Az Európai Bizottság szakértői most állítanak össze egy jelentést Magyarország 2014-2020-as uniós támogatási rendszerének irányítási és kontroll mechanizmusairól – értesült a Portfólió.

A dokumentum megállapításaitól függ majd, hogy 

az Európai Bizottság felfüggeszti-e az összes uniós támogatás kifizetését Magyarországra.

A brüsszeli aggodalmak java abból ered, hogy teljesül-e egy uniós jogszabályi követelmény, nevezetesen az, hogy az Irányító Hatóságoknak befolyástól mentesen, függetlenül kell dönteniük az uniós pályázatokról. 

Ezek egy-egy minisztériumon belül működnek, és a kormány jogszabályokban előre eldönti, mely intézmény indulhat egy pályázaton. Brüsszelt meglehetősen zavarja az ilyen, kiemelt felhívások magas aránya, a kormány viszont a pályázatok többségét már kiírta, így azokon változtatni nem tud.

77 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kanaka
Bármennyire is rossz ez a hír,de ezt már évekkel ezelőtt meg kellett volna lépnie az Uniónak.Ma,szinte biztosan nem ott tartanánk,ahol tartunk.A patkánykormány is eltakarodott volna már,vissza az üregeikbe.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
Az nem baj.

Akkor van baj ha elzárja. Mármint nekünk ez baj. A biciklikormány meg leszarja mert már dáriuszi gazdagságot halmoztak fel maguknak.
Ördögvadász
És mit kellene tenni?
Futárokkal tokait küldözgetni az amúgy is korrupt züllötteknek?
Vagy a gazember Merkel bűzlő kezeit (benne van nyakig a Szír háborúban) csókolgatni?
eugen4402
Anyag nem vész el... Az a pénz is megvan, Hongkongban, Singapore-ban, Macao-n, a Kajmán- vagy a Seychelle-szigeteken. Ingatlanban, értékpapírokban, busásan jövedelmező beruházásokban... Így szolgálja Magyarország felzárkózását Európához, mert arra adták a "szemét brüsszeli zsarnokok". :-(((
Kanaka
Bármennyire is rossz ez a hír,de ezt már évekkel ezelőtt meg kellett volna lépnie az Uniónak.Ma,szinte biztosan nem ott tartanánk,ahol tartunk.A patkánykormány is eltakarodott volna már,vissza az üregeikbe.
Kanaka
@eugen4402: Csak Szingapúrra koncentrálj.
eugen4402
@Peller Anikó: Bocs, a 09:26 hsz.-t Neked írtam, csak lefelejtettem a címzést.
Nessy
Aztán hol érdekli ez pártunkat és kormányunkat? jelszavuk: a haza üdvére, és a magunk hasznára!Van már olyan vagyonuk, hogy több generációt tudnak a "saját lábukra" állítani! ja, hogy a plebs megszívja? Hát Istenem, így járt! Jöhet a hozsanna!
eugen4402
@Kanaka: Szingapúrba a Csányi "megtakarításait" őrzik, de a kondér körül még sürgött-forgott néhány finom úriember. Már nem emlékszem konkréten ki vetette fel a pénzcsap-elzárást Brüsszelben évekkel ezelőtt, de lehurrogták azzal, hogy ne a népet büntessék néhány csibész gátlástalansága miatt...
simmering73
Már rég el kellett volna. A fideszbérencek szerint amúgy is csak kiszipolyoz minket az EU.
namihami
A csap elzárása csupán azért rossz ötlet, mert ezek a leleményes fiúk képesek még néhány ""benzinadóval"" meglepni minket,a maguk hasznára és a helikopter árára.
Őket kellene elhajtani, mert akkor lenne és a gazdaságban meg is maradna a pénz.
nemfideszes
Már előbb is feltűnhetett volna, hogy egy gázszerelő még sem érthez "mindhez", ráadásul ahhoz is mindenkinél jobban.
Eriksson
Rossz voltál? Megvonom a zsebpénzedet büdös kölök.
