Az ATV híradója szerint komoly a helyzet.

Szörnyű az orvoshiány magyar kórházakban: Szemészek és pszichiáterek látják el a koronavírusos betegeket

Lassan megtelik a győri kórház koronavírusos betegekkel, legalábbis erről számolt be egy háziorvos. Máshol pedig – a magyar orvosi kamara levele szerint – már szemészek és fogorvosok látják el a súlyos eseteket.

Forrás: ATV

Kép: Pixabay

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Na és... Lényeg ,,hogy új kórház vezetőket válasszunk... Oszt jó napot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Na és... Lényeg ,,hogy új kórház vezetőket válasszunk... Oszt jó napot.
Aki Én
@Clavigo: Jobban kell szűrni a kiszivárgó híreket.
lusta
@Clavigo: A még lényegesebb a katonai szakmai irányítás.
ittott
majd a Vezér megállítja. (statisztikailag)
justhpeter
@Clavigo: Igen. A kormány hozzáállása: Oszt' Jónapopt !
Namely
"Az ATV híradója szerint komoly a helyzet."
Akkor az biztos úgy is van :D
"Lassan megtelik a győri kórház koronavírusos betegekkel, legalábbis erről számolt be egy háziorvos."
Ezt akkor jól meg is támogatták hiteles adatokkal :D
"Máshol pedig – a magyar orvosi kamara levele szerint – már szemészek és fogorvosok látják el a súlyos eseteket."
Hát persze :D
solidedge
Van még tartalék. Ott vannak a kórházi takarítók és karbantartók.
Jozefina
Összeomlás előtt áll a propaganda szerint szilárd és biztos lábakon álló egészségügyi rendszer!!! De atlétikai stadionra mennek a milliárdok!!!
Aki Én
@Namely: Nem ők mondják, ők csak hivatkoznak.
Miből gondolod, hogy a te szavad hitelesebb?
ómió
A "létszámszaporító" böszmei fizulenyulás évadában még nyüzsögtek, most meg "szörnyű orvoshiány"? Aszta!
Sámannus
A mi kis falunkban vezették be az országban először, hogy az ember is fontos ám nem csak a kendermagos, vagy a vaktáltos.
Van kapacitás, mehetünk majd a ló wellnessbe is zacskót áztatni.
nezelodo
A mi településünk szemészét biztos nem vezényli át a vezénylőtábornok, mert közel egy éve nincs a városban szemész szakorvos.
Nessy
Az egy tévhit, hogy bármelyik szakterület szakorvosa bármihez ért! Mint Med.univ. azaz általános orvos, kap diplomát, és utána még évekig tanulja azt a területet, amire szakosodik! Az intenzív anaszteziológus is egy teljesen önálló szakterület! A belgyógyász, tüdőgyógyász az enyhébb eseteket símán ellátja. Elméletben két hjét alatt "átképzik, de ehhez sok gyakorlat is kell! A technikai, szakápolói gárdáról nem is beszélve!
kissé felnőttem
portás operálja a vagbeleseket ez volt a 70-es években a szólás Akkor ma a takaritónénik? ja azok már régen nincsenek? akkor a fűtő meg a kancellár meg a konyhások? Viktor kissé lesüjjedtünk de van minden második városban stadion azok is fognak operálni na én akkor Kubába menyek. De te maradj majd valaki csak megoperál ha gondod lesz itt max két kéményseprő ha még maradnak ők is? ha nem akkor az angyalok ovjanak.
Sámannus
@Nessy: Kedves Nessy ne feledd, hogy a sámándobnak milyen varázsereje van. Attól megy el a fideszesek esze is bizony.
Aki Én
@ómió: Nem lehetne, hogy kevésbé nyíltam imádod a folyton emlegetett Böszmédet. A franc se kíváncsi a beteges vágyaidra, te félkegyelmű.
szegfue
@Aki Én: 12:11 Bizony a szeretetet és a gyülölettől csak egy hajszál választja el...
szegfue
@szegfue: helyesen: Bizony a szeretetet a gyülölettől csak egy hajszál választja el...
Nessy
@szegfue: Régi sláger új szöveggel: Gyűlöljük egymást gyerekek..annál szebb szó, hogy gyűlölet, nincs!
SystemError
