Orbán Viktornak címezte a levelet Li Ko-csiang, Kína miniszterelnöke, amelyben megköszönte a magyar miniszterelnöknek, kormányának és a magyar népnek a "melegszívű és baráti fogadtatást".

Levélben köszönte meg a kínai miniszterelnök a magyar nép melegszívű fogadtatását

(Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP)

Li Ko-csiang a hét elején Budapesten hivatalos állami látogatáson, valamint a Kína-Közép-Kelet-Európa csúcstalálkozón vett részt.

"Hat év után ismét alkalmam nyílt arra, hogy az Ön gyönyörű városába, Budapestre látogassak, és újra személyesen megtapasztalhassam a magyar nép kínai nép iránti barátságát, még élénkebben megérezhessem Magyarország gazdasági és társadalmi fejlődésének lendületét"

- fogalmazott a kínai miniszterelnök.

"Miniszterelnök úrral több eseményen is részt vettünk, rengeteg témában folytattunk alapos és őszinte tapasztalatcserét. Kína Magyarországra úgy tekint, mint jó partnerére a kelet-közép-európai régióban, mint jó európai uniós barátra, és mint a nemzetközi ügyekben közvetlenül kommunikáló és koordináló jó társra. Készek vagyunk közös erőfeszítéseket tenni azért, hogy a további kínai-magyar együttműködés és közös fejlődés számára tartós lendületet biztosítsunk" – folytatódik a levél.

A kínai vezető így búcsúzott: "bár most egy távolodó repülőgép fedélzetén ülök, és így egyre messzebb kerülök Magyarországtól, a szívemben a távolság egyre csak csökken. Kívánok hazájának bőséget, a magyar népnek boldogságot és jólétet, miniszterelnök úrnak jó egészséget, munkájában pedig sikereket".

(MTI)

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Az a minimum, hogy megköszöni azt a hatalmas nyereséget/csapdát, amibe belesétált az amatőr Gagyi!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
Akkor én kivétel vagyok, mert az én meleg szívem egészen máshova kívánt..
Pálinkás Pál
Milyen melegszívű fogadtatás??? Kirendelték a CÖFösöket integetni???
nemkati
Ez van amikor nem engedik a tibeti zászlót lengetni a kínainak. Miért jó ezeknek, hogy abba a hitbe ringatják magukat, hogy őket annyira szeretik itt, miközben tudniuk kell, hogy ez nem igaz?
quadrocopter
Az a minimum, hogy megköszöni azt a hatalmas nyereséget/csapdát, amibe belesétált az amatőr Gagyi!
Donáld Tramp
Nyafogjatok csak ! De azért egy Kinai 'selyelyemút' Közép Európába nem semmi lenne gazdaságilag...
human
@Donáld Tramp: Lehet akár jó üzlet is, de ezt nem lehet sehonnan tudni. Van róla tanulmány? Amit meg lehetne tudni az egész tervről azt is titkosították. Így ez egész vagy egy pusztán megérzésre támaszkodó semmi, vagy ami rosszabb valami háttéralku része lehet amin már megint nem a magyar emberek fognak nyerni, hanem Orbán betonozza be jobban magát a hatalomba vele.
ila51
a betörekvő szakaszukban már megmondta egy szemük , fognak még nekik dolgozni egy tál rizsért a magyarok
Nessy
@Donáld Tramp: Pláne ha a vonat csak keresztül halad az országon!
Nekünk továbbra is marad az Asia center.
Equus
az előretolt helyőrség... a volt Magyar Köztársaság rés a falon, ahol be lehet hatolni az Unióba, de nem az egyetlen... A Volvo csak egy a sok közül...
Donáld Tramp
@Nessy: Vám Unió halóttál már róla ?!
3dwhite
@Donáld Tramp: Persze az Opel is oda tartozik. Majd Mexico fizet.
Nessy
@Donáld Tramp: Bármily hihetetlen,igen! Csak arról nem, hogy a remek költségvetésből esetleg az egészségügyre, az oktatásra, a szociális ellátásra több jutott volna. Nem baj, majd lesz kormánybiztos a kínai vonatok áthaladásának ellenőrzésére!
Fradigege
Még a kínai is magasabb, mint a zsírmore! Free Tibet!
Yoda69
Nem csodalom. Ilyen jo uzletet is ritkan csinalnak a kinaiak. Csak mi szivunk megint a geci miatt
36
A nyugat meg nyivákol, miközben már a 2008-as válság óta, bevásárolták magukat a kínaiak minden technológiai, divat és luxus fogyasztási cikket előállító cégükbe, Olaszországtól, Németországig.
No igen. A globalizáció csak akkor jó, ha azt nyugat felől irányítják igaz?! és ott szedik le a sápot a haszonból?!
Dr plágium
Csak azért köszöni, mert nem hallotta amikor a kordonok miatt a felmenőit emlegettük...
Lepényleső
Na az ilyen lendülettől lehet hasra esni,és nem kimondottan a meglepetés miatt?
nyanya001
Pillanatnyilag ott tartunk, hogy Kína épít egy vasutat Belgrád és Budapest között, amelynek a magyar adófizetőkre jutó költsége 750 milliárd forint + kamatok, és ezt

a magyar miniszterelnök nagy eredménynek tartja,
a kínai miniszterelnök pedig udvariasan win-win szituációnak nevezi.

