Orbán Viktor tavasszal volt a Bibó Szakkollégium vendége. A nem nyilvános beszélgetésről hangfelvétel készült, ami a 444-hez jutott. A lap egyszer már idézte Orbán véleményét a női politikusokról, most újabb témákból szemezgettek. Íme néhány erős idézet a miniszterelnöktől.

Az ideális utódról:

52 éves leszek hamarosan, szerintem még van egy-két jó évem, pár fekvőtámaszt még le tudok nyomni, de sokat dolgozom azon, hogy megtaláljam. 

Egy jó utódnak a folyamatos karaktergyilkossági kísérleteket is el kell viselnie, amihez Orbán ezt is hozzátette:

Aki ezt személyes ügyé teszi, az ellenzéki támadásokat lefordítja a saját maga morális értékítéletének a nyelvére, az egy vesztes ember. Azt nem lehet. Ez egy csata. Aki nem bírja, akit megvisel, aki ezt idegfeszültséggé alakítja magában, aki ebből morális dilemmákat csinál, az alkalmatlan. Ha kint állok a mezőn egy nagy karddal a kezemben, és rám jönnek hárman, akkor nem moralizálok, nem okoskodom, egy feladat van, hogy azt a hármat le kell kaszabolni. Nincsen mese.

És emellett "kell egy folyamatosan mozgó falak között útvonalat találó gógyi".

A karaktergyilkosságról még az alábbiakat is szóba hozta Orbán:

A feleségemet oda kellett állítani a kamerák elé, és mosolyognia kellett, mert a komcsik minden lehetséges forráson azt terjesztették, hogy véresre vertem a feleségem. (...) a létezésed morális alapjait akarják megsemmisíteni, hogy többet az életben ne állhass ki az emberek elé, mint egy bizalomra érdemes, becsületes polgár.

A baloldali politikusokról:

Nem is ismerem őket annyira, ez a véleményem értékét csökkenti, de eleve nehéz lehet ebből az egész baloldali, internacionalista, a múltat végképp eltörölni, a nemzetet a nacionalizmussal azonosító katyvaszból nemzetpolitikát csinálni. (...) Érdekes módon van valaki, aki intellektuálisan ezt meg szokta oldani, de hogy az egyéb vezetői ügyekkel hogy áll, azt nem tudom, mert nem látok bele, az a korábbi pártelnök, a professzor úr, a Hiller. Ő ezt tudja, egy nemzeti érzelmű ember. Baloldalról ez nehéz dolog, de benne mocorog valami. (...) Nem minősítem a jövő emberének, szellemi értelemben mégis látok ott valamit.

Arról, hogy a Jobbik fog-e nyerni 2018-ban:

Á, hát hogy? Hogy? El tudja azt képzelni? Amikor elmegyünk választani, akkor hozunk egy döntést. Hát a kaktuszomat sem bíznám rájuk, nemhogy az országot. Lehet vagánykodni, keménynek lenni, meg hogy mi vagyunk a tiszták, lehet ezt nyomni, dehát a végén elmegy nyolcmillió emberből ötmillió ember. És azt mondja, hogy az életemet befolyásoló legfontosabb döntéseket oda fogom tenni valahova. Hát hol jön ide a Jobbik?

Az oroszokról:

Azt tanultam meg az oroszokról az elmúlt hatvan évben, hogy a kívülről érkező nyomás náluk a vezetést stabilizálja és nem destabilizálja. A nyugati logika szerint ha sikerül egy országot gazdaságilag nehéz helyzetbe hozni, a GDP-csökkenés és a költségvetési problémák miatt hozott gazdasági szükségintézkedések elégedetlenséget hoznak magukkal a középosztályban, a középosztály pedig váltást kényszerít ki. Nyugaton ez sokszor így van, de az oroszoknál nem működik. A vezetés militarizálással válaszol a külső nyomásra, a fenyegetettség érzésével stabilizálja magát, ha kell, szabadságot korlátoz, politikai lehetőséget szűkít be. Tehát a nyugati lépések éppen stabilizálják és nem destabilizálják Putyint.

A fociról:

Szép, személyes, kulturális feladatnak is tekintem, hogy vissza kell helyezni magunkat arra a polcra, ahol mi egyszer már voltunk. A legjobbak közé. Szerintem ez lehetséges. Jelentős véleménybeli különbség van a fiam és én közöttem ebben, de ő ért is hozzá, én meg csak szurkoló vagyok.

A teljes cikk itt olvasható.

