Egyre többen kerülnek kórházba koronavírus-fertőzés miatt hazánkban is, a legfrissebb adatokról már mi is beszámoltunk, ám a koncertszervező-menedzser, Boltsek Andrea megrázó Facebook-posztban számolt tapasztalatairól.

"A kib@szott oltatlanok miatt fogunk mind megdögleni!" – katasztrófa a Covid osztályokon
Kép: Pixabay

A tegnap délután/este margójára. Reggel úgy keltem fel, hogy szúr a tüdőm. Bár sokat javultam, még mindig féltem a tyúkszaros életem, ezért besétáltam a sürgősségire, hogy csináljanak már egy mellkasröntgent. Full Covid-pánik fogadott, de nem is vártam mást.

- írta bejegyzésében.

Aki a vörös zónába érve viszont már azt kívánta, hogy bárhol legyen, csak ott ne. Sokkolta az oxigénre kötött és lélegeztetőn haldoklók látványa Szkafanderbe öltözött személyzet, oxigénre kötött emberek, és lélegeztetőn haldoklók látványa fogadta.

Kérdeztem a kislánytól, aki odakísért, hogy ne vegyek fel még egy maszkot? Erre ő viccesen: nem kell, ennél covidosabb már nem lehetek. Hirtelen nagyon jól lettem. Körbenéztem, és haza akartam menni. Sokkolt a látvány, mivel a vizsgáló melletti szoba nyitott ajtóval tárta elém a levegőért kapkodókat.

- tette hozzá, aki szerint olyan volt mintha egy filmet nézett volna.

Az orvos épp kikérdezett egy beteget. 60 körüli férfi. Nem volt beoltva sem ő, sem az egész családja. Szinte kiabált vele az orvos. Ő már tudta, hogy nem sok esélye van a túlélésre. A háttérben egy nővér felkiáltott: A kib***tt oltatlanok miatt fogunk mind megdögleni!

- jegyezte meg. 

Pár perc múlva a szomszéd szobában a paravánt elvették, és tőlem karnyújtásnyira tolták ki a 60-as férfit. Fekete zsákban. Mikor az AZ-ban megjelenik a bohóc, na az nem volt ilyen sokkoló. Becsuktam a szemem, de még akkor is láttam a fekete zsákot. 

- írta bejegyzésében.

Soha többé nem akarja hallani a lélegeztetőgépek hangját! A személyzet rutinból tette a dolgát. Vérprofin. Hálás a sorsnak, hogy neki csak egy kicsi szúrás van a tüdejében. 

A hétfői posztomban azt írtam, hogy bele se merek gondolni, hogy oltatlanul, hogy érezném magam. Nem kellett belegondolni. Tegnap este láttam. Vigyázzatok magatokra"

- idézi a Life Andrea posztját.

Forrás: Life
Címlapkép: Pixabay

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
"A háttérben egy nővér felkiáltott: A kib***tt oltatlanok miatt fogunk mind megdögleni!"

Azert egy novernek illene tudnia, hogy NEM az oltatlanok miatt terjed a rajvany, es nem miattuk fogunk mind megdogleni.
Az oltottak IS terjesztik a virust, tehat maga az oltas attol nem ved hogy elkapjuk es terjesszuk a jarvanyt. Az oltas csak attol ved meg hogy sulyos kovetkezmenyei legyenek a fertozesnek (persze nem a kinai lottyel oltottak szamara, mert az oltott halottak 85%-a kinai lottyot kapott - orban hibajabol)
A novernek azt is illene tudnia, hogy a vedekezes a legfontosabb fegyver a jarvany terjedesevel szemben es NEM az oltas.
Maszk (lehetoleg FP2-es), tavolsagtartas, higienia. A legegyszerubb dolgok.

