Orbán Viktort választotta 2014-ben a világ második legkorruptabb politikusának a korrupcióellenes OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project) – írja a Világgazdaság. A magyar miniszterelnököt csak Putyin előzi meg.

A szervezet indoklása szerint az orosz elnök elsősége életműdíjként is felfogható, nem csak a 2014-es teljesítményét díjazták. Indoklásuk szerint Putyin sikeresen ötvözi a hidegháborús mentalitást a modern szervezett bűnözés stratégiáival. Az orosz állami hátterű pénzmosás már az egész világot bejárja, az ebből származó pénzt pedig Oroszországban és más államokban a Putyin-párti politikusok támogatására fordítják. Ezen kívül elnyomják a helyi független médiát és politikusokat – legutóbb, 2014 utolsó napjaiban Putyin egyik politikai ellenfelét, Alekszej Navalnijt ítélték börtönre, épp korrupció vádjával.

A második helyezett Orbán Viktor mellett a montenegrói miniszterelnök, Milo Djukanovic s került fel a dogobóra. A díj korábbi nyerteseinek listáján megtalálható a magyar kormány egyik legjobb új barátja is: 2012-ben Ilham Alijev azeri diktátort választották az év legkorruptabb politikusának. 2013-ban nem egy személy kapta a díjat: akkor a teljes román parlamentet választották meg a legkorruptabbnak.

124 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Knapp75
Ez fel fogja dühíteni Orbánt! Nehezen viseli, ha valamiben ő csak második...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
update cikkek
set cim = "Orbán lett a második legkorruptabb politikus"
where cikkid = 3041939

bocs, épp melózok
Knapp75
Ez fel fogja dühíteni Orbánt! Nehezen viseli, ha valamiben ő csak második...
dr. prédikátor
Majd tesz róla a cigánybáró hogy az első helyre kerüljön! de szerintem már ott van!!!
nyanya001
Egyre inkább hajaz Csaucseszkura !
Az volt ennyire korrupt !
pbalage
@nyanya001: Oké, de azért Orbánt már csak két galaxis közé lehet berakni, mert akkora az arca.
pbalage
Még valami eszembe jutott:
Csak 2 helyet osztottak ki, így orbán a második.

Így leírom az MNO általam elképzelt (jelenleg még készülő) cikkét:

Magyarország az utolsó helyen végzett a korrupciós listán!

Nem tudott fogást találni Gyurcsánybajnai hazánk többségi demokráciáján.
Hiába futkostak Brüsszelbe és a különböző nemzetközi szervezetekhez binyságtételért, mert végül a nemzetközi vizsgálóbizottság megállapította, hogy Magyarország a legutolsó helyen végzett a korrupciós felmérések szerint.
pbalage
bizonyságtételért, csessze meg gyorsabban jár az agyam, mint az egyetlen ujjam, (ami persze a hátam közepéből nőtt ki)
vukkocska
Zsák, meg a foltja. Putyin első, Orbán második. Mi mutyi lehetett a paksi erőmű tárgyalásakor.
Yeromos
Gratulálok az ezüst éremhez, csak így tovább akkor meglesz az első hely is. Erre hatalmazta fel a kétharmad.
vonotok
Ezt a szégyent!! Csak második! Viktor,Viktor pedig ilyen" nagynevű" tanártól volna mit tanulni.
nyanya001
@Knapp75: Rossz a cím, az első, és második helyezést érte el , csak az első lemaradt
de majd sajtókiigazítást kérnek ! - ))
Január
Csak nézőpont kérdése ez szerintem. Nem védem, mert nem tisztem egyikőjüket sem, de ma ők a világ?politika rossz fiúi, így minden negatívumot lehet róluk feltételezni, írni. A média pedig mindig vevő a negatív dolgokra, a jó hír nem hír, a rossz, igen.
darwin
@Január: De jó is lenne,ha csak ráfognák .Putyin nem érdekel de ez a másik lopós
/most korrupciónak hívják,de így sem hangzik jól /a mi tehenünk borja.
73
Ez nem igaz!Ő egy talpig becsületes hit hű Magyar hazafi!Az emberei a korruptak,ő nem.Mint ahogyan a cigány gyerek mondotta;én nem vagyok cigány,csak a zsapu meg a zsanyu.Ő egy ma született(fekete)bárány.
Szimba
Rogán bővítheti az úgynevezett országvédelmi akcióterv szükségességének indokait.
""amikor ma Magyarországot külső támadások érik", a kormány és a parlament némileg védtelen ezekkel szemben"- mondta.
Nem Mo.-t érik külső támadások, hanem orbánt és talpnyaló udvaroncait a népnyomorító, országot romba döntő, korrupt, putyin seggét nyaló - ezzel az európai és nyugati értékeket megtagadó politikája -miatt.
senkifia68
@nyanya001: Az eredetiben Putyin az első és Orbán a montenegrói miniszterelnökkel osztozik a második helyen.

Amúgy érdeke elgondolkodni azon, hogy mit is jelent a KORRUPCIÓ fogalma!
Ha utána néztek nagyon, nagyon meglepődtök!
A Putyint értékelő írás ugyanis azt fogalmazta meg, hogy azért első, mert támogatja a terrorizmust!!!
Hú basszus!!! A sziriában harcoló IÁ-t tudtommal amerikai és izraeli hadiipari konszernek látják el fegyverrel, míg Putyinék a törvényes (bár az USA-nak cseppet sem tetsző) Assadot pénzelik és fegyverzik. A történet azért is érdekes, mert Asszad hadserege legfeljebb Izraelre lehetett veszélyes, míg az IÁ már három arab ország területén harcol és Törökország határainál jár! Ennyit a terrorizmus támogatásáról.
Az esetleg felmerült valakiben, hogy az amerikai demokrácia legmeghatározób eleme az anyagi háttér! Nálunk ezért a kijelentésért Lázár Jánost (mindenki annyit ér amilye van) kis hijján lámpa vasra akasztotta a balliberátor közösség. Magyarországon januártól olyan személy képviseli nagykövetként az USA-t akinek mind európát, mind hazánkat tekintve döbbenetes az ismeret hiánya és ez miatt egyszer ár visszadobták Obamának. Tekintettel arra, hogy Obama választási kampányához annak idején meglehetősen komoly anyagi támogatást szerzett, alkalmassá vált nagykövetnek. Holott szakmai ismereteit tekinteve tulajdonképpem filmgyári producer!
Akkot ez!! Nem korrupció? Pénzett vett nagyköveti rang?
mariaberta
Illusztris társaság! Orbán biztosan örül, hogy akiket annak idején hazaküldött, megbocsájtottak neki és befogadták a bandába.
darwin
@senkifia68: Mit gondolsz,a mi nagyköveteinket hogy nevezték ki?
silber13
Azért a csúti Lics-locs Nyihahának nincs pironkodnivalója, szépen csillog az az ezüstérem is!Mennyit gürizhetett érte!:-)))
wagabund
csupa irigy... nekem -akár megosztva is- elég lenne egy nyamvadt nyolcadik hely is..
Hellcat
Na jönnek a fidióták aztán már magyarázzák is, hogy a korrupció az nem is az meg nem is úgy van. Ha putyin csak azért az első mert amerikának nem tetsző katonákat pénzel akkor a qrbán szerinted mennyire korrupt ha a második helyen van és ez a kis ország nem avatkozik bele ilyesmibe?
simmering73
Gratulálok. A világ szégyene ez a "politikus" és ezzel egyetemben sajnos az ország is.
izo
@Hellcat: Te nem fidióta vagy hanem idióta!
Hellcat
@izo: Hamar felvetted az inget komám! :D Mellesleg ha tudnál olvasni látnád, hogy a fent említett sorok nem az én gondolataim csak egy másik hozzád hasonló vadbarom eszmefuttatását elemeztem ki.
kecskésmihály
@senkifia68: Tudna mondani legalább két embert, aki a most regnáló Magyar Kormányban szakmailag otthon van a saját területén? A felcsúti kasztingon lettek kiválogatva baráti alapon. Ez jobb?
izo
@Hellcat: Nekem nem ingem, de te felvetted!
Fradigege
Vidéki roma gyerek. Túl nagy figyelmet szentelnek rá. Ezért van csak súlya. Tök mindegy, hogy korrupt. Csak azért lehet korrupt, mert nem tsznek ellene semmit. Következmények nélkül maradnak ezek a dolgok. Mint ezelőtt is.
coni
@senkifia68: "Magyarországon januártól olyan személy képviseli nagykövetként az USA-t aki... ... szakmai ismereteit tekinteve tulajdonképpem filmgyári producer!"