Perwool
Elkeserítő, hogy idáig jutottunk, főleg, hogy egy magát polgári-konzervatívnak valló kormány ideje alatt.
quadrocopter
A pénzcsapok elzárása betesz a saját lábon állásnak, de aztán majd jönnek a szokásos sunyi áremelések és ismét működik a szabadrablás!
Béla333
@Eriksson: 12.13
Nem egészen!
Tolvaj vagy? Akkor nem adok több lehetőséget, hogy lopj!
Inkább így!
Eriksson
@Béla333: S ez miért csak most jutott eszükbe? Valami megtorlásaként?
justhpeter
Komoly ellenőrzés nélkül semmi sem fog normálisan működni, még az a kevés sem, amit nem lopnak el.
Hellcat
ÜZENTÜNK BRÜSSZELNEK!!! MOST rajtuk a sor!!...Nesztek bazdmeg itt a válasz.
Migráns STOP.
Pénz STOP.
Magyarországot komolyan venni STOP.
nyanya001
Az illiberális politika megtette a hatását.
Eriksson
@justhpeter: Figyú. Az Altus KFT kapott rá megbízást, hogy ellenőrizze az eu-s pénzek mozgását. Egész közép-kelet Európában. Ha jól emlékszem.
justhpeter
@Eriksson: Nem. A mozgás utáni elemzésre kapott.
Eriksson
@justhpeter: Nem tudom, mi a különbség, gondolom így is, úgyis a pénzmozgáson van a hangsúly. Ferink meg igencsak szemfüles, ha pénzről van szó. :))
justhpeter
@Eriksson: Utólagos elemzés. Gondolom okulásképpen. Kizárólag száraz adatokkal dolgozva.
mariaberta
nekünk aztán teljesen mindegy, eddig sem kaptunk belőle semmit, itt csak Orbán és bandája kesereghet, nincs miből saját lábra állni!
Béla333
@mariaberta: 20.52
Ugye csak áttételesen írtad, hogy Orbánék, meg a saját lábra állás dolgot?!
Ugyanis ezek már a mai napig annyit összeloptak, hogy dédunokákig előre nem kell senkinek még dolgozni sem, csak a kamatokból megélnek!
solidedge
Erre a hírre a Fideszes honatyák és Fidesz közeli vállalkozók feleségei felkapták a fejüket. Át kell gondolni az otthoni büdzsét.
gibgab
@Eriksson: "A megbízás tárgya a 2014-2020 közötti új programidőszak tervezési dokumentumainak elemzése. ...az előző tervidőszakhoz, a 2007-2013 közötti források felhasználásához a megbízásnak nincs köze, tárgya pedig nem auditálás vagy pénzügyi ellenőrzés, hanem stratégiai, szakmai elemzés. " (www.napi.hu/magyar_gazdasag/dobrev_klara_az_altus_tanacsadasa_az_eu_osszes_tagallamara_kiterjed.596621.html)
verőce21
Gondolom a lipsik ennek a hírnek kárörvendenek. Aztán majd miből fizetik a nyugdíjatokat egyszercsak?
Béla333
@verőce21: 07.15
Ugye nem azt akarod mondani, hogy azért örüljünk hogy jönnek a felzárkóztatási pénzek az országba, amit meg ellopnak a Fideszesek, mert ha nem jönnek ezek a pénzek, akkor nem lesz nyugdíj?!
A reggeli páleszből sem lehet sokat inni, mert már reggel sem látod így a valóságot...
Eriksson
@gibgab: A cikk nem nyílik, de azért köszi.
magyarbakancs
"Óriási baj van: Brüsszel teljesen elzárhatja Magyarország elől a pénzcsapot."
Már hallom a Fidesz kormány hangjait.
Brüsszel büntet, nincs, joga a Magyar emberektől elvenni a pénzt mer, az jár nekik.
Tényleg vagy kivágnak minket, vagy kilépünk Az EU-ból.
