Azt majd az idő dönti el, mennyire jó hír ez a családoknak, mindenesetre a fideszes kormány megszünteti a munkahelyi kötelező orvosi vizsgálatot.

Vajon az életveszélyes akkugyárak miatt nem lesz többé kötelező orvosi vizsgálat a munkahelyeken?

Semjén megint az éj leple alatt machinál. Forrás: Telex

A leggázosabb törvénymódosítgatásaikhoz hasonló módon ezt a javaslatot is az éj leple alatt dobta be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

Az amúgy is ezer sebtől vérző egészségügy helyzetét nehezítő döntést, mely szerint a munkaköri alkalmasság vizsgálata tekintetében általános jelleggel megszűnik a kötelező orvosi vizsgálat „a munkáltatók és a munkavállalók adminisztratív terheinek csökkentése érdekével” idézi Semjén indoklását az ATV.

A törvényjavaslat “A hazai gazdasági szereplők versenyképességének erősítésével és a közigazgatás hatékonyságának növelésével összefüggő egyes törvények módosításáról” néven fut.

Jogszabály meghatározhat olyan munkaköröket és foglalkozásokat, amikor a továbbiakban is kötelező lesz az orvosi vizsgálat, illetve a jogszabályon túl a munkáltató is előírhatja ugyanezt a saját döntésével. A munkáltató mindkét esetben továbbra is ingyenesen köteles biztosítani a munkavállaló munkaköri alkalmassági vizsgálatát.

A törvényjavaslat indoklásában az áll: “A változó életviszonyok a jogszabályok folyamatos felülvizsgálatát, tartalmának újragondolását igénylik. Az új szabályok megalkotásakor azonban olyan intézkedéseket kell tenni, olyan javaslatokat kell kidolgozni, ami az emberek hétköznapi ügyeinek intézését egyszerűbbé tudják tenni” – írják.

A vállalkozások sikeressége érdekében pedig olyan jogi környezetet kell kialakítani, amiben az adminisztráció időbeli és pénzbeli költségei minimálisak, így az erőforrásaikat a jogszabályoknak való megfelelés helyett a működésükre, a termelésre tudják fordítani. E célkitűzés mentén hozta létre a Kormány érdekegyeztető fórumként a Deregulációs Kerekasztalt, amelynek célja a magyar emberek, vállalkozások mindennapi életének, ügyintézésének könnyítését és egyszerűsítését szolgáló javaslatok megfogalmazása, amelyek ezen törvényben is tükröződnek

- szól a számos jogszabályi változtatást tartalmazó törvényjavaslat általános indoklása.

