Ukrajna szerint akadályozzák a kétoldali kapcsolatok fejlődését.

Orbán és Semjén kijelentései miatt Ukrajna bekérette az új, kinevezett magyar nagykövetet
Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Bekérették az ukrán külügyminisztériumba Íjgyártó Istvánt, Magyarország új, kinevezett ukrajnai nagykövetét, ahol kifejezésre jutatták Kijev határozott tiltakozását Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes legutóbbi, Ukrajnával kapcsolatos kijelentései miatt – közölte honlapján a tárca pénteken.

A közlemény szerint az ukrán külügyminisztériumban rámutattak a magyar nagykövetnek arra, hogy fel kell hagyni az olyan tevékenységekkel, amelyek negatívan hatnak a kétoldalú kapcsolatok fejlődésére, különösképpen azon egyezségek megvalósítása során, amelyeket októberben ért el a két külügyminisztérium vezetője a Magyarország és Ukrajna közötti vitás kérdések ügyében.

Orbán Viktor csütörtökön Budapesten, a Magyar Diaszpóra Tanács ülésén azt mondta, hogy

Ukrajna olyan ország, amelynek nincs hihető időhorizontja sem a NATO-, sem az EU-csatlakozást illetően. Kijelentette, hogy a mostani ukrán politikai vezetéssel semmilyen megállapodásra nem látnak esélyt.

Utalt arra, hogy Ukrajnában hamarosan elnökválasztás lesz, és ha addig a helyzet nem rosszabbodik, az már nagy eredmény. Ezután kiderül, hogy a mostani magyarellenes kurzus folytatódik-e, vagy egy Magyarországgal együttműködni akaró elnöki adminisztráció jön létre – mondta Orbán Viktor.

Semjén Zsolt ugyanezen a rendezvényen rámutatott:

a kárpátaljai magyarság a legnehezebb helyzetben lévő nemzetrész, szerzett jogaitól fosztják meg őket, lényegében az elüldözésük zajlik.

Íjgyártó István szerdán adta át megbízólevele másolatát Kijevben Vaszil Bodnar ukrán külügyminiszter-helyettesnek, amivel gyakorlatilag megkezdte nagyköveti munkáját Ukrajnában. A megbízólevelét még Petro Porosenko ukrán elnöknek is el kell fogadnia ahhoz, hogy teljes mértékben el tudja látni nagyköveti feladatait – mutatott rá a nagykövet bekéretéséről hírt adó Jevropejszka Pravda ukrán hírportál.

(MTI)

