Ha az ellenzéki képviselők nem szavazzák meg a veszélyhelyzet meghosszabbítását, nélkülük is meg fogjuk oldani a válságot – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés hétfői ülésén, a napirend előtti felszólalására érkezett frakcióválaszokra reagálva.

Orbán: az ellenzék nélkül is megoldjuk a válságot
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Orbán Viktor viszonválaszában kiemelte: "a helyzet most is nehéz, és még nehezebb lesz".

Mindegy, mitől fél az ellenzék, "nekem 133 bátor ember kell, az ország 133 legbátrabb embere, és azok önök itt, a kormánypárti oldalon" vannak

- fogalmazott. Arra kérte a képviselőket, hogy ne hátráljanak meg, ne bizonytalanodjanak el, hanem vigyék végig azokat a döntéseket, amelyek segítik az országot, "legyenek bátrak".

Hangsúlyozta: korábban is közös védekezést kért, és most nehéz idők jönnek. Ezért mindenkit arra kért, "szedje össze magát és nőjön fel a feladathoz".

A miniszterelnök kifejtette:

a kormánynak nincs szükséges fix határidőre, és minden nap lesz joga a parlamentnek arra, hogy azt mondja, "eddig és ne tovább". Fogadják el a törvényt, és utána bármelyik nap visszavehetik a jogokat a kormánytól

- kérte a képviselőktől.

A javasolt 90 napos határidőről elmondta: 90 nap múlva "rosszabb állapotban leszünk", mint most, mert ha a védekezés sikeres, elnyúlik a járvány, hiszen a cél a terjedés lassítsa, hogy ne mindenki egyszerre legyen beteg.

A feladat a fertőzés útvonalának megtervezése, mert megállítani nem lehet, és a cél, hogy úgy haladjon, hogy egyetlen pillanatra se mondja fel a szolgálatot az egészségügyi ellátórendszer

- magyarázta. Hozzáfűzte: minél jobban lassítják a járványt, annál hosszabb lesz, és nem három hónapig tart.

Orbán Viktor azt ajánlotta, a járvány után vitassák meg, hogy időben észlelték-e a vírus terjedését. Az elsők között hirdettek veszélyhelyzet és tettek meg minden fontos lépést – közölte.

Azt is mondta az ellenzéknek, hogy most azért harcolnak: Magyarország maradjon működő, demokratikus jogállam, holott eddig mindig azt hallotta, hogy Magyarország nem működő, nem demokratikus és nem jogállam.

Megjegyezte: az eddigi intézkedések elegendők, de újabbakra lesz szükség, ugyanakkor nem helyes lekicsinyelni az eddigi döntéseket, mert az például, hogy 3600 milliárd forintot hagynak az embereknél idén, nem kevés.

A miniszterelnök visszautasította, hogy bezárták volna az iskolákat.

Az épületeket sem zárták be, hanem az oktatás átállt egy másik rendre, egy digitális rendre. A beadott gyermekeket pedig a tanárok ötfős csoportokban oktatják, megőrzik, és van esély az érettségire, nem vesztették el a tanévet a tanulók

- jelentette ki.

A védőfelszelések szétosztásáról közölte: az operatív törzs ülésein foglalkoznak ezzel, és három tényezőt vesznek figyelembe, azt, hogy mennyi eszköz van, a betegek várható száma hogyan alakul, és mennyi az egészségügyi dolgozók száma. Ettől függően mondják meg, ki mikor mennyi védőfelszerelést kap, egy sorrendet jelöltek ki – mutatott rá.

Orbán Viktor kitért rá: Kínában az egészségügyi dolgozók 4 százaléka fertőződött meg, Olaszországban 10 százaléka.

Most létszámgazdálkodás is van, "katonai mozgósítási terv szerint haladnak a dolgok"

- fogalmazott.

Megjegyezte: ne követelje az ellenzék, hogy a WHO ajánlása alapján teszteljenek, mert azt teszik.

A kormányfő a kijárási tilalom felvetéséről elmondta: ezt a lehetőséget mérlegelik, és különböző országokban különböző dolgokkal próbálkoznak.