103 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gonoszgólya
"... a létezésed morális alapjait akarják megsemmisíteni, hogy többet az életben ne állhass ki az emberek elé, mint egy bizalomra érdemes, becsületes polgár."
Óóóóó...az anyád szentségit, de finnyás lettél hirtelen ha rólad van szó!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Az utolsó mondat tök igaz mindenben CSAK SZURKOLÓ VAGY HAUGOVICS)))))))))))))))
bakegya
A teljes cikkre ezek után amit már a magyarokra eröltetett a bunkó magából az önhittbűncselekményeivel-csakkk azt árulhatta volna még el,MÉRT KELLETT EHEZ MÉG EGY GÁZSZERELŐ -CSŐSZERVIZELŐ BŰNTÁRS IS!!!
HAJRÁ magyarok,A TEKNŐS EGY KERÍTÉSOSZLOP TETEJÉRŐL ÉS TÖBBEZER FOCILELÁTÓ VIPP PÁHOLYÁBÓL KÖPKÖD és ez nektek még tetszik is-sELEJT,...SEHONNAI BITANG EMBER...
Gonoszgólya
"... a létezésed morális alapjait akarják megsemmisíteni, hogy többet az életben ne állhass ki az emberek elé, mint egy bizalomra érdemes, becsületes polgár."
Óóóóó...az anyád szentségit, de finnyás lettél hirtelen ha rólad van szó!
papa.49
Egyébiránt akkor kellett volna a ,,nagys. asszonyt,, a tévébe mutogatni mikor hetekig nagy fekete napszemüvegben lehetett látni áprilisban 2002. ben, az lett volna igazán tanulságos)))))
tothjani
papa.49!
Miért egy másik miniszter is hetekig napszemüvegben járt pedig őt nem verte meg az asszony.
Persze lehet hogy ő az asszonyt igen, és ezért kapott, de nem jelentette fel az elkövetőt.
JAJMÁR
Én azon is meglepődtem, hogy a fideszre ennyien szavaztak, mert hát hogy? elmegy szavazni több millió ember és döntést hoz, és leteszi az ország sorsát azok kezébe újra, akik elmutyizzák?
Innentől kezdve simán esélyes lehet a Jobbik!
JAJMÁR
Van egy véleményem azokról a férfiakról, akik a feleségüket ide, meg oda "állítják", mert úgy hozza az érdeke.
nezelodo
Erről a vicc jut eszembe. Az anyós felhívja a vejkóját: Fiam igaz, hogy behúztál egyet a lányomnak? Á dehogy mama... Add át a telefont neki! Nincs itthon. Hol van? Hát a sebészeten.. Odamegyek! Majd este mama, addigra a sminkesnél is végez, meg én is beszélek még a fejével...
magyarbakancs
El olvasva a cikket ,megbizonyosodtam ,hogy ez az ember mentális problémákkal küszködik.
adrenalink
Egy jó sminkes és operatőr csodákra képes...
karma1
@JAJMÁR: Talan ne mondd el, mert lehet, hogy kitiltanak erte...:o)))
JAJMÁR
@karma1: 11:27 Fölösleges. Látom, sejthető,hogy a "van egy véleményem" nem dicséret :-)))
karma1
@JAJMÁR: Tudom, t@JAJMÁR: udom, nyugi...:o))) Detto...:o))))
vonotok
De hamar elfelejted te nyomorult, hogy ifjú éveidben a KISZ tagja voltál. A " komcsik " pénzén tanultál, élted a kollégiumi éveidet.És leítél az ami " sajnos " lettél.
dr. prédikátor
Viktor szopkin! mármint hogy te egy bizalomra érdemes polgár???na ne röhögtess mán!!!Hiszen akkor is hazudsz ha csukva a szád!!!
human
Eddig is tudtuk, hogy Orbán nem csinál lelkiismereti problémát családja és barátai feltűnő gazdagodásából. Az sem újdonság, hogy orosz mintára egy láthatatlan, soha meg nem nevezett ellenséggel vívja harcát, mert ellenség mindig kell.
Gonoszgólya
Egy kis színes történet orbáncviki múltjából:
Sajnos nem tartottam szükségesnek megjegyezni a forrást, de valami róla készült könyvben olvashattam az alábbi esetet. Amikor még éppen nem verte vagy nem tenyészállatnak használta a későbbi kedvenc feleségét, szóval annó a boldog békeidőkben a leendő asszonypajtás valamiért durciban volt vikinkkel. Aki értve a jelbeszédből, nevezetesen hogy bezárták előtte a kolesz ajtaját és nem engedték be, nemes egyszerűséggel berúgta azt. Hogy aztán mi történt, ki- ki képzelje el magának. Abban a könyvben / ha ott olvastam/, azt hozták ki ebből, hogy a mi országló rablóvezérünk egy olyan helyi Napóleon, akit nem zabolázhatnak meg, és tartóztathatnak fel ha valamit el akar érni.
Szerintem viszont csak egy agresszív, büdös bunkó állat volt, akit ott, és akkor kellett volna kibaszni a negyedik emeletről, hogy tanuljon valamit az életről. És egy ilyen férget választott meg, és tart hatalmon a sok ostoba kretén, pedig ha a lányukkal csinálná ezt a vejük, rövid úton agyonvernék.
Ez az egy momentum is elég annak a megvilágítására, hogy milyen "ember" is az orbánviktor.
De TI, seggnyalók, és takonygerincű szervilis kiszolgálók népes serege, Ti csak nyaljatok tovább, hisz egy ilyen nagy volumenű "ember" mindent megérdemel.
Ennyi.
eszegfu
@Gonoszgólya: 13:47 Emlékeim szerint ez dr. Kende Péter könyve lehetett, mert Debreczeni József O.V-ről szóló könyve kissé "simulékonyabb"... szerintem.
Gonoszgólya
@eszegfu: Szerintem is, csak mivel nincs meg a nevezett sajtóvégtermék, így nem voltam biztos benne. Neten pedig valahogy-valamiért erre nem volt találatom.
eszegfu
@Gonoszgólya: Nyilván azért nem találtad, mert a cime A Viktor... erre én sem emlékeztem, csak Kendére, az ügyvédre.
Freewolf
Végre! Egy profi politikus a sok töketlen után!
Toby
@Freewolf: Idehallatszott a hatalmas cuppantásod, pedig nyakig benne voltál az ülepbe !

