Páratlan nyomozói bravúrt hajtott végre a rendőrség: nem találták bűncselekménynek, hogy egy fővárosi iskola tanára több millió forintot vett fel a diákok pénzéből. A hvg.hu birtokába került a határozat, amiben ezt még meg is magyarázzák: a tanár azért vett ki folyamatosan pénzt az alapítvány számlájáról, hogy azt otthonában, egy „külön dobozban” tartsa. Kérdés, hogy a hatékony rendőri munka mennyiben köszönhető annak, hogy a tanár egyben a belvárosi önkormányzat Fidesz által delegált bizottsági tagja volt. Mindenesetre feltalálták a házi doboz intézményét.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Én még rendőri kíséretet is adtam volna hozzá.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
elnyomott
Komolyan mondom, nem tudok mit mondani. :(
justhpeter
Én még rendőri kíséretet is adtam volna hozzá.
desiro
Nem nyúlta le, csak tartós megőrzés vette magához.
RonaGyuri
Az úttörő nem lop csak kiegészíti hiányos eszközeit! =))
Nessy
Ő is csak "megvédte", mint Selmeci a MANYUP pénzt!
Ez az új " házipénztár"!
nezelodo
Ezek már gyakorlatoznak arra az időre, amikor számot kell adni az ország kifosztásáról, és számolgatják mekkora dobozt hazudjanak amibe elfér a megőrzésre hazavitt dohány. Alighanem rendesen tágulni kell a kecóiknak is, hogy a doboz is elférjen benne! Hihi, mi lesz azzal aki gyengus volt geometriából, és nem tudja kiszámolni a lakás és a doboz, meg a lopott holmi viszonyát?
RonaGyuri
Még egy nap kérdése

„A rendőrök szerint a fideszes tanár nem nyúlta le a sulipénzt, csak hazavitte”

Mottó:
Az úttörő nem lop,
csak kiegészíti hiányos eszközeit

Az alcímben említett címmel jelent meg a hvg.hu-n egy írás, ami Király András tanár, képviselő és kuratóriumi tag lenyúlásáról szólt.
Most a rendőrség elfogadta a védelem indoklását, hogy „Ügyfelem maradéktalanul elszámolt az alapítvány vagyonával, minden egyes forinttal”. Amivel már az is gond, hogy ez csak enyhítő lenne, ha igaz lenne lévén egy részével még tartozik. Azonban más gond is van – túl a cikkben említett nem kis kezelési költségen – az összeg kamatai! =))
lópicigáspár
Nem tudom feltűnt e valakinek, hogy köztörvényes bűnözők szabadon lophatnak csalhatnak és néhány millió birka még tapsol is nekik, a többi meg bámul bambán és nem tesz semmit! Megőrült itt mindenki?!
quadrocopter
Wazze! Ez a hivatali kimosdatás a magyar rendőrség történetének egyik legaljasabb cselekménye!
Így segítsd a pintérséget! Egy betű adatot/információt sem adni nekik, hisz bűnözők!
papa.49
Volt valaha a ,,nokiás doboz,, most a söndörség feltalálta a ,,házi dobozt,, !!!
nezelodo
Na ha erre a ragadós kezűre ha a szocikhoz. vagy a jobbikhoz való tartozást kennék rá, mekkora rendőri csinnadrattával vinnék nehéz vasban, felette meg helikopter vigyázná az eget, mert annyira veszélyes! Ja és kis hazánkban nincs ám kettős mérce!
Aki Én
Ahogy látom, erre már a trollok sem próbálnak magyarázatot adni.
Pálinkás Pál
Polt...ehhez mit szólsz??? Ja hogy te nem fogod elrendelni a nyomozást folytatását,vádemeléssel,mert majom fidesznyalonc vagy!!!De tudod semmi nem tart örökké...nem irigyellek majd amikor befogad a böri!!!
Pálinkás Pál
Kiegészítésként,aki ezután lop valamit,erre az esetre hivatkozzon,hogy ő csak hazavitte hogy vigyázzon rá!!!
elnyomott
Vajon az iskolában mit tanulnak ebből a diákok?
magyarbakancs
De ha egy szoci csinálta volna orr vérzésik nyomnák a propagandát.
Anyátokat küldenétek teherbe mocskos fakabátok.
Pálinkás Pál
várnám itt a vérfideszes division véleményét..
elnyomott
@Pálinkás Pál: tudjuk, mint mondanának: sok sorosbérenclibsi vádaskodása egy ártatlan, szentéletű fideszes tanár ellen.
lópicigáspár
@Hellcat: Meg különben se tudta, hogy nem szabad! :))
kereső
@justhpeter: Az sem volt? Akkor a tanár úr nem csak lopott, hanem megsértette a készpénzszállitásra vonatkozó szabályokat is,hiszen idegen!nem saját pénzt vett fel bankból.
Kookas
hát igen a bankokba nem lehet bízni pláne ha neres az a bank!
nezelodo
@Pálinkás Pál: Ezek már meghaladták a szocialista elveket, fényévekkel. Akkor az a szlogen járta, hogy

"Minden a miénk, de nem annyira hogy hazavigyük!"

