minden reformatus hulye, van, aki megmarad a vallasnal...:o)))) Ez a hulye balog meg belemaszik mint legy a levesbe...:o)))
Szókrakész
És az osztályzás hogyan fog menni?
Jobb lábbal dekázni, jobb külsővel kapura rúgni?
És ha én ballábas vagyok, akkor megbukok?
hetöndöe
@enslaved: Szertornáztam anno versenyszerűen.A focit meg tantárggyá tenni enyhén szólva is elmebeteg ötlet,olyan,mint a kitalálója.
A fociban lófaszt sem tud felmutatni ez az ország már több évtizede,csupán egy hibbant miniszterelnök akarja a saját hobbiját ráerőltetni egy egész országra.Agyrém.Meg az is,hogy minden ostobaságra bólogatsz,mint egy seggnyaló hülye gyerek.
enslaved
@hetöndöe: Minden olyan kezdeményezést támogatnék, ami a sportról szól, függetlenül attól, ki akarná bevezetni. Számomra meg az az agyrém, hogy mindent meg akarnátok vétózni, ami ugyan jó, de a Fidesz találja ki. Semmit nem fog ártani a gyerekeknek, ha heti két órában fociznak majd, az enyémek egyenesen örülnek neki már.
hetöndöe
@enslaved: Jó éjt,mára elég volt a hülyeségből.
A Lexust,meg a Qrbán képet el ne felejtsd lefekvés előtt megcsókolni!:-)
enslaved
@hetöndöe: Igazad van, elég volt a sok hülyeségből. Olyan ez, mint a kaja, az én gyerekeim sokszor kaptak és kapnak is itthon egészséges ételt, és érdekes módon semmi bajuk nincs vele az iskolában sem. Persze akik zsíros kenyéren meg mócsingos disznóhúson nőnek fel, azoknak van vele bajuk, ami a szülők felelőssége elsősorban, és ők valószínűleg a sportot sem tolerálnák, hiszen elhízottan nem könnyű mozogni...Na jó éjt, és nem szokásom a nejemen kívül mást megcsókolni, és Orbán képem sincs, okostóni.
Yoda69
Kotelezo foci, kotelezo enekles, kotelezo hittan.
Ez nagyon budos nekem.
Sziszifusz
@enslaved: 00:03
Arra nem gondoltál, hogy aki zsíros kenyéren és mócsingos húson nő fel, az nem azért fogyasztja ezeket, mert nem szeretne egészségesebb ételeket enni. Ezek az ételek olcsóbbak. A legtöbb családban nem futja egészséges ételre. Annak is örülnek ha mócsingot ehetnek.
silber13
9999.-4" Mint a lap írta: az előterjesztés évfolyamokra bontva, igen részletesen taglalja, hogy a heti két kötelező fociórán milyen tananyagot kell elsajátítaniuk a gyerekeknek" Módfelett kíváncsi vagyok a papnak is szar seggnyaló előterjesztett tananyagában foglaltakra...
evacica
Tényleg igaz, hogy a hülyeség nem ismer határokat, no meg a fagylaltozás sem!
silber13
érdemes elolvasni ezt az eszement kitalációt és lehet borzadni a seggnyalás ilyen mértéke láttán! Mert ez az, a javából!
nepszava.hu/cikk/1075628-ez-valami-vicc---kotelezo-lehet-a-foci
zöldszem
@enslaved:tegnap, 23:48
Nincs like!
Nem nem az a baj, hogy Fidesz szimpatizáns vagy, hanem az, hogy fanatikus!
