Újabb részleteket árult el a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

A gyermekvállalás előtt álló fiatalok

akár úgy is hozzájuthatnak a tízmillió forintos, szabadon felhasználható babaváró hiteltámogatáshoz, hogy abból végül egyetlen fillért sem kell törleszteniük

– mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Novák Katalin a babaváró támogatás részleteit ismertetve kifejtette,

nem kell elkezdeniük a babaváró támogatás hitelének törlesztését azoknak a házaspároknak, akik július 1-jét követően, a terhesség tizenkettedik hete után igénylik.

A fiatal házasok akár törlesztés nélkül is kaphatnak babaváró támogatást

Ebben az esetben ugyanis három évre felfüggesztik a visszafizetést, ha pedig ez idő alatt megszületik a második gyerek, akkor további három évig nem kell törleszteni, ráadásul a tőketartozás harminc százalékát el is engedik

– hangsúlyozta az államtitkár.

Ha pedig a következő hároméves időszakban a házaspár harmadik gyermeke is megszületik, akkor a teljes tartozást elengedik – emelte ki.

Cikk- és címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

(MTI)

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
elég a Fideszes párttagsági könyv felmutatása!! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
elég a Fideszes párttagsági könyv felmutatása!! =))
justhpeter
@RonaGyuri: Egyetértek. Ahogy a többi szélhámossághoz is amiket a gazdaállata kihirdetett.
tudode
Ha erről nem egy TÖBBGYERMEKES anya húzná el a MÉZESMADZAGOT a 12 hete ÁLDOTT ÁLLAPOTBAN lévő szaglószerve előtt, még JÓL IS HANGZANA, ha nem lenne benne a pakliban, hogy NEM ÉLETKÉPES a várt baba, mert a részletekben bújuk meg még a PATÁS ÖRDÖG "is"!
.
Az un. BABAVÁRÓT is úgy hányták oda az ORSZÁG ASZTALÁRA, mintha sámLIKRÓL lenne szó!
!
Eladott Ország
@RonaGyuri: ma, 12:104; Párttagkönyvel együtt ennyi pénzért már le sem hajolnak.
Yoda69
Ha attolnak 20 millat a szamlamra bevallalok meg egy gyereket azonnal.
cikicakk55
@Yoda69: Ne tedd! A mai viszonyok közt a 20 milla gyorsan elfogy, a gyerek viszont egy életre szól. 3 gyerek már jóval többe kerül mint 10 millió forint,de még a húsznál is jóval többe.Persze csak akkor ha nem azért szülöd,hogy legyen 20 millió forintod,hanem azért,hogy rendesen fel is neveld,iskoláztasd, meg adj neki mindent ami a fejlődéséhez kell.
Eladott Ország
@cikicakk55: ma, 15:35; Olcsóbb a pórnépnek üveggyöngyöket szórni, vakítani a parasztot, mint tisztességes jövedelmet biztosítani nekik.
TOVÁBBRA IS A MAGYAR MINIMÁLBÉR AZ EGYIK LEGALACSONYABB AZ EU-BAN. Megelőzte a román minimálbér a magyart. 444.hu/2018/10/30/megelozte-a-roman-minimalber-a-magyart
namihami
És az öregházasok, egyedülállók, nem elsőházasulók pedig fizetik. A Füstös újabb vakítása, amit a pórnéppel fizettet.
Hiszen annyira nem szegény. .
verőce21
A cigánylányoknak megnő most az ázsiója. Azok szülnek akár négyet-hatot is.
Borsodi
@desiro: Esetleg romáknak találták ki.mert szülnek mint a nyulak osztódással szaporodnak,ha pénz szagot éreznek.
Cicamama55
Engem nagyon dühítenek ezek a meggondolatlan gyerekgyártásra való ösztönzések! Honnan, kitől csoportosítanak át ezekre tőkét?! Ez már egyszerűen agyrém! A magyarok elmenekülnek, a romák viszont "rákapcsolnak"...Magyarországon ilyen intézkedésekkel rövid időn belül a magyarok kerülnek kisebbségbe...Valóban ezt akarják?!
arcmás
Mindig mindent pénzért megvenni?
Persze ezek magukból indulnak ki.

