A 200 százalékos bérpótlék sem eléggé vonzó ahhoz, hogy a dolgozók már ezen a vasárnapon munkába álljanak – írja az NLCafé.

Kétszáz százalékos bérpótlékot fizetne az egyik áruházlánc dolgozóinak, ha már ezen az első vasárnap munkába állnának. A legtöbb bolt április 17-én vasárnap még zárva tart. A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének nyilatkozat szerint a Tesco erre a napra 100 százalék túlóra-, 50 százalék vasárnapi és 50 százalék extra pótlékot ad.

A szakszervezet szerint, a munkavállalók ragaszkodnak a vasárnapi pihenőnapjukhoz. Ha nem lesz elegendő jelentkező, nem nyitnak ki a boltok.

83 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nemezis
Én is ragaszkodnék a vasárnapi pihenőhöz, de hát buszsofőr vagyok. Akkor most mi legyen? Majd ezek a kereskedelmi dolgozók, vasárnap járjanak gyalog, mert nekem is járna a szabadnap.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cicamama55
Én ennyi pénzért elmennék erre a napra az biztos!
nyanya001
Majd mennétek ha kivonul a Tesco az országból ennél kevesebbért is !
Cicamama55
@Cicamama55: Mit szólnának ezek a dolgozók olyan munkahelyekhez, ahol a pluszmunkát elvárják, sőt az ember saját belső késztetésében meg is teszi magától, de még csúsztatásként sem lehet az időt kivenni?! Nos így dolgoznak a szociális ágazat sok területén a dolgozók!
Nemezis
Én is ragaszkodnék a vasárnapi pihenőhöz, de hát buszsofőr vagyok. Akkor most mi legyen? Majd ezek a kereskedelmi dolgozók, vasárnap járjanak gyalog, mert nekem is járna a szabadnap.
leszúrt rittberger
Majd mennek a jövő héten, normál bérért :DDD
RonaGyuri
150-160.000 bruttó mellett tucatjával találnak sokkal jobb állást =))
Feraj49
@RonaGyuri: ma 17,48-ra. Ha tudsz ilyent ír már meg nekem is,a nejem 10 éve nem kap állás a kereskedelemben,mert 60 éves. Kitűnővel végezte el a bolti eladó és pénztáros,valamint a számítógépes munkaügyi által szervezett tanfolyamokat.Még 5 éve van a nyugdíjig.Még választ sem kap a jelentkezésére.Akkor hogyan is van ez ? Pedig szívesen menne bruttó 150-160 ezer forintért dolgozni !
Szókrakész
De a későbbiekben se sírjanak semmilyen béremelésék, pótlékrendezésért!
Most elfecsérlik az egyik aduászt, amivel aztán csapkodhatnák később az asztalt.
Feraj49
Egyébként ez egy jó nagy csúsztatásos duma,hogy nem mennének az emberek a kereskedelembe még ilyen pótlékok mellett sem.Olyanokat kell keresni akik elmennének.Tele van a Tesco,az Auchan diákmunkásokkal. 25-30 éves fiatal "eladókkal". Ötven éves körüli eladót nem is igen látni.Vizsgálja felül a személyzeti munkáját,álláspontját az áruház,és lesz elegendő vasárnapot is vállaló dolgozója.
lópicigáspár
A következő munkaerő felvételen a második kérdés az lesz, vállalja e a vasárnapi munkavégzést? Ha igen jöhet, ha nem viszlát! Majd összejön 30 igen és a most nemmel felelők munkájára véletlenül nem lesz szükség! Oszt jónapot!
JAJMÁR
Bármibe lefogadom, hogy örömmel mennek a magas pótlékért vasárnap. Ja, picit hisztiznek, gondolva, hogy majd kapnak piros pontot a vezértől érte. Biztos is, azt kapnak, oda rajzolja, ahová kérik :)
emerencia
@nyanya001: Én egy iparcikkeket árusító áruházlánc egyik áruházát ismerem. Fura de a legnagyobb létszámú osztály a kasszásoké. Az ő munkakörükhöz nem kell semmilyen előképzettség, míg az áruház eladóitól követelmény a szakismeret, hiszen hozzájuk fordulnak a vevők a kérdéseikkel. A fizetések azonosak mindkét munkakörben. (Garantált bérminimum és némi juttatás.) A kasszások többsége olyan nő, akik anno bevállalták, hogy időnként vasárnap is dolgozniuk kell és dolgoztak is tavalyig zokszó nélkül.