83 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Nem vagyok szakértő, csak a híreket követve úgy érzem, hogy kritikán aluli az a külpolitika, amit jelenleg folytat ez a kormány. Vesztébe sodorják az országot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Eszerint még az Ukránok is komolyan vették eddig a magyar kormány (Orbán) adott szavát? Anyám borogass, hogy kerül ennyi naiv ott is a politikába! Most meg Most meg megsértődnek Európa önjelölt vezetőjének kijelentésén?!
RonaGyuri
ha ezt a képen (sajnos még nem körözési) látható közveszélyes bűnözőt kérik (be) vigyék, legyen az övék! =))
justhpeter
@RonaGyuri: Az odautat fizetem I. osztályon.
Clavigo
@Shikari: Szánalmas vagy,,,Köpőcsésze.
simmering73
A kép címe ez is lehetne: Két bolond egy pár.
Cicamama55
Nem vagyok szakértő, csak a híreket követve úgy érzem, hogy kritikán aluli az a külpolitika, amit jelenleg folytat ez a kormány. Vesztébe sodorják az országot.
sokanvagyunk
Íjgyártó küldje be a nagykövetség "teljes jogú" portását maga helyett, mert ő még nem az. :)
Jozefina
Szerintem a magyar külpolitikán és a magyar vezetők agyában kellene változzás, mert ők állnak harcban a fél világgal!!?? Teljesen kompromisszumképtelenek, önfejűek, nacionalisták!!?? Így nem lehet egy országot vezetni és a külpolitikában össze-vissza vagdalózni!!!???
papa.49
Addig erőlködnek, míg végül kitiltják a kormány meg a fütyisz tagjait Ukrajnából !!!
De végül is az lenne a megoldás erre !!!
Eladott Ország
Kapják a szerencsétlen ukrajnai magyarok minden oldalról, mert Orbánéknak meggyőződésük, hogy ha ordibálva-hörögve rendre utasítanak mindenkit, azt diplomáciának hívják, és azzal javítani lehet egy másik országban élő kisebbség helyzetén. Hát szerintem ez kevés volt eddig is, és ezután is az lesz. Abban meg van valami változatlanul gyalázatos, hogy a saját hazájukban (vesszen Trianon, ugye) kisebbségben élő, még mindig a jogaikért küzdő magyar kisebbség politikai vezetőinek a multikulturalizmus káros voltáról pofázik, és senki nem szól közbe. Hogy helló, baszki, mi évtizedek óta azért küzdünk, hogy a multikulturalizmus jegyében teljes jogú polgároknak ismerjenek el ezekben a homogén, szuverén, egységes és oszthatatlan nemzetállamokban. Nem baj, a történelem lehányt lapjain ez is egy böszme nagy fekete folt lesz valamikor.
SystemError
@Shikari: Arra még nem gondoltál, hogy pont az "ilyen elefánt a porcelánboltban" kijelentések ütán vernek meg magyarokat este az utcákon. Te meg fogalmazd már át legalább a szóhasználatot. Eddig csak propaganda "felolvasós" volt, amiket írtál átköltve, most olyan, mintha egy skinhead Kudlik Júlia hangon beszélne a híradóba 88-ban..::) Van ebben az országban néhány fehérgalléros skinhead, de tudod ők akkor is csak kubatov katonák maradnak. Nem lesznek soha Kudlik Jóliák a fidesz frontvonalában. Csak annak a féreg autószerelőnek sikerült a fradiban, de neki is csak azért mert ő ért a kopaszok barlanglakó nyelvén :) Na mondjál még be valamit ilyen kifejezésekkel, hogy "hihetetlen" :)
nevemnick
,,Kijelentette, hogy a mostani ukrán politikai vezetéssel semmilyen megállapodásra nem látnak esélyt."