Forrás: ATV
Fotó: Youtube

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
@KisTehen: Tiedet nem moshatják mert neked nincs.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
NKF
Nem kedvelem a vadászokat. De ami jó a németeknek meg mindenkinek csak nálunk egy-két
szarházi pártnak nem! Érdekes!
Menőmanó
@KisTehen: Tiedet nem moshatják mert neked nincs.
Menőmanó
@NKF: Persze, mindenhol van egy-kettő de kontroll alatt van tartva.
Itt meg telenyomják vele az országot, és semmilyen munkavédelmi, egészségügyi szabályt nem kell betartaniuk. Még az ellenőrök is rosszul lettek bazmeg, de attól nem áll meg a termelés, nyomni kell tovább, ha beledöglenek is páran.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 10:02
Mivel nem veszélyes akkor a beledbe rakódjon le az akkugyárak környezetbe bocsájtott nehézfém tartalma.te díszhülye birka tehen.
Csak Norisz és senki más
Már nincs! Az egyik szomszédom nyár végén jött ki a pszichiátriáról... Foglalkozás-egészségügy hogy engedi dolgozni, mikor folyamatos pszichiátriai kezelés alatt áll?! TANÁRNŐ!
kulabombaafityiszre
Az akkumulátorgyártás és ami mögötte van - Prof. Dr. Fábián István egyetemi tanár(Debreceni Egyetem)
www.youtube.com/watch?v=lsm7k0hLEM4
Menőmanó
@Maccska: De nem veszed észre, hogy csak a szijjártó olyan ügyes, hogy telerakja veleük az országot?
Mint a kínai vakcinával vazze, azért is egymást taposták, és mipetinket nyaggatták, hogy intézze nekik is, aztán csak mi voltunk akkora marhák, hogy tízszeres áron vettünk szar vakcinát meg szemétrevaló pumpákat embertelen mennyiségben.
C_3PO
@Csak Norisz és senki más: Vajon az életveszélyes vadászok miatt is... ?
jáger laszló
Csak +jegyzem
Az orvosi vizsgálat nem 1 adminisztratív folyamat,hanem szükséges a munkavégzés előtt a biztonság érdekében!
Csak ennyi
barátilag J.L.
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 10:02 ☻ Nagyon vicces lehet egy mérgező anyagokat feldolgozó gyárban melózni, ahol nehézfémek, mérgező kemikáliák, ólom, kénsav és még ki tudja a szar fordul elő, remélem a helyiek örülnek neki, mégiscsak jobb, mintha a frontra vinnék a purdét, nem-e. Akkumulátorisztán vót má? A ruszki gáz meg ötször olcsóbb! Ja, nem! És ki fogja a nehézfémekkel szennyezett vizet a földből a palackokba tölteni és lenyomni az emberek torkán? Szóval mimagyaroknak ne mondják meg, hogy kit engedjünk be az országba, de ti kaptok egy tucat akkugyárat a pofátokba a megkérdezésetek nélkül, kiemelt beruházásként, mert csak. Kakadu: "Négyszer szigorúbb előírások." Miért nem nyolcszor? - 2/3-dal, csak, hogy elégedett legyél. Csak sorjában, nem kapkodni! Előbb tegyük tönkre az ország termálkútjait termálvíz készletét a gyártással s csak utána az ujrahasznosítással! Mert mi kell az akkumulátor gyártáshoz nagyon sok? Lítium! Miben van sok litium, ahonnan a legolcsóbb kinyerni? TERMÁLVÍZ-ben! Na melyik országnak van -MÉG- sok termálvize és szarfaszú rabló kormánya?! Még szerencse hogy ezek a tetvek előre látóak: "Az már csak hab a tortán, hogy alig két hete jelentkezett be a kormány az önkormányzati tulajdonban lévő fürdőknél, hogy a megugrott energiaszámlák miatti fizetésképtelenség esetén, szívesen átvennék a fürdők üzemeltetését , ezzel együtt pedig a fürdőhöz tartozó termálkutak feletti irányítást és ellenőrzést is." Elmeroggyantak, de azok is, akik rájuk szavaznak! Rákhalandóság: A környezettel való nem törődés, tönkretétel eredménye, ez is: Ebben is elsők vagyunk! Hol van itt a gond? Szopós Ica, 54 Balfaszfalva.
uploads.disquscdn.com/images/fc67db4f32dd960044f08965cb6fcb4b700c28dd2fde81048e8cbbc2d7f46796.jpg?w=800&h=900
Az Abasári rizlinget meg jó lesz keverni a nehézfémmel szennyezett talajvízzel. Melyik közeli szállót kell majd átalakitani migránsgettóvá? Gondolom 500 euróért a képzett magyar munkaerőt fogjak ide is csábítgatni.
Nessy
Brávó! Veszélyes üzemekben is csak anyagi és adminisztratív teher a rendszeres munkaegészségügyi vizsgálat!
Micsooa keresztény, szociálisan érzékeny, a magyar családokat védő kormánya van kis hazánknak!
nezelodo
Mindezt a zemberekért teszi a szociálisan oly érzékeny kormányunk.
Béla333