A teljes kijárási tilalom valószínűleg nem is lehetséges, gondolkodni lehet rajta, ahogy azon is, hogy kit kitől szigeteljenek el. Egyelőre követik a tapasztalatokat, különösen Ausztriáét

- tette hozzá.

Az ellenzéki képviselők által felvetett gazdasági javaslatokról közölte: ezek nagy része megszorítást követel, további munkahelyek megszűnéséhez vezetne, a kormány ellenben meg akarja védeni a munkahelyeket. Nem segélyt akarnak adni az embereknek, mert a munka segít, nem a segély – vélekedett.

Arról is beszélt, hogy a védőfelszerelések állami gyártásban készülnek, ezeket nem tudják piacra dobni, így amikor az ellenzék hatósági árat követel ezekre az eszközökre, azokra a termékekre kéri, amelyek külföldről ékeznek. Viszont ha hatósági árat vezetnek be például a maszkokra, olyan helyzet alakulhat ki, hogy egyetlen patikus sem hoz be és árul ilyet, egy sem lesz kapható – magyarázta.

Orbán Viktor azzal kapcsolatban, hogy román mintára vezessenek be változásokat a törvényalkotásban, azt mondta: óvatosnak kellene lennie az ellenzéknek az ilyen javaslatokkal, mert ott a kormány olyan kérdésben is, amely törvényalkotási tárgy, saját hatáskörben módosíthat és alkothat törvényt békeidőben is, és az így hozott intézkedés hat hónapig hatályban marad.

A felvetett béremelések tekintetében kifejtette: nyilván ezek a kérések mind indokoltak, de meg kell fontolni, hogy valóban most van-e ennek itt az ideje, ahelyett, hogy minden erőt a munkahelyek megvédésére és újak teremtésére fordítanának.

(MTI)

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Ez a kis diktátor már 2010-ben ezt hirdette:

"Ellenzék nélkül is működik az ország"
index.hu/belfold/2010/valasztas/ellenzek_nelkul_is_mukodik_az_orszag/

Hiába fizette a tanulmányait Soros György, fogalma sincs a demokráciáról! Egyes!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Ez a kis diktátor már 2010-ben ezt hirdette:

"Ellenzék nélkül is működik az ország"
index.hu/belfold/2010/valasztas/ellenzek_nelkul_is_mukodik_az_orszag/

Hiába fizette a tanulmányait Soros György, fogalma sincs a demokráciáról! Egyes!
volvós
Kócsagviktorka !!! A koronavírus nem válogat...te is " áldozat " lehetsz !!!
tudode
Bocs!
.
Ló@rt papa!
.
Napok óta jogi tanulmány nélkül csalafinta őfélesége, mert politikai haszonra megy, a napnál is világosabban, melyet Varga-Dam Andrea ügyvéd/jogász támasztott számomra alá:
.
---- Varga-Damm Andrea azonnali kérdése (2020.03.23.)
.
www.youtube.com/watch?v=lNy8azdRM-o
.
Szégyene az országnak, hogy ezek még mindig rombolhatják az országot még mentálisan is egy birka nyájjal:
.
www.youtube.com/watch?v=bFJYKilZmgo
.
És van a lóvé, amiért követik még azok is, akik értik, hogy milyen hadicselet talált ki őfélesége!
kulabombaafityiszre
„A mostani rendelet az országgyűlés egyetlen érdemi cselekvőképességét, korlátozó jogát szünteti meg. Értelmezhetjük bárhogyan, a parlamentnek ez az egy joga maradt a rendkívüli jogrend idején – az alaptörvény szerint. Most ezt szüntetik meg, az országgyűlés lényegében nem létezik, működése illúzióvá válik. Ennek következtében, a politikai aktorok cselekvése is értelmezhetetlen. Másként: megszűnik a politizálás” – ezt nyilatkozta Bárándy Péter, volt igazságügy miniszter a Hírklikknek. Azt is elmondta: a kormánynak legalább a törvény nevére ügyelnie kellett volna: 1933-ban Hitler törvényét nevezték így.

