Radikálisan csökken a legfontosabb élelmiszerek általános forgalmi adója és tovább nő a kétgyerekes családok adókedvezménye 2017-ben a jövő évi költségvetési javaslat szerint – mondta a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter vasárnap a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Az áfacsökkentés a nyugdíjasoknak kedvez

Rogán Antal közölte: a tej, a tojás és a baromfihús áfájának 27-ről 5 százalékra csökkentése növeli a nyugdíjak értékállóságát, mert a legfontosabb élelmiszerekből a nyugdíjasok fogyasztják a legtöbbet.

Hozzátette, hogy a sertéstőkehús esetében, amelynek januárban csökkent 5 százalékra az áfája, pozitívak a tapasztalatok, csökkentek a fogyasztói árak.

Lakásonként hárommilliós támogatás

2017-ben érnek be az otthonteremtési intézkedések. A kormány százmilliárd forintot szán a lakástámogatások nagy volumenű növekedésére, az áfacsökkentésre, a családok otthonteremtési kedvezményére és a támogatott hitelre. Beindul a nemzeti otthonteremtési közösség is, amelynél további hárommillió forint körüli támogatást lehet kapni lakásonként – mondta a miniszter.

Szárnyal az egészségügy és az oktatás

Rogán Antal kiemelte: 100-100 milliárd forint többletforrást szán a kormány az egészségügyre és a közoktatásra.

A közoktatásban folytatódik a pedagógusok béremelése, tartósan rendezik a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) körüli problémákat. Az egészségügyben tartós béremelési programról tárgyal a kormány az érdekképviseletekkel. A kabinet többéves béremelési programot szeretne felvázolni 2017-2018-2019-re – közölte a politikus.

Hozzátette: ha jól áll a 2016-os költségvetés, akkor elképzelhető, hogy ennek egy részét előrehozzák idénre.

Ezt a következő két hétben vizsgálja meg a kormány – jegyezte meg Rogán Antal.

A szokásos riogatás is megvolt

A miniszter rendkívül veszélyesnek nevezte Brüsszel javaslatát az európai menekültpolitika megújítására, mert az a bevándorlás csökkentése helyett arról szól, hogyan lehet legalizálni és törvényessé tenni a migrációt, valamint kivenné a bevándorláspolitikát a nemzetállami hatáskörből.

Állandósítaná a bevándorlást Európába, ha Brüsszel döntene a betelepítendő emberekről, akiket kötelező kvóta alapján osztanának szét a tagállamok között. Magyarország ezt szuverenitási kérdésnek tartja, ezért javasolja a kormány, hogy legyen népszavazás a témában – jelentette ki Rogán Antal.

Elmondta: jó lenne közös álláspontot kialakítani a V4-országokkal (Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Csehország) a magyar kormányfő tízpontos javaslatairól a schengeni egyezmény megújítására.

Erről a jövő hét elejére várható egyeztetés az érintett országokkal – tette hozzá Rogán Antal.

A javaslatok között szerepel az erősebb határvédelem, a gazdasági bevándorlók és a menekültstátuszra jogosult emberek szétválasztása, valamint megengedné, hogy egyes országok a gazdasági problémákat, munkaerőhiányt bevándorlással oldják meg, de a migrációt ne lehessen másokra kényszeríteni – ismertette a javaslatot a miniszter.

A vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény visszavonásáról elmondta: az egy évvel ezelőtt kitűzött célok közül a gazdasági természetűeket elérték, nőtt a forgalom és a foglalkoztatottság a kiskereskedelemben.