Na ezek aztán hazaviszik, legyen az iskolapénz Nemzeti Bank, EU-s támogatás, tanyafejlesztés, stadion, kisvasút, baltás gyilkos váltságdíj, Gripen eurók, földárverés, vadászház, letelepedési kötvény ára, Tv csatornák, megyei és egyéb lapok, vagy a néhai felcsúti juhász trágyája, vagy lopott tűzifa. Egyre szaporodnak a Mr. 25-90 %-ok, mennyirolandok, kastély szálloda, takarékszövetkezet, aztán mi fizetjük az alkalmazottnak álcázott örömlányaikat, londoni légyottokat, szóval az adófizető állja még a kotonpénzt is. Százával fizetjük a lopott vagy kamu tanulmányokat, tanácsadókat, nemzeti konzultációkat stb.

Érthető, a kórházaknak a túlfinanszírozás miatt nem kell a pénz, az orvosok a váróban vadásszák a beteget, hogy jöjjön már valaki, a közlekedés már a jövő századot idézi, és meghaladja a halódó nyugatot, szóval ez már tényleg Tündérország, az iskolák roskadoznak már a rájuk lőcsölt támogatástól, azzal nyugtatják a tanerőt, mint az egészségügyet, hogy megígérik nem erőltetnek rájuk több fizetésemelést, úgysem tudják már elkölteni. Az iskola meg tele van pöttyös seggű zsenivel, nem kell már több orvos, mérnök, tanár, szakmunkás, Dunát lehet velük rekeszteni.
Eladott Ország
Valójában az emberek többsége kormányváltást akar, ez tény. Az hogy erre képtelen az ellenzék, az a szerencsétek. Nincs még egy olyan ország, ahol a szavazók 44%-val kb. kétharmadot lehet csinálni. Ha ennek az őrületnek vége, le kell váltani a legfőbb ügyészt, elszámoltatni mindenkit, egy se balra, se jobbra nem húzó választási törvényt csinálni, és végre elkezdeni foglalkozni az ország valódi problémáival: egészségügy, oktatás, kisvállalkozások, beruházások, organikus növekedés, versenyképesség, szociális háló stb. stb.
Aki Én
@Eladott Ország: Én Tállai elvtársat mindenképpen meghagynám, hogy az üzemanyagárakkal is lehessen kezdeni valamit :)
volvós
@Eladott Ország: 9:54
...merjünk álmodni nagyokat ! ?
Jó az 5leted , csak kivel ???
Eladott Ország
@volvós: Ha ki tudunk lépni ebből a mesterségesen gerjesztett megosztottságból és elfogadjuk azt, hogy összességében nem is annyira fontos, ki milyen politikai nézeteket vall, hiszen mindenki egy jobb országot akar, akkor már le tudjuk rakni egy működő ország alapjait. Ha nem harcolunk azért, hogy az általunk egyedüli kormányképesnek vélt párt kerüljön hatalomra, hanem fontos lesz, hogy minden létező nézet helyet kapjon az ország vezetésében és minden irányvonalból az, ami abban a legjobb, jusson érvényre, akkor talán működni fog valami, amit demokráciának hívunk. Ahogyan nem lehet kizárólag kaviáron élni, sem a világ legtökéletesebb tégláiból felépíteni egy házat, úgy nem lehet egyetlen ember, vagy párt eszmerendszere egy demokratikus ország alapja. Mert kell gyümölcs, főzelék, hús, tej és sok minden más az egészséges táplálkozáshoz és kell ajtó, ablak, cserép, beton és ezerféle dolog egy ház felépítéséhez. Keserves és nehéz út ez, de valójában rajtunk, egyéneken múlik, elindulunk-e rajta. Vagy hazudozunk tovább önmagunknak, egymásnak, álmodunk dicső múltat, élhető jelent, csodás jövőt. Idézek egy ezerszer idézett, de mélységesen igaz mondást:
„A nemzet nagysága, boldogsága mindig csak magában a nemzetben rejtezik.” (gróf Széchenyi István) Egy másik, kevésbé ismert, de nem kevésbé igaz idézeten is érdemes elgondolkodni: „A magyar szó még nem magyar érzés, az ember, mert magyar, még nem erényes ember, és a hazafiság köntösében járó még korántsem hazafi. S hány ily külmázos dolgozik a haza meggyilkolásán…”(gróf Széchenyi István) Ameddig ezt fel nem fogjuk, hihetünk mi bárkiben és bármiben, maradunk a gödör alján. Faszok, ásóval.
nem tibi
Elvesztette osztálypénz jellegét , osztálypénzjellegét :-)
division
@Aki Én: Nincs erre mit mondani. Lopott, a büntetés mégis elmarad. Egy olyan bűncselekményt ami alaposan bizonyítható büntetni kellene pártállástól függetlenül.
namihami
Nem bízott a bank biztonsági rendszerében. Van ilyen...
Azt hitte a bankról, hogy az is valamilyen piramisosat játszik az osztály pénzével.
Nem lopós, óvatos.
Eladott Ország
@namihami: Legközelebb valamelyik fideszes potentát "hazaviszi" valamelyik bank pénzét
hogy azt otthonában, egy „külön dobozban” tartsa. Csak tartogatta, de nem használta saját részre a pénzt, lehet oszlásnak indulni, az "olajos" rendőrség meg lezárja az ügyet.
Aki Én
@division: De nem büntetik. Ez az amit sokan nem akartok megérteni. Itt semmi nincs pártállástól függetlenül.
szép új világ
Ezért nem fogják a büdös életben sem felelősségre vonni a csuti gecit és bandáját, hiszen ezek szerint a közpénzeket és az uniós pénzeket nem ellopták, hanem csak haza vitték.
Levendula
A kaposvári rendőrkapitányság egyik mb. osztályvezetője szerint sem bűncselekmény, hogyha valaki veréssel fenyeget valakit, még ha videó felvétel is bizonyítja a történteket... Persze hogyha a mb. osztályvezető nagyon jó ismerőse az illető, akkor minden lehetséges...
lampa laz
Ez a szervezet a legundorítóbb mert mindig a hatalmon lévőket szolgálja, pedig függetlennek kellene leniük, de soha nem volt és biztos nem is lesz így.
papa.49
@Eladott Ország: Nem is egy hanem járműszerelvények egész sora !!!
bencemacska
Szerintem ehhez a rendőrségnek csak annyi köze van, hogy feltálalta nekünk "ártunk és qurmányunk" valódi arcát.