"...mert a komcsik minden lehetséges forráson azt terjesztették,..." azannyát, már nem csak debil a mini duce, hanem amnéziás is ?
Kedves ifjú kommunista "uram" ...
volvós
.." Orbán: a feleségemet a kamerák elé kellett állítani,"
Még 2 lehetöség... A ...fáskamra elé ( Elena Csaucseszku ),
vagy egy független Magyar Bíróság elé.../ veled együtt /.
nyanya001
Akkor állította a kamerák elé, amikor éppen nem volt monoklija !
Mert egyébként tényleg verte a feleségét mint a lovat !
És ezt nem egy rohadt komcsi mondta, hanem több olyan fideszes,
akik egészen közel álltak hozzád !
világlátó
@Freewolf: Igazad van, ő egy profi politikus .Könnyű neki, mert mint olvashatod, mindössze egy ember van a túloldalon, a professzor, a Hiller, akiben mocorog valami.Könnyű a hülyék között okosnak lenni. Persze tényleg profi politikus, mert képes volt emberek sokaságát meghódítania, igaz ebben egy egész csapat ravasz, kapzsi, torkos, hiéna is segítette és segíti most is. Kaszabolni, azt tud, azt látjuk. Kikalapáltatott magának néhány vagabund totálisan lojális alattvalót, némelyikük ravaszabb a VUK nagybáttyjánál is, némelyikük félelmetesen arrogáns, szinte kezelhetetlen bármely ellenzéki ellenfele számára is, némelyikük úgy szórja a szót, hogy csodálkozással tölti el az embert, hogy lehet ezt a sok aljasságot, csibészséget ilyen folyékonyan elhadarni, bele nem engedve szólni senki által. Hogy ne volna profi politikus, aki erre képes és még kifelé is szabadságharcot folytat a szélmalmokat óriásoknak nézve.
DE HÁT EMBER !!! Ő AZ ORSZÁG MINISZTERELNÖKE !! Nekünk egy miniszterelnök kell nem egy Maradona ! Legyen pártvezér, legyen profi politikus itthon és szégyenítse meg az ellenfeleit, amíg tudja, legyen vezérszónok Brüsszelben, Strassburgban, legyen sólyomszárnyon szálló eszmei és ideológiai nagyformátumú gondolkodó az illiberalizmusról buzmányfürdőn, vagy ahol csak eltűrik a határon túlnan, könnyező mélymagyarok között, Legyen ! Végül is kell egy ilyen pprofi politikus a Kárpát medencében, hogy a tehetetlen, szégyenbe süllyedt magukat demokratikus ellenzéknek nevezettek közül, vagy az eddig ismeretlenek közül,kiemelkedjen egy méltó partner, aki azt tudja mondani, EBBŐL ELÉG ! Ez egy európai ország, ezeréves kűzdelmes , belső és külső ellenségekkel állandóan harcban álló ország, amelyiknek azért sokszor voltak kiemelkedő személyiségei, sokszor voltak kiemelkedő vitézei, hősei. Profi intrikusai viszont mindig, minden korban voltak bővében.
Ezek ellen nem királyok, kormányzók, hősök , hanem miniszterelnökök szükségesek, akik
szellemi, erkölcsi...Folytatom
eszegfu
@világlátó: GYÖNYÖRÜ!!:))) Várom a folytatást... igyekezzél légysziv., mert dolgom van..
Jankó123
@nyanya001: Ma már olyan szuper sminkesek vannak, szinte bármire képesek.
Igaz, hogy vagy négy órát kell ott ülni, mire felépítenek egy normálisabb arcot és, ha nagyon nincs szükség mimikára, már a fele is elég.
:-)))
nevemnick
@Freewolf: az bizony igazad van! Profi: Magyarország tönkretételében, a diktatúra kiépítésében, a lakosság többségének a szegénységbe sodrásában, a többszintű és szerteágazó mutyizásban, a kommunistázásban, a haveri kör anyagi támogatásában és az ellenségkép kreálásában. De legfőképp profi abban, hogy az az egymiller szemcsésagyú naponta tolakodjon azért, hogy fényesre nyalhassa a két farpofájának közét.
zöldszem
"Jogvédő (tehát pl. nem a hatvani rendőrbűnözést védő) munkatársaimnak - köztük Domján Tibornak - halmozottan titkosszolgálat-közeli személyek korábban azt állították, hogy Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó többször került kórházba amiatt, hogy Orbán Viktor agyba-főbe verhette és ezek a kórházba kerülések ismertek voltak a polgári és katonai titkosszolgálatok előtt"... a teljes cikk: www.hirarena.com/orban-viktor-ausztriai-pszichiatriai-kezelesei-miatt-az-osztrak-nagykovetnek-irt-levelet-tobb-nepszeru-mediavezeto_422
nyanya001
@Jankó123: Elég ritkán állította a a feleségét a kamerák elé
talán azért, mert fárasztó lehetett annyi időt eltölteni a sminkessel
aki szalonképessé tette a jó asszony arcát !
Jankó123
@nyanya001: Mi munkája volt vele az apjuknak, erre egy semmirekellő sminkes elbabrálja!
:-)))
nyanya001
Kínos pillanatnak bizonyult, amikor az online világban bizonytalanul mozgó Orbán büszkén közölte, hogy övé Európa legnagyobb Facebookja. Hangos röhögés volt a válasz – írja a 444.hu.
:))
világlátó
és egyéb emberi jellembeli értékeinél fogva felülemelkedik az ördögi gonoszságon, a képmutató alattvalók színjátékán. aki azonnal észreveszi ki akarja az ő szájával kimondatni a saját gonosz gondolatait/ G.Fodor és mások /és azonnal eltávolítja őket a közeléből és megtalálja a hozzá méltó munkatársait, akiket nem a nyerészkedés, a meggazdagodás, hanem a haza szolgálata vezet, mindig eleget téve az erkölcsi elszámoltatásnak önmaga és a családja előtt. Az nem lehet, hogy a történészeink, politológusaink, társadalomtudósaink ne találjanak egy néhány igaz magyar történelmi személyiség nyomdokain kinevelődött miniszterelnöki mintát , akit jó példaként - a hibáit sem elkendőzve - oda lehetne állítani szépen megírt formában házi feladatként adva a mindenkori miniszterelnöki asztalra. Ha nincs egy tetteiben, gondolkodásában követésre méltó nevesincs eszmény, hát persze hogy állandóan keresi a helyét a fiatalon a miniszterelnöki hatalomba került politikus. Hány fordulatot tett már szegény feje. Mindig formálta a szükség, a kényszer szemből és hátulról.Ezért az oktalan támadások és védekezések , kaszabolások sora.A tehetsége és a korabeli tudatlansága okán nyert bátorsága emelte ki őt a környezetéből. Hogy ezt profi módon ? Most hogy a végére értem a mondanivalómnak, már nem is tudom, talán még sajnálatos is ez a néhány mondat, amit az indító cikkben olvashatunk Orbán Viktortól. Mint embert lehet méltánylást érdemlően megítélni. De nekünk egy profi miniszterelnököt kell dicsérni és bírálni. Jogunk van hozzá.
Én személy szerint ragaszkodom ahhoz, hogy az én és közel tíz millió magyar állampolgár
által lakott szép országban egy mindenki által megbecsült miniszterelnök alakítson jó kormányt, ne engedjen a hátulról nyomakodó oligarchák követeléseinek, minden nap álljon ellen a gonoszságnak, az önzésnek, a rágalmazásnak, a hazugságoknak, a hamis nemzettudat térnyerésének, de ugyanígy a torkos kapzsiságnak, ami a legtöbb bajok okozója. Ez nem könnyű, amikor minden romlott.
Freewolf
@nevemnick: Sajnos nem láthatja mindenki, milyen jó vezető Orbán!
dr. prédikátor
Még jó hogy csak a kamerák elé állítottad ki,viktor szopkin!!!
paolo006
@nyanya001: nem csak verte, még most is veri. Szintén fideSS forrásból.
eszegfu
@Freewolf: 17:18 Na neeeee már! Ennyi az összes gondolatod akár Nevemnick, akár Világlátó hsz-hez?! Elkeseritesz!:(((
paolo006
@Freewolf: de azt mindenki látja, hogy egy elmebeteg seggnyaló vagy.
egyvandor
Gorbán viselné a kritikát, de valahogy mindig akad rá apparátus ami védőbástyaként veszi körül. Ennek egyik legfrissebb példája a Margithídi felirat példátlanul gyors eltávolítása.
Gorbán állná a sarat, de valamiért nem hajlandó politikai ellenfelével nyílt vitában részt venni.

