Trócsányi László igazságügyi miniszter kész minden segítséget megadni a török félnek a reformcsomaghoz.

Magyarország kész minden segítséget megadni Törökországnak a jogállamiság és az igazságszolgáltatás megreformálásához – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter csütörtökön Ankarában az MTI-nek, miután török kollégájával, Abdulhamit Güllel tárgyalt.

Magyarország fog segíteni Törökország jog- és igazságszolgáltatási reformjában

Orbán Viktor és Recep Tayyip Erdogan 2017. 06. 30-án Ankarában

Fotó, címlapi kép: kormany.hu/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A török igazságügyi reformcsomag decemberben jelenik meg – közölte a miniszter, hangsúlyozva, hogy Magyarország kész véleményt nyilvánítani, és akár közös projektet is indítani Ankarával a reform ügyében.

A reform kidolgozásáért felelős munkacsoportot Abdulhamit Gül vezeti.

Magyarország rendelkezik azzal a szakértelemmel, amellyel segítséget nyújthat az igazságszolgáltatásba vetett közbizalom megerősítéséhez, és kész átadni az új bírósági eljárási kódexek bevezetésével kapcsolatos tapasztalatait – mondta Trócsányi László.

Kiemelte: török kollégája részéről nagyfokú nyitottságot érzett a reformcsomagra vonatkozó együttműködést illetően.

Gül a magyar felajánlást nagy örömmel elfogadta, és jelezte, jövő tavasszal Budapestre kíván látogatni – tette hozzá.

Trócsányi László Törökország európai uniós csatlakozási folyamatáról azt mondta, hogy az igazságszolgáltatásról szóló 23-as fejezet megnyitásának a tervezett jogszabályok elfogadása és végrehajtása az előfeltétele.

A török igazságügyi reform legfontosabb célkitűzése a hatékony igazságszolgáltatás megteremtése, a perek észszerű határidőre való befejezése, a digitalizáció, valamint a permegelőzés, illetve a meditáció kérdése is – mondta a miniszter.

Trócsányi László kijelentette, hogy a közigazgatási bíráskodásról szóló magyar törvénytervezetet kedden nyújtják be az Országgyűlésnek.

A közigazgatási bíráskodás, amely Törökországban is a rendes bíróságoktól elkülönülten működik, olyan hozzáadott érték, amely a jogállamiságot erősíti – mondta.

A magyar és a török igazságügyi miniszter egyeztetett a migrációról és a terrorizmusról is. A felek megállapították azt, hogy a terrorizmus elleni küzdelem alapvető közös érdeke Európának és Törökországnak.

A tárgyaláson szó volt arról is, hogy milyen "támadások" érték Törökországot a jogállamiság ügyében.

Trócsányi László elmondta: a polgárok jogainak biztosítása a jogállamiság alapvető követelménye, felhívta a figyelmet a magyar Alaptörvény azon rendelkezésére, amely szerint a jogok gyakorlása felelőséggel is együtt jár.

A két miniszter áttekintette a strasbourgi Emberi Jogi Bíróság előtti eljárások tapasztalatait.

Trócsányi László csütörtökön látogatást tett még a török alkotmánybíróság elnökénél, Zühtü Arslannál is. Arslannal a törvényhozó, a végrehajtó és a bírói hatalom közötti párbeszéd formáiról beszélgetett.

A miniszter pénteken a Hacettepe Egyetemen Jogi Karán tart előadást Magyarország helye és szerepe az Európai Unióban címmel.

(MTI)

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ez még áprilisi tréfának is rossz! Hogy lehet olyasmiben tanácsot adni, amiről azt sem tudja az illető tanácsadó, hogy eszik e vagy isszák?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Ez még áprilisi tréfának is rossz! Hogy lehet olyasmiben tanácsot adni, amiről azt sem tudja az illető tanácsadó, hogy eszik e vagy isszák?
nevemnick
Be ne rosáljak...
A fidesz kormány és a jog- és igazságszolgáltatási reformja... ez olyan, mintha a végbélnyílás kanalazná be a sz@rt.
Röhej.
csipetke
Becarás! Ez az év vicce...Bár,ha van egy török polt péter 2:.0-ás verzió,akkó erdogán is be lesz betonozva 50 évre...
lampa laz
"Magyarország kész minden segítséget megadni Törökországnak a jogállamiság és az igazságszolgáltatás megreformálásához – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter ..."