Ha kicsit utána néznél rájönnél, hogy annyi képzett nagykövet a világon nincs amennyi helyen az USA képviselteti magát. Ezért az a gyakorlat, hogy a politikailag nem kiemelkedő jelentőségű országokba nem szakembert küldenek nagykövetnek. Viszont tesznek melléjük egy karrier diplomatát aki jól képzett. Ez jelen esetben Goodfriend, aki valóban diplomatikusan kezelte az elmúlt hónapok eseményeit.
Jelzem az amerikaiak 90%-a nem is tudja hol van Mo., ahogy mi se ismerünk minden ilyen nagyságú országot a tengerentúlon.
Knapp75
Valójában Orbán nem is annyira korrupt, csak GDP arányosan kiemelkedő az eredménye!
senkifia68
Nem jó a kérdés! A kommentem alapja nem Orbán és a magyar kormány volt, hanem Putyin értékeléséenk magyarázata! Erre hoztam ellen példaként, hogy az USA.-ban pénzért (és csak azért!!!) demokratikusan bárki lehet politikus, ha elég embert tud megvenni, lefizetni, támogatni! Hiszen így lett nagykövete hazánkban is!

De lássuk az ön kérdését! Amikor Matolcsi lett az MNB elnöke teli üvöltötték a világot azzal, hogy most aztán vége a bank függetlenségének és vége a HUF-nak is! Aztán szépen elültek a zajok és lám, lám ma már senki (a zsigerből gyűlölködű liberátot aligátorokon kívül) nem vonja kétségbe az MNB független működését és eredményeit! Nincs semmiféle monetáris feszültség sem a ECB sem az EU között!!!
Aztán itt van Varga Mihály! Akit a balliberátorok rózsaszín vágyálmaikban már-már elfogadnának Orbán helyett! Nemzetközileg elismert kiváló gazdasági szakember! A FAZ írta nemrég, hogy Magyarország jelenlegi gazdasági teljesítménye alapján az EUR övezet egyik legstabilabb tagja lehetne, szemben sok EUR-t használó országgal akiknél már régen fel kellett volna függeszteni az európai fizetőeszköz használatát az egyre súlyosbodó gazdasági állapotuk miatt! Ez eddig kettő! De nézzük Navracsics Tíbor esetét az EU biztosi posztért!!! Nem a szakmai felkészültségével volt kifogása még a legádázabb ellenségének sem, hanem a politikai hovatartozásával, hiszen 2006 előtt ellenzékben a balliberátor kormány legádázabb kritikusa volt, a FIDESZ 2010-es győzelme után pedig Orbán "jogar léce".Tevőlegesen részt vett az új alapszerződés kidolgozásában ami miatt pl. Gyurcsányék, Hellerék, Mesterházyék legszívesebben élve temették volna el, ám az EU parlamenti viták sorozattüzében is kiderült, hogy néhány baklövés ellenére a kontinens példaértékű alaptörvénye. Lehet rajta vitatkozni, nekem is vannak komoly kétségeim néhány rendelkezése felett, de összeségében kimondható, hogy NEM A FIDESZ, hanem a MIDENKORI HATALOM érdekeit védi így komoly politikai stabilitást jelent! Ezt pedig bőven...
senkifia68
jelent! Ezt pedig bőven igazolták a piacok, hiszen az állami kötvények forgalma a legmerészeb álmokat is felül múlta. Nem azért, mert Matolcsi és Orbán fasza gyerek, hanem azért, mert olyan törvény védi amelyet semmilyen kormány nem szívesen változtat meg, mert az őt szolgálja amíg hatalmon van!! Az ő büdzséjét gazdagítja az ő költségvetésétben jelent nagyfokú stabilitást!.
Hellcat
@senkifia68: Ez mi ez a hablaty? Ki kíváncsi eltolcsira, vargára vagy navrapöcsre? Még hogy a kérdésre válasz...pff...qrbánról kérdeztem. Mindig csak a terelés, meg a süket duma, az megy. Hagyjuk is. Megszokhattam volna, hogy jobboldalról csak a hülyeség ömlik. Itt ez az izo akármi is...ez se képes válaszolni rendesen. csak a terelés meg az összeesküvés elmélet...mindenki hibás csak mi nem. szánalmas.
Hellcat
@senkifia68: Amennyiben a válasz mihálynak szólt úgy elnézést. Viszont még akkor is baromság.
senkifia68
@coni: A földön hozzávetőleg 200 ország létezik!
Szerinted az USA-ban évente kevesebben végeznek jog és közgáz, karokon ennél? Annyi szakemberük van, hogy havonta váltogathatnák! És ezek csak a nagykövetek, a konzulok és egyéb külögyi szakértők már más kategória. Azt te sem gondolod komolyan, hogy akár az USA is megengedi magának, hogy a nagyköveténél gyakorlatilag testhosszal jobb szakértők legyenek annak beosztottjai? Mert ha így van, akkor az nem korrupció? Hiszen nem a megfelelő ember kerül a megfelelő helyre, hanem pénzen vásárolt politikai befolyással jut magasabb tudást és képzettséget igénylő posztba. Ez olyan mintha lakatos végzettséggel, de egy vagyonnal vállalatigazgatónak neveznének ki valakit! Nemcsak szánalmas, de nevetséges is

Ne viccelj már coni!
Tőled ennél erősebben vártam!!!
senkifia68
@Hellcat: Én ugyan így vagyok Rimszkíj Korszakov kottáival, de nem is bonyolódom bele!
bakegya
Ennek alapján Moszkvát kell betámadnunk az első helyezésért!HAJRÁ VICCTOR,HAJRÁ,CSAKKK A FIDESS!-ÉN MEG KÉREK VIZUMOT a jenkikhez,mielőtt besoroz.
tivoli
És Magyarországtól nyugatra?
Juncker?
Knapp75
@senkifia68: Vargának nemzetközileg nulla az elismertsége, mint közgazdásznak, de még a kormányon belüli súlya is kb. annyi, mint a lepkefingnak!
Pár hete közölte, hogy a vasárnapi zárva tartást nem támogatja a tárcája, s tudod, mi lett belőle? ;)

Ő mondjuk nem ment át papagáj üzemmódba (mert nem volt szóvivő és fórum troll sem), ebben különbözik a többi fideszes pártkatonától, de ettől még egy elvtelen senki, aki Orbán minden baromságát benyeli "szakmai alapon".

