Az éjjel számos rendelet lépett érvénybe.

Ezek Orbán Viktor új rendeletei: túlóra, ingyen parkolás, büntethet a rendőr, rabok karanténban

Megjelentek a kormány legújabb rendeletei, melyeket a veszélyhelyzet kezelésére tekintette hoztak meg. A Magyar Közlönyben megjelent rendeletek foglalkoznak a rendvédelmi dolgozók számára elrendelhető túlórákkal, az idősotthonok dolgozóinak is túlórázniuk kell, később is fel lehet használni a SZÉP-kártya juttatásokat díj felszámítása nélkül, nem kell fizetni a parkolásért Magyarországon, és számos más különleges szabályozás lépett életbe.

RENDŐRÖK – A rendvédelmi szervek dolgozói esetében heti 48 óránál több lehet a heti szogálatteljesítési idő és a szolgálati érdekből elrendelhető túlszolgálat. A napi szolgálati idő 12 óránál hosszabb is lehet, de nem lehet 24 óra. Vagyis heti több mint 48 órás túlórázásokat is elrendelhetnek a rendőröknek, ráadásul ezt nem kell sokkal előre közölni az egyenruhásokkal, elég az adott héten. RÁadásul a napi 8 óra egybefüggő pihenőidőbe beszámíthatják mostantól azt az időt is, amíg a rendőr othhonról a munkahelyére, illetve onnan visszaér.

BÜNTETÉS – Szabálysértésnek fog minősülni, és 5-500ezer forintig büntethető, ha valaki az intézkedésere jogosult szerv számára a veszélyhelyzettel kapcsolatban lényeges adat tekintetében a valóságtól eltérő statisztikai adatot szolgáltat, vagy az adatszolgáltatással kapcsolatban a valóságnak meg nem felelő felvilágosítást ad.

KATONÁK – A szerződéses katonák jogviszonya nem szűnhet meg, hanem automatikusan hosszabbodik a veszélyhelyzet idején. A hivatásos katonák nem mondhatnak le, nem kérhetik jogviszonyuk megszüntetését.

PARKOLÁS – Mától, azaz április 6.-án hétfőtől nem kell parkolási díjat fizetni:

Nem kell fizetni a helyi közutak, valamint a helyi önkormányzat tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutak, terek, parkok és egyéb közterületek, valamint az országos közutak, valamint az állam tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutak, terek, parkok és egyéb közterületek várakozási területein a parkolásért. (Vagyis a fűre továbbra sem lehet felállni a kocsival, mindez az egyébként is várakozási célú területekre vonatkozik)

IDŐSOTTHONOK – Az idősotthonokban a dolgozók számára 24 órás műszak is elrendelhető, ha utána a dolgozó 48 óra összefüggő pihenőidőt kap.

GYANÚSÍTOTTAK – A nemzetközi bűnügyi jogsegély területén a változás, hogy nem vehető át olyan gyanúsított külföldről, akit karantén alatt lévő területen találtak, és fordítva:ki sem ad ilyen embert Magyarország.

BÖRTÖNÖK – A börtönökben ujjlenyomat-vétel nélkül fogadják a bevonuló elítélteket, ha személyazonosságuk máshogy is megállapítható. A letöltendő büntetését minden új elítélt karanténban kezdi, elkülönítve a többiektől. Koronavírus-gyanús elítélteket nem fogadnak be börtönbe, kórházba viszik, igazolással.

SZÉP-KÁRTYA – A lejáró SZÉP-kártyás összegek után nem lehet díjat felszámolni a veszélyhelyzet végét követő hatvan napig.