Bringás
Sima libsi rémhírterjesztés! Ezeknek a taknyoknak ettől áll fel! Szánalmas patkánybanda!
verőce21
Két dolog hiányzik igazán ebből az országból: a megbízható cseléd és a mesterember.
namihami
@verőce21: Csak egy kérdés? Mi az a liPsi?
Válaszodat előre is köszönöm.
Kamcsatka
A fideszgecik az uniós pénz ellopása elleni vizsgálatra utalt uniós pénzt is ellopták!
verőce21
@namihami: (14:35) Liberális posztkommunisták selejtes ivadékai.
Szívesen.
quadrocopter
@verőce21: Nevresytsd őket, Orbán, Pintér, Harrach, Hofmann,...vagy szégelled a gazdáid múltját? Megertelek. Nekem is hányingerem van, amikor egy Orbán pofázik a kommunista bűnökről!
spu00
Érdekes az Önök hozzá állása. Hivatalosan sehol nem jelent meg ilyen irányú bejelentés. Az, hogy a kint levő ellenzéki képviselők szeretnének elérni ilyen eredményeket, s valószínű, hogy feljelentés formájában próbálják elősegíteni ilyen irányú folyamatok elindítását.A kiírásnak , elbírálásnak sajátos, csak az EU által elfogadott rendszer szerint mehetnek az elfogadások, fizetések. Ebben az évben kb. 600 milliárd vissza tartása volt folyamatban, de e zek döntő többsége még 2010 előtti témák voltak.
Ha igaz lenne az Önök állítása, akkor egyértelműen a népszavazás eredményétől való félelmük igazolódna be.Őket nem az érvénytelenség feletti örömük miatt, hanem a 3,3 millió ember egyöntetű szavazata döbbentette meg, t.i nem a legyőzöttet szokták támadni, hanem a nyerteseket. Azért Ők még nem annyira alattomosak, hogy a döglött oroszlánba rúgjanak.
Különben az eddigi feljelentések az EU-nál csak késleltetéseket okozott, s nem letiltásokat.
Tudom, hogy rendkívül frusztráló lehet, hogy az O. kormány hívta le Gyurcsány kormány által megkapott EU támogatás 80%-t.
Mi gondolnak miért támadja az ellenzék korrupcióval a Paksi, vagy Belgrádi témákat.Még el sem indult, de már tele kürtölik a világot. Ez azt jelenti, hogy a hatalom megszerzéséért semmi sem drága.
magyarbakancs
@spu00:"a hatalom megszerzéséért semmi sem drága."Igazad van Orbánnéknak semmi sem drága.
Orbán olyan mintegy rákos daganat minderre rátelepszik, mindent felemészt és mindent besző.
Orbán kormány korrupt.
kukac50
Jó tenné Brüsszel ha nem utalna,akkor az ország gazdasága - 10 % ot teljesítene,össze omlana a gazdaság ha nem lenne uniós pénz . Papíron jó minden a valóság azonban más. Egy jó fejlődő gazdaságban az életszínvonal nem a béka feneke alatt lenne.
bence
Eddig sem szabadott volna adni egy huncut garast sem ! Amit az ország kapott ezek lopták szét az utolsó fillérig !
magyarbakancs
@Bringás: Narancsi bukta ,hogy ízlik komcsi?
Eriksson
Azok a pénzek járnak Magyarországnak, ha tetszik a vén alkesznek, ha nem. Szerződésben van lefektetve, s mint tudjuk, az Unióban a lefektetett szerződések megmásíthatatlanok. :-))
eszegfu
@Eriksson: 17:55 @justhpeter: 19:09 Bocs, hogy közbeszólok! Tudomásom szerint az Altus semmilyen pénzmozgást nem ellenőriz, sem előtte, sem utána. A tagállamok a már kész fejlesztési programjait ellenőrzi, amit majd az EU elfogad a 2014-2020. fejlesztési időszakra, tehát egy tervet ellenőriz, nem pedig egy kivitelzést.
