A baromfihús, a tej és a tojás áfájának 5 százalékra tervezett csökkentésével egy kétgyermekes család évi 35-40 ezer forintot takaríthat meg – állította a Parlament mezőgazdasági bizottságának fideszes elnöke.

Font Sándor szerint a forgalmi adó csökkentése megduplázza a következő évre tervezett nyugdíjemelés mértékét is.

Hozzátette, a büdzsében tervezett áfacsökkentésekkel összesen mintegy 100 milliárd forinttal több pénz maradhat a családok zsebében.

Orbánék szerint jövőre 35-40 ezer forintot takaríthat meg egy család

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Már így is nagy a boldogság a Felcsuti Tébolydában.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Macskaszem
A közmunkás épphogy megkeres ennyit, de ha mondjuk leszokik az evésről, lakhatásról, egyáltalán az életről, akkor a javát ügyesen megspórolhatja.
kamazuka
2916-3333Ft-ot Havonta megtakaríthaok?

Te öcsi, orvos látott már!

Gyógyszereid szedését idő előtt abba hagytad?
Clavigo
Már így is nagy a boldogság a Felcsuti Tébolydában.
kamazuka
Ezek a pofátlan hülyítést abba hagyhatnák végre!
nyanya001
Vagy ennyire hülye, vagy abszolút nincs tisztába az ország helyzetével !
De legyen bármelyik is, nem alkalmas miniszterelnöknek !
bencemacska
És miért takarítanák meg? Nyugdíj kiegészítőnek?
Akkorra OV kitalálja, hogyan tudja az összes megtakarításra rátenni a mancsát!!!
mariaberta
A 47.000.-ből? Ezek tényleg nem normálisak. Itt csak Matolcsy és társai takaríthatnak meg bármennyit, de azok nevetve, mint a gazda , amikor Matolcsyt emeli mennyei magasságokba.
zöldszem
Plakát anyu havonta 100 ezret takarít meg havonta!!!
"Aszonta"még a reklámban is!
Ez a szerencsétlen meg "aszongya":"így évente átlagosan 35-40 ezer forintot tudnak megtakarítani." Két napja Novák Katalin szerint 50-80 ezret!
Ez a baj, ha valaki segg hülyékkel veszi körül magát. Annyit se bírnak megjegyezni, hogy ugyanazt kell hazudni!
Hogy ezek, hogy tudnak számolni, 54 ezerből hogy lehet havonta rezsivel 5 ezret spórolni, ahhoz 50 ezret kellene rezsire fizetni!! "mibű" 54 ezerből???

