Interjút adott a kormányhű Pesti Srácoknak Maróth Miklós, akit Orbán a Tudományos Akadémáitól elvett kutatói hálózatok élére nevezett ki. Nem annyira meglepő, hogy a professzor pontosan megtanulta a leckét és mondja fel az orbáni világképet.

Orbán tudományos helytartója: a fiatalok álomvilágban élnek

Maróth egyebek mellett kijelenti: 

Ha igaz az, hogy a színházak évi 120 milliárdot kapnak, az ELKH hálózata pedig mindössze 17 és felet, akkor itt súlyos aránytalanságok vannak a társadalmi hasznot és egyebeket tekintve. Ezt meg kellene gondolnia a politikai döntéshozóknak, hiszen itt el kellene gondolkodni, hogy amely szervezet az emberiség előrehaladásáért is dolgozik, amely a találmányaival a gazdasági fellendülést hozhatja, annak miért csak a szórakozást jelentő színházak támogatásának a tizede jut a költségvetésből.

De a magyar tudomány új ura a történelemről is pontos ismeretekkel rendelkezik:

A kereszténység a hittérítést egykor a csodák felemlegetésével végezte, míg az iszlám karddal, tehát erőszakosan. Az nem verseny, ha egy állig felfegyverzett embert beengedünk a ketrecharcba egy védtelennel szemben küzdeni.

Az valahogy feledésbe merült, ahogy ténylegesen történt a hittérítés – aminek sokkal inkább a kardokhoz és a technikai fölényhez volt köze, no meg a népíráshoz, mintsem a csodák felemlegetéséhez.

A professzor szerint:

Itt az egyik legnagyobb veszély, hogy Európa elveszíti kulturális identitását, amivel kapcsolatban hangsúlyozni szeretném, hogy ez alatt a keresztény alapokon álló kulturális identitást értem. A kereszténység Róma terméke, a rómaiságtól az emberek szabadulni szeretnének. Beszélhetünk római örökségről, keresztény örökségről, a kettő gyakorlatilag ugyanaz.

A tudósnak természetesen a fiatalokról is megvan a véleménye:

Hazafias nevelésre nem lehet nevelni osztályfőnöki órán, mint ahogyan munkára sem. Ha a családban, iskolában nem szokja meg, hogy meg kell csinálnia a feladatát, akkor ezt teoretikus oktatással sem fogjuk tudni elérni. A hazafias érzésre nem lehet nevelni, ha nem tud a magyar kultúrából semmit. Mi gyerekkorunkban a hetvenhét magyar népmesét olvastuk, ami erkölcsi kiállást sugall. De a Harry Potterből mit tanul? Vagy gyerekkorunkban, amikor a nagyapánk katonadalokat énekelt, mert harcolt az első világháborúban, akkor az belénk ivódott a honvédelem gondolata, nem is volt szükség arra, hogy “hazafias nevelést” kapjunk az iskolában. Tudtuk, hogy a nagypapa a hazát védte a fronton és a hazájáért megsebesült. A hazafias nevelés: helytállás. Csupa olyan olvasmányunk volt, amelyben benne van a magyar történelem. Tudni kell, hogy a Gárdonyi regények nyelvezete a legegyszerűbb, emellett a kisgyerek magába szívja az Egri Csillagokból a haza védelmének példáját a törökökkel szemben, a kereszténység védelmét az iszlámmal szemben. A Pókemberből nem fogja ezt megtanulni. Ha elolvassa az Egri Csillagokat, akkor nem kell magyarázni, miért beszél Orbán Viktor arról, hogy meg kell őriznünk a keresztény identitásunkat, országunkat.

