A 13. havi nyugdíj visszaadását, az egészségügyi és a gyógyszerellátás rendszerének teljes újragondolását, a nyugdíjminimum emelését, biztonságot nyújtó rokkantnyugdíjat ígért az MSZP miniszterelnök-jelöltje az országos nyugdíjasparlament szerdai rendezvényén.

Botka László arról beszélt, hogy 2010 után a kormányon lévők

"nemhogy visszaadták a 13. havi nyugdíjat, hanem elvettek még egyet".

"Mi vissza fogjuk adni a 13. havi nyugdíjat" – fogalmazott, a svájci indexáláshoz visszatérést, az öregségi nyugdíjminimum megduplázását,

a 100 ezer forint alatti juttatások esetében "érdemi korrekciót",

valamint a rugalmas nyugdíjba vonulás lehetőségének megteremtését ígérve.

A politikus szerint Magyarországon az elégedetlenség egyre nagyobb, az emberek mind kiszolgáltatottabbak a rendszernek. Sokan egyre kevésbé bíznak abban, hogy a mai politikusok megoldást adnak problémáikra, ám éppen az idősek azok, akik kisebb arányban mondanak le a változtatás igényéről – jegyezte meg.

Botka visszaadná a 13. havi nyugdíjat

Fotó: Kovács Attila/MTI

Az idősek megéltek már néhány változást, tudják, minden lehetséges, tudják, hogy az öröknek gondolt rezsimek is véget érnek egyszer – mondta a szocialista politikus az Országház felsőházi termében tartott, a Táncsics Alapítvány által szervezett rendezvényen. Megemlítette, hogy aki ehhez a korosztályhoz tartozik, az "látott már radikális fiatal politikust milliárdos oligarchává válni, látta már a szabadság legnagyobb hirdetőjét zsarnokká fejlődni".

Botka László hozzátette: az a céljuk, hogy minél több "tapasztalt polgár" álljon társadalmi igazságosságot hirdető pártprogramjuk mellé. Országjárásán azt tapasztalta, hogy egyre nagyobb a reménytelenség és a kiábrándultság, az emberek pedig félnek a holnaptól – mondta.

Milliók küzdenek mindennapi megélhetési problémákkal, százezer ember nyugdíja alig ötvenezer forint vagy ennél is kevesebb, az idősek felének juttatása pedig százezer forint alatt marad – sorolta, azt a következtetést vonva le, hogy Magyarországon ma egymilliónál több nyugdíjas szegénységben él.

Azt mondta, ez így nem mehet tovább. Elfogadhatatlan, hogy az állam nem nyújt segítséget azoknak, akik egy életen át kemény munkával keresték meg a kenyerüket – jelentette ki Botka László, elfogadhatatlannak nevezve, hogy a nyugdíjminimum kilenc éve 28 500 forint, miközben Szlovákiában harminc év munka után, átszámítva 80 ezer forint ez az összeg.

"Az a célunk, hogy felszámoljuk az igazságtalanságot, és végre a társadalom minden tagja megkapja az őt megillető elismerést"