Gratulálok a vezetésnek, hogy szakorvosi területeket áldoznak be egy "ápoló" hiányában. Az egész rendszer össze fog omlani!
nezelodo
@kissé felnőttem: ma 11:03. Sok igazság van ebben a régi viccben, Sümegen az egészségügyet felügyelő szervezetnek a vezetője még leérettségizni se tudott mert kicsapták a tapolcai gimiből. Ma már van neki bizonyítványa, csak az eredete veszik homályba. Igaz hallgatnak erről mint sz..r a sűrűben. Naja a sümegi fideszes polgi élettársa a hölgy.
SystemError
@Aki Én: Én azt számoltam, hogy a napi 100 halálozás után át fogunk menni egyik napról a másikra a több százas nagyságrendbe, mert ha nincs ellátás, akkor az a lélegeztetőgépre kényszerültek szinte 100%-os halálozásával jár Szlávik szavai alapján.. Alapesetben, ha van minden, akkor 40-50% a túlélési esély.. Hép nélkül nyílván ez közel 100%
Nyilván nem releváns, hogy én miket számolgatok, de történetesen adatelemzéssel is foglalkozom a munkám során és kicsit szakmai ártalom is, hogy készítettem szimulációt. Én ennek a hullámnak a végére minimum 15-20e halottal számolok, de óriási faktor a magyar harmadik világ, ami más Európában nem nagyon van. Pl Borsod, amit pont most kozmetikázgatnak...Párkrumpliért vagy egy 20e-ért majd nem bánja, hogy szerepel a statisztikában Józsi...:( Óriási faktor, hogy igazából hol fog elfogyni a kapacítás is, mert onnantól szinte 100%-os lesz a halálozás az intenzíven a fentiek miatt(Szlávik). Szóval ez a hullám szerintem minimum 15e-30 a végére:( (szerintem...)
Nessy
@nezelodo: Anno az Ecserin pár ezer forintért lehetett érettségi bizonyítványt, sőt diplomát, jogosítványt venni! Úgy árulták a kilencvenes években, mint parasztok a krumplit!
kissé felnőttem
@nezelodo: büszke fővárosunkban van olyan, hogy Ecseri téri piac a-z -ig minden van, ott nem lehet olyat kérni ami nincs mert napok alatt megoldják és lesz.de a másik diplomával ész nem jár azt nem adnak .Ez egyéni.
Pálinkás Pál
@SystemError: Szlávik??? na ne röhögtess... az mindig azt szajkózza amit a csúti éppen kitalál!!!...haknis szlávik legalább annyira szélkakas mint orbán...
nezelodo
@Nessy: Az egy dolog, hogy lehet bizonyítványt vásárolni, de könnyen leellenőrizhető a valódisága, akkor is ha a kibocsátó intézmény időközben megszűnik. Az eredeti dokumentumokat nem lehet selejtezni, levéltárban kell tárolni, az adminisztráció módja olyan, hogy utólag nem lehet valódinak bekönyvelni. Van is tipródás emiatt Sümegen és a "nyomozó" hatóságnál.
Lepényleső
...viszont egy-két éven belül nem nagyon látni majd beteget az országban,így nem kell sem orvos,sem ápoló,
sem kiszolgáló? Azzal azonban számolni kell,hogy sem nagyanyó,sem nagyapó? Lesz viszont frissen takart
több százezres végső hely,- mely állítólag nyugvó? Ez nem úgy látszik mint ami túlzó,inkább valóságshow?
ómió
@Aki Én: Nagy dózisban szeded az értelmezésgátlót, bolsijózsi!? Vagy ez csak az agysorvadásod? A Böszme-kritika- tudod: az, amikor Böszme efftársadat kritizálják - számodra imádatként jön le?
Aki Én
@ómió: ...annyit beszélsz róla, annyira nem tudod elereszteni, mint megunt menyecske a szeretőjét.
Neked mindenről ő jut eszedbe, ezért jogos a feltételezés, hogy imádod. Én is mindig a családomról, gyerekeimről beszélek társaságban. Imádom őket, büszke vagyok rájuk.
Hát, csak ezért gondolom, hogy imádod a te Böszmédet.
De félre ne értsd, engem ez nem zavar, liberális vagyok veled :)
legott
Miért is nem mondanak "Nem"-et a vezénylésre?
Orbánnak nincs joga vezényelni !!!