És ez jól is el is mondja, ki nyer valójában az üzlettel.
Magyarországnak és Szerbiának lesz egy, a két fővárost összekötő vasútja, ami most is van, és ami nincs összekötve semmivel, mert nem is lehet. Tekintetbe véve, hogy a vasút nem folytatódik egyik végpontból sem, mert nem is lenne értelme, mert tengeren hatodannyiba kerül az áruszállítás, mint szárazföldön, továbbá hogy mind Belgrád, mint Budapest áruáteresztő-képessége és a térség árufelvételi kapacitása világgazdasági mércével mérve jelentéktelen, elmondható, hogy
építünk egy vasutat a semmiből a semmibe, de legalább drágán.
Ez a viszonylat soha nem fogja visszahozni az árát !
b1.blog.hu/2017/11/27/a_nagy_belgrad-budapest_atveres
ila51
@nyanya001: az nem számít ...hátha kevésbé ferde szemmel néznek ránk
Eladott Ország
Oké, különleges ország a miénk. Szeretjük, ha az életünket (igen bakker, nálunk így szokás, mi
nem szeretünk felelősséget vállalni még önmagunkért sem) irányító politikusok nem értenek a
munkájukhoz – lehetőleg semmihez ne értsenek, az a tuti -, ha korruptak, mint a hétszentség, ha a pereputtyuk ott nyüzsög minden pénzforrás körül. Szeretjük, ha meglopnak, átvernek, de főleg azt szeretjük, ha hülyének néznek. Mert hülyék is vagyunk, de legalább baromira nagy önérzettel megáldott hülyék. És nálunk az sem mindegy, hogy valaki liberális hülye, vagy mély nemzeti hülye. A nemzeti hülye értékesebb. Szebb. Okosabb.
Zeta
@Dr plágium: a nép alatt Orbán, és a szűk klientúrát látja ő is. Az igazi véleményre ő sem kívancsi.
namihami
És egy külön bekezdést szentelt azon rajongójának, akit a tibeti zászló lengetése közben kentek fel derék rendőreink a falra és kitekert kézzel vezettek el a köszöntés szinhelyéről.
További eredményes köszöntést és a kínai vezetés iránti rajongást kivánva neki.
mekkelek
@36: Szerinted mi szedjük majd le a sápot a haszonból? Mi fizetjük majd vissza az ezer évre titkosított hiteleket és a saját lábon álló család meg a lölö szedi le a sápot mint eddig is a mocskos nyugat EUs pénzbôl. Pénztáros lölö már azt sem tudja hány céget írtak a nevére, csak annyit tud hogy 100-200 között van...
quadrocopter
@durbincs: Ó, te kis szerencsétlen szellemi rövid gatya, hát mit akarnál kinyögni, ha tudnál abból a hátrányos helyzetű agymaradékodból? Mutogasd el!
quadrocopter
Néhány "siketfajd" nem tudja, hogy a hazai kínai kereskedelmi cégek nagy lerakatai Angliában, Hollandiában, Belgiumban, Németországban vannak, tehát rajtunk csak keresztül viszik majd a cuccost, nem véletlen, hogy a beruházás 85 %-át Peking fizeti.
Aki rendszeresen rendel a neten, az látja, hogy a termék "külső raktáron" kifejezés a külföldi raktárakat jelenti, ennek megfelelően nem is ér ide a termék 2-3 nap alatt, mint a hazai raktárakból
Mégis mi ebben a rohadt nagy bót' nekünk?
Desischado
@quadrocopter: Pontosan erre gondoltam! Köszöngethet is, van neki mit, sajnos! Azon meditálok, hogy orbán ebből is mennyit fog lopni?

@quadrocopter: Ez engem is érdekelne! De az még jobban, hogy orbán mennyiért adott el már megint bennünket. Ezt véletlenül nem hazaárulásnak nevezik? Mert az én szememben ez hazaárulás a javából!
quadrocopter
@Desischado: Meg amiről még nem tudunk, vagy soha nem is fogunk tudni, nem véletlenül menekülnek a titkosítás mögé!
justhpeter
A kínai levele a bizonyíték arra, hogy megint ők jártak jobban.
quadrocopter
@Donáld Tramp: Elmaradtál valahol! A vonat 2 hét alatt már megtette a Selyemutat kizárólag szárazföldön, amire Kínának hasznos a vasút, annak az a célja, hogy az Adrián is át tudjanak pakolni szerelvényekbe és szállítsanak Európába. Szerintem.
Eladott Ország
Orbán papa kőbányája felpörög, Orbán pocakja tovább nő!
qxy
Magyarra fordítva. Kibasztunk a Magyarokkal és ez a buta kormány még a seggünket is kinyalja. Nem tudom mikor veszik észre hogy átbaszás az egész.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.