A kormány által bejelenteni tervezett mentőcsomagnál kétszer nagyobb segítségre van szükség a koronavírus-járvány miatt – mondta Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szombaton, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatóján.

Gyurcsány a kormányénál kétszer nagyobb mentőcsomagot dobna a gazdaságnak

Az ellenzéki politikus kifejtette, a kabinet egy 1300-1400 milliárd forintos csomagot kíván bejelenti a jövő héten, szerintük azonban

ennél jóval nagyobb, mintegy 3000 milliárd forintos segítségre lenne szükség, amely a nemzeti össztermék 7 százalékának felelne meg.

Magyarország egy ilyen lépéssel az európai országok középmezőnyébe kerülne egy ekkora vállalással – tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc közölte, javaslataikat húsz pontban foglalták össze, amelyek közül az első, hogy mindenkinek meg kell védeni a munkáját, akinek lehet, az állam ennek érdekében pedig adjon bérkiegészítő támogatásokat a bajban lévő cégeknek.

Kiemelte,

a munkájukat elvesztőknek is meg kell kapniuk korábbi bérük 80 százalékát, az álláskeresési támogatás idejét pedig ki kell tolni 6 hónapra, vagy legalább a veszélyhelyzet végéig.

Megjegyezte, a gyermekeikkel otthon maradó szülők esetében be kell vezetni a "vírusszabadságot", amely idejére az állam fizetné a korábbi bér 80 százalékát.

A DK elnöke kezdeményezte továbbá, hogy az alacsonyabb nyugdíjjal rendelkezők kapjanak egyszeri 50 ezer forintos támogatást, míg a 210 ezer forint feletti nyugdíjban részesülők egyszeri 10 ezer forintot.

Gyurcsány Ferenc az egészségügyi és szociális területen dolgozóknak

százszázalékos béremelést, míg a fegyveres, rendvédelmi szervek állományának újabb 500 ezer forintos támogatást kért.

Az ellenzéki politikus emellett javaslatot tett egy rezsimoratóriumra is, amelynek értelmében a veszélyhelyzet ideje alatt nem lehetne kikapcsolni az alapvető közszolgáltatásokat.

Gyurcsány Ferenc az állami és önkormányzati cégeknek 400 milliárd forintos támogató programot sürgetett, míg az önkormányzatoknak 500 milliárd forintos többlettámogatást kért megnövekedett feladataik ellátására.

