Ma újabb szállítmány védőfelszerelés érkezett. 19,5 pár hajfestésre alkalmas gumikesztyű. Azt hiszem ez már a megalázó szint – írja Facebook-posztjában egy sárkeresztúri háziorvos. 

"Megalázó" – egy magyar háziorvos megmutatta, miket kapott az államtól "védőeszköz" gyanánt

Varsányi Éva bejegyzését a 444.hu vette észre, és a portál azt is megtudta tőle, hogy ezek a kesztyűk egyáltalán nem alkalmasak arra, hogy egészségügyi dolgozók használják őket, nem illeszkednek a kézre, ezért nem védenek megfelelően a fertőzés ellen.

Varsányi Éva rendelője utoljára a járvány kitörésekor jutott bármilyen védőfelszereléshez központi forrásból: akkor 50 darab sebészi maszkot, és három darab FFP 1-es maszkot vehettek fel a megyei mentőállomásról.

Az orvosnak többnyire a betegek és az önkormányzat próbál segíteni az eszközök beszerzésében, és persze saját forrásból is vásárol. Már ha talál, mert mint mondja,

azzal együtt, hogy a hírekből folyamatosan azt halljuk, sorra érkeznek külföldről a védőfelszerelést tartalmazó szállítmányok, egyre érthetetlenebb, miért nem sikerült még kezelni ezt a problémát.

(444.hu)

75 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
meg kell érteni, hogy kell a Semjén-matyaroknak! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
meg kell érteni, hogy kell a Semjén-matyaroknak! =))
tudode
Őféleség gyűjtögető életmódot folytat
.
------ Orbán a COVID19 Központban folytatta a terepszemlét - VIDEÓ
.
www.civilhetes.net/orban-a-covid19-kozpontban-folytatta-a-terepszemlet-video
.
Van itt dögivel, dugi bugiban!
nezelodo
Ennyire futja a gondoskodó államtól! Építsen focipályát a háziorvos, ott még a gyepet is fűtheti, mert az egészségügyi intézmény.
Borsó
“ - Igaz-e, hogy Moszkvában Mercedeseket osztogatnak?
- A hír igaz - közli a jereváni rádió -, azzal az apró korrekcióval, hogy nem Moszkvában, hanem Leningrádban, nem Mercedeseket, hanem Zsigulikat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.” Ennyit Orbánról.
Nessy
Van némi kis differencia a kormánypropaganda, és a tények között. De a hívek a tényeket ellenzéki hisztinek tartják! Bár nem tudom, ha a saját, vagy közeli hozzátartozója kerülne fertőzés veszélybe, mert az egészségügyi dolgozók semmire nem jó védőfelszerelésben, szűrés nélkül kezelik. Kinek hinne másnap???
Béla333
Nyilván megvettük drága pénzért, ezt a fajta "kesztyű"-t kaptuk, a különbözet meg megy az offshore-ba...
namihami
@RonaGyuri: Ha ilyet küldenénk az ""igazmagyaroknak"", akkor 2022-re szinte elfogyna a kinti szavazóréteg. A maradék pedig, már bosszúból is, de másra szavazna.
A fideszes hazai 25%-tól pedig még a vírus is utálkozva menekül. Tehát nekik itthon se kell jobb.
adrenalink
Nocsak. Kinek sikerült ezt az ízét befürkészni? Csak nem az újabban az egészségügyhöz is értő külügyminiszterünknek...?
Nessy
@adrenalink: Ennél a fodrászom jobb minőségű, a kezére illeszkedő gumi kesztyűt használ festésnél! Ezzel a kesztyűvel nem lehet fogni rendesen, lecsúszik a kézről, és pillanat alatt szakad.
Nessy
@adrenalink: Isten ments! Hű "barátaik" jobbat érdemelnek ennél!
Remélem a határon túli hű magyarjaik a jó minőségű felszereléseket kapták!
Nyírfa
@Nessy: Jó kis kínai, ezzel dicsekszik Szijjártó, vett belőle néhány milliót.
legott
Talán még lufit is kapott, meg elfújhatatlan öngyulladós gyertyát is.
Ezek elengedhetetlenek a koronavírus elleni védekezésben.
Ez tudományosan meg van állapítva - egy párhuzamos dimenzióban, ahol minden nap születésnap.

