Ezúttal a Slejm blog reptette a kameráját tilosban – Orbán Viktor falujának közelében –, annál a birtoknál, amelyről nemrég kiderült: Mészáros Lőrinc oligarcha-polgármester bérli többek között Nárcisz kutyának. Az éber rendőrök ahogy korábban 444 drónját, a Slejmét is azonnal lefoglalták.

Mint írták:

Eredetileg az arborétiumba vezető kisvasútat szerettük volna drónnak felvenni, de ha már arra jártunk – a 444 hihetetlen esetéből inspirálódva – gondoltuk megnézzük a hatvanpusztai birtokot is. 10 perc múlva szálltak ránk a rendőrök, és lefoglalták a drónt.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Vajon mi titkolni való van "szeretett" vezérünk szülőföldjén?

Ki csak a népéért él. Leeenin.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Felipe
Vajon mi titkolni való van "szeretett" vezérünk szülőföldjén?

Ki csak a népéért él. Leeenin.
lópicigáspár
Szegény rendőrök! Teljesen hülyét csinálnak magukból, pedig enélkül is idiótának nézik őket!
Fradigege
Legközelebb oda kell bringázni aztán a bringát is lefoglalják. Vagy gyalog mennek oda, akkor pedig a cipőt zoknival együtt foglalják le. Apááám! Végezd a dolgodat sünikém! Kapsz jutalom falatkákat a sertéstelepről.
human
Ezzel nyilvánvalóan azt akarják elérni, hogy senki ne szimatoljon Orbán és családja vagyoni háttere után.
nevemnick
Ha így folytatódik, akkor repülési tilalmat fognak bevezetni f@szcsút száz km-es körzetében. Körbeveszik a települést föld-levegő rakkettával, oszt minden levegőben mozgó tárgyra lőni fognak.
volvós
@human: 20:30

Igazad van, de ezzel csak még több drón lesz egyidöben felcsút felett
és olyan helykröl inditják, aholmég a madár sem jár...oszt repkedhet
a fötörzs...most divat a lefoglalás !!! Ázesett mészárosmangalica elvtárs
a ló másik (alsó ) oldalára ;-))))
papa.49
@nevemnick: Majd alagutat ásunk)))))))))))
lampa laz
Ha már ennyire buknak a rendőrök ezekre a kis járgányokra, akkor valaki szervezzen egy drón röptető versenyt fekcsutkára.
Toby
Röhej a köbön, amit drón-ügyben művel a pintérség !

1/ Ni ncs konkrét szabályozás, csak általános - főleg személyiségi jogokat védő - elvárás !
2/ Nincs terület meghatározva, mely fölött tiltott lenne a drónozás !
3/ Felcsút fölött nincs légifolyosó, amelybe a berepülés veszélyeztetné a légiközlekedést !
4/ Feélcsút közelében nincs sem olyan katonai, ipari, tudományos, energetikai objektum, amely fölött tiltott lenne a repülés és fényképezés !
5/ Nem tömegrendezvényen a tomeg fölött folyt a repülés !
6/ Ezek a civil drónok nem képesek több tíz kiló robbanóanyagot sem hordozni !
7/ nyilvánvalóan diszkriminatív az eljárás, hisz Felcsút nem "műveleti terület" semmilyen értelemben sem, ha az lenne, kihírdették volna !
8/ a sajtó, a média megfélemlítése, elrettentése a cél, hatósági jogkörökkel visszaélve !
9/ Jó hogy közeleg a "szabad sajtó napja" (?)...
Hofipisti
A csúcs: a közbeszóló "értelmiségi" szerint a piros jelzésen való áthaladás esetén az autó, amivel áthaladtam a piroson, nem az elkövetés eszköze! Az elkövetés eszköze a járművezető. (!!!)
Magyarország jobban teljesít - drón-lefoglalásban, mert bizony "...a dróntörténet gyerekcipőben jár itt Magyarországon."
egyvandor
A rendőr még nem tudja van-e jogszabály arra hogy lehet-e drónt reptetni, kell-e hozzá kötelező felelősség biztosítás, (nonszensz) De már eljárást indít lefoglal, zaklat. Persze Gorbán suttyó falujában maffiacentrumában. Ez ugye természetes. Ha mégsem akkor nem vagy fideszes, nem vagy nertárs.
Szeganne
@volvós: Ez jó ötlet! Gyerekek, fogjatok összes és többen röptessetek egyszerre több felől!
papa.49
De nagyon fosnak valamiért hogy kiderül, még ebben is a pártállami időket másolják!!! Emlékezhettek, mentél az országúton mit láttál ,,megállni tilos, behajtani tilos, katonai terület,, az impiknek egyből feltűnt itt van amit keresnek, ha leszarnák a dronokat két, három alkalom után a kutya nem kereskedne arra, de hát ennyi eszük már nincs a csutignóméknak)))))))))))
egyvandor
@Hofipisti: Ha gyerekcipőben jár, a szabályozás drón ügyben, akkor meg mit ugrál a rendőr?

