A kormányszóvivő a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában beszélt a gazdasági helyzetről, melyet szerinte sikeresen abszolvált a Fidesz – írta meg a növekedés.hu.

Erős kijelentést tett a kormányszóvivő: „Az infláció kapott egy gyomrost és térdre rogyott”

Fotó: MTI/Lakatos Péter

Szentkirályi Alexandra elmondta, hogy a kormány több lépéssel is megpróbálta leszorítani az inflációt, és ezek az intézkedések most már érezhető hatást mutatnak.

Az infláció számokban is tükrözi ezt a változást: júliusra 17,6 százalékra csökkent az inflációs ráta, ami az előző hónaphoz képest két és fél százalékos csökkenést jelentett. Az élelmiszerárak tekintetében pedig még kedvezőbb változás volt észlelhető, hiszen ezek 0,9 százalékkal mérséklődtek.

A kormányszóvivő kiemelte, hogy éves összevetésben a kormányzati intézkedéseknek köszönhetően gyakorlatilag már a felére csökkent az élelmiszerek inflációjának növekedése. A kabinet további lépéseket is tervez az infláció további visszaszorítása érdekében.

A növekedés.hu szerint Szentkirályi az árstop kivezetéséről is beszélt, amelynek hatására a nagy multinacionális áruházláncok árcsökkentésre kényszerültek. A termékcsoportok átlagárai augusztus 9-ig 6,5 százalékkal mérséklődtek, és a legnagyobb árcsökkenés a zöldségárak terén volt megfigyelhető. Azt mondja, hogy az emberek észlelik az árversenyt és a kormány által nyújtott eszközöket is aktívan használják.

Szentkirályi elmondta, hogy további fejlesztések várhatóak az online árfigyelés terén, és az árstop időszakát ismét bevezetik augusztus 18. és 20. között, hogy a vásárlók kedvező áron juthassanak hozzá bizonyos termékekhez a Szent István-napi ünnepségek idején.

Az intézkedéseknek köszönhetően az infláció csökkenése és az árverseny a vásárlók javára vált, és a kormány továbbra is elkötelezett a kedvező árak és az infláció visszaszorítása mellett.

Forrás: növekedés.hu

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
2023. 01. 27. 07:33
"Orbán Viktor: Beadtuk az injekciót, február-március környékén csökkenni kezd majd az infláció"
24.hu/belfold/2023/01/27/orban-viktor-a-kossuth-radioban-elo-interju/

Most meg 8 hónap után ez a gyomros... Hülyék ezek, vagy csak mindenkit hülyének néznek...!!??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
2023. 01. 27. 07:33
"Orbán Viktor: Beadtuk az injekciót, február-március környékén csökkenni kezd majd az infláció"
24.hu/belfold/2023/01/27/orban-viktor-a-kossuth-radioban-elo-interju/

Most meg 8 hónap után ez a gyomros... Hülyék ezek, vagy csak mindenkit hülyének néznek...!!??
Sakk Matt
...aztán rászámoltak, 8-nál felállt és kiütötte a magyar gazdaságot.
rücsü41
Alexandra, !Te kaptál egy ütést , szélütést a fejedre, és most nem tudod a helyzetet felmérni és értékelni a z élelmiszer inflációt!Ha szernited ez a felére esett már vissza, akkor a jövő héten már mínuszba megyünk az inflációval.Többet kellene járnod a piacra és a boltokban, hogy a tényleges árakat megismerd!Egyszer próbáld ki, hogy fele annyit fizetsz a boltokban vagy a piacon mint amennyi értéket ténylegesen vásárolsz, és azonnal megtudod hogy mennyit esett is az infláció!De ha ez nem jó neked , akkor vissza az általános iskolába, hogy tanulj meg számolni!Azért azt nem gondoltam volna, hogy a narancs színű köd ennyire elveszi a látásodat!
jáger laszló
Hát lássam a medvét mint az inflációt számokban majd azután lehet örvendezni,de nem feltételezések alapján!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Havanagi
Hagyjuk már julzika,ne fáraszd magad,a mosléklból nem tudsz kijönni.
izéke
Eddig istenítettek az árstoppot mert az állította meg az inflációt és a gaz ellenzék kivezette volna,most meg beismeri,hogy a szabad verseny jót tett az árak csökkenésében! És senki nem olvassa a fejükre a hazugságaikat. De ebből az következik,hogy a gaz ellenzék csinálta volna jól,HA hatalmon lett volna...
infinity
Nem akarok többé zsidózni! Belefáradtam. Ahogy Isten is. Mindenki azt kapja, amit megérdemel. Senki nem ússza meg. Legyen ennyi elég.
kereső
Gyónás előtt, vagy után hazudott ekkorát a kormány szóvivője? Mert nem mindegy ám...

