A 2018-as választások után kerülhet sor Orbán Viktor Nagy Tervének befejezésére, és a kormány az élelmiszer-kereskedelemben is döntően magyar tulajdonosokat hoz helyzetbe, a média, az energetika és a bankszektor után – értesült több forrásból a Magyar Nemzet. Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor terjeszkedése előtt egyengethetik így az utat.

Négy olyan terület létezik, ahol muszáj elérni, hogy a hazai tőke a nemzetközi fölé nőjön. Ezek a média, a bankok, az energia és a kiskereskedelmi hálózat. Hárommal megvagyunk, a negyedikbe beletörött a fogunk. Kénytelenek vagyunk ezért új ötleteken dolgozni. Sajnos a kereskedelmi hálózatok furfangosabbak nálunk. Még néhány év, és ezt a célt is teljesítjük

– mondta Orbán Viktor a lengyelországi Krynica városában rendezett gazdasági fórumon, ahol Az év embere díjat is átvehette.

Kiszorítják az országból a multi üzletláncokat?

A Magyar Nemzet iparági információi szerint a 2018-as választások után a Fidesz nekifut a még „meghódítatlan” negyedik területnek is, és a legfőbb cél lesz a hazai tulajdon részarányának további növelése a most nálunk működő multik kárára.

(mno.hu)

Cikk- és címlapkép: Youtube

87 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@1magyar: Ne támogassa, hagyja békén !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Na mert mondjon már valaki egy olyan országot ahol a magyar multikat támogatják?
justhpeter
@1magyar: Ne támogassa, hagyja békén !
simmering73
Az első lépés lesz a vasárnapi boltzár visszaállítása.
papa.49
Majd ehetjük a ,,nyereg alatt puhított húst,, NA MÁR CSAK EZÉRT SE KÉNE NEKI NYERNIE !!!
elnyomott
@1magyar: - még én sem támogatom!
Mert kizsigerelik a dolgozókat, mert szégyenletes a minőség és mert nem vevőbarát.
A piac, a verseny már csak ilyen, nem származásra megy, hanem teljesítményre.
Persze, aki újra komcsi országot akar, az csak legyen továbbra is fidesz-fan.
eszegfu
"...a kis boltok valójában az életükért küzdenek a piacon, és egyre nehezebben bírnak az emelkedő bérekkel." -- igy lesz akkor is, ha a kiskereskedelemben lesz magyar tőke!! Honnan is lehet ennyi pénz, hogy kivásárolják az áruházláncok külföldi tulajdonosait? Nem a kisboltosoktól, hanem a már egyébként is a tehetősebb rétegből... Igy majd a magyar multi először is eladja azt, amit ő termel (pl. Mészáros mangalicatelepéről származó hus különféle formában feldolgozott áruja) és lehet, hogy "aranyáron". Végső soron pont leszarják a fogyasztókat, csak saját érdekeiket nézve akarják kiüldözni a külföldi multikat, hogy magyar multik léphessenek a helyükbe! Ocsmányak!!
Most már azt is elhiszem, hogy ha itthon van egy jólmenő vállalkozás, akkor igy, vagy ugy rákényszeritik őket a cég eladására. Pontosan ilyen törekvéseket lehetett látni az elmult időkben, amikor is megvonták az áruházlánctól a dohánytermékek értékesitésének jogát, majd "kitalálták" az élelmiszerfelügyeleti dijat és ezt talán 2 éve drasztikusan felemelték.
wagabund
@eszegfu: ..."Végső soron pont leszarják a fogyasztókat,"...

ez mindig is így volt, van, lesz...
eszegfu
@wagabund: Ez igaz! De akkor ez csupán egy képmutató magatartás és ne döngessék a mellüket, hogy a legfontosabb: magyar tőke legyen az áruházláncokban, ne pedig külföldi!
wagabund
@eszegfu: a saját (közvélemény)kutatóik szerint ezt kajálja a potenciális szavazógárdájuk(illetve a nép)...mint tapasztaljuk a szavazó akarata szent, tehát járjunk a kedvébe(a győzelem napjáig)
elnyomott
@wagabund: - nem, nem volt mindig így. Régen a kereskedelem komoly szakma volt és bizony, volt idő, mikor a vevőnek volt mindig igaza. Csak már kevesen emlékeznek erre az időre.
Pálinkás Pál
Remélem te csúti korcs ezeket a lázálmaidat majd a börtönpszichiátrián fogják elemezni!!!
wagabund
@elnyomott: egy így igaz. .. akkor most nem idézném, mit is mond a nyugdíjas kereskedő, amikor egy totálisan únott fiatal kollega áll mellette a pultban, és csak néz ki a fejéből..a sor meg csak nől...

