A kormány tájékoztató kiadványokat juttat el minden magyar háztartásba "A Magyar Reformok Működnek" címmel – közölte a kormány a Facebook-oldalán.

A tájékoztató füzet célja, hogy a magyar családok naprakész információkat kapjanak az életüket jelentősen befolyásoló aktuális intézkedésekről, így többek között a családi adókedvezmény bővítéséről, az szja-csökkentésről vagy éppen arról, hogy idén szeptemberben már 320 ezer bölcsődés és óvodás kap ingyenes étkezést.

Hamarosan Ön is az otthonába kapja a kormány önfényező propagandafüzetét!

Mint írták, "mindannyian büszkék lehetünk arra, hogy Magyarországon nagyobb a gazdasági növekedés, mint az Európai Unióban, miközben a foglalkoztatottak száma meghaladta a 4,2 milliót". A kiadványban szereplő intézkedések azt igazolják, hogy a magyar reformok működnek, és Magyarország jól döntött, amikor 2010-ben saját utat választott. A kormány célja az, hogy a jövőben minden magyar ember tehessen egy lépést előre a saját életében – olvasható a bejegyzésben, amely kitér arra is, hogy a tájékoztató kiadvány postai terjesztése megkezdődött és több mint 4 millió háztartásba jut el ezekben a hetekben.

99 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Gondolom, a konda összedobja rá a pénzt...ahogy szokás feléjük...persze, a közpénzt !
Piszkosul kell reklámozni azt, ami érezhetően nem működik !
Melyik cimbi nyomdájába hullanak a milliárdok ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Gondolom, a konda összedobja rá a pénzt...ahogy szokás feléjük...persze, a közpénzt !
Piszkosul kell reklámozni azt, ami érezhetően nem működik !
Melyik cimbi nyomdájába hullanak a milliárdok ?
amaramaistanna
Megérkezett és azóta folyamatosan hányok.
Szeparepa-
Egy nemzet vagyonának önkényes pazarlása, hatalommal visszaélve: hazaárulás... hazaárulásért kötél jár...
CEAUSESCU
Deja de așteptare pentru întreaga Transilvania...
Rózsika Hatházi
Én már a múlt héten megkaptam. Azóta töprengek, hogy mit is kéne vele csinálni. Klotyópapírnak nem jó, mert kemény és fényes, ergo csúszkál. Ha bulimiás lennék, akkor jó lenne, mert nem kellene az ujjamat ledugni, elég ha ránézek, már jönne is a boaaaaa.
Komolyra fordítva, nem értem, mi a tosznak kell ennyi pénzt erre a szarra kiadni. Mert vak, aki nem látta még az óriásplakátokon. Aki fityisz fan, az enélkül is az marad, aki meg nem hiszi el az ordas hazugságaikat, az ezután sem fog bedőlni nekik.
Nem a témához tartozik, de leírom.Most olvastam, hogy roggyant Tódi miniszteri kabinet hivatalt kapott. Ez ám az államapparátus csökkentése, mi?
Másik, ami pisztatja a csőrömet, Hende Csaba lemondott és 2 milla körüli végkielégülést kapott. Gyerekek! A Munka Törvénykönyvében az vagyon, ha én mondok fel, nem jár végkielégítés. Akkor, hogy is van ez?
Végül, de nem utolsósorban a menekültügyhöz kapcsolódva (hülye vagyok, az gazdasági bevándorlás)tegnap olvastam, idézem: Nem akarja tovább etetni a külfüldi rabokat David Cameron brit miniszterelnök. Mint ismert, az elmúlt években több tucat magyart tartóztattak le Angliában embercsempészetért, vagy gyilkosságért. Sokuk angol börtönökben tölti büntetését, mert ott sokkal jobb ellátást kapnak.
Hát, ennyike. :)))
Gonoszgólya
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
human
Csak ha annyira jól mennek a dolgok, akkor miért is kell ennyire szájba rágni?
Hellcat
Hányingerem van a fideszes propagandától már.
adrenalink
Legalább valami puha papírra nyomtatnák. Tudnám újrahasznosítani...:-)
nyanya001
Már el is vitte a kukás !
Csak a 600 milliót sajnálom amit erre költöttek !
justhpeter
Majd a hágai vádirathoz ezt is hozzáírjuk.
Strong
...óvjuk a természetet!