Forrás: Blikk

Kép: MTVA

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Kötelez, büntet. Nem tud mást. De ez nem járványkezelés.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
Ezért kellett Brüsszelig futni hazudozni az efftársaknak?
Nyírfa
Kötelez, büntet. Nem tud mást. De ez nem járványkezelés.
fergeteg
Elvtársak,bunkó bolsik !
A KOPORSÓ SZÁLLÍTÓ SZALAGSOR EGYIRÁNYBA MEGY ! nincs jobbos náci vagy balos libsi.
OTT KÖTÜNK KI MIND AKI NEM VIGYÁZ.
Fizetnek nektek geciguszárok,hogy orbánfóbiásak legyetek???
Gauntlet
Ja, mikor a fővitéz bement a börtönbe nem volt rajta se maszk, se kesztyű. Mert kb ennyire komolyan veszi !
Gauntlet
@Horizont: Csak megy Trump és Macron után, mert ők már háborús elnökök!
Qqberci
" büntethető, ha valaki az intézkedésere jogosult szerv számára a veszélyhelyzettel kapcsolatban lényeges adat tekintetében a valóságtól eltérő statisztikai adatot szolgáltat, vagy az adatszolgáltatással kapcsolatban a valóságnak meg nem felelő felvilágosítást ad."

Jajajj, Századvég...
silber13
@ómió: teis pontosan tudod hogy Brüsszlben a csúti víziló vinnyogott, hog Magyarországnak ne adjanak semmi pénzt! Vagy tán felejtetetd volna?.-))))
csak úgy....
"Az idősotthonokban a dolgozók számára 24 órás műszak is elrendelhető"
RENDŐRÖK :" A napi szolgálati idő 12 óránál hosszabb is lehet, de nem lehet 24 óra."
ebböl a két példából is látszik,hogy fingjuk sincs a valóságról csak eszetlenül hozzák a rendeleteket,törvényeket!
Nessy
Eddig csak szankció, többlet munka, a Szép kártyával nem vásárolható élelem. majd menj Lőrinc barát szállodáiba, ha lesz miből kiegészíteni a kártyán lévő pénzt!
Mást nem tud Orbán?? Elvonás van, támogatás nincs!
Jöhet a hozsanna, hívek!
Apropó! Félretájékoztatás miatt egyik másik média, Nézőpont, etc. nem fizet??
jesz
@Qqberci: amikor nagyon rég statisztikát tanultam, a tanár így mutatta be a tanulandó tárgyat: -hazudni háromféle képpen lehet...elhallgatni az igazat, valótlant állítani, és statisztikát készíteni..na én ez utóbbira fogom tanítani a díszes társaságot. Milyen érdekes, ez ötven éve történt, de mai nap is így működik...nem véletlen, hogy a staisztikát oly sokan imádják.
Nyírfa
@fergeteg: A butaság ugyan elnézhető, de, ha az felkiáltójellel tolakodik megmutatni magát, úgy, ahogy azt Te is teszed, az kínos , és az ember ösztönösen ellép, hogy ne lihegjenek kéretlenül az arcába. Elv-társ ugyan nem vagy, de bunkó, az, igen. Kétlem, hogy ez jó lenne neked.
Manhattan
Már megint azt mutatja, mekkorka farka van )
Nyírfa
@csak úgy...: Két szempont vezérli őket. Az egyik, hogy a körülményektől függetlenül tovább tudjanak gazdagodni. A másik, hogy kirakatban legyenek, mindig csináljanak valamit, mindig láttassák, milyen serényen dolgoznak az országért. De, amit ők művelnek, az nem munka - hírből sem ismerik - , nem produktív tevékenység, hanem , hol komolykodó, hol pedig cinizmussal palástolt kétségbeesett pótcselekvés. Országvezetésre alkalmatlanok dicstelen gyülekezete.
tudode
Ami van őfélesége szerint olyan béke, és háborús katyvasz, azaz a KÜLÖNLEGES JOGREND sarkalatos törvénye lóg a levegőben:
.
Erről van/lenne nagyba szó:
.
A különleges jogrendre vonatkozó közös szabályok
.
54. cikk
(1) Különleges jogrendben az alapvető jogok gyakorlása – a II. és a III. cikkben, valamint a XXVIII. cikk (2)–(6) bekezdésében megállapított alapvető jogok kivételével – felfüggeszthető vagy az I. cikk (3) bekezdése szerinti mértéken túl korlátozható.
.
(2) Különleges jogrendben az Alaptörvény alkalmazása nem függeszthető fel, az Alkotmánybíróság működése nem korlátozható.
.
(3) A különleges jogrendet a különleges jogrend bevezetésére jogosult szerv megszünteti, ha kihirdetésének feltételei már nem állnak fenn.

