Kiáll a Kereszténydemokrata Néppárt az Anya, apa, gyerekek nevű polgári kezdeményezés mellett – Harrach Péter, a párt frakcióvezetője és Rétvári Bence alelnök kedden sajtótájékoztatón írta alá az aláírásgyűjtő ívet.

A kezdeményezés lényege, hogy az unió polgárai legalább egymillió aláírás összegyűjtésével jogszabály-javaslatot nyújthatnak be, amelyet az unió intézményei kötelesek figyelembe venni.

Melegházasság ellen gyűjt aláírást a KDNP

Az Anya, apa, gyerekek aláírásgyűjtés kezdeményezői azt javasolják, hogy az EU a közös döntésekben

a tagállamok közös nevezőjére épülő házasság- és családfogalmakat használja,

azaz azt, hogy

a házasság egy férfi és egy nő között köttetik, és a család házasságra és/vagy szülő-gyermek kapcsolatra épül.

Harrach Péter azt mondta: azt tapasztalják, hogy az unióban a házasságnak és a családnak különböző definíciói vannak. A polgári kezdeményezés értelmében anya, apa és gyerekek alkotnak egy családot, ami összhangban áll a magyar alkotmánnyal és a családok védelméről szóló törvénnyel.

Szerintük a házasság egy férfi és egy nő közössége, a család házasságon, illetve leszármazáson alapul.

Rétvári Bence, a KDNP alelnöke hozzátette: itt az ideje, hogy Brüsszelben a családügyi kérdésekben is megszűnjön a kettős mérce, az, hogy a természetes család definíciója mellett kiállók mindig háttérbe szorulnak.

Hozzátette, az Európai Bizottság egyes tisztségviselői előszeretettel mutatkoznak olyan rendezvényeken, amelyek a hagyományos család definíciójának “felhígítását” célozzák, de a fentihez hasonló kezdeményezések mellett nem igazán állnak ki. Arra kért mindenkit, írja alá az íveket.

Frivaldszky Edit, a kezdeményezés magyarországi szervezője arról beszélt, hogy a házasság adja a család alapját, azt a biztonságos környezetet, amiben a gyerekek nevelkedhetnek.

A család a társadalom alapja, ugyanakkor Európában különböző fogalmak jelentek meg, több nyugat-európai országban az azonos neműek is házasodhatnak, Svédországban pedig született egy 2+ elnevezésű beadvány is, amely a számfüggetlen házasság bevezetését célozná, azaz hogy ne csak két ember köthesse össze az életét.

(MTI)

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Miért nem a saját pedofiljaik ellen tiltakoznak?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
colibri
Hazugok, hiteltelenek... fidess-kdnp lopás, nőverés, gyereklányok megrontása ellen gyűjtsenek, inkább...
CsipkeRózsa
Majd csak összegyűlik a szükséges aláírás, ha a párt és szavazóik melegei is besegítenek.
Cefi
Miért nem a saját pedofiljaik ellen tiltakoznak?
Kutyuska
@CsipkeRózsa: Balogh miniszter úrral az élen?
Szókrakész
Miért nem szóltok Franciskának és ő utasítaná Brüsszelt!

Vagy megint listázásról van szó?
Ha pedig nem, akkor miért nem szóltok a német, olasz, spanyol, lengyel "katolikus keresztények barátoknak", hogy ők indítsanak?!?!?!
Azért ezekben az országokban csak több katolikus lakik.
Ott az ebédszünetekben, vagy egy vasárnapi misén-mesén összejönne több millió aláírás,
hiszen zárva vannak a boltok is.
Fradigege
A káderenpé retardált. Én a férfi homo szexualitását támogatom. Szépen lerendezik egymást, elvannak, minnél többen vannak annál jobb. Több nő marad, kevesebb a konkurencia. :P
Hellcat
A senemkeresztény senemdemokrata rabló pedofil banda kiáll a melegházasság ellen.
Szókrakész
Én hagynám a kéményseprőket házasodni.
Addig se szaporodnak.
Gyereket viszont semmi esetre se fogadhatssanak örökbe.
quadrocopter
"Kiáll a Kereszténydemokrata Néppárt az Anya, apa, gyerekek nevű polgári kezdeményezés mellett ..." meg a cuki kis gyermeklányok, esetleg fiúk "nagykorúsítása" mellett is!