Most viszont a politikusok hatására háborognak mert az ő családjuknak nincs szüksége a vasárnapi pótlékra. Azok közül az eladók közül viszont, akiknek munkájához elengedhetetlen a kereskedelmi vagy szakmai képzettség, akik emellett gyakorta veszélyes gépeket is kezelnek, s munkájuk olykor kifejezetten veszélyes az egészségre, testi épségre, igenis vannak jónéhányan, akiknek égető szüksége van még erre a kis összegű vasárnapi pótlékra is. Ők nem bánják, hogy a vasárnapi munkával néhány ezer forinttal nő a keresetük és szeretnék, ha megemelnék a vasárnapi pótlékot. Erre mondják, hogy sok lúd disznót győz...
emerencia
@JAJMÁR: Az átkosban a turizmus miatt ki akartak nyitni egy ábécét a Balaton mellett vasárnap. A dolgozók háborogtak, a családra hivatkoztak. Amikor viszont megtudták, hogy minden vasárnapi műszak végén 500 azaz ötszáz forintot vehetnek fel a kasszából, egymással veszekedtek, hogy kié legyen a vasárnapi meló. Az emberi természet azóta sem sokat változott.
egyvandor
Ha tényleg így lenne, ez a munkavállalók és a munka adók alkuja. Amit Gorbánék csináltak az a haverokat előtérbe helyezni akarás volt persze hatalom fenntartása érdekében.
satan
@Feraj49: 60 évesen miért nem megy elő nyugdíjba?
egyvandor
Most még azt sem tartom kizártnak, hogy Gorbán ez most épp a másik oldatól reméli.
satan
@emerencia: Te látod a lényegét, már ugrik is az ember ha pénzt kap, ha nem kap nem ugrál sőt még se lát se hall. Meg azért vajuk be őszintén 2 nappal előtte kitalálják a több mint egy év után azért egy kicsit gyors. május 2. vasárnapjától az akkor ahol fizetnek nincs háborgás.
emerencia
@satan: Mert ilyen nincs, hogy előnyugdíj. 60 évesen egy lestrapált lábú eladó, csak akkor mehet nyugdíjba, ha nő és meg van a jogosultsági ideje a negyvenéves kedvezményhez. Ha ez nincs meg mert még felnőtt korában is tanult és regisztrált munkanélküli is volt, akár férfi, akár nő, nem mehet el nyugdíjba, legfeljebb csak lábbal előre. :-((((((((((((((
satan
@emerencia: elméletileg, mint írtad mehet 40év munkaviszonnyal.
Törölt felhasználó
Ez kicsit kacsának tűnik nekem. Szivesen támogatom a szabad vasárnapot egy jóléti társadalomban, ahol nem létkérdés pár ezer forint.. Ebböl fakadóan mondom azt, hogy ez kamú. Tehát egy tescos árufeltöltő nettó 120-al a zsebében nem akar bemenni 2 nap plusz fizuért... Szerintem van egy alkú a kormány és a tesco között, hogy ne nyirják ki őket teljesen és ez "felmérés" ennek a kommunikációnak a része:)
emerencia
@satan: Nem mehet el 40 év munkaviszonnyal még ha nő, akkor sem!!! Ne csodálkozz, ha fájós lábú, ősz hajú eladónővel hoz össze a sors, aki még hatvan körül is felmászik a magasba, kezeli a veszélyes gépet, 12 órás műszakot lehúz, szaktanácsot ad stb. és nem mer orvoshoz menni, ha valami baja van mert könnyedén az utcán találhatja magát pedig még több mint öt évet kell ledolgoznia. Csak 40 év un. jogosultsági idővel mehet el egy nő nyugdíjba akkor is, ha szerencséje volt és nem strapálta le magát. Aki viszont végigélte a rendszerváltás utáni idők regisztrált munkanélküliségét úgy, hogy még a külföldi munkapiac sem volt megnyitva, tanult még felnőtt fejjel is és anno nappalin érettségizett, dolgozhat végkimerülésig akkor is, ha igencsak igénybe veszi a szervezetét a munkája. Őt a rámpán a rossz oldalra sorolták...