(4) A különleges jogrendben alkalmazandó részletes szabályokat sarkalatos törvény határozza meg."""""
.
Ami se nem az, se nem ez, csak őfélesége mondá: olyan felhatalmazást bulizott ki magának, amely a francia enök békebeli izéjéhez hasonlít:
.
Hazudik a fáma, meg aki így bújt ki a napvilágra:
.
------ Varga-Damm Andrea: Kevesebb hazugságot, tisztességesebb kormányzást! (2020.03.30.)
.
www.youtube.com/watch?v=AOClVrFghnE...
.
Tehát a jogÁSZOK úgy caplatnak ki-, be a jogi kiskapukon, ahogy az "eszük" úgy diktálja, ÉLET, HALÁLRA FELHATALMAZVA!
vacsi
@Horizont: Igen, szerintem háború van, méghozzá egy láthatatlan ellenséggel, a vírussal szemben. Gondolom, Te sem szeretnéd, ha a pestises, spanyolnáthás korszak visszajönne. Egyébként azon én is aggódom, hogy a sok lestrapált ember hogyan fog megbírkózni a rázúduló feladatokkal - ezért is nem tartom tisztességes dolognak, ha most pénzosztást akarnak! Nem most van itt az ideje!
jesz
@Manhattan: 11.42 ebéd közben értem ahhoz amit írtál, és spriccelve jött ki a leves a számból...a nejemnek megmutattam a képet és a kommented, ekkor megbocsájtott hogy felröhögtem ebéd közben...

