Akár 30 ezerrel növelné 2030-ra az évente született magyar gyermekek számát Orbán – mondta el Lázár János a szokásos Kormányinfón. Gyurcsányt nem komolyan vehető tényezőként emlegette. 

"Csinálj sok-sok gyermeket"

2030-ra jelentősen, akár 30 ezerrel is növekednie kell a Magyarországon évente született gyermekek számának a mostani 93 ezerről – ismertette a kormány célkitűzését Lázár János miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Ennek érdekében Orbán Viktor kormányfő a napokban intézkedéssorozatot jelent be – közölte a Miniszterelnökség vezetője, aki a várható lépések közé sorolta az édesanyák, a családok és a gyermekek támogatására vonatkozó új rendelkezéseket, illetve a régiek kiegészítését.

Hangsúlyozta: támogatni kell a családokat a gyermekvállalásban, és a kormány szerint még vannak olyan segítségek, amelyeket nem biztosítanak például a második, harmadik gyermeket tervező családoknak.

A kabinet szerint – ellentétben mintegy tucatnyi európai uniós tagállam véleményével – nem migrációval, hanem családtámogatással kell megállítani a gyermeklétszám csökkenését – mondta Lázár János.

A hadseregnek olyan állapotban kell lennie, hogy meg tudja védeni az országot

A miniszter arról is beszámolt, hogy a kabinet által elfogadott Zrínyi 2026 nevű haderőfejlesztési programmal emelkedni fog a magyar haderő létszáma, és technikailag is korszerűsítik a honvédséget, elsőként szállító járművek beszerzésével.

Az ország közbiztonságának rendbetétele és megerősítése után a hadseregnek is olyan állapotban kell lennie, hogy meg tudja védeni az országot – mondta.

A tárcavezető tudatta: Magyarország a közelgő NATO-csúcson azt vállalja majd, hogy 2024-re – a jelenlegi 1-ről – a GDP 2 százalékára emeli a katonai kiadásokat, ami akkor körülbelül 1000-1200 milliárd forintot jelent majd a mostani mintegy 400 milliárd helyett.

Agrárium, áfacsökkentés

Tájékoztatott továbbá arról, hogy a kormány meghallgatott egy beszámolót az élelmiszerek áfacsökkentéséről, amely alapján az látszik, hogy a csökkentésnek voltak pozitív hatásai, mindenki jól járt az intézkedésekkel.

A kormány tárgyalni fog arról – folytatta –, hogy a következő évtizedekben melyek lehetnek a gazdaság húzóágazatai. Ezzel kapcsolatban a kormány álláspontja az, hogy az agráriumban több van, mint amennyit jelenleg realizálni tud az ország.

Kárpátalján emel bérkiegészítést a kormány

Döntöttek arról, hogy Kárpátalján az egészségügyi, oktatási, szociális és kulturális területen dolgozóknak juttatott magyar állami bérkiegészítéseket megemelik – közölte, hozzátéve: a magyar állam nagy mértékben hozzájárul Kárpátalja működtetéséhez.

Szuperkórházak és behajthatatlan követelések

Kérdésre megerősítette: a fővárosban a budai oldalon 100-120 milliárd forintból egy ezerágyas szuperkórházat létesítenek, emellett pedig a meglévő kórházakat is százmilliárdos nagyságrendben fejlesztik a következő években, ennek első elemei már szerepelnek a következő évi költségvetésben.

Arra a kérdésre, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) törölné a jövő évi büdzséből a 60 milliárd forintos Országvédelmi Alapot, Lázár János azt válaszolta: mérlegelni fogják az MNB felvetését – jövő szerdán tárgyal a kormány ismét a költségvetésről –, de egyelőre nem látja jogosnak a kritikát.

Szintén kérdésre helyesnek nevezte, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) több mint 637 milliárd forint követelésről mondott le tavaly. Úgy fogalmazott: a behajthatatlan követeléseket el kell felejteni, és a bevételeket kell növelni, erre kell helyezni a hangsúlyt.

Nem mindenkinek lehet jó a kötelező borravaló

A szállodaszövetség által javasolt kötelező borravalót firtató felvetésre azt felelte: a kezdeményezést a turisztikai ügynökség mérlegeli, de szerinte nem biztos, hogy a kötelező szervizdíj, amelynek nincs hagyománya Magyarországon, minden vendéglátósnak jó lenne.