Nem tudom mit szóltatok volna, ha a szocik idejében valamelyik miniszter a kertje végében stadiont épít, "füstöskisvonatocskával" lehetett volna megközelíteni, és teherszállító vagonba hordanák az épülő kazánházhoz az építési anyagot???. Vagy a felcsúti Mészáros mindenhez értő gázszerelő esete? A MNB eszetlen vásárlásai??
papa.49
@zöldszem: Szétverték volna az országot, hiszen láthattad mit tettek Pesten 2006. ban, neki ez a mostani tökéletes, itt benyalhat a langyos kakiig, őt ez tökéletesen kielégíti, nincs evvel semmi baj, CSAK NE LEGYEN KÖTELEZŐ MINDENKINEK))))))))Kínomban nevetek...
dr. prédikátor
Megjöt a sandakán ensalved!!! jelentgetünk???
papa.49
@zöldszem: Ezer tetsziket érdemelsz))))))))))
dr. prédikátor
@zöldszem: Ez nagyon jóóóóóóóóóóóóóóóóóó!!!
eszegfu
@enslaved: 23:48 Én is támogatom magát a sportot minden gyermek számára! Ezért van itt egy kis bökkenő is... jelenleg minden nap van tornaóra az ált. iskolákban (a többiről nem tudok), csak tornaterem nincs. Ezt akarták "kiváltani" uszásoktatással, ami szintén nehezen megoldható, mert nem elehet ennyi gyereket "beosztani". Focipálya sincs... mert ugye senki nem gondolja komolyan, hogy egy nagy stadion kihasználatlansága miatt engedik, hogy a gyerekek arra a "drága, zöld gyepre" egyáltalán rálépjenek?! Nem lehetne valami olyasmit kitalálni, hogy a gyerekek 1 része uszik, 1 része focizik, 1 része szertornázik...kinek mihez van kedve? Vagy pl. nem lehetne valamiféle "szakköröket" összehozni a d.u.-i órákra, amikor szabadok a termek?!
És mondjuk mindezt "ingyen", a gyerekek egészséges fejlődéséért?! Pontosan azért, mert a gyerekeknek pont elég "kötelező" órája van, ami egyfolytában bővül ujabb és ujabb tantárgyakkal, ami ma már szinte "elengedhetetlen" (informatika, idegen nyelv). Arról nem beszélve, hogy szerintem az uszás tudásuk esetleg még az életüket is megvédheti 1x...Legyen számukra öröm a délutáni "edzés" kedvenc sportjukban ... sokkal többet használna, mint ez a kötelező foci!
dömdödöm
Détári: "Magyarország már nem futballnemzet" Neeeeeem e ???
Ez csak a kezdet , Nagypapáknak ,nagymamáknak is kötelező lesz elméleti és gyakorlati oktatásban való részvétel . :-)
aremy
@dr. prédikátor: szerintem a tavaszi is ő volt!!!
kamazuka
Nagyon remélem, mire gyermekem iskoláskorú lesz addígra TI már nem lesztek hatalmon!
Aki Én
@enslaved: Szandi!Több sebből vérzik amiket mondasz. Szokás szerint épp csak a lényeget nem érted megint.
De a lényeg, hogy nem az beteg, aki az ilyen híreket kritizálja, hanem aki ostobasága okán nem is érti.
magyarbakancs
"Kötelező tananyaggá tennék a focit az iskolákban."
A nemzeti hülyeség határtalan.
Mindenki olyan szinten focizna, mint Orbán úr akkor a bányász béka segge alatt lennénk 1000 méterre.
A jelenlegi színvonal 800 méter.
eszegfu
@magyarbakancs: 9:43 Igen a "tengerszint alatti" magassága ennyi!
eugen4402
Csak javaslat: Besenyei Péter visszavonult, aki több nemzetközi sikerrel büszkélkedhet, mint a magyar focisták az utóbbi 30 évben összesen. Ha már álmodunk, akkor fűtött futballpályák helyett álmodjunk műrepülőgépekről, és az iskolákban tanítsanak aerodinamikát. :-)
nezelodo
Képzeljük el, ha a Kádár sakkozó félbolond lett volna, most sakktábla lenne az egész ország?
silber13
@KERKA: 18:09-re: naná, hogy nem törődik a gyónással, mert ugye abból indul ki, hogy a Teremtő úgyis megbocsájtja viselt dolgait, hiszen ez a mestersége!
zöldszem
@nezelodo: Sakkbábút sikerült hátrahagynia!