A hozzászólásod inkább a te rózsaszín vágyálmaidról szól.
Knapp75
A lista meg valójában azt "díjazza", hogy Orbán mennyit tesz a korrupcióért, mikor bevallottan csak fideszes nyaloncok kaphatnak a dohánybolttól kezdve, a rektori állásokon keresztül a nagyköveti kinevezésekig bármilyen állást ma Magyarországon.
Ez az az ország, ahol kollégiumi szobatársak kerülnek a 3 legfőbb közjogi méltóság pozíciójába, ez az az ország, ahol a cégek "valamiért" abban látnak üzletet, hogy a miniszterelnök úr telkére építsenek stadiont egy lényegében lakatlan településen, és ez az az ország, ahol a kormányzatot támogató kereskedelmi lánc kedvéért képesek törvényt módosítani, hogy ellehetetlenítsék a konkurenciájukat!
coni
@senkifia68: "@coni: A földön hozzávetőleg 200 ország létezik!"

Nem akarlak égetni de csak az USA-nak 294 képviselete létezik. Természetesen nem minden késdobáló országban van USA képviselet.
coyote3
Gratulálunk csüngőhasú!!! Jobban teljesítesz!
senkifia68
@Knapp75: A véleményed tiszteletben tartásával kérlek igazold az állításodat! Mert amit leírtál az indulatos fröcsögés és minden alapot nélkülöz. Adatokat, száraz tényeket a gazdaság alakulásásról, mióta Varga a nemzetgazdasági miniszter.
Az a kurva nagy baj veletek, hogy minden ami FIDESZ nektek csipőből szar!!!
Az ilyen mentalitás pedig sem megoldást, sem kompromisszumot nem szül, csupán az idő múlásával egyre mélyülő tehetetlen keserűséget és gyűlöltet!
senkifia68
@coni: Jeleztem, hogy én nem képviseletekről, hanem nagykövetségekről beszéltem. Attól függetlenül állítom, hogy havonta cserélhetnék a szakembereiket annyi van belőlük. De a lényegre nem reagáltál.
senkifia68
@coni: És még el nem felejtem! Tudtommal ma 196 országot tartanak nyilván a Földön!
MIért is kellene égnem?
nyanya001
@73: Talpig becsületes... jó ez rendben van, na de azon felül ?
Feraj49
Nem sokáig lesz Putyin az első,tudjuk OV. nem tűri a konkurenciát.! Így ő lesz az első,a második,és a harmadik helyezett is.Mert Mo. jobban teljesít.
nyanya001
Na de hol van Orbán Viktor ?
10 napja nem látták, még csak boldog új évet sem kívánt az országnak.

A hivatalos kormányzati portálon az Orbán Viktorral kapcsolatos utolsó hír azt a nyomorúságos vagdalkozást foglalja össze, amit a miniszterelnök karácsonyi köztévés interjújában előadott. Mindig friss Facebook-oldalán a legújabb bejegyzés az ijesztő karácsonyfás kukucskálás, amellyel ellenséges kommentek özönét zúdította magára.

Azóta semmi. Elmaradt az újévi köszöntés, elmaradt az ünnepi képsorozat a családról, még a szokásos pénteki rádióinterjú is elmaradt tegnap.

Az egyetlen hír róla az, amit a Blikknek elárult: szilveszterkor malacot sütött, meg persze lencsét és virslit, hiszen a nép gyermeke ő, majd január elsején újévi koncertre vitte Anikó asszonyt.

magyarnarancs.hu/villamnarancs/hova-tunt-orban-viktor-93186
nemzeti_nyugdíjas
Csak a második? Ezért is mennyit dolgozott:)
Pálinkafőző Rézüst
@nyanya001: igazság szerint az első lett volna, de megvette a második helyet...:))
Pálinkafőző Rézüst
@senkifia68: ma, 17:29-re: valóban...
"Elképesztő magyar jövedelmi adatok jöttek - így lettünk sereghajtók"
propeller.hu/itthon/3041899-elkepeszto-magyar-jovedelmi-adatok-jottek
Lepényleső
Ha az arányokat tekintjük,a második helyezés magasan az első,-csillagos ötös,vagy
ha úgy tetszik, ötcsillagos!
Lepényleső
Ha az arányokat tekintjük,a második helyezés magasan az első,-csillagos ötös,vagy
ha úgy tetszik, ötcsillagos!
hetöndöe
A nemzet megvezető jobban teljesít!
Ez ám a nem semmi,a focira költött milliárdoknak meg nincs látszatja??:-)))
Linna
@senkifia68: Az a kurva nagy baj, hogy a világnak is egy nagy szar Orbán Viktor!
Toby
Látjátok, csak nemzetizni kell, lefosztani a pórnépet, adózási engedményeket/kedvezméneket kell osztogatni és máris dobogós a madár !
Knapp75
@senkifia68: Előbb talán te igazold, hogy Varga Mihály nemzetközileg elismert gazdasági szakember! Ki adott neki munkát Orbánon kívül egyáltalán? 25 éve senki más.

Leírtam egy közelmúltbeli konkrét esetet, amely Varga súlyát mutatja a kormányon belül: le se tojták, mit gondol a vasárnapi zárva tartásról.
Ezen pörögjél egy kicsit légyszíves! ;)

Hja, lehet, hogy Orbán helyett néhány ellenzéki szívesebben látná Vargát miniszterelnökként, de tudod főleg azért, mert ez egyben a Fidesz bukását is jelentené! Vargának kb. annyi karimája van, mint egy téglabudinak és a Fidesz tömegbázisa előtt már a szemüvege is hiteltelenné tenné...
Cicamama55
@nyanya001: A tüntetések ideje alatt rendszeresen külföldön tartózkodott még eddig. Lehet, hogy a Bécsi Filharmonikus Zenekar új évi koncertjét élvezte a helyszínen?
Knapp75
@nyanya001: " Mindig friss Facebook-oldalán a legújabb bejegyzés az ijesztő karácsonyfás kukucskálás, amellyel ellenséges kommentek özönét zúdította magára."