Ha nem veszélyesek az akkugyárak, akkor miért szüntetik meg a kötelező orvosi vizsgálatokat?
Nyilván ezek egy normális Uniós országban működve rendszeresen (mondjuk félévente vagy évente) vizsgálják a dolgozókat ért káros hatásokat. Ha nem vizsgálják ezt, akkor ugye nem is derül ki az esetleges mérgezés...
Clavigo
Nem semmi...( csak a fitymasz !) Ezektől csak okádni lehet...
Néro2
Igen azé!
Csak köröszt tényesen Zsótfika a jó kurva anyátokat , hogy rohadnátok már meg mind egy szálig lobotómizált híveitekkel egyetemben.
De mondjuk mit hergelem magam. Trágyiszttán .
Betemetett mintavételi helyek az ellenőrök rosszul lesznek két óra alatt mert bementek az üzembe ...
Ezt a sok rohadt fityma férget tenném be Sikeres üzemeikbe hátha ott megdöglenek végre Nemztehyen.
Eladott Ország
Az ácsi polgármester egy rendes fidióta hordatag. A tudatlan tahó választói elől gondosan titkolja, vagy nem is tudja, hogy az akkumulátor katódja kobalt tartalmú a cég nevében pedig csak véletlenül van a cobalt szócska és csupán véletlenül gyárt elektromos akksikba katódokat. A kongói kobaltbányák kínai felügyeletű kiemelten környezetbarát működtetéséről pedig műholdkélpeken is jól látszó környezetszennyezést lehet tapasztalni. Ott, ahol a védőmaszkos ellenőrök pár óra tartózkodás után az akkumulátor szétszerelő üzemben kiütésesek, megfososodók, hányingerrel küszködők lettek egy ilyen kobalt felhasználó üzem ajándék! Az öreg indián kérdése jut ilyenkor az eszembe: Hé fehérember! Mit csinálsz, ha leölted az utolsó vadat, kiirtottad az utolsó fát, megmérgezted az utolsó patakot? És én még azt hittem korábban, hogy a vasgyár környezetszennyező. A vas nem mérgező, sejt romboló, mint a kobalt. Ja és a vas szerves része az élőlényeknek, míg a kobalt ki nem ürülő mérgező elem bennük, ha bekerül. Akkora az afrikai kobaltbánya, hogy a műHoldról’ is látszik? A kobaltkék az szép szín, ebből kijönne 33 nagy stadion. Hazaárulás ez már a javából. - Akkumulátorgyárat szeretnék a kertem végébe
youtu.be/bCDO8PCVGgE
Tehát építünk egy gyárat a kínaiaknak amiben termelnek és kiviszik a profitot, és ahol külföldi munkások dolgoznak majd akik a fizetésüket hazaküldik. Nekünk annyi közünk van hozzá, hogy a mi adónkból épül és mi adjuk a testet amit mérgezhetnek. Egészen pontosan a tatai vízkészleteket adjuk hozzá. Már van több elapadt forrás, szóval az egykori vizek városa jó úton halad a kiszáradás és elsivatagosodás felé. Ha így folytatják, akkor lassan a tóparti szálloda is okafogyottá válik. A harmadik világ országai csak jelenthetnek majd a környezet kizsákmányolása és tönkretétele terén, Magyarország olyan jól teljesít. Ráadásul az akkugyártás irtozatos nagy áramfogyasztó, miközben Magyarorszag már így is az áramfelhasználás 20-25 % at importból kénytelen fedezni.
Clavigo
Most csak mgszüntetik... Jövő héten,hónapban meg majd be is tiltják,,hogy orvoshoz mehessél...( akkugyárakban )...
lusta
@Maccska: Mégis idejönnek, mert itt semmilyen szabályozás sincs. Mint látjuk, a környezetvédelem csak vicc és a dolgozók egyészsége is kabaré, a munkavédelemről már ne is beszéljünk.Mondok egy apró példát. Galvánüzemet bontottunk a németeknél. Minden héten kijöttek a környezetvédelmi hatóságtól ellenőrizni hogy halad a munka, a veszélyes anyagok, vegyszerek hová lettek betárolva, amennyiben el lett szállítva, ki, milyen engedélyek alapján és hová vitte.
lusta
˝A vállalkozások sikeressége érdekében pedig olyan jogi környezetet kell kialakítani, amiben az adminisztráció időbeli és pénzbeli költségei minimálisak, így az erőforrásaikat a jogszabályoknak való megfelelés helyett a működésükre, a termelésre tudják fordítani.˝
Bizony, bizony. Egy veszélyes üzemben félévente kell orvosi vizsgálatra járni. Mindezt adminisztrálni, fizetni pár (több) ezer dolgozó esetében valóban sok időt és pénzt kell minderre fordítani.
nemkati
"A munkáltatók és a munkavállalók adminisztratív terheinek csökkentése érdekében a munkaköri alkalmasság vizsgálata tekintetében általános jelleggel megszűnik a kötelező orvosi vizsgálat ". Pofám leszakad! A dolgozó megpusztulhat, csak csökkenjenek az adminisztrációs terhek. Egy orvosi vizsgálat nem adminisztrációs teher!!!