Eriksson
@eszegfu: Köszi a felvilágosítást, mert eddig nem néztem utána az Altus egzakt tevékenységének. Csak az ragadt meg bennem, hogy kaptak a megbízással egy rahedli eurót Brüsszeltől. De biztosan megéri az uniónak.
eszegfu
@Eriksson: Világos, a szerződés szerint járnak ezek a pénzek. Csak én azt olvastam tételesen, projekszámonkénti felsorolásban, hogy az elszámolt összegek (azaz a kiállitott számlák, amiket kiküldtünk) tulárazottak, más helyen pedig olyan számlákat tettek be, ami nem tartozik ahhoz a munkához (pl. kaptak "keretet" a Várkert bazár felujitásához, de az előtte huzódó járdához és az uttesthet nem, mégis ilyen számlát is csatoltunk). Véleményem szerint is a szerződés valóban "megmásithatatlan", csakhogy a "hamis" számlák meg elfogadhatatlanok. Valahol az is ennek a hibának az elismerése, hogy a visszatartott 750 milliárd miatt 2015-ben a kormány már felvett 560 milliárd, majd 2016. év elején ujabb 100 milliárd Ft hitelt, mintha ők is "lemondtak" volna róla. Lehet, hogy nem jó példa: én pályázok egy ház szigetelésére, akkor elfogadják az ablakok cseréjét, a falak szigetelését, viszont nem tartozik ide a ház kéménybélésének cseréje.
Eriksson
@eszegfu: Minden ésszerű bizonyítékodat felhasználva kijelenthetem, hogy mióta világ a világ, az ilyen "költségvetési tervezetek" voltak a favoritok. S ha beveszik a pályáztatók akkor jó, ha nem, akkor majd megegyeznek előbb utóbb, ahogy közelítenek az álláspontok.
A végén mindenki jól jár, mert a pályázó visszacsorgat a pályáztatónak. Csak alku alapja, hogy mennyit.
eszegfu
@Eriksson: Nincs bennem semmi kétely, hogy ez igy müködik nálunk! ("Nagyszerü" példa erre Simicska cége! Régen a sokkal magasabb árral pályázatokat nyert, most meg 30 %-kal kisebb árajánlattal "bebukott", mert már nem ő a "pénzelosztó"... van már nekünk egy Mészáros Lőrincünk!) Csak ez esetben M.o. küldi a számlákat az EU-nak és remélni merem, hogy a számlák EU-s elfogadása nem a "pénz visszacsorgatásától" függ! Az meg végképpen "távoláll" tőlem, hogy eleve "megtévesztéssel" manipuláljak! Szerintem ezt a magyar kormány sem engedhetné meg magának... Na rendben van, nem teszek egyenlőségjelet magam és a kormány között, mert én csak "dolgozó" hangya vagyok, talán kicsinyes problémákkal!:))
Eriksson
@eszegfu: Ha minden ügylet az elképzeléseidet támassza alá, akkor nincs is korrupció, Simicskával megszűnt ennek még a feltételezhetősége is. :-))
eszegfu
@Eriksson: Ha most nem kizárólag a korrupciót nézem, akkor általában az emberek magukból indulnak ki és azt feltételezik a másikról is... ez adhatja a téves "képzeteket". Ugyhogy igazad van, nyertél!:)))
Eriksson
@eszegfu: Csekély vigasz ez nekem, mert amikor az emberek magukból indulnak ki, vagy csupáncsak rosszindulatból s nem tapasztalati, logikai meggondolásból, sok minden vélemény előfordulhat. És sajnos néhány hangadó még formálja is környezete véleményét a minél nagyobb ellenérzés kialakításában.
eszegfu
@Eriksson: Azért azt fogadd el, hogy az ember a saját személyétől, vagy "neveltetésétől" nem tud elvonatkoztatni, a véleményében benne van az is, ahogy, vagy amit tenne. Csak diskurálás szintjén... szerintem a "hangadók" a környezetükben lévő embereket csak akkor tudják befolyásolni, ha az embereknek nincs meg az "egyénisége" és bizonytalanok a véleményükben, sőt tetteikben is olyan toporgósak. Pl. azt hiszem Téged sem lehet befolyásolni, mint ahogy engem sem.