Hol az ellenszer, tudósok?
A viharban?
Jó.
legott
19,5 pár?
Erre is van magyarázat.
Magyarországon, kétszer kettő néha öt.
Aki Én
Zoli Czako a fészbuk hülyéje!
Jellemző, hogy te propbálkozol a magyarázattal. Ostoba, beteg idióta.
adrenalink
@Nessy: Ha ilyen "védőkesztyűt" nem lehet kapni a boltjainkban, akkor mi jól jártunk...
Nessy
@adrenalink: De, anno lehetett a "kínai üzletben nagyon olcsón..Én is kipróbáltam, hogy jó lesz ha valamit súrolni kell, vagy Bioponban áztatni és átmosni (allergiás vagyok a mosóporokra) , nem kellett volna! Pedig mondta a "kis kínai", (egyébként vietnámi) ne vegyem meg, nekem ez "nem jó."
adrenalink
@Nessy: Kívánom, hogy Orbánon ilyen kesztyűben végezzék el a vastagbélszűrést:-)
Sámannus
"azzal együtt, hogy a hírekből folyamatosan azt halljuk, sorra érkeznek külföldről a védőfelszerelést tartalmazó szállítmányok, egyre érthetetlenebb, miért nem sikerült még kezelni ezt a problémát."
A potyázók annyit lopnak ami pofájukra fér. Jó az egészben, hogy a számvevői széklet vizsgálat le se xarja mennyit zabrálnak.
Nessy
@adrenalink: Azt colonoscoppal csinálják! Viszont a prosztata szűrésnél ujjal nyúlnak a végbélbe. :-)) Legfeljebb lecsúszik a doki kezéről.
justhpeter
A hazai egészségügy kormány részről történő megbecsülésének a jele.
adrenalink
@justhpeter: Hát nem bánnak velük kesztyűs kézzel, az már egyszer szent...!
csipetke
Lehet,hogy ami valóban használható,azt orbán elajándékozta ide-oda.Szíjjártó mindennap elmondja,hogy hány repülő érkezik,mennyi védőfelszereléssel.A gazdája meg azzal a lendülettel el is adományozza.A műtős fiam azt mondta,hogy műtétekhez kaptak ugyan FFP2 maszkokat,de kínszenvedés a viselete,mert nettentő nehezen kapnak benne levegőt.Ami jó lenne,az az FFP3,de az biztos valamivel drágább,nehogymá' az egészségügyis még jól is érezze magát,miközben dolgozik.Kesztyűből pedig 3-at húznak egymás tetejére,hogy biztonságos legyen a műtét,mert olyan sz@r minőségűek.
Hát,az ilyen védőfelszereléssel dicsekedhetnek, hogy ennyi,meg annyi millió érkezik...
csipetke
@Nyírfa: 21:57 Háát,nálunk kormánynak mondják,(magukat) de más országokban az ilyet maffiának hívják..
Nyírfa
@csipetke: Még maffiának is kevés. Hallottam olyan maffiacsaládokról , amelyek képesek voltak hazafiként viselkedni, ha a szülőföldjük helyzete ezt megkívánta. Ezek képesek halálba küldeni, anyagilag tönkre tenni a saját honfitársaikat, hasznot húznak sok ezer ember tragédiájából. Bűzlenek a romlottságtól.
Béla333
Nem csodálkoznék, ha kiderülne a számlák átnézése után, hogy ezek a szuper kesztyűcskék vagy 10.000,-Ft-ba kerülnének... Plussz ÁFA
ómió
Szerezzen be a doktor efftársnő saját kft-je a "művelt Nyugatról tip-top" árut!
Béla333
Akár ki is jelenthetjük, hogy az állam ma Magyarországon nem tudja ellátni a feladatát!
Egyes! Leülhetsz!
nezelodo
@Béla333: Majd nézd meg a járvány után, hogy a most kiürített ágyak hogyan nyerik vissza az eredeti funkciójukat. Akkor majd a helyzet magaslatán fognak állni.
kereső
@nezelodo: Kimaradt egy szócska: Majd nézd meg a járvány után, hogy a most kiürített ágyak hogyan NEM nyerik vissza az eredeti funkciójukat.
volvós
Tisztelt Hölgyeim és Uraim !!! Az igaz, hogy a háziorvosoknak ezt SZ@RT tudjuk biztosítani, de a
védelmet nyújtó igazi FFP-3 as maszk és a kiváló minőségü ( nem kinai !! ) felszereléseket
la dunakeszi Szíj-ÁRTÓ Kft meleg nagykereskedelmi raktárról azonnal szállíthatók ingyenes kiszállítással
a horribilis vételár banki átutalása után !!! ...kapííííító ???