Azonban nem sikerült igazán a multiktól a kisebb cégek felé terelni a vásárlókat, és az emberek sem fogadták el a tilalmat, ezért döntött a kormány úgy, hogy visszavonja az intézkedést – mondta Rogán Antal.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Arrogáns tonyó! nektek már beköszöntött a Kánaán !!!geci!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
perfekt
Nem tudja valaki -ennek a birkának a pontos lakcímét? Küldeném az idegbeteg gondozó rohamkocsiját.
dr. prédikátor
Arrogáns tonyó! nektek már beköszöntött a Kánaán !!!geci!!!
eszegfu
@perfekt: Csak óvatosan... talán már "közveszélyes"... akár csak a nyilatkozata!:)))
simmering73
Rendben. Néhány évvel ezelőtt kolbászból font kerítést ígért a pirospöttyösseggű félázsiai haverod. Azzal mi lesz? Hogy sülne le a pofátokról a bőr.
volvós
Kis bu...i parasztgyerek Nektek már évek óta " kánaán "
van, csak vigyázz, mert a kánaánban is vannak lámpavasak !!!
adrenalink
Mennyivel fog tágulni a lakásod alapterülete? Tudom, az a fránya globális felmelegedés...
Január
@Horizont: Közeledik a választás,és nagyon szegény az, aki ígérni sem tud.
Mondott néhány életszerütlen dolgot is: Pl. a tej, a tojás és a baromfihús áfájának 27-ről 5 százalékra csökkentése növeli a nyugdíjak értékállóságát, mert a legfontosabb élelmiszerekből a nyugdíjasok fogyasztják a legtöbbet. Honnan veszi, hogy egy nyugdijas csak ezeket a termékeket fogyasztja? Fogyasztanának azok marha bélszínt is, ha nem lenne olyan kevés a nyugdíjuk amibe belejátszik, hogy módszeresen értékteleníti el a hatalom a forintot,. Ugye volt ilyen néhány?
Csak a retorika szintjén értékállók a nyugdíjak, a valóság ennek az ellenkezője. Ja, örüljenek a nyugdíjasok, hogy még nyugdíjat kapnak. Ugye?
Január
@adrenalink: Ez az lakás alapterület tágulás is csak a hatalomképviselőit jellemzi valamilyen oknál fogva, tovább nem gyűrűzik. :((( A kór különösen a vagyonbevallások idején támad.
Mézike
" szárnyal az egészségügy és az oktatás"...
Hát tényleg nagyon elszállt már az agyuk a tanároknak, és a doktoroknak , ápolóknak a reformjaitoktól.
papa.49
,,Tonyo apádnak is kár volt érted a gatyát letolni,,))))))))))))))))
Na ide figyelj te hülye majom pasaparki geci, mikor még annyi idős voltam mint most te 2-3 kg. disznóhúst evet meg a család 6 fő egy vasárnap, most ketten a nejemmel a Lidlben veszünk 0.5 kg disznóhúst tök mindegy milyent és KÉTSZERRE PONT ELÉG, ÉRTED TE TÖKHÜLYE KOTONSZÖKEVÉNY!!!
volvós
@papa.49: 14:39