Eriksson
@eszegfu: Sajnos éppen azok az emberek a legbiztosabbak a dolgukban, akiket éppen most győztek meg valamiről, mert még friss az élmény. Lehet, másnapra kialusszák, de lehet, hogy eltart a következő véleményformálóval való találkozásig. Sajnos az ilyen emberek gyakorlatilag nem létező véleménye sokat nyom a latban, mert ők vannak legtöbben. Emlékezz csak a "Legyen tánc és zárcsökkentés" örökbecsű megnyilvánulásra.
Eriksson
@eszegfu: Ha viszont a kultúrkör, a neveltetés, az életforma befolyásolja a véleményeket, azt el kell fogadnia minden másként gondolkodónak, mert éppen a különbözőségből alakulhat ki egy élhető massza, amely az emberek kis jóindulatú hozzáállásával könnyen kivitelezhető lenne. Persze ennek oda-vissza kellene működnie.
eszegfu
@Eriksson: Ez jó megállapitás, tetszik!:)
Jozefina
Mi az, hogy elzárhatja!!! Már régen el kellett volna zárnia!!! Brüsszel tutyimutyi, lassú!!! orbánt már régen a strasbourgi bíróság elé kellett volna állítani!!!?? Indokokat hosszan lehetne sorolni!!!
mariaberta
Na és akkor mi van? Előttünk soha nem is volt nyitva. De sajnálom t. társaságot, honnan fognak lopni ezentúl? Bár félteni nem kell őket, majd találnak egy hasonló "magánynyugdíj pénzestárat"
Lepényleső
Én,ha nem kapok ezután egy petákot sem Brüsszeltől,semmivel sem kapok kevesebbet mint eddig,viszont aki eddig kapott az valószínű,hogy ezután tőlem fogja elvenni azt,amit addig
Brüsszel adott?
Törölt felhasználó
Szerintem ők már tudják, hogy elfogják zárni a csapot, ezért volt a népszavazás, hogy ha nincs több lé akkor kiválunk. Ezért kellett a népszabi is és a habonyworks, hogy indulhasson a kiléptetős agymosás
Eladott Ország
A csúti cigány megbuktatásának leghatékonyabb eszköze, ha elzárja az EU a pénzcsapokat.
spu00
@magyarbakancs: Tudja, ha annyira korrupt, akkor mitől van az, hogy az Orbán kormány jóval többet tett az ország érdekében az elmúlt 6 évben, mint a szoci kormányok 12 év alatt. Ha ezt nem tudja elfogadni, akkor kérném számokkal alátámasztani. Idáig csak szavakban halljuk a korrupciót, de az ellenzék o.gy. képviselői nem mernek konkrét témákkal megjelenni, pedig esküjük kötelezi őket erre, mert félnek a perektől , jogosan. Tudja a hallottam , lehetséges, valószínű még nem a jogi fogalom, még ha szeretnék is.Nagyon szép példája a NAV ügy, egy hatalmas állam nagyköveti szinten követelte, kitiltatták a NAV elnökét és munkatársait, s mint kiderült, egy újságban olvastak róla, s ezért mozdultak rá. De azt sem mondták, hogy bocs. Még az Önökhöz hasonló magyar felháborodók sem. Jó lesz ez még ínséges időkre.
evacica
Nem fogok sírva fakadni. Legalább kevesebbet tudnak majd lopni! Idáig is az ő zsebükbe vándorolt a pénz java!Lásd Mészáros Lőrincet, az se a tehetsége vagy az esze miatt lett 6 év alatt milliárdos, ha nem Orbán jóvoltából és az EU pénzéből a mit a főnök neki juttatott!
magyarbakancs
@spu00: Tudta, hogy az EU-s pénzek 90%-kát az Orbán kegyeltjei nyúlták le?