Azokon a munkahelyeken, ahol a dolgozó bármi veszélynek lehet kitéve - és kevés van, ahol nincs ilyen - a rendszeres orvosi vizsgálat fényt deríthet olyan kezdődő egészségügyi problémára, aminek még esetleg nincsenek is egyértelmű jelei. Márpedig az időben elkezdett kezelés gyógyuláshoz vezethet, de sokesetben a később visszafordíthatatlan folyamatok is megállíthatók. A dolgozóknak mindenképpen megnyugtatás a rendszeres munkahelyi orvosi vizsgálat.

Nem mindenhol szüntetik meg, de kíváncsi vagyok, hogy hol igen. Van viszont egy hely, ahol be kellene vezetni, mert eddig nem volt. A miniszterelnök és a miniszterelnök helyettes esetében. De ott nem lesz, mert még csúnya dolgok derülnének ki.
csak úgy....
semjén a keresztény hazárdjátékos, - és még ezek pofázzák,hogy ök a magyarok érdekeit szolgálják! pfujjj! becsületesebb lenne bevallani, hogy kevés a doki ,persze ezek és a becsület az kettö...
jáger laszló
Aki kitalálta az is 1 hülye,mert betegen dolgozni .dolgoztatni nem lehet
Nem veszélyeztetheti saját és mások egészségét!!
Orvosi vizsgálatra lenne szüksége!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Pálinkás Pál
megérdemeljük,már rég el kellett volna söpörni ezt a szemét hordát..
nemkati
@csak úgy...: @jáger laszló: 1. Sok ember nem megy el rendszeresen orvosi vizsgálatra, de ha a munkahelyén van ilyen, oda el fog menni. Már ezért sem szabadna megszüntetni.
2. Ezek a NER szolgák utasítást kaptak a főnöktől, hogy mivel csődközeli helyzetben van az ország - ahova ők juttatták - , találjanak ki minél több jó ötletet, hogy lehet az emberektől minél több pénzt elvenni, hol lehet még adóztatni, hol lehet korábbi juttatásokat, szerzett jogokat elvenni az emberektől. És ezek most sorozatban gyártják a legmocskosabb ötleteket.
Sámannus
Akik veszélyes anyagokkal dolgoznak azok másokat is veszélyeztetnek ezek a szabályok nem csak a dolgozókat védi hanem mindenkit. Ez a szarköpülő azt hiszi, hogy a buzi haverjainak kényelmesebb vállalkozni. Ez csak azért van mert a segghülyék azt sem tudják miről döntenek, mert fingjuk sincs az egészhez. Ilyen alkalmak után hullanak az emberek a munkahelyeken mert sötétek a vezetők, és csak a régi vízfej szerepet tudják eljátszani. Ilyen vízfej még Lázár vagy Mészaros de a vő is kiveszi a részét az alulképzett vízfejek listájában.
nemkati
@Sámannus: Ezért kell(ene) minden törvényjavaslat előtt hatásvizsgálat, és egyeztetés az érintettekkel. Ez ebben a fideszes világban nem divat, mert még idő előtt kiderülne róla, hogy halott 5let.
Sámannus
@nemkati: Ő nem tudja számtalan olyan foglalkozás van, ahol az alkalmasság feltétele, hogy volt-e valakinek tudatvesztése. Ez a majom pedig az ilyen kérdéseken átgázol mint a kocsikerék a libafoson.
Sajnos így is előfordulnak veszélyes esetek, helyzetek, ha az alkalmatlanság késő derül ki.
A szarvasreptető pilótának gutaütése van és egyebek.
csak úgy....
majd a dokik a halál oka rovatba beírják, hogy semjén a keresztény,heveny fideszes tünetekkel.
nezelodo
@Clavigo: Majd a tv beli hegyi doktor rendel nekik...
Havanagi