Elmeháborodtak gyülekezete.
dr. prédikátor
Kitiltani Ukrajnából az összes fityfasz gecit!!!Élükön a homo felcsutikusszal!!Meg a zselés kakadut!!!
colibri
Ezt a két szende, ájtatos manót a képen! ... a sunyi álkeresztény állatgyilkos még képes összekulcsolt kézzel ájtatoskodni... hányinger...
Jozefina
@nevemnick: putyinka áll mögötte valószínüleg!!!???
kokopelli
@dr. prédikátor: Képzeld el (minden reménykedés nélkül),ha az ukránok a nagy "vörös
putyini hadsereg" kesztyűjét felvették anno,akkor mit csinálnának az elhízott Orbán által
rühelt tábornokok cserkészeivel!?
bencemacska
Hányszor mondta már ez a dagadt törpe, hogy "önálló nemzetállamok". Akkor mi a jogon akartok: BELEPOFÁZNI MÁS ÁLLAMOK BELÜGYEIBE???
Más szemében a szálkát, sajátotokban a gerendát sem???
ENNYIRE HÜLYÉK NEM LEHETTEK!!!
dr. prédikátor
@kokopelli: Reggelire hamm bekaplak!!! Oszt boldog karácsonyt!!!
Nessy
@bencemacska: De bizony! A mi ügyeinkbe senki ne szóljon bele, mi viszont mindenkiébe beleavatkozunk! Arról nem is beszélve, hány milliárdunkba kerül ez a "qvasi magyar védelem"!
colibri
@bencemacska: De!!! Ezek ennyire hülyék!
kokopelli
@dr. prédikátor: ...vagy elvesztenék a csatát,mert egy félholtra röhögtetett hadsereg
nagyon sebezhető! Az unokáknak lenne mit mesélniök!Én már anno a mi hadsere-
günket (a 23 hónap ellenére) is egy rossz tréfának tartottam!
Nessy
@Shikari: Ja, kellenek az ukrán nyugdíjasok, egy düledező házba sokan bejelentve, a 2/3 eléréséhez, jól megfizetve! Jövőte úgy is jönnek a választások! EP, önkormányzat! Azért magyarul ne kérdezzük meg tőlük, hogy milyen nap van éppen!
Carlicota
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
Nessy
@Shikari: Bocs, de az utolsó kenet feladáskor is sokat mondtam a pappal együtt, az élettől búcsúzó beteg ágya mellett. A teljes mondat : reqviescat in pace! Amen. Tudod, még az 50-s évek végén, amikor éppen nagy keresztény üldözés volt kis hazánkban.
SystemError
@Shikari: 19:38 Sok ilyen náci, komcsi féreg volt ennek az országnak a történelmében és ma mind bujkál, sunyul vagy elkapták. Persze maradt még pár, akik nevében te most is azt hiszed vagy valaki, de nem..:) Hogy másképpen fogalmazzak táborokban vannak, voltak vagy ott haltak meg. Ezt a tábort úgy hívja a magyar köztársaság, hogy börtön... Elhiszem, hogy te nem erre a táborra gondoltál, de hidd el te ide fogsz kerülni, ha szerencsésen túlélted a népharagot..
SystemError
@bakcsubakka: Hagyd a takony kis férget. Nem vetted még észre, hogy 0 féfiasság van benne. Csak század magával fenyegetőzik, nőket verne..Mit vársz egy ilyen kis fostól.. Otthon üll a mosatlan 6 hetes ondós alsónadrágjában. Napfény utoljára a születése napján látott szerintem. Nem mondom egy személyes találkozót én sem utasítanék vissza, de mint mondtam ez nem férfi, csak egy kis bérelt takony...
kokopelli
@SystemError: ...vagy akkor amikor a falrapisálták a verőfényes Kosovo albán
felében? (;-)))
kokopelli
@dr. prédikátor:( nov.17. 16:43)
Amennyiben a HÖR határőrséget jelent,úgy nem!Fehérvár mellett a kör-körös cca.
30-km sugarú légvédelemnél az OLP égisze alatt! Ott láttam 165cm/100kg-os magas-
beosztásúő tiszti daliákat!A laktanya-kutyus inkább átugrotta őket,mint megkerülte vol-
na!Aszonta (halkan) az ország pajtavajdája,hogy Ő a "mostanikat" akár rühelli is! (;-))
Aki Én
@Shikari a bolsi hazaáruló: ...téged itt is imádnak úgy látom :)
Ritka szar ,,ember" vagy.
SystemError
@Shikari: Ez már a csúcspont? :) Azt hiszem kezdenek ott az eddiginél sokkal nagyobb bajok lenni :) Rángások, pótcselekvések vannak már? Tudod, mint az agyongyógyszerett, szociopata pávádnak!
SystemError
@Shikari: Hogy ki Kun Béla örököseit azt otthon keresd. Igaz mára nácik lettek, mert az jobban fizet most, de lesznek még liberálisak is és akkor neked is annak "kell" lenned. Lássuk be, amit eszik a gazdatest, te azzá formálódsz parancsszóra, mint végtermék :)

Itt vannak az elvtelen szar senki szerelmeid:

Kövér László – MSZMP tag, a Központi Bizottsághoz tartozó társadalompolitikai intézet munkatársa, és a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa (MISZOT) alelnöke (a másik alelnök Gyurcsány Ferenc volt)
Járai Zsigmond – MSZMP-tag
Matolcsy György – MSZMP-tag
Martonyi János – MSZMP-tag
Pintér Sándor – MSZMP-titkár
Schmitt Pál – az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban
Hoffmann Rózsa – MSZMP-tag
Mikola István – MSZMP-tag, a Hazafias Népfront alelnöke
Stumpf István – MSZMP tag, a Hazafias Népfront alelnöke
Fónagy János – MSZMP-tag
Vonza András – MSZMP-tag
Ligetvári Ferenc – MSZMP-tag
Chikán Attila – MSZMP-tag
Boros Imre – MSZMP-titkár
Turi-Kovács Béla – MSZMP-tag
Harrach Péter – MSZMP-tag
Kerényi Imre – MSZMP alapszervezeti titkár
Pozsgay Imre – MSZMP PB-tag
Szűrös Mátyás – MSZMP KB-titkár
Boross Péter – MSZMP-tag
Balogh Gyula – MSZMP-tag

A Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) tisztségviselői voltak:
Orbán Viktor – gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár
Varga Mihály – KISZ-titkár
Rogán Antal – KISZ-titkár
Deutsch Tamás – KISZ-titkár
SystemError
@Shikari: Ezeket itt kinek irod? :) Ki a propaganda célja. Ezt a szart megeszi a tájékozatlan marika, akit felbuszoztattok csápolni a gyógyszerfüggőnek. Szóval úgy érzed ez működik vagy mindegy, mert kifizetek. Az elöző Shikari, aki ezen a nicken írogatott gyorsan megunta ezt...:)
SystemError
@Shikari: Gondom az nincs csak hányok a másokat pénzért hazaárulozó Putyin patkányoktól, mint te és a főnökeid. Hogy ki volt hazaáruló, arról majd a bőriben értekezhetsz a fidesz vezérkarral
SystemError
@Shikari: Te magyar? Két román bérkommentelő vagytok és az anyátokat is eladjátok egy kis fideszes jutalékért. Te még ember szemébe nem néztél, milyen napot vársz te kis fizetett szarzsák :) Nem fog sokáig tartani számodra az nap takony!
SystemError
@durbincs: Mit szerettél volna mondani, te lobotómia túlélő?
SystemError
@Shikari: Nem tudom mi a baj képeséggeddiel, de nem beszéltem AkiÉn-el. Elhiszem, hogy mindenki ellenség, aki nem ilyen senkiházi patkány, mint te. A fideszes gerincedet meg ne lobogtasd, hogy másra kiált farkast a patkány náci!
SystemError
@Shikari: Az "undorodunk" alatt az összes énedre kell gondolni patkány? :)
SystemError
@durbincs: Jaj Shikáká kis felszopója is megjött? :) Vagyis Shikáká másik kis nick-je.
Lepényleső
...pedig Ukrajnába is özönlik a magyar adófizetők pénze,-s természetesen örülhet ennek a
körülöttünk levő országok szinte valamennyi népe,s a bán csak egyet kér érte;szavazatot a
magyar nép akarata ellenére. Trianon ehhez képest csak a nyuszi füttye?
SystemError
@durbincs: nyugató + pia vagy ennél valami durvább kínai cuccot tolsz, amit eddig patkányokon teszteltek csak?
SystemError
@Shikari: Te meg Kubatov borítékra gondolj, ami nélkül egy még nagyobb nulla lennél.
SystemError
@Shikari: Jobban rázd magad a pénzért nyomorék Kubatov prosti! :)
SystemError
@Shikari: Szövegértési problémákkal küzd a műmagyar náci féreg bérkommentelőnk? A másik retardált meg írni sem tud. Ti ketten nem tesztek ki egy 2 éve itt élő menekület. A "mi magyarok" az q fidesz
Sámannus
Úgy néz ki a kárpátaljai magyarok véleménye nem számít. A vadász és kondás tolvajtempója csak az oroszokat tolja előre.Pedig az ukránok, nem fognak az oroszokra szavazni azt várhatják.
Hiába kukorékolnak itt a bérugatók.
SystemError
@Shikari: "fajtád" mi, te Kubatov náci kiskutyája. Bocs a nácit, csak azért vonom vissza, mert azoknak vannak ocsmány, de elveik...te egy fizetett prosti vagy. Azt mondod, amiért fizetnek. Ne gondold, hogy én még nem láttam proli-kereplőzőt parádézni, bár még azoknak is vannak elveik nem úgy mint neked. Áruld csak a hazád pénzért te görény.
tudode
Nem is csoda, hogy a "diaszpóra" egyre kevésbé tűri, hogy "csuti" barát belekukorékoljon a belügyeikbe, ha má ű még a MÁSSALHANGZÓ torlódásos haver befogadását sem tűri!
.
Ja asz más!
SystemError
@Shikari: Jól van adjad csak a horogkereszt feldugós mivoltodat. Ez az ami jól áll neked, nem ez a tanult fidesz megmagyarázó jó kls buzi gyerek műsor, amit felolvasol.
SystemError
@Shikari: Vigyázz! Ki ne ess a szerepedből. Így már rád kellett szólni bent, ahogy néztem...:) Te öltönyös vagy nem suttyó skinhead, tudod csak amit reggel a tükőrben tolsz, hogy legyen belőled valaki..:) Így nem lesz juti decemberben
SystemError