Pótcselexenek pedofilék!
dr. prédikátor
@Cefi: 13.01 re Azért mert azok védett melegek!!! /buzik///
Cefi
@dr. prédikátor: ...vagy mert a kdnp-nél alapfeltétel...
F_Viktor
1) Van parom, van gyerekunk, ergo csalad vagyunk hazassag nelkul!
Ne ezek a hazug ven ge@ik mondjak meg nekem, hogy mikor menjek oltar(?) ele!

2) Ezek a marhak mindig tudnak meglepetest es foleg ledobbenest okozni Brusszelnek.
Az boritikolhato, hogy az EU tagallamokban rengeteg part, szervezet fogja szetcincalni ezeket a semmirekello alkeresztenyeket.
Edmond Dantes
Én azt vettem észre,hogy minden antiszemitának van egy zsidó barátja és minden buzi látványosan gyűlöli a melegeket.Itt is azonnal megjelentek azok,akik nagyon-nagyon fel vannak háborodva.Istenem,bocsássuk meg nekik,ugyanis erről sem tehetnek.
namihami
Micsoda kacagóhullám futna itt végig, ha egyszer a KDNP soraiban is szinvallást kéne tenni a tagok (persze csak a még akcióképes) szexuális orientációjáről. Érdekes dolgok kerülnének napvilágra. És a 8-10 év alatti korúak (fiúk-lányok vegyesen) iránti érdeklődés még szóba se kerülne, akár szakma szerinti bontás keretén belül is.
lampa laz
Saját mocskukat akarják ezzel eltakarni, de -tisztelet a kivételnek- nem fog sikerülni, mert a pedofília bélyege már mélyen rájuk égett.
Nessy
Aztán tessen mondani, ha elválnak a szülők, akkor már nem is "családi" a gyermek?
Ha a szülők mellett szeretők is vannak, az " 2 in 1 család?
Nem szórakoznának már azzal, ami velük egy korú?
justhpeter
@Nessy: Bár mindenben igazad van, én sem támogatnám, hogy Harrach és a Rubovszkí bácsi összeházasodjanak. Mert szerintem az undornak is vannak határai.
Edmond Dantes
@justhpeter: Azért azt megnézném,hogy Harrach és Rubovszki esküvőjén mennyit tudnának összekalapozni a menyasszonytánccal a két frakciótól.Jó az ötlete,nem kellene eldobni.
glorianna
Drága (mivelhogy sokba kerülnek nekünk) bácsikák, tessenek már a maguk dolgaival foglalkozni. és pl. a tagságukat (van olyan?) ráncba szedni, mindenki mást pedig békén hagyni, Milyen jogon tetszenek előírni, hogy ki mikor kivel és hogyan éljen közös háztartásban / szexuális életet ?
Perggető
Nekem azért ez egy kicsit fáj. A Zsoltival (Semjén) szerintem mi szép pár lehettünk volna. De most, hogy jobbnak látom nyilvánosan bevallani érzelmeimet, megkönnyebbültem. És nem azért, mert nem fizettek a Tóniék már két hónapja. Bántott a kétszínűség. Bocsánat minden igaz magyar embertől, akiket le libsiztem és megbàntottam. Ma már a nolimpia standján is aláírtam. Kezdem a vezeklést.
aremy
@Perggető: akkor ezért küldött egy csevegés kor engem a cefi az egri templomos cikkhez.és amit kezdtél az vakarózás.ja és gondolom ebbe a hidegbe sem fáztál?
Nessy
@justhpeter: Nem kell gyertyát tartani nekik! :-))
Majd megmagyarázza nekik a Rétváry ( úgyis benne van a magyarázkodásban)miszerint azért puha, hogy ne fájjon!
Desischado
Ennek a nyomoronc bandának nincs jobb ötlete? Torkig vagyok már vele, hogy állandóan elő akarnak írni valamit, hogyan éljünk, mikor menjünk vásárolni, most meg a melegeket vegzálják. Azok is emberek, és ugyanolyan érzéseik vannak, mint bárkinek. Nekik is joguk van a boldogsághoz. Ez nem betegség, hanem egy állapot. Foglalkozzanak inkább a saját mocskukkal, bőven van mit ostorozni!