Reméljük, nem maradt benne tüske...
Knapp75
@Knapp75: "karimája" helyesen karizmája :)
Boszi27
Nagyon égő!! Csak második???!!! Oroszország még jobban teljesít??!!
bence
Szentül megvoltam győződve róla , hogy az első !
kisangyalom13
Én megöregedtem, de ennél nehezebb éveket is kikelet bírni!
Kedves hozzászólók, hóvá lett a tisztesség és a becsületes élt?
1998- rendszerváltózás óta mindenki jó miniszterelnök volt?
Boszi27
@bence: Úgy látszik mindenben nem lehetünk elsők! Egyenlőre elégedjünk meg azzal, hogy Európa autóipari nagyhatalma vagyunk! :) :)
Borda
Elég nagy baj ez,hogy ennyi rengeteg embert nyomorba döntenek. Kíváncsi vagyok,hogy az orosz nép meddig tud tűrni,mert hatalmas a munkanélküliség és egyben a szegénység is Oroszországban. Ki kell irtani ezeket a mocskokat az utolsó magjukkal együtt! Erre nincs bocsánat,amit más emberrel tesznek! Az apjának akar nagyot nőni a szemében,hogy mire vitte? Még az apja is leköpi ...
papa.49
Csak a második, azt is megosztva, ez kibírhatatlan...
lajospapa
Csakhogy ez a korrupció törvényekkel van körülbástyázva! Így nem is az!"Véreim, magyar proletárok" őt megválasztottátok!
papa.49
@kisangyalom13: A ,,rendszerváltásnak,, nevezett ,,gengszterváltás,, az nem '98. ban hanem '90 ben volt, a többi stimmel...
mekkelek
@senkifia68: "Az a kurva nagy baj veletek, hogy minden ami FIDESZ nektek csipőből szar!!! Az ilyen mentalitás pedig sem megoldást, sem kompromisszumot nem szül, csupán az idő múlásával egyre mélyülő tehetetlen keserűséget és gyűlöltet!"

Mit is tett a fidesz ellenzékben nyolc évig???
F_Viktor
@mekkelek: Írod:
"Mit is tett a fidesz ellenzékben nyolc évig???"

Válaszolhatok?

A kormány minden haladást szolgáló reformjának keresztbe feküdt, csípőből lőtt mindenre.
Közben 800 000 embernek kimosta az agyát, elhitette velük, hogy a gazdasági csoda kapujának kulcsa a soha nem hazudó kezében van.

O'szt 5 év alatt kiderült, igazat soha nem mondott, azt kell figyelni mit cselekszik. Ez pedig csak a korrupcióból, csak a mutyizásból áll(t).

A 2 800 milliárdos megszorításból, a leendő nyuggerek 3 000 milliárdjából, 5 400 milliárd 4 év EU-s kohéziós pénzekből sikerült Orbánnak elérnie, hogy Bulgáriával kézen fogva az EU sereghajtója legyen az ország!

Igen, 11 200 milliárd forintból (ebből lehet kb megépíteni Paks II-t!) sikerült elérnie Orbánnak, hogy az EU-s középmezőnyből a sor végén kullogjunk!
kkalman
Mi az, hogy Orbán második? Tessék tudomásul venni, hogy a gaz EU-ban mindenkit megelőzött! Akkor meg kit érdekel, hogy Putyin a világon az első?
coni
@senkifia68: "@coni: A földön hozzávetőleg 200 ország létezik!
Szerinted az USA-ban évente kevesebben végeznek jog és közgáz, karokon ennél?"

Egy nagykövet feladata a reprezentálás, nem kell jogásznak vagy közgazdásznak lennie, de mint említettem karrierdiplomaták vannak mellette akik segítik a munkáját. Az amerikai külképviseleteken (195 országban, ennyit ismer el) sok ezer jogász és közgazdász dolgozik, de náluk otthon is szükség van szakemberekre mert nem káderek töltik be a kulcspozíciót.
Érdekes azon nem akadsz ki ha egy NG miniszternek semmilyen diplomája sincs, vagy egy KE-nek csak egy lopott doktorija van és nem ismeri a magyar nyelvtant.
mekkelek
@coni: vagy csak meg kell nézni ki OV tanácsadója...
Hipocentrum
@Borda: Tulajdonképpen te kb. egyáltalán nem vagy tisztába Oroszország politikájával és történelmével, ugye?
Linna
Gratulálok Orbán úr! Erre varrjon gombot! Talán a világ összes tévéjében hirdetni kellene, hogy mi vagyunk a legjobbak, stb. Hátha elhiszik :)
Hellcat
@senkifia68: Na látod csak igazam lett :D
Desischado
Ezen nem is csodálkozom. Gondolom nagyon büszke erre a titulusra. És egy ilyen lény a miniszterelnök még mindig! Szégyen!
silber13
Hát azt hiszem, A.Merkelnek van mit tanulmányozni, bár nem hinném, hogy sok újat tudna meg a csúti hippopotamusról!
Juhász István
Ne viccelődjünk polgártársak... Ebben a szivet, szemet gyönyörködtető versenyben a mi szeretett vezérünk, az igencsak előkelő, II. helyet szerezte meg. Legyőzte ezzel, örök riválisát Putyint, akinek meg kellett elégednie a szégyenteljes, UTÚLSÓ ELŐTTI hellyel. Hajrá, Vitya!!!
kutyabarát
Meg vagyok nyugodva! Még egy ok, amiért tiszteletet követelhetünk Európától!
mate03
@Horizont: Megint másodikok lettünk mint az 54-es futball vb-én! Ott Mercédeszeket kaptunk,most majd Putyintól atom erőművet!De még az előbbiért nem kellett fizetni,az utóbbira rá megy a gatyánk!
Borda
@: Hipocentrum: Tulajdonképpen teljesen feleslegesen regiztél új névvel,hogy válaszolj nekem. Te lehet csak hallgatod vagy olvasod a magyar médiát Oroszországgal kapcsolatban,de én közel 30éve levelezek Oroszországba és manapság már napi szinten megtehetem a neten,akár webkamerán át beszélgetve vagy telcsin. Akár a csizmás nickedről is kommentezhettél volna ilyen ostobaságot.
senkifia68
@coni:
Varga Mihály Nemzetgazdasági Miniszter:

"1989-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem áruforgalmi szakán szerzett oklevelet a diplomáját 1990-ben védte meg!"

coni! Te most maszatolsz és ennek semmi értelme!
A vita alapja az az állításod volt, hogy nincs annyi diplomatája az USA-nak ahány nagykövetséget üzemeltet a világban.
Az az állításod, miszerint a nagyköveti státusz reprezentatív pedig egy bődületes nagy marhaság! Az egy dolog, hogy a nagykövetségeken project specifikusan a megfelelő kompetencákkal rendelkező szakértők dolgozonak, ám ez még nem feltételezi és nem indokolja azt, hogy a nagykövetnek nem kell rendelkeznie a pozíció betöltéséhez szükséges képezettségekkel és képességekkel! Ez megint csak elkenése annak a ténynek, hogy az USA által hazánkba akreditált új nagykövet személyében csupán a egy korrupt folyamatok által ide ejtőernyőztetett Obama pártkatona lakozik! Ami önmagában nekünk talán nem lenne megoldhatatlan problélma, de hogy a mögötte működő "szakemberek" milyen feladatokat látnak el és kinek a megbízásából, már kérdéseket vet fel!
magyarbakancs
Zsák a foltját megtalálta Putyin,Orbán.
Azon gondolkodom a megveszekedett Orosz ellenségességből ,hogy lett megint Orosz,Magyar megbontathatatlan barátság.?
Mert a Fidesz 22 éven keresztül egyfolytában komcsizott és Ruszkizott.
magyarbakancs
@Linna: El ne feledd!
MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT.
MINKET IRIGYEL A NYUGAT.
ERŐS MAGYARORSZÁGOT ÉPÍTÜNK .
Meg a többi mocskos FIDESZ duma ami még van.
coni
@senkifia68: Én Némethnére gondoltam, csak az összes utcát és minisztériumot átnevezték és az ő tárcája "Fejlesztési Minisztérium" lett. (De hasonlítsd össze Varga és a korábbi pénzügy miniszterek képesítéseit, és főleg a pályafutását).