Csizmás Kond
Azt is figyelembe kell venni hogy a háziorvos magánpraxis...
jesz
@Csizmás Kond: hát ez az...ezt sokan nem tudják.
szegfue
@Csizmás Kond: 12:34 Az én értelmezésem szerint a "magánpraxis" azt jelenti, hogy fizetnem kell minden vizsgálatért, receptért. A háziorvosnál nem kell fizetni. Azt meg látnod kellene, hogy a háziorvosok nem azért nem közalkalmazottak, mert az nekik olyan rossz lett volna, hanem azért, mert igy "találták" ki a törvényt! Ők is "kényszervállalkozók", akik az OEP-pel szerződést kötöttek a háziorvosi ellátásra, ezért ők a törvény szerinti "pontok" alapján kapnak pénzt az OEP-től. Tehát a kincstárnak igy gazdaságosabb, mert adnak egy összeget, melyből a háziorvos kifizeti a bérleti dijat, a közüzemi dijakat (ahol rendel), aztán az asszisztensét, továbbá ő veszi meg a vérnyomásmérőtől kezdve, a rendelő butorzatát, a recept nyomtatót, a kötelező programot, amivel számlázni és elszámolni képes az OEP-pel, a számitógépet, magát a bianco recept nyomtatását és még sorolhatnám. Összegezve: teljesen mindegy, hogy nekik mennyibe kerül a "magánpraxis" fenntartása, ők csak egy törvény által meghatározott összeget kapnak, igy szerintem ez nem "magánpraxis", ahol annyit kérhetnének egy vizitért, amennyit ők kalkulálnak. És ez nem "bégetés", hanem tény... amit ugy tünik nem igazán látsz át @jesz: -szel együtt.
surdilloFUJT
@Csizmás Kond: A rohadt q..va nénikédet te agymosott mocskos pribék,a virus irtás meg állami feladat,te barom és a "betonszilárd"köpedelemben is le vgyon irva,hogy az államnak,a teljhatalmu kishitlernek a kötelessége gondoskodni a magyar eü-ről és nem külföldre osztogatni!!!Rohadj meg ahol vagy!!!
surdilloFUJT
@jesz: idióta állat olvasd el amit az agyhalott csizmás mocsoknak irtam ,rád is pontosan illik!!!
surdilloFUJT
@szegfue: Ezek az agyhalottak,csak a kishitler mantráját nyomják,az agyuk 1 bitre van programozva!!!
Borsodi
Szíjártó szerint már annyi védő felszerelés van,hogy külföldre is jut bőven.Egyébként ez a kesztyű egy bevásárlást sem bír ki.
www.youtube.com/watch?v=B0vQRxVDlUQ
Milliókkal dobálóznak.
Csizmás Kond
@szegfue: Értelm,ezni sokféle képpen lehet. Az a beteg amelyik nincsen biztosítva mindenütt fizetnie kell, a biztosítottak pedig nem. A magánpraxis is köthet szerződést a biztosító rendszerrel és akkor a biztosított betegek nem kell vizessenek.
csipetke
@Csizmás Kond: @jesz: Ha nem vagytok valamivel tisztában,akkor nézzetek utána,vagy ne írogassatok baromságokat.
A háziorvosi ellátás az alapellátáshoz tartozik.Keveritek a magánrendelőkkel.Vagy Romániában ez másképp van?Az meg minket nem érdekel,de nem is ugatunk bele a románok életébe.