hirklikk.hu/kozelet/barandy-peter-erre-a-torvenyre-egyaltalan-nincs-szukseg/361534
RonaGyuri
te vagy az igazi pestis, a vírus csak egy átmeneti probléma! =))
CsipkeRózsa
Orbán nem old meg semmit, a válság magától fog elmúlni.
division
Az ellenzék politikai ügyet csinált a vírusból. Remélem, innentől csak ők fognak megfertőződni, de nagyon.
Clavigo
Faszfej vagy orbán,,,,te még eddig semmilyen válságot nem oldottál meg...Pofázással nem lehet.
nezelodo
Valamikor valaki (?) már mondta, ibolya szerényen, hogy a parlament ellenzék nélkül is működik. Afelett meg simán átsiklik Orbán, hogy alig egy hete féltéglával verte a mellét a rendelkezésre álló eszközök tömege miatt. Hogyan lehetne egy szavát is elhinni? Néhány hete eresztett ki az utcára kb kétszáz pszichiátriai ápoltat Dobáról (az épület együttes miatt), és a képviselői kérdésre válaszolva simán a szemébe hazudott a választóknak a kis Kocsis... Ezek a szerencsétlenek nem kockázati tényezők a járvány és a közbiztonság miatt? Részemről sima mese, hogy mennyire aggódik értünk. A vírus viszont nem ismeri a pártszimpátiát.
szegfue
Tényleg nem értem! Eddig is azt csinálták ebben a "veszélyhelyzetben", amit akartak... akkor miért van szükség, hogy "átnyomják" most ezt a törvényt?!
levarosbukta
@division: Ha nem vennéd észre OV csinál belőle politikai ügyet. Egyetlen egy dolgot mondj amit nem tud megtenni a járvánnyal kapcsolatosan, egy intézkedést mondj amiért teljhatalommal kellene felruházni az idők végezetéig! Csak egyet ne felejtsetek el, minden diktátor a régi híveitől, csatlósaitól szabadult meg legelőször akik minden disznóságáról tudnak. Első lépésként feloszlatja a parlamentet, mennek az elvakult vagy megfélemlített képviselők a lecsóba. Következnek a kormánytagok, a köztársasági elnökkel az élen. Maradnak a régi cimborák. Szerintetek Mészárossal mi lesz? A seggnyaló tudósokkal mi lesz? A kisember túléli, de ti???
Ábel
@division: Idazad van, ez a vírus nem ragad a birkákra!
SystemError
Végighallgattam ma ezt a patkányt és nem igazán értettem, hogy mi is indokolja a rendeleti kormányzást(egyedül Európában..:) ) Persze eddig is tudtuk, hogy ez nem korlátja semminek, amivel el vannak maradva...