arra emlékszem, hogy az olajospadlójú szatócsboltos is hangosan köszönt, pedig csak tíz éves lehettem, és ugyanúgy szolgált ki, mint a felnőtteket.
Nessy
Ami eddig "csak magyar " lett, annak annyi lett! mert a profit a jó magyar befektetőt jobban érdekli, ki is veszi év végén. Fejlesztés, beruházás? Ugyan kérem!
Lásd Böske utalvány! Marha jól keresnek rajta hű magyarjaink, csak arra célra nem jut, csak minimális, ami az indoka volt az államosításnak!
Azért a sarki CBA és a távolabbi Lidl, Inter Spar árai és áruválasztéka között bizony van agy hangyafülnyi differencia!
eszegfu
@elnyomott: @wagabund: Azt gondolom egy kicsit "elbeszéltek" egymás mellett... u.is itt az áruházláncokról van szó, ahol az alkalmazottaknak nem igazán fontos a fogyasztó. A kisboltokban -- ami legtöbbször egy család kezében van -- viszont a mai napig is a "vevőnek van igaza" ... legalábbis nekem ez a tapasztalatom.
Pálinkás Pál
@eszegfu: Igazad is lenne,ha a kisboltba nem dupla áron kapnám meg azt,amit a multinál,nembeszélve arról hogy sok boltos akciósan bevásárol a multiba,felárazza és azt árulja!!!IEmiatt magasról leszarom a kisboltosokat!!!
elnyomott
@eszegfu: - emlékszel még a régi Meinl boltokra?
magyarbakancs
Kezdjük ott,hogy nem is biztos ,hogy megnyeri Orbán a 2018-as választást.Jelek vannak arra,hogy a hatalom retteg.
Egy ideig elmegy,hogy vegzálok más pártokat legfeljebb polgárhaburút robbanthatnak ki.

A másik meg az,hogy bele fog törni a bicskája a multik ki ebrudalásába.
Peller Anikó
Miért is kellene a kisboltokat ilyen gazember módon támogatni? Ha nincs rá szükség szűnjön meg. Ha szükség van rá kapjon támogatást, de ne a többi kinyírásával rohadék gazemberek.

Ha senki nem megy a multiba akkor az elsorvad magától. De ha a többség ott vásárol, vagy akárcsak a kisebbség akkor rohaggyon le a kezetek patkányok mielőtt hozzányúlnátok, átok.
eszegfu
@elnyomott: 8:55 Persze! Ezek a kisboltok és az áruházláncok közötti méretüek voltak. Volt kávézó része is, ahol a kávén kivül lehetett sütiket, szendvicseket és üditőket is kapni. Én kedveltem.
eszegfu
@Pálinkás Pál: 8:51 Természetesen jogodban van "leszarni a kisboltosokat"... csak tudod a vidéki településeken nincs más! Ha vonattal, vagy busszal elmegyek egy multiba bevásárolni, akkor a közlekedéssel együtt u.annyiba kerül, mint a kisboltban + még cipekedek. Az idősebbeknek még a sarki boltba is nehéz eljutniuk, nemhogy a multiba.
eszegfu
@magyarbakancs: 8:56 Utolsó mondatodban leirtakban én is csak reménykedek!
eszegfu
@Peller Anikó: 9:01 Nem gondolod komolyan, hogy a "kisboltok támogatása" a cél?! Hogy támogathatná egy pl. 500 fős település boltját azzal, hogy a tőle 20-30 km-re lévő áruházláncban magyar tőke is lenne, nemcsak külföldi?! Sehogy! Csupán valamelyik "csókos" szemet vetett az áruházláncokra... nahát ez O.V. nagy tervének a 4. pontja, ami eddig nem sikerült!
1magyar
A tesco szerintem magától szűnik meg, a piac automatikusan leírta. Drága, városszéli üzletek, ahová szinte csak autóval lehet kimenni, az meg már megint csak drágítja.
Az ingyen buszokat se nagyon használják ki.
wagabund
@eszegfu: nem beszélünk el egymás mellet, csak fuss neki mégegyszer...