Akkor most hogy van ez? Zorbán azt mondta korábban, h "követni kell a török modellt", ... ezek szerint már annyira túlhaladtuk őket, h jönnek a receptért?
karma1
@lampa laz: Hat lassan - lassan ...:o))) Ha csak ugy nem,...:o))))
Borzaszto meg olvasni is, amit ez a rablo trocsanyi papol az "igazsagrol"...
Gauntlet
Miféle jog és igazság lehet ott ahol az államhatalom főnökét nem lehet leváltani ? ahol a törvény alól ki van vonva a teljes államhatalmi nyalonc-hálózat? Csak kérdem !
Meg akarják szabni ki bűnös, ki nem? ahhoz nem kell bíróság, megteszi pár kopasz pufidzsekis !
:(
lampa laz
@karma1: Mondják mert olyan jól hangzik, a hülyék meg el is hiszik nekik, h így van. A világ meg rajtunk röhög.
human
Háháhááááá. Fekve röhögök. Csak nehogy fordítva süljön el és mi vegyünk át pár joggyakorlatot a törököktől. Orbán is szívesen bezáratna pár ezer újságírót és tanárt.
Hamarabb lesz itt török-magyar jogharmonizáció mint európai ügyészség.
csipetke
@Borsodi: 21:14 Durva ez a videó,nem csodálkoznék,ha Molnár egyszercsak eltűnne...
Ronin2
"Magyarország rendelkezik azzal a szakértelemmel, amellyel segítséget nyújthat az igazságszolgáltatásba vetett közbizalom megerősítéséhez, és kész átadni az új bírósági eljárási kódexek bevezetésével kapcsolatos tapasztalatait "