Kifejtette ezzel kapcsolatban: a Balatonnál az egyik legnagyobb szezon várható az idén, a mutatkozó munkaerőhiányra pedig megoldás lehet az éttermi szolgáltatások áfájának csökkentése, amely fedezetet biztosíthat béremelésre. Megjegyezte: a Balatonnál megemelik a rendőrség létszámát, a hatóság nagy erőkkel készül a szezonra.

"Gyurcsány már régen nem komolyan vehető tényező"

Egy arra vonatkozó kérdésre, hogy pert veszített Dobrev Klárával, az Altus Zrt. vezérigazgatójával szemben, Lázár János kijelentette: ha az ítélet jogerős, tudomásul veszi és mérlegeli, hogy a Kúriához forduljon-e.

Gyurcsány Ferenc DK-elnök, volt miniszterelnök Orbán Viktort érintő – a kormányfő pénzügyeire vonatkozó – vádjait Lázár János úgy kommentálta: Gyurcsány Ferenc már régen nem komolyan vehető tényezője a magyar politikának. Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatót tartó feleségének inkább a férje "leépülő személyiségével" kellene foglalkoznia – fogalmazott. Közölte: "semmilyen információm nincs arról, amiről a volt miniszterelnök beszél", ha pedig tud valamit, tárja a nyilvánosság elé, és hozza elő a bizonyítékait.

Nem bírnak magukkal a Momentumosok

A CÖF MVM-es támogatásával kapcsolatban a miniszter azt mondta: az MVM pénze – állami vállalat lévén – az adófizetők pénze, így a kérdéses adatok kikérhetők.

Szintén kérdésre azt is elmondta, Spéder Zoltánnal csak magánügyekben beszélhet, magánemberként továbbra is tartja vele a kapcsolatot, de sosem beszélt vele az Index sorsáról.

Arról is megkérdezték a tárcavezetőt, hogy a Momentum Mozgalom "betört" az Origo szerkesztőségébe, amit Lázár János megdöbbentőnek nevezett, mint mondta: "nem bírnak magukkal, úgy látom". "Nem ez fog a választói bizalom megszerzéséhez vezetni" – fogalmazott.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Szigetváry Zsolt)