Vele szemben Colleen Bell nemcsak hogy rendelkezik a szükséges politikai és gazdasági képesítésekkel, de a produceri munka mellett politikai gyakorlattal is.
Egyetlen dolgot lehet a szemére vetni, korábban nem foglalkozott Mo.-gal túl sokat. Amerikában az emberek nem szakbarbárok attól hogy ismerős a filmvilágban, magasan képzett, tapasztalt ember, aki Goodfriend segítségével gyorsan be fog illeszkedni. Remélem tudsz angolul, mellékelem a pályafutását (1967-ben született)

She graduated with honors from Sweet Briar College with a bachelor’s degree in political economy, a dual major in political science and economics. She spent her junior year abroad at the University of St Andrews in Scotland.
en.wikipedia.org/wiki/Colleen_Bell

Az USA csak néhány, számára fontos országba küld gyakorlott diplomatát nagykövetnek, de máshol ez nem okoz gondot.
papa.49
Több kérdésre is itt a válasz, mivel csak MÁSODIK LETT SZÉGYENÉBEN ELBUJDOSOTT!!!
Rájöttem nincs nekünk ilyen szerencsénk, hamar itt lesz megint és folytatja, ahogy mondta csak nem tette hozzá az ,,ország kirablását,,...
Knapp75
@senkifia68: Miért nem az új magyar nagykövetek hozzáértésén pörögsz egy kicsit?

De hogy lássuk, nem egy elvakult pártkatona vagy, idézd a nyári beírásaidat, mikor Szentmihályi Szabó Péter hozzá nem értését / kinevezését támadtad!
Vagy neked minden jó, ami fideszes?
almosd
Miniszterelnök úr, ne szomorkodjon hogy még nem az első helyen van ,addig is hallgassa ezt a számot és ne búslakodjon .www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=yPKlrRwJB8A
senkifia68
coni!

Ne a képesítéseiket hasonlítsd össze, hanem az eredményeiket!
Pl. Veres János leüvöltötte az őt kritizálók fejét balról, jobbról egyaránt, mert oly okosan vezette a PM-et. Aztán pl. a deviza hitelek kapcsán kiderült, hogy a diplomáját és a nagy eszét csalásra használva minden figyelmeztetés ellenére azért nem korlátozták a DEVIZALAPÚ HITELEZÉST mert az uniós támogatások jórésze az EUSTAT fogyasztói indexén alapult. Mivel a gazdaság teljesítménye nulla volt, lakossági fogyasztás növekedést csak a hitelek elterjedésével lehetett felmutatni az pedig EUR milliárdokat hozott VALAKIKNEK!!! (trükkök százai)

Vagy a másik nagy eszű a Bajnai Gordonka! 2008 elején a parlamentben nemzetgazdasági miniszterként tagadta a kibotakozó gazdasági válságot és állította, hogy a magyar gazdaság az EU átlagát minimum 3%-al meghaladó mértékben (közel 5%) fog növekedni! Néhány hónappal később összerogyott az ingatlan és a devizapiac és a brutálisan megnövekedett devizaadósság maga alá temette a lakosságot, az önkormányzatokat és a hazai cégeket is!
Persze a nagyagyú Oszkó sem semmi figura! A szuperbrutto vajon kinek is kedvezett? Kinek az érdekit szolgálta leginkább, ha nem a bankokét és a multikét? Ráadásul Petya fiú Gordonkával a MALÉV-be olyan adófizetői milliárdokat toltak be, amiért az EU később EUR milliókra büntette a piaci versenybe való beavatkozásért Magyarországot! No! Ezt sem a Libás Gordonnak kellett fizetni,hanem a bazzmegazOrbánnak!
De itt van a harmadik szupermen az MNB korábbi elnöke, akiről a megválasztása utáni második évben derült, ki,hogy magasan kvalifikált tudását arra használta, hogy titokban tovább működtesse offsohore cégeit azok tevékenységének kötelező megszüntetése helyett! Ő, mármint Simor Andrásról van szó, érdekes módon csak arra törekedett, hogy a gazdasági válság idején a magyar gazdaság tényleges teljesítménye felett jóval magasabb értéken tartsa a HUF árfolyamáté, hogy a válságban érintett nálunk működő bankok és multik a lehető legjobb HUF...
senkifia68
HUF árfolyamont tudják USD-ra és EUR-ra váltani és kitalicskázni a magyarok lerablásából származó eszközeiket! 2009-2010 eleje. Mindezt megtehette abből az IMF-EU-ECB hitelből, amelyet a Gyurcsány-Veres trió vett fel néhány hónappal az elzavarásuk előtt!!!
Hát egyenlőre ennyit az elől-hátul agyon diplomázott szarháziak ország romboló jóindulatáról!!!
kukac50
Ha nem lenne korrupt, már régen kivizsgáltatta volna Vida Ildikót és társait.
JAJMÁR
Fura, hogy nem az első., de legalább még van hova fejlődni.
sekele
@senkifia68: Erre nem tudnék válaszolni csak 320 oldal keretében, mert annyi lenne ha konkrétumokat is írnék, nem csak vagdalkoznék.
De azt hiszem, hogy azt link nélkül is elhiszed, hogy a devizahitel problémája ma nem lenne az országnak, ha annak idején Járai nem nem tartja az egekbe az alapkamatot és az emberek Forintban adósodnak el.
sekele
senkifia:@sekele: Boccs, Coni voltam csak másik gép
Knapp75
@senkifia68: Hazugságokat keversz hülyeségekkel... Nem rossz, de néha konkrét kérdésekre is válaszolhatsz, mert én úgysem felejtem el, hiába majomkodsz. ;)

A hitelekből történő gazdaságélénkítés (fogyasztásnövelés) Orbánék ötlete volt még az első ciklusuk alatt. Emlékszel még a 7 %-os GDP növekedés ígéretére?
Az építőiparon és a támogatott lakáshiteleken keresztül pumpálták a pénzt a gazdaságba, miközben ők tették lehetővé Magyarországon a devizahitelezést is.
Bár a devizahitelek valóban csak a kormányváltás után terjedtek el, de talán ehhez köze van Járai Zsiga jegybankelnök (aki ugyan MSZMP tag volt, de most mint fideszesről beszélünk) kamatpolitikájának és annak is, hogy ő volt akkoriban a magyar bankrendszer felügyelője. Mit is tett a devizahitelek visszaszorításáért?
Mindössze 2001 és 2007 között volt jegybankelnök, emlékeztetőül...

Hja, a "valakik", akiknek sok pénzt hozott a hitelezés felpörgése, azok mi voltunk, valamennyien. Ha eladtad a lakásod, azért kaphattál érte jóval többet, mert a hitelezés tolta fel az árakat. A kocsmában meg azért volt nagyobb a forgalom, mert már a diákhitelt is el lehetett vébékázni! ;)
Egyszerűen több pénz volt a gazdaságban MINDENHOL.