Számokkal alátámasztva az EU honlapján meg nézheti.
Tudta, hogy az Orbán kormány a daganatos betegéktől alanyi jogon járó Közgyógyigazolványt elvette!(Ami a Gyurcsány kormány alatt alanyi jogon megjárt)
Tudta, hogy az asztmás beteg gyermekek magasabb családi pótlékját elvették!
Tudta, hogy több mint 270 ezer rokkantnak elvették a rokkant nyugdíját ma rehabilitációs járadékot kapnak, ami 47 ezer forint!(Arra hivatkozva, hogy csalók a rokkantak.)
6 év alatt többet tett Orbán kormány mind a szocik abban, hogy még szegényebb legyünk.
Tudta, hogy az Ügyészség, Kúrja, számvevőszék, székében Fidesz párt katonák ülnek!
Pont ezért nem derül fény a korupcíóra TUDTA!
spu00
@magyarbakancs: E.ü témában nem tudok most hozzá szólni, de utána nézek, s válaszolok. Nem hinném, hogy csak úgy magukra hagyták volna őket.
Rokkant témában annyit tudok, hogy elég sok orvos ül jelenleg is e téma miatt.
Szocik alatt hány Fideszes volt ezen pozíciókban?
Érdekes módon akik dolgoznak azok többsége jobban él, mint 2010 előtt, pedig a 15.000 milliárdos adósság felhalmozását rá lehetett volna tolni az emberekre, ami szerencsére nem történt meg.
Én csak azt látom, hogy egyre több ember , egyre többet vásárol, egyre nagyobb a kereskedelmi forgalom.
2010-ben 54% volt a foglalkoztatási ráta, most 67%.Csak ebben az évben 7,5% volt a reálbér emelkedés.
De azt is látom, hogy a vidéki emberek nagy része a saját kertjében sem dolgozik, ott fekszik parlagon a föld, pedig megtermelhetné majd az éves zöldség szükségletét a családnak.
magyarbakancs
@spu00: Az a kormány, aki a rászorultaktól meg vonja a közgyógyigazolványt és ügy állítja össze törvényt, hogy ne járjon csak néhány embernek az a szemembe szar kormány.
Foglalkoztatási szegénység van.
A vidéki kertek meg művelése maga szerint menyibe kerül vetőmag, szántás, boronálás, permetezés?Budapesti kórházban keresnék 200 ezer forintot de szállás 25 ezer forint,közlekedés haza ahol lakom úgy 1 hónapra 8 ezer forint.
Kaját nem is számolom.Vidéki kórházba 140 ezer forint meg állítja a keresetet,
10 km busz bérlet 12 ezer forint.
Nekem 1 hold kertem van és parlagon hagytam.
És nincs rajta még 10 ezer forint hasznom se.
Kútba dobott pénz.
Krumplit termeltem 5 szőr kellett tavaly permeteznem, ami 7590 forint volt a permet szer.
Szántás, boronálás, sorolás 30 ezer forint.
Vető krumpli, ha 1 évest akarsz, 8 mázsa kell e hold földbe 40 ezer forint. Ha meg nem teszel bele 1 éves vetőt szar termésed lesz.

Saját munkámat nem is számoltam.
namihami
@spu00: Természetesen nőtt a kereskedelmi forgalom, de nem a mennyiség (leszámítva a csirkebőr-párizsit és társait), hanem az áremelkedések, az értük kifizetett pénz miatt. Persze, én is mindig azt hallom, hogy nincs infláció, de kérdezd meg a családod azon tagját, aki nap mint nap vásárol és a válasz elől rohanj azonnal és jó messzire.
Foglalkoztatás: Ha a közmunkásokat (éhbérért), az akár havi 1 napra alkalmiakat és a külföldön dolgozókat beszámítják a statisztikába, akkor csodálatos számok jönnek ki. De ez nem foglalkoztatás, hanem parasztvakítás. Mitől élne jobban a dolgozó, amikor még a minimélbér adómentességét és az adókedvezményt is elvették.