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

r2d2
Műtrágyázzuk a gyomot?! A morék szaporodjanak?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Ezekben akkora demagógia van, ha megszólalnak a magzat elpusztul tőlük.
A terheseknek megtiltanám hogy ezeket süketeket meghallgassák.
Orbán intézkedett. Persze Méhszaros gigaüzleteihez kell a lóvácska.
Sámannus
Ferenc testvér nyitott egy pofozógépet, amire a közvélemény odafigyel. Mostmár normálisan is ki kell állni hogy igen vagy nem ha elismertétek hogy Habonnyal csicskáztatnak benneteket, pácban vagytok! Egy táskahordónk tudni kéne hogyan mennek a dolgok! Te is csicskáztál rendesen. Ezért i kerültél a posztodra. Figyelj Janó kezdtek összemenni. jövő ilyenkor egy takony porszem leszel.
Cicamama55
Mondhatnak róla bármit, fogást rajta eleddig nem talált senki! Márpedig mindenki, minden oldalról támadja, a létező összes helyzetet felhasználnák már a megsemmisítésére...
papa.49
Már csak egyetlen fontos nyitott kérdés maradt a juhászbojtár értelmetlen böfögése után
,,KI FOGJA MEGCSINÁLNI, FELNEVELNI,AZT A 30000 GYERMEKET,,???
Csak nem magatokra gondoltatok tetvesek, egyébként ,,csókoltat a Lenin szobor Hódmezőről,, te bunkó faszfej!!!
r2d2
Műtrágyázzuk a gyomot?! A morék szaporodjanak?
quadrocopter
Ehhez kellenek a mongol tevék? Az Orbán-ház kihalása mikorra várható? Nagyon késik...
nyanya001
Pereket veszít ez a szolgalelkű barom a Gyurcsányékkal szemben
de veri a nyálát.
Mos a tét a 18 milliárd, amit megint behazudott ez a kormány.
Képesek feláldozni ezt a pénzt, csak hogy gyurcsányozhassanak.
kissé felnőttem
csak nem ratkó annácska tér vissza ? rákosi már van ? mert gyermekvállaláshoz neveléséhez ,tanitatásához nem csak punci kell, tucatnyi feltétel. Tudta ? Ehhez meg a lózungok igencsak kevesek.
2040 - be veszek egy csúcsmodell Mercedeszt, semmi gond, csak 93 leszek hasmenéssel vagy anélkül Ja? nem tesz semmit.
Más: Ha nem számitana nem emlegetnék naponta reggeltől estig mint a bibliát ( Fletót)
lampa laz
Brüsszel ellenes plakátok helyett gyerekszülésre fognak ezentúl buzdítani, mint rákosi idejében, h asszonynak szülni kötelesség, lánynak dicsőség?
Pálinkafőző Rézüst
@Horizont: akkor mára franciát sem lehet gyakorolni??? :)))))))
nezelodo
Ha nem számottevő tényező a Fletó minek akkora energiát fektetni az emlékezetes stúdió felmosás óta a megsemmisítésébe? Még a Botka belépőjének is feltétele volt a Fletó ócsárolása dakota módra? Az a gyanúm, a vezér dührohamot kap még most akkor is, ha eszébe jut. Nem lehetnek nyugodt éjszakái.
papa.49
@Pálinkafőző Rézüst: Sőt még többet is ha belegondolsz)))))))))))
papa.49
@Horizont: Semmi 30 ezer majd ők kiválogatják a nekik megfelelő egyedeket a birkahodályból!!!
Mit nem képzelsz csak úgy ukmukfuk bárkinek lehet ,,tüzelni, bárkire,, hát nem, igaz ez már súrolja a piktor rögeszméit is, de tudjuk a hazugovics JÓ TANULÓ!!!
karma1
@Horizont: @papa.49: @Pálinkafőző Rézüst: Na, Kedveskeim, szepen vagyunk! ...:o)) Mindenki leragadt az extra dugasnal - amit szerintem valamelyik alzheimeres ven hulye kdnp-s dobott be otletkent, mert ugye a katolikusoknal van a "csak azert dugjanak, hogy sokasodjanak, minden mas szex csak az ordog muve" -, szoval Ti nagyon megfogtatok ezt a "lenyeget", az mar ki sem veri Nalatok a biztit, hogy novelik a karpataljai egeszsegugyi dolgozok beret, tovabbi berkiegeszitessel...Hmmmmm...
(Kozben elkepzeltem, hogy orban eppen ul egy dakota lovon (forditva), sz@rozza Gyurcsanyt, es kozben mindenkinek kiadja parancsba, hogy a magyarok evente 30 ezerrel tobbet szaporodjanak. 29999-nes eredmenynel az egesz lazar kabinet ropul!...:o))))))
kisrigó
Azért ezek az "állítsuk meg Brüsszelt" plakátok mégsem vesznek kárba. Az alap kész, csak Brüsszelt kell kicserélni másra, azaz mást kell "megállítani" a dakota jövőbeli szaporulati víziója érdekében!