Asse tudja, mit beszél:
"Az infláció számokban is tükrözi ezt a változást: júliusra 17,6 százalékra csökkent az inflációs ráta, ami az előző hónaphoz képest két és fél százalékos csökkenést jelentett. Az élelmiszerárak tekintetében pedig még kedvezőbb változás volt észlelhető, hiszen ezek 0,9 százalékkal mérséklődtek."
Yoda69
Es mindezt rohoges nelkul el tudta mondani. Ebbol is latszik mennyire agyatlan
Eladott Ország
Lóf@szt! Nerqrva! Nem engedhetünk az árspekulánsoknak! Le fogjuk törni az inflációt! Árspekuláns multik Orbán. Mindenki hibás, csak a kormány ártatlan ennek az élhetetlen helyzetnek a létrehozásában. A felelősséget vállalni kéne végre!( video)
www.facebook.com/hollikistvan/videos/311150994591810?locale=hu_HU
Nehogy már a magyar ember hagyja el a szülőhazáját egy jobb élet reményében! Takarodjon el az országból a fideSS maffia.
www.facebook.com/photo/?fbid=2283157638541924&set=gm.3904690859753956&idorvanity=1434724296750637&locale=hu_HU
gina
Ha ezt a baromságot hallom , nem tudok úrinö lenni, ócska kis hazug OV kurv@
verőce21
A kormánynak már semmit nem kell tenni az infláció csökkentése érdekében, mert tavaly a második félévben szabadultak el az árak, ahhoz képest decemberre már tényleg csak 8% körül lesz az infláció...!

De ez nem azt jelenti majd, hogy olcsóbb lesz bármi is, hanem a nagyon magas árak konzerválódnak...!
Egyelőre nincs is tere már a további drágulásoknak, mert ezeken az árakon sincs már elegendő vásárlóerő.
Nessy
Kedvesem, ezt maga csak úgy érzi!
Régi vicc: Medika vizsgázik anatómiából. Prof megkérdezi: A férfiak ama testrészében van csont? Igen! vágja rá medika. Azt maga csak úgy érzi ! mondja a prof.
Qqberci
„Az infláció kapott egy gyomrost és térdre rogyott”

Figyi, Szandika! Úrinő rádióban ilyet nem mond, még akkor sem, ha qrmányszófosó. A dolog mási vetülete meg az, hogy megint más farkával veritek a csalát, a jobb statisztika érdekében a megfelelő élelemiszer-ellátást biztostó üzletláncokat kényszerítitek veszteséges működésre...
Eladott Ország
Orbán 1990-ben : Nem szabad, hogy igérgető kormány kerüljön hatalomra. Látod mekkora retek vagy?! Ha az ellenzék nyerte volna meg a választást azóta égne Budapest ! Orbán mindent megvalósított ami ellen beszélt. Ez nem retek, büdös bunkó. Hol van az ellenzék. Ezeket a korábban mondott mondatait kellene nap mint nap felolvasni neki. Szembesíteni a mai tevékenységével, mert amit ma müvel az katasztrófa az országra nézve.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/297477609_140397512007628_834088111588334135_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=0f5592&_nc_ohc=yG8MCiWonYoAX8YKaHK&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfCBE6f6dpxLwE5QLNeZYmgBpaZBD2ClfTEe1OeNv5zmlQ&oe=64DCDF95
Orbán mindent teljesített, amit ráfogott a baloldalra. Jellemtelen hazug ember!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/366236607_10210642244888067_5986944411489071764_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=755d08&_nc_ohc=PFmGKj8R3PsAX-l1Yaf&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfBbpQ0Og-8MIfmj-LNmp2ER-QVKBN1CJdZPCbDItPKFyA&oe=64DCE3C1
Az infláció nem rogyott térdre csak te, négykézláb inflációval "falkaló"!
nemkati
@kereső: Az ásványvíznevű nem csak hogy nem érti, az árak továbbra is nőnek, csak picit kevésbé szédületes iramban, mint eddig, hanem a számokkal sincs tisztában. Szerinte a 17,6 százalékos inflációnál, ami 2,5 százalékos csökkenés, az élelmiszerárak 0,9 százalékos infláció csökkenése még kedvezőbb változás. Pedig amikor ő járt iskolába, még voltak matematika tanárok.
szaboria1
Csak két példát amit a héten hallottam Orbénék a nem magyar multikat versenyezteti az árfigyelő rendszerrel. A magyar 3 nagy céget. CBAt, Coopt, Reált nem kötelezi holott ezek a cégek a kisebb városok és települési lakosokat szolgálják ki.
Két cég árát néztem meg Tesco és Coop csirkemell árai ami nem volt árstopos sem.
Tesco ár 1399,.ft/kg Coop ár 1999.-ft/kg
A Coopnál eddig 1499,.ft volt
A 3 áruházlánc nemcsökkenti az árakat hanem emeli.
A GVH jóslata lesz az igaz marad a kétszám jegyű infláció decemberben is 15% körül.
kereső
@m73: Légyszi, légyszi- kicsit kulturáltabban. Nem vagyunk mi a fideSS. Ner ribanc.
nemkati
@szaboria1: Az a 3 cég, akiket nem figyelnek, a NER-nek hozzák a hasznot, nagy baj lenne a kormány egyébként horribilis (mégsem elég ahhoz a lopáshoz amit szeretnének) bevételével, ha a polgárok azt is látnák, ott micsoda árak vannak. Bár, a kisebb településeken nem tudnának mit kezdeni vele, ha ott csak ilyen boltok vannak. Legfeljebb meginogna a hitük a gondoskodó kormányban. Na ez lenne az igazán nagy veszteségük!
Nyírfa
@kereső: 10.24