Itt az élő példa - Így alkuszik meg a magyar.

Ne magadat tartsd impotensnek, magyar, hogy nem tudsz mit kezdeni Orbán beteg rendszerével - amit a demokrácia intézménye tett lehetővé, mert nem számoltak olyan típusú gazemberrel, mint Orbán -, mert az EU sem tud mit kezdeni ezzel a mérvű gonoszsággal !!!
(a Néppártot lefizette Orbán közpénzből, ők már nem is akarnak tenni semmit Orbán ellen)
legott
A Néppártnak Orbán a rossz zsaru - akivel lehet zsarolni.

A jobboldali érzelmű... érzéketlen emberek ERŐSZAKOS ISTENTELEN GECIK - mindegyszálig !!!

Légy büszke, hogy baloldali érzelmű vagy!
Sokkal közelebb állsz a jóhoz, mint a jobboldali náci gecik, akik képesek a saját hazájukat is elpusztítani a vélt igazukért.
cikicakk55
@solidedge: A kórházi takarítók,karban tartók,konyhások már be vannak fogva az ápolók helyettesítésére. Sajnos tényleg van olyan kórház,ahol a konyhalány és a takarítónő fürdetik,etetik a betegeket és Ők húzzák át az ágyakat. Hiába van meg a kellő mennyiségű lélegeztető gép, a kellő mennyiségű teszt, a kellő mennyiségű kórházi ágy,ha nincs elég szakápoló,akik a lélegeztető gépek kezelésére is ki vannak oktatva( ez nem olyan munka,amit egy gyorstalpalón meg lehet tanulni) nincs elég laboráns,akik elemezzék a levett teszteket. Nincs elég nővér és ápoló,akik a teljesen legyengült embereket ellássák.Nem most kellene kapkodni a fizetés emeléssel, hanem már 10 éve folyamatosan emelni kellett volna a fizetésüket,mind az orvosoknak,mind a nővéreknek.Akkor talán nem külföldön dolgozna a rengeteg orvos és nővér,meg ápoló. Negyed ennyi munkával,mint itthon dolgoznak,meg keresik a három négyszeresét annak amit itt kapnának. Persze,hogy mennek,hisz Ők is szeretnének családot alapítani és nem egy életen keresztül a banknak fizetni a hiteleket.
Aki Én
@legott: Ez nagy igazság. Tény, hogy a baloldali érzelmű emberek között több a magasan képzett, magas intelligenciájú személy, akik kevésbé szélsőségesek, radikalizálhatóak, irányíthatóak. Általában bölcsebbek, higgadtabbak. intelligensebbek.
legott
Ha engem vezényelne Orbán, abban a pillanatban elmennék érte, letépném a karját és a saját karjával verném agyon!

Orvosok, ápolók, ti hülyék vagytok?
Hagyjátok a picsába magára Orbánt az őrületével !!!

Orbán tisztel titeket, embernek tart titeket, segíti a munkátokat?
Orbán Viktor magasról szar rátok - orvosok, ápolók.
Sőt, le sem szar titeket !!!