nezelodo
Istenem, megint jön a Ratkó korszak. Ehhez már csak haza kell hajtani azokat a migránsainkat Brüsszel megállításával, akik az ottani társadalmakat ajándékozták meg a gyerekvállalással. A nagyívű családtámogatást is átgondolhatnák, mert ha megállítják Brüsszelt és a Soros bérencek seregeit, esetleg meg lehetne kísérelni a családtámogatásban is kicsit közelebb kerülni a "rothadó nyugathoz".
A szaporulat érdekében esetleg haza lehetne rendelni a nemzeti bikucit is, a kint dolgozó diplomaták nagy megkönnyebbülésére.
Kicsit jobban csinálhatna kedvet az a sok-sok ifjú Rubovszky meg Harrach is a gyerekvállaláshoz, és a papjaikat is visszafoghatnák, mert én nem szívesen állnék sorba a vasárnapi mise után igazolásért, hogy ott volt-e a gyerek az Orbánért mondott nemzeti imán.
szaboria1
Dakota tudja az Ő fajtája szaporodik mostanság csak arról felejtkeznek el mára már annyira megszokták, hogy nem dolgoznak. Mert a csp. és a különböző kiegészítéssekkel igen jól el tudnak lavírozni.
szaboria1
Lézer Janóka kár Gyurcsányozni mert, megint te maradtál alul a perben.
szaboria1
HVG, ATV hír Dobrev Klára ismét beperli Lázár Jánost.
coni
Orbán régen mondja, hogy számára az egyetlen kihívás Gyurcsány (és egy rövid ideig Bajnai volt aki az összes mozgó járművön virított). Ebben egyet is értek vele.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/05/18/l-hazug-janos-esete-a-gyurcsany-csaladdal/
De hogy a miniszterelnökséget vezető mindenes miniszter ilyen morális mélységekbe küzdötte le magát, az még akkor is ad okot némi megrökönyödésre, ha lassan az egész társadalom immunissá vált erre a gátlástalan tahóságra. Lázár, te büdösbunkó! Amikor legközelebb kikéred magadnak, hogy Farkas Flóriánt a cigánysága miatt báncsák, vagy moralizálni kezdesz azon, hogy mit illik és mit nem szabad, hogy kinek milyen tisztelet jár milyen alapon, akkor gondold meg kétszer, öcsém! Dobrev Klárát már csak azért is görénység Gyurcsánnyal összemosni, mert senki nem Lévai Anikót szokta bírálni azért, mert a férje történetesen Orbán Viktor, és nem is Lázár János feleségét oktatjuk ki azért, mert a férje egy notórius hazudozó. A Gyurcsány család igazmondási indexének annyi köze van a főminiszter hazudozási együtthatójához, mint Mészáros Lőrincnek az üzletemberséghez. Nulla. Ez nem a Gyurcsány család vádjának bukéja, ez egyáltalán nem vád, ez egy jogerős bírósági ítélet. Miszerint Lázár János az, aminek eddig is gondoltuk. Egy elvtelen hazudozó. Aki nem a feleségének hazudja férfiasan, hogy két csíkisört ivott, miközben egyáltalán nem iszik, hanem milliárdok fölött diszponál és egy egész ország sorsáról dönthet. Ennek az országnak minden nyomorúsága pontosan ebből az erkölcsi zsinórmértékből fakad. Ennek tudatában érdemes ezután (ahogy eddig is, akinek nem inge, ne vegye magára) Lázár Jánosnak bármit is elhinni és a szavaira mérget venni.
eszegfu
"Gyurcsány Ferenc már régen nem komolyan vehető tényezője a magyar politikának." -- mondta többek között Lázár János. Akkor most csak az nem világos, miért "görcsölnek" állandóan Gyurcsányon, vagy az Altuson?! A szerelemben is ugy van, ha elválnak utjaink és tücsköt-békát kiabálunk a másikra, akkor még szeretjük, de haragszunk ... amikor pedig már sem negativ, sem pozitiv érzésünk nincs a másikkal kapcsolatban, semlegessé válik, akkor valóban "nem komolyan vehető tényező". Szerintem most még csak a haragnál tartanak...
Sámannus
Böszme fityesz! Janó a papirost őrizd meg, hogy igazolni tudd magad!
Ferenc testvér fordít hamarosan.
Azt mondjátok meg mióta keresztény ország Irán? Ha soha nem hazudtok böfögjetek valamit.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/03/27/sok-magyar-fiatal-egyszeruen-nem-kepes-fogsagban-szaporodni/