satan
@ziziplanet: ez zavaros ahogy van tiltakozik a fidesz azt hip hop tejes fordulatot vesz érdekes. kíváncsi lennék mi ennek a valódi oka. nem nép és nem is mszp az 100%
Törölt felhasználó
@satan: Nem akarták volna, hogy a másik két kérdést is feltegye az mszp. Ebben a kérdésben pedig mindeképpen buktak volna, így viszont a nem a nagy arányú népakarattal szemben vesztettek. Plusz így még sokáig lehet kommunikálni, hogy az mszp rosszat akar a népnek..

Másrészről a vasárnap nem kis összgazdasági bevétel és a sok lopás után szerintem ez úgy kellett nekik, mint egy falat kenyér..:)
levarosbukta
Olyat kell megkérdezni akit le kellett építeni a boltbezárások miatt, aki az elmúlt évben nem csak a vasárnapját tölthette a családdal hanem az egész hetet. Ismerek pár emberkét akik ugrásra készen várják mikor mehetnek újra dolgozni. Úgy hogy csak ne nagyon hisztizzenek, örüljenek hogy akkor annak idején nem ők kerültek lapátra.
Manhattan
A korházban a vasárnapi munkáért nem jár bérpótlék. Sem 50, sem 100% az ápolónőknek.
idppp
Hogy fokozzák a hülyét? Hülye, hülyébb, Tesco dolgozó!
Turok
Nahát, és ezért volt ez a nagy felháborodás az országban a zárva tartás miatt? Lökött nép, akiknek semmi nem jó.
Feraj49
@satan: Mert csak akkor mehetne ha egy,vagy két év hiányzik a 40 éves munkaviszonyból.De lehet félre tájékoztattak bennünket.Ismételten utána fogunk járni.Köszi a tanácsot.
satan
@Manhattan: Miért oda is akarsz járni vasárnaponként? Az orvosok azért szeretik a zsebpénzt és meg is kapják. Remélem érted az iróniát.
Dolgozó ember
Amikor behozták a vasárnapi boltzárat, mindenki azért sírt, mert elveszik a vasárnapi pótlék. Most kinyithat minden, s most már nem akarnak dolgozni. Ezt ki érti.
soljanka
Tényleg dübörög a magyar gazdaság. Agyonfizetett kereskedők nem karnak több pénzt keresni.
Esetleg át lehetne csoportosítani egy kis emelést az eü. dolgozók hétvégi pótlékára.
Meg mentősöknek.
Meg a tűzoltóknak.
Meg a buszsofőröknek.
Turok
@Dolgozó ember: Az egész azért váltott ki felháborodást anno, mert a Fidesz hozta a döntést. Azt tudjuk jó ideje, hogy ők a mumusok. Most meg kiderül, nem is akarnának dolgozni vasárnap:-)
cs.n.
Ez még érthető is. Nem minden vasárnapról van szó, hanem most vasárnapról. Megvan előre a beosztás, az ember aszerint tervezi a dolgait, aztán kitalálják, hogy hopp, mégse úgy lesz. Ki szereti ezt? Én nem csodálkozom, ha sokan beintenek.
Lackó50
Semmi gond. Aki nem akar vasárnap dolgozni, az mehet keresni olyan munkát, ahol ezt díjazzák. De akkor ne legyen pofátlan és ne vegye igénybe vasárnap mások munkáját se. Ne menjen étterembe, ne üljön fel egy autóbuszra, vagy villamosra, hanem menjen mindenhova gyalog, ne rendeljen magának pizzát vasárnap, ne menjen le a strandra, mert ott is dolgoznak a pénztárosok, meg a kabinosok, ... Ne menjen cukrászdába egy fagyiért és ha rosszul lenne, ne hívjon mentőt, mert tiszteletben kell tartani azt, hogy ők is emberek, na meg az orvosnak is van családja. A stroke majd megvárja a hétfőt. Mert az olyan.
