Elhunyt Rubovszky György kereszténydemokrata országgyűlési képviselő – tájékoztatta a kisebbik kormánypárt elnöke szerdán az MTI-t.

Semjén Zsolt úgy fogalmazott: Rubovszky György, a KDNP alapító tagja, országgyűlési képviselője szerdán este "nemes lelkét visszaadta teremtőjének".

A 74. életévében elhunyt képviselő 1994 óta volt – egy kisebb megszakítással – a parlament tagja.

Az Országgyűlés honlapján olvasható életrajz szerint Rubovszky György 1944-ben született Budapesten. Édesapja ügyvéd, édesanyja pedagógus volt.

Rubovszky György 1962-ben érettségizett az Eötvös József Gimnáziumban, jogi diplomáját 1970-ben az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte, 1972-ben lett ügyvéd.

Elhunyt Rubovszky György KDNP-s országgyűlési képviselő

Fotó: Kovács Attila/MTI

Rubovszky György 1989-ben a KDNP alapító tagjaként létesítette első párttagságát, 1991-től a KDNP budapesti szervezetének elnöke, 1992-től a párt országos elnökségének tagja, mint ügyvezető titkár, 2002-től a KDNP pártügyésze.

Rubovszky György 1990-ben az őszi önkormányzati választáson a Fővárosi Közgyűlés tagja lett. 1994-ben a KDNP országos listájáról szerzett parlamenti mandátumot, az alkotmány- és igazságügyi bizottság tagja lett. 1998-ban a Fidesz listáján szerzett parlamenti mandátumot, 2002-ben képviselőjelölt, majd 2003 nyarán az elhunyt Varga László helyére behívták az Országgyűlésbe, ahol ismét tagja lett az alkotmány- és igazságügyi bizottságnak. 2006-ban közös jelöltként a Fidesz-KDNP országos listáról jutott mandátumhoz és az alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság tagja lett, illetve a KDNP frakcióvezető-helyettese.

Rubovszky György 2010-ben ismét a Fidesz-KDNP közös jelöltjeként szerzett mandátumot, a KDNP frakcióvezető-helyettese, illetve a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság elnöke, valamint az alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság tagja volt, 2014-től pedig az igazságügyi bizottság elnöke és a törvényalkotási bizottság tagja volt.

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Ja és remélem azért még pénteken levélben szavazhat a plakáttörvény miatt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
colibri
@Szeparepa2: Azért még van jócskán mit jobbítani rajta.
Nessy
Elhunytról vagy jót, vagy semmit. Nyugodjon békében!
human
Az embert nem a halálával hanem az életével mérik. Az utánpótlás miatt meg nem kell aggódni.
mno.hu/data/cikkek/2398/23983/cikk-2398381/fidelitas_salgotarjan_n1_fit_1200x10000.jpg
human
Ja és remélem azért még pénteken levélben szavazhat a plakáttörvény miatt.
Cefi
Halottról vagy jót, vagy semmit. Szerintem:
human
@Cefi: Közérdekű közlemény. Most világosítottak fel, hogy az eredeti mondás így szól:
Halottról csak igazat vagy semmit.
Rosszul fordították anno és úgy terjedt el.
offside
@human: Így van! A "jót" itt azt jelenti, helyeset, valót, igazat.
bencemacska
Sajnálom, de nekem nem a kegyelet ugrott be, hanem az, hogy tovább csökkent a 2/3-ad:
Nyugodjék béké ben!
vladimir putin
szerintem gyorsan kellene tartani egy nemzeti konzultaciot, hogy vegul feltamadjon-e vagy sem, mielott teljesen elrothad a teste.
human
@offside: Így már nem süt a kétszínűség a mondásból.
bencemacska
@human: ma, 23:27
Ha listás képviselő volt, akkor viszonylag gyorsan ki lehet nevezni az utódját, de péntekig az nem megy!
Ha egyéni, akkor meg már a választásokig nem valószínű, hogy időközi választás lesz!
human
@bencemacska: Én azért bízom a fideszben és kellő súllyal kezeli az ügyet. Talán még alkotmányt is módosítanak péntekig, ha kell. Az egészségügy ráér.
a helység kalapácsa
Egyel kevesebb.
Veled is csak többen voltunk.