Vik! küld mailben, vagy sms-ben (úgy is tudod mindenkiét)
nyanya001
@Rózsika Hatházi: Mindent a megfelelő helyre ! :))
bencemacska
Én is megkaptam, még a múlt héten. Még nem gyűjtöttem annyi lelkierőt magamnak, hogy beletekintsek.
Most, hogy láttam a cikket el akartam olvasni az impresszumot, de nem sikerült.
A nagyító sem segített. Aki el tudja olvasni, segítsen!
(Én még ilyen csúnyán életemben nem káromkodtam, mint ezen a megoldáson!)
Rózsika Hatházi
@nyanya001: Szerinted. Szerintük ez a megfelelő hely, meg a bivalybasznádi x-edik focicsapat. :)))
pbalage
ezt a fajta környezetszennyezést bezzeg hagyja a csornai környezetvédelemügyi bajuszmatyi.
panellproli
Rohadékok, erre elb...k a pénzt, de hogy az oktatásra, egészségügyre, vagy a migránsokat ellátó civilekre 1 Ft-t is költenének, azt már nem .! És van pofájuk fényezni magukat- barom a magyar hogy ezt hagyja, sőt van aki még kezet is csókol. Ezt érdemeljük.
simmering73
Már rég elvitte a kukás. Olvasatlanul került a megérdemelt helyére.
emerencia
@Rózsika Hatházi: Én még nem kaptam meg. Remélem, olyan színes és fényes lesz mint gyerekkoromban a Szovjetunió című lap, melyet nem volt szokás olvasgatni.. Abból ugyanis remek nyakláncokat gyártottunk: ék alakú csíkokat vágtunk belőle, kötőtűre tekertük és ragasztottuk. Még lakkozni sem kellett, olyan fényes volt! Fényességes tekintetű vezérünk biztosan örülne az efféle újrahasznosításnak. :-)

Ui: papírgyöngy (paper bead) néven részletes leírások, filmek találhatók a neten.
evacica
Ennek a füzetnek a legnagyobb hibája, hogy amire használható lenne, ahhoz túl kemény!
Rózsika Hatházi
@emerencia: Na, sejted, hogy ebből nem fogok papírgyöngyöt hajtogatni. :)))
Macskaszem
Kár, hogy a saját mindennapi életünkben nem tapasztaljuk meg a reformok nagyszerűségét, de sebaj, ebből a füzetből majd megtudjuk, mennyire jó nekünk. Már aki elolvassa. Én egyből a kukába vágtam, marhaságokra nincs időm.
pbalage
@zöldszem: persze, csak a jelmagyarázat keveredett össze valamilyen rejtélyes nyomdahiba miatt.
papa.49
Én veszem a fáradtságot, és költöm a kevés nyugdíjamat de VISSZAKÜLDÖM A HAZUGOVICS CÍMÉRE A CINEGE UTCÁBA, javaslom ti is tegyétek ezt legalább tele lesz a postaládája. lehet küldeni portósan is, úgy még jobb))))))))
zöldszem
@pbalage: Miért? Megtévesztő lehet a narancssárga szín?
De, hát az a románoké!
pbalage
@zöldszem: a színekről sajnos nem tudok korrektül nyilatkozni, ugyanis ez a rész nálam valami különös okból kifolyólag nem működik, de azért tudom, hogy mire célzol.
kamazuka
Már megkaptam ezt a brossúrát.Elismerték,bár 2007 óta nem emelkedett 75 eurocentes órabérem,de ez ne zavarjon,mert pár éven belűl biztosan nem fog!
nemkati
@pbalage: Mi a bajod a színekkel? Ez egyébként kék, és pont azok a képek vannak benne, amiket minden sarkon láthatsz óriásplakátok formájában, bárhol is jársz az országban. Hogy azt, amit minden sarkon hónapok óta láthatok, miért kell rohadt drága nyomtatott formában minden címre elküldeni (vajon a postaköltséget kifizetik-e a postának?), azt nem tudom, de 6 éve itt már a kidobott pénznek nincs értéke a kormány számára, beszedik azt majd valamilyen adóval. A híveket megerősíti, az ellenszenvezőket tovább frusztrálja, az egyenleg nem változik. Csak a mi pénztárcánk laposodik, a mi lehetőségeink szűkülnek.
pbalage
@nemkati: a színeket nem tudom megkülönböztetni egymástól, elég erősen színtévesztő vagyok, nem tudom megállapítani róluk, hogy pontosan melyik micsoda akar lenni.
Ez van, megszoktam, a számomra különösen érdekes dolgokhoz segítséget szoktam kérni, ha pedig senki normális ember sincs a közelben, akkor hosszasan nézem egy nagyítóval, és jegyzeteket rakok melléjük. (a szemem egyébként majdnem jó, egész élesen látok, szerintem színesben, de sajnos még nem volt lehetőségem szemet cserélni senkivel.)
Ráadásul a térképek nagyon érdekelnek, ez okozza a legtöbb problémát.
De mondom, megszoktam, memóriával pótolom ezt a hiányosságot.
lampa laz
@zöldszem: 18:59-re, de legalább laposkúszásban verhetetlenek vagyunk.
nemkati
@pbalage: Jé, én meg azt hittem, hogy a színtévesztők, színvakok, az egy kitalált mese. Bocsi, el nem tudom képzelni, hogy ez a dolog hogy néz ki. Nem csak a zölddel és a pirossal van gond (olasz zászló-magyar zászló)? És mi van a kékkel? Ez a füzet kék. De hát nem mindegy, milyen színe van? A lényeg, ugyanazok a képek vannak benne, amik az óriásplakátokon. A kábító szöveg, na hát az meg tragikus. :(
Knapp75
Távolról azt hittem, Szili Kati az. Mondom, mennyit öregedett.