hetöndöe
Hát akkor nincs más választás,mint elmenni az építőiparba,termelő üzembe dolgozni,...ja hogy ott is van sok helyen vasárnap munka?A kurva életbe!:-)
Desischado
Az eszem áll meg. Bezzeg én mennék szivesen, szót sem szólnék! Ezért tartunk itt, ezért nem háborog a jónép, mert sokaknak igenis meg van a megélhetése! Sokan csóringerek, mint én is, de sok embernek meg van a megélhetése, ezért nincs lázadás! Ha a Tescósok ennyire nem akarnak dolgozni, akkor lehet menni közmunkásnak! mert abban biztos vagyok, hogy a vezetőség ezt megjegyzi, és a legközelebbi alkalommal ők kerülnek lapátra! Bűnömül ne vegyék, de nem sajnálnám őket! Hányan dolgoznának, ha lenne hol! Egyébként is, aki a kereskedelemben dolgozik annak erre is számítani kell!
szaboria1
Erre a nyilatkozatra nem igazán kell oda figyelni mert ennek a szakszervezetnek alig van tagsága. Itt nálunk már a kisboltosok is kinyitnak vasárnap.
Yoda69
Kb. 5000 embert bocsatott el a Tesco amikor bevezettek a vasarnapi boltzart. Most itt az alkalom visszavenni oket.
emerencia
@soljanka: Ne általánosíts. Nagyon sok kereskedő szeretne a nyomorult pénze mellé még keresni valamit akár vasárnapi munkával. Idős bácsi mesélte, hogy a lánya egy svéd áruházban dolgozik és bevállalja az összes rendkívüli időben a munkát. (Pl.karácsony másodnapja.) Az ezekért kapott +pénzből szokott nyaranta elutazni a világ más tájaira turistaként. A fizetéséből pedig megél. A vasárnapi munka miatt tiltakozó pénztárosoknak bizonyára finanszírozza valaki ezt az összeget de a legtöbb kereskedőnek aligha.
emerencia
@soljanka:És át lehet csoportosítani a versenyszféra rosszul kereső embereinek, beleértve azon kereskedelmi alkalmazottakat is, akiknek igencsak szükségük van a vasárnapi pótlékra!
satan
@Lackó50: @Desischado: @hetöndöe: Szerintem vasárnap pihenjetek ha nem segít, "jöhet a pszichiátria, de nagyon hosszú a várólista". Nem vagytok ti munkáltatok, meg igazságlátók sem.Saját életetek ezek szerit romokba van, azért szeretnétek más emberekét is abban látni. Jövő vasárnap kinyit minden bolt, csak kevés lesz a pénztáros és hosszú lesz a sor akkor meg az lesz a bajotok. Lehet jönni van felvétel heti 50 óra nettó 85785ft/ hó!!! Kb 8-9 tonna árú mozgatása kézzel és géppel, plusz mosolyogsz a vevőre aki a rokonságodat szidja köszönés helyet, alkudozik mid a piacon, fenyeget, hogy kirúgat...stb. Na szóval, mikor jöttök.
1magyar
Én vállalnám, megyek és jelentkezem. Persze csak a háromszoros bérért.
satan
@soljanka: eü dolgozó az állami a kereskedő nem. kereskedő bent van a nevében. Nem állami a tesco, auchan, ald,i spar, stb. a dolgozó meg fizetése a nagyobb forgalom érdekébe ésszerű lenne. eü dolgozok bére a stadionok építésében és hasonló dolgokba van nem a kereskedőknél. buszsofőr meg az egy külön faj, tisztelet a kivételnek de azok inkább már kamionoznak.
satan
@Nemezis: hány órácskát buszozol vasárnap? Boltosok nem busszal járnak vasárnap, mert soha nem érnének oda sem haza. Én személy szerit már a multinál töltött 11 évem alatt nem ültem buszon egyszer sem. Mert még nem vetem buszt.
Macskaszem
Álljon már meg a menet, nem mindegy, hogy a tűzoltó, ápoló nem dolgozik vasárnap, vagy a boltos. Az utóbbin ugyanis nem múlnak emberéletek.
magyarbakancs
,Közlekedési dolgozók,EÜ-ben dolgozok,fegyveres és rendvédelmi,katasztrófa védelmi dolgozók mind ezen szakmák képviselői gondolom én szabad akaratukból választották a hivatásukat.