Forrás: Pesti Srácok

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

staro2
Ha valakinek még voltak kétségei az orbán rendszer szellemi nívójáról az most ebből megtudhatta , hogy náluk merre hány méter.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
staro2
Ha valakinek még voltak kétségei az orbán rendszer szellemi nívójáról az most ebből megtudhatta , hogy náluk merre hány méter.
justhpeter
Napról napra beigazolódik, hogy Orbán bármilyen posztra csak a nála hülyébbeket nevezi ki, hiszen akok "kézivezérelhetők" számára. Bejött.
nezelodo
Hát Miki papa, ha az a tudományos pályafutásának a fénypontja, amit itt írásban is megkóstolhattunk, bizony akkor kár volt annyi évet tanulni, és munkálkodni!
Yoda69
marotmiklos pedig a multban el. Vegre ra kellene jonnie, hogy a vilag megvaltozott az elmult 10-20 evben. Felgyorsult, es a fiatalok ehhez alkalmazkodtak, es alkalmazkodnak. Hiaba akarjak eroltetni itt a hazafias szemleletet, nem fog mukodni. Uj perspektivak kellenek. A fideSSnek fel kene noni a a modern technologia vivmanyaihoz es inkabb kihasznalni sem mint tiltani.
Gauntlet
Na, ez az, sikerült. legvadabb álmomba se gondoltam hogy szegény Pókembert sikerül belekeverni. nem elég frusztrált ő? A védtelenekért harcol! Meg Harry Potter, akinek a teljes élete egy harc egy menekülés a gátlástalan Voldemort elől - csoda hogy akármilyen vizsgát lerak ! Ő is megment egy raklap embert !
A hazafiság szívből jön, nem kell tanítani !
Eriksson
"Ha igaz az, hogy a színházak évi 120 milliárdot kapnak, az ELKH hálózata pedig mindössze 17 és felet, akkor itt súlyos aránytalanságok vannak a társadalmi hasznot és egyebeket tekintve."
Első olvasatra tényleg aránytalanul sok az a 120 milliárd a színházakra, viszont kell a cirkusz a proccoknak.
fahrenheit451
Mi van? Harry Potter a Pókember?
Háry János meg a Supernem?
fahrenheit451
"Időm kevés, mégis hajt valami tovább,
Kormos városomban rám, nem várnak csodák
Hajszolt fideszes kutyák futnak az út menti porban,
Új filmeket adnak a régi mozikban.

Álmodtam egy világot magamnak,
Itt állok a kapui előtt.
Adj erőt, hogy be tudjak lépni,
Van hitem a magas falak előtt."
nevemnick
,,A kereszténység a hittérítést egykor a csodák felemlegetésével végezte, míg az iszlám karddal, tehát erőszakosan."

Besz@rás.
Inkvizíció, keresztesháború.
Ezek az ostoba barmok még nem hallottak róla? Ideje lenne, ha már elhúznának a büdös francba, és nem rontanák tovább a hazánk nemzetközi megítélését.

Takarodó!
Eriksson
Igaza van Maróth professzornak, a fiatalok világnézetét a család tudta leginkább befolyásolni.
Manapság inkább a közösségi nevelés alakítja csemetéink jellemét, a politikai elvárásoknak megfelelően. Már az óvodától kezdve.
kokopelli
@nezelodo: Igaza van az öregnek,mert azért fizetik! A "dédnagyapám" Isonzónál védte a magyar hazát!?
Arról nem tudok,hogy melyik férfi rokonom a Don-kanyarban! Azt sem tudtam,hogy olyan nagy volt M.o!
Az ilyen tudományos akárkiket még az unokáikhoz sem engedném!
Eriksson
@nevemnick: Csodák márpedig nincsenek, csak hiszékeny emberek.
Mindkét vallás a népek kordában tartására született. Mesékkel, törvényekkel, tűzzel vassal térítették a kevésbé jámbor embereket.
kereső
Ez az ember, aki megrekedt valahol a felvilágosodás előtti időben, ez a magyar szellemi élet, a magyar tudományos kutatás irányitója.Legalább annyit fog tenni a kutatásért, mint a koszos körmű sarlatán az egészségügyért, és a "humán erőforrásért".

"A magyar Ugaron

Elvadult tájon gázolok:
Ős, buja földön dudva, muhar.
Ezt a vad mezőt ismerem,
Ez a magyar Ugar.
Lehajlok a szent humuszig:
E szűzi földön valami rág.
Hej, égig-nyúló giz-gazok,
Hát nincsen itt virág?