A 15 milliárdos adósság (amiből persze a szocik is loptak) nagyrésze fejlesztésekre, az emberekre ment el. A mai befolyó pénzek csak helikopterre, focipályára, hazai és határontúli focihaverok támogatására megy el. És a határontúliaknak szórt beetetőpénzekről már szó se essék. Akkor, amikor itthon is 400.000 gyerek éhezik és jön a tél, amikor még fázni is fog, családostól.
spu00
@magyarbakancs: Nagyon tudom sajnálni. Feleségemnek egy nagyon kicsi konyhakertje van, kb. évi 10.000 Ft. értékben szed le róla zöldség félét, max. 15 nm.
Munkájához nem tudok hozzá szólni, mivel nem tudom mivel foglalkozik.
spu00
@namihami: Ön hol él, kiknek a süket beszédét teszi magáévá?
Nem kell senkit sem megkérdeznem, a feleségemmel együtt járok vásárolni, s egyáltalán nem tapasztalom az árak felfelé történő változását, az infláció tényleg 1 % alatti.
Kérem sírja vissza a 2010 előtti időszakot, mikor 30.000 Ft. volt a segély, s nem volt közmunka, melyel most 50.000, vagy afelett kapnak a közmunkások, de el lehet menni rendes állásba, tele vannak az újságok álláshirdetéssel.
A 15, az 15.000 milliárd, de nem tud egy fejlesztést sem leírni, mert nem volt.
Ha ennyi gyerekről tud, akkor tényleg fogalma sincs az itthon történtekről, s csak a jó kommunista beetetésből szedi az információit. Nagyon tudom sajnálni Önt , mert a saját butaságából boldogtalan, s nem magát, hanem mást okol helyzetéért.
magyarbakancs
@spu00: 36 éve az Eü-ben dolgozom.
Kicsi kertet fel lehet ásózni de 1 vagy fél hold kertet nem.
namihami
@spu00: Na, most kerültem gépközelbe. Akkor kezdjük:
Itthon élek és közepes városban.
Én vásárolok és gyakran főzök (férfi létemre, mert állítólag tudok és szeretek is). A napi bevásárlások mondatják velem a 0%-os infláció hülyeségét, mert heti és havi rendszerességgel mennek felfelé az árak. Ez éppen úgy igaz a húsra (eltünt az ÁFA csökkentés), a krumplira, zöldségre és szinte minden napi élelmiszerre. Nemrég vettem egy tévét, aminek csökkent az ára. Megpróbáltam megfőzni--mit mondjak, nem ízlett. Tehát hiába olcsóbb a műszaki termék, ha megenni nem lehet. És ez is benne van a 0 %-ban, ez nyomja lefelé. Az üzemanyagról most szó se essék, mert az fogja igazán meglökni az árakat. Szállítás..
Igen, rosszul írtam, 15.000 milliárd. Bár abból készült némi autópálya, gyárberuházás és jutott belőle segélyekre, rokkantellátásra és egyéb hasonló semmiségekre. Hát az ilyen ""felesleges"" szociális kiadások mára le lettek faragva.
A 400.000 nyomorgó gyerek pedig éppen a KSH adata (nem mondható a kormány ellenzékének), amelyről épp a minap jelentette be oly boldogan az egyik szajkómadár (Gulyásnyergeljgergely), hogy a felére (???) csökkent. Tessék mondani, itt Európa közepén, egy hasító gazdaságban akár 1 azaz egy ilyen gyerek se lenne sok? Azokról a nyugdíjasokról, családonként egy segélyezettekről (mert csak egy lehet, éppen úgy, mint közmunkát kapó) már szó se essék, akik előre félnek a téli rezsiszámláiktól. Amik persze csökkentek. Csak én megnéztem a 2000-es számláim egységárait és összehasonlítottam a maival. Hát, nem a mai nyert! És akkor arról már szó se essék, hogy a rezsicsökkentés eredményeként fejlesztésekre már nem marad, ezért 10 év múlva a többszörösét fogjuk az elmaradt felújításokért, karbantartásokért fizetni.