A szuperbruttó meg hogy a 'csába szolgálhatta a bankok és a multik érdekét? Kifejtenéd? Azt tudtad, hogy 2010-ben vezették be?
Vagy 2010-ig bank és multiellenesek voltak, aztán hirtelen... :D

Te vágod más fejéhez, hogy minden rossz, amit a fidesz csinál szerintünk, miközben olyan szutyok módon csoportosítod az "érveidet", kifelejtve szereplőket és évszámokat, hogy simán kiérdemeltél egy verbális pofánbaszást!
Linna
@magyarbakancs: majd ha mi leszünk megint a legvidámabb barakk :)
nusika
@papa.49: szerintem idegrohamot kapott és lemond.Biztosan tanácsolták, hogy csak még rosszabb jöhet. Itt az idő, most vagy soha...Ezt fogja majd Áder bejelenteni.
senkifia68
Knapp75

No lássuk azokat hülyeségeket és hazugságokat!

Az első Orbán kormány miféle hitelből történő gazdaság növekedést szponzorált? Csak nem a lakáshitel programról beszélsz? Azóta sem épült annyi MEGVÁSÁROLHATÓ lakás és a mai negyvenesek jórésze annak köszönheti, hogy egyáltalán fedél vana feje felett! Az pedig, hogy az államilag támogatott lakáshitelek túlterhelték a büdzsét emeletes baromság! A lakások eladása utáni szolgáltatói adójárulékokból befoly bevételek nagyság rendekkel többet hoztak a konyhára!
Akkor pontosítsuk a devizahitelezés kialakulása körüli emeletes balliberátor hazugságokat is! Az első FIDESZ kormány az EU csatlakozás egyik feltételeként az állam deviza monopóliumát szüntette meg. Vagyis megteremtette annak a lehetőségét, hogy Magyarországon magán személyek és jogi személyiséggel bíró szervezetek is birtokolhassanak valutát, devizát. Az igaz, hogy ezt követően a bankok devizában is nyújthattak hitelt, és lehetőség nyilt az EU más országaiban már működő deviza alapú hitelezésre is, de azt törvény nem tette kötelezővé!!!
Az pedig, hogy a bankok visszaéltek a törvényi kiskapukkal egyértelműen 2006-tól bizonyítható, hiszen azt az ÁSZ és a PSZÁF számtalan vizsgálatában már 2010 előtt kimutatta.
Nem a hitelezéssel magával van baj öregem, hanem a hitelezés alkalmazott stratégiájával! Úgy hiteleztek a bankok, hogy nem volt mögötte valós értéktermelés. Abban a nagyon liberális szabad piaci versenyben a bankok egymással versenyezve növelték kintlevőségeiket a kockázatokat a hitelesek nyakába varrva. Ez volt az egyik baj, a másik pedig az, hogy a HUF hitelek állami támogatásának csökkenésével a devizahitelek kerültek túlsúlyba. A valuta és deviza tőzsdéken pedig nem Hófehérkék és Csipkerőzsikák kavarják a fekáliát, hanem alattomos, szarháziak, akiknek kurvára mindegy, hogy hány millió embert tesznek földöfutúvá, ha az ő zsebük közben dagad!

A szuper bruttó? Vajon mitől volt szuper? Adózóna írta...
"E megoldás ugyanis burkoltan az állami...
senkifia68
A szuper bruttó? Vajon mitől volt szuper?
"E megoldás ugyanis burkoltan az állami adóbevételek növelését is szolgálja, elvégre a magánszemély adózónak ezen összeg után kellene majd megfizetnie az szja-t. ...a szuperbruttó bevezetése felveti a kettős adóztatás gyanúját, hiszen nemcsak akkor kellene adót fizetni utána, amikor a foglalkoztató megfizeti a járulékot, hanem akkor is, amikor jövedelem lesz belőle. Elvégre például a táppénz most is adóköteles, a nyugdíjat pedig a nettó (számított adókkal, járulékokkal csökkentett) jövedelemből állapítják meg. Ugyanakkor bonyolítja az elszámolásokat, az egyéni járulékokat ugyanis már a sima bruttóból vonnák.
...A minimálbéreseknél kicsit több mint ezer forint a havi plusz,a havi 2 millió forintot keresőknél pedig 600 forint a mínusz, amit persze az utóbbiak aligha érzékelnek majd...Ugyanakkor ezen az oldalon egyáltalán nem elhanyagolható bónusz a munkaadói bérterhek csökkenése, ami a minimálbér környékén meghaladja a havi 5 ezer forintot, az átlagkeresetűeknél csaknem 12 ezer forint, 500 ezer forintos bruttónál pedig majdnem 27 ezer forint."

Egyenlőre dióhéjban...
Dr. Felipe
Hát ezt mi eddig is tudtuk, mondjuk én az első helyre vártam. Tétre helyre befutóra. A nagyobbik baj hogy ezt a tényt a befektetők is tudják. Csak tavaly 44 ezer cég szűnt meg ami 25% os emelkedést jelent 2013 hoz képest.
papa.49
@nusika: Én is tartok ettől a variációtól, akkor most beindul a törvénygyár éjjel, nappal fogják elfogadni az új törvényeket, amik biztosítják hogy a hazugovics hatalma KE. ként is megmaradjon, sőt növekedjen, vélhetően lesz benne az ,,elnöki kormányzásra,, is kitétel, a csornai savanyú János meg egészségi okkal lemond, az ő élete is sínen van ,míg él...
keresztapa
Az már nem is érdekes hogy korrupt, hanem az a szégyenteljes második helyezés, mert elcsalták a biztosan kiérdemelt első helyet, ezt a szégyent kilehet heverni egyáltalán!
Knapp75
@senkifia68: Nyomi, minél hosszabban válaszolsz, annál nagyobb hülyeségeket írsz!

Egyrészt leírod, hogy gerjesztett adóbevételeket a Fidesz az lakásépítésekkel, másrészt csodálkozol, hogy ennek a hitelezéshez van köze...
Hát bizony, így pumpáltak pénzt a gazdaságba (elsősorban az építőiparba) a bankrendszeren keresztül.
Peeersze, aki új lakást vett az különben az utcán lakott volna, véletlenül sem egy használt lakásban! Fidióta...
Bár nem írtam egy szóval sem, hogy a támogatott lakáshitelek túlterhelték a költségvetést, de a kedvedért elárulom, hogy a lakásépítésből és vásárlásból származó plusz bevételek az építkezés és az eladás ideje alatt jelentkeztek, a támogatott hitelek költségei meg az ezt követő 20 (azaz húsz) évben, amíg a támogatást fizeti az állam. :) Ezt tudtad?
Bizony, a kamat kb. 4%-át még akár egy évtizeden keresztül is az állam fizeti, ezért is van közel 150 milliárd kiadása a "lakástámogatások" soron 2015-ben is a költségvetésnek. Persze szerinted így is megérte, csak ezt egyedül gondolod így. :)

Egyébként a lakásépítések száma és a támogatott lakáshitelek kihelyezése is csak 2002 után futott a csúcsra, addig egyszerűen nem is készülhetett el elegendő lakás, így nem lehetett annyit megvenni. Folyamatosan nőtt a kihelyezett hitelek száma és bizony az építőiparnak is teljesen mindegy, volt, hogy támogatott forinthitelből vagy devizából veszik meg az új lakásokat a vevőik, de a "logikád" alapján jóval többen köszönhetik az MSZP-SZDSZ kormánynak, hogy fedél került a fejük fölé! hehe

Az EU csatlakozás előtt is birtokolhattunk devizát (küldjek neked 94-es számlakivonatot a német márkában itthon vezetett számlámról?), csak 2001-ben lett teljesen konvertibilis, azaz onnantól szabadon adhattad-vehetted és akár külföldre is vihetted a forintodat vagy a devizádat. Előtte igazolnod kellett - bár tőlem sosem kérdezték - honnan származik.

