A Fidesz és a KDNP arra vár választ, hová tűnt az a mintegy 900 millió forint, amelyet Gyurcsány Ferenc az érdekeltségébe tartozó vállalaton keresztül hengergumizó cége értékesítésével szerzett.

Hollik István, KDNP-s országgyűlési képviselő, aki a Fidesz és a KDNP véleményét ismertette hétfői sajtótájékoztatóján, azt mondta: erős hiányérzetük támadt olvasva Gyurcsány Ferenc vagyonnyilatkozatát.

Felidézte, hogy Gyurcsány Ferenc vállalata a közelmúltban hamincszoros áron eladta a hengergumizással foglalkozó cégben meglévő többségi részesedést, és ezért majdnem egymilliárd forintot kapott. Az ellenzéki politikus sajtónyilatkozata szerint ugyanakkor ezt az összeget osztalékként kívánta felvenni – mondta Hollik István.

A Fidesz és a KDNP arra vár választ, hová tűnt a vételár, ugyanis a politikus vagyonnyilatkozatában ez az összeg semmilyen formában nem szerepel. Az is érdekes, hogyan "kaszálhatott" ekkorát a DK-elnöke, de ha már így történt, az adás-vétel után hová tűnt ez az összeg – jegyezte meg Hollik István.

Az ügyletet tipikus Gyurcsány Ferenc-féle privatizációs mutyinak nevezte, aki közvetett állami hitelfelvétellel, közel 30 millióért szerezte meg a céget.

Kérdésre a kormánypárti képviselő azt mondta: a magyarországi vagyonnyilatkozatok rendszere az egyik legszigorúbb az unió tagországain belül, és ez a forma véleménye szerint megfelelő. Felidézte, hogy a közelmúltban módosították a vagyonnyilatkozatok rendjét, és nemcsak képviselőknek, hanem a hozzátartozóknak is le kell adniuk ilyen dokumentumot. Az ebben szereplő adatokat a hatóságok ellenőrizhetik – jelezte, hozzátéve: érdemi kritikát, amely megfontolásra méltó lenne, nem hallott, de ezzel együtt minden javaslatra nyitottak.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kakaósbögre
asszem ebből megint bukta lesz,narancsosok.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kakaósbögre
asszem ebből megint bukta lesz,narancsosok.
coni
Nem gondoltam, hogy visszasírjuk, hogy valaki beismeri, hogy hazudtunk reggel, délben, este,

majd nekilát a gazdasági reformoknak és nagy elosztórendszerek átalakításának (akár vizitdíjjal, tandíjjal, nyugdíjadóval) amíg nem késő.
pbalage
Nagyon sajnálom ilyenkor a fideszeseket, amikor csak annyit tudnak mondnani, mint a óvodai kiscsoportosok szoktak, hogy például
"Az mind te vagy hát én mi vagyok?"
aztán még szokott lenni a
"Bebeeee" is (jobban teljesít)
és a
"Most jól megmondalak apukámnak és szét fogja verni a fejét a te apukádnak!!!"
(orbán viktorka polt péterkére hivatkozva)
Szókrakész
Mi pedig a nyugdíjpénztár, állami vagyon, eu-s pénzek milliárdjait.
nevemnick
Ekkor barmok, mint ezek a fideszesek!

www.origo.hu/gazdasag/20160111-hengergumizas-gyurcsany-ferenc-dobrev-klara-altus-portfolio-beta-roll-bottcher-gmbh.html

,,A Böttcher GmbH 2016 JANUÁRI HATÁLLYAL MEGVÁSÁROLTA AZ ALTUS PORTFÓLIÓ KFT-TŐL és a menedzsment két tagjától a Béta-Roll Zrt. 88 százalékos részvénycsomagját, 4 millió eurós cégérték (1,2 milliárd forint) figyelembevételével, írja közleményében a Béta-Roll. A cégadatbázis szerint az Altus részesedése 75 százalék volt a Béta-Rollban, ebből következően...
Szókrakész
De miért nem az évi 1000 milliárdos NAV hiányt, A Quaestor száz milliárdokat keresik?
Clavigo
@Szókratész.--Az meg van..biztonságban..Azt felesleges keresgélni..
human
@coni: Orbán szerintem pont erre utazik. Lezülleszti az oktatást, egészségügyet annyira, hogy mi kérjük magunktól a fizetős egészségügyet.
human
@Szókrakész: Mert azt pontosan tudják, hogy kinél van.
Szókrakész
@Clavigo: De legalább matatnának, úgy tennének, mintha...
Macskaszem
Engem inkább az érdekelne, hogy hol van az 500 milliárdos orbán vagyon, amit tőlünk méltóztatott ellopni.
wagabund
@Macskaszem: na, ez már egy iránymutató becslés...szép summa...
..ha lenne kedvem, csettintenék...
coni
@human: Sem a nyugdíjrendszer, sem az oktatás, sem az egészségügy nem fenntartható a jelenlegi módon. A népszerűség okán hallogatták a szükséges átalakításokat és ha a jelenlegi kormány tovább halogatja, sőt még több pénzt vesz ki belőle, akkor hamarosan működésképtelen lesz.
Szerintem a 2 szintű egészségügyi ellátás lenne működóképes: alapellátás ingyenes, emeltszintű ellátás (ugyanabban az eü-i intézményben) kiegészítő biztosítással. A már nyugdíjasoknak kifizetné az állam a kiegészítő biztosítást, a később nyugdíjbamenőknek már nem.
(Gyanakszom, hogy azért építik le az egészségügyet, mert sok új beruházó tűnt fel a privátklinikák környékén).
human
@coni: Biztos ott toporognak már a küszöbnél szerintem is.
Dr. Felipe
Hahaha. A földrabló g..ik keresik a Gyurcsány millióit? Először a csuti mészáros alvilági üzletember elgurult milliárdjait keressék meg elvtársak amelyek már a tudatáig sem jutottak el mert már annyit harácsolt össze a g..inek.

