Az ügyészség arra kérte a bíróságot, tárgyalás nélkül hozzon ítéletet a három ember ügyében.

Tárgyalás nélkül ítélnék el azokat, akik 2018-ban a rabszolgatörvény ellen tüntettek – akár börtönbe is kerülhetnek

Három ember ellen nyújtott be vádiratot a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt.

A vádirat szerint a 2018 decemberi, Kossuth téri tüntetések résztvevőiként „a Parlament épületének védelmére felsorakozott rendőri sorfalba különböző tárgyakat – köztük üveget és pirotechnikai eszközt – dobtak, amelyekkel eltalálták a rendőröket, illetve azért, hogy a sorfalat áttörjék, testükkel meglökték a rendőröket, akik ettől hátratántorodtak. A vádlottak ezen erőszakos magatartásukkal jogszerű eljárásukban akadályozták a rendőröket, akik a biztosítási intézkedés körében előírt feladataikat emiatt csak megnehezítve tudták ellátni”.

Az ügyészség a járványügyi veszélyhelyzetre hivatkozva azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás nélkül hozzon düntést a tüntetők ügyében. A hivatalos személy elleni erőszak alapesete 1-5 év szabadságvesztéssel büntethető.

A közlemény szerint a bíróság eddig négy hasonló ügyben hozott ítéletet. Az előkészítő üléseken a vádlottak beismerték bűnösségüket, és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról. A bíróság két esetben egy év alatti börtön fokozatú, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, míg egy esetben pénzbüntetésre ítélte a vádlottakat. Az ügyészség mindhárom esetben súlyosbításért fellebbezett.

Egy vádlottat – az ügyészi indítványnak megfelelően – egy év börtön fokozatú, végrehajtásában kettő év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek.