Persze nem hibaztatom a novert, mert az orban-teve es az egesz fideSS media azt sugalja hogy csak az oltas a megoldas. BAROMSÁG.
Oltas kell, en is be vagyok oltva. De a vedekezes a legfontosabb. Ezt kellene megertenie a novernek is, es ezt kellene a fideSSnek szajkozni, nem pedig ellopni a magyarok utolso fillerjet is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
demagóg cikk, megvett ,hazug ribanc...továbbra is várnám a kórház címét ,ahol az intenzív osztály...persze nyitott ajtóval ,közvetlen a sürgősségi mellett van, és az utcáról betérő torokfájósok szabadon kószálhatnak a gépre fűzött betegek mellett...ezért a cikkért simán el lehetne ítélni a szerzőjét, meg a kiadóját is, gyűlöletkeltés miatt..
"A kib@szott oltatlanok miatt fogunk mind megdögleni!" ..erre az égadta egy világon semmi tudományos bizonyíték nincs... rohadt nácik lettek a covid barbárok..!!!
kereső
@Pálinkás Pál: Kib@xottul unlak. Dugulj már el! Halgass! Itt mindenki hazudik- a szemtanú is!, csak Te vagy az egyedüli "igaz" járványügyben. Meg tudod állni, hogy befogod a lepcsest?
Pálinkás Pál
@KisTehen: várom a kórház nevét ahol a leírt paraméterek találhatók...ez tipikusan nektek írt sci-fi...,bírkáknak csámcsogni...
Pálinkás Pál
@kereső: milyen szemtanú?...csak egy kórházat mutass te ideggyenge, ahol az utcáról bemész,mert kapar a torkod, és az intenzív ,gépre tett betegek között sétálhatsz??? ekkora marhák nem lehettek... de sajnos igen...főleg te, meg pár diannás testvéred, akik itt fenntartják a rettegő hangulatot...
kereső
@Pálinkás Pál: Pali, neked inkábba "hitetlen tamás" nevet adnám. Nem mutatok Neked semmit, mert mindenáron ragaszkodsz a saját qrvára idegesitő "véleményedhez".- amit úton/útfélen közölsz. Olyan vagy már , mint a fideSS gyurcsányozása.Te még azt sem hinnéd el, amit saját magad megtapasztalnál. Ezért kértelek, hogy hallgass járványügyben.
Pálinkás Pál
@KisTehen: aha, tehát az intenzív a mentőbejáró mellett van,ahová csak úgy besétálhatsz...te tényleg nagyon hülye vagy...
Pálinkás Pál
@kereső: nincs mit megtapasztalnom...környezetemben közel-távol még nyomát sem látom a járványnak...no most vagy csupa szupermennel lakok egy környéken, vagy nem kicsit el van túlozva a vírushiszti...szerinted melyik a hihetőbb???
Málna
@Pálinkás Pál:" továbbra is várnám a kórház címét ,ahol az intenzív osztály...persze nyitott ajtóval ,közvetlen a sürgősségi mellett van, és az utcáról betérő torokfájósok szabadon kószálhatnak a gépre fűzött betegek mellett." Ezt hol olvastad. Nem írtak ilyet. Egyébként a Korányiban volt.
Pálinkás Pál
@KisTehen: az én időm nem ketyeg fióka...immunis vagyok rá...pár napja volt róla cikk...
Pálinkás Pál
@Málna: nem érdekel...mondtam már,leszarom az egészet,amíg nem piszkálnak...néha elgondolkodom,mit csinálnátok ha valóban komoly járvány lenne?..tudod, olyan amikor az utcán összeesnek az emberekj, nem pedig az aggastyán súlyos betegeket viszik a covid osztályra meghalni a statisztika kedvéért!!
Pálinkás Pál
@KisTehen: mert te tudod mi, bolond boci...én tudom hogy több mint húsz éve még hőemelkedésem sem volt...a legveszélyesebb flu járványokat pár prüszköléssel átvészeltem, gondolod ezek után mérgezem magam?
Málna
@Pálinkás Pál: Senki nem piszkál. De szinte mindig te vagy az első hozzászóló. Én mondtam már rég, hogy ebbe fogsz belehülyülni. És így is lett.
Pálinkás Pál
@Málna: csak akkor szólok hozzá ha " erőszakosan " oltáspárti a cikk...ez meg az, főleg hogy egy lefizetett ribanc böfögi...mint az oltást pénzért népszerűsítő celebek tavasszal..
Néro
Na és ? Ali babát meg a negyven Fityma rablóját ez nem érdekli. X-kő akkor megmarad a kasszakulcs más nem számít. Rohadt trógerek ezek meg azok is akik éltetik Fitymák rendxarát.
jesz
ezekszerint gődény csodaszerei sem mentenek meg a covidtól?
Nyírfa
Abban egyetértek Palival, hogy ez a beszámoló nagyon nem életszerű. Amikor tegnap olvastam, én is megrökönyödtem rajta.