- fogalmazott az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
@jancsipapa: A 997170 havi p.mesteri HUF-ból nehogy már ne vehessen egy akár Rolexet is!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Beszéljünk nem tömény politikáról, hanem valami szép, keresztény, léleksimogató történésről, ami illik a vasárnapi rántott hús (esetenként farhát) illatához. Ideteszem az idevágó tartalmat, mindannyiunk örömét fogja szolgálni: Üdvözlöm a Rolex Lacit! Visszaadják a 13. havi nyugdíjat. Majd még írok, addig is keress egy jó dokit, az soha nem árt. Pápuszi.
quadrocopter
@jancsipapa: A 997170 havi p.mesteri HUF-ból nehogy már ne vehessen egy akár Rolexet is!
Donáld Tramp
Programot, minden balos párttól ! Ne álmokat !
quadrocopter
@Donáld Tramp: Csaxólok, hogy a horda, 2014-ben, miután a Joibbiktól összeollózta, dobta be utoljára a lopott programot!
wagabund
Botka egy igazi, megbízható politikus.
Ígérni nagyon tud.
Eriksson
"Botka visszaadná a 13. havi nyugdíjat"
2009-ig visszamenőleg?
Eriksson
@Donáld Tramp: Van nekik. Testületileg ócsárolni mindenkit akinek nem tetszik a képe. Hááát, ha így nézzük, ez is egy program.
Veleda
jaj, de szép is, mikor ennyien harcolnak a nyugdíjasok kegyeiért. Olvadok, mint a vaj! Azért még megvárom, hogy mit mond az Erdogán, mega Putyin!
1magyar
60 éves nyugdíjkorhatárt vezessék be és majd dolgozik aki tud,bír tovább.
Veleda
@CsipkeRózsa: persze, nekünk csak hátra kell dőlni a fotelben és várni ...
verőce21
Messziről jött ember ez a Botka. Medgyessy is így kezdte, 50% emelés a közalkalmazottaknak, köztisztviselőknek. Bele is gebedt az ország.
Az államadósságot 53%-ról 82-re tornázták fel a felelőtlen maszop-szadesz kormányok.
verőce21
@1magyar: (20:14) "...60 éves nyugdíjkorhatárt vezessék be" - azt már várhatod.
Nem EU-konform.
hetöndöe
@Eriksson: Idióta,Qrbánod 14. havit is ígért,oszt ehhez képest 13. havit sem adott.Miről is beszélünk?:-)13. havi eddig csak baloldali kormány alatt leledzett egy darabig,Qrbánék meg a Manyupot is elvették.Szoktál néha gondolkodni is,vagy csak nézel kifelé a legsötétebb lyukon a fejedből?
Nessy
@verőce21: Hát, az adósságunk a MANYUP pénzzel, a különadókkal együtt sem igazán csökkent. Sót, most már az oroszoknál is meg a kinaiaknál is fülig eladósodunk, a letelepedési kötvények visszafizetése is lassan esedékes lesz.
A svájci indexálás eltörlése és a kormányzati infláció számítás miatt a nyugdíjak vásárló értéke bizony nem növekedett.
Arról nem is beszélve, hogy a minimálbéren foglalkoztatottak hiába dolgoztak 40 évet, a minimál bér alatti nyugdíjat kapnak. És ma már kevés helyen kap zsebbe plusz pénzt a dolgozó.
Peller Anikó
"Botka visszaadná a 13. havi nyugdíjat"