Csizmás Kond
@csipetke: A romániázáson kívül ha az agyacskádat másra is használnád akkor megértetted volna mit írtam...hogy lehet valaki ennyire korlátolt felfogású ?
szegfue
@Csizmás Kond: Lehetni lehet, de itt Ti kimondottan a "háziorvosi praxisról" beszélgettetek!! És ne essél tévedésbe, mert akinek nincs biztositása, az fizet, bár közvetlenül az illető orvosnak, de az nem az ő bevétele! Továbbá pl. egy "magán" nőgyógyásszal, vagy fogorvossal nem köt az OEP szerződést, csak az olyan magánpraxissal, ahol mondjuk mütenek (hiszen az "állami" intézményeknél sorban állás van!), vagyis magánkórházakkal. És addig, amig egy magánpraxis megszerzéséhez, ill. alapitásához hihetetlen mennyiségü feltétel, "igazgatási dij" megfizetésével járó engedély szükséges, addig egy szakrendelőben ezek nem az orvos feladatai, hanem az intézményé, ill. a helyi önkormányzaté, vagy az államé még akkor is, ha az ott alkalmazott orvosok ezzel "vállalkozási" tevékenységet végeznek... pedig nekik talán kényelmesebb lenne közalkalmazottnak lenniük, amit ugye az OEP viszont nem akar! Tehát végső soron a magánpraxis "köthetne" szerződést az OEP-pel, csak éppen a gyakorlatban nem köt, mert ez nem az orvostól függ! Arról már nem is beszélve, hogy ha szerződésben vannak, akkor az orvos nem kérhet annyit, mint egy magánbetegtől, hanem el kell fogadja az OEP "árlistáját", ami persze jóval kevesebb...
Aki Én
@Csizmás Kond: te hova erőlködsz? Nem látod, hogy mindenki aláz, totál hülyének néz?
Csizmás Kond
@szegfue: Nem kimondottan csak megjegyeztem, hogy figyelemnbe kell venni, ugyanis ők nem az elsődleges fertőzésveszélybe tartoznak, mit a kórházak. A háziorvosoknak azért kell szerződésbe állniuk a biztosítóval hogy írhassanak kedvezményes receptet, persze vannak olyanok is akik ezel nem élnek és csak pénzes receptet adnak de azt nagyon sokan nem tudják megengedni maguknak...sőt még fogorvos is van olyan aki szerződésben ákk a biztosítóval.
De visszatérve a festőkesztyűkre...lehet, hogy olyant kapott és akkor most mi történik ? Nem minden beteget kell megvizsgáljon sőt telefonon is tud beutalást intézni szóval ez egy szokásos nyafizás az egész. Hogy pontosítsak nekem pl kimondottan e-mailban küldi a patikába a receptet és ott kiadják a szükséges orvosságot, igaz nem szatyorszámra veszem hanem csak a föltétlen szükségeset.
szegfue
@Csizmás Kond: 9:28 Na, azt hiszem ezt most befejezhetjük... ne nézzél már hülyének?! Tegnap 12:34- kor ezt irtad: "Azt is figyelembe kell venni hogy a háziorvos magánpraxis.."... most meg kihátrálsz és "nem kimondottan csak megjegyeztem"... ez nem korrekt!
Csizmás Kond
@szegfue: Most is ezt mondom...csak valamiért nem akarod megérteni...próbálkozz.
Amúgy azok a kesztyűk biztos nem az állami készletből származnak, ugyanis olyanokat az állam orvosi ellátásra nem rendel...szóval az egész kesztyűs dolog eléggé sántít.
legott
"Létrehoztak egy honlapot, ahol az egészségügyi dolgozók és a betegek névtelenül írhatnak a kórházi tapasztalataikról"

merce.hu/2020/04/19/letrehoztak-egy-honlapot-ahol-az-egeszsegugyi-dolgozok-es-a-betegek-nevtelenul-irhatnak-a-korhazi-tapasztalataikrol/
kokopelli
@surdilloFUJT: ..ne bántsd őt,mert ő a "földieit" is,a román spárga "szedőket" is szárnyai alá veszi,pedig jó 1200-
1300 km.-re lakik a helyszintől,és nem is ismeri a helyzetet! Bérkommentelés kényelmesebb! (;-))
szegfue
@Csizmás Kond: 9:42 Először is én tisztességesen igyekeztem leirni, megmagyarázni az itthoni magánpraxis és a háziorvosok "jogállása" szerinti különbséget. Ha tetszik, ha nem nálunk ez a rendszer müködik és ez független a Te véleményedtől, ami jelen esetben teljesen hamis. Végezetül pedig Neked kellene "próbákoznod", hogy megértsed azt, amit törvény szabályoz.
szegfue
@Horizont: 12:59 Igaz... bár a "gyógypedagusi" szakma igen türelmes...:)))
szegfue
@szegfue: Elirtam!!! Helyesen gyógypedagógusi!