Sok magyar fiatal egyszerűen nem képes fogságban szaporodni. Az anyagi nehézségek mellett itt van még az az általános hangulat, ami jellemzi az országot és ami elől kitérni nem lehet. A kedvetlenség, a háborús pszichózis, az ingerültség, félelem. Nem mindenki képes és hajlandó olyan munkahelyen dolgozni, ahol nem biztos a helye, mert bármikor jöhet valamelyik fejes rokona és akkor ő repül, ahol egyébként alacsony a fizetés, a megélhetést is alig fedezi, megtakarításról, saját lakásról álmodni sem lehet. Sok fiatal nem akar
albérletbe, vagy a szülőkkel közös lakásba gyermeket vállalni, nem akar attól rettegni, hogy ha nem elég óvatos és véletlenül véleményt mond a kormány tagjairól, vagy a rendszer
működéséről, akkor egzisztenciálisan kicsinálják őt is, a párját is, de akár a szüleit is.
Biztos, hogy nem könnyű dolog más országban otthonra lelni, beilleszkedni egy idegen közegbe. De sok esetben nincs más mód arra, hogy ne a családi adókedvezmény­rezsicsökkentés­ közmunka­-éljenafidesz­-hallgass-mert-ráfázol-­ingyenebéd­-ingyentankönyv­éljenapárt által határolt legyél hálás ­mocsárban alapítson valaki családot.
Pálinkás Pál
Janó ,Janó...kíváncsi leszek rá,kormányváltás..teljes vagyonelkobzás után mit fogsz tenni???Mert eszed kb arra elég amit eddig is tettél,cipelted a Rapcsák táskáját!!!
Aki Én
Amíg ilyen szinten gyilkoljátok a hazai közhangulatot, és csak a szopatás megy ezerrel, addig felejtsd el a népszaporulat ötletet. A szopatás nem gyerekcsinálás.
Olyannyira, hogy még Kovi is csak szopni tanít.
karma1
@nezelodo: Jujjuj,... Hat a nok ellensege vagyol Te? A harrach mutasson a leendo anyukaknak jo peldat??? Hat ha en a harrachot nezegetnem ezugyben, akkor nagyon ghyorsan fabrikalnek egy tablat "behajtani tilos" felirattal, es elhelyeznem "oda", nehogy egy ilyen pasival kelljen a Nemzeth Szaporulatat eloadnom!
Ez az egesz cirkusz csak arra jo, hogy legyen az uj oligarcha retegnek cseledlany, inas, lakaj, takaritoszemelyzet, sofor, lovasz ,meg "mitokom" (by Vavian Fable)...
namihami
""Lázár szerint Gyurcsány már rég nem komolyan vehető tényező""-mondta ezt a Kupaklala. És az még egy külön bukét ad a dolognak, hogy ő és pont ő képes azon a szép száján ilyesmit kimondani.
A következő az lesz, hogy a Füstösflóri becsületes vagy az Orbán tisztakezű. Esetleg a Dajcstomi ért a kapukhoz.
A változatok száma végtelen.
Nessy
De szép mesedélelőtt lehetett! Pártunk és kormányunk fog gyermekeket nemzeni? Mert egyébként az magánügy! A "támogatás" azokat érinti, ahol legalább három gyermek mellett mindkét szülőnek jól jövedelmező állása van.
Az "ÁFA csökkentés eredményét látjuk a disznóhús árában! Magasabb, mint előtte!
Ha Gyurcsány nem tényező, akkor miért kell folyton emlegetni, kiplakátolni, vegzálni?
Persze, mindenki félkegyelmű, aki nem hithű fideszes.
Azért, mielőtt áriákat zengedeznek a "nem lévö, illetve minimális inflációról", ajánlok egy piaci bevásárlást személyesen!
Nessy
Annak meg külön örülök, hogy a kárpátaljai egészségügyiek bérét emeljük!
namihami
@Nessy: És Erdélyben templomot emelünk. Valamint a délvidéki magyaroknak is csorgatunk rongyos 50 milliárdot.
Ha már idehaza ennyire nincs szükség erre a pénzre. Igazán, ne vesszen kárba.
Sámannus
Janó ne menekülj otthonról, kapd elő ma habverőt, nem tart vissza senki.
Eladott Ország
@Pálinkás Pál: ma, 11:42 vastagbor.blog.hu/2014/03/31/lazar_janos_es_hodmezovasarhely_22_5_milliardos_adossaga
Lázár János és Hódmezővásárhely 22,5 milliárdos adóssága. Most pedig mosolyogva átadta utódjának a bizonyságlevelet arról, hogy az adósságot átvállalta az állam, ez a misztikus, megfoghatatlan valami, tehát a tartozás eltűnt a nagy fekete lyukban, ami persze részben az ő érdeme is. Igazán szép teljesítmény, kevesen tudták volna ilyen rezzenéstelen mosollyal végigcsinálni, no de Lázár János csak egy van, szerencsére.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.