Az uniós egyeztetéseken minden kormányfő egyetértett abban, hogy az új eu-s vakcinaigazolványnak tartalmaznia kell az oltás típusát is, aztán Orbán Viktor Magyarországon mégis úgy döntött, hogy nem kell az igazolványba a vakcina típusa.

A Népszava cikke szerint az Orbán-kormány úgy hozott rendeletet arról, hogy a magyar oltási igazolványokba nem kell beleírni, mivel oltották be az adott személyt, hogy az európai uniós egyeztetésen egy hónapja ezzel ellentétes iránymutatást hagytak jóvá ők is.

Orbánék az EU-ban rábólintottak az egységes vakcinaigazolvány szabályaira, aztán itthon mégis mást fogadtak el

Fotó, címlapkép: Illusztráció/pixabay.com CCO

A cikk szerint a múlt heti videokonferencián az állam- és kormányfők ismételten megerősítették, hogy folytatni kell az egységes vakcinaigazolványok bevezetésének munkáját. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a pénteki tanácskozás után azt közölte, hogy három hónapon belül elkészülhet egy uniós szinten összehangolt rendszer, amelybe az egészségügyi szempontból már egyeztetett legfontosabb adatokat töltenék fel.

Ehhez képest másnap a magyar kormány módosította a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló rendeletet azzal, hogy az oltási igazolványban nem kell feltüntetni a vádőoltás típusát.

A cikk szerint az újabb konfliktus amiatt fontos, mert az EU nemcsak egészségügyi, de utazási szempontokra is használni akarja majd az adatokat, voltaképp egy digitális úti okmányt tervez, amely tartalmazná a tulajdonos oltási, tesztelési adatait, és így megkönnyítené a munka- és turisztikai célú utazásokat a schengeni övezetben. (Ezt a témát járja körbe a hvg.hu cikke is.)

A Telex cikke szerint a magyar kormány viszont az egész uniós tervet meghiúsíthatja, ha nem szolgáltat adatot az oltás típusáról, de az is fennakadásokhoz vezethet, ha mégis feltünteti, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által nem engedélyezett orosz vagy kínai vakcinával oltották be a magyar állampolgárok egy részét, mivel például Lengyelország már most kijelentette, hogy csak olyanokat engednek be az országba, akiket az egész EU területén forgalmazható vakcinával oltottak be.