Csizmás Kond
@szegfue: és én hol vagy mit írtam tiszetességtelenül ?.
Csizmás Kond
@Horizont: libabeszéd...azt akarod elmagyarázni hogy a háziorvosi tevékenység nem magánpraxis ?...mutass be egy államiháziorvosi szolgálatot ha már szereted legágogni az embert.
Csizmás Kond
@Horizont: ...tettem egy megjegyzést, erre szegfű elmagyarázta ugyanazt részletesebben, te meg hozzátoldottad hogy én hülye vagyok...most akkor a háziorvosi szolgálat magámpraxis vagy nem ?
...gondolom egy igent vagy nemet csak ki tudtok erőltetni magatokból még...
Csizmás Kond
@Horizont: ...bármit rámfoghatsz, amit a szíved diktál csak közben kérlek válaszolj magánpraxis vagy nem ?...és nem kelllmás csak igen vagy nem.
Ami a szegfűt illeti épp vele is az volt a baj, hogy körbemagyarázta amit írtam, úgy próbálva előadni, hogy az csakugyan az csak mégis neki van igaza...
Natehát igen vagy nem...
cikicakk55
@Nessy: árilis 17 21:19
Te tudod,mert ismersz,hogy én mennyiben vagyok érintett az ügyben. Teljesen el vagyok keseredve,mert nem ölelhetem magamhoz,nem adhatok neki puszit,csak telefonon tudok vele beszélni. Nincs védő ruhájuk,csak műtéti maszkjuk van,amiből max kettőt használhatnak el egy nap és 2 pár kesztyűt. Mondjuk a kesztyű az nem ez a vacak,csak éppen van akire piszok szűk,van akinek meg lötyög a kezén. Egyik esets sem jó,mert a túl szűk kesztyűben fél óra múlva szét ázik a keze.A túl lazában,meg elég egy mozdulat és a beteg fordításakor már a beteg alatt is maradt.
Csizmás Kond
@Horizont: Leírta és azt írta hogy az de van más is meg egy rakás körbemagyarázkodás a nőgyógyásztól a kutyalikáig...
Ami meg a feketefehért illeti ...ha nem magánprakszis hogy hut hozzá ?...amúgy romániában is magánpraxis csak ott még a libák is tudják...
Jozefina
Az ilyen híreknek van valóságtartalma és hitelessége ahelyett, a mit cecilia és orbán hazudozik!!??
Sámannus
Az önkormányzatoktól elszedték a pénzt a dokiknak meg küldtek szocskát lófaszocskát védőfelszerelés helyett. Szíj le Petya meg átcsomagolja, a többit árulja a hazát a mocsadék. Ezt a rablóbandát már régen várják Hágában.
csipetke
@Horizont: 16:17 Már párszor elhatároztam,hogy nem írok a hülyeségeire,de néha belefutok mégis.Találkozik az ember időnként idiótákkal,vagy félhülyékkel,de aki ennyire értetlen,az azért ritka.Annyi baromságot összeír,hogy csak kapkodja a fejét az ember
kokopelli
@csipetke: én abbahagytam,mert a román Németországban dolgozó "aratás kisegítők" (pl.spárgaszúrok) miatt uga-
tott,az ott kapott kötelező min. 9,35€/óra!!! bérük ellenére! (amit ő nem tudott) Megbizonyosodtam arról,hogy a szom-
szédai lehetnek valahol Romániából,és az NSzK-ba mentek dolgozni,a kommentelés helyett sokkal jobb pénzért?!
Aki Én
@Csizmás Kond: azt hiszem nagy biztonsággal kijelenthetjük, hogy te vagy a Propeller hülyéje. Ez alatt a cikk alatt is bizonyságot adtál róla, nem is egyszer.
Egészen ijesztő amit ideokádsz Romániából.
Csizmás Kond
@csipetke: @Horizont: ...vagyis nem akarjátok de mégis belémszaladtok...na látjátok ilyen a megvezethető ember...nem akarja vagy legelábbis azt hiszi hogy ő nem de mégis megteszi mert annál hülyébb...na várom mikor fogtok ismét jelentkezni.