Repül a határban, a semmi közepén egy drón, vagy megjelenik egy újság iró, a suttyó falujában rendőrök hemzsegnek, perceken belül lefoglalnak elküldenek. ...
Magarország!!! Hova a fenébe tartasz?

Hogy lehetnek emberek (emberek ezek?) ennyire szervilisek?
nemjoezigy
1. Ezek a megszólaló rendőrök is olyanok mint a pártkatonák (ergo a párt, a fideSS-kdnp szolgálatában állnak, és nem a NÉPet szolgálják és védik!) ész nélkül szajkózzák, amit a főnökeik kiadtak nekik!
2. a szgk nem tárgy, a drón tárgy. Szerintük, ezek nem normálisak!
3. mind a kettőt ua. a személy vezette!
4. nincs is érvényes jogszabály, holott az egyik nyomoronc arra hivatkozott!
5.- n. Ez az egész rendszer úgy szar ahogy van, egyértelmű, hogy a rendőrség az orbán és bérencei kezében van!
Borsodi
Szolgálunk és védünk Viktor! ,Ha nem így járnak el leszereltetik őket -Mit tehetnének ?Mit láthatna meg az a drón,hogy ennyire félnek.? Most szem tanúja voltunk egy Drón fosztásnak,legközelebb ,Trónfosztás lesz,és akkor leicsút,felicsút.
emerencia
@papa.49: 1975. A katonai elhárító tiszt előadást tartott nekünk és elmondta, hogy a bázis létszáma titkos. Aznap elmentem ebédelni és megszámoltam az asztalokat. Tudtam, hogy két turnusban teljes létszámmal működik az ebédlő de senkinek nem mertem elmondani a létszámot. Egyébként a buszok mozgásából bárki rájöhetett arra, hogy hányan vagyunk.
namihami
Végre bebizonyosodott mind az, amit folyamatosan hirdetnek nekünk.
Az országban nagy a rend, tökéletes a közbiztonság. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy derék rendőreink legfontosabb, sőt szinte kizárólag csak az a dolga, hogy Mészáros&Mangalica tanyája feletti drónokat figyeljék. Minden egyéb már rendben van, bűnözés nulla, most már csak annyi a feladatuk, hogy szeretett Vezetőnk és családja nyugalma felett őrködjenek.
Meg persze a mi nyugalmunk felett is. Nehogy már azon izgassuk magunkat, hogy miből tellett nekik minderre, hiszen a legális jövedelmük (lásd NAV-adóbevallás) alapján nem jutna ezekre a dolgokra.
Biztos családi segítség volt ebben is.
bakegya
Mi sem bizonyosodhatnánk meg jobban-SAJÁT LÁBON, AL -és FELCSUTKÁN CSAKKK -és CSAKKK IS AZ ORSOS PEREPUTTY -és MÉSZÁROS-mangalica-csőszervizelő JÁRHAT JÓL,frissen,ruganyossan SINTÉR SANYA BIZTOSÍTÁSÁVAL.A többi nem számít,ki kell ottan helyben nyírni!!!-FÖLD,VÍZ,LEVEGŐ BEFOGLALVA,ÉLJEN A HAZA 2016.március idusán
Sziszifusz
Javasolnám, hogy a terület feletti légtérbe történő behatolás elleni védelemre, katonai egységeket telepítsenek.
Két három légvédelmi ágyú elhelyezése és a kecskeméti repülősök áthelyezése megoldást jelenthetne az oly nagy veszélyt jelentő drón berepülések ellen.
A cselekmény, fokozott társadalmi veszélyessége miatt, Btk. módosítása is szükségszerűvé vált.
A Felcsut és környéke feletti légtérbe történő, tiltott drón berepülések elkövetésével gyanúsítható személyekkel szemben szigorú büntetést kell kiszabni. Az elzárás mértéke lehetne 5-10 év.
Sziszifusz
@Sziszifusz: Ja... és a TEK, igen ennek a fegyveres szervnek is fokozni kell a térségben a tevékenységét. Persze, ehhez a létszámot háromszorosára kell emelni. A költségvetését pedig legalább tízszeresére.
feleselek
"Egy gondolat bánt engemet" Azaz motoszkál az agyamban, hogy a rendőrségnek szüksége van drónokra a munkájukhoz és ez a módszer a legeredményesebb,legolcsóbb megoldás a beszerzésükhöz...!
nezelodo