Forrás: 444

Kép: Pixabay

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Az ügyészség malmai lassan őrölnek! Ma 2020-t írunk! Természetesen most a legideálisabb az idő, mert ettől múlik el a járványveszély!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Az ügyészség malmai lassan őrölnek! Ma 2020-t írunk! Természetesen most a legideálisabb az idő, mert ettől múlik el a járványveszély!
1magyar
A gyerekgyilkost lehetne tárgyalás nélkül elítélni de aki rabszolgaság ellen tüntet nem lehet.
Ellenzék?
Giovanni Alba
@Shikari: 2006 ... ha érted mire gondolok
tudode
Mennyivel humánusabb volt 2006-ban az akkor regnáló kormány azzal, hogy az elkövetők után rekultiválni kellett a Kossuth teret, szétrámoltatták felbujtással a belvárost, betörtek a TV székházba, ki tudja hány rendőr sebesült meg a kődobálástól, un. kihelyezett frakció üléssel, állással, pofagolással stb., stb.
.
Lássuk csak:
.
www.youtube.com/results?search_query=2006+tv+sz%C3%A9kh%C3%A1z+ostroma
.
Őfélesége 2006 őszén
.
www.youtube.com/results?search_query=Orb%C3%A1n+Viktor+Kossuth+t%C3%A9r+2006+okt%C3%B3ber+6
.
És bejött a karaktergyilkolás, még mindig itt állomásoznak, megjátszva a maszatost!!!
.
Clavigo
@Shikari: Remélem te is köztük voltál,,,mint román külföldi...
Clavigo
A " szarosnyelvű szakszi- veziiirek " azóta is " egyeztetnek "...
Clavigo
@Shikari: Te miről beszélsz,,@nyád majma ? Buta vagy Bugsy...meg bunkó is. :):)
SystemError
Nem fog a bíróság nácikkal együttműködni...hiába szeretné ezt az "ügyészségnek" csúfolt pártállami koncepciós diktatúra A szándék persze ismét világhírű lesz, gratulálok! Úgy látom nem az utolsó Hannibálos kép kêszült a mi kis begyógyszerezett gyilokkirályunkról...:)
Pálinkás Pál
@Shikari: No te paraszt...akkor a fidesz keménymag mai napig sitten ülne!!! emlékszel...tv székház...hány rendőr is sérült meg??? és nem csak meglökték őket...de a torockai féle csőcselékből nemzeti hőst csinált a fűrered!!!
Giovanni Alba
@Shikari: A TV székház előtti rendőrsorfalat mindenfélével hajigálták és vasrudakkal verték a hőseid. Ezért kellene velük kezdeni a példamutatást és nem 40 kilós "gyíkvállú, szemüveges értelmiségieket" csesztetni ilyen süket dumával hogy azt mondja : "azért, hogy a sorfalat áttörjék, testükkel meglökték a rendőröket, akik ettől hátratántorodtak" . Ezt tényleg el tudják mondani röhögés nélkül?
CsipkeRózsa
A piszkos ügyészségi és bírósági ügyeket ilyenkor a legjobb intézni, most a járvánnyal van elfoglalva mindenki.
Rockxy
a dikta túra!
túrázik a dikta, nemelég a virushiszti, ITTVAN még ez is.
tüntessünk elf társaK!
namihami
Tárgyalás nélkül itélet? Akasztani mikor fognak?
--Mama, jogállamban fogunk élni!
--Jaj Géza, megint költözünk?
Hofi, a dodonai jós...
Giovanni Alba
@Shikari: te tényleg ennyire betonfejű vagy? Ide másoltam, hogy mi alapján akarják elítélni a mostaniakat (2018) és ez össze sem vethető azzal, amit a "hőseid" követtek el 2006-ban. Felfogod végre az aránytalanságot?
kereső
2006-ba csak a TV székháznál 218 MAGYAR rendőr sérült meg. A focihuligánokat,és toroczkai/tóth/tutsek féle sereg tagjait a balsai által benyujtott semmiségi tv. után mentették fel -amely kimondta, hogy a MAGYAR rendőr hazudik.
Jozefina
Tombol a diktatúra!!! Hajrá Magyarország!!! Talán egyszer felettük is ítélkezni fog a NÉP!!???
SystemError
@Shikari: Torockai aki pénzel titeket szarhajtásokat nemzeti hős? Elhiszem, hogy nagy hős szemedben.
Mondjuk úgy inkább, hogy szopod minden parancsát, mert a kis csicskája vagy ő meg a kenyéradód! Persze suttyú susogós nadrágra költitek mások közpénzét.. Ne haragudj, csak egy csomó náciról beszélünk megint. Te, Toroczkai, Kubatov skinhead-ek. Persze csak ilyen tetvekből lehet agyatlan csapatot építeni. Előtted van azért, hogy a központban hogy tekinthetnek rátok... Persze fontosak vagytok, de egy asztalnál nem fogtok enni velük soha náci kutyák:)
Béla333
Így is van! És az ítéletet ott rögtön végre is hajtják...
koszpeko
@Giovanni Alba: @Pálinkás Pál:
"Sose birkózz disznóval. Mert ha megteszed, mindketten mocskosak lesztek. De a disznó élvezni is fogja."
Nagy bölcsesség és nagyon igaz.
justhpeter
Ez a degenerált Polt-csicskák színvonala.
A vád: három vádlott megrántotta a rendőrsorfalat, aminek következtében a sor eleje orra, a sor vége meg hanyatt esett.
Komoly vádirat. Megállták röhögés nélkül.
Orbanisztánban minden megtörténhet. Már a Varjú ügyében is kiderült, hogy nem őt dobták ki a biztonsági őrök, hanem Varjú az őröket.
vacsi
Itt a rendőröket támadták meg, azt pedig nem lehet!
Rockxy
igyjár az, aki nem sejti hogy diktatura van.
de mink, mink tuggyuk, mer okosak vagyunk.
viszontag az okoskák nem tudják, mer ők az okostojások.
fölföl ti hüjéi a fődnek!
kereső
@vacsi: 2006-ban is a rendőröket támadták meg, akkor lehetett???Hogy van ez?
SystemError
@Shikari: Ne gondold magad azért túl fizetett majom.:) Inkább röhejesek vagytok a magyarok szemében ti susogós nadrágos náci suttyók.
Béla333
Érdekes, hogy ezer és egy ügyben a bűnpártoló ügyészek hosszú évek alatt nem tudtak kivizsgáltatni Fideszes köztörvényes bűncselekményeket, most meg a járványra hivatkozva milyen marha sürgős bíróság elé állítani az ellenzékieket!
Qqberci
Muszáj begyűjteni néhány qrva nagy pofont Strasbourgból is...
Yeromos
A komcsik is így csinálták 1956 után. FIDESZ féle jogállam.
vacsi
@kereső: Egyáltalán nem lehet - legalábbis szerintem.
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 11:33
Hazudozzál csak tőkés feri,te kis román szardarab.
teuton
Tessek mondani a fidesz altal felbujtott csöcselek tagjai, akik a rendörök eletet veszelyeztettek, a tevet felgyujtottak, hany 100 evet kaptak???
Zsopiale
Hergeljetek, provokáljatok, uszítsatok csak náci hazaáruló szarbángeci pribék patkányok, annál ocsmányabbul fogjátok végezni...
Giovanni Alba
@koszpeko: Igen, igazad van, de mégis van olyan amit nem lehet szó nélkül hagyni. Igen, tudom, falrahányt borsó, viszont ha sikinek is címzem, más is elolvassa. Ha csak annyit elértem, hogy egy ingadozó elgondolkodik, már nem volt hiábavaló a bejegyzés. Vessetek a mókusok elé, optimista vagyok :-)
ómió
Az "értelme" mára lett igazán nyilvánvaló! "Dúl a rabszolgatartás", ami nem más, mint bolsi fejekben a virtuális józan ész!
Nessy
@teuton: Azokból hősöket kreált a fidesz 2010-ben! Mint ahogy a kuka, autógyújtogató, telefon fülkét borogató, utcakövet felszedő vandálokból is!
Aki Én
@Shikari: @ómió: Titeket sokat vertek gyerekkorotokban? Ti tesók vagytok, vagy élettársak?
Keressek valami telefonszámot, ahol kérhettek segítséget?
Nessy
Mit meg nem tud az ember! Aki ellenzi a családon belüli erőszakot az magyarellenes, mert az alapjába véve echte magyar, hungaricum!
Emmersson71
@Shikari: "Ki indította el ezt a terrort és miért nincsen börtönben?"

Jó kérdés! Vajon Orbánék a májusban felvett őszödi beszédet miért szeptemberben (17.-én délután) szivárogtatták ki..pár héttel október 23. előtt?!
Ki volt Satu és a többi felbérelt provokátor - "húzzuk magunkra a rendőröket" (lehallgatott telefonbeszélgetések)?!

Megannyi kínzó kérdés, ugye?!
134.bátor
@Shikari: Vajon 2006- van mièrt nem itèltek el egyet sem,a csőcselèkből? Akkor nem " hátra tántorogtak" a rendőrök,hanem több tucatnyian súlyos sèrülèseket szenvedtek!! Akkor hol voltál???
Yoda69
Igy csinalja E.Korea es Kina is. Kovetendo pelda a diktatorunk számára.
De teszunk rola, hogy jovore o keruljon oda ahova valo.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.