...de ne feledjük, ezek a g...ik nem fogják megélni ezt a kort !!!
Beledöglenek a gazdagságba, vagy lógni fognak a lámpavason !!
papa.49
@volvós: Megyek segíteni felhúzni őket)))))))))))))
eszegfu
@Január: @Horizont: Valószinüleg abból indult ki, hogy a csirke far-hát is mennyivel olcsóbb lesz... mert ugye az is "baromfi" hus és "hallotta", hogy a magyar nyugdijasok ebből fogyasztják a legtöbbet!:)) Arra azért kiváncsi lennék: ha már nem lesz ilyen "nagy" ember, akkor ennyi ésszel mit fog csinálni a vállalkozói szférában?!
Rózsika Hatházi
@perfekt: ma 12:28. Címezd nyugodtan a Pasa parkba, biztos megtalálja a postás valamelyik újonnan keletkezett szobájában. :))))
Törölt felhasználó
Úgy látszik Rogán ránézett egy-két csíkra Deutch-al..:)
Rózsika Hatházi
Figyuzz tóni! Laktóz érzékeny vagyok, tehát leszarom a tej áfacsökkentését. Nem szeretem a csirkefarhátat, sem a csirkemellet. Nem beszélve arról, hogy az őstermelő, tudod amelyik igazi kapirgáló csirkét tenyészt, az nem fogja sokkal olcsóbban adni. Azt mondod, hogy a nyugdíjasok jól járnak? Szerinted igen, legalább nem emelitek a nyugellátást, erre hivatkozván. Mit mondjak, az idei 1,6 % olyan jól esett, azt sem tudom mire költsem azt a sok pénzt. :))) Szárnyal az oktatás meg az egészségügy? Bruhaha! Akkor nem is értem, miért sztrájkolnak a tanárok. Biztos nem tudják jódógukban mit csináljanak. Egészségügy. A minap kellett időpontot kérni az uramnak, nyaki ultrahangra, ugyanis pár éve stroke-ja volt a szentemnek vénadugulás miatt. Akkor azt mondta a gyógyász, hogy akkor kell vele foglalkozni, ha 90 %-ban lesz eltömődve. Januárban 80% volt. Érted? Visszatérvén az időpontra, kapott is május végére. Szemészetre sem akkor kér időpontot az emberfia, amikor felemeli a telefont nem ám. 14-én azt mondják, hogy 20-án telefonálj. Ez milyen szárnyalás?
A vasárnapi boltzárral kapcsolatban pedig az a véleményem, hogy ti hülyének nézitek a népet. Pro primo: odaszóltatok a kúriának, hogy vegyék be a szocik népszavazási kérdését, mert már az egész ló kilógott. Pro secundo: semmi egyeztetés nélkül bejelentettétek, hogy vasárnap kinyitnak a boltok, ami a dolgozók hátrányát illeti, aljas módon rátoltátok az ellenzékre. Nem sikerült a multik forgalmát a kisebb cégek felé terelni? Te féleszű, van fogalmad arról, hogy a kisboltok jóval drágábbak, mint a multik? Én nem végeztem ugyan egyetemet , de rajtad sem látszik meg. Tudod, az lenne a legjobb, ha eltűnnétek mind a francba orbánostul, kósástul, lázárostul, balogostul, kövérestül...stb.
perfekt
@Rózsika Hatházi: Szia:én nem a postásokat akarom,küldeni,hanem,a kényszerzubbonyos ideg gondozókat.
nemzeti_nyugdíjas
Hurrá!!! Olcsóbb lesz a csirkefarhát. Hát nem öröm az élet ilyen jó kormánnyal? Az nem baj, hogy megdöglünk mert a kórházaink helyett a stadionokat fontosabbnak tartják, de legalább csirkefarháton nem kell annyira spórolni. Jöhet a jóllakottság. Hogy szakadjanak meg!
kakaósbögre
eddig ugye minden évben eljött.aztán mégse.a gyurcsánymiatt,ja.
eugen4402
Nincs néhány elírás ebben a hírben? Pl. a "szárnyalás" az szarnyalás, a Kánaán pedig kánkán akart lenni, a tv2 tánckara már napok óta azt gyakorolja...
Borsodi
Nektek már évek óta eljött,nekünk ilyen munka és fizetés mellett soha ti egy hónap alatt kerestek annyit a pofázással,mint mi Borsodban egy év alatt.Akkor lenne kánaán
ha eltakarodnátok a picsába.Hú felidegesítettem magam!
www.youtube.com/watch?v=bgdqSTMh378
adrenalink
@Január: 14:23-ra Szerintem meg a vagyonbevallás után támad, amikor a hitetlen gyaurok kételkedni kezdenek annak tényszerűségében...
bretagne
A nyugdíjakat nem emelik, akkor legalább az áfával "kedveznek". Közeledik a választás, most "hízelegnek" azembereknek. Kánaán? Röhögnöm kell.
pbalage
A Tóni véletlenül összekeverte a kánaánt a kánikulával (egymás mellett vannak a szótárban)
Na az valóban rövidesen be fog köszönteni.
Szókrakész
A liberalizmus megbukott.