Azt nem értem, hogy miért nem Rogán, Szijjártó vagy Lázár képei vannak a "Sokat spóroltam a rezsicsökkentéssel!" szöveg mellett, mivel ők sokkal többet spóroltak az ingatlanjaik nagysága és rezsije alapján, mint egy kedves "átlagpolgár"...

A másik kedvencem, mikor a nyugdíjas bácsi örül a minimálbér növekedésnek...
Vagy még őt is annyiért alkalmazzák?
papa.49
@Knapp75: A ,,nyugdíjas bácsi,, minisztériumi főtanácsos volt gondolhatod hogy nem annyi nyugdíja mint a tied, vagy az enyém, a spiné meg a neje, hát a fűtött fürdő medencénél jelentős lehet a megtakarítás)))))))))
nemkati
@papa.49: "a spiné meg a neje"
Milyen spiné milyen neje? :)
pbalage
@nemkati: igazából minden színnel gondom van, a kék az egyetlen amit valószínű normálisan látok, biztos azért tolják ilyen erőszakosan ezek az úgynevezett kormánytagok.
A legérdekesebb, ezt már valakivel egyszer meg is beszéltem, hogy amikor valami piros van egy nagy zöld felület előtt, azt nem látom meg, de ha megmozdul (például ember piros pulóverben), akkor egy körvonalat látok belőle, mintha valaki körberajzolta volna fekete ceruzával. Szerintem szép, azt szeretem nézni.
Egy pipacsokkal teli búzatábla viszont nekem nem mond semmit, csak ha fúj a szél és lengeti a virágokat.
KERKA
Nem szeretem ezt a tájékoztató papírt. Ablakot nem lehet vele pucolni, az almát sem lehet belegöngyörgetni, begyújtani meg büdös. De ha már a Füles sem tépi szét, akkor végképp nem jó semmire. Vissza a feladónak
nemkati
@pbalage: Biztos jól leírtad, de én még így sem tudom elképzelni. :(

Egy született vaknak se lehet elmagyarázni, hogy mi az, hogy színek. De hogy Te mit látsz, el nem tudom képzelni! Ha ez mindig így volt, akkor, gondolom, Neked ez a természetes. Vagy rosszul gondolom? Honnan tudod, hogy valamit nem olyannak látsz, mint mások?
pbalage
@nemkati: sehonnan. nekem ez a normális, én se tudom elképzelni milyen a normális látás, nálam ilyen, egyáltalán nem zavar, csak amikor térképek meg színes grafikonokat nézek.
Jobban szeretem a pontvonalas, szaggatott vonalas cuccokat.
Gonoszgólya
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
mariaberta
Megkaptuk mi is, sajnálattal állapítottuk meg, hogy a papír túl kemény...
mariaberta
@Mirabilis: Tökéletesen igazad van, de nemcsak ezzel van baj. Egy budaörsi suli konyhájában pld. rövid karajból csinálnak kaját a gyerekeknek. Ez a húsféleség azon kívül, hogy drága, olyan száraz, hogy a gyerekek rendre ott hagyják, nem eszik meg. A z étrendet összeállítók marhára értik a szakmájukat!
nemkati
@mariaberta: A sertéshúsok közül az egyik legdrágább hús a rövidkaraj, ha jól tudom, csak a szűzérme drágább. Ezt kidobni, hát... csak a leggazdagabbak tehetik meg, de azoknál is szégyen.
enslaved
@Mirabilis: Amennyiben a szülök vennék a fáradságot, és otthon is szorgalmaznák az egészséges étkezést, nem pedig egy zacskó chipset nyomnának a gyerek kezébe, vagy zsíros kenyeret, értékelnék az egészséges étrendet. Az én gyerekeimnek semmi bajuk nincs a reform ételekkel, mert otthon is erre próbáltam rászoktatni őket, amennyire csak tudtam.
enslaved
@nemkati: A disznóhúst én is kidobnám, mert az minden, csak nem egészséges.
nemkati
@enslaved: Ja, gondolom muszlim vagy, esetleg zsidó. Mások pedig évezredek óta eszik, és mind eléltek haláluk napjáig. :DD
kkalman
@CEAUSESCU: ma, 15:37 Vihetik az egész fitymasz bagázst! Köszönettel az erdélyieknek adjuk.
mariaberta
@nemkati: Éppen ezért nem érthető, hogy miért ez van állandóan az "étlapon". Hogy nem láttak otthon ilyen húst, nem a látással,hanem az evéssel lehet baj. Talán, De hidd el, hogy rendre otthagyják. Mellesleg Budaörs az ország leggazdagabb városa, így nem valószínű, hogy a gyerekek otthon nem ettek, -láttak- rövidkarajból készült ételt.
nemkati
@mariaberta: Oké, de nem én írtam, hogy talán nem láttak otthon húst, hanem Mirabilis. :))