@Horizont: Igen, tudnunk, látnunk kellene a kórházakban folyó munkát, de a köztévében nem bíznék. Ha beengednének ellenzéki politikusokat, hírcsatornák forgatócsoportjait vagy az RTL klubot, akkor az ő tájékoztatásaikat hitelesnek érezném.
Pálinkás Pál
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: mi a bajod kiscsíra?..
Dr. Proktor
@Pálinkás Pál: Ne bízz abban, hogy a hülyeség megvéd Covid ellen!
Nincs rá orvosilag igazolt bizonyíték...
dr. prédikátor
@Pálinkás Pál: MA MÁR NE IGYÁL TÓBBET MERT TELJESEN HÜLYE LESZEL!!!
Tunes1106
Regisztráltam mert nem tudtam meg állni hogy ne szóljak egy két emberhez. Kovidos vagyok oltatlanul enyhe láz köhögés se íz se bűz. Családom mindenki kovidos semmi bajunk! Most fojtatnám a rettegőknek kollégám 3x fujzer oxigénen van az intenzíven. Nincs alap betegsége én cukros magasvérnyomásos vagyok. De még mindíg jobban félek egy bizonytalan lötty oltástól mint a kovidtól. Nekem felelősséget kell vállalnom a munkám ért ezekért a szerekért senki nem vállal felelősséget csak a páciens aki önként dalolva alá ír mindent. Nem utolsó sorban az intenzíven lévő kollégám a 2. után egy hónapig volt beteg állományba fulladás egyéb problémák mindenki feltette a kezét. Mikor jött első nap azt mondta lehet hogy igazad volt az oltással nem olyan az immunrendszerem érzem.
Tunes1106
@Pálinkás Pál: aki így beszélne előttem egy beteggel a kórházban lehet hogy kitépném a szivét
kissé felnőttem
amilyen stilusban ezt ideirtad nem is tudlak sajnálni majd mesélj orbánnak. tán meg nem is kár értünk sem kilopva szétlopva minden aztán ide okádtók akár a bájjerék zsoltikája. MÁS nézz rá az orbán laborra 28-35 % ment max oltakozóba, Svájc, Németország 40 -50 % tól is messzi van akkor akkor mire fostok ?
slg amit olvasol azt nem kell benyelni , szelektálj !!!mert elvisz a sok félreinformáló dolog, dolgozz mozogj légy vidám néha meg egy feleset leöbliteni nek
Gazella
Ezért a mondókádért mennyit kaptál a narancséktól kisanyám???!!! Tévedsz te abban, h csak oltatlanok vannak a lélegeztetőgépen...van aki a 3-dik oltásával kerúlt a gépre... ugy h fogd be a retkes szádat.
Hogy
Gazella
Van egy bökkenő is... van más megoldás mint a lélrgeztetőgép ezt nagyon jól tudják a pulmonológusok...csak meg van kötve a kezük a katona államban... ha dolgozni akarnak akkor kokler utasitást kell csinálniuk.
Gazella
Javaslom mindenkinek olvasson utána hogy mit is jelent az Mrns és mit csinál a génekkel.
division
@Gazella: Veled a saját génjeid cseszhettek ki, de nagyon Pali barátom. Meguntad már hogy szembe ment veled mindenki, és ilyenkor nevet váltasz?
Bözsi
Előszöris, ennyi mindent nem láthattál ott! Másodszor,ha be voltál oltva, jobban vigyázhattál volna magadra, hisz tudod, az oltás nem véd meg mindentől! Ne okoljuk egymást, vigyázzunk magunkra, ha tudunk!
Nessy
@Bözsi: Voltál intenzíven csak két napig a mai helyzetben? Még különbeket is! Az oltás attól véd, hogy túléld, elkerült a súlyos állapotot, vagy a halált! Tudod, ma a piacon a maszkban úgy megnéztek, mint egy marslakót! Sokan elhiszik a chippet, a gén módosítást, és az egyéb idióta ötleteket. Inkább bíznak a jószerencsében. Főleg idősek.
division
@KisTehen: @Málna: @dr. prédikátor: @Dr. Proktor: @kereső: @Horizont: Sosem tudjuk szó nélkül hagyni az ilyen Pali féléket, nem igaz? Ők a potyautasok a rendszerben, akik tőlünk, oltottaktól várják a megoldást, miközben bőszen szidnak minket.
Peller Anikó
@Nessy: Na jó de az oltásba csipseket raknak bele és ez az oltá sután kikel, kibimbózik és elszaporodik az oltott testében. Amint 13 nm -re nő elkezd csipogni mit egy veréb és ugyanúgy ugrál mintha pálinkás lenne. Meg ráadásul csipked is.