Vad indák gyűrűznek körül,
Míg a föld alvó lelkét lesem,
Régmult virágok illata
Bódít szerelmesen.

Csönd van. A dudva, a muhar,
A gaz lehúz, altat, befed
S egy kacagó szél suhan el
A nagy Ugar felett."

/Ady Endre/
fergeteg
Kütyük világában élnek de lassan szarvuk is lesz. Büdös a tanulás meg a munka.
SystemError
@Eriksson: Ismét egy szép kommunista megnyilvánulás. "a politikai elvárásoknak megfelelően." Hát nem ez lesz elvtárs, hanem 2020 nagyon fog fájni nektek az lesz..:)
nevemnick
@Eriksson: egyik kutya, a másik eb! Így van, és ezen tudunk változtatni, mi halandó emberek, de egyet tehetünk, hogy elzavarjuk a 3.14csába azokat, akik a haza békéjének, gazdagságának megteremtése helyett, az ,,ellenséget", vagy egy-két ,,ellenségképet" (Soros, migráns, Brüsszel) használnak fel a saját getzi hatalmuk biztosítása érdekében.
Qqberci
Vén f@sz! A főnököd mondta, hogy merjenek nagyot álmodni!...
Eriksson
@nevemnick: Miről beszélünk? Csodákról? Kardokról? Atombombáról? Mert alapjában mindegy, a cél volt fontos mindig is.
nevemnick
@Eriksson: is, de jelen pillanatban a NER hülyékről.
nevemnick
@Eriksson: bocs, kihagyta egy szót ,,...a tudományos NER hülyékről"
Eriksson
@nevemnick: Miért van az, hogy mindenki hülye akivel nem értesz egyet?
tudode
Nincs egyébről szó, mint feledékeny a bácsi, elfelejtette hogy ő is volt fiatal, azaz ide nekem az oroszlánt, és ma már örvendezik annak, hogy egy szarkabőrbe bújt csúszómászóKÁNAK az alázatos szolgája lehet:
.
Nézzük csak az ÜKUKI ifjú korában:
.
------- Orbán Viktor, és a fidesz hihetetlen története megalakulása
.
www.youtube.com/watch?v=8l9OWr5YreU&t=158s
.
A lényeg "volt", van pénz mondá űkuki, és a mai napig is csak a LÓVÉ a menő bármi áron a porba gázoló manóKÁNAK:
.
www.google.com/search?q=orb%C3%A1n+csal%C3%A1d+milli%C3%A1rdjai&oq=Orb%C3%A1n+csal%C3%A1d&aqs=chrome.1.69i57j69i59j35i39j0l5.15514j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Akkor, amikor a JÓ SZÓNAK ÁRA SINCS, gyílkos fegyverré válva a KARAKTERGYILKOLÁS művészetével!
Sámannus
"A kereszténység a hittérítést egykor a csodák felemlegetésével végezte, míg az iszlám karddal, tehát erőszakosan. Az nem verseny, ha egy állig felfegyverzett embert beengedünk a ketrecharcba egy védtelennel szemben küzdeni."
Nagyon okos vagy" Csak történelemből megérdemelsz egy 0 alát.
ómió
Pedig a bolsevik "faunák" legszebbike, amikor dől a pénz és az bármiféle felelősség nélkül elkölthető! De ez a "gonosz Orbán" így nem engedi! Ez tényleg, maga a bolsevik abcúg!
Nyírfa
Ez az ember nem csak buta, hanem ijesztően műveletlen is. Nem jegyzem meg a nevét, nincs jelentősége.
kissé felnőttem
álomvilágot ti teremtettetek magatoknak csak mellékhatásként álmodik a nyomor.
Katonadalok? melyikre gondoljak? Egy jó anya levelet ir katona fiának: Gyere haza édes fiam várnak rád a lányok, századosúr visszairja ne várja a fiás 42- es ágyúgolyó lett a bucsuzója... na valamerre mehetnétek észt koldulni pénzetek bőséggel lett.ilyen szakbarbárokkaL telitett a birodalom.selejtes székben ülsz öreg
Nyírfa
@Eriksson: 9.38