(nem lesz ebből bajunk? )
levarosbukta
@vacsi: Csak hogy ezt a háborút nem katonák vívják, hanem orvosok, ápolók, eladók, önkéntesek, postások szóval mindenki csak éppen a katonák nem.
jesz
melegség öntötte el a szívemet, mikor bemondta a kedves vezető a saját szájacskájával, hogy a nyugdíjasok egy heti nyugdíjban részesülnek pluszban...na, meg vagyunk mentve..aztán azt is mondta, hogy 2021 től..erre nekem már nincs időm...
Macskaszem
Lényeg, a Szép kártyát a járvány utáni 2 hónapban le kell nyaralni. Nem engedélyezi a csutfasz, hogy élelmiszerre lehessen költeni, pedig a munkájukat vesztők biztos jobban örülnének mint annak m,hogy Rühelke szállodájában ülhetnek lukas gatyába éhesen. Nincs mese, nyaralni kell, Rühelke, a fatolvaj, meg ̶O̶r̶b̶á̶n̶ Mészáros Lölő nem károsodhat.
justhpeter
Az ígérgetésnél csak két dologból tud többet biztosítani számunkra a vezér, ijesztgetésből és fenyegetésből.A vírushelyzetet egy hétre sem látja előre, de a nyuggereknek 9 hónapra ígér előre. Aki még hisz neki megérdemli.
division
@Horizont: Elég érdekes valóban, bár az 500 ezres büntetéseket meg kellene csinálni, mert piknikezni kezdtek az emberek, a katonaság meg jó ha van, elvégre mint már mondtam, fegyverük csak nekik van elvileg (rendőröket leszámítva), és ha látnak egy vírust, lelőhetik:-)
Zsopiale
Meglepett volna ha a rabokat és a zsarukat kihagyja ez a náci kertitörpe...
Gyütt Mönt
@fergeteg: hát ha ez nem gyűlölködő hozzászólás, akkor micsoda?
division
@Horizont: Melyikre gondolsz? A digitális oktatás miatt kicsit összezavarodtam az elmúlt pár órában:-))
kissé felnőttem
@Horizont: hát mindegyiken külön - külön el lehet gondolkodni mi a motivációja? de hogy van oka akár félni is a saját jővőjét illetően az látszik. 2-3 hónap mulva tőbbet tudunk .eddig kibirtuk.
division
@Horizont: Kedvencem a nyugdíj, a többin annyira még nem gondolkoztam:-) Én is azt mondanám, amit kissé felnőttem mondott.
division
@Horizont: 3 hét teljes kijárási tilalom. Tesóm mondta. Annyit mindenki kibírna.
Jozefina
Az operatív törzset is büntetik???
"BÜNTETÉS – Szabálysértésnek fog minősülni, és 5-500ezer forintig büntethető, ha valaki az intézkedésere jogosult szerv számára a veszélyhelyzettel kapcsolatban lényeges adat tekintetében a valóságtól eltérő statisztikai adatot szolgáltat, vagy az adatszolgáltatással kapcsolatban a valóságnak meg nem felelő felvilágosítást ad."
Jozefina
Vakami nem világos talán csak nekem!!!
A címben: " Ezek Orbán Viktor új rendeletei"
A szövegbenn: "Megjelentek a kormány legújabb rendeletei"
Akkor most melyik az igaz???
division
@Horizont: Megérne ennyit mindenkinek, cserébe azért hogy elmúljon a járvány. Szerintem ennyi időre meg lehet venni előre az alapvető élelmiszereket, és a legtöbben meg is tudnák. Aki meg végképp nem, kaphatna szociális alapon támogatást, csak ugye ezt már régen meg kellett volna lépni, mert ami most van, az nem kijárási tilalom, hanem családi piknik.
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@division: Három hete őrjöngök ezen, hogy mi a búbánatra várnak még? Ha rajtam múlott volna, már március elejétől kijárási tilalom lenne. Pont.
division
@Vilagbol Kiabrandult Mosofazek: Pontosan.
division
@Horizont: Sajnos igen, az emberiség előbb-utóbb a saját vesztét fogja okozni, ha nem most, később.
evacica
Na ez aztán az évszázad fene nagy gazdaság élénkítő csomagja! Első turizmus, világos Mészáros,Tiborc és a saját lábon álló gyermek érdekeltsége! Beruházások támogatása, Garancsi, Mészáros Orbán érdekeltség na meg a többi haver! Mi van a kis vállalkozókkal, a munkájukat már elvesztő családokkal, vagy az egyedülálló szülőkkel akik a gyerekeikkel kénytelenek otthon maradni?! Ö-k miből fognak megélni? Mi van a szolgáltatokkal?Na és a nyugdíjasokról már nem is beszélek!Röhej ez a 13 havi nyugdíj 4 év alatt!Talán inkább rendes nyugdíjemelést kéne adni, és már mos rendezni az inflációnak megfelelően! Nem majd októberben!Látszik, hogy Orbánnak fogalma sincs az árakról, hogy mibe kerül a napi megélhetés!Ingyenes parkolás, köszönöm, ma már megint kora délután nem tudok a lakásomnál parkolni, én hogy használjam a kocsimat a bevásárláshoz?65 éven felüli vagyok! Ez az egyik a másik, megint a miniszterelnök pitiánersége, csak a bosszú hajtja az önkormányzatok irányába! A Soros által adományozott 1 millió dollárt a fővárosnak, igen csak piszkálja a csőrét, ezért is kurtítja az önkormányzatok pénzét feladatokat persze ró rájuk pluszba feladatokat! Így akarja lejáratni ö-ket, ez nem tisztességes, felelős vezető így nem viselkedik!