kepkezelo.com/images/q77yebxs96gkscl88jyl.jpg
Csak egy "paraszt" aki királynak képzeli magát!!!vagy hiszi hogy király!Fényt kapott a sötét paraszt!!
szettevette
Eszembe jutott még valami ezzel kapcsoltban. A kötelező olvasványokat se szeretik a gyerekek. Ezér nem olvasnak Jókait, Gárdonyit, stb. Amint nem kötelező, egyből tetszik.
Így lehet ez a focival is.
papa.49
@zöldszem: Nagyon találó a kép)))))))))
eugen4402
@szettevette: Biztos, hogy többen megszeretnék, ha szigorúan tiltanák...:-)
Fradigege
Benyalt rendesen a lelkész úr. Nézd főni, mit javasoltam. cupp-cupp. Jaj, de jó lesz főni, hogy minden gyerek a te hobbidat fogja tanulni. Húúú, de jó vagyok... Hízelgős fürdős krv ez a Balogh.
justhpeter
@Fradigege: Balog nem néz tükörbe. Még a végén meglátná saját szája szélét. Vajon Isten szolgájának van-e még lejjebb ?
herczeg0210
Jó ma fénykép! Csak nem tudom melyik a feje?
eszegfu
@szettevette: 13:14 Azt gondolom: Nálad az igazság! Ahogy kötelezővé tették az orosz nyelvet, minden gyerek utálta... többek között én is...
sentinel216
Mit gondoltok, miből fognak megélni, a vasútépítő felcsúti király és a fociba beépült nagy emberek. Nevelni kell az árucikket, amit aztán lehet adni - venni itthon és külföldön. Mészárosmészáros disznókkal kereskedik, főnöke futballistákkal.
papa.49
Az emmi megint meghátrált, ez a lökött páter időnként bedob valamit a köztudatba, ha sokan és nagyon hőzöngünk ellene, szépen korrigálja...)))))))))))
enslaved
@zöldszem: @Aki Én: @eszegfu: Mára kiderült, hogy ez a hír sem volt igaz, csak a balosok hírére már ugrott is a tömeg. Nos, ki is nem ért semmit, kedves Aki Én?
zöldszem
@enslaved: ma, 07:53-kor irt kérdésemre 19:11 es válaszodnak annyi köze van, mint gumicsirkének a kinder tojáshoz.
Nos még egy pár kérdés, hátha lesz válasz is.
Te hogy a szarban nőttél fel? Burgonyás csicsókát,fokhagymás harcsa aprót ettél ? Magvakat rágtál? El volt téve a só-bors-cukor tartó az asztalotokról? Csak úgy egészségileg! Nem sportoltál? Hogy nem szoktál rá a cigire, mikor úton-útfélen árulták, szívták?
kkalman
@enslaved: tegnap, 23:48 Arra nem gondoltál, hogy nem minden gyerek szereti a focit? Sokan vannak, akik inkább mást sportolnának. Én fiatal koromban kerékpároztam, gyalogoltam hosszú távokon, eveztem, úsztam. A focit rühelltem a futással együtt. Szenvedés volt a tornaóra, mikor focizni kellett nagy pályán egész órán keresztül. Ez a mai gyerekeknél is megvan, a legnagyobb hülyeség a focit erőltetni nekik.
hetöndöe
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
dömdödöm
Egy ilyen láma =( vak ) vezetőkkel teletűzdelt országban nem érdemes a gyereket footbaloztatni .
A Sevcsenko gyereket próbajátékról küldték haza nyíregyházáról mondván ez nem üti meg a szinvonalat . Köszönjük szépen utólag is a szakembereknek ! :-((((((

Andrij Mikolajovics Sevcsenko (ukrán betűkkel: Андрій Миколайович Шевченко; Dvirkivscsina, 1976. szeptember 29.) visszavonult ukrán labdarúgó. 63 góljával Filippo Inzaghi és Raúl mögött ő az európai kupák történetének harmadik legeredményesebb játékosa.