amúgy annyira nem érdekel a kereskedelem(sem) hogy csak na...tudomásul kell venni, ha bemegyek egy nagy áruházba(vagy kisboltba)mindenre fel kell készülni...mindenre.
ha ez megvan, akkor akár át is nézhetnek rajtam...
eszegfu
@wagabund: Megteszem, "nekifutok mégegyszer"!
wagabund
@eszegfu: hagyd a francba, semmi értelme...amúgyis viccelek, ezzel együtt igazad van...

nem ér annyit, hogy visszaolvass...állj neki főzni inkább...én most sütöm a rántott patiszont.
Béla333
Ha kiutálják az üzlethálózatokat és helyette Fideszesek irányítanák a kereskedelmet is, azzal megszűnne a beszállító cégek eddigi politika mentessége. Lehet hogy kemény feltételeket diktálnak az áruház láncok, de azokat mégiscsak lehetett tudni, arra készülni.
Ha a politikai lojalitás veszi át ennek a helyét, akkor tök kiszámíthatatlan lesz minden, hatalmas átrendeződés lesz a feldolgozó, az élelmiszeriparban is!
Ez már így a vég!
Szerintem!
eszegfu
@wagabund: Pedig már "végrehajtási" szakaszban voltam!:) Jó étvágyat a patiszonhoz! Én is megéheztem... nálunk fejtett bableves lesz ebédre.
Peller Anikó
@1magyar: itt valamit félreértesz. Nálunk 2 nagytecsó van a városban meg sok kicsi és mellette Littl meg Aldi, Lehet választani kinek mi tetszik vagy mi hol van akciós, így van jól. Ha valaki másik láncnál vagy kisboltban akar vásárolni tegye azt.

A tecsóban 2 hetente van mindenre kiterjedő 10%-os akció, klubcard is esetenként segítség.

Nem vágnak át, azonnal kérdezés nélkül cserélnek ha valami nem tetszik eléggé. Ami nem ízlik azt meg ne vedd meg és van más bolt is. Ausztriában.
1magyar
@Peller Anikó: Az igaz amit leírtál, korrekten kezelik a vásárlót, na és egyedül ott van mosdó is ahová adott esetben be lehet menni. Nem azt mondtam, hogy rossz, csak rossz helyeken van és drága.
Peller Anikó
@1magyar: szerintem (a tecsó) nem drága, sehol nem láttam még masszívan olcsóbbat. Az való igaz, hogy dobálják az árakat össze vissza, dehát nem kötelező akkor vásárolni amikor az éppen a csúcson van. Csak egy példa, hétvégén csn. karaj 1190 Ft 10% akcióval 1070. Kenyér 180 Ft. Tej (1,5%-os) 169 Ft, 10%-al 152.

Igaz, hogy pennibe, sparba, cba-ba nem járok, de szerintem ott sem olcsóbb, kisboltba se na ott meg végképp drágaság van. Ráadásul ők is onnan veszik. A Metro és a madaras tesco messze van valóban, a városszélen, de nem olcsóbbak lényegesen.
1magyar
@Peller Anikó: Én a spa..ban szoktam húst venni, a tecsóban nálunk nekem nem tetszik, 1050.-ft a karaj csonttal. De a csontból lehet levest főzni.
Comb 970.-ft. Biciklivel megyek ki havonta egyszer, de figyelem a katalógusokat.De egy multinak a boltjai is mások.
solidedge
Mivel közel van Szlovákia a rendelet után csak Szlovákiában fogunk vásárolni a Lidlben vagy a Billában. A magyar Coop keményen részt vesz a települések kizsákmányolásában. 500 Ft-os árúnál akár 50 Ft különbség is van a multik javára. Ha nem lesz konkurencia, akkor a magyar árak elszállnak az égbe.
eszegfu
@wagabund: Na ja! megtermelem 2 "kicsi" kezemmel...
wagabund
@eszegfu: amire büszke lehetsz. és az nagyon jó érzés.