:))) Te miért nem akarod érteni, hogy a 0.9 több mint 2.5 ?
He?
kereső
@szaboria1: Ez a három "különleges tejbetök" kimaradt az árstoppos intézkedésből is. Rájuk az sem vonatkozott- , és kimaradtak a 4%-os kereskedelmi extra különadóból is. Tehát lehetnének "olcsóbbak", mint a gaz multik- de nem. Ráadásul ezek árui minőségileg is gyengébbek, mint azok a gaz multikéi.
nemkati
@Nyírfa: Mert amikor ő tanult számolni, akkor nem ez volt a nemzeti tantervben.
kereső
@Nyírfa: Nem az a baj, ha én nem értem. Hanem az, hogy kiáll egy ország kormányának szóvivője- aki arc pirulás nélkül hazudik , és bemutatja, hogy milyen tudatlan, buta kormányunk van. Nekem számtan-és később matematika tanáraim voltak. A halmazelmélet alapja a "rókaszáj"- melyik kisebb, melyik nagyobb???,melyik több-melyik kevesebb??? ez viszont elemi számtan- amelyet már a nagycsoportos óvodás is tud.
human
A járvány alatt egy kisvárosnyi ember halt meg kovidban. Azt is sikerként könyvelték el.
simmering73
Gyomrost a nyugdíjasok meg a bérből élők kaptak. Térdre meg a magyar gazdaság rogyott a fidesz 13 évnyi ámokfutása miatt.
nemkati
@simmering73: Viszont a NER milliárdosai ebből csak annyit éreznek, hogy nem annyi milliárdokkal nő a vagyonuk, mint eddig. De azért még van elég a luxusra, ezt ki is élvezik, hátha eljön az az idő, amikor a nép visszaveszi ami az övé kellett volna legyen.
justhpeter
Isten bizony kezdem a kormányszóvivő asszonyt megsajnálni. Van az a pénz, az a beosztás a magyar kormány körül, amiért ennyi hülyeséggel kell az embernek magát lejáratni ? Vagy egyszerűen a miniszterelnök szellemi fogyatékos mesemondók számára írta ki a pályázatot annak idején.? Bár, ha meggondolom, a NER-kormány szintjét bármikor képes hozni a fiatalasszony.
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 12:33 ☻ Kiváló dolgozó érdemrend 2023. Orbán új érdemrendet vezetett be...
twitter.com/rederlinda1/status/1690321228890841089/photo/1
simmering73
"Mindeközben úgy általában az állampárt lényegében a választások tavalyi megnyerése óta hányja le sorban az összes választási ígéretét a brutálisan elszabadított korrupció és infláció mellett: megszüntették a városi csokot, a családi otthonteremtési kedvezményt, megfúrták a rezsicsökkentést, visszavették lényegében kamatostul, amit a választási kampányban szétszórtak, Navracsics pedig kurvára nem tudta hazahozni mai napig a Magyarországnak járó uniós forrásokat, stb. Történt valami látványos kiábrándulás az állampártból? Miért nem történt? Mert a professzionális hatalomgyár és propagandaüzem mélyaltatásban tartja a magyarokat. Olyan mélyen alszanak, hogy telibeszarják nemhogy a 27 milliárdos NER-jachtot, a rongyot, luxust az arcukba rázó pofátlan maffiózókat, de a saját gyerekeik jövője sem izgatja fel őket. Miért? Mindent elmondott Hadházy, amit erről tudni érdemes. Aki lebecsüli ennek a nemzeti agymosodának a fontosságát, aki azt ígéri, hogy majd legközelebb okosabbakat fog mondani a kampányban és leváltja ezt a bűnbandát, az pont úgy nem ért semmiből semmit, mint Tóth Gabriella művésznő. Akinek a létezése és működése nem elhanyagolható károkat okoz, de ő legalább fel tudja hozni a mentségére, hogy senki nem választotta meg arra, hogy valamivel jobb hellyé tegye ezt a téglánként széthordott, leamortizált, mélyaltatott pöcét."