Meghaltál, és?
Nem te vagy az első, és nem is az utolsó.
Eddig a világon kb 30 milliárd ember halt meg - most már kb 30 milliárd egy.

Semmi különleges, csak hívott a természet.
Pont az lett volna a természetellenes, ha nem haltál volna meg, szóval muszáj volt meghalnod.

Te legalább békében, öregen vitelezted ki ezt a dolgot, míg mások, túúúúúl sokan mások, fiatalon, és megkínozva, szenvedve teszik ezt.

De panaszom van ellened:
Hazug ember voltál - még ha azt is hazudtad magadnak közben: "Én nem hazudok." - márpedig a hazugság BŰN, és nem egy egészen icinyke-picinyke bűnöcske, hanem a LEGNAGYOBB. aminek nem más az atyja, mint maga SÁTÁN.
És miért?
Mert a hazugság minden más bűn szerves része, minden más bűnben ott gyökeredzik!
Ha nem hiszed, járj utána.
Lehet, hogy te nem úgy gondoltad, de akkor is az lett a vége:

"Kétségbeesetten megpróbáltam addig nyújtani, csavargatni az igazságot, míg úgy el nem görbült, hogy már hazugság lett belőle." /Stephenie Meyer/

Elküldöm, de nem érdemled meg:

www.youtube.com/watch?v=4F2R5vZYUh0
nezelodo
Elhamarkodottan bejelentették a halálát, pedig pénteken még nyomhatta volna a gombot, ha koporsóban odaviszik, nehogy hatalmas űrt hagyjon maga után, mint a Kreditjenő. Egy egész választókerület, meg a fülkeforradalmi kétharmad ugrott a könnyelmű, pártfegyelmet nem tisztelő képviselő halála miatt
Grafix69
Én nem írok rosszat , de Viktor nem engedi meg .
Desischado
Jót nem írhatok, inkább nem írok semmit.
szaboria1
@bencemacska: Listás volt így lehet, hogy már ma kineveznek valakit.
RonaGyuri
Egy, sőt több kifejezés ostrom alatt

MTI: 73 éves korában elhunyt Rubovszky György kereszténydemokrata országgyűlési képviselő

Mottó:
„Parlamenti-bohóc korában Rubovszky
(Van-e, ki e nevet nem ismeri?)
Körmölgeté, mint más, a jogot.
Kapott
Ezért”
nos most hagyjuk mennyit,
mert mégis vagy jót vagy semmit.

