A Direkt36 független oknyomozó portál birtokába került hangfelvétel szerint a miniszterelnök vejének korábbi cége már másfél évvel azelőtt feltűnt egy nagy értékű projektben, hogy az arról szóló pályázatot egyáltalán kiírták volna. A hangfelvételt itt lehet meghallgatni.

Az akkor Tiborcz István által tulajdonolt Elios Innovatív 2014 májusában nyerte el a szekszárdi közvilágítás korszerűsítésére kiírt 700 milliós megbízást. Az erről szóló közbeszerzést alig két hónappal korábban írták ki, tehát a cég is csak akkor értesülhetett a lehetőségről. A hangfelvétel szerint azonban már 2012 nyarán, másfél évvel a szerződéskötés előtt egyeztetett a beruházásról egyik tisztviselőjük a szekszárdi városvezetéssel.

Hangfelvételen, ahogy Orbán vejének cége már akkor tárgyal egy projektről, mikor még  ki sem írták a pályázatot

Az Elios több nagy értékű, különböző települések közvilágításának korszerűsítésére kiírt közbeszerzési pályázatot nyert meg 2014-től. Sikereinek hátteréről már korábban kiderítették, hogy sok városban eleve nekik kedveztek a feltételek. A hangfelvétel készítése idején azonban még az az uniós pályázat sem jelent meg, amelyből Szekszárd később forráshoz jutott a közvilágítási projekt finanszírozására. Ez arra utal, hogy a cégnek előbb voltak információi az egész uniós programról, mint az abból pénzt kapó városnak.