Forrás: Népszava, Telex, hvg.hu

Címlapkép: Propeller

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"Ne azt nézzék, hogy mit monodok, hanem hogy mit csinálok!"...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Így kell itthon a NER szállodáiban tartani a magyarokat.
RonaGyuri
Ez is igen jól mutatja az elmeállapotát!!! =))
Qqberci
"Ne azt nézzék, hogy mit monodok, hanem hogy mit csinálok!"...
Nessy
Ha ebből gondja lesz az utazni akaróknak, akkor természetesen, megint Brüsszel lesz a hibás! Ennyit egy korrekt, szavatartó miniszterelnökről, és a kormányáról!
Béla333
Mert hülyék! Ja és mindennél fontosabb nekik az Uniós engedéllyel nem rendelkező Kínai vakcina felhasználása, hiszen abból van nekik lopott pénz, amit jutaléknak is hívnak vagy éppen alkotmányos költségnek...
Aljas szemetek, hiszen nagyon jól tudják, hogy ha nem teszik bele az oltási igazolványba, hogy kit mivel oltottak be, akkor azt nem fogja az Unió elfogadni.
Így a magyarok nem fognak tudni pl. repülni az Unióba, ha az oltási igazolványhoz kötik a repülőtársaságok a repülést.
Ezt már most tudják Orbánék, csak szokás szerint hazudoznak, sumákolnak össze-vissza.
gina
Remélem lassan dereng az embereknél hogy egy elmebeteg császár játékában csak bábuk vagyunk...
Madácsi Pali
Hogy mért nem lepődtem meg ezen? ... Ja a miniszterálnok lényéből fagad, hisz nála csak az umbulda állandó.
nezelodo
Vezénylő Tábornokom, akkor hamarosan nézhetjük a csalárd EU-s vezetőket az óriásplakátokon az utak mentén, esetleg megint rápingálva a Sorossal, és hogy ne legyen hiánya a szektának a Fletóval és az asszonyságával is kiegészítik?
namihami
Pedig ilyen még soha nem fordult elő velük. Ez az első eset.
ómió
Miért? Van már vakcinaigazolvány, vagy elég, ha azt hazudjuk!?
Csizmás Kond
Szerintem az a meglepő, hogy amikor a zunió a megbélyegzés minden lehetőségét ki akarja zárni, viszont követeli a oltási részleteket mint kizáró ok...egyúttal miért nem íratja bele a "pasaportba" hogy az illető milyen neműnek hiszi magát...
Eladott Ország
Orbánból az államférfinak még csak a csirája is hiányzik!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/153969503_1062746604205246_3627719084429520702_o.jpg?_nc_cat=101&ccb=3&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=pbXw4rn9zpIAX9FtOIC&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=29da163e85e6bb6c7db038f4bd1a7dad&oe=606491D3
Ilyen büdös gazembert még nem hordott a hátán a föld! Egyszer remélem kifehéredsz mint Michael Jakson de remélem vízszintesen. Üdvözlettel: a patológus
i.pinimg.com/564x/7b/15/85/7b1585edcd6abed4bbb56424b9c79e44.jpg
Varga M. pénzügyi csicska pedig így nyilatkozott az országgyűlésben: idő előtti kérdés, ennyire aljasok...
Nessy
@namihami: Bölcsisek a homokozóban!
Nessy
@Csizmás Kond: Ez nem csak utazásnál lényeges, hanem ha egy tovább fejlesztett "emlékeztető oltásra" lenne szükség, nem mindegy mit kapott először a páciens, mert nem keverhetők a különböző típusú vakcinák! Egyébként ha egészségügyi ellátásként bármilyen injekciót kapsz, azt rávezetik ma is az Ambuláns lapra,vagy a Zárójelentésre, hogy a későbbiekben egy másik orvos is tudja, mikor mit kaptál, volt e pl. allergiás problémád.
tudode
Előfordulhat, hogy éppen nem tudott az igazolványra koncentrálni, mert magával volt elfoglalva
.
---- Orbán Viktor mozgásban - vagy.hu
www.youtube.com/watch?v=GIzpG33cOHQ
----------------------------
.
Amiből az következik, hogy Magyarországon legerősebb az Erős Pista, amitől mindenki kétszer szenved!
Csizmás Kond
@Nessy: ...elképzelem, hogy a zunió a vendégrabszolgáiért ennyire aggódik...mert ugye ha pl kínaival oltották az illetőt ami nincs nekik és az ők szemszögükből tilos is akkor azonnyomba elszaladnak a kínai üzletbe, hogy beszerezhessék a megfelelő vakcinát a vendégmunkásuk részére...így képzelted el ?
Nessy
@Csizmás Kond: Én egészségügyi szempontból látom, te politikaiból. Ennyi! Két külön kategória!
Csizmás Kond
@Nessy: Mit értesz egészségügyi szempont alatt ?