Éppen tegnap olvastam, hogy a Korán szerint a nők egyenrangúak a férfiakkal, ugyanúgy dolgozhatnak, sőt, dolgozniuk kell, tehát szabadon jöhetnek, mehetnek, és szó sincsen a testük elfedéséről. Minden korlátozást Mohamednek köszönhetnek. Nem értem, hogy az iszlám világban miért nem a Korán a mérvadó, hiszen alapmű.
nevemnick
@Eriksson: egyértelmű, mert az ilyen hülye szöveget, amit a ,,tudományos" NER hülye elejtett a ,,kereszténység, hazafiasság és az indentitás" komunikácíójában, (pl: ,,A kereszténység Róma terméke, a rómaiságtól az emberek szabadulni szeretnének" - ,,Vagy gyerekkorunkban, amikor a nagyapánk katonadalokat énekelt, mert harcolt az első világháborúban, akkor az belénk ivódott a honvédelem gondolata, nem is volt szükség arra, hogy “hazafias nevelést” kapjunk az iskolában. Tudtuk, hogy a nagypapa a hazát védte a fronton és a hazájáért megsebesült." /) Ja tudtuk, hogy minden háborút elveszítettünk, és a nemzeti tudatunkat erősítette a sebesült nagypapa, vagy a háborúban elhunyt szülők, rokonok, ami után a nyakunkba ültek idegenek, ráadásul még ma sem vagyunk szabadok, de ezt nem a megszállóknak köszönhetjük, hanem a belső nyomoroncoknak. Ennek tudatában az idősebb magyarok nagy részében dühöt keltő ez a megnyilatkozás. Mert cárevics ezt mondja.
Eriksson
@Nyírfa: Az Iszlámnak ezerféle ága van, csak úgy mint a kereszténységnek. A Koránt ezerféleképpen értelmezik, csakúgy mint a Biblia tanításait.
Mohamed próféta jött és megreformálta a hívek életét. Onnantól kezdve követői a saríját tartják törvényüknek, aszerint élnek. Bármit ír a Korán.
kissé felnőttem
@nevemnick: akinep az apja nagyapja az elsőben halt majd a másodikban az mire legyen büszke Árvaként felnőhetett vagy mégis mire.Hazugsággal vitték a Magyart mindkét világháboruba.
Igérték hogy visszakapják amit 1921 ben elvettek.Ez csak illuzió és az is marad.ehhez 100 orbán is kevés
Énekelgessék tán a volt egyszer egy hadnagyocska fiatal volt és bohó...1946- meg a vezérkari tisztek az utcát söpörhették meg az eldobott csikket szedték mert mindet kirugták meg egyéb jelzőkkel illették. tények ezek kár mosdatni a világot szennyes eléggé
Józsipapa
Maróth - neked egy bajod van; hogy erre a
világra születtél!!!
Talpnyaló!!!
nevemnick
@kissé felnőttem: úgy érzed, hogy nem erről szóltam?
kissé felnőttem
@nevemnick: félreértettél tán, pedig minden soroddal egyetértek .
Eriksson
@nevemnick: Valóban az írás kissé zavarosnak tűnik így egyben, de ez egy élő beszéd volt. Nézd részleteiben.

A rómaiság a mai napig hat ránk, lásd: Római jog törvény.
nevemnick
@kissé felnőttem: elnézést, de kissé felpörögtem.
Nyírfa
@Eriksson: Ez igaz. De nekünk van egy egyértelmű, felvilágosult Jézusunk. Bár, sokan ,még őt sem értik.
Eriksson
@Nyírfa: Oszt hányan vannak, akik Jézus tanításai szerint élnek? Néhány száz millióan? Az emberiség nagyobb része észre sem veszi. Fogalma sincs a Bibliáról.
Nyírfa
@Eriksson: Nem a biblia szerint kell élni.

" Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan. " Vannak,akik értik, és e szerint élnek, náluk autentikusabban nem is lehetne manifesztálni a jézusi gondolatokat: Teréz anya, Gandhi, Martin Luther King és a hétköznapi hősök, aki nem mérlegelik, hogy akár az életüket teszik kockára , ha segítenek valakin. Minden pillanat jézusi, amikor együttérzel, amikor szolidáris vagy , amikor kéretlenül is adsz, de nem vársz cserébe semmit.
Nem is olyan bonyolult, csak az önzésünk teszi azzá.
Eladott Ország
Mert az úgy van, hogy nem lehet mindenki focista azért, hogy linken, teljesítmény nélkül is jól éljen. Orbán megmondja azt is, hogy hol és kitől mit tanulhatnak a gyerekek. És a számítások szerint kiből legyen asztalos, űrkutató vagy egyszerűen a diktatúra bábja. Orbán meg alkalmatlan minisztere tudja azt is, hogy egészségesnek lenni hazafias kötelesség, aki mégsem az, az nyugodtan dobja fel az életét. Műveletlen bölcsként párbajra hívja a tudósokat, irányt adva nekik a kutatási területekre. Megmondta nagy barátja, Maróth Miklós, az MTA-ról leválasztott kutatóhálózat új vezetője: “Orbán Viktor stratégiai tervezéssel foglalkozik, az irányokat szabja meg.” Pontosan ez a baj, nem csak a tudományos munkában, hanem az élet minden területén. Megaláznak szakmákat, azok jeles képviselőit, melósokat zárnak be az agyonmunka lélekölő és nélkülöző világába. Aztán itt van ez a hitzüllesztő Orbán-fan, a Semjén Zsolt: úgy tömik az egyházakat állami pénzzel, hogy közben kihirdetik a templomokban is az éppen aktuális szentbeszédet. Istenként csodálva Orbánt. Tiborcz, Mészáros, Rogán eldönthetik, hogy a mi pénzünkből, melyik városban sötétedjenek el az Elios-lámpák; a Balaton melyik útját zárják le az üdülni akarók előtt; Cilike melyik sportrendezvényét turbózzák fel állami forintokkal; és még azt is, hogy hol kellene feltűnés nélkül eldobni a szaros pelenkát. Olyan hosszú a lista, hogy Solohov Csendes Donja csak egy cetli mellette. A japán lány egyedül várt a vonatra. Nálunk millióan várják a jövőnkbe vezető mozdonyt. Orbán masiniszta nélkül.
Eriksson
@Nyírfa: 11:59 Tökéletesen igazad van!
kereső
Értem már miért került ez a helytartó a kutató hálózat élére. A fia már lopott eleget- mint az egészségügy vámszedője, most ő következik, a kutatási pénzekre.
Ezek kartelleztek az eu-s egészségügyi fejlesztési pénzekre:(2018)

"A GVH akkor 21 kórházi beszállító cégnél kezdett egyszerre nyomozni, ennek viszont azóta sincs eredménye. A 444 forrásai szerint részben valószínűleg azért, mert ha nagyon alaposan nyomoznának, akkor túl felső szintre érne el a nyomozás a kormányon belül. A GVH vizsgálata 2018 májusában, vagyis a választások után zárul majd le. A GVH két főt gyanúsít azzal, hogy összeszervezték a kartellt:

az egyikük Maróth Gáspár, aki több kormányzati pozíciót is betöltött, az első Fidesz kormány idején pedig Orbán Viktor tanácsadója volt, és akinek édesapja, Maróth Miklós akadémikus jó kapcsolatban van a miniszterelnökkel,
a másikuk pedig Harmat Sándor, aki arról is ismert, hogy ő volt az első ember Magyarországon, akit ipari kémkedés miatt elítéltek, a 444 szerint korábban pedig Zombor Gábor korábbi egészségügyi államtitkár bizalmasa volt.
A kartell résztvevőinek 20 százalékot kellett visszaosztania a szervezőknek, ami a 32,7 milliárdos szerződött költséggel számolva azt jelenti, hogy alsó hangon 6,5 milliárd forint tűnt el így Ennél viszont valószínűleg több is lehetett, a KEHOP pályázat nyertes ajánlatainak többsége ugyanis erősen túlárazott volt. A Korrupciókutató Központ Budapest elemzése szerint ennek a pályázatnak a szerződéseiben a szokásosnál is nagyobb volt a korrupciós kockázat, ugyanis..."
csak úgy....
ezt a semmirekellö fiatalok szöveget imádom! semmirekellö professzortól meg még nem hallottam...
silber13
Ez az úgynevezett "professzor" egy morális és szellemi ámokfutó.
Macskaszem
Nem tudom, ez az ember tényleg olvasta e a 77 magyar népmesét, de, hogy nem abból tanult erkölcsi tartást az biztos, mert neki olyanja nincsen. Erkölcsi nullák szájából az erkölcs, meg a morál szavak pont olyan értéktelenek, mint a keresztény, meg a nemzeti.
verőce21
"A más pénzéből kell jól megélni!" és a "Szórakozni menni!" - Ezt a két dolgot tanítják meg a mai fiatalokkal a médiák, az internet, a tv, a mozik, a társaság, sőt a kabarék is.
Ezek minden iskolánál és családnál erősebb befolyással vannak az "y" és a "fészbuk" generációra! Aztán mire észhez térnek, valahol nyugaton mosogatnak...
cikicakk55
Meg van ez az ürge zakkanva! A Harry Pottert, a Pókembert,stb idiótaságot nem az iskolában tanulják a gyerekek. A tanárok és a szülők lennének a legboldogabbak,ha a gyerekek tényleg azt tanulnák és úgy,ahogy arra szükség lenne. Sajnos elnézve az unokáim tankönyveit,olyan dolgokat tanítanak amire még éretlen egy 7 év körüli gyerek.A felsőbb osztályokban meg még képtelenebb dolgok vannak. Nagyon örülök neki,hogy az én két fiam még a normális tanrend szerint tanultak és szerencsére mind a ketten diplomás és jó emberek lettek. Megjegyezném,hogy a fiatalabb már nézte a Harry Pottert és nézte a Pókembert is,meg a Pokemont,még is nagyon jól tudja mi a kötelessége.
colibri
@tudode: 10:20 Pontosan erről van szó! Az ember annyira vén és feledékeny, nem tudja milyen /volt/ fiatalnak lenni, mivel jár a fiatalság... Neki már csak marad az okoskodás, zsémbeskedés és az olyanféle vélemény nyilvánítás, amivel egyre bejjebb nyalja magát orbán alfelébe.
tudode
@colibri: .
Na jó!
.
De azért az ifjú kori álmok képesek egy nemzet megbénítására is
.
----- Orbán Viktor álmai
.
Nagyjából 1 080 000 találat (0,43 másodperc)
.
www.google.com/search?q=Orb%C3%A1n+Viktor+%C3%A1lmai&oq=Orb%C3%A1n+Viktor+%C3%A1lmai&aqs=chrome..69i57.9211j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
----------------------
.
Alig szunyál, és ki tudja még milyen rémálmait kell teljesítenie az országnak annak érdekében, hogy nyugi legyen!!!
csak úgy....