Gorbán ne légy büszke magadra! Normális politikus nem kardozik éjjel nappal mint az őskorban és képes arra, hogy politikai egyezségeket kössön ellenfeleivel.
világlátó
@Freewolf: Dehogynem látjuk ! Profi. Ezt is látjuk. Megosztani, darabokra szedni és összeugrasztani, ezt is látjuk. Megígérni, kezet rázni, majd a szavazatszámlálás után hátba szúrni, ezt is láttuk. Rágalmakat megfogalmaztatni, erőből, kényszerrel, korrupt alattvalók felhasználásával,miközben tisztes távolban maradni, nem szavazni , ezt is láttuk.Budai féléket felfogadni, zserbórobikkal ügyködni- a megfelelő embert a megfelelő helyre amíg alkalmas - ezt is láttuk.Most Lázárt lefékezni a Rogánnal, kíváló vezetői fogás. látjuk.
Nem mondtuk hogy nem kiváló vezető, csak éppen azt nem értem, Te miért nem látod, hogy mindez egy gonosz, romlott, bűnös,emberek ketrecharca miközben kifelé ordítja a média hogy remek állapotban van az ország és már sokan arról álmodnak, miként lehetne minket követni. De nem baj ha kedveled Orbán Viktort, én is szeretném , de nekem nem megy. Tisztelettel
KERKA
Én nem láttam azt, amikor az asszonyt verte, mert nem vagyok éjjeli lámpa.
De azokat a ráncokat a szeme körül és azt a tekintetet, amit a Lévai Anikónál láttam, na az sokat elárul. Meg a retusált fényképek is.Bármilyen hihetetlen, de azok a sárgás-zöld foltok a halántékán, -na azt nem a kinyitott konyhaszekrény ajtó okozta!!!
volvós
@zöldszem: ma 16:02

A cikk " .kökemény ! "...:-((
justhpeter
Már azt sem értem, hogy ha nincs semmi, miért akar magyarázkodni.
nezelodo
Valami rémlik 2002 áprilisából, a két választási forduló között. Elég rossz bőrben volt a vezér, küszöbön állt a bukta, ment a pesti pletyka rendesen, hogy valami történt, és rettenetesen ideges. Mit ad isten aznap tényleg a kamerák elé került a nagyasszony, ha akarta ha nem... Hamarosan meg ráromlott a választási győzelemre rendelt torta.
bencemacska
@vonotok: Ne idegesítsd magad, amikor azt mondja: "komcsi", én azt értem alatta:"a fater."

Ő is azonosítja, nyilván azért haragszik, mert eszébe jut a nadrágszíj!
JAJMÁR
@világlátó: Jól összefoglaltad, és mi itt sokan értjük, s egyet is értünk. Ha valami haszna van a farkas megnyilvánulásainak, akkor az - ezt már magamon is megfigyeltem -, hogy a cinikus hozzáállása elősegíti az ilyen jó "összefoglalások" születését. Nem mondhatjuk tehát, hogy semmi értelme a fizetett trollnak itt :-)