A DK vezetője szerint javaslataik fedezetéül az Európai Unó kétezer milliárd forintos támogatása, valamint a jegybank vagyona és – mint mondta – a pazarlás, lopás felhagyása szolgálhat.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@vacsi: eddig qrvára belehúztak...megsegélyezték vejkót,kancsal marist,gázos lölőt...folytassam???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
fergeteg
Ilyen embert csak Magyarország tud szabadon tartani !
fergeteg
Tíz éve a faszomba sem vagy baszd meg.!!!
CsipkeRózsa
Ő viszont nem tőlünk vesz el, hanem nekünk ad.
Ronin2
Te kilincsorrú,rongylábú pojáca!
"A DK elnöke kezdeményezte továbbá, hogy az alacsonyabb nyugdíjjal rendelkezők kapjanak egyszeri 50 ezer forintos támogatást, míg a 210 ezer forint feletti nyugdíjban részesülők egyszeri 10 ezer forintot."
Mi a francnak az az egyszeri 10 ezer forint?
Kató Néni még mindig kétségbeesetten nézi a gázórát?
Netán a korundra sincs szükség?
Ha csak ilyen hülyeségekre "futja",ülj le egy sarokba,s várd meg,míg elmúlik.
polar450
@Pegero: Gyenge penge! Frissícccssséééééé...
Nyírfa
Csak azért nem állítom párba őket az összehasonlítás kedvéért, mert Orbán nem játszik ott, ahol Gyurcsány. Szeretne, de nem tud. Orbán egy poros, elmaradott kisváros, Ferenc pedig egy metropolisz.
Csizmás Kond
Húzzon a picsába, aki az ilyen hejzetben is csak heccelni tud annak nincs mit keresnie szabadon.
Dobálja azokat amilet a kedves neje szerzett a zunióban, a zuniós fizetést a zuniós ellátást...ne olyasmikről tegyen megvető véleményt amelyeknek a tönkretételében egyik legaktívabb szereplő volt.
vacsi
Ha rajtam múlna, én meg ötször nagyobbat adnék! Na?!
vacsi
Egyébként ez a bejelentése csak arra jó, hogy az embereket ugrassza a kormány ellen. Márpedig most a kormánynak egyetlen feladata van: a vírus elleni harc - nem a pénz osztogatása!
tudode
Gyurcsány Ferencnél jobban senki nem lát bele őfélesége cinkelt zsugácsKÁJÁBA!
.
A különbség a két kormányfő között az, hogy Gyurcsány Ferenc betartotta az un. közigazgatásban kötelező (lenne) szolgálati utat, de őfélesége úgy ugriburizik, hogy már a francia elnök "békebeli" felelősségi körét is überolja nemisminiszterelnökként, a pénteki hegyi beszéde szerint!
.
Ez aztán a barba trükk!
Pálinkás Pál
@vacsi: eddig qrvára belehúztak...megsegélyezték vejkót,kancsal marist,gázos lölőt...folytassam???
polar450
@Pegero: Cicafiú, még mindig a szűk nyakú üvegebe vagy szerelmes?
SystemError
Nem nehéz kiszámolni, ha mondjuk alanyi jogon kapna mindenki nettó 200e-t az országban(10 millió) egy hónapra az 2000 milliárd csak erre csak hogy milyen tételekben kell gondolkodni kb..:)
Lehet Feri a 3000-el még mindig finom volt, mert szerintem egy 2-3 hetes egységes kijárási tilalomra szükség volna, hogy tényleg ne félévre nyújtsuk el, ami ügye még több lenne. Szerintem minimum beszélünk 2-3 hónapról, amiből az EU-s alappal illene kifizetni egy hót legalább... Hogy az mennyi, innentől matek..
peterkelemen
Igen ez már sokkal elfogadhatóbb lenne, de hiába, mert ehhez minmum a elkéne zavarnia a népnek Orbánt é bűnbandáját, mert ha ezek a g---cik maradnak éhen halás lesz meg kínzenvedés.Ehhez egy bátor nép is szükégeltetne.
peterkelemen
Szerintem egyelőre hagyni kell a magyar embereket, hogy érezzék mekkora vezélybe kerülnek hamaroan. Ez vizonylag rövidhatáridőn belül lefog zajlani, mivel a tartalékaikból hamar kifogynak. NMa akkor kell megindtani a népet é átvenni a hatalmat, mert a hatalmat a nép adja és annak joga van bármikor vissza is venni.
SystemError
@Pegero: 17:36 Nem lehet, hogy te vagy bebaszva és mindenki furcsa, aki nem? De tetszik, hogy azonnal milyen komoly érvrendszerben állsz a mellé és a kis hozzáillő képecskék is...:) Persze okkal zavarhatna ilyen részegeskedés, ha igaz volna. Csak elméletben:, de az milyen lenne, ha kiderülne a miniszterelnökünk egyik legfőbb bizalmasáról és az ország szempontjából legfőbb tanácsadóról, hogy ibizán szar készen, keresztbeálló szemekkel bedrogozva fogalma nincs magáról, miközben. Győr is tudja ez milyen...Biztos Tompika se tartana drogprevenciós órákat szívesen. Hol is olvastál legalább plegyka lap szinten, hogy alkesz Feri a hegyről, aki beteszi Viktornak egyből?:) Ha már így rajta vagy Ferin 10 év után is. Nem szoktátok elemezni az utolsó vitát. Tudod, amibe két férfi ment be és egy azóta is bújkáló kislány jött ki Viktor helyett? :)
Eriksson
Hogy kiokosodott Ferenc testvér, mióta nem az ő dolga a kormányzás. Az ilyen problémák nemigen mozgatták meg a fantáziáját a maga regnálása idején.
Tetszik az új sminkje :)))
Eriksson
A kedvenc videóm, Dániel Péter véleménye Gyurcsányról:
www.youtube.com/watch?v=nNPnQJUuAyc
verőce21
De nagy gyerek ez a Ferenc testvér! Ő dupláját adná a kormány mentőcsomagjának! :)
division
@verőce21: Ellenzékben könnyű nagyokat mondani, szerintem 6 milliárdot kellett volna mindjárt.
verőce21
@division: Az egészben az a legszomorúbb, hogy vannak, akik ezeket el is hiszik a prímszámtudósnak!
verőce21
javaslata fedezetéül...a jegybank vagyona szolgálhat...! :) - és az IMF "pénznyomdája"!