Nem volt fegyvercső a homlokukhoz téve márpedig neked ezt kel csinálnod.
Ennek minden előnyével,hátrányával választották ezt a hivatást.
a kereskedelmi dolgozok is gondolom hivatás tudatból kereskedők és nem kényszer hatására választották ezt a szakmát.
Akkor mi a búbánatos na annak reklamálnak mindig?
Ugyan ez vonatkozik a tanárra is.
Csizmás Kond
...most akkor ki is akarta, a vasárnapi nyitvatartást ?
hetöndöe
@satan: " Lehet jönni van felvétel heti 50 óra nettó 85785ft/ hó!!!"

Ezt a nettó hazugságot azért gondold át még egyszer,mert sehogy sem jön ki matekba.Amúgy én is dolgoztam Tescoba áruátvevőként ,majd osztályvezetőként de két év után önként búcsút intettem a légkör miatt.Ha nem tetszik,odébb lehet állni,nem pedig sírni.
satan
@hetöndöe: "10 a kötelező ajándék" ami elvész a bérszámfejtés útvesztőjében, tesco-ban is volt ilyen nem. Neked is, a kereskedelem nem állami cég, tehát az államnak nem kéne beleszólni a bérekbe, hanem engedni kéne a bérversenyt, lenne miből fizetni az állam is jól járna több adó és járulék folyna be. Nyitva tartást meg ne a nép szabályozza, hanem az üzleti érdek. Van miből fizetni indulhatna a szabad verseny.
verum
Nem értem, mi a gond?
A vasárnapi nyitva tartás nem kötelező, hanem minden kereskedelmi egység maga döntheti el, hogy mit tesz. Van akinek jó, van, akinek nem.
Ez a lényeg, hogy ne felülről mondják meg, hogy ki mit is akarjon.
hetöndöe
@satan: Ha "ingyé" túlórázol,az a te bajod,van másik választási lehetőség.Én soha nem tettem,még a Tescoba sem.A bérversenybe amúgy ma sem szól bele az állam,maximum a fitymasz az MT. módosításával jól megnyirbálta a dolgozók járandóságait,ha még egyáltalán emlékszel rá.Na akkor kellett volna röfögni egy kicsit.
36
@magyarbakancs: Így van. Tökéletes, hogy összekapcsoltad az oktatással a hivatás választást. Mert hogy, mára a gyerekek között, nagyon sokan, csak azért mennek egy-egy szakmát tanulni, mert végtelen lusták a tanuláshoz. Céljuk nincs. Felelősségtudatuk, elköteleződésük nincs. Szakma szeretetük nincs. Követelőzés, jogok, elvárások viszont vannak.
1magyar
55 felett már nem kellenek az emberek munkaerőnek, de nyugdíjat sem kapnak. Marad az aktívkorúak segélye havi 22.800.- vagy ha nagyon beteg akkor kap egy kis rokkant,rehab járadékot és várja míg meg nem hal.Akinek a munkaviszonya nincs meg, pedig ez nagyon könnyen elérhető, még azt sem.
Ez a magyar valóság.
karma1
@emerencia: 19.35-re: Hagyd a francba,... nem erti...
karma1
@Desischado: En meg nem hiszem el, hogy a legcsorobb reteg, (a rosszul fizetett kereskedo) tuntetni akarna a sajat zsebe ellen...
Figyeld meg, Baratnem, kell meg ket nap, es jon majd valahonnan egy felfedezes, hogy je, ilyet senki sem allitott (hogy tuntetni akartak volna menni a vasarnapi munka miatt), hanem ez csak egy fityisz fogas volt, hogy bebizonyitsak, nekik volt igazuk, a nep igenis otthon akar maradni vasarnap. Van egy gyanum, hogy a COF tokig benne van ebben az ugyben, kaptak valami kis let, es azert tuntetnek, ami csak mond nekik a fidesz... Penzert setalgatnak, nem mindegy, mi van a tablara irva?
Szoval, meg 2-3 nap, es jon a leleplezes...:o)))
nyanya001
A Tesco helyében akik vállalják, azoknak adnék utólag béremelést !