Hááát,mit ne mondjak?
Anyázni nem elegáns,de ily' fokú pofátlanságot már régen olvastam surmókáimtól.
Ezen már csak sírva lehet nevetni..
Ui:- most már értem a szólást:- "hogy a bőr nem sül le a képükről?!"
justhpeter
Trócsányi és a jog. No ezen még rágódjunk egy kicsit, mert befogadni lehetetlen.
simmering73
Ezt nem hiszem el. Komolyan kibírják ezek röhögés nélkül? Ez a hónap vicce.
kokopelli
@Yoda69: amennyiben a küldöttség bakizik,legalább ott tartják őket!
Kevesebb az ingyenélő otthon! Apropopó! Renoválják már Rodosto
állandóra bentlakásos "suite"-it? Szerencse fel fiúk!
staro2
Még nem döntöttem el , hogy hányjak-e vagy röhögjek.
Azt hiszem inkább hányok.
kereső
Nagyon viccesnek "tűnik" a dolog, bár szerintem korántsem az.Mert a lényeg! benne van a cikkben:"Trócsányi László Törökország európai uniós csatlakozási folyamatáról azt mondta, hogy az igazságszolgáltatásról szóló 23-as fejezet megnyitásának a tervezett jogszabályok elfogadása és végrehajtása az előfeltétele."- és ha az únió nálunk elfogadta a birósági szervezet "átalakitását"-már úniós tagként, akkor Törökország birósági reformját köteles !!! úgy értékelni,hogy megteremtődnek a feltételei a csatlakozási szerződés 23.as fejezétnek megnyitásához. Hányok.
kokopelli
@kereső: képzeld el,hogy az EU-s Törökország párszázezer moszlemet ráereszt
Magyarországra,akik az EU-tagsággal nem fogják az itt kommentelők trágár szavaival
élve,a "kecskebaßó" reflexeiket feladni!Már megérdeklődtem az OTP-nél,hogy kapok-e
kölcsönt egy belvárosi "Erényőv Bolt"-ra!? ;-)
Macskaszem
Erdogan is törvényes keretek közt akar közpénzt lopni, és erre a magyar kormánynak kiváló receptje van, amire régóta fáj Recep foga. Cserébe megkapja Orbi az ellenzék módszeres eltaposása c. iránymutatást.
Eladott Ország
Patyi Nagyonsajnálomminiszterelnökúr András hosszú, és végtelenül unalmas interjúval nyomul a Magyar Időkben, amelyben azzal nyugtatja a híveket, hogy a közigazgatási bíróság hatékonyan fogja képviselni a közérdeket és a polgárok jogait. Semmi okunk nincs arra, hogy ne higgyük el becsületszavára, hát gerinces ember ő, csak éppen sírva borul a gazdi lába elé, amikor az ország-világ előtt szégyeníti meg azért, mert véletlenül úgy tett, mintha a törvények Magyarországon mindenki vonatkoznának, még a magyar miniszterelnökre is. Patyi eddig is orbán kesztyűsbábja volt,most meg már a kapcarongya is. Hát ha van valami, ami jellemző Orbán Viktor hűséges udvartartásának kiválogatására, az biztosan a szakmai felkészültség, képzettség és rátermettség szentháromsága. Az már egyszer biztos! Igaz ez az iskolaigazgatóktól kezdve a teremfocistákon át a mangalicaszerelőkig. Arról meg ki tehet, hogy Európa új urának családtagjai olyan végtelenül tehetségesek, felkészültek és rátermettek, hogy a közigazgatási bíráskodástól , ingatlanforgalmazástól az idegenforgalmon át a közvilágításig és a divatiparig mindenhol megállják a helyüket? Senki. A tehetség az tehetség. Aki mást állít, az kommunista. Ember legyen a talpán, aki képes lesz valamit is újjáépíteni e leharcolt trágyadomb helyén.
papa.49
Ha a hülyeség fájna ezek a tetvek TELE SZÁJJAL ORDÍTANÁNAK !!!
magyarbakancs
Jézus a elme osztály kulcsát el hagytad?
A sok bolond meg itt futkos.
Segítsél nekünk meg fogni őket és bezárni mer eddig ügy tudtam a hülyeség nem ragályos de sajna igen.
Valami védőoltás nincs .
Segíts édes istenem
colibri
Ennek a két országnak a mostani vezetőit (meg még egynéhány más országbelit is) egy lakatlan bolygóra száműzném, hogy ott, egymáson éljék ki n.életüket. A népeiket meg hagyják nyugodtan élni!
magyarbakancs
Istenem, adj nekem türelmet,
Hogy elviseljem, amit nem tudok megváltoztatni,
Bátorságot, hogy megváltoztassam, amit tudok,
És bölcsességet, hogy e kettőt meg tudjam különböztetni.
magyarbakancs