Igazi kommunista, nemhiába no...!
verőce21
Feri bolond, mint minden bolsi. Más pénzét könnyű lenne elkölteni. Még a precíz, becsületes németek is visszaélnek, a kormány válságsegítő politikájával!

Hitel szóba sem jöhet. Az ellenzék a javalataival már is csődbe vinné az országot. Most licitálnak a partvonalról, mert az ingyen van. A kormányt és az ország lakosságát vegzálják a nehéz időben, mint mindig.
Nem felejtünk!
Béla333
@verőce21: 05.12
"Más pénzét könnyű lenne elkölteni."

Csakhogy tedd magadban tisztába: a kormány is a mi pénzünket költi. Eddig is azt tette és most is a mi pénzünkből veszi a védőfelszereléseket. Csak mert ezt olyan könnyen elfelejtik egyesek.
Adományt adhatnak a rajtunk meggazdagodott emberek, de úgy néz ki az nem áll szándékukban, Soros kivételével!
Annál azért zsugoribbak!
verőce21
@Béla333: Na, persze Soros...
Szerintem a Soros által átutalt pénzt nem lett volna szabad elfogadni! (A kormány nem fogadta volna.) Soha nem lehetünk annyira szegények, hogy olyan álságos gazemberektől fogadjunk el édességet amiben méreg van becsomagolva.
Béla333
@verőce21: 07.02
És Orbán, Mészáros, Garancsi ...??? A többi szélhámos?
Ők mennnyivel is különb emberek Sorosnál? Ők még csak nem is jótékonykodtak!
Bele vagy te gárgyulva Sorosba. Mint a többi Fideszes...
verőce21
@Béla333: Biztosan elírtad!
Én nem vagyok "belegárgyulva" Sorosba...Tulajdonképpen Soros nem egy rossz ember!
Egy filantróp, befektető, pénzember. Mindig ez az elv vezérli... Szeretné adósságba dönteni a világot. Persze úgy, hogy az Ő bankjától kölcsönözzenek...Ezt számos alkalommal tudomására hozta az európai vezetőknek!
Ez a milliócska Budapestnek, csak olyan beetetési pénz volt az olyan hülyéknek...
verőce21
A drága budapesti Főpolgármester Úr rengeteg pénzt fog osztani a Fővárosi szegényeknek. Még az is lehet, a fűtéstámogatásra ígért 20000 forintot is megkapják. Most nagyon jól járt a sorosi millió euróval, mert nagyon jó áron beválthatja. Az sem baj nyilván, ha eurót kezd el osztogatni...!
Béla333
@verőce21: 07.11
Ne ragadj le Sorosnál! A többi fukar Fideszes maffia tagról mi a véleményed? Hogy ők nem képesek egy nyamvadt kis adományt, segítséget sem adni önzetlenül?!
Orbán és bandája kinek az adóforintjait költi szerinted?
Giovanni Alba
@verőce21: Szerinted Soros pénzét nem lett volna szabad elfogadni, hiszen minden jó a jelenlegi kormánytól jön. Olvastál a legutóbbi nemmegszorításról, az önkormányzatok bevételének megnyirbálásáról? Ahelyett, hogy a megnövekedett feladatokhoz pluszforrást rendelne, inkább a helyi adók egy részét veszi el ez a mindenek felett álló, a zemberek érdekében éjt nappallá tévő, világmegmentő generalisszimusz. De persze Soros a patás ördög, aki aljas fondorlatból segítette a hajdani kócos forradalmárokat. (na jó, a kommunikációs akárki nem annyira kócos ... egyébként figyeled, hogy a munkájában van valami a kommunizmusból?)
verőce21
@Béla333: Te hoztad példaként Sorost! Azért kellett megírnom, hogy Soros rendes ember mint befektető, teszi a dolgát. Próbálja befektetni a rábízott pénzeket.
Akármilyen eszközökkel is...! Csak az eszközei tisztességtelenek, sőt károsak az emberiségre, károsak Európára...!