@nemkati: És olyan szempontból is fontos,hogy nem munkahelyi ártalom okozta -e a betegséget a későbbiek során.Igy lehetett eddig szűrni.Sőt, egészségre ártalmas munkakörökben( pl akkugyárak,vegyi üzemek,MÁV munkaköreistb)Kollektiv Szerződésben kellett szabályozni az időszakos orvosi vizsgálatot)Nem kell üzemorvosi rendelőket fenntartani,nem lesz foglalkozási betegség,hulljanak dolgozók.Xarik ez a geci az állampolgárokra.
Havanagi
Azt kellene már szabályozni(kellett volna már régen),az alapxarban,hogy ha a kormány visszaél a hatalmával,milyen következményekkel számolhat.Hogyhogy ez senkinek nem jut eszébe az ellenzéki térfélen???!!!
namihami
Erre miért kellene szegény kínaiaknak költeni, ha a környezetvédelemre eddig se kellett! Gyorsan be is temették a talajterhelést ellenőrző fúrásokat! Ez még---véletlenül---valahogy ki- és elmaradt! De most majd korrigálják!
lampa laz
Szerintem az aksigyárak miatt találtak ki. Egyik sem akar majd egészségkárosodás miatt életre szóló járadékot fizetni. A másik, h baromi sok vendégmunkást kellene szűrni ami sok pénzzel járna a munkáltatóknak. A magyar kis cégek biztos nem mondanak le erről a szolgáltatásról, mert fontos neki is és a dolgozónak is.
nemkati
@lampa laz: Hogy egy munkavállaló egészséges legyen (vagy egy esetleges betegségre mielőbb fény derüljön), az ugyanúgy fontos a munkavállalónak, a munkaadónak, mint a nemzetgazdaságnak. Ezért az egyik legfontosabb terület az egészségügy. Nem a rendszeres vizsgálatok megszüntetése, meg a többéves várólisták.
kereső
"A szavak, a magyar szavak a hatalom és lihegő kiszolgálói szájából nem azt jelentik, amit valaha jelentettek. A hazugságra azt mondják, igazságbeszéd. A pénzbehajtásra hogy reform, a rombolást építésnek ejtik. Az adócsökkentés az adók emelését és új adókat, a szociális juttatás pedig szociális elvonást jelent. A torz, megerőszakolt magyar nyelvezetben nincs hát jó és rossz, mert nem lehet, nincs bűn és erény, nincs helyes és helytelen, nincs igaz és hamis, nincs szép és csúnya. Nem csoda, ha a fél ország fuldoklik, mert így se beszélni, se szót érteni nem lehet.
Elég volt. Elég volt a rombolásból. Mindannyian tudjuk, hiszen ismerjük magunkat. A magyar ember nem szeret asztalt borogatni. Mi, magyarok nem egykönnyen veszítjük el a fejünket. Meg tudjuk várni, amíg betelik a pohár. Hát most betelt. Hiába a hatalom lekezelő, kioktató pökhendisége. A cukormázban úszó ígéretek garmadája. Hiába az őket szolgáló bértollnokok hada, a teljes állami gépezet. Hiába a számolatlanul sorakozó pénzeszsákok. Mindez ma már hiába, akinek van füle, hallhatja a föld alatti vízáramok hangját.
Szociálisan rombolják le Magyarországot, módszeresen verik szét a szociális biztonságot, a szociális ellátást. Módszeresen széttépik a szociális hálót, és ez sokkal nagyobb bűn, mint bármi, amit eddig tettek. A szociális biztonság, amely szolidaritásra épül, az ország egyik legfontosabb összetartó ereje. Ezt szaggatják most szét, és ebből volt elég.
Elég volt, hogy a beteg embereket, a súlyos sérülteket ellátás helyett ide-oda küldözgessék az országban. Elég volt az elszegényedésből, hogy az emberek milliószám nem tudják hó végén kifizetni a számláikat. Elég volt abból, hogy a kormány nem veszi emberszámba az időseket, a betegeket, a diákokat, a rászorulókat. Elég volt a kíméletlenségből, az érzéketlenségből, elég volt abból, hogy egyre nehezebb megélni, miközben egyre többet dolgoznak az emberek.