Akik nem vállalták azok kimaradnának oszt jó napot !
Aki Én
@Csizmás Kond: Akartam egy kellemeset csalódni, de nem sikerült. Látom ezt sem érted.
Minden felmérés azt mutatja (még a kormányé is), hogy a többség ellenzi a vasárnapi boltzárat. Nincs is más oka a döntésüknek, félnek a papíron kimutatható eredménytől.
Én rühellek vasárnap dolgozni, de még szombaton is. Ezért nem dolgozom például a vendéglátásban. Aki a kereskedelemben dolgozik, ezt vállalta, hacsak nem az elmúlt egy évben került oda.
Kötelező ezentúl sem lesz sem kinyitni, sem dolgozni vasárnap.
Ugye te sem hiszed, hogy vasárnap csak családanyák és kizsákmányolt emberek dolgoznak, ahogy azt sugallni szokták? Ha igen, akkor az a rossz intézkedések, szabályok miatt lehetséges. Azt kell megoldani jó szakmai munkával (és itt akad el), hogy a dolgozó ne legyen kihasználható, zsarolható, alulfizetett. Nem pedig azt, hogy milliók igényével, akaratával megyünk szembe. Ha te nem szeretnél vasárnap vásárolni, mert te bekajáltad, hogy az ördögtől való, akkor ne tedd. De ne mond nekem, hogy sosem tetted. A helyzet az, hogy még a KDNP-sek is vásárolnak vasárnap.
Majd megyek oda, ahol kinyitnak és találnak önkéntes munkaerőt. Én nem kötelezek senkit, de ha ő úgy gondolja, hogy dolgozik vasárnap (mint sokan mások), akkor én alkalmanként kihasználom. És nem azért, mert nem tudok a gyerekeimmel más programot, hanem azért, mert ez az én döntésem szükség szerint. És ne csak a tejre, kenyérre gondolj.
simmering73
Nem kell komolyan venni ezt a süket dumát. Ez a maffiakormány utolsó gyenge próbálkozása, hogy lám lám, az emberek nem akarják a nyitvatartást vasárnap. Nálunk pl az Auchanban nemes egyszerűséggel ki van plakátolva: Vasárnap nyitva: 8h-20h-ig.. Ennyi.
Csizmás Kond
@Aki Én: ..." hogy a többség ellenzi a vasárnapi boltzárat. "...vazzeee...akkor nyits ki...
Nemezis
@satan: Hát tudod 11 órácskát buszozok vasárnap. És légy nyugodt, hogy sok bolti dolgozó is utazik rajta, és odaérnek ahova menni akarnak. Hogy te nem utazol busszal, hát örülj neki hogy megengedheted magadnak. Amúgy nem mondtam hogy Budapesten buszozok.
Lackó50
@satan: Örülök, hogy ennyit szűrtél le az egészből. Én már nyugdíjas vagyok és 33 évet lehúztam a Volánnál. Tudom, hogy milyen hétvégeken és ünnepnapokon dolgozni. Mikor a kereskedelmi dolgozó a nyuszit várja a gyerekeivel, vagy karácsony van otthon, akkor még nagyon sokan dolgoznak, hogy az ő ünnepük zavartalan legyen. Nem akarok bele menni, hogy sorolgassam kinek mit kell csinálni ünnepnapokon. De egyébként dolgoztam baleseti helyszínelőként is és senki nem kérdezte meg, ha éjfélkor telefonáltak, hogy ráérek-e. Lehetett azonnal a kocsiba ugrani és menni. Esőbe hóba és csak a jóistennek reklamálhatsz az időjárásért. Nem véletlen, hogy nem értem miért nyafognak, ha kicsit dolgozni kell. Összesen 43 évet lehúztam a nyugdíjig és bocsáss meg nekem, ha nem jelentkezek még kereskedőnek.66 évesen.
vadsanca
@Nemezis: Igazad van! De a közlekedés az csökkentett módban üzemel. De pl. az iparban elvárják a 100%-ot. Gondolom a kereskedelemben is.