Giovanni Alba
"Egyszerű kérdések
Elmarad az idén az olimpia? Igen.
Vannak focimeccsek, BL és egyebek? Nem, nincsenek.
Lesz uszó EB? Nem.
Van Forma-1? Nem, nincs.
Jön Soros? Nem. Jönnek migránsok? Nem, mert minden határ zárva.
Akkor mi a búbánatos galacsinhajtó füléért nem az MTVA-tól veszik el a pénzt, abból a 75 milliárdból, amellyel kitömték? Miért nem a propaganda minisztérium (utoljára Göbbels vezetett ilyen nevű intézményt) 133 milliárdjához nyúlnak?
Miért nem a TAO pénzből csípnek le néhány 10 milliárdot, hiszen senki nem focizik...
Egyszerűen gyalázatos az, amit a kormány művel: propagandára elvileg 133 milliárdot, az MTVA költségvetésébe 75 milliárdot állítottak be, a TAO-val elfolyik 100 milliárd, és ez tabu...
Ha összeadjátok, ebből a 300-ból laza 150 milliárdot simán oda lehetne adni az állásukat elvesztő embereknek...
www.facebook.com/jozseflaszlodr/posts/10221845202949065"
Hoztam mert érdekesnek tartom.
Béla333
@verőce21: 07.27
Mint ördög a tömjénfüsttől - úgy félsz szembenézni a Fideszes maffiatagok smucigságával.
Ne is próbálj meg tiszta fejjel gondolkodni, mert akkor kivet magából a Fideszes közösség...
verőce21
@Giovanni Alba: (07:20) Annyira nem figyeltem a "kócost"...! Helyes, szép lány, telitalálat a választása...
Persze, a most befolyt gépjárműadót féltik az önkormányzatok!
verőce21
@Béla333: Meg kellene vizsgáltatni a hatóságokkal azt is, hogy is van az, hogy a Momentum állítólag kartatív gyűjtést folytat, ugyanakkor a hírek szerint a saját pártszámlájára fizetteti be...?
ómió
Bizony! Tuti IMF hitelből! Hogy aztán legyen minek a kétszeresét visszazsebelni!
kereső
@ómió: Ó hát az idén jár le a kötvényvisszafizetés első üteme. Ugye tudod, hogy ebből gazdagodott meg a propaganda miniszter és baráti köre. Nekünk meg maradt az idén visszafizetendő 130 milliárd- miközben rongyos 35 milliárddal kivégzi az összes önkormányzatot a "nemzet" kormánya.
ómió
@kereső: És azt tudod-e, hogy a "kötvény" miért kellett egyáltalán? Megsúgom: mert Böszme vezéredék csődbe döntötték az országot! Kölcsönt az IMF-en kívül (az övé meg sarccal járt) senki nem adott, pedig az adósság, amit finanszírozni kellett, már a fülünkön folyt ki, amiért minden fillérre szükség volt. Na, ezért kellett! Az önkormányzatok "kivégzése" meg akkor volt, amikor a 2010-es kormányváltásnál kiderült, hogy az önkormányzatok eladósodottsága 1000 milliárd Ft fölött van, amit később, a gazdaság stabilizálása után a Fidesz kormány átvállalt tőlük, elengedett nekik! De akkor, mintha nem vonyított volna a bolsevik tetübanda! Innét folytasd a ráhazudósdi próbálkozásaidat!
kereső
@ómió: Ne mantrázd itt nekem a fidess hazugságait. Nem vagyok rá vevő. Az önkormányzatokról meg jobb ha nem beszélsz, hiszen 2006 óta narancssárga az egész ország- és úgy tudom gyurcsány egyetlen önkormányzatnak sem tartott puskát a fejéhez, hogy deviza allapú hitelt vegyen fel, -mint pl.. Hódmezővásárhely, vagy fedezetlen kötvényt bocsájtson ki mint Szolnok, erre épp orbán buzditotta a narancssárga önkorikat- minél rosszabb, annál jobb nekünk alapon. Érdekes, hogy mégis voltak akik nem adósodtak el- na azok nagyon megcumizták, amikor ő kegyelme gyakorolva nagy-nagy kegyét és empátiáját "megvásárolta és kifizette" ezen csaló önkorik adósságát- a ország polgárainak befizetett adójából. Ha csöndben maradsz jobban jársz.