www.168ora.hu/globusz/liberalizmus-halott-144689.html

Akkor miért kánaánoznak egy illiberális országban?
glorianna
"Rogán szerint jövőre beköszönt a Kánaán" - hová?
Feraj49
Nektek ez már az ÉDENKERT,sok-sok birkával !
X-ray
Kinek, tóni? Neked, a nődnek és a szomszédodnak? Nektek már tegnap kánaán volt!
eszegfu
@eugen4402: 16:33 Jackpot!!! Én azért használom időnként az agyamat... de ez bizony nem jutott eszembe! "szárnyalás" helyett a "szarnyalás"! :))) Jót nevettem, kösz.!
kamazuka
Aki azt mondá neked ,jövőre,meg,hogy csak a következő 4 évet kell még kibírnod,de nem volt bátorsága Biszkut '90-ben bíróság elé álítania, épp olyan hóhérod,mint sorsod,melybe belekényszeríted önmagad,hogy őt szolgáld nap mint nap!
perfekt
" Vannak hamis próféták, akik
Azt hirdetik nagy gonoszan
Hogy már megállhatunk,mert itten
Az ígéretnek földje van.
Hazugság,szemtelen hazugság
Mit milliók cáfolnak meg,
Kik,naphevében,éhen-szomjan,
Kétségbeesve,tengenek."Petőfi. De idézhetnék Tiborc panaszából is-aktualitásának bizonysága miatt.
Cicamama55
A póstás még mindig nem csengetett, sőt-bár már 2 termőév telt el azóta, -a deviza kölcsönösök még mindig nem arattak, s a zsebünk se lett tele pénzzel! Rogán a választási kampány papagáj szövegét el kezdte szajkózni, ugyan ki hisz neki?!
papa.49
,,Tóni érted kár volt a gatyát letolni,,))))))))))))))))))
christike
Tóni ne hazudozz! Szerencsétlen kisnyugdijasok , majd kettő forinttal olcsóbban veszik a far-hátat, no és a tojás ! Jó ,hogy nem naponta egy dobozzal esznek ! Hülye!
Toby
Tró-gán is eredményeses hülyül ?

Figyeld: - "... mert a legfontosabb élelmiszerekből a nyugdíjasok fogyasztják a legtöbbet."