Ezek nem ismerik, hogy "Pénzért nem vehetsz meg..." semmi igazán fontosat, értékeset, ami tényleg számít ezen az elcseszett világon, ebben a qurva életben?
Oké, a pénzzel könnyebbé teheted ... a "pokolra" jutásodat, pl. te, Novák Katalin !!!
Azért, mert nem hiszel bizonyos dolgokban, attól azok még vannak (és most nem a buta bunkó csilingelő szellemeket űző cintányéros fideszes gyökérre gondoltam).

A másik fideszes gyökerek meg szobanövénnyel torlaszolták el az ajtót az ellenzék elöl...
"Úgy érzem megbolondulok"
verőce21
Atyaúristen! Ez a N. Katalin félreértett valamit, nagy ügybuzgalmában! Ez a cigánytenyésztés3.0 program lenne!
Valami nagyon elcsúszott az intézkedések között. Ezt senki sem akarja.
A népharag elsöpörné a Kormányt rövid úton. A bukás gyors lenne és látványos. Csodálkoztam is, hogy a cigányok múlt héten, már sorozatban kerestek meg lakásvásárlásokkal, átalakításokkal, bővítésekkel. Valami nagyon nincs rendben, mert Katalin félreértett valamit.
Eladott Ország
Igen zseniális ötletnek tűnik az, hogy a hitelfelvételnek nem lesznek szigorú jövedelmi feltételei, az ugyanis még soha nem okozott semmilyen problémát a múltban. Egyáltalán nem felelőtlen úgy hitelt adni egy családnak, hogy annak a későbbi törlesztőrészlete akár el is lehetetlenítheti a család életét. Ráadásul aki öt éven belül nem szül gyermeket, az önhibának számít, ezért a felvett hitelt kamatostul kell visszafizetnie az állam felé, ami majd biztosan nagyon fog hiányozni egy esetlegesen rossz körülmények között élő családnak. És igen, mint az korábban a devizahitelek kapcsán is felmerült, nem kötelező ezt a hitelt sem felvenni. Mégis szinte biztosan lesznek olyanok, akik nem gondolják ezt át kellőképpen és valami olyanba vágnak bele, amibe nem kellett volna. Az állam akkor sem törte össze magát azért, hogy kisegítse a bajbajutottakat, akik a mai napig küszködnek a törlesztőrészletek visszafizetésével. Vajon megéri? Minden újabb izzadságszagú feltétellel csak a sz@rt pofozgatja.
namihami
Vajh mennyiért képes ez a nő ennyire és ennyiszer lemenni kutyába? Vagy a párthűség már erre is képes valakit rávinni? Esetleg a minden más irányban felmerülő szakmai és egyéb képességek hiánya és az egyébként felvehető jövedelem teszi mindezt?
papa.49
Novák szatyor te menthetetlenül hülye vagy a főnököddel együtt, erre a normálisak nem lesznek vevők, az biztos !!!
A megélhetés biztosítása azokat a gyermekeket fel is kell nevelni, iskoláztatni , útjukra bocsájtani, hogy ők is tudjanak saját családot alapítani? EHHEZ KELLENE A BIZTOS GAZDASÁGI HÁTTÉR, A BIZTOS MUNKAHELY, A NORMÁLIS FIZETÉS !!!
ERRŐL REGÉLJÉL SZATYOR !!!
mackoka46
Kellene egy hálószobákban illetékes államtitkárság, aki megszabja ki mikor hányat mennyiért. A kapott papírokkal pedig akár tőzsdén is kereskedni lehetne.
desiro