Ti meg belehaltok a semmibe, egy senkiért?
legott
Én szégyellem magam, hogy az életüket kockáztatókat nem becsüli és állatként kezeli a magyar kormány (kormány = Orbán).

O1G
legott
Tiszteletet Követelsz magadnak (HOGY MERSZ KÖVETELNI BÁRMIT IS, TE GECI BETEG ÁLLAT?!), soha nem kapod meg, mert a tiszteletet ki kell érdemelni és nem követelni.
Te, ti fideszes kőbunkók nem érdemeltek... nem, hogy tiszteletet, hanem semmit!
Felégetitek a várost, tankkal mentek a rendfenntartóknak?

Én a látszat ellenére nem vagyok erőszakos ember (na jó, pár embert megvertem csúnyán, mert másokat bántottak - de csak igazságot szolgáltattam... az a fene nagy igazságérzetem tesz sebezhetővé).

Hogy mindig cigányokat vertem - egyszerre többet is?
Ez csak statisztika.

És megérdemelték.
Emlékszem, egyszer bevarrtak, mert megvertem két cigányt. Egyszerre.
Mi tagadás, a rendőrök elfogultak voltak picit.
Én voltam az ártatlan, a cigányok meg, a bűnösök.
A cigányok sokszor elmondták, hogy nézzék már meg a véres öklöm, de valahogy a rendőröknek nem volt kedvük ehhez.

Egy éjszaka a fogdán - ez egy karácsonnyi történet is lehetne...
Aki Én
@legott: Hangulatos karácsonyi történet. Szinte látom, ahogy csendes téli estén szemerkél a hó a lámpafényben, lassan betakarva az aszfaltot. Na, meg a vérfoltokat...
legott
A hülye cigány késsel fenyegetett, de nem volt nála kés.
Léggitározott... légkésezett a geci cigány.

Elmondanám fű alatt, hogy ami a Deák téren történt, az máshogy történt volna, ha én vagyok ott.

Köcsög focihuligánok!
Azért, mert rakettre üvöltöd magad, nem leszel erősebb.
Mert spórolni akarsz, és munka helyett gyógyszerezed magad magad - nem leszel erősebb.
Kopasz geci.

Alig várom, hogy egymásnak essünk.
A kurva anyád!
legott
Letépem az arcod és a seggesbe dugom!
ómió
@Aki Én: Aki sokat kritizál valakit, az nálatok, efftársaknál, már szereti a kritikája tárgyát? Hát, a "mi térfelünkön" ez pont az ellenkezője! Ti a "Zorbánt" állandóan kritizáljátok, húzzátok-vonjátok, rágalmazzátok! Ez netán annyit tesz, hogy éltek-haltok érte? Azért ennél átütőbben kéne hazudnod, nem gondolod? Így túlzottan kilóg a "vörös pata"! Lehet, hogy te a családodat "imádod" meg róla beszélsz - csak nem itt! Legalábbis velem még sosem beszéltél róla! Akkor meg talán ne keverjük a zavarost! Az viszont, hogy te egy (bolsiból "kinőtt") "liberális" vagy, egy percig se kétséges!
Nessy
@Aki Én: Most olvasom ómió tényeket tartalmazó írását. Nem is tudtam, hogy Te Liberális alelnök voltál. Én úgy tudtam Orbánvolt! :-)))))
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:23
Te idióta vagy?Komunistázol böszmézel,vörösözöl,vörös patázol,effftásazol.
Ez valami mentális betegség,vagy simán lehülyültél.
Amikor a böszme volt a miniszterelnök akkor ő kapta a kritikát,mert ez így volt természetes.
Most az orbán van hatalmon ő kapja a kritikát,mert ez így természetes.
Nálatok nem hiszen a ti zavarodott fejetekben a böszme a vörös patás ördög,a viktor meg az isten küldötte a nagy keresztény harcos,aki állandóan küzd,harcol csatázik,háborut folytat.Előbb utóbb az lesz ennek a vége,hogy tényleg háboru lesz polgárháboru.Gondolom a viktorod a kommunista apja ellen is harcol.ja nem.
Egyet jegyezél meg.A golyó nem válogat.Van egy másik igazság is.Mindig a bátrakból lesz a hősi halott.Igaz ez rád nem vonatkozik.
Aki Én
@ómió: ...nem. Annyit jelent, hogy mi naprakészek vagyunk, a mai dolgokkal foglalkozunk.