kepkezelo.com/images/jyxx9m7kyflp2ofnk8m0.jpg
bakegya
-megtakarítani ,én,nektek?sose üzentem senkinek,de veletek kivételt teszek-LÓFAXOT -és vegye be a zorbán a gyógyszerét,mert ha nem veszi be magától lesz aki beadja neki,garantálom.
-fordítva ugyan ez a helyzet,spóroljak magamon?35-40 ezret éves átlagban,hát nincs az a marha aki a ti tolvajlásaitok látva a saját keresetéből 1,esetleg kettő állampapiros helyett ne seggtörlőt venne, jobb minőségben, mint amit eddig használt,csakkk úgy zárójelben ezt írjátok a javamra a következő évi saláta költségvetésetekbe bele.A számlát az áfa visszaigénylésnél mellékelem...zárójel,a tyúklábakat számolgassátok a zárkában...összezárva a patkányokkal akárhol. Mennyetek vissza KELETRE.
cs.n.
"forgalmi adó csökkentése megduplázza a következőévre tervezett nyugdíjemelés mértékét is"
Ugyanazzal a hülyeséggel jön, mint a többiek. Ne vicceljen már, hogy ezt nem kalkulálták bele az inflációs előrejelzésbe, ami alapján a nyugdíjemelés mértékét megállapítják. Vagy akkor minek a mindenre vonatkozó inflációs szám?
verum
Nem kell komolyan venni, ez az egész amolyan brosúra, hogy a fidesz-fanoknak legyen min hozsannázni és hogy erősödjenek abban a hitben, hogy most minden jobb, mint a gaz liberálisok hatalma idején, ami ellen töretlenül harcolnak tovább a vezérrel a hátuk mögött. Merthogy nem előttük megy ám! ;-)
bakegya
@cs.n.: vegyes családi kosár felmérésnél,mindez már nem igaz-ilyen statisztika nincs,de hogy is lehetne ilyen előrehozott költsévetésnél.Mint ahogy a salátatörvénytelenségeiket is működtetik,Az összes blődlit az orbán bunkó dilettantizmusa és elvtelen szolidalitáshiánya .
Ereje sok-esze semmi.A Lajos fogta magát és nem véletlenül hagyta faképmél!Ez persze nem menti föl a közös zsiványkodásaik alól egyiket sem,mint ahogy a kuszaszem tiszteletben tartott lopásaihoz asszisztenciáját sem.
papa.49
Ez a ,,komoly segítség,, nálunk ahol két nyugger él, pontosan havi 300 Ft. megtakarítását eredményezi, az 1 év alatt 3600 Ft. !!!
Tudod hazugovics a számok nem hazudnak, CSAK TE HAZUDSZ ÁLLANDÓAN, MÍG A TORKODRA NEM FORRASZTJUK A SZÓT!!!
Nil
HA meg tudná venni ezeket igen-de így megint csak a gazdagék nyernek
Mézike
@papa.49: Aranybogár! Te csak hallgass. A nyögdíjasoknak jövőre több marad mint a kétgyerekeseknek.
megmondták nem??
Monnyuk arra még nem tudtam rájönni hogy hány kiló párizsit, és csirkefarhátot kell megvenni azért egy évben hogy ez a magas / havi majdnem 1000 ft. / megmaradjon.
De ne aggódj, majd azt is megmondják. A rezsicsökkentést is a fejünkbe verték...nagy nehezen. Bár én még mindig nem értem. De biztos bennem van a hiba..-)
Feraj49
Bizony megtakaríthattunk volna,ha nem loptátok volna el a nyugdíjkasszában lévő 3000 milliárdos megtakarításainkat. Ezek szerint aki rossz matekból elmegy közgazdásznak ?
human
Majdnem. 34-40 milliárdot és az Orbán család.
Desischado
Meglátszik, hogy fogalmuk sincs a valós világról. De minek is lenne, ők baromi jól élnek, a mi bőrünkre! Ennyit összehazudni, az már nem semmi! Meddig ül még a nyakunkon ez a szemét, tetű banda?!
felnőttem kissé
ejha kapásból mire tudnám elkölteni , van rá egy év gondolkodási időm, jókor szóltak. kár hogy nem öt- milliós havi tőbb rutinom lenne hozzá. Igaz is a milliomosok le vannak tiltva a csirke farhátról mert az a nyugdijas falatok közé kerül ?
Jankó123
"A baromfihús, a tej és a tojás áfájának 5 százalékra tervezett csökkentésével egy kétgyermekes család évi 35-40 ezer forintot takaríthat meg – állította a Parlament mezőgazdasági bizottságának fideszes elnöke."