Úgy tudom a teljes ellenzék és még a fideszesek fele értette az előzetes közvélemény kutatások alapján.. Ilyen amikor egy diktátor zsákutca végén próbál forgolódni kamu menetlevéllel..:) Kár, hogy ez a kamu menetlevél most az ország egészsége
division
@levarosbukta: Én max. a vírust nem élem túl, ha úgy akarnák odafenn, minden egyebet igen.
division
@SystemError: Legalább akkor meghatározott időre kellett volna megállapodni, mondjuk 3 hónap, és utána majd kiderült volna mi a helyzet.
division
@Ábel: Sajnos már házi állatban is kimutatták, szóval nincs igazad...
SystemError
@division: 19:54 Úgy érzem ez most kicsit túlmutatott még a politikán is.. Amúgy miért érzel ekkora kényszert a rendeleti kormányzásra, milyen konkrét szituációk indokoljál. Összes egy valamire való érvet hallottam ma a parlamenti közvetítésben miszerint bármi lehet a jövőben...:) Ez így kevés azért, mert nem atombomba robbant. A jelenlegi elmaradások viszont nem a tejhatalom hiánya miatti elmaradások. Másrészről amiket felsorolt Viktor, mint tervezendő és amúgy észszerű lépések mind támogatottak voltak a többi párt viszonyában ahogy eddig is és ahogy ez tud működni Európa összes többi országában is.. Volt egy előzetes közvélemény kutatás melyben a teljes ellenzék és még a fideszesek fele sem tartotta indokoltnak. Tehát 4/5 helyett inkább az 1/3 értett ezzel egyet, amit amúgy semmien nemzetközi példa nem indokol. Persze láttunk ilyen folyamatokat már Törökországban, Oroszországban ahol történetesen ennek címén fogadtata el Putyin, hogy örökké uralkodhasson. Köszönjük ebből nem kérünk! Van feladat bőven melyekkel el vagyunk maradva és senki nem állította, hogy azok nem feladatok és ne lennének jogosak..Miért is a demokratikus vezetés teljesen indokolatlan megszüntetésével kellet egy napot erre ma elbas...? Szerintem ez inkább volt a valós feladatoknak az elpolitizálása, hogy egyáltalán ilyen "törekvésekkel" kell foglalkozni. Nem szükséges az indokolt feladatok ellátásához ez a hatáskőr és erre nem is tudtak a parlamentben konkrét példát mondani, hogy mire is, amikor a fél 2 nap alatt megtanult Home Office-ban meetingelni vagy oktatni a fél ország 6-tól 99-éves korig, akkor tudjanak már ezek is, ha meg lett véve a legújabb Iphone meg Business class notebook, ami pacalt eszik...
simmering73
Benneteket kellene elszigetelni az országtól.
vitriol
@levarosbukta: Remélem beválik a forgatókönyved!
tudode
Akkora franc őfélesége, mint a Himalája-, föléje, Simicska szerint is, szeriinte tudatosan vezette félre a faterját, és az országot is SPORMENKÉNT:
.
.---- Simicska Lajos: Orbán Viktor hazaáruló és átveri az embereket
.
magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/simicska-lajos-orban-viktor-hazaarulo-es-atveri-az-embereket-3871941/
.
A pofakarate bajnoka, egyre több volt/lesz a rovásán!!!
Qqberci
Ezt a két lábon gördülő pöfeteget nem lehetne már hatástalanítani?...
division
@vitriol: A legjobb forgatókönyv az lenne, ha hirtelen eltűnne a vírus, ahogyan már nem egyszer előfordult a történelemben.
division
@SystemError: Akkor bízzunk a csodában, no meg a virológus csapatokban. A malária ellen kifejlesztett gyógyszer vizsgálata erősen zajlik, elképzelhető, hogy hatásos lehet a mostani ellen is. Amíg nincs védőoltás, akár meg is oldhatná a problémát. A meleg időben már sokan nem bíznak mint vírus gyilkos.
verőce21
A francia forradalomban a bátrak fejei hullottak második körben a fűrészporral töltött kosárba...
peterkelemen
Ammire felhatalmazást kér a felcsúti mészáros arra felesleges, mert már most is simán megteheti, de ne zavarjon senkit.
jesz
133 legbátrabb ember? Akkor itt valami nagy gazság készül, ha a szavazáshoz 133 legbátrabb ember kell. Esetleg ők már tudják mire is szavaznak? ajaj...
Aki Én
@division: ennyire nevetségesen nagyképű segg még te sem lehetsz.
Még ha SZDSZ-es is voltál anno, Gabika...
Már magadon is túlteszel, de ez már több mint szánalmas.
division
@Aki Én: Ahogy az is, amit te művelsz itt reggeltől estig. Én hét közben még mindig dolgozom, és te?
Yoda69
@division: A meleg idoben nem bízni kell, hanem tudni, hogy 25 fok feletti felületi homersekleten a vírus sokkal kevesebb ideig képes életben maradni. Ergo nagy arányban csökken a fertőzés mértéke. Ennyi amit a meleg ido tud segíteni. A problémát nem fogja megoldani helyettünk. Aki elkapta a vírust az a meleg ellenére is beteg marad.
division
@Yoda69: Általában így van, csak az a gond, hogy ez a vírus 37 fokon is életképes marad kb. 2-3 napig a kutatások szerint, főként műanyag felületeken. Ez nem a legjobb előjel.
RonaGyuri
Tényleg nincsenek véletlenek