@Shikari: Abból látszik, hogy egy beszari kis csicska vagy, hogy többesszámban tudsz fenyegetőzni is arctalanúl is. Nagy magyar férfi?! :) Maradjunk annyiban, hogy kis buzi vagy:)
SystemError
@Shikari: Ki nem szarja le, hogy neked mi éri meg. Úgy viselkedsz, mintha számítana itt bárkinek, amiket írsz vagy amit írsz. Erősködhetsz, de senkit nem érdekel, hogy mi jön ki a konyhamalacból. Tudom, hogy csak a propaganda posztokért fizetnek a megfelelő kulcsszavakkal...:) Nyomd meg a napot még jó lehet a hónapod!
SystemError
@Shikari: Én meg a fizetett kis talpnyalóknak és itt a 99% látja ezt, de ezért fizetnek téged igen, hogy az a napi 10 külső látogatót manipuláld.. 1000 év neked csak a magyarok történelme...? :) Ez is annyira tipikus rátok, hogy keresztény terrortól számítjátok, amiben az ősmagyar hitvilágot kiirtották.. .Na dolgozzál tovább kis hazaáruló féreg a politikai megrendelésekre.
tudode
Úgy tűnik a KETTŐS SZEMÉLYISÉGŰ "falusi gyereknek" kifogyott a földi szótára, mint Mr MIKROFONÁLLVÁNY, ahhoz, hogy fideljenek rá, mostanában a CSILLAGÁSZATI szavak szótárát forGATYA a dakota lovas helyett pl. a dimenzió kifejezést.
.
Azé ŐFÉNYESSÉGE, vagy mijecskéje sem dicsekedhet IDŐHORIZONTTAL, hiszen két ciklust nyert POFAKARATÉVAL, program nélkül.
.
Még mindig NEM TUDNI mit akar, kitakar, betakar/ja az országot egyáltalán van aki tudja, hogy mit akar az IDŐHORIZONTYÁVAL, amit tudni lehet 2030-ig, vagy meddig "szeretne" baromkodni az ország BUK-SZÁJÁN!
.
Cél: az EU, konzultáció nélkül a GRÁNIT SZILÁRDSÁGŰ izé porlasztása, konfrontálódás még az élő fával is, mert NEKIJE NINCS KORONÁJA!
kokopelli
@SystemError: Valaki felhívta a figyelmemet,hogy az orbánszoppancs nem kosovo-
albán,hanem "cseh-bérkommentelő"!Azért kell a magyarságát is annyira védenie? Néha
elüti magát a "y"-nál,mivel egy pontocska kerül a betűre,amit én a cseh "abc"-ben találtam
meg!,,úgyhogy vigyázzatok igazi magyarok,mert jön a nagy hazafi,oszt lesz kapsz! ;-))
SystemError
@Shikari: Nőkkel...Hogy is volt a " a bevarrod a kislány lyukát, ha hazudott" te anyádat is eladó Kubatov patkány? Persze ma lehet nem az van a nicked mögött, aki akkor, de az legyen a ti problémátok, hogy egyik bérkommentelő nagyobb suttyó, mint a másik! Hazáját pênzért eladó féreg te szeretnéd megmondani, hogy ki magyar. Elmondom neked, hogy a te fajtád lesz, aki imádkozzon, hogy a fidesz mindent megsemísit majd időben, mert ha nem akkor bizony...
SystemError
@kokopelli: Ha magyar lenne, akkor is hazaját árulja pênzért...ebből a szempontból talán még ez a szerencséje, ha egy nap a fideszes otthagyott papírokból kiderül, hogy kik ezek a férgek..
SystemError
@durbincs: Huzzál már innen Shikáká! :)
Grafix69
November 28.-án írtam : Bírom ezt a hintapolitikát , igazi magyar mentalitás , eredeti magyar Hungarikum . A múlt hónapokban még beleavatkoztak az ukrán belpolitikába (magyar állampolgárságot osztogattak kint suttyomban ) KIbaszkodták az ukrán nagyköveteket , vagy legalább is akarták . Közben csókolgatják az oroszok faszát ( orosz fegyverkereskedőket az USA helyett az oroszoknak adnak ) és van pofája azt állítani ,hogy kiállnak az Ukrán független állam mellett . Fogadni mernék , ha az oroszok bevonulnak Ukrajnába , akkor már mást fog hazudni a sok pávatáncos.
ibn Said
Putyin ezt mondta: "... hogy a mostani ukrán politikai vezetéssel semmilyen megállapodásra nem látnak esélyt."
Orbán ezt mondta: "Kijelentette, hogy a mostani ukrán politikai vezetéssel semmilyen megállapodásra nem látnak esélyt."