Hat évig ráért, el ne kapkodjátok, wazze, ha nem 2 év lenne a választásig, az összes nyugdíjas békésen tengődhetne tovább ízes csirketollakon, friss oldalason - reklámképről !
Hogy a tehén nem feküdt agyon kölyökkutya korodban, te szarházi sunyi !
desert
@eszegfu: Ne aggód ő is, mint minden más fityesz tag baromira kvalifikált minden más téren is. Lásd Mikola, plágium Pali, Hende...stb. Nem lesznek álmatlan éjszakáim, hogy vajon jut-e majd neki betevőre már csak azért sem, mert remélem valamelyik BV intézetben kap majd a haverjaival együtt hosszútávú ellátást 2018-tól.
dr. prédikátor
Szeretném látni ennek a mocsok geci arrogáns tonyónak a pofáját akkor amikor elolvassa ezeket a neki cimzett keresetlen szavakat amit itt leírunk!!!
Toby
@dr. prédikátor: A karámban edződött a kis genyó, most, hogy "elvesztek" a ré nézve terhelő bizonyítékok, egészen jól érzi magát !
Desischado
@papa.49: Hahó, engem ki ne hagyjatok a buliból! Hozok kötelet meg ásót!
Ígérgetés van ezerrel, a teljesítés meg sehol! Ekkora ordas hazugságot! Rezsi, élelmiszer, és a gyógyszerek, ezekre költenek a nyugdíjasok a legtöbbet, és az emberek az első kettőre! A 1,6 %-os "emelésből fogja futni, te rühes, hazug patkány?! Hogy fordulnátok fel! Van itt Kánaán, de csak nektek! De meddig még?!
satan
Utaljátok a pénzt a számlámra azt majd bólogatok, addig csak a kakit látom, nem a Kánaánt.
kkalman
Tonyó, te nagyon hülye! Nem azért vontátok vissza a vasárnapi boltbezárásról szóló törvényt, mert az emberek nem fogadták el, hanem, mert fostok egy népszavazástól, ahol kiderülne, hogy az emberek titeket sem fogadnak el. Menj te a hazugságaiddal a 3,14chába! De vidd magaddal a többi nagyon hülye fitymaszos haverodat is!
Desischado
@kkalman: Kedves barátom, nálad a pont! Erről van szó, tele van a gatyó a szavazástól, mert az nekik biztos bukta, illetve "sopasch" lenne, ahogy Toby tesó szokta mondani. Véletlenül sem az emberek javát nézik. Undorító, hogy most meg adják ezerrel a "jóságos" kormányt! pfujj!
eszegfu
@desert: 20:12 Nem igazán a "betevő falatjukra" gondoltam... hanem inkább emberileg... hiszen, ha netán-tán nem a Fidesz kormányoz, akkor nincs hová "felfelé" bukni...esetleg valóban dolgozniuk kellene. A Te verziód azért jobban hangzik!
colibri
Miről beszél ez a tapló gülüszemű? 0,9 % nyugdíjemelés? Másoknak meg 5 millió felett havonta?? Rogánnak már polgármester korában kánaán volt, hogy járna úgy, ahogy gondolom...
bundi
és miből is?...mert ha elfogy az uniós pénz akkor nem igazán lesz fedezete az igérgetésnak...
nezelodo
Miért csak "holnaptól" lesz Kánaán, hiszen már 2011-től másként kelt föl a nap is? Vagy úgy van ez, mint a suliban, folyton ígérte a gyerek, hogy holnaptól tanul, és mindig holnaptól?
Amúgy bűvös évszám az a 2018. Hogy meghozza a közeledése a kormány adakozó kedvét! Eddig miért nem szerették az eltartóikat ezek a tolvajok? Pont a Gülüszem tartja az esti mesét az országnak, akinek a többivel együtt a Sanya bá' féle formaruhát kéne viselnie?
Jólvan ezt is kajálják majd a népek, ahogy az egyik hívük mondta, azért mert a "mi tv-kben" látta, hallotta.
Hellcat
Minden éveben ez van...majd jövőre hú de jó lesz...aztán évről évre egyre szarabb.
magyarbakancs
Ezek a bibliai hasonlatok.”Eljön a Kánaán”.
Megdobnak, kővel dobd vissza kenyérrel.
Bibliai életkorú kenyérrel és is dobnám őket.
Rogán úr gyógyszere magánál van?
christike
Elegem van mostmár ! Szerencsétlen kisnyugdíjasok is szívnak megint rendesen! Van bőr a képükön ezzel jönni,h még 1 % sem lesz a nydijemelés , az kb. nálunk pár száz forint ! Ja , hogy az áfa ! Hát a far hát akkor max jó esetben 3 forinttal lesz ócsóbb , no meg a tojás ! Hogy a gatya szakadjon le róluk.
christike
Ha megéljük az tuti megyek velük szavazni ! Ezt képesek megtenni , akkor húzzanak a francba!
prime777
@Rózsika Hatházi: "Figyuzz tóni! Laktóz érzékeny vagyok, tehát leszarom a tej áfacsökkentését. Nem szeretem a csirkefarhátat, sem a csirkemellet. "
Hát neked már semmi sem jó? :-D
Örök elégedetlen. :-)
Csak viccelek! :)
Rózsika Hatházi
@prime777: Nem tudom, ki hogy van vele, de én már ab ovo utáltam a fityiszt. Az utolsó pár évben elkövetett húzásaik, pedig végképp kicsapták a biztosítékot. Mellesleg bármelyik kormány lépné meg a tej, csirkefarhát áfa csökkentését, akkor sem enném, innám. Vettem a tréfát. :)))))
36
Én arra gondolok az áfa csökkentés kapcsán, hogy Ukrajnából hatalmas mennyiségű, nagyon olcsó gabona, tej, szárnyas hozható be. A magyar termelő pedig, ismét nem tud majd az árral lépést tartani. Arról persze hallgatni fognak, hogy a termék pl. 80%-a ukrán. 20% magyar.
De hogy a feldolgozott termékek áfáját miért nem csökkentik? Ja, hogy az nem hús, hanem szója.
bence
Nektek barmok ! Nektek ! Remélem a kánaán majd a torkotokon akad ?!
eszegfu
@36: 16:54 Én ugy látom, hogy ez nemcsak az Általad hivatkozott szárnyasra vonatkozik a megállapitásod. Nem tudok olyan magyar termékről, melyet ne drágábban állitanának elő, mint amit külföldről hoznak be. Mi lehet az oka? Talán mi elavult gépekkel, rendszerekkel, esetleg kis kapacitásu helyeken termelünk? Csak azt tudnám: mitől is "dübörög" a magyar gazdaság?!:)))
Kutyuska
Beindult a NEMZETI ÍGÉRGETÉS. Ígérgessetek csak fiúk, mi meg egyszer majd számon kérjük.
Egyégként meg azt gondoltam, nekik már 2010-ben beköszöntött a kánaán. A kormány tagok úgy látszik még nem érzik úgy, hogy jól élnek Ezek szerint még többet fognak lopni, hogy végre beköszöntsön már hozzájuk is a kánaán.
36
@eszegfu: Nem lenne gond a kis kapacitású üzemekkel. Sőt, nekem az tetszik, hogy sok kis magán cég termel. Bár minden falunak lenne, saját hentese, péke, sör, bor, pálinka termelője és főzője. Sajnos ebben volt 45 év szünet nálunk. Az munkát is ad. No és a fixaideám, hogy mindenki egye csak a saját környezete termését. Az az egészséges. Nálunk helyben is működik kis húsüzem. Nagyon szeretjük és más településekről is járnak sokan vásárolni, mert nekik sajnos nincs. A nagy neonfényes hodály, multikhoz meg nem mennek be a sápadt, tápos húsért. Megértem.