Nos szívem szerint tartanán a mondáshoz magamat, s lévén erről a kétes alakról jót ember képtelen mondani, így maradnánk a semmiben.
Azonban a drága jó vice-duce a pártnak csúfolt szerény gyülekezet oberhéje, Tönjény Sónyinak nem ártott volna meg a nap, vagy mifene. Aki úgy jelentette be a hírt, hogy „Rubovszky György, a KDNP alapító tagja, országgyűlési képviselője szerdán este nemes lelkét visszaadta teremtőjének".
Hogy micsoda ennek a gátlástalan gazembernek lelke is lett volna, napláne nemes? =)) Ez még túltesz ártunk és qurmányunk más idétlen szóátalakításán.
Igaz már az sem volt semmi az unotodox kifejezés-használatban, hogy „a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság elnöke, valamint az alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság tagja volt, 2014-től pedig az igazságügyi bizottság elnöke és a törvényalkotási bizottság tagja volt.”! =))
dr. prédikátor
Vén trotty!Becsüld meg a helyet ahová kerültél!!!A varjú se károg utánad!!!
Kookas
és a többi nemes lelkű mikor követi???
Ludmilla
a lánya ott van,nem hal ki a család...de az embert sajnálom,részvétem
nezelodo
@Grafix69: Bizony ez a szegény tata kért-e engedélyt a Viktortól, hogy elpályázna a mennyországba, pedig ott egyetlen ügyvéd sincs!
maci0427
Mindig is úgy szerettem volna élni,hogy halálom után semmilyen körülmények között se gyalázzanak meg és ha lehet akkor semmit ne mondjanak rólam,csak azt,hogy ...Nyugodjék Békében ! Szar dolog lehet,ha valakit annyian és annyira utálnak,hogy még halála után is szidják és szar lehet ezt látni a családjának - ismerőseinek ! Ahogyan olvasgatom a neten,a lányát sem csípik ...! De "Ki Mint Él,Úgy Hal Meg..." ! És úgy is emlékeznek meg róla ! Ez szar dolog ! A lelkemet és a becsületemet,soha nem adtam el és soha nem is fogom !
maci0427
Mindig is úgy szerettem volna élni,hogy halálom után semmilyen körülmények között se gyalázzanak meg és ha lehet akkor semmit ne mondjanak rólam,csak azt,hogy ...Nyugodjék Békében ! Szar dolog lehet,ha valakit annyian és annyira utálnak,hogy még halála után is szidják és szar lehet ezt látni a családjának - ismerőseinek ! Ahogyan olvasgatom a neten,a lányát sem csípik ...! De "Ki Mint Él,Úgy Hal Meg..." ! És úgy is emlékeznek meg róla ! Ez szar dolog ! A lelkemet és a becsületemet,soha nem adtam el és soha nem is fogom !
nezelodo
@maci0427: Igazad van, de láttál-e ezekben egy szemernyi kételyt, amikor másokat gyaláztak, rágalmaztak, buziztak kábítószer fogyasztással vádoltak, rabszíjon vezetgettek, az akkor még kedvenc pártatlan Hír TV-jük kamerái előtt, aztán este a kertek alatt hazaengedték, hogy csak rettegjen a többi. A halál sok mindent felülírhat, de attól még holtukban is a gyarló élete után ítélik meg.