Véletlen lenne!?
papa.49
@ibn Said: A csutigörény a VISSZHANG !!!
kokopelli
@ibn Said: Már egyszer beírtam,hogy nincs véletlen,mivel:
"két szükségszerű történés metszéspontját nevezzük mi véletlennek!"
Az első szükségszerűség Putyin kijelentése,a második az,hogy Orbán Ficktor szükségszerű-
nek vette azt,hogy Putyin-gazdit megismételje! ...ergó meg van a törvényszerűség is, habár
ß@ros szájízt hagy hátra a második résztvevőnél!...pulikutyus Viktorka...!
Grafix69
@durbincs: Mi az a bányakecó? és a Ploesti ? Mert Ploiesti egy román város, szóval mi ?
Jozefina
"Orbán nem fog tudni megszökni az igazságszolgáltatás elől, még akkor sem, ha az őt érintő történelmi ítélet akkor fog megszületni, amikor már csak az unokái olvashatják el, miféle bűnöket követett el."
olkt.hu/egyesult-allamok-orban-nem-fog-tudni-megszokni/
simmering73
Még meg sem melegedett a szék alatta. Sokat lesz ő még rapporton.
papa.49
@durbincs: Ki a büdösjókurvaanyád kérdezett te román tetűűűűűűűűűűűű ???
relatív
@Cicamama55: Hol van itt külpolitika ? Csak handabandázás folyik, kinek mikor mi jut az eszébe, és akkor aztán kikéri magának !!! Az egész világ megveti országunkat, a híre mindenhol megjelenik, de nem dicsérőleg, hanem - mint az nemzetközi politikában természetes - mosolyodva bárgyúságunkon !
SystemError
@Shikari: Nézd eddig nem mentem bele. Ezt az ősőzért gyorsan fejezd be te kis szar takony, mert fog nélkül fogod szopni a gazdáidat!
SystemError
@Shikari: Mondtam te kis fasszopó. Imádkozz, hogy jól védje a csicskáit a fidesz..Köcsöcsög kis bértroll. Biztos lehetsz benne, hogy van pár ellenséged aki emlézni fog a fedőnevedre kisköcsög!
Cicamama55
@relatív: Van külpolitikánk, hisz -külpolitika - "egy ország kormányának más államokhoz fűződő viszonyában, kapcsolataiban megnyilvánuló elvek, célok, döntések, mozgatórugók és tevékenységek összessége, amelyekkel az ország megvédi érdekeit, illetve különféle célokat valósít meg." "Egy felelősségteljes ország saját céljait békés külpolitikával éri el a világban. A külpolitika eszközei közül ki kellene tiltani az erőszak alkalmazását és a fenyegetést."... Ha egyre több országnak mi akarjuk megmondani a tutit, beleavatkozunk a belügyeikbe, ha nem tudunk magunknak álljt parancsolni, végül elszakad a húr. Remélem még időben vagyunk, nem okozzák az ország vesztét!
SystemError
@Shikari: Az anyádozásra kaptál egy választ, de látom most is férfiként árulkodsz. Komoly lehetsz élőben, síros műsor is lenne baszadék? Kicsit ellentmondásos az erkölcsi hivatkozásod, ha már itt tartunk... Ilyen fideszes, gerinctelen, csicska bérkommentelősen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.