Újabb wangiri hullám indult

Az elmúlt napokban újra jelentkeznek ezek a csalók (ha visszahívod őket sok pénzedbe kerül), ezúttal a +373-as előhívó-számmal. Igen a „baráti”, Moldovából! =))
Még lét hete sincs, hogy arra járt – pontosabban fontosnak tartotta arra járni -: „”Jóknak, dinamikusaknak nevezte Orbán Viktor a magyar-moldáv kapcsolatokat, majd hangsúlyozta, hogy Magyarország ezután is elkötelezett támogatója lesz integrációs kérdésekben Moldovának.!
Yoda69
@division: Ezt nem tudom hol olvastad, jo lenne ha tudnal forrast megjelolni.
Rengeteg a fake news, es a panikkelto hir a korona virosrol. Ez a virus is ugyanugy mukodik mint a tobbi hasonlo korona-virus. Melegben gyorsabban pusztul el. Ez vetett veget a SARS jarvanynak is 2003 majusa kornyeken.
RonaGyuri
De bizony ő olyan!!! =))

egy régi emlék Orbán első uralkodása első napjaiból

Folyik a vita arról, hogy szükség van-e felhatalmazásra, szabad-e neki felhatalmazást adni, etc. egészen addig, hogy akinek fenntartásai vannak az csak félénk esetleg gyanakvó, vagy galád hazaáruló. Kis túlzással – és ez sokat elárul a dologról – azt is mondhatnánk, hogy több szó esik róla, mint magáról az állítólagos indokról!
A dolog érdemi részéről nem sokadoznék, azonban egy régi anekdotát meg kell osszak. 98-ban mikor Orbán hatalomra került, nagyon gyorsan fény derült arra, hogy a világ alapvető dolgaiban nagyon más logika mentén müx. Egyértelművé vált, hogy az a fixa ideája, hogy az ország őt akarta és lényegében teljhatalmat adott neki.
Akkoriban még az ellenoldali felek szoktak egymással beszélgetni és egy alkalommal egy MSZP-s potentát mondta a Fidesz-es kollégájának, hogy ti alig 50%-al olyan dolgokat engedtek meg magatoknak, amit mi még 70 fellett sem! Mire a válasz: hát elég hülyék voltatok! =))
justhpeter
Orbán tegnap eldőlt mint Bözsi néni Röfijének ólajtaja. Ezt követően kénytelen lesz a 2/3-hoz, mint nyílt erőszakhoz fordulni, amivel rálép a bukás útjára. Mert ha nem tud valamit a primitív demagógiával megoldani, marad a 2/3. Számára már onnan elkezdett büdösödni a helyzet, amikor a kórházi dolgozók és a mentősök azt állították, hogy nincs elég normális védőeszköz, ő pedig csak azt gajdolta, hogy mindenből van elég.Ezzel pedig csak a kormány iránt megnyilvánuló bizalmi válság szintjén emelt.
Jozefina
Ezzel nem kellene fenyegetőzni, hogy az ""ellenzék nélkül is megoldjuk a válságot"!!??
Az ellenzékkel együtt, közösen kell megoldani, akkor van valóban válságkezelés!!?? Ezt teszi minden ország!!!
A 133 ember az nem bátor, hanem vak és nem a választókat képvislik, ha orbánnak teljhatalmat adnak!!??. Ezt valószínűleg ők is tudják!!??
Ez az ember nem Magyarországon él???!!
"Viszont ha hatósági árat vezetnek be például a maszkokra, olyan helyzet alakulhat ki, hogy egyetlen patikus sem hoz be és árul ilyet, egy sem lesz kapható – magyarázta"
A patikusok mióta hoznak be maszkot??!! Mellesleg nemcsak patikában lehet árulni!!!
A katonai létszámgazdálkodás meg semmi jónak az előjele!!!
"Hunniában valami készül"
"Itt van a nép, trónt ülni fog most
Ezer évig férge a rögnek,
Itél a nép, ítélni fog
S ezerszer jaj a bűnösöknek."
nezelodo
A 133 bátor fideszesről, (bátor mint a szegedi doki), nekem a lóvásári jelenet ugrott be, amikor az eladó ló nekimegy a falnak. Megvádolja a vevő az eladót tesót, hogy vak a ló. Tesókám nem vak az, hanem bátor...
RonaGyuri
@nezelodo: Ha eddig nem lettek volna kétségeim