folytatás...
kereső
Elég volt, hogy egyre kevesebb jut azoknak, akik gürcölnek, gyereket nevelnek, egymásról gondoskodnak, becsülettel próbálnak fennmaradni, miközben egyre több jut a léhűtőknek, a hazudozó milliárdos szélhámosoknak, az állam védelmét élvező ügyeskedőknek. Elég volt abból, hogy mindent elvesznek, amiért az emberek megdolgoztak, és mindent eladnak, ami az emberek közös vagyona. Elég volt abból, hogy egy kiváltságos csoport agyalágyultnak nézi az embereket, és azt vágja a képükbe, nem jár nektek semmi. Gondoskodjatok magatokról, és fizessetek többet és többet. Elég volt abból, hogy az emberek mindig rosszul járnak, miközben a hatalmon lévők egyre több luxust, egyre nagyobb gazdagságot, egyre több kiváltságot szereznek maguknak.
Igen, kedves barátaim, mert a hazugságnak ára van. Ára van, mert akik ismerték az igazságot, ismerték a bajt, akik tehettek volna, hogy időben orvosolják a saját maguk által elkövetett hibákat, felelős kormányzás és cselekvés helyett hazudoztak, hamisítottak és csaltak, csak ki ne derüljön, milyen állapotba sodorták az országot. A hazugság ára ott van a kilátástalan itthoni helyzet miatt külföldre készülő fiatal lemondásában, s ott van a nyugdíjak megkurtításával szembe néző idős emberek csalódottságában is. Igen, a hazugság ára ott van az elmaradó nyaralásban, az egyre soványabb ebédekben, az egyre ócskább és foltosabb ruhákban.
Ha nem fékezzük meg a kormányt a szociális vívmányok szétverésében, akkor azután nem lesz megállás. A mai szociális válság újabb és újabb családokat, nyugdíjasokat és dolgozókat ránt majd magával. Lássuk be, hogy ez a kormány szociálisan érzéketlen, és azokat a szociális értékeket, vívmányokat, amelyeket a magyar emberek hosszú évtizedeken át felépítettek, és a rendszerváltás viharai közepette is átmentettek, most kész esztelen módon lerombolni."