...mmmhhhh, értem. Sajnálom, hogy téged mindenki bánt, és már a gondozóid is így bánnak veled :(
Arra ügyelj, nehogy maradjon benned valami, adj ki mindent.
Nessy
@Aki Én: Igen. Valamikor azt tanultam, hogy ha nem ön és közveszélyes az ápolt, meg kell hagyni a maga téveszméjében. Bár akkor is próbálkoztunk mi fiatalok, de mindig kudarcot vallottunk. :-))
Yoda69
Van 200 ezer közmunkásunk. Vezényeljék őket a kórházakba. Őket is meg lehet tanitani, hogy kell kezelni a lélegeztető gépet
ómió
@Aki Én:Nem? Pedig, mintha épp az ellenkezőjét próbáltad volna rám hazudni! Vagy az még a "zavaros" időszakod volt? Ápolói felügyelet nélkül? Az más!!
ómió
@kulabombaafityiszre: Hát, amennyiben ti, bolsi aljadékok, csupán "mentális betegségek" vagytok, úgy a rátok reflektálás is mutathat olyan "fénytörést"! Még akkor is, ha sosem a tükör felelős azért, ami benne megjelenik! A Böszme meg a kritikát sosem azért kapta, mert miniszterelnök volt, hanem, mert "elkúrta" - ezt ő mondta(!) - és hazudott "reggel, éjjel meg este" - ezt is ő mondta(!) - miközben a "népet" azzal etette, hogy "dübörgünk", holott ez csak a gázáremelésre meg a népzsebelésre volt igaz! Orbán meg ma tőletek azért kapja - ez tényleg így van - mert ő a miniszterelnök! Más alapja nincs, de ti azért hazudtok neki! Na, innét folytasd az "összehasonlítást" meg az efftársi "forradalmi álmodozást"! Apropó, "bátrak"! 56-ban "bátran" behívtátok az oroszokat a forradalmunkat eltiporni. Úgy gondolod, majd a brüsszeli tankokat is be lehet?
Aki Én
@ómió: ...ennyi? Azt hittem dumásabb leszel. Le vagy törve, mi? Már csak én vagyok neked, a virtuális barátod :(
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 11:22
Volt nálunk régen egy pufajkában,usánkában fa dobtáras géppisztolyal,fa kézigránáttal szaladgáló
félnótás.Mikor jött a villamos,hasrafeküdt megdobálta a villamost a fa kézigránáttal,majd hangos ratatával megszórta rendesen a fa dobtáras géppisztolyával.Ezt a müveletet minden egyes alkalommal,megtcinálta.
Már csak nevettek az emberek a gyagyás viselkedésén.Te sajnos pont ilyen vagy.Neki a villamos volt a
hepje neked meg a böszme.
ómió
@Aki Én:A dumcsikórod tartósnak ígérkezik! Az orvosod mit mond?
ómió
@kulabombaafityiszre: Nem ismertél magadra? Ti vagytok így a "Zorbánnal", akármikor kerül szóba! Ráadásul minden alap nélkül.Az egész bolsi bagázsotok ugyanilyen félnótás! Aztán, ha a "Zorbánt" valamiért éppen húzzátok-vonjátok, akkor, ha valaki emlékeztet benneteket, hogy ugyanazt Böszmefi vezíretek hogyan csinálta, hogyan "kúrta el", na az nálatok már az efftársi ráhazudás alapja! Szóval, előbb tükörbe kéne néznetek! Sőt! Még látnotok is! Ami - tudom - reménytelen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.