Szerintem itt az ideje hogy Orbán Raszputyinja rákezdjen a kommunista Kádár fényűző villája kezdetű strófára, földön, vízen levegőben hirdetve, (drónok húzzák a molinót), óriásplakáton, királyi és nagyon független csatornákon, nemzetközi sajtótájékoztatókon meggyestomi utazó cirkuszával, kubatovkopaszokkal, megjelölve a közelmúlt rendszerellenségeit a zunijót, a Fletót meg a felcsúti létrás juhászt, a migrákat meg a vakkomondort kigúnyolókat. Kontrasztnak jó lesz a szunyókapapa szegénysége,a P. Sanya bá demokratizmusa,Orbán ifjú forradalmisága, DFT erkölcse, M.Lőrinc szaktudása, Polt törvényessége, Rogán szerénysége, a kuszaszemű valutatartalékunk feletti őrködése, a senátor asszony a nyugdíjunk megőrzésének záloga, és Orbán puritánsága. Állítsák példának Kövér antikommunizmusát, Balogh páter tanügyi reformjait, Kósa, és a rezsibiztos IQ-ját, Lázár toleranciáját, stb.Ki ne felejtsék, hogy Európa védelmében a vezérünk még Merkelt is eltakarítja az útból.
dr. prédikátor
Aztakurva!!! Szóval ha én a telkem felett vagy akkörül reptetem az anyósomat drónként akkor az szabálysértés és lefoglalják???
justhpeter
@dr. prédikátor: Az anyós reptetése különösen veszélyes a társadalomra, kivéve, ha olyan berendezéssel van ellátva, hogy ne találjon haza.
nezelodo
@dr. prédikátor: 07:48. Csak menetrendszerű söprűvel, és előre bejelentett légi folyosón reptetheted.
sokanvagyunk
Csak kérdezem... - Légyvadászaink a kémműholdakat is lefoglalják? :)
Hellcat
Biztos minden rendben van ha igy titkolják igaz???
nezelodo
Szegény kukucska újságíró! Hiányolja a jogi hátteret a drón röptetésről! Na holnapután lesz majd jogszabály, és tátod majd a szádat, mert 2015. január 1-től lesz hatályos.
dr. prédikátor
Vajon mikor fogják visszamenőleges hatállyal bevezetni a vizumkényszert és útlevélellenőrzést viktor szopkin és a csuti gázbúvár zsirdisznyó falujában???,Vagy már arra is engedélyt kell kérni a sintér sanya bandájától ha felcsutka közelében autózok vagy éppen át akarok haladni rajta???Hajrá democsokrácia!!!ROHADJATOK MEG!!!
Lepényleső
Gyönyörű volt a logikai menetben a segítség,ami aztán aláásta önmagát,ám jött a felmentő
indok-én döntöm el mit akarok (nem a törvény,és a jog?). Varrják már a füstszűrős sapkákat
garmadával,legyen mindenkinek,aki szájal?
vadnarancs
Nem szegény sünök tehetnek róla, hanem az, aki odaküldte őket!
RonaGyuri
@nezelodo: bocs de ezt a Kádár fényűző villája dolgot egy kicsit benézted! =))
nezelodo
@RonaGyuri: Nem néztem be annak idején elhangzott fideszes ordibálásra próbáltam felhívni a figyelmet. Hol van már ahhoz a szerény hajlékhoz képest Orbán összelopott vagyona! Ezek Kádár anyagi jólétéét, a szájukra ne vegyék, mert ő puritán módon élt. Ebben a tömjénfüstös, fidesz világban most éppen 48-as ifjakat játszó autokrata Orbán elég komikus, kár, hogy nem érezted meg.
Főlökött
Bocsika, hogy a yard mellé állok, de maximálisan igazuk van!! Gondolom mindenki ismeri a 2012 évi C. törvényt, magyarán mondva 'Büntető törvénykönyv'-et. Na ennek a különös részében vannak felsorolva a bűncselekmények. Már 1001 éve :) benne van - volt, hogy :
"Tiltott adatszerzés -
- 422. § (1) Aki személyes adat, magántitok, gazdasági titok vagy üzleti titok jogosulatlan megismerése céljából
...
b) más lakásában, egyéb helyiségében vagy az azokhoz tartozó bekerített helyen történteket technikai eszköz alkalmazásával megfigyeli vagy rögzíti,..."

...bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Namármost a yard, nem tette volna, amit...akkor pedig Ők követtek volna el, bűncselekményt.
Mindkét drón tulalajdonos felkötheti a gatyeszt, ha a szakértő talál felvételt magánterületről és az ottani ténykedésről. Az pedig már hab a tortán, hogy a csoda Tek-ünk pedig minősített területté nyilvánított egy részt, annak megfigyelése és technikailag rögzítése pedig még egy balhé - játszma részükre.
Szóval lehet ezt folytatni, legalább a yard bűnjelkamrája tele lesz drónokkal :).Szerintem a Bíróság el is kobozza ezeket, de ez csak tippem.
Főlökött
Még annyit hozzáfűzök a történtekhez, hogy örülhetnek ha ennyivel megússzák a tulajok! Mivel ténykedésük kézzelfogható és az kétséges a nyomozó hatóság számára, hogy előtte már nem tették-e ugyanezt, a yard határozattal, szívrebbenés nélkül megházkutathatja mindkettőt, mivel a megalapozott gyanú fennáll és azon eszközöket, melyeket rögzített anyag van, lefoglalhatja.
Na innentől kezdve pedig jön a lavina, mert ki tudja milyen felvételek vannak az adathordozókon. Jogvédelem miatt ellenőrzik a lefoglalt eszközöket, a szoftverek jogtisztaságát megnézik stb. Tehát kettőt sem néznek a tulajok és annyi balhé lesz a nyakukon, hogy örülnek ha megússzák. Szóval egy át - meggondolatlan ténykedésük volt, akár mennyire is sikítoznak.
nezelodo
Szegény rendőrök, ha kiviccsan a tavasz, még a szitakötőket is összefogják, és halálra keresik a reptetőiket. Még a végén a teremtőt is letartóztatják!
nyanya001
Úgy látszik, a rendőrségnek kiemelt feladat Felcsút őrzése !
Ez a legnagyobb gondjuk, hogy egy eszelős stadionját védjék egy
dróntól.
Toby
@Főlökött: Nem éppen a drón-ügyre vonatkozik az idézett Btk-szakasz ! A Google Earth-öt folamatosan lehetne perelni, ha így lenne !
sentinel216
- Főnök, itt őrködünk, lessük az eget a gyevi bíró birtokán, a kiserdő szélén. Leszállt itt a tocsogóba egy drónnak látszó valami. Egy lábon áll és kelepel.A méltóságos úr birtokán élő békákat eszi. Micsináljunk? Lefoglaljuk, jegyzőkönyvezzük?
Főlökött
@Toby: A drón nem tud felvételt készíteni, a rá szerelt kamera viszont igen. Mivel az elkövetés egyik eszköze a drón, így lefoglalják azt is és a rögzítő eszközt is. De tippem szerint közlekedési témában is találhattak valamit, amiben eljárnak. Gondolom a légi közlekedés veszélyeztetése tényállás megállapítása miatt volt a szondáztatás.
Az általad említett esetben lehet perelni, ha magánterületet, illetve magánszemély ténykedését rögzítik, de a törvény egyértelműen fogalmaz, kiegészítve a Btk. magyarázatának kézikönyvében foglaltakkal. Ezért necces a kocsikamera is, mert ha rögzíti a szomszéd ténykedését és az eljárást indít, az általam leírtak következhetnek be - jó szomszédi viszony keretében :).
Mivel magánindítványos, gondolom az egyik bejelentő magánindítvánnyal élt, ezért az eljárás.
Toby
@Főlökött: Kösz ! Ha nem meséltem volna , "ős-drónos" vagyok, ami azt is feltételezi, hogy valamilyen szinten értem a lényegét.
Tippekről nem írt a sajtó, a cikkben sincs ilyen ( ami a közlekedést illeti ).
A car-kamera sehol nem tiltott, sőt, kifejezetten hasznos, vitás közlekedési helyzetben és kárrendezés esetében, mert ezen az alapon milyen jogcímen készíthet rólam felvételt a köztéri kamera, akár bűnüldözési, akár más célból ?
Továbbá: - a jogsértő felvétel készítését bizonyítani kell, ehhez nem elég az, hogy kamera van a drónon ! Márpedig ezek a gépek SD kártyára rögzítenek, amely meglehetősen csekély méretű és jól rejthető ! Még a szomszédnak is szükséges bizonyítania az állítását, hogy felvétel készült róla !
Egy esetben nem lehetett jogsértő a lefoglalás: - ha jól láttam a képen egy JJRC Phantom drón volt látható, amely képes berepülni a légifolyosók magasságába, ehhez ésszerűen engedély kell, amely nem volt még a cikkíró szerint sem.