(ez tette az embert azzá, ami..)
Nessy
Én megszívom. Miután elég nehezen tudok közlekedni, cipelni, hétközben marad a CBA. Aztán ha itthon van az ifjuság, akkor velük.
Akkor ennek is vége! Igaz, olyan nyugdíj emelést kapunk, ami kompatibilis a CBA - COOP áraival! Szakadjon rájuk az ég!
quadrocopter
Helyes, magyar f@sszal - magyar csalánt! Azért mégiscsak másként csíp a magyar nemzethy csalán...lesz annyi magyar gagyi, hogy Kína sírva fakad!
kokopelli
@solidedge: Az ÁFÁ-t kellene felülvizsgálni,mivel az utálatos AlDI,LIDL,és
"honfitársai" odahaza,az élelmiszerre pl. csak 7%-ot az alapvető cikkekre és
19%-ot a többire számolnak fel mint ÁFÁ-t,mert az a kormany annyit határo-
zott meg az! Hogy is van ez magyarhonban? Nem először az Áfá-kellene le-
nyomni normális szintre,és csak azután a második lépéssel foglalkozni?
szep napot
Ha magyar tulajdonban levo uzletlancok ki tudjak szoritani (egy igzsagos versenyben) a nagy kulfoldi multikat; akkor nosza rajta.
Macskaszem
A nemzeti maffia mindenre ráteszi a büdös mancsát. Ha kapnak még 4 évet, Kim Dzsong Un sírva fog könyörögni a receptért.
wagabund
@Macskaszem: felröhögtem, mert találó...

csak nehogy sírjunk négy év múlva..
Pálinkás Pál
@eszegfu: És..mondtam én hogy szűnjön meg a kisbolt??? De maradjon a multi is,majd eldöntjük mi,hol akarunk vásárolni,ne gondolkozzanak helyettem a narancsos húgyagyuak!!!
namihami
Hajrá, cél a magyar üzletek kizárólag magyar árukkal történő totális ellátása.
Szabolcsban fogjuk a narancsot, Zalában a banánt termelni, és a többi áru termelői helyét az arra kinevezett fideszes ""szakemberek"" útmutatása"" fogja biztosítani. Esetleg ismét visszatérünk a banán. narancs, stb. vásárlásánál történő sorbanállás szép hagyományához. Legalább a fiatalok (már aki még itt lesz) kapjanak némi nosztalgikus fílinget szüleik, nagyszüleik életéből.
Vagy nem az áruellátás változatossága lesz a cél, csak a haszon néhány Fidesz-közeli zsebébe való tömésének? Mert ugyebár, ilyen még sosem fordult elő.
F_Viktor
@1magyar: Irod:
"Na mert mondjon már valaki egy olyan országot ahol a magyar multikat támogatják?"

A multik sem kapnak mar semmilyen tamogatast!
Az elso 3, illetve 5 evben kaptak csak. Ezzel csabitottak ide oket, mert hatalmas beruhazas volt reszukrol az infrastruktura kiepitese. Cserebe viszont rengeteg munkahelyet teremtettek, az alacsony araikkal nott a fogyasztas, ami szinten tobb bevetelt jelent a kormanynak.
A Tesco pl. a mai napig az egyik legnagyobb adobefizeto ceg. Nem a cba!
F_Viktor
@eszegfu: Irod:
"Honnan is lehet ennyi pénz, hogy kivásárolják az áruházláncok külföldi tulajdonosait?"

Ti, magyar adozok fogjatok megvenni a meszarosoknak.
Majd a csanyiek megveszik a magyar bankok hiteleibol, amelyeket fel ev mulva orban a ti adoitokbol, vagyis kozpenzbol "konszolidalni' fog.

Irod:
"Igy majd a magyar multi először is eladja azt, amit ő termel ..."

Ezt akkor megmondtam, mikor a fityeszesek elkezdtek felvasarolni a termofoldeket. Marmint, hogy par ev, s ok fogjak diktalni az elelmiszer arakat. Ok mondjak meg ki ehet, s ki fog ehezni.
Ha ehhez meg hozzavesszuk az uniobol valo kilepest, a kulfoldi kesz aru, nyersanyag vamjat, akkor el lehet kepzelni kik jutnak majd eheto elelmiszerhez...
F_Viktor
@magyarbakancs: Irod:
"...bele fog törni a bicskája a multik ki ebrudalásába."