tegnap este volt a rémhír-tv-ben ez a kanca a tv-s kancánál és ezt jól megbaszolták a dutcse tomi majd csinyál nekik kis csikót.
RonaGyuri
egyébként elképesztő, hogy ez a folyamatosan matyarkodó bagázs pont egy repedt sarkú román luvnya vezetésével osztja az észt! =)()
Sámannus
Jól tudja mindenki leszartok ti mindent. Amit tesztek nem mérhető a súlya sehol csak a pofázáshoz kell.
Ezt mát akkor megtehettétek volna, amikor hatalomra jutottatok...
csak úgy....
Kezdik kikönyörögni a nökböl a gyereket,közben alig van gyermekorvos!?
Hamarosan az NB.I es focisták is gyógyithatnak vagy operálhatnak gyerekeket?
Sámannus
Kaphatnak-e az ifjú tizenéves roma anyukák apukák is?
papa.49
@Sámannus: Pont ezt beszéltük a lányunkkal aki védőnő, és ráadásul a körzetébe tartozik a város roma ,,telepe,, hamarosan a tizenéves lányok, meg faszik tömegesen elkezdik ,,gyártani,,a 10 milliós projekthez szükséges gyerekeket !!!
Így az ország ,,bevétele,, pár év alatt megvalósul !!!
Mary
Szerintem megint nem a rászorulóknak szól ez az intézkedés
3 éves munkahelyet igazolni.kell ( ez a romáknál nehéz lesz)
A másik, ez egy hitel, amit ha eltova is, de fizetni kell a 2. Gyerekig, a 3. Gyereknél elengedik állítólag
De szerintem inkább a gazdagok fogják igénybe venni, ők is vállalnak sok.gyereket amúgy ( lásd Orbán)
Majd az.ő pereputtya tuti igénybe veszi
Ez lesz a falusi csok kal is, majd a gazdagok megveszik sokadik házukat, hétvégére majd leugranak kicsit vidékre
Csizmás Kond
@Horizont: ...már mondtad...
...jómód...neked az jelenti a jómódot ha valaki dolgozik ?
Mary
@Horizont: teljesen egyetértek veled, ezt is a gatdagabb réteg fogja kihasználni, ahogy a Csok-ot is.Ez a kormány nem.arról.híres, hogy a rászorulókon segítsen, nem fognak a romák kapni kölcsönt, mert tudjuk, hogy őket nem szereti a fidesz, a családi pótlékot és a Gyest ezért nem.emelik 10 éve, hogy ők ne vegyék igénybe a sok gyerek.miatt. Adókedvezmény jár a gyerekek után, az jár jól akinek magas a bruttója, a kis keresetűek nem tudják igénybe venni
Ez így fog menni tovább is
Egyszer nyilatkozta O1G, hogy az ország nem a szegényetől.megy előre, hanem a jól kereső középosztálytól és ezért őket szeretné rámogatni-- ezt az egyet betartotta--- akinek van pénze, annak még többet adni
tudode
A bennszülött FIATAL HÁZASOK között az ASSZONY HITELRŐL annyit, hogy az UGANDAI KÖZTÁRSASÁG fejlesztési akármijére több, mior ÖTMILLIÁDOT költ ez a ViktorJUGEND!
.
Egyáltalán MI KERESNI valója van Ugandában EZEKNEK??? Miközben a "RÉM rendes" ÁLLAM prostituálja az asszonyokat!
Csizmás Kond
@Horizont: ...dehogy akarok, csak te így próbáltad elabszurdizálni az egészet.
A munkahely ma a egyetlen becsületes megélhetési lehetőség. tehát aki dolgozik az nem föltétlen jómódú hanem csak becsülettel próbál megélni.
És igenis kell a segílytpénzeknél bevezetni valami feltétel, hogy ne csak a gyerekcsinálás legyen a megélhetés forrása...