A 2012 augusztusában készült felvételt – amelyen elhangzik Tiborcz István neve is – a szekszárdi Fidesz-frakció ülésén készítette a csoport egyik akkori tagja, Hadházy Ákos, aki később az LMP színeiben kezdett politizálni, és jelenleg a párt parlamenti képviselője. A hangfelvétel főszereplői azt mondták a Direkt36-nak, hogy nem emlékeznek az évekkel ezelőtti frakcióülésre, és arra sem, hogy az önkormányzat milyen ajánlatot kapott.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Most erre mit lehet írni.?
Azt ,hogy Orbán rezsim saját tulajdonának tekinti az országot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyarbakancs
Most erre mit lehet írni.?
Azt ,hogy Orbán rezsim saját tulajdonának tekinti az országot.
nezelodo
Nem kell csodálkozni, hülyék lettek volna egy a földön két lábbal álló cégre kiírni a pályázatot, amikor sokkal biztonságosabb egy százkét lábon állóra szabni a tendert.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2016/12/17/a-csore-seggevel-a-nulla-szakmai-referenciajaval-milliardos-allami-kozbeszerzeseken-nyerte-degeszre-magat/
A csóré seggével, a nulla szakmai referenciájával milliárdos állami közbeszerzéseken nyerte
degeszre magát. Sok ordas gazembert termelt ki ez a rezsim, de mind közül az egyik legirritálóbb ez az érdemi munkát hírből nem ismerő sunyi tróger, akinek meggyőződése, hogy a tehetsége okán lett üzletember és neki személyiségi jogai vannak, amikre hivatkozva kikérheti magának. Ameddig ez a nyálas, undorító, kinőtt érettségi öltönyben idegen országok miniszterei oldalán nem tudjuk milyen alapon feszítő, állami tenderek útjából félreállni képtelen, tenyérbemászó megélhetési vő úgy tudja, hogy neki vannak magánbefektetései és úgy tudja, hogy nem a közösben turkál, addig ebből az országból menekülni fog a képzett, tanult, értékes munkaerő. Ameddig egy ilyen nyikhaj paraszt a magyar újságíróknak üzengethet és azt hiheti, hogy alanyi jogon járnak neki a földek, kastélyok, paloták, kikötők, ingatlanok, addig mindenki megérdemli a sorsát. Ameddig van média, amelyik lehozza ennek az arrogáns pöcsnek a sirámait, addig megette a fene ezt a gyászos országot.
Aki Én
Na most képzeljük el, hogy a fidesz ellenzékben értesül egy ilyen esetről, amiben a hatalom sógora van benne...
A csapból is ez folyna, teljes joggal. Az is igaz, hogy ma már annyi ügy van, hogy már az egy évvel ezelőttire nem is emlékszünk. Így megy minden a feledés homályába.
Hellcat
Bizonyíték van, mehet a feljelentés...ezt azért nem lehet egyszerűen kimagyarázni na...
Hellcat
Jah és még:
"Szóljanak, ha valamelyik családtagom nyer pályázati pénzeket"
/Orbán/
Te vitya itt nem csak simán nyert...ez közbeszerzési csalás.
human
És ez csak a jéghegy csúcsa. Pécs például átírta a költségvetését és hitelt vett fel, hogy Tiborcz cége ott lámpákat szerelhessen fel.
moareka
@Hellcat: Most szólunk Viktor, ez a te vejed, aki a korrupció és a tolvajlás saját lábon álló szobra! Úgy rendelkezik a köz vagyonával mint a sajátjával! Ismerős?
Eriksson
Azért érdemes politikusnak lenni, mert mindig előre tudják, hogy mi lesz a következő lépés gazdaságilag, üzletileg. Illetve úgy alakítják a történéseket és törvényeket, hogy azokkal a kedvezményezetteket előnyhöz juttassák.
Aztán kéz-kezet mos.
qxy
ezt mondom kérem. Minden előre meg van bundázva ilyen a szavazás is . az csak át baszás hogy el kell menni szavazni. Már rég kész van minden. a lényeg, hogy a szavazásra szánt kurva sok pénzt le lehet nyúlni és a kutya nem szól érte. Ha meg valami gebasz van a kormánnyal, Mi van?.- Te akartat te szavaztál rá. Ha most az országnak lenne egy Főügyésze aki azért szarja a gyepet mert ért hozzá akkor már rég a Fidesz a sitten lenne szegényen. De hála a főügyésznek, mert egy balfasz, vagyis benne van a bundába megy ő is a lekvárba. Kurva egy ország ez.
namihami
Nem csaló, LÁTNOK.
Régen szimplán sámánnak hívták az ilyet. A rómaiak erre a célra Vesta-szüzeket tartottak. Hát, lehet, hogy nem is a Tiborczgyerek álmodta meg, hanem a Százlábú.
human
@Eriksson: A fékeket és ellensúlyokat pont ezért találták ki. Nem mernék ezt megtenni, ha működnének a felügyeleti szerverk.
A bűnözést általában nem a büntetés mértéke fogja vissza, hanem a lebukás valószínűsége.
Eriksson
@human: Te human! Ez a tény valóság az egész világ összes politikusára áll, miért éppen a magyaroknál lenne másképp?
evacica
Ha ez egy normális országban, pl a Bécsi út boldogabb oldalán történik, akkor Orbán már rég repül a bandájával együtt! De M.o. mára már egy banán köztársaság szintjére süllyedt, ahol mindent megtehet az "uralkodó", mert ez a birka nép hagyja! Szégyen ránk nézve, hogy eltürjük ezt a szabad gátlástalan rablást!
F_Viktor
Poltnak uzennem:
Hiszekeny vagy pe'to:r, a felvetelen nem 5-ot mutattak, nem csak egy bolintas volt!
Tehat varhatjuk az elso korrupcios pered megnyereset?