ágimami
Szerintem szerdán o.v el fogja rendelni a kijárási tilalmat,(legalább min. 1 hétre kellene!!!) az lenne az ésszerű, főleg hogy 7 végén már Húsvét lesz, és az emberek nem fogják másképp megállni, hogy ne menjenek erre-arra, rokonokhoz stb.
Csak így lehetne elejét venni a még több megbetegedésnek!!!
Valahogy majdcsak kibirnánk!!! Mi nem megyünk sehova, nekünk a gyerekek vásárolnak be és leteszik az ajtóba!
Nagyon nehéz, de csak telefonon tartjuk a kapcsolatot!
Mindenkinek sok türelmet és kitartást kívánok!!!
volvós
A címlapfotón a főnök mutatja : " Ilyen kicsi a fonnyadt pöcsöm..."
division
@ágimami: Tökéletes meglátás, kitartást!
simmering73
"...Orbán nem hazudtolja meg magát még vészhelyzetben sem. Lop, csal, hazudik, a járványt az fékezi, ha az emberek vigyáznak, egyébként Orbántól feldobhatják a talpukat. Orbán elveszi a magyar emberek pénzét, kifosztja őket, és a bajban nem segít rajtuk még azzal sem, hogy a saját pénzükből finanszírozhassák magukat. Arra megy el a pénz, hogy naponta nyálas, gusztustalan, patetikus videókat gyártanak arról, hogy senkit nem hagynak magára, miközben mindenkit magukra hagynak. A magyar nemzetnek ilyen erkölcstelen, aljas és mocskos kormánya, ellensége még nem volt."
nepszava.us/csak-magyarorszagon-nem-kap-a-lakossag-segelyt-a-jarvany-miatt/
troppauerhumer
Roppant f...a ötlet volt megint. Ó ez többet ér, mint a védőruha az egészségügynek.
Nőtt a forgalom. Csoportosulnak a fiatalok. Sürgősen kormánybiztost kell kinevezni Bp. élére, határozatlan időre.
Ezt is az ellenzékieknek köszönhető. Ők erőltették. Most a vidéki emberek is autóba ülnek. Gratulálok...Milyen nagylelkű az önkormányzati bevételek megnyírbálásában. Bezzeg a propaganda 150 milliárdja érinthetetlen.
Az önkormányzatok köszönik az újabb kivéreztetést , a hiú pojáca elemében van... csuda kellemes mellékhatás, hogy ezzel keményen bekavart az önkormiknak... és a sok hülye nyalonc meg elalél, ah, micsoda gondoskodó a kedves vezető... igaz, maszk meg tesztelés, az nincs, de a fontos dolgokra jut, lásd hittudományi főiskolának a 8 milliárdos juttatás, valamint vejkó 2 milliárdos kikötőtámogatása, meg ami még a kohéziós alapban a csókosoknak leosztatott, amihez édesviktor semmiképpen nem nyúl...okádék.
Megmondta, hogy megbünteti Budapestet a főpolgármester-választás miatt, nem?Megvan mentve a haza! A munkanélkülivé lett és a fizetés nélküli kényszerszabadságon lévő tömegek fellélegezhetnek hiszen nem kell parkolási díjat fizetni. Mindenki tapsoljon mert OV oldalán a csorgónyálú zombiek azt teszik
Ja várjunk csak ez a fityesznél úgy fog működni mint amikor ellenzékben voltak Gyurcsány alatt;Orbán felbiztatta a fityeszes önkorikat a svájci frakban eladósodásra,mert tudták 2010-ben várhatóan nyerni fognak,és aztán Orbán megmenti őket a mi adófizetők pénzén,és jön 2022 választás,Orbán már arra gyúr,arra hülyíti a népet,ő lesz a nemzetthy vírusmegmentő,az ellenzék meg a gonosz ,akik nem szavazták meg a felhatalmazási törvényt,így csinálja Orbán 1989 óta.
verőce21
Megjelent a Magyar Közlönyben a költségvetés módosítása:

- 2000 milliárd átcsoportosításról döntött a kormány
- 1875 milliárd a kormány saját költségvetéséből
- 55 milliárd a pénzügyi szektor hozzájárulása
- 36 milliárd a multik hozzájárulása

- 34 milliárd az önkormányzatok hozzájárulása
az önkormányzatok saját bevétele 3000 milliárd Ft így - Az önkormányzatok hozzájárulásának mértéke: 1,13%
Ha a baloldali polgármesterek nem tudnak mit kezdeni 1,1% bevételkieséssel, talán ideje lenne elgondolkozniuk azon, hogy pályát tévesztettek, és mint egy rossz, de tisztességes manager - távozzanak.
ómió
@silber13: Na! Efftársilag már ezt kell ráhazudni?
Kookas
@Jozefina: de hát orbán a kórmány!
terlasz
@verőce21: Aki azt gondolja, hogy az önkormányzatok 1,1 %-nyi bevételkieséssel megússzák, az nagyon nincs képben vagy szándékosan ferdít, hazudik.
Lepényleső
Statárium előszobája,az meg a leszámolás receptúrája?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.