És a fent felsorolt termékek ára is csökkenni fog? Vagy, csak az ÁFÁ-ja?!
-Mert az első esetben teljesen más a matematikai képlet!!!
-Valakik biztosan jól is járnak majd ezzel, de az nem az egyszerű családok köre lesz!
human
@Jankó123: Nemrég csökkentették a sertéshús áfáját (Mészárosnak hála) és ott állítólag tényleg olcsóbb lett a hús. Én mondjuk ezt nem tudom, mert nem vagyok tudatos vásárló.
Toby
Ezek a nagyon mahák valóban azt hiszik, hogy a nyugdíjas csak baromfihúsra, tejre és tojásra költ ? Hogy a lélegeztető gépedet húzták volna a konnektorból még időben !
Hellcat
A legutóbbi áfacsökkentést érezte valaki???
Jankó123
@human: ma, 20:59
Majd meglátjuk, mi lesz a bevezetés után.
Meg kell jegyezzem, nem vagyok túlságosan optimista!
nezelodo
@Clavigo: 18:31. Ezek azt hiszik, hogy ez a valóság, pedig csak színház, (pajtaszínház egy rossz falusi komédia előadása).
kkalman
Egy mezőgazdasági lengőcsapágy szorulna mindegyiknek a mocskos pofájába, hogy legalább hazudni ne tudnának!
Borsodi
Igen könnyen meglehet takarítani főleg azoknak akik 5Milliót keresnek havonta,nézzünk egy tanárt 180 ezer forintból főleg ha van deviza hitele.Közmunkás 45 ezer forintból,jövőre vehet egy kötelet a családnak,ha meg van hitele már arra se telik.Nem átlagot kell számolni,azt kell nézni hogy van aki napi 160 ezer Ft ból él, de olyan is aki 800 Ft ból. Hogy lehet engedni egy ember százszor keressen annyit mint a máik,vagy annak egy nap nem huszonnégy órából áll? Kik is teszik tönkre az országot?
fekete
35,40-ezer forint? Az csak 125 euro.Legyen ketszaz $$$$$.Ezek el vannak budolva,Kulfoldon
minimum 200 euro,vagy 3,4,szaz dollart lehet keresni egy jo fel nap alatt.Hogy ott a Deutse'k az auto iparban attverik a dolgozokat? Semiert dolgoznak! Szetvernem az egesz gyarat,ha csak 5-szazat keresnek havonta.Mikor a Friccek havonta 3-ezer korul keresnek.
5 szaz eurot nevetve 10-ora alatt lehett keresni. 2 X 5 ora.Es mindenre jut ido>.Ezek mokusok
,gyenge EU hulyitok! Nincs ott jovo!
lampa laz
Noja, ti meg 35-40 milliót... mekkora különbség mi? Hogy húznál el az ótvaros 3,14ba.
bakegya
A lényeg-marad a FOGYASZTÁS FELFUTTATÓ tolvajok lefölöző taktikája !!!
CIGÁNYTEMPÓBAN ATOMBIZTOS A HATALOMBAN MARADNI MINDHALÁLIG-
Ez nem kérdés, MAGYAROK VÁLASZTHATTOK "ENGEM" MERT MEGÉRDEMLEM A GYURIVAL...sorakozó a fideSS RABLÓGÉPEZETNEK,MERT HELYZET VAN,DE TAGADJUK,SZIGETELJÜK LE, mert a GYURCSÁNY A HIBÁS...és mehet zovább a bicikli.
Lazári
Megélhetést biztosító bérek kellenek, amiből én eldöntöm mire és mennyit takarítok meg!!
kukac50
Miből ti barmok? közmunkabérből, 50 ezer forint alatti nyugdíjakból?
magyarbakancs
Ekkora számokkal dobálódni?
Hozzá szoktak mert ennél nagyobbat síbolnak,lopnak Of-soroznak.
Azt hiszik neked is akkora jövedelmed van mint nekik.
Jozefina
Nagyon egyszerű orbán úr!!! Hány családnak nincs is ennyi bevétele???
kkalman
@Jozefina: ma, 09:29 "Nagyon egyszerű orbán úr!!!" Ez az "orbán úr" nem túlzás egy kicsit, nagyon? Úrnak születik az ember, nem pedig a putriban terem.
evacica
A jó édes mamátok! Hogy tudtok ennyit hazudni a képünkbe?Kiválóm Orbán és bandájának, hogy éljenek havi 47 ezerből és közmunkából, és mondjuk dolgozzanak közmunkás ként L Simon szőlészetében!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.