Nem hiszem. Ok is latjak a politikai iranyvonalat, azt is latjak, hogy egyhamar nem lesz az orban-maffia elzavarva.
Par evet meg bevallalnak az ujabb kulonadokbol, mert meg veszteseget termelve is itt maradnanak, a multik elonye, hogy az otthoni veszteseget a kulfoldi nysresegbol tudjak finanszirozni.
De azt latjak, hogy orban ujabb 4 evet behuz. Azt mar nem nyelik be, eladjak az uzletlancot a magyar oligarchaknak.
eszegfu
@F_Viktor: 16:02 Nem értek Veled egyet, ami az első részt illeti. Szerintem nem az állam fogja megvenni, hanem mondjuk Mészáros, vagy Csányi, aki már 1x próbált "rárepülni" a Tescora. Abból indultam ki, hogy ha államositanák, akkor a mostani "kegyeltek" -- ha már nem lesznek ott a csucson, mert előbb-utóbb ez is bekövetkezik -- koppanak hiszen minden tulajdon, ill. az évek alatti haszon az államé lesz... és ez nem "megengedhető". A többi rész sajnos stimmel az véleményemmel is.:(
F_Viktor
@eszegfu: Nem ertettel meg ;-)
Persze, hogy a csanyiek, meszarosek fogjak megvenni, de a magyar bankok hiteleibol. Amit majd a magyar adofizetok fognak visszafizetni. Lasd torocskey bankjait, amiket az allam kozpenzekbol konszolidalt.
1magyar
@F_Viktor: Nagy tőkeelőnnyel, állami segítséggel tönkre is tettek mindent mikor idetelepültek és visszavitték az országnak adott hiteleket tízszeresen.
Most meg sajnáljuk őket?
F_Viktor
@1magyar: Tokeelony??? Ehhez mi koze a magyar allamnak?
Ok nem adtak kolcson az allamnak, igy a tizszeres sem tudtak kivinni.
Esetleg a hasznukat. De annak is csak kisebb reszet, mert valamibol finanszirozni kellett az ujabb beruhazasaikat.