@Pál: Tepál neked tényleg az agyadra ment a kovid, aggasztó az állapotod, nem vagy te állapotos? Vigyázz nehogy butaütést kapj.
division
@csak úgy...: Te sem érted a lényeget? Az oltás ellenére elkaphatod, de mint itt is látható, nincsenek tünetei a sportolónak, és ez a lényeg. Az influenzát is elkaphatod évente, de ha oltva vagy, pár nap orrfolyással átvészelheted. Amennyiben zárt térben a maszkot is felteszi az oltott, fertőzni sem fog szinte, főleg ha másokon is ott a maszk (azt már meg sem említem, milyen jó lenne, ha be is lennének mellette oltva).
division
@Peller Anikó: Azt írod, az oltásba "csipseket" raknak, ami szaporodik. Na ennek a gyerekeim nagyon örülnének, szeretik nem kicsit "csipset":-)))))))))
csak úgy....
@division: én értem a lényeget ,viszont abban nem vagyok biztos,hogy ezek az oltakozotta megérik e a 60.szülinapjukat! ne legyen igazam...,engem egyszer majdnem elvitt egy sima influenza elleni védöoltás.., ami még érdekes,hogy azóta egy csomó dologra allergiás lettem! szerinted ez véletlen?
Gauntlet
Üvöltözött nővér?
Vajh miért nem mondták el az embereknek hogy 4-6 havonta ismételni kell az oltást, életük végéig?
Neves virologus ismerte el hogy ami 6 hónapja volt, olyan mintha meg se történt volna.
Tudja e a nővér, hogy nem minden öntudatlan embernél van ott az oltási kártya!
division
@csak úgy...: Sokan szeretik a kettőt összekapcsolni. Bemegy az illető a rendelő várótermébe, mindenki ott prüszköl, megkapod az oltást, és mivel elkaptad az ott prüszkölőktől magát az influenzát is, a szervezet már nem tudja magát felkészíteni a védelemre, mert nem telt el a két hét, és beléd került a kórokozó. Ezt szokták tévesen ráfogni az oltásra.
csak úgy....
@division: csak nyugodtan nyugtatgasd magad..., én egyszer már voltam pár percig halott,azóta nem félek töle..
division
@csak úgy...: Sajnos létezik allergiás, anaflaxiás reakció extreme ritka esetekben, ami az oltás után általában 15 perc múlva jelentkezik. Erre fel vannak ott készülve ahol oltatsz. Ez egyébként gyógyszer mellett is jelentkezhet.
Istenakinincsen
Basszátok meg.Lehet hogy igaza van a pálinkásnak!
...persze nektek is:)
Istenakinincsen
Ide is iderakom.Izzadjatok.
Nem leszek túl népszerű,de leírom.(a gondolat szabadsága még nincs cenzúrázva).
A negyedik hullám elején,amikor már az ötödik hullámot lebegtetik a fejünk felett,variánsok mutánsok,ez már nekem sokk.
Mindenkinek igaza van!A Tehénnek,pálinkának,divisionnak,és a többieknek.
A víruskutató szagértőknek is igazuk van...csak van itt egy kis bibi.
Senki sem tud semmit erről még,mindenki csak találgat,elhisz valamit és terjeszti.
Vak vezet világtalant.
Nézzük a tényeket:Az első hullámtól a mai napig.Első hullámnál nem volt még oltás,jól működtek volna a korlátozások ha globálisan alkalmazzuk.Iskolakezdéskor 50 fertőzött volt azután elszabadult a pokol.Ez most is így volt csak már van oltás és sokan felvették,ennek ellenére sokkal több a fertőzött és a fertőző,akiről már nem is tudjuk hogy fertőz.
Azt illene tudni hogy a koronavírus és az oltás mindenkire másképp hat.Nem vagyunk egyformák ezért úgy gondolom,hogy emberek millióit beoltani valamivel ami kb jó mindenkinek az egy emberkísérlet.Persze megértem hogy személyre szabott oltás kifejlesztésére nincs idő.
Futószalagon csinálták edig is a "gyógyítást"...akkor is amikor lett volna rá idő.
Fényévekkel le van maradva az a "vírológus"aki a szennyvízmintából mutatja ki a vírus terjedését.A levegőböl nyáron amikor a klímák mennek egy plázában és a kondenzvízből azonnal ki lehetne mutatni?(és már akkor is késő)
A vírusnak nincs agya,csak szaporodni akar.Mi oka lenne mutálódni egy olyan közegben ahol meg tudja ezt tenni?Szerintem semmi.Fertőz és szaporodik,a gyengék elpusztulnak.
Az embernek van agya,csak nem arra használja amire való.
Az összekapkodott oltás a vírusnak egy kis lépcső,az oltottakban mutálódik mert gyorsabban tud alkalmazkodni mint ahogy kifejlesztenék számára a következő lépcsőfokot.
Olyan ez mint a bűnözők és a rendőrők harca...egy lépéssel mindig le vannak maradva.
Tanulságos lett volna figyelni az antibiotikumok hibás alkalmazása és a baktériumok szuperbaktériumokká képzése...
Istenakinincsen
A beoltottak termelik a mutánsokat...
Sebaj készül az új oltás,meg a gyógybogyó,száj és orrspray.
Yoda69
"A háttérben egy nővér felkiáltott: A kib***tt oltatlanok miatt fogunk mind megdögleni!"