Szerintem így történt:
- a pénz "hazavivő" elszaladt protektorához, hogy "segíts"!,
- a protektor azt mondta, ez megérdemli mert...(?),
- valaki eljutott a vezírig, meggyőzte, hogy "jó elvtárs, mert ...(?)
- a vezír utasította poltot, hogy nincs vádemelés,
- polt utasította a nyomozást felügyelő ügyészt, hogy nem fogadható el a rendőrség vádemelési javaslata,
- az ügyész - szigorúan szóban - utasította a nyomozót, hogy ne vádemelési javaslattal adja át az ügyet, (miért ő találjon ki valami eszeveszett ürügyet a visszautasításra?)
- a nyomozó - tehetetlen dühében - leírt egy ekkora marhaságot.

Itt lenne a vége, ha VALAKI nem lett volna még dühösebb a lejáratásért és egyenesen a sajtóhoz röptette a nyomozó, és vele együtt a rendőrség SZÉGYENÉT!!!
Eladott Ország
@papa.49: ma, 15:03 Sőt a jármű szerelvények egész sora már nem Bicskéig , hanem a Moszkváig a Vörös térig (oroszul: Красная площадь), a Vaszilij Blázsennij Székesegyházig (oroszul: Собор Василия Блаженного) van meghosszabbítva.
division
@Aki Én: Tudom. Ma eléggé felkúrták az agyam a telefonhívásaikkal, először Varga, utána Szijjártó... Majd én eldöntöm mit csinálok a nemzeti konzultációs papírral, a túlzott nyomulást nem szeretem, és sajnos a Fidesz ebbe nagyon belekezdett. Talán attól félnek veszítenek? Azért az nem valószínű, bár ha...
papa.49
@Eladott Ország: Megy a csórás ezerrel...
Veleda
Gondolom, a suli pénzkészletét pedig egy koskás füzetbe vezette kéthasábosan. De vajon mit tartottak az iskolai páncél szekrényben? Lehet, hogy a kávét!
Eladott Ország
A társadalomban mindenki számára egyformán kötelező törvények uralkodnak, bárki hágja is át őket, ugyanazért a törvényszegésért mindenki egyformán bűnhődik… az állampolgárok ma már csak legyintenek, ha azt a szót hallják, jogegyenlőség. Ha így haladunk a fidesz uralma alatt , akkor elérkezünk a bolsevik diktatúrák gyakorlatára, csak fordított szereposztásban, mert akkor a védők kérték gyakran az ítélet súlyosbítását…

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.