Eladott Ország
@Pegero: Áder gazember, nem köztársasági elnök!
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/84190345_134485314697935_1619225107501154304_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_ohc=_rjAQXBUQwMAX893LeH&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=cc946e76775b594eb77a74011e5b0db5&oe=5EC0CA6B
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/90663570_2518707821715628_1767526278077874176_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=R-PVnyWSfJ0AX8k5USJ&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=16143ef839b32cef286e129a60026065&oe=5EA2AE0C
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/90918527_2949145378482830_680093545742204928_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_sid=1480c5&_nc_ohc=6Wi5C67Z8iIAX_Rfoo0&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=f23b1982eb104bc0e79d48a547f6b96f&oe=5EA151E3
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/s960x960/90631946_1563138813849738_3495960064475267072_o.png?_nc_cat=110&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=dlXGK4HKkrYAX_S_jqq&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=df7b016e99856a4f1ad124ae0133073c&oe=5EA64169
olkt.hu/wp-content/uploads/2020/03/90676883_2872886182789862_2996456226943926272_n.jpg
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/90636189_2319400921697030_1667288308394229760_n.png?_nc_cat=111&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=xghjx1P53w4AX9HgNPm&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=6fcf86e458e8216314fc22c083bf1e8f&oe=5EA772B1
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/91168621_237860823929305_3865175888693821440_n.jpg?_nc_cat=109&_nc_sid=1480c5&_nc_ohc=jDh3WhOqgHwAX8z03Gq&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=234f1e20c83a5c849a664f8a766af1e7&oe=5EA92B21
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/91143384_1458201051051291_1885546103856693248_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=GSWBiYlVuWsAX-JY3BF&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=d7b4dcfa3ca62044f7e75ea2ecc5c08f&oe=5EABEF42
Te fideszbirka, csak a csúti kenyéradó gazdidat kényeztesd...
ómió
@kereső: Ha hazugságot mantrázót keresel, nézz a tükörbe! Böszme vezíred egyetlen önkormányzatnak se tartott puskát a fejéhez, hogy hitelt vegyen fel? Ne mondd! Elég volt azoknak annyi is, hogy nem adott nekik pénzt! Ha nem akartak kimúlni, kénytelenek voltak - nem volt más(!) - devizahitelbe "menekülni"! Össze is jött nekik országos szinten 1000 milliárd feletti tartozás, amit később a "Zorbán" kormány vállalt át tőlük az állam terhére! Most meg harmincvalahány milliárd miatt sírnak az efftársi pofák, mint a fürdős! Azokat az igénytelen önkormányzatokat, amelyek nem adósodtak el, "mutatóba" kellett keresni! Szóval, átütőbb hazugságokat keress a bolsi hazugságlexikonban! Azokkal gyere!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.