De nezd meg a legnagyobb magyar uzletlancot, a cba-t:
Dolvozok nagy resze nincs bejelentve, vagy papiron 6 oraban vannak foglalkoztatva, cserebe dolgozhatnak 12-14 orat zsebbe 80 ezer forintert.
Az aruk minosege: A net nem felejt, indulasukkor a lazar testverek meg buszken nyilatkoztak, hogy azert tudnak olcso arakon forgalmazni, mert kozvetlen a szavatossag lejarta elotti termekeket arulnak. Azota ezt tagadjak, s araik is 20-25 szazalekkal magasabbak a multik aranal.
Nem kell sokat keresgelned a neten, hogy elolvassad hogyan, milyen modszerekkel varazsoljak estenkent frisse a felvagottakat dolgozoik.
Romlott tejet eddig csak cba-ban sikerult vasarolnom, pedig nagyon ritkan tettem be hozzajuk a labamat.
Fejlesztes: Zero! Kiveve azt a par primat. Arculat semmit nem valtozott, franchise-rendszerben mukodik, ami alapjan csak begyujtik a penzt. Hogy hova tunik a nyereseg, az allamkasszat ellopott penz, azt senki nem tudja, a kormany, az ugyeszseg, az adohivatal nem kerdezoskodik.
libellle
@1magyar: Milyen multikat, hol vannak máshol magyar multik. Egyébként mindenki egyforma eljárásban részesül. PONT!!!
1magyar
@libellle: A magyarokat nem engedik a piacukra látod! Most már egyforma eljárásban részesülnek, de 25 éve nagy előnyökkel indultak itt.
papa.49
Egy valamiről elfeledkeztetek, ha az Aldi, meg a Lidl. kiutálják könnyen előfordulhat, hogy összecsomagol a Merci is oszt. jónapot !!! Az Opel már kifújt, de az audi se fog maradni ha ezt meglépik !!!
Akkor a csutigörény sírva könyöröghet a németeknek, mert a tévedések elkerülése végett a nemzeti össztermék 35-45 % az autó összeszerelő üzemek adják !!!
hetöndöe
@Mirabilis: Arról még nem is beszéltünk,hogy egy nagy hétvégi bevásárláshoz 5 boltba is be kell majd menni és abban is biztosak lehettek,hogy a parkolás sem lesz ingyenes a magyar tulajnál.:-)
Desischado
Remélem, ideáig már nem jut el orbán. A multikban van választék, türhetőek az árak, még soha nem vettem romlott cuccot. A cba-ban ellenben igen! Soha nem teszem be egyikbe sem a lábam!
division
@Mirabilis: Kinek lógott ki a segge a gatyából? El vagy te tévedve.
eszegfu
@F_Viktor: tegnap 16:34 Igen, félreértettelek...előfordul az ilyesmi nálam!:) Most már világos! Végső soron szinte minden ugy bonyolódik, ill. olyan konstrukcióban, hogy magánszemélyek veszik meg, az ő tulajdonukba kerül, de valahol a végén a lakosság fizet érte.
eszegfu
@Pálinkás Pál: tegnap 15:06 Tény, hogy nem irtad: szünjenek meg a kisboltok! Nyilván rosszul értelmeztem, mert ha én "leszarok" valamit, akkor nem érdekel, tőlem akár tönkre is mehet, aztán a kisebb települések lakói menjenek akár 4 km-re vásárolni. De megértettem a véleményed lényegét!
magyarbakancs
@F_Viktor: Az Orbán diktatúra abba az irányba mutat ami a végjátékot idézi.
Lásd plakát törvény ,a Jobbikkal való kekeckedés.
Ez a rendszer 1-2 éven belül saját magába fog dőlni.
mackoka46
@magyarbakancs: Ha azonnal bedőlne is késő lenne. Mennyi öngyilkos lesz addig, míg megbuknak ?!
magyarbakancs
@mackoka46: Sajnos mindenek kell vég kifejlett.
A akarnok politikusok türelmetlenek ,és ha nincs ki figyelmeztesse őket elszánlak maguktól és nincs kontroll.
ezért fog meg bukni.
Sajnos igazad van sok az öngyilkos Magyarországon, de én nem a politikára fogom ezt.
Hanem természetünkben benne van az önpusztítás. Könnyebb menekülni, és kibújni a feleltség alól. Ja és mindig másra fogjuk a saját gondjainak problémáját. És ha nem tudunk megfelelni a társadalmi szabályoknak, akkor az, megpróbáljuk elhitelteleníteni,ki kezdeni ,át formálni.
Lásd Brüsszelezés.
F_Viktor
@magyarbakancs: Az orban-rendszer magan viseli mind a diktatorok, mind hitler, mind Ceausescu kommunista rendszerenek jegyeit.
A vege is hasonlo lesz, sokaig nem lehet a nep nemzeti erdekeire, gyuloletere hivatkozva kizsakmanyolni egy egesz orszagot.
mackoka46
@magyarbakancs: Igen. De a kormányzat és a törvényhozás is felel, az emberi életek tönkremeneteléért. Hogy hány embert üldöznek ártatlanul, bevádolnak mindennel, hurcolják, bántalmazzák öngyilkosságba kergetik. A törvényhozás hibája a sok adósrabszolga is.
Miért nem írták elő a bankoknak, hogy az árfolyamkockázat ellen biztosítsák az ügyfeleiket ?
magyarbakancs
@mackoka46: Szerintem a Magyar történelemben még nem volt olyan kormány ki veled, velem, mint néppel törődött volna.