@verőce21: tutajos,te leragadtál a fölsöbb 10. 000 hitvány kölykeinél...
advocat
Azért eszébe juthatna, hogyí amikor Kb.: 50 éve ő volt fiatal mit gondoltak róla a "felnőttek"? Más világ, más ifjúság, és ez így van rendjén.
nezelodo
Nem vitatom, a fiatalok egy része álomvilágban él időnként a világháló jóvoltából, de azok még nyitottak az új, folyton változó információkra. Az állampárt viszont a maga teremtette tündérország víziójától szemmel láthatólag nem tud szabadulni, élén Orbánnal, aki a világmegváltó álmaitól képtelen elszakadni, és nagy ívben tesz az ország polgáraira a dédelgetett hatalmi ábrándjai elérése érdekében.
verőce21
@csak úgy...: Te vagy elmaradva @csak húgy...: Minden társadalom ugyanolyan. A tetején van 5 százaléknyi okos, agyafúrt ember, az alján 5% százaléknyi sötét csőcselék. A kettő között van 90%-nyi mocsár, az átlagemberek tömege. Akik oda mennek, ahová mondják nekik...!
nezelodo
@verőce21: Látod ebben sok igazság van, de a két szélső csoport között van egy jó szándékú, de az információk elől tudatosan elzárt széles, általában a vidéket képviselő csoport, amely életben tartja ezt a kormányt a szavazataival.
Az alsó sávban itt az észosztók között is akad olyan, akit a falujában csak szigeti veszedelemnek nevez a helyi köznyelv, pedig legtöbb sosem hallott az azt megéneklő költőről.
SystemError
@verőce21: Gondolom te azért az 5% okos szerepében gondolod magad:) Sokadszorra bizonyosodik be, hogy mit gondolsz az országodról... Ezek szerint 95% mocsár ês csőcselék, de Te a piramis csucsaként helyettük is koordinálnál.. RnD területen dolgozom és tudod mindig a legszerényebb tudósok a legokosabbak... szerénység...fontos tulajdonság!:) Általában, aki hangosan nyomatja magát az nem okos, csak szeretne "politikus" lenni...
csak úgy....
@verőce21: te+az agyfúrt? még hazudozni is gyöngécske,te tallini tutajos...
Lepényleső
"A fiatalok álomvilágban élnek." Amit a fydes pártvezér önmagának álmodott meg?
SystemError
@Lepényleső: Amúgy ezekből a maradék marketing érzék is elveszett...:) "A fiatalok álomvilágban élnek." mit gondolnak mit vált ez ki egy egyetemista korú fiatalból... Ezeket az életükben nem dolgozó urizáló tahókat bármelyik egyetemista agyonverné egy kognitív képességteszten... Borkai él "álomvilágban" és még ki tudja hány politikus. Habony és Deutsch egy egész életet éltek le álomvilágban...:)
verőce21
@csak húgy...: Ne dőlj be saját magadnak Kugli!
verőce21
@SystemError: (20:50) Te szoktál a besorolásoddal kérkedni, nem én.
De hiába nálad bármilyen önfényezés, ha még az értő olvasással is meggyűlik a bajod! :)
SystemError
@verőce21: Én nem hiszek az ilyen besorolásokban és főleg nem az ilyen mondok egy számot etalonnak dolgokban. Mit mérsz, mennyi idő rakta ki a puzzle-t? :) Amit leírtál az egy pökhendi nézőpontból felállított valami... Tudod még, ha így is lennének ezek az arányok "valami mentén", akkor is az 5%-ba nem az okosak tartoznak sehol a világon...
Ők a szerencsések és néhány "helyi" okos ember + politikus halmaza. Egy okos embernek is lehet hülye gyereke meg a politikusnak is.. Aztán az még házasodik is egy másik hülyével..:) Szóval statisztikailag biztos, hogy több okosabb van a 90%-ban, mint a te kiválasztott 5% hülyéid.