tudode
A bennszülött FIATAL HÁZASOK között az ASSZONY HITELRŐL annyit, hogy az UGANDAI KÖZTÁRSASÁG fejlesztési akármijére több, mior ÖTMILLIÁDOT költ ez a ViktorJUGEND!
.
Egyáltalán MI KERESNI valója van Ugandában EZEKNEK??? Miközben a "RÉM rendes" ÁLLAM prostituálja az asszonyokat!
Lepényleső
Ennek olyan államilag támogatott prostitúció színezete van,ahol a párok együtt árulják
képességüket? Ezekből lesznek a kurva állampolgárok?
papa.49
@Horizont: a 06.47. re Pont itt van az eb elhantolva ELBÍRÁLJÁK, na de ki tudja mi alapján bírálnak, én már láttam ,,karón varnyút,, tehát szerintem érdekes dolgok lesznek még ebből !!!
Ha viszont betartják azt amit mondtak nem hiszem, hogy jelentős eredménnyel járna a ,,csok,, juk !!!
papa.49
@Horizont: Most jutott eszembe a következő mi volt mikor megkönnyítették az építési hitelek felvételét, hány cigányok lakta környékről terjed a hír, hogy olyan házakat építettek, amit az átadás után szétbontottak, és újra másnak felépítették !!!
A ,,tulajdonosok,, meg maradtak a putriba !!!
Gondolod itt nem lesz olyan aki pénz fejébe igazolja a munkaviszonyt ???
papa.49
@Horizont: Itt már arról szól a MESE, hogy önrész SE KELL, ha időben megszületnek a gyermekek, ITT VAN A KUTYA ELÁSVA !!!
kereső
@papa.49: 08:45, a tiszabőiek buktak meg ezzel, de szerte az országban divat volt.A pénzt nem sikerült visszaszerezni, leülte néhány-oszt jónapot!
papa.49
@kereső: Szerintem a mostani csok is ilyen lesz !!!
kereső
@Horizont: 08:45, Ehhez nincs szükség önrészre,hiszen szabadfelhasználású hitelről van szó! A másik dolog- mivel az állam a kezes a hitelre,és a kamatra is!-igy a banknak nem érdeke,hogy szigorú biralati szabályokat irjon elő. Mert a bank a kihelyezett hitel kamataiból él, abból képződik nyeresége. A meghirdetett feltételek szerint itt a banknak az az érdeke, hogy minél több hitelt helyezzen ki. Aztán utána a vizözön.A költségvetés viszont "elúszhat" ezen az özönvizen. Egy taposó akna(amit ugye nem lát a delikvens előre,hogy ott van) az egész az ország szempontjából.
kereső
@papa.49: Az uzsoramaffia nem szűnt meg! Majd most erre szakosodnak.
Csizmás Kond
@Horizont: ...te amúgy is fáradékony lettél...de íme a harmadik negyedik sorod...amiről azt állítod nem értettem meg..." Akinek nincs jövedelme 3 éves munkaviszonya önrésze annak coki...
Ez csak és kizárólag a jómódúakat fogja segíteni. "
papa.49
@kereső: Jó a hasonlatod ez a ,,taposó akna,, és milyen érdekes 2000. ben is a fütyisz helyezte el az aknát amikor bevezette a devizahitelt, és beültette a vigyorgós járait az mnb. elnöknek, és utána véletlenül se lehetett alapkamatot csökkenteni, amiből következett, hogy mindenki devizahitelt vett fel, és a nagy többség jól rá is baszott erre !!!
kereső