Sevcsenko mind egyénileg, mind csapataival rengeteg címet gyűjtött be, ezek közül is kiemelkedik a 2004-ben megszerzett Aranylabda (melyet Oleh Blohin és Ihor Belanov után harmadik ukrán nemzetiségűként nyert meg), illetve az AC Milan csapatával begyűjtött 2003-as Bajnokok Ligája-elsőség. Ukrán, olasz és angol klubjaival sok más egyéb trófeát is sikerült megszereznie.

Sevcsenko 48 góllal az ukrán válogatott történetének legeredményesebb játékosa. Kapitányként a legjobb nyolc csapat közé vezette országát a 2006-os világbajnokságon, ahol a későbbi győztes olasz válogatott parancsolt megálljt nekik.
enslaved
@zöldszem: Én nem szarban nőttem fel, és soha nem is voltam szarban, mivel az életemet nem azzal töltöttem, hogy kifogásokat keressek a problémákra, hanem megoldottam.
enslaved
@hetöndöe: Akárki is az, nagyon jól teszi, ha a trágárkodást nem tűri. Egyébként szerintem a modik sem díjazzák.
enslaved
@kkalman: Nem fogja senki rájuk erőltetni, és az iskolákban inkább a kis pálya dominálna.
hetöndöe
@enslaved: Az öndicséret büdös,nem kicsit,nagyon is!:-)
kkalman
@enslaved: ma, 20:36 A kis pályán is utáltam a focit. És elárulom, de csak Neked, a fiam, ugyan már felnőtt, ugyanúgy utálja a focit, mint én. Pedig nem tettem semmit azért, hogy utálja, és nem ütöttem volna agyon, ha focizni szeretett volna.
zöldszem
@enslaved: " hogy kifogásokat keressek a problémákra, hanem megoldottam."
Pfúúúúú, vazze ezt kérdeztem?
enslaved
@zöldszem: Semmi említésre méltó kérdést nem tettél fel.
enslaved
@kkalman: Van ilyen. Én rengeteget fociztam gyerekkoromban, még kapus is voltam, pedig nem én vagyok Bajnai:-)
zöldszem
@enslaved: Higgadt, tartalmas a kérdéseimre választ adó komment.:)))))))))
enslaved
@zöldszem: Engem egészséges életmódra neveltek, és bizony sportoltam világ életemben, a cigire meg a piára rákényszeríteni sem tudtak volna. Nem ültünk naphosszakat a gép előtt, mint azt sok mai gyerek teszi, mert akkoriban még a szülők valóban szülők voltak, és foglalkoztak, szerették a gyerekeiket. Van két szomszéd gyerek, akiket képtelenek az én gyerekeim a térre elhívni mondjuk focizni, mert még éppen nem tudták megölni az egyik játék főellenfelét. Anyuka pedig csak mosolyog...
zöldszem
@enslaved: Na látod, ezt kérdeztem, már az előző (7:53) hsz-nál is. sportoltál úgy is, hogy nem volt kötelező, felnőttél a nem reform kaján. Úton- útfélen lehetett cigit venni és még sem cigiztél. Viszont egyet értesz a trafik mutyival, a földmutyival... mindennel. Ha a szocik lopnak az baj ha Fidesz az nem. Egyetértesz, a felcsúti kisvasúttal, nincs gond Mészáros meggazdagodásával, a MNB esztelen vásárlásaival. Szerinted minden rendbe ezekkel?!