(Részletek Orbán Viktornak az őszödi beszéd évfordulóján elmondott beszédéből. Elhangzott a 2007. szeptember 18-i Fidesz-gyűlésen.)
kereső
És akkor a 444! felháborodik azon, hogy a dk "rabszolga munkásoknak" mondja a vendégmunkásokat.Nem ezen kéne felháborodni, hanem azon, hogy mindez igaz lesz a magyar munkavállalókra is- a "kinai munkakultúra". Mert nem lesz kivétel.
Lesz-e még lejjebb fideSS országrontók?
justhpeter
@lampa laz: Másik szempont, hogy lenne-e rá egészségügyi kapacitás ? Egyébként pedig tudható, hogy Semjéntől és a kdnp-tő kizárólag szervilizmusból eredő aljasság várható
rakitics41
Régen az átkosban, ahol a vezető "kommenisták "a munkásokat csak sanyargatták ,a munkaviszony létesítésének feltétele volt, hogy a felvétel előtt alkalmassági vizsgát kellett a dolgozónak tenni az üzem orvos előtt, mert akkor az olyan kis üzemekben mint egy mostani akkumulátor gyár, minden üzemnek üzem orvosa volt aki megvizsgálta a dolgozót, hogy az adott munkakör ellátásár alkalmas -e ,a dolgozó vagy sem.S ha a dolgozó a munkahelyi körülmények miatt vagy a dolgozó egészségi állapota miatt nem volt alkalmas , akkor nem engedélyezte a dolgozó alkalmazását, mert így nem vigyáztak akkor a dolgozók egészségére, s ezért is rendelték el meghatározott időközönként alkalmassági vizsgálatok megejtését egyes oda nem figyelő , a dolgozóikkal csak lazán törődő cégek, vállalatok. ! Ma viszont , amikor Orbán Viktor gondoskodásában élünk és halunk, már semmiféle vizsgálat ezek szerint nem lesz kötelező ebben a vegyi anyagokkal terhelt munkahelyi környezetben, és nem érdekes ,hogy a dolgozó egészségi állapota elbírja -e ezeket a környezeti ártalmakat, hiszen ha a dolgozó megéri a nyugdíj korhatárt , akkor elmegy nyugdíjba, ha előbb betegedik meg akkor elküldik egy rövid idejű táppénzre, rokkant nyugdíjas már nem lehet mert Orbán doktor szerint a dolgozó nyugdíjazásáig nem rokkanhat bele a munkájába, a dolgozó élete így is úgy is meg pecsételődött mert előbb vagy utóbb belehel ebbe a mérhetetlen nagy gondoskodásba!Különben is az a jelszó mostanában, hogy "Vigyázzon mindenki magára, mert az állam már régen nem vigyáz rá!" Ezt önti most törvénybe a 133 bátor képviselővel a FIDESZ az Országgyűlésben, csak azt nem tudom hogy miért kell ez a színjáték, hiszen Orbán Viktor már rég óta hozhat a törvény helyett kormányrendelete ami magasabb rendű jogszabály mint egy törvény, és azt egészen biztos hogy nem ellenzi senki sem a szavazásnál, hiszen nem is szavaznak erről a fontos dologról a képviselő urak és hölgyek,hiszen már nem is tudom mióta vészhelyzet van,olyan vészhelyzet ami sehol...
lampa laz
@justhpeter: Van emögött még valami, ha már nem lesz szükség a foglalkozás egészségügyi orvosokra akkor át lehet terelni őket háziorvosnak vagy képzettségük alapján kórházi szakorvosnak. Így csökkentik az orvos hiányt.
lusta
@lampa laz: Pont más a helyzet. Most beszéltem országos barátommal, aki háziorvos és üzemorvos is. Nincs elég orvos, ezért ez a legegyszerűbb módszer az orvoshiány eltüntetésére.
lampa laz
@nemkati: Az én főnököm még arra is képes volt, h saját pénzéből fizette a beosztottjának a magánorvosi ellátását, mert az állami egészségügyben csak hónapok múlva kapott időpontot egy vizsgálatra.
nemkati
@lampa laz: Az én főnököm meg tavasszal kapott időpontot most októberre. Másnap jött rá, hogy nem aznap, hanem előző napra szólt az időpont. Kért megint, jövő áprilisra kapott.
nemkati
@lampa laz: Nem tudom, mit akart kivizsgáltatni, lehet, hogy az emlékezetkieséseinek az okát. :)
Nessy
@rakitics41: Valamikor pont az Akkumulátor gyárban ( nem volt kis üzem) félévente kötelező labor vizsgálat, és irány az üzemorvos! Akkoriban még ólommal dolgoztak, nagyon szigorú szabályok mellett. Volt hogy már dinasztiák dolgoztak, volt akit fél- egy éven belül eltanácsolt az orvos, mert elszállt a vérképe.
lampa laz
@nemkati: @nemkati: Ez egy jó próbatétel neki, hogy meddig bírja. Szerintem megnyugodhat nem olyan komoly az a baja. Mondjátok neki, h szedjen Cavintont, mert elfelejti megint az időpontot.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 13:42
Neked ott van a buzikvartett.Bayer,kocsis,halász,,meg kálomista azaz alkoholista faroknak.
Nekem megfelelnek a nunis .ányok is.Azt eddig is lehetett tudni,a fideszben sok a meleg,de ezek szerint a szavazóik is szeretik ha leszopják őket.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 19:18