Mindéig kereset Elenséget, és akit ki iktathatott volna.
Minden korszak arról szól a történelmünkben, hogy az alattvalóinkat ki zsigereljük,és uralkodjunk rajta.
mackoka46
@magyarbakancs: Ez így van. Ezért is mondom mindig, hogy ez egy szégyentelen botrány ország.
maci0427
Abban semmi kivetni való nincs,hogy Magyar tulajdonosokat és cégeket hoz helyzetbe ! De,hogy kiszorítanának minden múltit,azt nagyon is kétlem,ez is csak egy választások előtti riogatás ez elképzelhetetlen álom sokaknak ! A multik Magyarországon maradnak és ha kiakarnak vonulni saját maguktól, akkor ezt bármikor megtehetik ! nem kell a hülyítés !
division
@mackoka46: Azért is a kormány a hibás hogy jégeső szokott lenni és elveri a termést, nem?
Fradigege
Gondolom 1 nagy multi lesz és majd méreg drágán fogják nyomatni a cuccaikat. A CBA lesz a másik kis pincsi. Csinálja, de az biztos, hogyha sorkerül rá én kiverem belőlük a milliárdjaimat, amivel tartoznak nekem. Simán kiütöm ezeket. A zsírmore 1 fejjel kisebb, mészáros sem nagyobb. Szív alatt nem rúgok.
libellle
@1magyar: teljesen valótlan amit irsz. Itt vannak magyar vállakozók is. igaz nem "multik". De végül is mi az a termék amit oriasi tételekben eltudna adni egy magyar úgy elemiszer-vagy bármi mást. Semmi. Mi az a különleges amit ott készitenek amivel áruház-láncokat lehet megtömni
division
@Fradigege: A lényeg hogy azért maradjon multi. Jó egy helyen végül is bevásárolni, na meg engem sosem az akciós termékek érdekeltek, hanem az olyasmi pl. mint a sajt, mert ugye a Tesco - ban nagyon sokféle van, és a Cheddar a mindenem. A Lidl - ben is vannak különlegességek ahogy az Aldi - ban is, főleg csokik terén, nem csak az a semmit nem érő Milka. Szóval mint Fidesz szavazó ezt nem tartom jó ötletnek, vagy ha már megcsinálják akkor legalább az élelmiszerek terén ne legyen változás, bár kíváncsi lennék arra hogy az 5000ft/kg típusú sajtok előfordulnak e majd ezekben a boltokban.
division
@Mirabilis: Abban hogy aki Fideszes annak kilóg a segge a gatyából. Kicsit fentebb elolvashatod amit gondolok erről az egészről.
division
@Mirabilis: Nem kellene Rozi néninél leragadni:-) Neki egyébként sincsenek már megélhetési gondjai.
division
@Mirabilis: Van köztük ilyen is, de közel se mind.
mackoka46
@division: Így igaz, A mocskos alakok beszedik a gazdáktól a kárenyhítési hozzájárulást, és kár esetén egy vasat se adnak, hanem páva táncolnak. A cinizmus a köbön, hogy aki erre az alapra befizet, adókedvezményt kap. Tehát az elvtársak ezt a pénzt is elsikkasztják. Úgy hozta az élet, hogy saját tapasztalatomat közölhetem.
division
@Mirabilis: Oké, mind csaló, tolvaj, nyugdíjas, seggnyaló, stb. Így már megnyugszik a lelked?
eszegfu
@libellle: tegnap 11:38 Azért ne legyél ennyire szigoru!?:) A hungarikumokat árulhatnák nagy tételben, pl. kamilla virágzat, fröccs, magyar akácfa, téliszalámi, debreceni páros... Egyébként sajnos valóban nincsenek olyan élelmiszeripari termékeink, melyeket nagy mennyiségben és viszonylag olcsón árulhatnák a "magyar multik".
libellle
@eszegfu: Nem -nem vagyok szigoru csupan relaistisch. Kamila máshol is terem frössc máshol is van... Komolyra a szót. Mindenki nyithat üzleteket, üzletláncokat itt nyugaton is. Söt kézcsókkal fogadják. Ugyanis munkahelyeket teremt. Természetesen a törvényekhez kell tartania magat. Kemény az élelmiszer ellenörzés.
kokopelli
@libellle: és mit kínálnának azok a magyar multik? Ezen a héten a "Netto"-ba volt papri-
kakrém és "UNIKUM",de senki sem vitte! Az "EDEKA"-ban szokott lenni "Paprikás szalámi",
de az sem megy! Ha látogatót kapok,akkor bevásárolnak,mert tartósan is olcsóbbak az üz-
letek mint otthon.Mondják ők,és főleg a pipere dolgok pl. a "Rossmann"-ban,ahol egész év-
ben leértékalés van! (mint már írtam valahol,hogy az Áfa jóval alacsonyabb!)
bakegya
@wagabund: hát ez nagyin cukik vagytok-ígyí kell ezt csinálni!-NEM KINYÍRNI ,BOSSZANTANI,MÁR ZAKLATNI IS EGYMÁST-
bakegya
Annál hülyéb politikus nincs mint aki a piactörvényeinek gátat szab-vagy ha be is avatkozik!
division
@Mirabilis: Nekem mindegy ki nyer, ettől függetlenül a Fideszre szavazok, a viccpártok nem érdekelnek.
nyanya001
Aztán lesznek a Lölö stróman láncok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.