(Persze általában egyetértek veled, mert bölcs, és jó meglátásaid vannak, de most "kilátszik" a jogos indulat is -:))) )
bakegya
...,mert a komcsik...?-hát ez hülye!-és a többi az meg nincs is-a vörössegg az biztos pónem!-na lássuk csakkk!!!-hányszor futsz még neki vicctor?-végig nézhettük az ánokfutásod!!!
Ideje volna már, hogy a simlicska is megszólaljon...
micfild
@KERKA: Hát , szerintem úgy néz ki mint egy lepukkant mosónő. Megfáradt az életben. A tekintete olyan mint akinek már minden mindegy. Törödött az arca, és fénytelen a szeme. Már arra sincs gondja és igénye, hogy megpróbáljon nőnek kinézni. A ruhái lógnak rajta, a haja rendetlen, sminkkel nincs kedve foglalkozni. Tökmindegy mit hord össze a csúti paraszt a felesége külseje mindent elárul az ő jelleméről és az otthoni viselkedéséről.
kkalman
"Azt tanultam meg az oroszokról az elmúlt hatvan évben..."
Mondja az 52 éves Orbán. Ez annyira beteg, hogy az első gondolatomat le se merem írni róla. Az biztos, hogy ez a mondata megérne egy pszichiátriai elemzést, sőt egy tartós kezelést.
micfild
@kkalman: és azt elfelejtette, hogy valaha kiabálta--- ruszkik haza. Mi a csuda folyik Grázban hogy folyton kiengedik??
yazo64
Hja, a kékre-zöldre teljesen más kategória?
bencemacska
@kkalman: Ezen a mondaton én is nagyon fennakadtam!
kkalman
@bencemacska: ma, 22:01 Még egy erotikus gondolat se volt, és már tanult az oroszoktól.
troppauerhumer
Ezt az az elmebeteg nemzetmegvezető "tesvírt"már csak két dolog élteti,az egyik a pénz,a minél több pénz lenyúlása a FideSS söpredékének,ezért tartják a seggét melegen,azaz szolgálják ki szervilis haszonélvező szolgái a hatalmát.
A másik posványoson mondta:"Megtörténhet az, tisztelt Hölgyeim és Uraim, hogy az Egyesült Államokban – tegnapi hírt láttam – az Egyesült Államoknak talán a szenátusa, az is lehet, hogy a szenátus és a képviselőház együtt úgy döntött, hogy beperli az amerikai elnököt folyamatos hatáskörtúllépés miatt. És amikor ezek mögé nézek, kiderül, hogy nemhogy beperlik, többször elítélték már az amerikai elnököt hatáskör túllépése miatt… Képzeljék el Magyarországon, amikor a parlament beperelné a magyar miniszterelnököt hatáskörtúllépés miatt, és akkor a bíróság el is ítélne. Meddig tudnék én hivatalban maradni, tisztelt Hölgyeim és Uraim?"
Vagyis a félelem a hatalom elvesztése és vele a felelősségrevonástól.
karma1
@nyanya001: "Ugy kellett a felesegemet a kamerak ele rugdosnom, mert nem akarta az Istennek se bevallani, hogy en sohasem bantottam ot..."
bakegya
@troppauerhumer: már nehezen van,de még mindíg nyomja.Hófehérke képében tetszelegni-a kis áldozati angyalka.Képzelni se merem mennyi mocskot kell ennek tisztára mosni,ha ezt a szövegelését valaki végigelemzi-úgy igazán neurológiailag és összeveti a magyar társadalomra telepedésének kezdeti idejétől produkált viselt dolgaival.
karma1
@Gonoszgólya: Nagy az Isten allatkertje, es ahol vakkomondoros-fideSS-es jozsi a koponyaalap-toresig utogeti szerelmetes asszonykajat, aztan nagy unszolasra az asszonyka elmondja, hogy mennyire szereti az o kemeny emberet, es ezt a patkanyt UJRA megvalasztjak a korzeteben - na, akkor nekem nyilatkozgathat akarmit, a levai aniko ugy nez ki, mint egy felretaposott mosono...
karma1
@nyanya001: Olvasd el a most bekuldott cikket is a felcsuti kisvasutrol... Na, mara egesz napra fel leszek dobva!...:o))))) Joejt, Kedves!
nyanya001
@karma1: Köszi, megyek is bubukálni :))
Desischado
Nem normális, annyi biztos. Ennyit hazudni, hogy nem sül ki a szeme! Egyébként nem kell a nagyságos asszonyt sajnálni. Együtt voltak benne mindin mocskos ügyben, és ha neki ez megfelel, ami van, az az ő baja. De énelőttem egyiknek sincs hitele és becsülete!
micfild
@Desischado: Együtt voltak benne, az biztos. De az már kérdéses, hogy anikó asszony önként tette- e vagy félelemből. Szerinted merészelne -e nemet mondani bármire, vagy akár elválni?? Pont olyan mint a bántalmazott nők--- ők is megmagyarázzák maguknak miért jó nekik a zsarnok férj mellett. Stockholm- szindróma. Psziátriai- kórkép. Ezért nem tesz semmit. megmagyarázza magának, hogy az ő viktora sem is elmebeteg.
karma1
@nyanya001: Megtortent eset a IX. keruletben, ahol ugye nincs eroszak, nincsenek faji eloiteletek az elet szepen folydogal : Vasarnap kora delutan, rekkeno hoseg, minden ablak nyitva, ebed utani ejtozes... Egyszer csak az utcan egy no kezd el nagyon hangosan karpalni, hogy: "Hej te rohadt more, verjen meg a Devla, megcsalta', mas asszonyaval lattak tegod, rohadt kib...ott szemet..." Mire a megszeppent ferfiember igy valaszola: "Ha' Jolan, nem is igaz ez, haggya ma'n, hat en csak teged szopatlak, nem gyuhet szoba senki mas!..." es igy tovabb... Aznap mindenki bent rohogott a lakasban, mert a ferfi a kornyek massziv oszlopos verekedoje es alkesza volt... Hat lehetett volna vele vitazni? Hat orbannal lehet-e? De aniko banatpenznek megkapta Tokajhegyaljat, azzal mar csak tud vigasztalodni...:o))))
bakegya
@yazo64: @Yoda69: az elfolytott agresszív indulat a nők birtoklási vágyát erősíti-teknőséknél mint már megtapasztaltuk van bőven mindenből dögivel!-"hokedli-hajigáló vicctorka állkapocstörő akcióját szeretné kiejteni,de hát attól még bőven volna mit kimosni a szennyeséből-mondjuk a "baltást-de a magyar többpártrendszert is mondhatnánk ő fogtechnikázta ki,Váradi A. a mai napig se tudjuk ki nyiratta ki-mert,hogy gyilkosság történt az tuti-az öngyilkosok serege is visszakérdezhetné vicctorkát,hajaj mi lenne itt???-na de hát akinek polt papa és sintér sanya is a zsebében van azt ki meri piszkálni.(már mindent elmondott magáról-nála a világon szemléletesebben még senki...fojtatja,kell ennél több és már milyen messzire mehetett...?!!!)DDD
Neurológiai eset lehetne...de nem piszkítja be vele se kezét se szakmai becsületét senki.
eszegfu
@világlátó: 18:22 Nagyon tetszett ezzel a finom ironiával megfogalmazott mondandód! Nagy kár, hogy néhány kolléga nem érti.:(((
bakegya
@eszegfu: igen Kende,mondhatni még időben rögzítette és jelezte teknősünk "kórroncsderbijének"tényét.
eszegfu