Istenem adj bölcsességet ,hogy a hülyéket meg értsem,adj türelmet,hogy elviseljem őket, és ne adj erőt mert anyón verem őket ámen.
Jozefina
Ezen valóban csak röhögni lehet. Gondolom a törökök is azt teszik!!!
cikicakk55
Én nem vagyok vallásos,mert nem úgy neveltek,később meg már nem érdekelt.Eddig nem tagadtam istent,de részemről mindegy volt,hogy van vagy nincs.Aki hisz benne,jól teszi,mert neki legalább van valamije,ami segítséget nyújt, a hite. Most még is kicsit belegondoltam,mert bár én magam nem járok templomba,de a bibliáról,a vallásokról elég sokat tudok( a betegeimtől) Nos most valahogy nem érzem úgy,hogy isten létezik. Eddig is azért berzenkedtem,mert ha isten annyira igazságos és jó,akkor nem engedné azt ami itt a földön van. Tudom,erre azt mondják a hívők,hogy Istennek rengeteg baja van a gonosszal,aki megszállja az embereket. Most azért léphetne egy kicsit Magyarország felé és ezt a kecskebaszók barátját valami úton módon változtassa már át valami állattá. Ha lehet,akkor féreggé,de tőlem lehet molylepke,vagy tiszavirág,mert az legalább csak egy napig él. Ezt a baromságot már az én gyomrom sem veszi be. 9. éve szinte semmit,de ez volt eddig a legnagyobb mocskossága Orbánnak. Még,hogy mi tanítjuk meg a Törököknek az igazságosságot és a törvényeket. Nálunk nincs is olyan,csak Fidesz igazság és Fidesz törvény,de az nem az egész ország,csak a 20% kb.
magyarbakancs
Polip is tud agy nélkül élni,ezért sok ember reménykedhet hosszú életbe.
kereső
Szerintem nem ez a vicc!!vicces, hanem amit puzsér,molnár és a többiek már most elkövetnek.
Csúfot űznek Bp. főpolgármesteri választásból, ahogyan a fidesz az önkormányzatiságból.
Ellenzékiek?Azok.Annak mondják magukat.Szerintem meg komolytalan ripacs az egyik, a másik meg a fidesz szekerét toló ágent.
namihami
De ugye ez remélhetőleg csak odaalapon fog működni.
Mert a fejlett török igazságszolgáltatás és büntetésvégrehajtás talán nem kéne nekünk.
silber13
@durbincs: "
" ákkcentiusok...":))))))))) Hú de bunkó! Érós ugye az "ákkcentusok" itt laknak?-))))
silber13
@durbincs: Kuss vén buzi Durbincs-Shikari! Menjen kergesse a kicsi fiúkat, egyszer úgyis agyon fogják verni a dühös szülők! Nem lesz kár magáért!
silber13
@durbincs: Kuss vén buzi Durbincs-Shikari! Menjen kergesse a kicsi fiúkat, egyszer úgyis agyon fogják verni a dühös szülők! Nem lesz kár magáért
tulipan
@durbincs: Van válámi gondod, Te narancsos seggynyaló halfarok, buzi Sügér?? Tudod egyáltalán,mi is az a "migránsfan": Netán hajszárítót nevezik errefelé Ploestiben igy? Esetleg, néhány litri bányalóvizeletpálesz elfogyasztása után? Te agyatlan nyomi Dinka? A másik vérbuzi haverfoddal. a Shikatrival?
Ja, hogy Téged bizonyára, az anyáddal együtt, még születésed előtt a varangyok is elraboltak ? így már tán érthető mért ilyen mértékben korlátozott az elméd ..
tulipan
@durbincs: Mi a gond Te narancsos seggnyaló, halafarok Sügér?
Azt előkerültél a semmiből Halottak-napján kegyeletsértő -temető-gyalázó s dózerölő?
hogy csak a hozzátartozok csontjait szimplán a kukába ? Más bánatát nem tisztelő,rokontalan senkiházi? Nem kétséges, hogy hol-fenébe nőhethetélt föl Te álkeszes ügér ?Genderfalván bányalóvizeletpáleszbe révülve? Ott a romány Ploeastiben, azt azé van az -ákcentusod...
silber13
@tulipan: Hagyd már ezt a vén buzeránst! A nevét sem tuja leírni, olyanbunkóI Igazi román pakulár!:-))))
tulipan
@Durbincs: TE vagy : KEGYELETSÉRTŐ ? HALOTTGYALÁZÓ ? AZ EMBERI GYÁSZT NEM TISZTELŐ ? Te narancsos seggnyaló halfaroknyi Sügér!
Ta vagy itt a temetett anyák ,apák,,testvérek.rokonok ,ellensége ? s Bedózerólnád a temetőket ??a maradék csontokat kukába ? kiből mi maradt ? Hát ekkora egy állat vagy??? Nem kétséges! @DURBINCS: ...Hát hol ez a rettenet, primitiv sivár világ , amibe felcseperdtél ? Ploestiben a bányakecóban
tulipan