Nem vagyok naiv ket eves, ezert kivancsian varom mit mondasz, miert is patyolat tiszta szemedben ez a kozpenzt rablo tiborcz gyerek?
Pálinkafőző Rézüst
@Eriksson: .."... az egész világ összes politikusára áll..."
Ez igaz. Csak a mérték nem mindegy! Mert nem mindegy, hogy talicskával lopják a köz pénzét, vagy kamionokkal!
"...miért éppen a magyaroknál lenne másképp? "
Mert mi verjük a nyálunkat folyamatosan, hogy mi mások, különbek vagyunk... Legalábbis a jelenlegi göbbelszi agitprop erre épül. Azé! :)
quadrocopter
"Nem tűröm a korrupciót"! Legaláébbis, nem annyira...illetve ha femily, akkor nem...nem bánom!
Eriksson
@Pálinkafőző Rézüst: Mi különbek? Ki az a mi?
Meg különben is. Az üzlet, mindenhol üzlet pártra, felekezetre való tekintet nélkül. Csak az nem mindegy, ki van közelebb a húsosfazékhoz. Na, itt jönnek képbe a politikusok.
Pálinkafőző Rézüst
@Eriksson: Mimi? Estére várod? Kézcsókom neki... :)))))
egyvandor
@F_Viktor: A polttisztítópéter most nem ér rá most a független magyar ügyészségért harcol ha nem teszi, mehet dutyiba.
dr. prédikátor
Van még valaki aki meglepődik a hasonló híreken???gecisztánban ez így megy!!!
egyvandor
@Aki Én: "...hogy a fidesz ellenzékben értesül egy ilyen esetről, ..."
Gorbánék rengeteg energiát fektettek ilyenekbe. Kvázi ebből élnek. Akár ellenzéki akár kormányzói (lásd kisgazdapárt Torgyán ... kinyírása) pozícióban.
Maxipocak
@human: Teljesen igaz. És alvállalkozókkal csináltattak mindent. Ez az Elios egy projektcég, se egy emelőkosaras autójuk, se infrastruktúrájuk nem volt. Dehát, Páva elvtárs haptákba vágta magát és jól megszívatta pécsieket! A következő szavazáskor remélem "meghálálják" neki! Amit pedig "Eladott Ország" 10:26-kor leírt, úgy igaz ahogy van.
human
A közvilágításfejlesztésre szánt pénzek 70%-át Tiborcz cége vitte el.
Borsodi
Ez Magyarország Orbán uralkodásával bármit meglehet tenni,és ez természetes,én nem is csodálkozok,az lenne a csoda ha felelősségre vonnák a korrupt politikusainkat a barátaikat,közeli rokonokat.
human
@Borsodi: Amúgy ez a felvétel sem kell ahhoz, hogy lássuk a nyilvánvalót. Ez is csak egy bizonyíték a tucatnyi közt ami összefüggést mutat Orbán hatalma és Veje milliárdossá válása közt.
human
Orbán a Quaestor bedőlését is előre látta. Szent lesz ebből, meglátjátok.
Desischado
@Szeparepa2: Érdeklődnék, hogy eme felettébb kívánatos, és örvendetes esemény mikor fog már végre bekövetkezni?
Nem lepődtem meg, a baj az, hogy nincsenek kint az emberek erre a híre tömegesen az utcákon, és zavarják el ezt a rabló, parazita bandát! orbán méltő vőt kapott, az biztos. Mit gondol bárki is, miért vette el rasit? Hát ezért, mert a képeken nem úgy fest, mint aki megvész a szerelemtől. Érdekből házasodott. Ha orbán bukna, és mindent elveszítene, villámgyorsan elválna a nagyságos kisasszonytól, a nyakam merném rátenni. Ritka mocskos, sunyi család ez.
kukac50
Orbán megmondta a vejének,hogy hol mikor lesznek pályázati nagy pénzek!
Szépen vagyonosodnak! A 2018-as választás után remélem még Orbán Viktort is elszámoltatják!
Matolcsival együtt feleljenek a teljes vagyonukkal az országnak a Népnek a meghurcolt embereknek okozott károkért!
Matolcsi büntetlenül uzsorázhat másokat büntetnek! Ez a Magyar igazságszolgáltatás?
Borsodi
@Szeparepa2: Ha van Isten,megsegíti a Magyar népet és bekövetkezik amit írtál.Remélem minél előbb.
relleporp
A románok nem tűrik ennyire a korrupciót, mint a magyarok, ott elég rendesen kimentek az utcára. Itt is ezt kellene.
kisrigó
@Hellcat: Gondolod? Tiborcnál kisebb "rokonokat" is kimosott az erre a célra tartott polt csicska. Pl már egyszer bejött Matolcsinál, hogy aszondja: nem fogta át a tudata.(már nem is tudom melyik disznóságát mentették ezzel a szöveggel!" Jut eszembe, az esküvői fotó a traktorral, amivel magán erdőt loptak. Ja, nem ők s.k. csak a munkásaik, akiknek "kölcsön " adták. Következmény?? Folytatás?? Valószínűleg fű alatt kifizették (kifizettük!) a tulajdonosokat, és pofa be!
human
@relleporp: Kitartó nagy létszámú tüntetéssel vér és gyújtogatás nélkül el lehetne érni valamit. De az utóbbi 7 évből láthatjuk, hogy mi magyarok nem fogjuk fel mi az a demokrácia. A demokráciát nem adják ingyen, az nem egy magától is létező dolog. Ha nem vigyázunk rá jönnek és elveszik. A korrupciót csak az szoríthatja vissza, ha a politikusoknál tele a gatya, mert tartanak a lebukástól. Ez 2010 előtt is csak részben volt érezhető 2010 után pedig végképp megszűnt a visszatartó erő Polt Péter miatt.
Az ellenzék jelenlegi állása alapján 2018-ban fidesz győzelemmel számolok. 2/3 biztos nem lesz meg. Az igazi kérdés, hogy az egyszerű többségük meg lesz-e a parlamentben. Remélhetőleg nem.
quadrocopter
" A hangfelvétel főszereplői azt mondták a Direkt36-nak, hogy nem emlékeznek az évekkel ezelőtti frakcióülésre..."
Próbálnának csak emlékezni, le is tehenék a narancstagkönyvet!
Vagy azért nem emlékeznek erre az ülésre, mert minden ülés sunyíságokról szól és nem lehet megkülönböztetni azokat!
Lepényleső
Aki ennyire látja a biztos jövőt,miért nem lottózik,netán azért mert az összes lottón összesen nem lehet ennyit nyerni?
huKKK
FészbhuKKK:

"Okos üzletember nemcsak 1-2évre, hanem évtizedekre elõre tervez, folytat tárgyalásokat.
Hogy ezekbõl a távlati tervekbõl nem mindegyik realizálódik, arról nemcsak õ tehet!"
huKKK
@human: 12:15
Demokrácia magyar módra:
"Ezekmáelegetloptak. Mostmijövünk!"
huKKK
Agombócotismegette, fölsekötik, dohánytiskap ...
Csizmás Kond
Annyit azért tudni illik a közbeszerzésekről, hogy mielőtt azok kiírásra kerülnének sokkal előtte megkezdődnek a tárgyalások azok megvalósítási lehetőségeiről...szóval bárki értesülhet róla.
Desischado
@Szeparepa2: De már olyan régen várok!
relleporp
@Csizmás Kond: igen, csak itt nem erről van. Egyrészt még pályázat sem volt sehol, amikor is kitalálták, hogy lámpa korszerűsítések lesznek 100 százalékos támogatással (!) amire aki meghatározott (fidesz és) önkormányzatok nyerhetnek, amihez veszünk egy céget, aki ezeket a munkákat megnyeri, nagyon magas aron. Hogyha összehasonlítod a tiborcz cége által végzett lámpa korszerűsítési munkákat hasonló munkákkal akkor látni fogod, hogy 1 lámpatest korszerűsítése két - két és félszer annyiba került, és olyan feltételeket szabtak, ahol más versenytárs labdába se tudott rúgni. Tehát ez már előre ki volt találva, és nem a közbeszerzést megelőző tisztesseges piackutatáról.
Csizmás Kond
@relleporp: azt esetleg csak sejthették, hogy ők fognak nyerni, mert mivel tudtak a korszerűsítő tervről ők felkészültek a pályáztatásra...ilyen egyszerű dolgoktól függ sokminden.
qxy
Nem tudom a főügyész úr ha ezekről tud, mert tud, akkor ezek szerint ő is benne van nem ? Vagyis bűnös nem?? Merje azt mondani hogy nincs benne.
Igazat a Magyarnak

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.