@bakegya: Igazad van! Sokszor elgondolkodtam rajta, hogy tényleg igaz lehet?! De aztán "meggyőztem" magam, hiszen jogász az irója, tehát pontosan tudja: mi az a rágalmazás, jó hir megsértése, stb.
papa.49
Egy valamit nem szabad elfeledni a nevezett hölgyemény igen vastagon benne volt a '90 előtti időkben elkövetett dolgaikban, az ő révén élvezte a hazugovics is az ,,érinthetetlen,, státuszt)))))))))A ,,barátnője,, az akkori BM. Horváth István lánya volt))))))))
volvós
@eszegfu: tegnap 17:48
Ne foglalkozz ezzel a paripaarcu barommal, nem érdemel
egy betüt sem válaszként ...ez csak egy egybites
fizetett troll...
karma1
@szaboria1: Milyen igaz, a multkor olyan jol sikerult a sminkem, hogy valaki gordeszkat adott nekem, hogy gyorsabban eljussak az egyetemre...:o))))
világlátó
Minden gonoszság nélkül szeretném megjegyezni, hogy az a tény, miszerint első hatalomra kerülése óta állandóan felhangzik a családi erőszak a feleségével szemben, ez maga a hátborzongató döbbenet. Hogy kaphatott lábra ez az információ első alkalommal? Lehet hogy az ezt felkapó tollnok egy büdös, otromba, apátlan, anyátlan rágalmazó? Lehet hogy csak azért nincs kemény bírósági ítélet ebben, mert csak még jobban elterjed az asszonyverés híre, ténye - bárhogy is visszavonja a rágalmait a karaktergyilkos - mégis rajtamarad az elkövetőn ?
A megválasztott politikai vezetők is emberek. Családi neveltetésük , ha túlteszik is magukat ezen, azért végigkísérik egész életüket. Győző az apa, kemény kézzel nevelte fiait - mondja Orbán Viktor.
A fiatal miniszterelnök kezdeti időszaka nem volt sétagalopp.Ma már felsorolni is képtelenség azt a sok konfliktust, ami körülvette, nem is szólva az ellenzékben eltöltött időről, talán nem ok nélkül nem vett részt a parlamenti munkában . Kerülni a vitákat, távol maradni a kritikáktól, erőt, módszert gyűjteni az újra belépésre, tanulni a nyelvet, megtámasztani a hátországot, külföldi kapcsolatokkal, a határon túli magyarjaink teljes támogatását kivívni, no és anyagi biztonságot szerezni a pártnak is.Az emlékezetes pártelnöki vita megmutatta, még nem készült fel.A szemtől szembe harc nem az ő világa. Ezért ettől azóta is távol tartja magát. Khon Bendit kemény bírálata monsigneur Orbán / a helyesírás lehet, sánta , elnézést kérek / ellen esete is erős belső felindultságról, izgalomról árulkodott.Szemlátomást nehezen viselte el a támadást, legyen az most akár jogos, akár megalapozatlannak látszó. Az ütésállóság még nem érte el a remélt szintet, soha nem is fogja. Ez emberi alkat, személyiség, jellem, vérmérséklet kérdése.Ha nem tud erre azonos erejű választ adni higgadt szellemi fölénnyel, politikushoz illő bölcsességgel, akkor előfordul a tehetetlen dühkitörés, a feszültség felrobbanása és a tettlegesség.Folytatom
világlátó
Könnyebb volt Károlyi Mihálynak, Bethlennek, Telekinek, mert egy olyan távolságtartó környezet és hűvös elegancia vette körül őket, ahol még az sem jutott ki a közvélemény közé, ha rácsapott indulatosan a lova farára.
Mára ez megváltozott. Beleláttatnak minket a legfélrevonultabb sztárok hálószobáiba is a paparazzik. Ott liheg a sok újságíró és fotós minden politikusunk sarkában.Néha már botrányos a NEM VÁLASZ , majd a sajtóosztály.
De ha egy miniszterelnök kiadja magát, feltárja a belső vívódásait, kijátsza gyengeségeit és mindezt úgy zárja, hogy nincs itt helye a moralizálásnak, harcolni kell, kaszabolni kell, az eddig ismeretlen volt a nagyközönség számára.
Sokunkban felmerült már korábban is, most is, biztonságban vagyunk - e mi itt valamennyien ettől a mi szeretett- nem szeretett miniszterelnökünktől?
Akik rajonganak érte, vajon miért? Akik nem, vajon miért?Jó ez a hazai választási rendszer? Ugye nem. Akkor milyen legyen? Hogy lehet minden magyar állampolgár egyéni, családi és a tágabb közösségek iránti valódi felelősségét megszólítani?
Ahogy ez eddig volt, mint látjuk, érezzük, nem volt jó. Négy évenként ránk zúdítják a jól megfizetett médiák a motivációs hírözönt, a csak mi és senki más, megvédjük a magyar népet mindenkitől és mindentől, működnek a reformok, folytatjuk a rezsicsökkentést és minket követ egész Európa stb. stb.Belehajszolják az országot egy felpumpált kampányállapotba, aztán majd jönnek a hétköznapok és újra haladunk előre évi 1 % -os fejlődést kicsikarva, ha az autóipar és az építőipar erőlködése ezt biztosítja. De ez már más kérdés.Irigylésre méltó ma Magyarországon miniszterelnöknek lenni? Ez olyan kérdés mint a finom főzelékre tett kérdés. NEM. Akarhat - e itt utód lenni bárki is? NEM. Ebben a kifejlesztett politikai struktúrában bizonyára épeszű ember NEM.
Csak Orvbán Viktor akar itt - ahogy mondta - még van egy - két jó évem ...országvezető lenni. Hogy ki lesz a miniszterelnök, akinek majd megbízást ad, azt csak találgathatjuk.
karma1
@világlátó: Mint rendesen, most is megfontolando, es igaz minden leirt szavad, ketkedesed, a masikat is megerteni akaro empatiad.
De: ugy gondolom, annak idejen volt eselye orban viktornak (nem veletlen a kisbetu kormanytagjaink emlegetesekor ) markans, vezeto egyenisegge valnia, mert az orszagot nem ilyen allapotban vette at, o viszont mar ketszer is (es tavaly ota harmadszor is) folyamatosan visszael a lehetoseggel, elment a kisebb ellenallas iranyaba, mindent feltett a populizmus politikajara. O az a gyerek, aki soha nem no fol agyilag, mindenkor vagyik az elismeresre (gyoztes hadvezer szerepe), de mivel szinte MINDENT elront, ami a kezebe kerul, es epp ezert nem is erdemli ki termeszetes uton a tiszteletet, szeretetet, igy megveszi maganak a mas penzevel, az EU penzevel, es kialakitja a mamelukokbol a kornyezetet, akik ezert a penzert hajlandoak mindenre, meg a leghulyebb otleteinek a vegrehajtasara is... Kozben persze folyton kell csititgatnia is azokat, akik nem kaphatnak a husosfazekbol, -hiszen nem mindenki fideszes! - azokra harsanyan radorog, megfenyegeti, le-felazsiaizza oket, elmondja nekik, hogyha nem mogem alltok, akkor nem vagytok magyarok... Es sorolhatnam en is tovabb, de nincs ertelme, mert mi mindannyian tudjuk a hibait...