@silber13: Igazad van ! Ha van egyáltalán neve ennek a halfaroknak??
silber13
@tulipan: Értelmetllen szózagyvaság, ami a cökött agyából kibukik enek a két nevet használó selejtnek!:-)))))
tulipan
@durbincs: rohanj az orvoshoz,veremkecos,halfaron Sügér Ploestiből akarod,itt Pőstőn a Rakparton,este a Duna vizibe tükröződő teliholdat: orbitál rettenet Gender módon, jól megvonyítani ?...Felejtős ez de nagyon kiNyüves Herélt ? Hisz Te gyárilag hülye vagy ,s hiába oly büszke arra az 30IQ-ra ?Inkább ganézd csak tovább a bányalovakat is ? hisz úgyis még arra is kevésó az ,intelligenciába ? a pacikák alá ? Iszogasd csak továbbra is, azt a bányalóvizeletpáleszt, az való neked@Durbincs:
tulipan
@silber13: Engem elszórakoztat ez a szótárazó hülye, a tök értelmetlen zagyvaságaival!!! :)
silber13
Ez a marha halfarok gyakorta felszed,összelop valami neki tetsző kiejezést, aminek semmi értelme meg fingja nins a jelentéséről, azt szajkózza megállás nélkül Pedig ez a Durbincs-Shikari olyanbunkó, tanulatlan. hogy a marketinget összekeveri a markecolással és a bigottot a fagottal!:-)))
tulipan
@durbincs: Tán csak nem. történt válámi, ott nálad Ploestiben Te narancos seggynyaló halfaroknyi Sügér??Ja, hogy ma, 07:00 élesztettek újra ? de már át is látod ennek a világnak helyzetét röpke 5 perc alatt, bár azzal a 30IQ-val ez rettenet kétséges ? de nem aludtáűl kissé sokat a hűtőbe, iszákos Halottgyalázó ? Tudod egyáltalán,mi is az a "migránsfan": Netán hajszárítót nevezik errefelé Ploestiben igy? Esetleg, néhány litri bányalóvizeletpálesz elfogyasztása után? Te agyatlan nyomi Dinka? Ja, hogy Téged bizonyára, az anyáddal együtt, még születésed előtt a varangyok is elraboltak ? így már tán érthető mért ilyen mértékben korlátozott az elméd ...
tulipan
@silber13: Nagyon jóóóó, amit mondassz!! Hahaha! :))))))))
silber13
@tulipan: Van valami báj ennek a fickónak az orbitális tudatlanságában, bunkóságában és kétsébeesett vagdalkozésában, ha igazi ellenfélre akad!
silber13
@durbincs: Megadom egy silberto nevű illető cimét é akkor nem zretnlk börébenlemmóónni,mer a vérgőzös olasz magét agyonveri! Nemlez kár!:-))
tulipan
@durbincs: Te narancsos seggnyaló halfrok Sügér ! Neked a Pszichiátriára nem ajálanám az időpontkérést ? az ugyanis, nem az ilyen bolond 30iq mérhető rományoknak való diszkó?
silber13
@durbincs: Kuss vén buzeáns, gyerekmolesztáló!
silber13
@durbincs: Kuss vén buzeáns, gyerekmolesztáló
Rockxy
Török gyerek megvágta, magyar gyerek gyógyítja.
Ez a nacionalizmus alapja.
silber13
@durbincs: Jajj Bozsse moj,Bozse moj!:-)))) Olyan zavarosnak teccik vanni!:-) Mindenféleséges marhaágokat tecc itt összehordani! Nem érez nyomást a fejében? Nem gyötri tán kólika vagy szopornyica? Pedig ez a maguk fajtájára nagyon jellemző.Mein Gott, mi lészen ezenépülezes marhával, tán nem fog megmurdelni??:-))) Jájj ,mi lesz a szőröstalpúak eme kiválóságávl:al?.-))) Bozse, Bozse!:-)))))
tulipan
@durbincs: Na te nnarancsoss eggnyaló halfarok Sügér, há', hogy ityeg a fiyteg, Shikariavl, arrafelé Ploestiben a szokásos bányalóvizeletpálesz vedelése közben? eltelt valahogy a 4 nap iszákos temetőhánytorgató? azt 1 gyertyát is gyújtottál vagy minden hozáátartozód elmenekült a közeledből, még meghalni is? esetleg egy talált gyerek vagy? már csak a viselt dolgaid miatt is ?
tulipan
silber13 Ez olyan jó, hogy kölcsönvettem! :)

@durbincs: Jajj Bozsse moj,Bozse moj!:-)))) Olyan zavarosnak teccik vanni!:-) Mindenféleséges marhaaágokat tecc itt összehordani! Nem érez nyomást a fejében? Nem gyötri tán kólika vagy szopornyica? Pedig ez a maguk fajtájára nagyon jellemző.Mein Gott, mi lészen ezenépületes marhával, tán nem fog megmurdelni??:-))) Jájj ,mi lesz a szőröstalpúak eme kiválóságával?.-))) Bozse, Bozse!:-)))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.