Napi tornaóra tornaterem nélkül, napi énekóra, zenetanár nélkül, hittan erkölcstan... és a kölyök analfabétán jön ki a nyolcadikból...
papa.49
@zöldszem: Hagyd, ÉRTELMETLEN, soha nem fogja elismerni hogy a másiknak van igaza...
enslaved
@zöldszem: Mészáros esetében tévedsz, az tényleg abszurdum.
enslaved
@papa.49: De igen, ha valóban igaza van.
eszegfu
@enslaved: 19:11 Lehet, hogy az egész "nem igaz"... ez a kommunikáció! Azt hiszem most Te "futottál lukra". Nézd meg a cikk első mondatában lévő Balog úr "előterjesztése" résznél a tervezetet (meg lehet nyitni, PDF-ben már "konyhakész"... pontosan ilyen formában teszik közzé a közlönyben)! Ott bizony az általános iskolások minden osztályára lebontva láthatod: bizony kötelezőnek szerette volna... ugyanis a "keret tanterv" ezt tartalmazza. A másik -- talán nem elhanyagolható és bennem felmerült -- kérdés: ha nem lett volna kötelező, akkor "választott" sportként az osztályok 1 része megy focizni, a másik részével mit csinálnak?! 2 pedagógus kellene akkor 1 óra megtartásához... nem?!
Aki Én
@enslaved: 19:11 Na látod, ezt sem érted. A hír igaz, a Balogh nevű alak terjesztette elő. Tudod, ö a fidesz-kdnp embere...
AZ, hogy a sok felháborodás láttán már tompítanak, az kicsit sem a te véleményedet igazolja. Itt az a kérdés, ki hogy reagál egy-egy hír hallatán. Te megint lebőgtél a demagóg, lényeget elkerülő mellébeszéléseddel. Sajnos beigazolódott, hogy minden hihetetlen kategóriájú hír igaz lehet manapság. Te védtél egy olyan ostoba butaságot, amit mára már maguk is újragondoltak. Ha nem is igaz a hír, akkor mit is védtél oly bőszen???
Na, ki nem érti???
kukac50
A parlamentben meg kellene heti 5 órában tanítani a becsületességet emberséget és az ember szeretetet tiszteletet!
enslaved
@Aki Én: A foci eddig is benne szerepelt abban az iskolában is, ahová az én gyerekeim járnak, heti egy órában, szóval nem olyan nagy dolog ám ez mint azt te meg a hasonszőrű társaid felfújjátok. Hiába, akinek a gyűlölködés a lételeme, az ennyire képes...
enslaved
@eszegfu: Nem kell két pedagógus, a többiek gyakorolhatnák a futást:-)
eszegfu
@enslaved: 21:41 Ötletnek nem rossz, de nem gondolhatod komolyan, hogy a "többieket" felügyelet nélkül lehet hagyni, akár még futás közben is?! A gyerek egyedül, esetleg 1 társával még lehet "felelősségteljes", de ahol már akár 3 gyerek, vagy ennél több van, bizony állati nagy hülyeségekre képesek... szerintem. Nem hiszem, hogy bármelyikünk örülne, ha a nem focizó gyerekem felügyelet nélkül maradna. Viszont arra nem válaszoltál, ill. nem ismerted el, hogy Balog igenis kötelezővé tette volna a focit...pedig itt erről van szó!
Aki Én
@enslaved: 21:40 Igen, a gyűlölködő lételem erre képes. Sajnos nem tudod értelmezni a híreket, és azokkal gyűlölködsz, akik nem néznek mindent egysíkúan, agyatlan elfogadással.
A foci már a gyerekem óvodájában is szerepel heti egy órában. Mint ahogy torna, hittan, néptánc is. Nem a lehetőséggel van a baj, hanem a kötelezővé tételével. A kötelező mozgás nagyon jó és egészséges dolog, de ez miért kellene, hogy a foci legyen? Helyettem és főleg a gyerekeim helyett senki ne döntse el, hogy mihez van kedve, tehetsége.
Nem tudom milyen gyűlölködést látsz ebben? Talán inkább az van ami lenni szokott: Nem érted...
enslaved
@Aki Én: Én mondjuk a hittannak nem örülök, de nincs mit tenni. Erkölcsöt ugye itthon is megtanulják, mert azt nem máshol kell (ene).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.