akkor ez az érvelés meggyőzött róla, hogy nagy a baj

Mottó:
„Lovat árul a cigány a vásárban. Odamegy a paraszt, vizsgálja a lovat.
- Aztán egészséges ez? - kérdi.
- Akár a makk! - feleli cigány.
- Semmi baja?
- Ennek? Az égvilágon semmi.
Rövid alku után a paraszt megveszi a lovat, s kötőféken vezetné haza,
ám a gebe megugrik, s nekimegy a falnak.
- Te cigány, átvertél! Hiszen ez a ló vak!
- Nem vak az. Bátor!”

Nem kel túl sok ész ahhoz, hogy egyértelmű legyen Orbán cezaromániája követeli a teljhatalmat. Valós céljaoról sokat, nagyon sokat elmond az „érvelése”:
„Nekem 133 bátor ember kell, az ország 133 legbátrabb embere. És azok önök itt, a kormánypárti oldalon”,
majd
„arra kérem a képviselőket, hogy ne rendüljenek meg, ne bizonytalanodjanak el, legyenek bátrak és vigyék végig azokat a döntéseket, amelyek legjobb meggyőződésük szerint segítik az országot.”! =))
nezelodo
@RonaGyuri: A vakló sztorit egyidősben írtuk le. Alighanem sokaknak ugrott be ez a vicc a "bátor fideszesekről". Ugyanilyen bátrak voltak amikor kamunak titulálták a klímaváltozást, aztán amikor EU-s pénzt helyeztek kilátásba, elmaradt a kamu a szó-összetételből. A fiúk annyira önállóan bátrak, ahogyan Orbán egy személyben utasítja őket.
Aki Én
@division: Dolgozom, de ez hogy jön ide? Ez az érv a butaságaidra?
Madácsi Pali
Miniszer álnok úr! Egy hét múlva a nyaloncai közül hányat fog kötelezni a karanténszabályok megsértésére ahatma kiterjesztése érdekében? Nem érzi úgy, hogy kilóg a ló, nem csak a lába? Ugye az egészet a zemberek védelme érdekében teszi, nem csak a COVID-19 az álca? Mert ha igen a frakciója zöme házi karantén kötelezett B. Nagy László miatt! Oda a 2/3!, vagy törények önre és társaira mégsem vonatkoznak?
kissé felnőttem
Ez egy nagyképű duma már megszoktuk sajnos.Külön külön itt és most senki nem fog eredményt elérni csak Egyűtt ha ezt megérted már az is eredmény. A ló se bátor ha nekimegy a falnak csak vak.
Nessy
@nezelodo: ÍAkkor talán szíveskedjen ez a 133 bátor ember megoldani a problémát! Lehet menni vírusos beteget ápolni védőfelszerelés nélkül, beteg szállítani hasonló körülmények között, állni a vásárlók rohamát, árut szállítani, és még sorolhatnám a most helytállók munkáját, és a civilek segítségét! nem az önökét uraim és hölgyeim! Önök nem fognak jövedelem, munka nélkül maradni, mert önöket fizeti az ország lakossága pártállás nélkül. És most keressék meg a szekrény aljában a lelkiismeretüket, ha még meg van!
nezelodo
@Nessy: Némelyik helyen még a fideszes polgit sem lehet megtalálni, elhúzott a fészekaljaival, meg a beléje helyezett bizalommal együtt. Helyette a közösség kezdi végezni azokat a feladatokat, amiről Orbán prédikál. Csak nehogy civilnek nevezzék magukat azok a fiatalok akik önkénteskednek, mert azt a kifejezést a bibliai kígyó szintjére emelte már az orbáni politika.
verőce21
No, Lypcsik! Akkor egy héttel később hatalmazza fel "az a 133 bátor ember" dr. Miniszterelnök Urat teljhatalommal, a koronavírus elleni teendők ellátására!