Gazella
Nekem ott az oltási lap a Pfizer vakcináról.
Csak azt sajnálom aki kinyjait kap EUs vakcina helyett annak hamisitják az oltási lapját.
Pálinkás Pál
De valaki árulja már el nekem...ha az oltott ugyanúgy fertőződik, ugyanúgy megfertőzhet mást...akkor mi értelme van az igazolvánnyal az utazások könnyítésének?? úgy is kérdezhetném, mi értelme az egészn ek ,amikor semmi mást nem jelent minthogy az oltott esetleg nem kerül kórházba...de ez amúgy is meglátszik,mert nem viszi be a mentő...Tehát kérdésem a következő...főleg a vírusgurukhoz...
Az egésznek mi értelme???
Mit igazol az oltási igazolvány, azon kívül hogy a gazdája erősen befolyásolható!!!
Ha ugyanúgy fertőz ,mint a nem oltott, akkor miért is kéne őt mentesíteni a karantén,stb alól???
Ez az igazolvány ezen állapotot figyelembe véve ,inkább elősegíti a "vírus" terjesztését, mintsem bármit javítana rajta...arról nem beszélve ,hogy az oltott hülyét hamis biztonságérzetbe sodorja.../ öregekről beszélek, mert fiatalabbnál nem oszt -nem szoros hogy oltva van vagy sem!!!/
Nessy
@Csizmás Kond: Melyik vakcina melyikkel oltható felül.Ha nincs nyoma mit kaptál, jó esetben csak hatástalanítja egyik a másikat, rosszabb esetben allergiás reakciót vált ki. Ez még a legegyszerűbb gyógyszereknél is előírás, melyek nem szedhetők együtt. Ez a kereszt referencia.Nem ok nélkül a recept nélkül kaphatóknál is erre figyelni kell, és nem árt a gyógyszerészt, vagy a háziorvost megkérdezni. Egy gyakorlati eset: Az Aszpirin protect vény nélkül kapható enyhe véralvadás gátló. A Trombex évenkénti labor ellenőrzést igénylő véralvadásgátló. Egy ismerősöm nem szólt a kardiológusnak, hogy szedi az Aszpirint, és hűségesen szedte mindkettőt, aztán amikor megvágta az ujját, és nem tudta megállítani a vérzést, akkor rebegte el a sebészeten,hogy miket szed. Bocs az előadásért. Szakmai ártalom.
Csizmás Kond
@Nessy: Szerintem felül nem oltanak egyikkel sem...esetleg évente de akkor már mindegy...akár az influenzaoltásnál.
rokker33
Egy hazug büdös román cigány. Mit vár az EU majd igazat fog mondani,vagy nem fog lopni???Egy cigány és minden cigány tisztességtelen hazug tolvaj ez tény. Tisztelet a kivételnek, de az nagyon kevés...
lusta
@Csizmás Kond: Mondjuk egy juniós országban fellép egy komplikáció. Van a zembernek egy juniós eü kártyája, meg egy juniós oltási igazolványa. Szóval illenkor nem árt, ha tudja az orvos mivel is volt oltva, milyen gyógyulási kezelésekre kell koncentrálnia. Ugyanakkor egy esetleges komplikációkért a gyártó felel, még a kis kínai és az orosz oltóanyagért nem.
Csizmás Kond
@lusta: ...szerintem ahol adnak oltási igazolást ott azt is beleírják, hogy mivel oltották be az illetőt...és nem hiszem, hogy ezt itt nálunk másképp csinálnák...ésn azt sem hiszem, hogy amit itt adnak igazolást az külföldön ne lenne jó.
kereső
"Kérem Önöket, ne azt nézzék amit mondani fogok, hanem amit teszek"- mondta orbán viktor 2007-ben a külföldi nagykövetek előtt. És ez azóta is igy van!
lusta
@Csizmás Kond: A hit az nagy dolog, de a legújabb Közlöny szerint az igazolás nem fogja tartalmazni az oltóanyagot, gyógyszert.
Csizmás Kond
@lusta: ...vagy igaz vagy nem...ma a lényeg a cirkusz...mindenki ír valamit mert valaki fizet érte...én kivárom a végét, mert biztos vagyok hogy nem minden az aminek írják.
Nessy
@Csizmás Kond: Hol fizetnek???Kérem a címet!
Csizmás Kond
@Nessy: ...nem tudom mert engem senki nem kért fel, hogy írjak...viszont kétlem hogy bárki írna ingyen...
...szeretnél írni te is ilyesmiket ?
Nessy
@Csizmás Kond: Azt szoktam csak írni, amit gondolok, és azért a felelősséget is szoktam vállalni. Nagyon rosszul neveltek anno.
Csizmás Kond
@Nessy: ...akkor változtatni kell a szokáson...írd azt amit kérnek...és azért felelősséget sem kell vállalj...:)
1984
Döntött a strasbourgi bíróság: a magyar állam megsértette a kínzás, az embertelen és megalázó bánásmód tilalmát
percsi
Megbízható! Nem lennék az üzlettársa :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.