Eladott Ország
Vettem a fáradságot és összeszámoltam a KDNP képviselőit (vélhetőleg ez egyben a teljes tagság is), fizetéssel együtt. Figyelem! Fanfár!
Aradszki András dr KDNP 1 361 563 Ft
Firtl Mátyás KDNP 897 453 Ft
Földi László KDNP 997 170 Ft
Hargitai János dr KDNP 897 453 Ft
Harrach Péter KDNP 1 296 321 Ft
Hoffmann Rózsa dr KDNP 897 453 Ft
Latorcai János dr KDNP 1 296 321 Ft
Móring József Attila KDNP 997 170 Ft
Rétvári Bence dr KDNP 1 221 363 Ft
Rubovszky György dr KDNP 997 170 Ft
Semjén Zsolt dr KDNP 1 326 263 Ft
No. Lehet, hogy azóta változott a névsor, de a lényeg nem. Én azt javasolnám, hogy a tisztelt
képviselők közül azok, akik nyugdíjat kapnak, mondjanak már le a tiszteletdíjukról! Egy
képviselőnek se legyen több joga, mint egy polgárnak. Sőt, kevesebb legyen. Ha egy orvos,
pedagógus nem kaphat egyszerre fizetést és nyugdíjat, a képviselők se kaphassanak. A
nyugdíjasok szolgálják túlcsorduló hazaszeretetből a hont, amúgy is mindig erről papolnak.
Ha arra gondolok, hogy egyedül Harrach Péter juttatásából legalább hat ápolói státuszt lehetne létesíteni abban az idősotthonban, ahol 60 gondozottra (ebből a fele súlyosan demens) összesen 3 ápoló jut, máris értelmes dologra fordítanánk azt a pénzt.
JAJMÁR
Mindenki ugyanoda jut végül. Isten mond ítéletet.
R.i.p.
Jozefina
2010-ben ismét a Fidesz-KDNP közös jelöltjeként szerzett mandátumot. 2014-től pedig az igazságügyi bizottság elnöke és a törvényalkotási bizottság tagja volt.
Mégis csak van igazság!!!
karma1
Nyugodjon bekeben, - ha tud. Az a szerencseje, hogy Jezus olyannak maradt meg, amilyen volt eleteben: meg a tekozlo fiut is visszafogadja, es megbocsajt neki... Rubovszky is csak ebben az egyben bizhat, mert az igazi keresztenyseghez koze nem volt, talan csak a kezdetekben...
karma1
@Eladott Ország: Erre mondjak azt, hogy "minden szentnek maga fele hajlik a keze?" mert hogy nagyon meg tudtak maguknak allapitani ezt a magas fizetest a semmiert...
papa.49
@Desischado: Egyetértek veled , de azért megjegyzem ritka szar ember volt...
Perwool
Se nem keresztény, se nem demokrata, se nem párt!
Párt???Az egész párt ott ül a parlamentben. Szavazó bázisa a családjuk!
"Csuhások térdre imára" Kíváncsi vagyok Orbán miként fog megemlékezni!
Remélem attól függetlenül, hogy nem volt Kossuth díjas az M1 beszámolt a haláláról?!
Mint tudjuk, Bajor Imre halálhírét ezért nem mondták be.