@Horizont: Ne keverd a két dolgot. Lesz/van CSOK-hitel, lakás vásárlásra,és legújabban a falusi csok felújitásra. Na ez két részból áll- a visszanem téritendő állami támogatásból, valamint a kamatkedvezményes hitelből. Ezen felül lesz a "babaváró"hitel .Ez a 10 milliós-ez a szabadfelhasználású-tehát a hitelt felvevő arra költi amire akarja, El is utazgathat rajta, vagy elverheti az on-line kaszinóban. Egy a lényeg- a gyerek megszülessen.1-2-3? Ki mit vállal. Pénzért gyereket!
kereső
@papa.49: 09:58 és tetézte a kamattámogatásos llakáshitellel, amiben annyira ment el, hogy nem csak az első!!!,és új lakásra lehetett felvenni, hanem ki mennyire volt "hitelképes"!-sokra. Ekkor alapozták meg jó néhányan a lakásba befeketett vagyont, most meg jó pénzért ki tudják adni bérletbe. A kamattámogatás összege a kezdetekben 180-210 milliárd forinttal terhelte az állami költségvetést,majd ez egy idő után elkezdett exponenciálisan nőni, mig 2006 -ban Gyurcsányék meg nem szüntették a hitelkonstrukciót.Az akkor felvett hitelek kamatainak támogatása még mindig terheli a költségvetést. Na ezt a hitelt,tényleg csak azok tudták felvenni, akiknek volt önerő a párnacihában-akiknek meg szüksége lett volna rá,azok nem.
papa.49
@kereső: Ez is igaz az se a szegényeknek nyújtott segítséget !!!
kereső
@Horizont: Mert nem a "tájékoztatás" a lényeg, hanem a propaganda, a plakát.Akár plakát kormánynak is nevezhetnénk ezt a most regnálót. Mert a kormányzáshoz nem sok közük van.
Tudod miért rossz még ez a konstrukció? Nem növeli a "pénzügyi tudatosságot",,hanem pont az ellenkezőjét erősiti.Ebből a szempontból IS! a lakástakarék rendszer messze meghaladta ezt.
eszegfu
@kereső: 9:01 Sőt, ha valaki annak idején a lakáshitelhez kapott 2 gyerek után 1.200 eFt-os vissza nem téritendő támogatást, akkor most a 3. gyereknél kaphat még CSOK-ot és persze támogatott hitelt is!
kereső
@eszegfu: Igy igaz. És sőt!- Ezt az "ingyenebédet" is fizetni fogja mindenki-mert ahogy nem tudták behajtani a támogatott hitelt, amit a maffia megszerzett magának, ugyanúgy nem fogják tudni behajtani ezt sem. És nem a NAV -on múlik, hanem azon ,hogy a NAV-nak se eszköze,se apparátusa nincs rá.(felkészült létszám!!!)
Mary
@kereső: én is azon gondolkodom, hogy mi lesz, ha a szabadfelhasználású.hitelt nem.fizetik vissza az emberek? Ha nem vesznek lakást, autót, nem tudnak mit lefoglalni!!
Vagy lesz majd adósok börtöne?
Milyen sokan is vettek fel un.személyi hitelt és nem fizették vissza
Semmit nem csináltak velük, küldik a leveleket, aztán 5 év múlva elévül
Sokan ki fogják ezt használni
Klubtag
Mielőtt a dolog élvezetesebb részéhez hozzákezdenének a lelkes vállalkozók, nem árt azt is mérlegelni, hogy:
"Veszélybe kerülhet a gyermekorvosi ellátás - A praktizáló orvosok fele hatvan évnél idősebb, rövid időn belül pótolni sem lehet kiesésüket."
papa.49
@Klubtag: Ezt írtam pont a héten, ez hogyan fog illeszkedni a csutitetű nagyívű elképzelésébe???
CsipkeRózsa
@papa.49: ma, 08:48