Óóóóó, nem is tudtam, hogy a Botka már nyugdíjas.
verőce21
@Nessy: Nominálisan nőtt az államadósság, a GDP növekedése miatt százalékosan csökkent.
Nemcsak a nyugdíjak, a keresetek vásárlóértéke is csökkent.
szaboria1
Kedves kommentelők ne tessék elfelejteni 2008-ban jött egy szép gazdasági válság a világban. Ami a nadrágszíj meghúzásával járt. Botka a mai adatokra építve ígér. Ami merész dolog mert félő, hogy Orbánék most csalnak egy kicsit azzal a bizonyos számokkal. Mert ha így lenne akkor már a beígért 14 havit is megszavazták volna.
karma1
En meg emlekszem arra, hogy egy fiatal demokratakbol allo csapat meg a 14.-et is beigerte a gaz Gyurcsany-Bajnai kormany utan...
Ja, hogy igerni mindenki tud? Na ja...:o(((
magyarbakancs
Nem vették el a 13, nyugdíjat csak szüneteltetik a kifizetését.
coni
Ingyenes egészségügy, oktatás, 14 havi nyugdíj ellenzéki ígéretek. Botka nyugodtan ígérhet bármit mivel nem is akar hatalomra kerülni. Az uniós pénzek nélkül 12 havi nyugdíj se lesz kifizetve a jelenlegi szinten. De az emberek imádják hallani a beválthatatlan ígéreteket.
Eriksson
@hetöndöe: Hááát, hogy ki az idióta, arról könyvet lehetne írni. h-val kezdődik a neve és e-vel végződik.
magyarbakancs
@Syntax Error: "12 hónap van egy esztendőben! ENNYI!"
Ausztriába,Németországban is 12 hónap van mégis van 13,-14, kifizetés a dolgozóknak.
A múltban nálunk November 7,-e jutalomnak hívták a 13,-havi bért.
Eriksson
@verőce21: Nem ebbe gebedt bele az ország, ez csak alibi volt arra, hogy Gyurcsány miért puccsolta meg Medgyessyt.
verőce21
@Eriksson: (09:36) El a kezekkel Kúrcsánytól! Hol találnánk még egy ennyire megosztó személyt a baloldaliaknál? :)
Eriksson
@verőce21: Már van. A neve (ro)Botka.
Eladott Ország
Kapkodom a levegőt, nyelem a csodás híreket, mint kacsa a nokedlit. Annyira jó nekünk, hogy szinte kedvem sincs rosszat mondani. Nem is fogok! Csak a jó hírt, elvtársak! Öröm és boldogság van, meg ilyenek. Azoknak a megkeseredett olvasóknak, akik képtelenek meglátni a kifent kés élén játszadozó napsugarak csillanását, összeszedem ide a tapsikolnivalót. Figyelem és fanfár! Minden nyugdíjasnak rolex órát .Matolcsy György kiszámolta, hogy minden magyar családnak (ide értve a miskolci számozott utcákból kiüldözött családokat és a békásmegyeri panelben lakókat, valamint a Mészáros, Orbán és Simicska családot is) 7,7 millió forint megtakarítása van. Én nem találom itthon, de még nem adtam fel a keresést.
CsipkeRózsa
@Eladott Ország: Nem is találhatod, a legtöbb család megtakarítását Orbán és Matolcsy összegyűjtötte.
Syntax Error
@magyarbakancs: Nem az a baj, ha egyzer átmész a piroson! Hanem az, hogy hozzászoksz!!!
hetöndöe
@Eriksson: Tények ellen személyeskedéssel válaszolni maga a meztelen ostobaság.:-)
Eladott Ország
@CsipkeRózsa: Kiszámolták számtani átlaggal - medián helyett.
Eladott Ország
@Peller Anikó: De lehet, hogy a választás után belerokkan.
SystemError
Kurvára unalmas és megalázó már, amit művelnek jobb és baloldalon az idősekkel:( Orbán a megrendezett műsorával. Botka meg ezzel...
Eriksson
@hetöndöe: Tanulékony vagyok. Példaképem a nevezett illető.
Eriksson
@szaboria1: Nem gazdasági, hanem pénzügyi világválság volt, amit a vollsztríti bankár urak generáltak, s amiért jutalmul sokmillió dolláros jutalomban részesültek.
Eriksson
@hetöndöe: 16:20 Mélységesen egyetértek.
Sámannus
Ha orbán szavazóinak szól nagyon helyes! Bár kártékony minden demagógia most erre van szükség. Én is ezzel ütném ki orbánék süketelését.
Olyasmi ez, mint amikor ki ütjük egy ház egyik tartóoszlopát. Hagy szívjanak a demagógiájuk miatt. A rezsimantrával már elvesztik a vidéki szavazókat, mert ott nem a rezsivel vezették meg őket, hanem a kereszténységgel.
Sámannus
@szaboria1: Orbán egész idő alatt kibekkelte az emelést a viszonzás nagyon csattanó, hiszen a 13 havi éppen azt kompenzálja. Szerintem már csuklik is amikor emlegetik és röhögve mutogathatunk a manyup lenyúlása apropóján is.
1magyar
@verőce21: eu-konform vagy nem, én se megyek akkor szavazni. Nekem nem tetszik,hogy a kormányok mindig a gazdagokat helyezik előre a dolgozók meg a hullaházba menjenek a munkahelyükről.
verőce21
@1magyar: Ne menj szavazni! Egyetértek.
"...a kormányok mindig a gazdagokat helyezik előre"? - a gazdagok munkaadók és támogatják a foglalkoztatási politikát. A gazdagok akarva-akaratlanul, mindig az aktuális kormány támogatói, így kedvezményezettek is. Ez így alakult ki a történelem folyamán.
A szegények pedig elszenvedői a rendszereknek. Azoknak teljesen mindegy milyen a kormány, nekik mindig csak rossz lehet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.