Csizmás Kond
@Horizont: Azt hogy hol élek nem fogom elárulni, és igaz előre, ugyértve régebb próbáltam tiltakozni hogy hülyeségeket higgyetek de már nem, rájöttem, hogy fölösleges mert bár rólam állítjátok, hogy idegen vagyok ezt önmagatokról veszitek.
...szülőföld...ez internet szülöföldfüggetlen és szabad, de ezt ti akik magyarföld szülöttei vagytok nemméritek fel ésszel. Ír ide amerikai, német angol horvát és minden de nektek csak én vagyok idegen...ha attól kéne magyar legyek amitől ti eléásnám magam szégyenembe...de belátom fölösleges nektek mondani bármit...mindenkinek a maga értelme és kész.
Az óriási baromságok amiket írtam pl itt az volt, hogy a háziorvos magánpraxis...nektek nem és nem azért mert az, hanem csak azért mert én írtam...inkább hülyét csináltok magatokból mint feladnátok a marhaságaitokat...de ezt is okéztam ha nektek így jó legyen...és vérmérséklet...hát az nem vaz aminek hiszed...az a vérmérséklet amiről te írsz az a butaságon mértékegysége, ezerszer is letagadod hogy nem magánpraxis de nem tudod megmoindani micsoda sőt aki megm,agyarázta az is azt állította hogy az de jó magyar szokás szerint mégsem pont az nem pont olyan megmindenféle másvajta összehasonlításokkal kimagyarázza hogy hát az de mégsem az.
Az hogy kitartok a véleményem mellett az a sajátosságom...elleneben veletek akik ma leköpitek másnap lenyaljátok és ezt isméteklgetitek annyiszor ahányszor a nap állása változik...nert ez a ti sajátosságotok,
...és löketek...nem drogozok tehát bár sejtem az értelmét így soha nem fejezném ki magamat...ja és párt...erről már írtam de falra hányt borsó tehát nem is erőltetem viszont a híthűt sem te kéne emlegesd...mert épp te.ti vagytok akik úgy változtatjátok a hiteteket mint más a gatyát...
Végezetül pedig azokkal a tulajdonságokkal amelyeket én látok rajtatok nem csipognék ilyen hangosan...de nektek ez sem számít..és észre sem veszitek magatokat...
kokopelli
@Horizont: megerősíti,hogy egyetlen kommentelő sem hozta szóba a román vendégmunkások évtizedek óta" folytatott
"spárgaszüretelő" (Erntenhelfer) tevénységét!Arra számított,hogy itt senkinek sincs fogalma arról!A romániai szomszé-
dai szorgalmasabbak lehetnek mint ő! A törvényes 9,35€-s órabér azért nem semmi! Én sok-sok évet nyomtam le azon
a környéken egy világcéggel kapcsolatot tartó műszaki irodában!
Mittelfranken a "spárga hazája" Bajorországban,és kisegítő jólfizetett munkaerő nélkül elképzelhetetlen lenne az igények kielégítése!) Nem érdemes vitatkozni vele!Egy válasz,ha hazudik "oszt annyi"!
kereső
@Csizmás Kond: 09:28. Nem a "kedvezményes recept" az oka. Hanem az alapellátás biztositása. A házi orvosok privatizációja egyébként az első orbán kormány alatt történt(1998-2002).- amikor is a háziorvos ingyen és bérmetve megkapta az adott terület praxisát.
Csizmás Kond
@Horizont: Biztos majd találsz amire tudsz...
Csizmás Kond
@kereső: ...ez már nem érdekel...itt csak vitattuk a vitathatót tét nélkül.
csipetke
@Horizont: @kokopelli: Abszolut igazatok van.Ezek itt keresik a pénzüket a propin,vagy gondolom,más oldalakon is,ahelyett,hogy keresnének valami becsületes munkát.De azért ahhoz gyomor kell,hogy nap mint nap embereket vegzáljanak.Akkor szalad beléjük az ember,mikor tényeket,valós adatokat ír valaki,és beleköt, lehet,hogy annyira debil,egyszerűen nem fogja fel,amit válaszolnak neki,vagy ki van adva ukázba,hogy ugyanazt a f@szságot ismételgeti hosszú oldalakon keresztül.Valószínűleg hozzászólásonként kapják a lóvét,mert igen termékenyek.Részemről ettől fogva nem léteznek.Azé'van az egér,hogy keresztültekerjen az ember az elmeroggyant trollokon

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.