te akarod egy férfival,érted kis buzi,velem egy heteróval leszopatni magad.
Minden tiszteletem neked de talán próbálkozz a fideszben.ott sok a hozzád hasonló,
tölcsérseggü.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 19:36
Benne vagy a témába,hiszen neked tökös szerelmed van.
Szeretitek a fideszben a transzikat.
Lásd gulyást,meg a nagyot.Tapasztalat cserére inkább fordulj hozzájuk.
Te tölcsérseggü díszhülye birka tehen.
telegdilaci
@kulabombaafityiszre:Teljesen biztos hogy a vendég munkások miatt szüntetik meg az alkalmassági vizsgálatot,mivel most is vannak olyan munkakörök amiben az üzemorvos nem engedi dolgozni a munkavállalót,viszont valakinek vállalni kell a felelesősséget,ha a dolgozó alkalmatlan egészségügyi szempontból a munkája ellátására,ez Óriási felelőtlenség a kormány részéről ilyen rendelkezést el törölni!
telegdilaci
Miért van az hogy mindenféle eszement baromságot a Stüszivadász sunnyogva az éjszaka leple alatt Ő nyújtja be,vagy azért mert egy mérhetetlen támogatottságu pártocska Elnöke,akik még soha nem mérették meg magukat egy Parlamenti választáson sem, eddig kizárólag a Fidesz hátán jutottak be a parlamentbe,vagy a Miniszterelnök helyettesnek aki nagy keresztény ennyi van rá bízva hogy az összes gyalázatos törvény javaslatot neki kell benyújtani sunyiban!
rakitics41
@Nessy: Akkor , az "átkos rendszerben" a mai felfogás szerint nem számított a munkás az ember, de azért valamiért csak elküldték alkalmazáskor és utána rendszer szerint vizsgálatra őket.A mai felfogás szerint biztos azért ,hogy tudni akarták hogy meddig zsákmányolhatják ki őket, meddig rombolhatják még az egészségüket.Ma amikor a hivatalos szöveg szerint minden, de minden intézkedés a dolgozó emberért van és szól, mert ugye ezt mondja Ó Viktor, nem kell az orvosi vizsgálat, mert azt gondolhatják akiknek elment az eszük, hogy a sok stadion, az egészségtelen környezet biztosítja a munkáltatónak a hosszú ideig dolgozni tudó , egészséges munkást, és nem kell arra annyit költeni, hogy még orvos is lássa őket a munkába lépésük előtt. A baj csak az hogy ezek az emberek nem olvasnak, mert ők már ebben a rendszerben jártak iskolába, ahol már nem diplomás tanító néni vagy magyar tanár tanította őket, akiknek már nem volt fontos az hogy a gyerek sokat olvasson, mert féltették őket a nem váltó műtétek től, attól hogy a gyerek még valahogy ezeknek a LMBTQ társaságoknak a látókörébe kerülnek.Jobb az e gyereknek ha nem tud semmiről.A mai felfogás szerint annak a szülőnek kell felvilágosítani és megtanítani mindent, aki maga sem tud semmit, mert akkor sem tanítottak semmi olyant az iskolába ami a nemi életről , a szexről szólt volna.Most azt várja tudós kormányunk a szülőtől, hogy vak vezessen világtalant, s akkor a gyerek fel lesz, van világosítva.Azért is szülnek még ma is 10--12 éves leánygyerekek!Mi csoda gyermekvédelem!
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 08:40
Az aktiv politikusok között a fidesz vezet a melegek számát illetően.
Szóval kis tölcsérseggü díszhülye birka tehen,vazelint bőven vegyél,mert a fidesznél faszerdőben jársz.
kulabombaafityiszre
@telegdilaci: ma, 08:30
Ez a kínaiak kérése volt.Kérése?Utasítása a dagadtnak.Biztosan olvastad egy pár nappal ezelőtti cikk volt,hogy 3000 milliárdos catl 1 millió forintos felelősségbiztosítást kötött.Ők már tudták mi lesz.
Orbánnál meg a slepjénél,nincs fellősség,hiszen ha egy dolgozó beteg lesz simán rákenik az ilyen betegen jött ide cimkét.Nagy árat fogunk fizetni az akkugyártás,meg az annak bedolgozó cégek miatt,hisz mind veszélyes anyagokkal dolgoznak,különösebb ellenőrzés nélkül.
percsi
@Nessy: "Veszélyes üzemekben is csak anyagi és adminisztratív teher a rendszeres munkaegészségügyi vizsgálat!"

Ezt a süket dumát le merik írni! Látszik, mi a fontos, az emberek egészsége vagy a gazemberek léte! És még van, aki beveszi :( Ezeknek agyserkentőt kellene bevennie!
Igen nagy teher egy lapot kinyomtatni, mert százával állnak naponta sorban a munkára jelentkezők!
Az egészségre káros munkakörben dolgozókat majd egyenesen a temetőbe viszik, azt jól van.
Nessy
@percsi: Csökken az infláció! Egyre olcsóbb az emberélet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.