Mert a fertőzést megállítani nem lehet! A cél, hogy úgy haladjon, hogy egyetlen pillanatra se mondja fel a szolgálatot az egészségügyi ellátórendszer! - intézkedési korlátok miatt. Így maradnak életben a járvány után legtöbben.
Ez nem a Raplók haszonszerzéséről szól.

.
verőce21
Persze érthető, hogy Lypcsik rettegnek a hatalom koncentrációtól, mert tudják, hogy rászolgáltak akár komolyabb szankciókra is, mint pénzbírságok.

(Bár büntetik magukat rendesen, Pókember tanfolyamokkal, lengőajtónak rohangálással...)
Nessy
@nezelodo: De előtte még gyorsan döntött egy személyben pl. a költségvetésről, minden jogot "átvett" a képviselőktől a pénzükkel együtt!
Ne legyenek kétségeink, hogy ami ott történt település szinten, a 133 "bátor ember" szavazata után az fog történni országosan!
ómió
Efftársi "segítség" nélkül? Szóval, ahogy rendszerint!
Gyütt Mönt
@kulabombaafityiszre: sajnos eddig is kézi vezérlés volt, de most törvényesítve lesz.
Nessy
@verőce21: Bocs, csak közbejött valami, nem fejeztem be a mondatot.
Az ellenzéki képviselők mögött itt élő, dolgozó szavazók vannak, levelezőtagozatosok nélkül.
Te most ha bemész a patikába, az üzletbe, tankolsz a kocsidba, elviszik a szemetet a kapud elő stb. megkérdezed a feladatát végzőtől, hogy milyen pártállású? És ha nem küld el valahova, hanem pl. azt mondja ellenzéki, akkor nem kéred a szolgáltatást?
Legalább most abba lehetne hagyni ezt a libsizést!
Ha most, a választási arányokat tekintve a fidesz-KDNP egymaga akarja megoldani a válságot, érdekes helyzet állna elő!
Még szerencse, hogy a civilek, akik igyekeznek segíteni, nem kérdezik meg a segítségre szorulótól hogy kire szavazott!
division
@Yoda69: Két immunológus rokonom van Pécsen, onnan.
verőce21
@Nessy: Karácsony G. főpolgármester úgy döntött, hogy nem hívja össze a Fővárosi Közgyűlést, hanem rendeleti úton kormányoz. Ebben az esetben hol vannak az aggódó hangok?
solidedge
Orbán nem a válság megoldására kérte fel az ellenzéket hanem arra hogy asszisztáljon a teljes hatalomátvételhez. Abban bízik a fecsúti kis emberke hogy a járvány ideje alatt hosszú ideig fenntartható totális diktatúráját ki tudja építeni. A kijárási tilalom pedig minden ellenállást meghiúsítana. A koronavírus ürügyén be akarja fejezni vágyálmát hogy az ország teljhatalmú urává váljon. Ne legyen igazam de nagyon polgárháborús szagot érzek a jövőben.
SystemError
@verőce21: Nyilván nettó hazugság, amit írsz..:) Persze tudjuk valaki átvette valakitől, aztán origo már azt sem tudja ki írta a cikket... :) Az alábbi szöveget értelmezve neked ebből mi "rendeleti úton kormányzás". ?
koronavirus.budapest.hu/blog/2020/03/23/elmarad-a-marciusi-fovarosi-kozgyules/
tudode
Meghallgatva az un. koronavírus törvénynek becézett FELHATALMAZÁS törvényjavaslat vitáját, elképedve döbbentem arra rá, hogy akkora francok a jogÁSZOK, mint a HIMalája-, föléje, mert ha egy mezei állampolgár nem talál jogalapot erre az Adolfhoz hasonló FELHATALMAZÁSI "hacicselre", akkor nem másról, mint a tanult szakmájukkal való visszaélésről lehet csupán szó!
.