kiscsillag66
@Desischado: Igazad van, rengeteg mocsok van ebben a pártban (is). Hagyják az embereket békén, ne találjanak ki eszement ötleteket. Másképp nem lehet hasznosítani magukat? Álkeresztény párt!!!
Kutyuska
@Desischado: Tökéletesen egyetértek veled. A melegekkel kapcsolatosan pedig Istennél reklamáljanak, hiszen ezeknek a nagy keresztényeknek a hitük szerint Isten teremtette az embert, sőt mi több, saját képére formálta.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/02/15/mennyivel-jobb-hely-lenne-ez-a-vilag-ha-mindenki-a-maga-dolgaval-torodne/
A két főkeresztény mellé feltétlenül passzol színben is, mentalitásban is Frivaldszky Edit, aki
súlyos éveket szánt már eddig is az életéből arra, hogy küzdjön a melegek ellen, hogy lehetőség szerint egyáltalán ne is legyenek jogaik az azonos nemű pároknak, de harcol ő az iskolai szexuális felvilágosítás és az abortusz ellen, valamint a béranyaság, a feministák, Soros György, a liberálisok és más kártevők ellen is. Mennyivel jobb hely lenne ez a világ, ha mindenki a maga dolgával törődne és igyekezne elfogadni a másikat olyannak, amilyen. Addig a pontig feltétlenül, ameddig a másik mássága nem okoz kárt a társadalomnak. Márpedig két ember magánélete, együttélése, házassága akkor is magánügy, ha külön neműek és akkor is, ha azonos neműek. A homoszexualitás nem fertőző betegség, sem több, sem kevesebb ember nem lesz attól, ha végre engedjük békében élni őket.
Amihez pontosan annyi joguk van, mint Harrachnak, Rétvárinak, vagy éppen Frivaldszky
Editnek. Egyszerűen fel sem foghatom, miért és hogyan szorult ezekbe az emberekbe ennyi gyűlölet, miért akarják megszabni, hogyan élje más az életét. Szánalmas dolog lehet mások magánéletén vonaglani, amikor valami hasznosat is csinálhatnának a harcolásra szánt időben ezek a nem túlságosan tisztelt hölgyek és urak.
eszegfu
Időnként megnézem a TV-ben az "Örökbefogadók" c. dokumentum filmeket (nem magyar). Számomra megható történetek vannak nemcsak hetero párok, hanem nő- nővel, férfi-férfivel alkotó párokról. Ahogy évekig "küzdenek" a gyerekekért... szinte zaklatás-szerü, váratlan időpontokban történő "környezettanulmány", miközben "nevelőszülőként" gondozzák a gyerekeket, tanfolyamokra kell járniuk, és csak utána "kaphatják" meg a gyereket méghozzá birósági tárgyalással és végzéssel! Az azonos nemü pároknál a gyerekek pontosan tudják, hogy 2 apukájuk, vagy 2 anyukájuk van, ez nekik természetes. A birósági végzés felolvasásakor pl. a 8-10 éves gyerekek olyan odaadással borulnak mindkét szülőre... amit látni kell. Kifelé jövet meg köszönetet és hálát mondanak Istennek, hogy velük ez megtörténhetett...igazi "hivők" módjára. Ugyhogy ezek a "kedves" emberek inkább arra forditsák az energiájukat, hogy a gyermekotthonok lakóinak találjanak minél előbb családot... a család "képlete" meg érdektelen.
huKKK
Engem mélyen sért a melegezés szava ezért iktattassuk törvénybe, hogy a homoszexuális embertársainkat ne nevezhessék többé sértõ módon "meleg"-nek.
Nevezzék õket ßuzi-knak.
huKKK
@eszegfu: 11:53