"Talán sose láttak otthon karajt. Emiatt. Nem tudják, hogy étel?"

:DDD
papa.49
@nemkati: A plakáton szereplő férfiú, felesége a másik plakáton szereplő örömködő, nő mellesleg fütyisz aktivista, cőffögő felvonító, és nagyon sok rezsit megspórolt))))
Nem régen itt volt a hír a Propin, hogy fel akarja jelenteni valamelyik hírportált, így se emlékszel rá???)))))))))
mariaberta
@nemkati: mindkettőtöknek írtam a válaszom.
Tényfeltáró
Nálunk a postaládából kivéve mindenki automatikusan dobta bele a szelektív kukába a többi reklámanyaggal együtt. Ott hasznosul. SENKI nem méltatta arra, hogy a lakásába felvigye.
nemkati
@papa.49: Ja, most esett le! :) Tökre félreolvastalak. Szóval a spiné, az meg a neje a főtanácsosnak. Áháááá! Valami rémlik, hogy se az öreg pasit, se az öregasszonyt nem az éhhaláltól mentette meg a rezsicsökkentés.
papa.49
@nemkati: Nem igazán éheztek eddig se, most meg dőzs van a rizsacsökkentésből)))))
kkalman
Még nem kaptam meg a legújabb nemzethy hazugsággyűjteményt, de már látom dicsőséges jövőjét.
enslaved
@Mirabilis: Lehet, igazad van, habár nehéz volna a férjemet férfiként etetnem:-))
enslaved
@nemkati: Te meg csak egy szemtelen kis fiatal lány, ha a kép a te arcodat ábrázolja. Nem vagyok sem muszlim, sem zsidó, de még liberális sem...
Desischado
Erre van pénz! Csak azt nem értem, ha annyira flottul megy minden, mi szükség van ezekre a kiadványokra? Nálam olvasatlanul megy a kukába!
Rumcájsz
Jön a migránsok árvaellátása, miközben hazánkban nyugdíjasok fagynak meg!