Nem állítottam, hogy kötelező volt a bankoknak deviza hitelt nyújtani, csak lehetségessé vált Orbánék első...
Knapp75
Nem állítottam, hogy kötelező volt a bankoknak deviza hitelt nyújtani, csak lehetségessé vált Orbánék első kormányzása alatt, amit te is megerősítettél. Egyébként a piaci verseny miatt tették, hogy kedvezőbb feltételekkel (alacsonyabb kamatokkal) adhassanak hitelt.
Ezt megkönnyítette Járaiék kamatpolitikája és az is, hogy az MSZP kormányok már nem akarták a 60 milliós új lakás vásárlásokat 30 milliós kamattámogatott hitelekkel segíteni. ;)
A költségvetési vonzatáról már írtam...

Azért nézz már utána, mi a deviza és a valuta közötti különbség! Köszi!
Hja, a devizatőzsdéken ezek a szerinted "szarkavarók" alapvetően egymástól nyerik el a pénzt a tranzakcióikkal, nem tőled, kár aggódnod. Az meg piaci törvényszerűség, hogy változnak az árak, árfolyamok.

A szuperbruttó szerinted a multik és a bankok érdekét szolgálja, erre levezeted "bizonyításként", hogy a munkaadók terheit csökkentette, miközben a munkavállalókét kb. változatlanul hagyta.
Te a munkaadókat a multikkal és a bankokkal azonosítod?! Tényleg ennyire sötét vagy?
Hallottál néhány dologról, miközben az alapokról (pl. deviza-valuta, vagy az "egyelőre" szó helyesírása) fingod nincsen.
Knapp75
@nyanya001: Ez igaz, de csak látszólag válaszolok "nekik", az üzeneteim címzettjei valójában a gondolkodni képes olvasók! :)
Nekik segítek, mikor egy ilyen határozott, de elvakult félhülye elkezd baromságokat összehordani.
keresztapa
@Knapp75: A gazdasági folyamatok összefüggéseinek egészéből kiragadni egy adott pénzügyi tevékenységet,"Banki" az a legnagyobb felelőtlenség, ami rámutat a politika káros tevékenységére, amikor beavatkozik a gazdasági folyamatok bármelyikében. A spekuláció biztosítéka a pártok elkövetendő gazdasági hibás következtetések kihasználása, ebben minden párt élen jár.
Utólagos intézkedések az elkövetett káros gazdasági tevékenységekre, késésben történik, mert elsődlegesen törvényt alkotnak, és másodlagosan módosítást. Amikor már a gazdasági folyamatok őszeségében okozott káros hatás elérte a csúcsot. Persze a spekuláció élvezi ennek hasznát, és a politika amely lehetővé tette a hozott törvényeivel a spekulációt. A politika az ígér, a gazdaság teljesít, de soha nem fordítva. Ezt kell megváltoztatni! Hogy a gazdaság ígéretét, a politika hogyan segíti teljesíteni, hozott törvényeivel, erősitti a gazdasági tevékenységet, avagy bürokratikus intézkedéseivel, politikai hatalmi vaksága általa nem észleli azt. Ez viszont magas fokú államműködtetési tudományos ismereteket igényel, amivel egyetlen párt sem rendelkezik. Civil szférából igyekeznek szakembereket bevonni, nagyon kevés sikerrel, aminek bizonyítéka gazdasági helyzetünk.
keresztapa
@nyanya001: fején találtad a szöget a linkel. a politika az mindég a hatalom jelképe, ellene ágálni emberi gyarlóság. Mindaddig még párt képviseleti röhej demokráciában lézengünk. Ezek a váltópártok mindegyike ön képviseletet valósít meg. Nyomon követhető a parlamenti pártok mindegyike mit is szavaz meg egyhangúsággal? Saját fizetés emelésüket, igaz csak 30% -os, nem 50%- vagy 100%- ost, még a köznép esetleg 3,5%-ot nyugdíj 1,8% A gazdasági növekedés nekik 30% - os a köznek 3,5% ez akkor lenne igazságosabb, ha a dolgozók is tudnák saját fizetésüket meghatározni. Igaz, hogy a dolgozók állítják elő az elosztható jövedelmet. De nem a képviselők. Ők nincsenek belátással a gazdaság teljesítésével, csak az értéket előállítókra érvényesülhet a belátás, rájuk miért nem is? Nos ezek hová valók? Talán az ország házában nép képviseletnek? Vagy?
coni
A legszomorúbb az egészben, hogy látszólag a magyar választók semmit nem vettek észre a kormányszintű korrupcióból, akárcsak az oroszoknál.

A lakáshitelezés azért szabadult el mert a Fidesz lehetővé tette, hogy évente több százezer Forintot leírhattak az adójukból azok akik hitelre vettek lakást, függetlenül attól, hogy az illetőnek hány lakása volt már, holott csak a szociálisan rászorultakat kellett volna közpénzből támogatni. Járai magas Forint alapkamata pedig rákényszerítette a hitelfelvevőket a devizahitelekre, holott Forint jövedelmük volt. A válság pedig feltette az i-re a pontot...
senkifia68
@Knapp75: Kérlek tisztelettel, hogy a nagy arcodat kicsit vedd visszább, mert ez a fölényes és pökhendi megnyilatkozás határozottan árt a tisztán látásodnak!

Melyikkel is kezdjem?
Mondjuk a deviza - valuta ügyével. Szerinted létezik olyan valutára értelmezett tözsdei tranzakció, amelynek nics hatása a devizára?
Vagy! A deviza árfolyamok változásai hatástalanok a valutaárofolyamára.
Anélkül, hogy belemennék a részletekbe csupán utalni szeretnék arra, hogy vajon a hazánkban kiadott hitelkártyák, utalványok esetében miért fáj annyira a piacot uraló pl francia tégeknek a HUF. mint valuta gyengülése?
Ha erre tudod a választ reményeim szerint nincs is miről vitatkozni. Ha meg nem, akkor meg nincs miről vitatkozni!
Te azt állítottad, ...
" ők tették lehetővé Magyarországon a devizahitelezést is."
Nyilván, hogy ők tették de nem a hitelezeést, tették lehetővé, hanem a valuta birtoklásának állami monopóliumát szüntették meg! A kettő messze nem ugyanaz!!! Attól, hogy megengedték (mint írtam az EU csatalakozási folyamat alapfeltétele volt) még nem tették kötelezővé, a bankoknak, hogy adjanak deviza hitelt! Ez olyan mint pl. a béren kívüli juttatás! Adható, de nem kötelező!!!
A lakáshitel!!! Akkor ostobaságokat írsz, már ne haragudj, hogy olvasni is fáj. A felépült és átadott lakások használatából keletkező (a felhasznált energia költségeiből keletkező adók, pl. ÁFA, ingaltlan fenntartásból eredő költségek adói és még sorolhatnám... messze több bevételt hoztak a konyhára, az értékesítés után!!! mint a hitelek kamattámogatásának terhei!