Kérem, csatlakozzon Ön is a kdnp felvetése helyett a fenti (04:21-kor írt) kommentemben általam kezdeményezett mozgalomhoz. Köszönöm.
huKKK
@Eladott Ország: 11:11
Tiszteletem.
Kérem, csatlakozzon Ön is a kdnp felvetése helyett a fenti (04:21-kor írt) kommentemben általam kezdeményezett mozgalomhoz. Köszönöm.
Magánügy?
Akkor az érintettek, azaz a ßuzik mért kezelik közügyként, miért lépnek fel kultúraformálás igényével szinte már erõszakos hittérítõkként?
Figyelembe kell venni, hogy már rég nem az üldözésükrõl van szó, hanem, hogy pozitívan diszkriminálják õket, fogalmakat lophassanak, torzíthassanak különösebb következmények nélkül.
Egyetértek az álkereszténységrõl, vallásos képmutatás szóló kommentekkel.
Ezekrõl is beszélni kell, külön-külön részletesen.
Külön.
Nem a melegházasság kérdése helyett, ill. azzal egy lapon említve.
karma1
@Cefi: 13.01-re: Mert a csaladon beluli eroszakert sem emelik fel a hangjukat: ha egy helyes kis serdulo lanyka van a csaladban es a papanak jobban tetszik, mint a mama, nem is kell mast tennie, csak elni az alkalommal, legfeljebb vasarnap meggyonja a pap bacsinak, akinek csak hazvezetonoje van, viszont korul van veve hercigebbnel hercigebb ministrans fiucskakkal...

Azert rohadtul kivancsi vagyok, hogy ezzel hany embert fognak megmozgatni, hanyan irnak ala nekik. Ja, es ki fog kiallni ezugyben minden sarokra? Azt azert rendkivul bolcsen elhallgattak, hogy HANY alairast is kene osszegyujteni erre a celra?\
Na persze, ha limiteket hataroznak meg maguknak, es ezt ki is kurtolik, nagyon ciki am, ha a fele sem jon ossze...:o)))
huKKK
@karma1: "Azert rohadtul kivancsi vagyok, hogy ezzel hany embert fognak megmozgatni, hanyan irnak ala nekik."

Össze fog jönni 1 milliónál több aláírás, mivel ez nem pusztán vallási kérdés.
Hogy konkrétan nekik hányan írnak majd alá, nem tudom.
De nekem sokan fognak, köztük Ön is.
Remélem.
huKKK
"A kezdeményezés lényege, hogy az unió polgárai legalább egymillió aláírás összegyűjtésével jogszabály-javaslatot nyújthatnak be, amelyet az unió intézményei kötelesek figyelembe venni."

Félreértések elkerülése végett, sietve szögezzük le, hogy erre a kezdeményezésre nemcsak magyar állampolgárok írhatnak alá, fognak aláírni. És nemcsak közép-európai államokban.
28 uniós tagállamról van szó.
quadrocopter
Hurrá, Sunyisztánban és Megélhetési Kereszténydemokrata(?)országban minden probléma kiküszöbölve, a gondok felszámolva, már csak Brüsszel melegjei okoznak fejfájást. Először a valódi civileket kell satuba fogni, aztán Meleg Közmunkaprogram Projekteket indítani és Soros Munkatáborokat, de mert igen f@sz@ csávók is vagyunk és szerények, mindezek után I. Orbán Wyktória koronázásával foglalkozunk és Mária országa kivirágzik a "lipsi"(!) humuszon!
Az uniónak úgyis kötelessége eltartani bennünket!
huKKK
508 millió 450 ezer 856 főt (2015. jan. 1.) érint ez a kérdés.
Magyarországról 3 millió aláírást várok, összességében a 28 tagállamtól 50-100 millió aláírásra lehet számítani.
De akár 100, akár 100 millió aláírás jön össze, mindenképpen jelzés értékû eredmény fog születni.
Ön hány aláírásra számít a 28 tagállamtól?
eszegfu
@huKKK: 4:44 Én meg tisztelettel kérem Önt, hogy csatlakozzon a kompetencia zavarokkal küzdő csoporthoz... ott alá sem kell irnia. Én véleményeztem a KDNP-s "kezdeményezést", ezzel szemben Ön csak engem igyekszik elég sután "terelni". Joga van a cikkről véleményt alkotni és irni, de személyes ismerettségünk hiányában viszont nincs joga "kritizálni" engem semmilyen -- még átvitt értelemben sem -- formában! Köszönöm.
huKKK
@quadrocopter: 0732
Nem errõl van szó.
Nem is arról, hogy ez a kdnp önálló ötlete lenne.
Inkább arról van szó, hogy egy nemzetközi kezdeményezéshez csatlakozva a kdnp el tudja-e hitetni az unióval, ill. elsõsorban magyar állampolgárokkal, hogy ez egy echte magyar kezdemènyezés.
Önt olvasva ez részben sikerült nekik.
huKKK
@eszegfu: 7:41
"Én meg tisztelettel kérem Önt, hogy csatlakozzon a kompetencia zavarokkal küzdő csoporthoz... "