Hat persze, ilyen lezullesztett, megosztott nepet mar o sem tud uralni, es az ot koveto miniszterelnoknek is meglesz a maga keresztje... Nem kellett volna, hogy igy legyen, megis ez a helyzet ma...

Most inkabb az a kerdes: hogyan tovabb, hiszen a gyeplo mar regen a lovak kozott van, a szeker pedig szalad a szakadek fele... De jo lenne, ha nem igy lenne...:o(
világlátó
@karma1: Igen, jól látod. Tegnap este az ATV esti műsorában három korosabb férfiember próbált kihozni valamit a Bibó kollégiumban, - ról kiszivárgott orbáni beszédből.Nem nagyon ment nekik. Főleg az utódlást feszegették. Nem született érdemi válasz, következtetés arról sem, mit is tudna mondani az ellenzék, főleg az mszp.
Úgy látszik nincs egyetlen értelmes vízió, irány, program, de alkalmas személyek sem köreikben.Elhangzott azért néhány bátortalan elképzelés, de , szavaikkal élve nincs egyetlen olyan bátor ember sem, aki szembefordul és kimondja, azokat a mondatokat, amelyek pontosan , félreérthetetlenül jellemzik a helyzetet és azokat a mondatokat, amelyek a hogyan tovább irányt határoznák meg.Az már biztosnak látszik, hogy Tóbiás már nem kell az mszp.-nek. Várható is volt.
A társadalom nagy része már elvesztette a bizalmát a mai helyzetben mindenkiben. Ahol csak lehet, helyezkedik, ügyeskedik, gondoskodik magáról helye, pozíciója, kapcsolatai függvényében.Külföldön vállal munkát, pályázatokkal próbálkozik, ott áll munkába ahol éppen lehet, addig amíg lehet.
Talán nem lezüllesztett, csak folyamatosan lenézett, megszégyenített és ugyanakkor fel- és kihasznált.A kormányzat és a holdudvar a lekenyerezett médiákkal csak a 2018.-as szavazásra koncentrál. Minden kitalált lépés a szavazók minél nagyobb számának növelését célozza. Ezt a hatalmat mindenáron fenn kell tartani. Sok tízezer, százezer ember érintett és érdekelt ennek a rendszernek a fenntartásában. Orbánnal, vagy anélkül mindegy, csak maradjon így minden, ahogy van.Ha lenne ezek számára biztos jövő más kormányok alatt, akkor talán nem ragaszkodnának ehhez foggal , körömmel.
Fontos az alternatívák felvázolása. Új és más gazdaságpolitika, új és igazságos elosztású vidékpolitika, szociális és családpolitika, oktatásügy és egészségügy.új és racionális közigazgatás, kevesebb, de operatívabb önkormányzatiság. Vannak elképzelések bőven, de ezek elszigeteltek. A hogyan tovább kérdésre nekünk kell válaszolnunk.
herczeg0210
Ismerheted már a Mini Szterelnököt, hiszen számtalanszor adta már bizonyságát, hogy a hatalom bitorlása nélkül semmi és senki. Biztos vagyok benne, hogy minimum Államfő akar lenni, Köztársasági elnök már nem lehet, hiszen nincs Köztársaság. De lehetne még az Unió vezetője, vagy a bolygó irányítója, de a Naprendszerben is elfoglalhatna valamilyen klassz harcos helyet, mert hiszen ez a lételeme, e-nélkül meghalna, vagy megbolondulna.
Gonoszgólya
@Freewolf: "Sajnos nem láthatja mindenki, milyen jó vezető Orbán!"
Onnan a végbele középső szakaszából jobban látod?
vonotok
@Tényfeltáró: Csak az a baj, hogy sokáig el állt.
mariaberta
@Horizont: Láttuk néhány fényképet Anikó asszonyról, hát róla nem lehetne megfesteni a boldog feleséget, meggyötört arca sok mindent elárul, hiába akarja magát tisztára mosni drága férjeura.
mariaberta
Lehet, hogy ők is tartanak egy komondort, esetleg nem vakot?
spu00
Valahogy nem értem Önöket, mit néznek, mi alapján véleményeznek? napi pletykák alapján hozzák meg döntéseiket, határozzák meg érzéseiket, úgy, hogy köze sincs a tényleges döntésekhez?
Meséljék már el, hogy miként lehet, hogy a törvénybe iktatott nyugdíj csökkentés nem történt meg,
Miként lehet, hogy az infláció 1% körül van,
A banki kamat 1,35%
1.400-1.500 milliárdos évi kamat törlesztés most 960 milliárd.
Az MNB éves 200 milliárdos veszteségével szemben 3-400 milliárdos nyereséget abszolvál jelenleg, Fizetési mérlegünk pozitív, évente emelkedő,
Reálbér emelkedések vannak,
Érdekes módon folyamatos a külföldi befektetés,
Orbán januári migrációs bejelentése már május- junius folyamán igazolást nyert, s azóta is folyamatosan igazolódik naponta,