Az én logikám szerint? Hol állítottam én azt, hogy okos dolog volt a HUF hitelek állami támogatásának a megszüntetése és helyette az "olcsóbb" deviza alapú hitelek terjedésének korlátlan elengedése? A HUF hitelek támogatása sem a választások másnapján lett megszüntetve öregem!

A 94-es számládat őrizd meg, mert egyszer még Hungarikum lesz.
Nem te birtokoltad, hanem a bank! Én 89-90-ben Franciaországban Frankban kaptam a...
senkifia68
a fizetésem és azt utalták az itthoni OTP számlámra (FF)
De nem rendelkezhettem vele, nem tarthattam sem a fiókban, sem a párna alatt, mert a törvény kötelezően előírta, hogy azt fel kellett ajánlani az államnak!!! Így tehát a FF-ben keresett béremet itthon HUF-ra átváltva használhattam, s csak a külföldi tartózkodásom idejénre vehettem fel (limitált!!! érékben!)... végtelen örömmel és egyben szomorúsággal tölt el, hogy ez már a múlt! (mert elfogyott!! :-D)
senkifia68
@coni: Az a baj, hogy ti még mindig nem értitek, hogy mi is történik valójában.

A politikai pártok szerepe egy országban az, hogy az ugyanahhoz az érdekrenszerhez tartozó személyeket tömörítsék. Így együtt meghatározó súllyal tudják képviselni érdekeiket. Ez !!! a POLITIKA! igen, így nagy betúvel!
Jó szó ez az ÉRDEKEIK is! Nyilván eltérő lehet az érdeke a kutykozmetikusnak és más az építészmérnöknek, az egyetemi tanárnak és a piaccsarnok takarító nőjének. Egy dologban mégis azonos! Mindegyik szeretne normálisan élni!
Itt elkezdtem egy mondatot, de mégsem írom le, mert Marx már a XIX: században megfogalmazta a lét és a bér fogalmát, szinvonalának szerepét a társadalmi stabilitásban!
A XXI. századra azonban kialakult egy meglehetősen torz és minden liberális álomnak messze ellentmondó gyakorlat és szemlélet!
Hogy néhai ex-egészségügy miniszterasszonyunkat idézzem...
"MA MINDEN A PÉNZRŐL SZÓL!""

Tehát a korrupció ebből következően az ami SÉRTI AZ ÉRDEKEIMET!
Ha tehát én csak augusztusban kerülök műtőasztalra, annak ellenére, hogy 45 éve tisztességgel fizetem a TB.-t ám a sztárügyvéd szomszéd feleségét már másnap műtik a megyeiben akkor az korrupció?

A politika erről szól! A hatalomról, a befolyásról és a pénzről! Kurva sok pénzről!!!
Knapp75
@senkifia68: . "A felépült és átadott lakások használatából keletkező (a felhasznált energia költségeiből keletkező adók, pl. ÁFA, ingaltlan fenntartásból eredő költségek adói és még sorolhatnám... messze több bevételt hoztak a konyhára, az értékesítés után!!! mint a hitelek kamattámogatásának terhei! "

Szerinted.
Számokkal igazold, különben csak magadat győzködöd! Köszi!

Leírtam érthetően, hogy az állami bevételek többsége (pl. ÁFA, illetékek, munkaerő adóterhei) az építés alatt és az értékesítéskor keletkezett (azaz az első 1-2 évben), a kiadások meg utána 20 éven keresztül terhelték (terhelik) a költségvetést.
Egy 30 milliós kamattámogatott hitelre az állam akár 15-18 milliót is kifizet a 20 év alatt, ez hol hoz ennyi bevételt?
És akkor még nem beszéltünk az ÁFA visszatérítésről, a "szocpol"-ról és a lakásvásárláshoz kapcsolódó adókedvezményekről.
Ha számolni is megtanultál, utána beszélhetünk róla, ki ír ostobaságokat! ;)

Persze addig könnyű volt ugrálni, amíg alig néhány ezer hitelfelvevő volt, addig ez nem volt ez jelentős teher a költségvetésnek. Orbánék akkor is úgy álltak hozzá, hogy a kormányzásuk alatt jelenjenek meg a bevételek, a kiadások meg az utódokat terheljék...

Hja, a német márkámat meg én birtokoltam 94-ben, különben nem adhattam volna el belőle (akár készpénzben, akár a számlapénzből), legyél egészen nyugodt.
Ha az államnak kellett volna beszolgáltatnom, akkor nem a saját deviza számlámra teszem egy bankban.

Nem érdekel a valuta-deviza összehasonlításod, csak ne írj "valuta tőzsdéről", mert az kicsit kínos. :)
Knapp75
@keresztapa: Nem kell bonyolítani, a politika is tulajdonképpen gazdasági döntések sokaságából áll és ezek eladásából.
Egyszerűen nem a legjobb szakemberek - akik szintén nem értenek egymással egyet még alapvető dolgokban sem - lesznek politikusok, hanem akik legjobban el tudják magukat adni a pártjukon belül illetve a szavazóbázisnak.
Ráadásul egy szakember kevésbé van rászorulva, hogy politizáljon, megél az nélkül is. (ráadásul nem kell annyi elvtelen kompromisszumot sem kötnie, mint mondjuk egy "ellenzem-a-vasárnapi-zárvatartást-vargamihálynak"...)

Hja és azzal sem árt tisztában lenni, hogy 3 különböző gazdasági szereplő van (állam, vállalkozások, magánszemélyek), amelyek rövid távon totálisan ellenérdekeltek lényegében minden döntésben, ugyanakkor hosszú távon csak együtt tudnak "életképesek" maradni.
Na ebben tényleg nehéz egyensúlyt teremteni és mivel rövid távon a politikai hatalom azzal tartható meg, ha a szavazóknak ígérsz és/vagy adsz az állam vagy a vállalkozások terheit növelve, nem nagyon sikerül felelős döntéseket hozni... :)

(bár számomra az is elfogadható nézőpont, hogy a politikusokat azért választjuk, hogy az életünket "jobbá" tegyék, csak én azt szeretném, ha ez miatt a gyermekeim élete sem lenne rosszabb...)
Knapp75
@senkifia68: "A politikai pártok szerepe egy országban az, hogy az ugyanahhoz az érdekrenszerhez tartozó személyeket tömörítsék."

Ugyan, akkor nem az egypártrendszerre lenne törekvés és következetes döntések születnének, de ez messze nincs így egyik oldalon sem!
Egyszer azzal érvelünk, hogy egy kulccsal kell adóztatni, mert az úgy igazságos (szja), miközben az "extra profitot" próbáljuk beszedni a nem szimpatikus és szerintünk től gazdag cégekről...
Ennek biztosan semmi köze semmiféle értékrendhez.
coni
@senkifia68: "A politikai pártok szerepe egy országban az, hogy az ugyanahhoz az érdekrenszerhez tartozó személyeket tömörítsék"

Van ahol igen. De nálunk a konzervatív pártban van volt ügynök, Soros pénzén liberális politikai filozófiát tanult politikus és hetente változó eszmerendszer az egyetlen elv ami stabil: "mindenki annyit ér amije van".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.