Csak gratulálni lehet a migránsügyben elért semmilyen eredményhez!
Az a lényeg, hogy a világsajtó rólunk árad, igaz ott nincs szükség rizsacsökkentésre, mert az ott élők ki tudják fizetni az elhasznált energiát!!!
1magyar
Addig amíg ilyen sok a szegény ember az országban, pazarolhatják hülyeségekre a pénzt, senki nem hiszi el.
Mindenki érzi a saját bőrén, ehhez nem kell reklám, mert az negatív lenne.
eszegfu
@CEAUSESCU: 15:37 Tisztelt Kolléga! Megtennéd, hogy magyul irjál?! Tudod ez egy vélemény-cserés közösségi oldal, igy nem ártana, ha esetleg válaszolna bárki is Neked. Ha meg ezt nem igényled, akkor önmagadnak is irhatsz véleményeket. Kösz.
mate03
@nyanya001:A 2010 választás óta nem kapok (fidesz ) postát! Akkor azzal küldtem el a szavazat kérőket,hogy komcsi nyugger vagyok,kérem írjanak fel! Azóta békén hagynak!
magyarbakancs
Öndicséret mindig büdös.
Ez nem büdös,hanem rothadt szagú.
Nemzeti hülyítés kormánya.
szaboria1
@adrenalink: Én akkor már inkább a kutyámat törölném ki vele.
adrenalink
@szaboria1: Van egy kis bibi! Nincs kutyám.:-)
eszegfu
@jageragnes: 11:05 Na, ez bizony nem egy "szabadon választott gyakorlat"! Én sem kértem, csak megsajnáltam a postást, mert őt ellenőrzik: átadta, vagy sem -- legalábbis itt nálunk. Tudom, nem tartozik a tárgyhoz...a M. Posta ennek kihordásáért pénzt kap, a postások lassan már beleszakadnak a rengeteg ilyen jellegü és a reklám szórólapok "teritésében"... ők nem kapnak + pénzt ezért, sőt 6 órára vannak bejelentve és a 8 óra sem elegendő legtöbbször.
wagabund
höhö...megkaptam...rögtön odaadtam anyósomnak elemzésre...
-itt a szemüvege mama.. a miniszterelnök küldte, tessék olvasgatni...azóta nem merek bemenni a szobájába...
...félek, hogy mint Levendel tette a szobalánnyal, hozzám vág valamit...
:-)
mariaberta
@magyarbakancs: És éppen olyan sunyi, mint a hölgy aki orcáját adta ehhez a szennyhez!
Tényfeltáró
@mate03: Akkor te is rajta vagy a kubatov listán, vastagon. Egyszer majd beállít a gestapo.
mate03
Leszarom a Kubatov listát! Nekem már tehetnek egy szívességet!
kukac50
Fával fűtők , nem kaptam sem fát sem pénzt fára,milyen elosztás az ahol a gazdagabbak kapnak a szegényebbek meg nem ?
Pofátlanság lenne ha levélben dicsérnék magukat.
eszegfu
@kukac50: 7:55 Utolsó mondatod sajnos nem feltételes módban van, hanem mult időben, tényként szerepel!:(((
picike
A nyugdijasokról szó sincs benne ez bizony szivszoritó volt számomra!!!@mate03:
namihami
@KERKA: Örülj neki, mert a mienket "elolvasta" a kutya és majdnem belepusztult.
Már több az állatorvosi kiadás, mint amit a rezsicsökivel spóroltunk.
KERKA
@namihami: már a kutya sem veszi be a szöveget:)
solidedge
Én már megkaptam a propagandafüzetet. Kesztyűt huztam, majd óvatosan a ház előtti kukába dobtam. Domestost öntöttem rá, hogy ne fertőzze el a kukát. Utána órákig fertőtllenítettem a postaládát, amit most már megint rendeltetésszerüen lehet használni.
csetere
@Mirabilis: Aki ezeket az "egészséges" kajákat kitalálta, egye is meg. Én jobb szeretem a finom szalonnát, kolbászt, lila hagymát. A nagyanyám is azt ette és 94 évig élt, a nagynéném 90-ig, anyukám most van a 92. évében, szellemileg friss és mivel mindent elolvas , állandóan híreket néz, kiismeri magát tökéletesen a politikában is, és arra mentem haza, hogy lobogtatta előttem a kiadványt és szidta őket, hogy hazudoznak.
KERKA
@picike: 08.01 Most úgy őszintén,mégis mit vártál nyugdíjas ügyben??? Te még hiszel a mesékben? Előbb megcsókolnám a zöld békát( hátha lesz belőle királyfi)
minthogy elhiggyem a be nem tartott igéreteket.
Ez a kormány már régen leírta a nyugdíjasokat. Nyugdíjasnak lenni ma egyenlő a lassú elszegényedéssel, és nem egyenlő a megérdemelt "szép őszidővel"
Freewolf
Szorgalmas voltam! Már vissza is küldtem az adataimmal a lapot a Miniszterelnökségnek!
namihami
@Freewolf: A tied már régóta ott van.
Fölösleges pénzkidobás volt a postaköltség.
Freewolf
@namihami: Kapom is a Fideszes sms-eket, mikor, hol milyen program van! Alá is írtam nekik! :-)
papa.49
Hurrá megjött!!! Holnap feladom levélben a hazugovics címére, hagy töltse a postaládáját, hiszen a smucig szarok a visszaküldést neked hagyták, hogy te fizesd, ha meg én fizetek odaküldöm ahová akarom, bár leginkább a delikvens torkán nyomnám le legszívesebben ezt a sok hazugságot!!!
KERKA
@Freewolf: 15.19 Az egyik sms-t én küldtem. Vártalak a szökőkútnál. De azt nem írtam, hogy hozzál magaddal mégegyet!
pbalage
@Freewolf: Tudod mit? Ezután mindig tetszikelni fogom amikor önként kinyalod,
mert ilyen elszánt egyéniséget ritkán lát az ember.
Itt mindjárt be is söpörték két lájkot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.