s ezt folytatni lehetne, de ha Önök semmit sem látnak, csak szeretnék, ha úgy lenne, ahogy írják, s közben élvezik a fent leírtak eredményeit ?
namihami
@spu00: Na akkor lássunk hozzá:
1. Nem tudom mikor voltál vásárolni, de az 1%-os infláció-az duma. Kérdezd meg a feleséged, ha van. Lehet, hogy pl. a tv-k olcsóbbak lettek, de az én családom ritkán eszik tv-t. Nem jó az íze.
2. 1.35 %-os kamat. Ennyiért nem éri meg betenni a pénzt, mert amikor fel akarod venni, szinte kevesebbet kapsz vissza. Pl. mi indokolja a betét 6%-os EÜ-járadékát?
3. Kamattörlesztés: mesterségesen lenyomott infláció mellett csökken a kamat, ezáltal a kamattörlesztés is. Közgazdaságtan.
4. MNB nyereség: nem elég, hogy a törvényekkel ellentétben nem fizeti be a közösbe, de ráadásul mindenféle fölösleges, saját passziójú hülyeségekre költheti el. Pénzkidobás.
5. Reálbér növekedés: kérdezd meg a bérből élőket, hogy számukra mennyi volt a növekedés mértéke. Tudod, erről szól a klasszikus vicc, elefánt fütyi+bolha fütyi= átlagban ide kicsi, oda nagy.
6. Külföldi befektetés: amennyivel nőttek, annyival szinte dekára meg is szűntek a beruházások és munkahelyek.
7. És végül, de nem utoljára: a Gazdád egy szót se szól arról, hogy a bejövő MENEKÜLTek szinte azonnal ki is mennek innen, mert nem hülyék, hanem menekültek. Eszük ágába sincs itt maradni, a bőség és gazdagság valamint a befogadás honában. Mindössze néhány száz főről van szó, a többi pucol innen.
spu00
@Horizont: Kedves Asszonyom!
Nagyon kedves volt amit írt, látszik, hogy nem mentes a romantikától. Sajnos nem áll amit ír, férfi vagyok, ugyan már a 75-t taposom, de mérnők-kül.ker közgazdászként, hosszú időszakot nyugaton éltem, de korábban rálátásom volt a magyar gazdasági életre, s így van, volt rálátásom az itthon történtekre. Az, hogy sokan véleményeznek úgy, hogy fogalmuk sincs a történések hátteréről, csak mantraként mondják azt amit mások a szájukba adnak, vagy úgy gondolják, hogy az úgy lehet ahogy gondolják, az csak ront a helyzeten, mert félre magyarázott témákon nagyon nehéz támogatókat találni, s ennek csak az ország látja a kárát, s ezen belül az egyének.Sokat lehetne ezen témákról beszélni, de az itt leírtak ennek nem adnak lehetőséget. Nem ártana elsőként tanulni, s utána véleményezni. Üdvözlettel.
satan
Ez az ellenség kép, még mindig bejön valakiknek?
JAJMÁR
@spu00: 21:41 A tegnapi 21.41 beírásod nem igazolja a kül.ker. közgazdasági végzettségedet. Nézz utána, fenntartható-e a gazdasági növekedés, de előre mondom, hogy nem, és ezt már a valódi, képzett, gazdasághoz értők tudják.
De úgy látom, hogy namihami 15:04 állításait sem tudod cáfolni, igaz, azokat nem is lehet.
pbalage
@spu00: lassan itt az idő beköltözni a temetőbe, mert ott szerencsére nincsen internet, wifi meg hasonló felesleges szarok.
spu00
@Horizont: Így van, ha valaki a leírt betűket is másnak olvassa, csak hogy az jöjjön ki belőle amit olvasni szeretne. Soha sem voltak ferde hajlamaim, s nem mondtam, írtam, hogy nő vagyok. Még ilyen témában sem tudnak a tényekhez ragaszkodni.Megszoktam, sőt élvezem.
Nem hordom a BÖLCSEK KÖVÉT, NEM OKOSKODOM, hanem egyszerűen leírom a véleményemet, amit abból alakítom ki , amit látok, olvasok , tapasztalok.Nem hiszem, hogy egyszer is írtam volna olyan dolgokat, amiket Önök írtak, írnak. Én mindenkinek megadom a tiszteletet, ami Önöknek sérelmes ezek szerint. Nem járok a fellegekben, de nagyon sokat láttam, tapasztaltam életemben, s azt látom,láttam, hogy honnan hová jutottunk, s milyen áldozatokkal, s azt is látom, hogy milyen akadályok vannak, ahhoz, hogy tényleg kialakuljon egy jobb jövő képe.Ahogy elnézem, Önök képtelenek egy normális vita lefolytatására.Ez általában olyanokra jellemző, akiknek nincsenek ellenérveik, s izomból akarnak nyerni. Ilyen témákban nem megy.
evacica
Orbán gátlástalanul nem mond igazat, és folyamatosan hülyíti a népet! A moralitása meg nem létezik!
papa.49
Én már várom mikor állsz hazugovics a nagy Ítélő Szék elé, mert már nagyon időszerű lenne)))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.