Aztán majd ha megtalálták elvtársak és visszatették ahonnét ellopták, akkor rátérhetünk a Gyurcsányra is.
cs.n.
Lehet, hogy hülye vagyok ehhez, de itt egy cégről van szó, nem egy személyről. A vagyonnyilatkozat pedig személyekre vonatkozik tudtommal. Akkor miről beszél ez a Hollik? Különben is, a főnöke, Orbán olyan pancser, hogy még miniszterelnöki fizetés mellett is adóssága van, ezzel szemben Gyurcsány legalább nem közpénzből vigéckedik.
Eriksson
Talán nem fizette be a jövedelemadót se? Lehet, hogy el se adta a hengergumiját?
verum
Miért?
Az adófizetők pénze, meg az eu-s pénz már elfogyott?
Még jó, hogy nekem nincs milliós jövedelmem...
Szókrakész
@Macskaszem: A récsöl telefonjában volt.
Mit gondolsz, mostanra miért gatyásodott így le Orbán?
És miért keresték olyan elánnal a telefont?
szaboria1
Először is az adás vétel szerződése lett az idén megkötve azt, hogy a kifizetés mikor lesz általában más időpontban történik. A vagyon nyilatkozat idején lehet, hogy még nem történt meg a kifizetés.
nemzeti_nyugdíjas
Van pofájuk a fideszeseknek keresni Gyurcsány vagyonát? Hogy a szemük nem sül ki? Gyurcsány üzletember. Neki a vagyona gyarapodik a tudása után.
idppp
Nem lehet ekkora marha a KDNP-és képviselő! Nyilvánvalóan a szarkeverés, az agymosottak további hülyítése a cél! Minden gyerek tudja, hogy ez az idén realizálódó pénz csak a jövő évi bevallásban szerepelhet!
Desischado
Beájultam Nyanya linkjén. 48 ezer milliárd forintot mentettek offshore lovagok magántőkébe különböző adóparadicsomokba! orbán mikor akar elszámolni az összelopott kb 500 milliárdos vagyonnal, amit 25 év alatt a feleségével összelopott maguknak? Na ez itt a kérdés!
szaboria1
Fideszesek a 2015 év bevallásáról van szó nem a 2016-ról. Már orvosi eset lett nálatok a Gyurcsány fóbia.
RonaGyuri
@szaboria1: Ugyan már miért is számítana, egyébként is magukból indultak ki!
A patás ördög egyik cége eladta az egyik érdekeltségét, ők meg az ő zsebébe keresik a pénzt!
Dr plágium
Először keressék meg a lenyúlt eus, és egyéb közpénzeket a saját berkeikben...aztán lehet ugatni, vagy elásni magukat.
szaboria1
Több hírportálon is nevetség tárgya lett a fideszes mert még azt sem tudja miként kell bevallani a 2015-ös évet.
nezelodo
Ez az ájtatos keresztény jó lenne ha végigolvasná az összes érintett vagyonnyilatkozatát, és ha már nem csiklandozza a röhögés a párttársai bevallásait olvasva, akkor meséljen. Esetleg a mangalicamilliárdokat is áttekinthetné, vagy a barackmagos ügyleteit, az áfacsalásokat a disznóhúsnál (kik is az ilyen csalásgyanús tevékenységet folytató cégek tulajdonosai?), vagy a ledes rokonok ügyeit, és a végtelenségig sorolhatná aki ismeri őket. Aztán ha megteremtette az egyensúlyt, menjenek feljelentést tenni, ahogy ők cinikusan javasolni szokták.
kukac50
Engem Mészáros Lőrinc,Lázár János,Rogán Antal, és Szíjártó vagyonosodása jobban érdekel mint Gyurcsány pénze!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.