Konkrét elérhetõséget tudna adni, telefonszám, imél, stb.?

"Joga van a cikkről véleményt alkotni és irni, de személyes ismerettségünk hiányában viszont nincs joga "kritizálni" engem semmilyen -- még átvitt értelemben sem -- formában! "

Így van.
Jogállamban élünk, teljes szólás-, kritizálási szabadság van,
ami személyes ismeretség hiányában is gyakorolható,
ill. átvitt értelemben és minden más formában,
a törvények által meghatározott kereteken belül
szabadon.
Köszönöm, hogy Ön is törvénytisztelõ állampolgár.

Szeretném felhívni mindenkinek a figyelmét a jogaira:
Engem bárki kritizálhat, ismeretség hiányában is.
A kdnp-t is mindenki kritizálhatja.
Mindenki mindenkit kritizálhat.
Nessy
Apa, anya, gyerek, szeretők! Ne tessék erről sem megfeledkezni, ez ma a tendencia "felsőbb körökben" is,
Továbbá alap modell módosulatai:
Apa, anya,gyerek
Apa 2. ,anya, gyerek
Apa, anya 2, gyerek
Gyerek itt is, ott is felesleges!
1magyar
Az biztos, hogy a normális házasság amortizálása a melegházasság. De egye fene házasodjanak, csak gyereket ne engedjenek nevelni nekik. Szegények, génhibásak.
Csizmás Kond
A zunió a disznót és az embert egyenrangúnak veszi...aki tartja azé.
Grafix69
Na ez most nagyon fontos kérdés, szinte nincs is más gond mint a buzik , meg a buzi papok , teljesen aberrált csuhás banda.
eszegfu
@huKKK: Csak ugy elvileg... egy demokráciában a szólásszabadság és a vélemény nyilvánitás nem személyről szól, hanem egy témára, amely az emberek többségét érinti. Tehát az, hogy Ön alacsony, dagadt, netántán "homoszexuálisnak" nevez, ehhez "büntetlenül" bizony nincs joga. Ez nem "közügy", én meg nem vagyok "közszereplő", hogy nekem ezt "türnöm" kellene. Kérem, olvasson egy kicsit utána mit is jelent valójában a szólás szabadsága. Köszönöm.
aremy
ha kérhetem a pedofília mellett ne perselyezzenek.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/02/15/mennyivel-jobb-hely-lenne-ez-a-vilag-ha-mindenki-a-maga-dolgaval-torodne/
Harrach és Rétvári, a két mélyérzésű honfiú és Frivaldszky Edit, a méltán majdnem ismeretlen
amazon és az emberi jogok ellen küzdő aktivista egymásra találása igazán megindító pillanat.
Harrach és Rétvári urakat ismerjük, mi fizetjük őket, elméletileg minket képviselnek. Holott meg
nem. De láthatóan rendkívüli módon ráérnek és képesek egy komplett sajtótájékoztatót
összehívni azért, hogy mindenki jól láthassa: ők bizony aláírják, de alá ám! Mert nincs is annál
fontosabb, hogy meleg emberek ne házasodhassanak, lehetőleg ne illesse meg őket semmiféle jog. Mert csakis a törvény és pap által szentesített házasságban jó élni, ott jó agyonverni a feleséget, gyereket. Vagy ha agyonverni nem is, de azért alkalomadtán kicsit összeverni, megrugdosni. Mégis mennyivel szebb egy hivatalosan is családnak minősülő kapcsolatban nyomorultul szenvedni – de van róla papír, hogy van férjünk és a gyerek is törvényes – mint egy harmonikus, boldog, de két azonos nemű ember kapcsolatának fertőjében fetrengeni. A két főkeresztény mellé feltétlenül passzol színben is, mentalitásban is Frivaldszky Edit, aki súlyos éveket szánt már eddig is az életéből arra, hogy küzdjön a melegek ellen, hogy lehetőség szerint egyáltalán ne is legyenek jogaik az azonosnemű pároknak, de harcol ő az iskolai szexuális felvilágosítás és az abortusz ellen, valamint a béranyaság, a feministák, Soros György, a liberálisok és más kártevők ellen is.
Mennyivel jobb hely lenne ez a világ, ha mindenki a maga dolgával törődne és igyekezne
elfogadni a másikat olyannak, amilyen. Addig a pontig feltétlenül, ameddig a másik mássága
nem okoz kárt a társadalomnak. Márpedig két ember magánélete, együttélése, házassága akkor is magánügy, ha külön neműek és akkor is, ha azonos neműek. A homoszexualitás nem fertőző betegség, sem több, sem kevesebb ember nem lesz attól, ha végre engedjük békében élni őket. Amihez pontosan...
karma1
@huKKK: En tobb okbol kifolyolag is tutira NEM fogok alairni. De az egymillioban nem hiszek. Esetleg az egesz unioban egyuttveve, de CSAK Magyarorszagon tutira nem jon ossze meg 500 ezer sem... Egyszeruen nincs annyi homoszexualis, akit erintene.
Eladott Ország
folytatás 08:48... annyi joguk van, mint Harrachnak, Rétvárinak, vagy éppen Frivaldszky Editnek."
karma1
@huKKK: Ezeken a helyeken legalis:

" Hollandiában a világon elsőként már 2000-ben legalizálták a melegházasságot. Azóta pedig a következő országokban döntöttek még ugyanígy:

Belgium (2003)
Kanada (2005)
Spanyolország (2005)
Dél-Afrika (2006)
Norvégia (2009)
Svédország (2009)
Izland (2010)
Portugália (2010)
Argentína (2010)
Dánia (2012)
Uruguay (2013)
Új-Zéland (2013)
Franciaország (2013)
Brazília (2013)
Anglia/Wales (2013)
Skócia (2014)
Luxemburg (2014)
Írország (2015)
Grönland (2015)
Finnország (hatályba lép: 2017)
+ Amerikaban.

Tehat egyaltalaban nem biztos, hogy 27 orszagban fogjak alairni annyira lelkesen, mint a homofob kdnp.Miert is kell nekunk putyint utanozni?
Nessy
Azért nem értem az egészet. Az apa, anya szexuális élete nem a gyermek előtt zajlik. Mint ahogy valamelyik szülő és a szeretője sem a gyermek jelenlétében lesznek egymásié.
Ha például a gyermeket az anya és a barátnője, vagy az apa és a nagybátyja viszi az állatkertbe, akkor abból már következtetést lehet levonni? Lehet, hogy egy meleg pár nyugalmasabb gyermekkort biztosítana, mint egyik - másik Isten áldotta házaspár!
Mielőtt valaki buzizni kezd, nem voltam, és már nem is leszek, csak elég sokat láttam és látok az élet árnyoldalából.
coni
Tényleg abszurd egy helyzet, hogy a média szerint hosszú évekig tudott nagyon sok ember róla, hogy kiskorúval jár a polgijuk, de senki nem szólt, hanem egy sms buktatta le. Így feltételezhető, hogy nagyon sok család érintett lehet, mert a környezet gyávaságból félrenéz.
Ezt és a családon belüli erőszakot kéne egy kereszténypártnak firtatnia, és nem ezt a trumpos demagógiát erőltetni.
quadrocopter
@huKKK: Mert mégis kinek a kezdeményezése akkor?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.