Desischado
@karma1: Drága lelkem, ez nekem is megjárta az agyamat. Gondoltam én is erre, mert vagy az van, hogy remekül állnak az emberek anyagilag, hogy nem kell nekik az a kis plussz pénz, vagy tényleg az van, amit felvázoltál a kommentedben. Mondjuk, én simán kinézem belőlük!
karma1
Minden csoda 3 napig tart, a jovo heten minden szupermarket megint tele lesz vasarlokkal...
karma1
@Desischado: Sajnos, en is azt gondolom, hogy ez a "tunti" fidesz-megrendelesre keszult, csak mindenki kussol rola, hogy a COF viszi majd a tablakat ezen a tuntetesen... (A birkamenet igy is, ugyis a futyisztol kapja a fizujat az "onkentessegeert", akkor meg ez a munkakori kotelesseguk...:O))) Olyan mindegy, mit irnak a tablakra...
En mar csak azert is elmennek egy szupermarketbe vasarnap, hogy lassam, hany masik ember rohan vissza vasarolni. Meg ha nem is vasarolsz, csak jo sokaig idozol a boltban, akkor is latni, hogy hanyan mennek be egy ilyen szupermarketbe.
Mikor otthon voltam, Velencefurdon minden nagyobb aruhaz megprobalt trukkozni, hogy egy-egy melegebb vasarnap ki tudjon nyitni. Hol a Liedl, hol a Spar volt nyitva. (Anyoka arult a sarokban 5 csomag petrezselymet, 2 kilo tokot, mint ostermelo, igy az mar "piac" volt aznapra. Nem buntettek meg oket! - mar a szupermarketet...)
Nemezis
@vadsanca: Nem tudom mit értesz csökkentett módon. A menetrend az biztos ritkább, de aki dolgozik annak feszítettebb a hétvége mint a munkanap, és többet kell dolgozni mint pl. hétfőn. És mindenkitől elvárják a 100%-ot.
karma1
@Horizont: Talan ha habonyos -habokoshoz fordulnal, akkor o tudna adni bovebb felvilagositast, de nem fog...:o)))))
zöldszem
@Horizont: Amiről szoktak! Semmi esetre sem a valóságot!
magyarbakancs
@36: Minden szavaddal egyet értek.
Lusta,hanyag és kimondottan unottak a mai fiatalok.
Minden agy úristen de azonnal.
Semmiér nem küzdeni.
satan
@magyarbakancs: 90 óta miért küzdenek a politikusok és az elit, semmiért, miden az ölükbe hullik vagy ellopják, akkor mit csináljon az új nemzedék.
szép új világ
Ez a hír így ahogy van NEM IGAZ! A mi városunkban (megyeszékhely) mind a három TESCO szupermarket kinyitott. Egy ismerősöm, aki ott dolgozik, csak annyit mondott: " Hülye lennék otthon maradni ennyi pénzért! Hét közben akár három napot is otthon tölthetek ezért az egy napért cserébe."
magyarbakancs
@satan: Nem a politikusokról szol amit írtam hanem a közemberről.
satan
@magyarbakancs: "@36: Minden szavaddal egyet értek.
Lusta,hanyag és kimondottan unottak a mai fiatalok.
Minden agy úristen de azonnal.
Semmiér nem küzdeni."

"@magyarbakancs: 90 óta miért küzdenek a politikusok és az elit, semmiért, miden az ölükbe hullik vagy ellopják, akkor mit csináljon az új nemzedék."

politikus és az elit a példaképe a mai felnövekvő nemzedéknek. (fiataloknak)
Designer
@Horizont: Ma kinyitottak, van rendesen bevétel... Érdemes folytatni?!
Feraj49
És mégis vállalták ! Mai nap is bizonyíték rá. Kis ellen propagandista, ugye ?
magyarbakancs
@satan:" politikus és az elit a példaképe a mai felnövekvő nemzedéknek. (fiataloknak)"
Sajnos igazad van.
eugen4402
Valaki írt egy "okos" cikket, az élet meg rácáfolt!!!
Körülnéztem kicsit a hétfői friss tudósításokban, lehet, hogy volt feleslegesen kinyitott üzlet, de mindenhol tele voltak a parkolók. Sokan biztos, nem az éhhalál elől menekültek a multikba, csak egy pár percig élvezni akarták, hogy néha nagyritkán nekik is igazuk lehet...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.