A Google Earth felvételeinek többsége, magánterületet is tartalmaz, arról a cikkben sem volt szó, hogy személyiségi jogokat sértett volna a drón alkalmazása, feltehetően nem is a területen tartózkodók rögzítése volt a cél, ergo: ebben a tekintetben nem történt jogsértés a drón alkalmazásával, egyébként is felismerhetőnek, azonosíthatónak kell lennei a rögzített személyeknek a felvételen, különben akárhova mehetnek panasszal, márpedig a drón nem 3 méterről rögzített - gondolom !

Tehát - amíg konkrét szabályozás nem készül a drónokra - addig csak bízonyítás kérdése, hogy készült-e felvétel, vagy sem, vagy ismét előveszik azt a "hatósági kényelmes" szabályozást, melyet a mobilok esetében csináltak, hogy kézben sem lehet tartani vezetés közben a mobilt, tehát nem kell a hívásforgalmi adatokat lekérni a szolgáltatóktól a szabálysértés bizonytásához. Ez a legkényelmesebb megoldás !
Elvégre Gecisztánban élünk, ahol a jogi norma gumiból van !

Hatvanpuszta vonatkozásában semmilyen személyiséghez fűződő jogsérelemről...
Főlökött
@Toby: Nem kötözködésből írtam amit, jószándékból, hogy nem oly egyszerű ez az eset. Tippeket azért írtam, mivel történt a helyszínen valamilyen intézkedés és mivel nem részletezték mi a megalapozója, nem láttuk a jegyzőkönyvet, így nem tudható, miben is rendelték el az eljárást.

A helyszínen a rend-őre, nem fog nekiállni egy elkövetés eszközét szétszedni, csak azért, hogy a tulajnak jobb legyen. Ugyanúgy, mint a számítógépek esetén, viszik a teljes egységet, azaz a teljes házat, lezárva - kizárva azt, hogy azon módosítást lehessen eszközölni. A szakértő így egységében vizsgálja, majd ha gond van a programokkal, a wincsit eltávolítják, a többit visszakapja, az eljárásba bevont.
Azért sem kerül bontásra, esetlegesen sd-kártya kivételre, mivel a yard nem szakértő. Egyik sem vállalja fel azt, hogy elront - megsemmisít bizonyítékot. Tehát belátható, miért is foglalja le az egész egységet.

1998. évi XIX törvény : A lefoglalás -
"151. § (1)474 A lefoglalás a bizonyítás érdekében vagy az elkobzás, illetőleg a vagyonelkobzás biztosítására a dolognak a bíróság, az ügyész, illetőleg a nyomozó hatóság általi őrzésbe vétele vagy megőrzésének más módon történő biztosítása."

A felvétel készítésről pedig a 2013. évi V. törvény rendelkezik :
"2:48. § [A képmáshoz és a hangfelvételhez való jog]
(1) Képmás vagy hangfelvétel elkészítéséhez és felhasználásához az érintett személy hozzájárulása szükséges.
(2) Nincs szükség az érintett hozzájárulására a felvétel elkészítéséhez és az elkészített felvétel felhasználásához tömegfelvétel és nyilvános közéleti szereplésről készült felvétel esetén."

Tehát amit írtál :"A car-kamera sehol nem tiltott, sőt, kifejezetten hasznos, vitás közlekedési helyzetben" -> tényleg nem tiltott, de ha a másik fél hozzájárulása hiányzik, akkor magánindítvánnyal, az általam felvázolt eljárás indul meg, a felvétel készítője ellen.
Még csak egyet : emlékszel Baranyában volt egy rablás. Egy magánház térfigyelője tögzítette, de kizárták az eljárásból, ezért.
Főlökött
Azt még megemlítem a drónozással kapcsolatban, hogy használatakor vannak veszélyek. Csak egyet említsek a 2012. évi C törvény : "Vasúti, légi vagy vízi közlekedés veszélyeztetése

233. § (1) Aki a vasúti, a légi vagy a vízi közlekedés szabályainak megszegésével más vagy mások életét vagy testi épségét veszélyezteti, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Ez alapján jártak el Őcsény-ben, 2006.05.13.-án :
www.kbsz.hu/dokumentumok/2006-130-4.pdf

Tehát, ha egy drón megrongál valamit, avagy személyi sérülést okoz, jó kis vizsgálatnak néz elébe a használója. Tehát nagyon ésszel kell használni, mert könnyen egy büntetőeljárásba kerülhet a szentem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.