kolozsvaros.com/2023/08/13/teglankent-szethordott-leamortizalt-melyaltatasban-tartott-orszag/
szaboria1
@Philip Marlowe: Még 30 év sem volt elég, hogy utol érjük a nyugati színvonalat. Bezzeg mekkorát ígértek az akkori
30-as fiatalok akik mára nagy szülők lettek. Igaz a saját pecsenyéjüket mindegyik jól sütögette. De az egyik mára már nagyon sikeresre vitte a stromanjaival saját hasznára.
namihami
Attól a gyomrostól, amit az infláció most (káeshá bejelentés szerint) térdre rogyott (hi-hi-hi/ha-ha-ha), attól mi már vagy kétéve folyamatosan a földön fekszünk!
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 13:00 ☻ Örülj neki! A román geci cigányod élete végéig a börtönben fog megrohadni! Ez a legkevesebb, mert az első fára kellene felakasztani! Orbán rottyon van, már várja a teremtő. Rettenetesen tenyérbe mászó pofája van a nemzetrabló népbutitó gecijének .
uploads.disquscdn.com/images/2721fda8358c17a22b6685304b341bf427352c13f0e4c297bf1098e1d32d5f1c.jpg
Értsük meg már végre a fidesz nem politikai jobboldal, hanem egy bűnszervezet!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/276322771_655665785712525_3419737892614905177_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=755d08&_nc_ohc=6011uneYgCYAX9Udz5K&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDkDcDb3oRcu4xhxQbCpOBGhpBxByv6JvcALJUYnfqHmg&oe=64DDACBF
Ilyen büdös gazembert még nem hordott hátán a föld! Avagy Orbán, a Tikkelő bonsai Cézár , Póni de Gaulle, mini Duce, Plüss Pinochet, Karton Castro, Barbihitler , Popcorn Churchill, Disney Putyin, Tacskó Horthy, Tesco-s Napoleon, Lufi Kossuth, Marcipán Ceaușescu...
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/272775613_1289724011525074_4032542731670840384_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-7&_nc_sid=755d08&_nc_ohc=QV9FuHDFmfUAX8PmC9H&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfBj6GBr5xBZaLbazxCjXN5O3Ars4PBAWV5s0egH4CnleQ&oe=64DD5D86
szaboria1
@Mirabilis: Hogy képzeled, hogy Ő bevásárol neki van házvezetője.
szaboria1
@Philip Marlowe: Nem hanem az imádott Orbánondra gondolok.
Yeromos
Sikertörténet FIDESZ módra csak 17,8 % az infláció. Ebben legolább EU elsők vagyunk.
vitriol
Egy fideszes "szóvívő" miért csak a HAZUG SZÓT viheti? Próbáljanak meg egyszer IGAZ SZÓT hirdetni!
libellle
Tja, és a haldoklo nyugaton már 1-3 % közelében jár az inflacio. Itt nincs háboru csak Magyarországon. A hadvezér állandóan háboruzik. Minden honapban uj egyenruha kell neki mert már mindent széthizott.
kereső
@libellle: Nálunk sincs háború, csak a szomszédban. Igaz, ott , ahol dúlnak a harcok alacsonyabb az infláció, mint nálunk- ja, Ukrajna szomszédságában nincs "háború".
madlaci66
Micsoda siker. A kormány miatt lett 25% az infláció, most lement 17%-ra.Igaz máshol 5%, de az kit érdekel?
human
Az EU-n belül az egyi legmagasabb inflláció mellett magyarázzák a sikert. Abszurd.
jáger laszló
infláció=5%!!:???
A remény hal + utoljára!!csak ennyi
Mondhatok én is nagyit!!!???
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.