Ezt fogjuk mi fizetni, nagyrészt a nyugdíjasok.
papa.49
@Horizont: Megreszkírozom a kijelentést ez MEG SE FOG VALÓSULNI, csupán a EU. választások előtti szokásos BEETETÉS VOLT !!!
De ha utána számolsz akár csak fejben mekkora pénzt jelentene ez az állam háztartásnak KIADÁSBAN ???
cikicakk55
@Sámannus: Tegnap '9:31
Az ifjú Roma apukák és anyukák nem kaphatnak,mert (lehet,hogy túl apró betűkkel),de az is oda van írva,hogy az jogosult rá,ahol valamelyik családtagnak minimum 3 év folyamatos munkaviszonya van. Gondolom a közmunka nem számít annak,már csak azért sem,mert az nem folyamatos.
verőce21
@cikicakk55: (17:45) Nagyon jól gondolod, a közmunka munkaviszonynak számít ugyan, de nem folyamatos heti 5 napi munkavégzés. Van itt egy keményebb kikötés is, a házaspár nő tagjának 18–40 év közöttinek kell lennie legalább 3 év munkaviszonnyal. Na most melyik cigánylány vár 18 éves koráig a gyerekszüléssel? Addigra a harmadikat várja.
A gyerekek születésénél viszont csak a 2019. július 1-e után születettek számítanak ennél a "babaváró" konstrukciónál.
(A négygyerekes nők szja-mentessége az vonatkozik már visszamenőlegesen is. De itt nem arról van szó.)
@Horizont: Nem az egy gyerek a tízmilliós, hanem a három! (kollektív bűntudat) :)
Csizmás Kond
...egy másik érdekesség...miért kéne kölcsön ?...miért csak a pénz számít mindenkinek ?
Macskaszem
Aztán ha úgy hozza az élet, hogy a 3 gyerek megszületése előtt elválnak, akkor 40 ezer helyett fizetheti az asszonyka az asszonykölcsönt 70 ezer forintjával. Szóval a gondolkodó emberek biztos nem kezdenek esztelen gyerekcsinálásba. Szerintem nem állami gondoskodás kéne, hanem megfelelő fizetés, kiszámíthatóság, normális egészségügy, minőségi oktatás, és ahhoz való hozzáférés a szegényebb családok gyerekeinek is.
papa.49
@cikicakk55: Tudod hány olyan lesz aki örömest ,,igazolja,, a 3 éves munkaiszonyt, (nem elírás) a megfelelő pénz fejében SOK !!!
kereső
@papa.49: Mondjuk ez már nem olyan eccerű, mert a munkaviszonyt/és minden egyéb munkavégzésre irányuló jogviszonyt/ a NAV-hoz kell bejelenteni, és havonta bevallást adni róla,azt is a NAV-hoz.Tehát a kontroll adott.
papa.49
@kereső: Tudod a megoldás az lesz, aki fütyiszes vállalkozó annak nem ellenőriznek semmit !!!
polar450
Kedves gyerekek, közeleg az EP választás, ma este Novi-csok Katalin mond nektek mesét, akinek az a dolga, hogy mesét mondjon azoknak, akik megközeltőleg sem rendelkeznek akkora havi lével, amekkorával a mesemondó.
No persze seha semmi nem úgy valósul meg, ahog azt könnyek között bejelentik!
cikicakk55
@verőce21: Igazad van. Annyi kis verem van ebben az új kedvezményben,hogy ha jól megnézzük inkább hasonlít a Svájci Frankos átvágásra. Az biztos,hogy a cigányoknál megugrik ezek után a szaporulat,de,hogy leszoknának arról,hogy már 14 éves korban az első gyereket várják nem sok a remény. Ez a kor meghatározás nekem alapból sem tetszik. Miért 40 év a felső korhatár? 18-48-ig lenne a reális. Vannak nők akik valamiért csak akkor tudnak szülni,ha már betöltötték a 40 évet. A lombik program például olyan drága,hogy mire azt összespórolja a család,már ki is futottak még az első gyerekből is.
papa.49
Na bár ne lett volna igazam DE LETT, itt a legújabb, bárhol akár a Unió területén kívüli cég is igazolhatja a ,,munkaiszonyt,, tehát felkészülnek az alvó offshore cégek és szakmányba gyártják az igazolásokat !!!
cikicakk55
@papa.49: Egész biztos sok olyan lesz,ahol csalással igazolnak 3 év munkaviszonyt,de én bízom benne,hogy ennek a kormánynak meg vannak számolva a napjai az új kormány meg utána jár az eddigi 9 év kiadásainak. Az biztos,hogy aki vállaja,hogy leigazolja bár kinek is a munkaviszonyát fél lábbal már a börtönben van. Arról nem is beszélve,hogy anyagilag nem biztos,hogy megéri a pároknak ez a csalás.Gondolom nem pár ezer forintot kér az ál munkaadó.
papa.49
@cikicakk55: Akkor nem érted mire írtam ezt, csomó olyan ország van amelyikkel nincs kölcsönös információ átadási kötelezettségünk ezek jönnek a képbe, meg az unión kívüli országok, ott a nav se ellenőrizhet semmit ..
Én még nem látom hogy a vége közeledne a csutitetű érájának, vannak még dobásai !!!
Itt van pl. a holnapi nap !!! LESZ-E NYUGDÍJ VAGY MEGINT KÉSIK ???
Ludas Matyi
most nösültem, tehat fiatal hazas vagyok. 70 eves vagyok, es ugy döntöttünk, hogy mi is varni fogjuk a babat. Kapunk mi is baba tamogatast?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.