Arról nem is szólva, hogy valószínűsítem a jogÁSZOK is felesküdnek arra, hogy tudásuknak megfelelően gyakorolják a tanultakat, képviselői esküjükről nem is szólva, az ellenzékre szándékoznak rámaszatolni azt, hogy hónapokig ültek a babérjukon, osztogatva a közlóvét, miközben a vírus már tette a dolgát:
.
Lerhet szemezgetni, milyen módon váltak milliárdok narancsköddé akkor, amikor bármikor előfordulhat bármilyen természeti kataztrófa
.
www.google.com/search?q=T%C3%B6bb+milli%C3%A1rdot+osztott+sz%C3%A9t+Orb%C3%A1n+2020-ban&oq=T%C3%B6bb+milli%C3%A1rdot+osztott+sz%C3%A9t+Orb%C3%A1n+2020-ban&aqs=chrome..69i57.37658j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Arról nem is szólva, hogy úgy elkanászodott őfőméltósága, hogy összehozott egy klassz ALKOTMÁNYOS VÁLSÁGOT, megfűszerezve a KÖZJOGI MÉLTÓSÁGHOZ nem illő múlttal!!!
cikicakk55
@volvós: tegnap 19:48
Remélem,hogy tényleg Ő is az áldozata lesz. Hiába van pénze töméntelen van amit pénzen nem lehet megvenni.A tek nem véd a vírustólés akatonák sem tudnak a vírusra löni.Remélem nagyon,hogy szembesülni fog azzal az egészségügyi rendszerrel,amit már 10. éve folyamatosan omlaszt össze. Az Ő immunrendszere szerintem már annyire gyenge,hogy egy ici pici kis vúrostól is idől. Remélem nem lesz mentő,nem lesz üres kórterem.Nem szoktam senkinek rosszat kívánni,most teszem életemben először,de én drukkolok,hogy a vírus öt és a cimboráit is utol érje.
Nessy
ha olyan nagyon "aggódik" O.V. értünk, akkor 120 napra elfogadja a felhatalmazást, és időnként összehívja digitálisan a parlamenti ülést!
De a védekezésre eddig is meg volt a meghatalmazása! Az egyszemélyi pénz költésre is! Miről beszélünk?
division
@SystemError: "A hivatalos közlések szerint nem tudni, hogy a férfi és a felesége koronavírusos-e, és mivel ismeretlen – feltehetőleg nagy – mennyiségű szert szedtek be, egyáltalán nem állítható, hogy a klorokin ne lenne a későbbiekben hatékony a koronavírus elleni védekezésben."
Azért még várjunk ezzel kicsit. Amennyiben beveszel egyszerre 3 gramm paracetamolt attól is tönkremehet a májad véglegesen, ami ugye mindössze 6 szem panadol.
cikicakk55
@division: tegnap 20:51
Az ellenzék 90 napba bele egyezett volna,de orbán kötötte az ebet a karóhoz,hogy csak is a korlátlan idöt fogadja el. 90 nap az 3 hónap.Ennyi idő alatt legalább a vírus nagy része már kitombolta magát.Az nem kifogás,hogy 90 nap múlva már lehet,hogy nem lesz parlament,mert mindenki lebetegszik. Szinte mindenkinek van helyettese. Ahogy lehet online iskolába járni,úgy lehet online országgyűlést is csinálni. Orbánnak nem az kell,hogy csak 3 hónap.Annyi idő neki kevés ahhoz,hogy leépítse a maradék demokráciát,hogy minden ellene ágáló ellenzékit,vagy Fidesz ellenes embert rács mögé,vagy kórházba juttassa. Csak a hülye nem látja,hogy a korlátlan hatalmat akarja és magasról tesz a korona vírus által okozott sebekre. Nem az ellenzék drukkol a vírusnak,mint ahogy mondta,hanem pont Ő maga.
verőce21
@SystemError: (16:14) Feri bábszínháza…
SystemError
@verőce21: Jaj ezt pont te mondod a 10 éveddel..:)
atekko
nem értem, mi a hír ebben, eddig is ellenzék nélkül kormányozott orbán. mikor és milyen körülmények között érdekelte egyátalán orbánt, mit mond miről az ellenzék. egyébként: boldog karácsonyt ,ugye!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.