Az itt a gond(nekünk), hogy szerintem Magyarországnál, minden más EU ország jobban támogatja a gazdálkodóit.
eszegfu
@36: Elismerem, hogy 1-1 kisebb település, falu -- ha nem is teljes -- ellátását képes biztositani a 1-1 családi gazdaság és ahol van ilyen, annak bizonyára mindenki örül. És itt jön az én bajom: nyilvánvalóan ez többe kerül, továbbá nem képes sok ember ellátására. De sajnos sem ezeket a kisgazdaságokat, de még a több termelésüeket sem támogatják... Ha megnézed pl. a Pápai Huskombinátot felszámolás alatt áll, mivel évek óta veszteséget "termel" (önkormányzati tulajdonban áll), nem kap semmilyen támogatást...de már Mészáros Lőrinc tárgyalt a felszámolóval...ugy látszik neki megéri még ezt is megvenni. Akkor a sertés, az alapanyag már van, lesz egy feldolgozó üzeme is. A Pick Szalámigyár is ugy "menekült" meg, hogy a Bonafarm egyesülés (Csányi érdekeltsége) vette át. Az a gyanum, hogy ők inkább exportra termelnek, mert az a kifizetődő, a magyarok meg egyék a külföldiek által behozott olcsóbb, esetleg nem tetszetős árut.
Nil
gondolom: a fideszeseknek
gondolom: csak a választások idejére
36
@eszegfu: Mészáros, fillérekért fogja megkapni a Pápai üzemet. Csányinak megépül a mohácsi nagy vágóhíd, kikötőstől mindenestől. Igen. Én is úgy gondolom, hogy prémium kategóriás termékek mennek majd külföldre. Mondjuk a Pick-et, itthon lehetetlen is megfizetni. Marad nekünk a Kométa, ami hát...nem tudom miből van. A szlovák virsli stb. Egy cég, viszont érinthetetlen! A Gallicop. Mindenki kombinálja össze, miért.
kukac50
A minimál nyugdíjat megemelitek 210 forinttal, ettől lesz kánaán? Barom!
Draba
Tónikám,oszt a pasa parki lakásod falai még mindig gumiból vannak,csak úgy kérdem?
mariaberta
És a Kánaánnak köszönhetik a nyugdíjasok a jövő évi emelést. Elmélkedhetnek arról mire költsék esetleg ajánlják fel Matolcsynak, mint prémiumot , mert nemcsak Magyarország, de Matolcsy is jobban teljesít-.
nemjoezigy
te féreg rogán!
Nektek már nagyon régen kánaán van, azóta a többségnek a nyomor és a nélkülözés!
Otthonteremtés? azoknak akiknek már van, ugye rogán? A devizások meg mennek az utcára, mert a védett bankjaitok még az eszközkezelővel sem egyezkednek! (az egy más kérdés, hogy van olyan "szerencsés" több száz hiteles, aki az eszközkezelőbe bekerült, és még a 10 ezer Ft bérleti díjat sem tudja fizetni)
Milyen kánaánról beszél?
Szomorú, hogy a magyar jogrendszer engedi ezt a bűnözést, amit a kormány és a hozzá közeli gazdagok megtesznek!
Pestilence
Hányinger.
Sajnos már csak ez jut eszembe a legtöbb hirről.
evacica
Tóni neked tényleg elment az eszet, vagy minket nézel ennyire hülyének! Egy viszont biztos, hogy neked és haverjaidnak nm jövőre, de már rég beköszöntött a kánaán a mi pénzünkből amit lenyúltok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.