És végül: Az, hogy én Önt nem ostobázom és Orbán-seggny@lózom le, ez nem azért van, mert ezeket a kifejezéseket nem ismerem, hanem megpróbálom (próbáltam volna) egy vitát két értelmes, intelligens ember között megtenni. Hát Istenem, ez nem, most sem ,...
nyanya001
magyarnarancs.hu/hirnarancs/kiszivargott-hangfelvetel-orban-beismerte-hogy-csak-gatlastalan-hazudozassal-tudta-elkerulni-az-allamcsodot-96806
A legmeredekebb rész, amikor Orbán töredelmesen bevallja, vagyis inkább kópésan előadja, hogy 2011-ben majdnem csődbe jutott a magyar állam, amikor ő egy huszárvágással megmentette. Összeesküvés-elmélete szerint a gonosz külföldi gazdasági hatalmak összefogtak ellene, ezért fennállt a veszélye, hogy az elszaladó kamatok miatt finanszírozhatatlanná válik az ország. Mit lépett erre a vitéz végvári kapitány?

„Ott olyan nyomás volt, úgy összeszövetkeztek, hogy valakit ki kellett mozdítanom az ellenséges pozícióból. A Matolcsyval ketten tartottunk gyorsan egy megbeszélést, és bejelentettük, hogy a pénzügyi helyzetet értékelve az IMF-hez fordulunk segítségért. Akkor hirtelen a pénzügyi támadások nagy része elmaradt. Aztán persze amikor a bakancs már nem volt a nyakamon, nem állapodtunk meg... Bejelentettük, hogy a lengyeleknek akkor már megadott Flexible Credit Line nevű rugalmas hitelkeretre gondoltunk. Azt mondták, hogy na, azt nem adják. Milyen kár, mondtam” - idézte fel már derűsen Orbán a 444 szerint. És hozzáteszik, hogy aztán a költségvetést is elfogadták úgy, hogy a bankadó meg minden benne volt.
spu00
@namihami: Nem tudom, hogy Ön hová jár vásárolni, de mi mindig megtaláljuk azt a középutat, ahol normális áron tudunk vásárolni.Az üzemanyag ár nem nagyon tudja a szállítást drágítani, mivel most is a 400Ft. feletti áron rögzitett árakon teljesítenek.
Nem tudom milyen gyárak építését finanszírozták 2010 előtt, ha csak egy példát mondana.
Hát igen segélyekre tényleg áldoztak, de abból mi térült meg? 30 ezres segély Ön szerint jobb, mint az 50-60-ezres közmunkabér? mert ha igen, azzal nem tudok vitatkozni.
Ön miként vélelkedik az ingyenes étkeztetésről, a több mint 700 ezres ingyenes tankönyvekről, a család támogató adópolitikáról, a vállalkozásokat segítő fiatalok és idősek alkalmazásával járó adókedvezményről, mely kb. 800 ezer embert érint. Arról már ne is beszéljünk, hogy a kkv-k az elmúlt időszakban 2.3000 milliárd Ft. értékben kaptak növekedési hitel lehetőséget, melyet több, mint 34 ezren vettek igénybe, s a kamata 2,5%. Talán tud ennél jobb támogatást mutatni bármely más kormány esetében?
Az, hogy a felére csökkent a gyerek szegénység ahhoz több éveredményének a gyümölcse. Ne azt szajkózzák, hogy mi van ma, hanem azt, hogy 2010 óta mennyit fejlődtünk.
Nagyon sokat kell még tenni, hogy tényleg megközelitsük nyugatot, de figyelembe kell venni, hogy az ország GDP-je negyede a nyugati országokénak. NDK 4.000 milliárd eurójába került Németországnak, s most kb. 80%-nál tartanak, s ez M.o 40 évi GDP-je. Lehet számolni, s az után feltenni a kérdést, hogy kit lehet szidni a mi állapotunkért?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.