Te azt akartad szerintem mondani, amivel egyet is értek, hogy kb statisztikailag mindenhol 5% a felső management egy architektúra irányításban. Ez kb igaz, de ennek mi köze az észhez...? :))) Nyilván kellenek képességek, de ez politika!

Szóval ne a politika mondja meg! Kijöttek a statisztikák a színházfoglaló akcióról is! Ahogy sejteni lehetett, ez még hazai oldalon sem jött be! Szóval ettől most mit vártok, de őszintén? :) "a fiatalok álomvilágban élnek" :))))) Mert a fiatalok olyanok, hogy majd nem szarnak az ilyen szövegekre! :)))))
RonaGyuri
mindeközben:

theatlantic.com/international/archive/2019/12/eu-hungary-press-freedom/603985/?utm_medium=offsite&utm_source=yahoo&utm_campaign=yahoo-non-hosted&yptr=yahoo
1magyar
A harry potter és hasonló mesék tényleg elbutítják a gyerekeket. Az se normális aki kitalál ilyeneket.
szép új világ
@1magyar: Érdekes felfogás! Mint észrevehetted, nem szokásom senkinek sem beszólni (még Durbincsnak sem) De ez akkor butaság volt, hogy muszáj reagálni rá. Gondold át még egyszer mielőtt ilyesmit leírsz.
nezelodo
Szegény akadémikus fej, muszáj neki hülyeségeket beszélni, vagy ezen a szinten kötelező a Kásler-mélyrepülés? Ha annyira nincs hazafias nevelés, akkor gyorsan el kell indítani a muszlim, már papíron működőképes iskolát, fel kell pörgetni a Türk Tanácsot, és az orosz kémbankot, stb. Az "álomvilágban élő fiatalok" pedig olvassák ám a népmeséket, sőt a YT filmeken nézik is, pl.
www.youtube.com/watch?v=HaSwv_quv8w
Miki papa ha meg annyira fázik a fiataloktól, meg az álomviláguktól, odaveheti a Takarót (Mihály) maga mellé, hogy melegítse korszerű hazafisággal. A fiatalokra tett megállapítása pedig a teljes tájékozatlanságáról árulkodik, vagy kötelező szöveget olvasott fel...
kereső
@1magyar: 08:07 Bizonyára nem olvastad- nem is láttad a TV-ben. Mert ha olvastad volna- akkor tisztában lennél vele, meg az akadémikus úr is, hogy a Harry Potter amellett, hogy szórakoztató olvasmány- de a kitartás, a barátság, és rossz elleni harc könyve is.Próbáld meg- olvasd el.
kokopelli
@kereső: ...az ő kedvence a Háry János,ill. az aktuális változata a Vitéz OV !
Sámannus
Egy biztos, hogy fingja sincs mit beszél. A másik amit nem fog megérteni, hogy már a mese is globazilódik.
Ezzel a dumával csak egy új kasszát nyit a nernek, amire rábuknak a jelöltjeik.
teuton
Aha... katonadalok: Megallj, megallj kuty Szerbia? Horthy Miklos katonaja vagyok? Hat ez tenylkeg hazafias szellem! Aztan hogyan vedtek a hazat Isonzonal, Doberdonal meg a Don-kanyarban? Voronyezsi attöres? Talan valami öshazarol beszel, ami 1000 kilometerre van? Vagy csak kronikus gyogyszerhianya van ennek a "tudosnak"???
fahrenheit451
"Nem fest derűs képet az idei Munkaerőpiaci tükör a fiatalok helyzetéről. A foglalkoztatási és munkanélküliségi adatok ugyan az utóbbi években folyamatosan javulnak, de azzal nem dicsekszik a kormány, hogy Magyarországon a korai iskolaelhagyók aránya sokkal magasabb az uniós átlagnál, 2018-ban a 18-24 éves korosztályban az EU országok 10,6 százalékos átlagához képest 12 és fél százalék volt. Ezen belül a magyar lányok közül sokkal többen maradnak ki az iskolából, mint máshol. Az általános uniós csökkenéssel szemben ráadásul nálunk 2015 óta nőtt a korai iskolaelhagyók aránya, tehát egyre távolabb kerülünk a 2020-ra kitűzött 10 százalékos közösségi céltól.
!!! Ha pedig kitágítjuk az életkori határokat, akkor kiderül, hogy a nem tanuló és nem is dolgozó fiatalok aránya a 15-29 éves korosztályban Európában nálunk a legmagasabb." !!!

nepszava.hu/3062033_eltekozolt-fiatal-munkaero-europaban-nalunk-a-legmagasabb-a-nem-tanulo-es-nem-is-dolgozok-aranya

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.