Béke poraira!
ittott
romlott erkölcsű hazug, részrehajló keresztény? volt. Remélem a jó-isten is tudja ezt,és Lucifer gondjaira bízza ezt az ájtatos majmot.
Fradigege
Amikor káder jancsi újraválasztásáról volt szó, egy bizottsági ülésen az öreg mikrofonja bekapcsolva maradt. Azt suttogta a mellette ülőnek, hogy a zsírmore nem engedi jancsika újraválasztását. Teljesen kiborult az öreg, hogy ez nyilvánosságra került. Nem sokkal utána lett rosszul és már nem tért vissza a közéletbe. Kicsinálta a politika. A zsírmore rendszere. Zsírmorénk élet és halál ura, ott. De nekem nem. Leverem, mint vak a poharat.
eszegfu
@Horizont: 8:09 A hatályos törvény szerint a közalkalmazottak egyáltalán nem dolgozhatnak nyugdij mellett... kivéve az országgyülési és EP képviselőket. Amit irsz, az csak a vállalkozói szférában érvényes.
bencemacska
@human: ma, 00.08
Náluk még az is előfordulhat, de ahhoz is 2/3-ad kellene!!!
maci0427
@nezelodo: Így igaz,ez a "kereszténypárt" is egy nagy umbuk élén Semjénnel és a többiekkel ! Közük sincs a Jó Istenhez,remélem,hogy nem sokáig lesznek !
bencemacska
@szaboria1: ma, 04:29
Igazad van!
Látod így jár, aki nem olvassa végig a cikket. A fagyi visszanyalt!
mentségemre szolgáljon, hogy már kissé fáradt voltam, és egyébként sem kedveltem a manuszt.
bencemacska
@Horizont: 08:09
A képviselők nem fizetést kapnak , hanem tiszteletdíjat.
Arra nem vonatkozik a korlátozás!!!
eszegfu
@Horizont: Nem "oktatási" céllal irtam... hanem szeretem, ha a velem "együttgondolkodók" is tudják.
Egyébként én a közalkalmazottak között is tennék különbséget pl. kereset szerint. Ismerek nem egy bp-i kerületi önkormányzatnál dolgozót, akiknek a nyugdij előtti keresete bruttó 330-350 eFt, tehát a nyugdija is viszonylag jó lesz, ők ne dolgozzanak nyugdij mellett. U.akkor az e.ügyben középiskolával 145 eFt, főiskolával pedig 180 eFt a bruttó a kereset, igy a nyugdijuk nem lesz tul magas, hagyni kellene őket dolgozni...már ha birják.
magyarbakancs
Nem az az érdekes kihalt meg,hanem mit hagyott rám.
Hellcat
Végig asszisztálta az ország romba döntését...megkérdőjelezném én azt a mennybe kerülést.
eszegfu
@nyanya001: Ennek az embernek a halálhire nekem nem okozott lelki gondot...de a linken szereplő dologért megsajnáltam... szegény, együgyü... még betegségében is igyekezett fegyelmezetten, "vigyázzba vágni" magát, hogy megfeleljen O.V. elvárásainak...:(
bencemacska
@nyanya001: ma, 11:55
Úgy látszik, amikor megtudta, hogy pénteken ugyanaz a tortúra vár rá, feladta a szervezete.
Mit szoktak ilyenkor a zsarnokra mondani?!
kokopelli
...nekem mindíg égnek áll a szőr a nyakamon,ha
a keresztényt és a demokratát egy szóban látom! "Nyóc",hogy
melyik ország képmutató politikusai bítorolják ezt az össze-
tett szót!
..mit szoktak ilyenkor mondani?
"Fődet rá!"
quadrocopter
"Viktor nem engedi" mondta Áder ismét megválasztásával összefüggésben!
Viktor most engedett!
nyanya001
@eszegfu: Igazi pártkatona volt.
Majd méltatják...
JAJMÁR
@eszegfu: valójában közalkalmazotti jogviszonyban nem foglalkoztatható tovább a nyugdíjas. De megbízási szerződéssel v. vállalkozóként igen, még ua. a munkakörben is. A jelzett keresetkorlátig.
JAJMÁR
@nyanya001: Ez nagyon durva.
Embertelen tàrsasàg. Csakaszerzés.CSAKAHATALOM. AZTÀN MEGHALNAK. Ahogy mindenki.
Elgondolkodtató, hogy vajon önfeláldozó-e a mindenben fejet hajtó társaság - persze nem ingyér' - vagy gyáva, vagy ... vagy mi?!
eszegfu
@JAJMÁR: Teljesen igazad van! Pontosan ott van a különbség, hogy a vállalkozói szférában u.olyan jogviszonyban dolgozhatnak tovább, mig a közalkalmazottaknál nem, nekik meg kell találniuk a számukra megfelelő uj jogviszonyt. Őszintén szólva én még nem találkoztam közalkalmazotti nyugdijassal, aki vállalkozást inditott volna, hogy tovább dolgozhasson... de ettől még lehet...
magyarbakancs
@Kookas:" a hitét!!!"
Melyik hittét,hogy kell benyalni másnak ,és ,hogy kel köpenyt váltani?
TASzSz
Milyen furcsa hogy csak 1 ember írta azt hogy R.I.P.

...
R.I.P.
TASzSz
@quadrocopter: Ez így akkor minősíti a hozzászólókat!!!
quadrocopter
@TASzSz: A kutyát sem zavarja a minősítés! Azt kapta/nem kapta a néhai, amit megérdemelt!
TASzSz
@quadrocopter: HALOTTAKRÓL JÓT, VAGY SEMMIT!
quadrocopter
@TASzSz: Szabadon választott a hozzáállás!
TASzSz
@quadrocopter: Sajnos idáig jutottunk!!! 25 év eredménye: nuku empátia!
quadrocopter
@TASzSz: A kellő empátiához kellő, kiváltó emberség is kell! Ebben a térgyban ez nem lelhető fel!
TASzSz
@quadrocopter: Mármint a hozzászólók jó részénél!!! Senkinek nem tetszene ha az ő hozzátartozóját illetnék ily szavakkal...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.