Azert egy novernek illene tudnia, hogy NEM az oltatlanok miatt terjed a rajvany, es nem miattuk fogunk mind megdogleni.
Az oltottak IS terjesztik a virust, tehat maga az oltas attol nem ved hogy elkapjuk es terjesszuk a jarvanyt. Az oltas csak attol ved meg hogy sulyos kovetkezmenyei legyenek a fertozesnek (persze nem a kinai lottyel oltottak szamara, mert az oltott halottak 85%-a kinai lottyot kapott - orban hibajabol)
A novernek azt is illene tudnia, hogy a vedekezes a legfontosabb fegyver a jarvany terjedesevel szemben es NEM az oltas.
Maszk (lehetoleg FP2-es), tavolsagtartas, higienia. A legegyszerubb dolgok.

Persze nem hibaztatom a novert, mert az orban-teve es az egesz fideSS media azt sugalja hogy csak az oltas a megoldas. BAROMSÁG.
Oltas kell, en is be vagyok oltva. De a vedekezes a legfontosabb. Ezt kellene megertenie a novernek is, es ezt kellene a fideSSnek szajkozni, nem pedig ellopni a magyarok utolso fillerjet is.
percsi
@Pálinkás Pál: "milyen szemtanú?...csak egy kórházat mutass te ideggyenge, ahol az utcáról bemész,mert kapar a torkod, és az intenzív ,gépre tett betegek között sétálhatsz??? ekkora marhák nem lehettek... de sajnos igen...főleg te, meg pár diannás testvéred, akik itt fenntartják a rettegő hangulatot..."

A közvetlen hozzátartozó sem mehet a covidos osztály-részleg közelébe. A párom nővére egy hónapot volt a gépen, az utolsó napon mehetett megnézni, beöltözve, és csak az ajtóból nézhette 5 percig.
A mesemondó szerint:
"Az orvos épp kikérdezett egy beteget. 60 körüli férfi...
Pár perc múlva a szomszéd szobában a paravánt elvették, és tőlem karnyújtásnyira tolták ki a 60-as férfit. Fekete zsákban."

A 60 éves férfit az orvos kikérdezi, leszidja, majd pár perccel később fekete zsákban tolják is ki. Ez sem így történik, az elhunyt ember pár órát ott marad.
Ez egy gyorsan gyilkoló variáns volt!
Pálinkás Pál
@percsi: ezért mondtam..sci-fit írt a ringyaja
telegdilaci
@Horizont: Minden normális Országban forgathattak,Magyar forgatócsoportok,Covid osztályon,Románia,Szlovákia,ott nem titkolóztak,csak Magyarországon nem akarják hogy a Lakosság meglássa az igazságot,itt miért kell titkolózni,hazudozni?
inhuman
Ez ebben a formában nem igaz.

Egy. Tágabb értelemben a kínaiak miatt, szűkebben, Orbán miatt.
Nem?
De.
A kínaiak szabadították rá a világra, Orbán eddig mind a négy hullámot elcseszte (az elsőt is, csak ott mg szerencséje volt). Sajnos tavasszal jöhet az 5. hullám (Az 5. hullám, nem rossz film, akár kétszer is meg lehet nézni) még Orbánék regnálása alatt, szóval az ötödiket is jól el fogja cseszni.

Kettő. Az oltottak is fertőznek és fertőződnek. Azért, mert nem lesznek súlyos tünetei és nem hal meg egy oltott (de erre sincs garancia), a vírus ott dolgozik a szervezetében és amit le tud rombolni, azt le is rombolja. a szövődmények miatti egészségkárosodás majd csak évek múlva "veszi" elő az embert.

Három. Azért nem lehet összehasonítani ezeket a vakcinákat a kötelező védőoltásokkal, mert azok valóban és teljes mértékben és egy egész életre védelmet biztosítanak, míg ezek a vakcinák nem! Ezért is aggályos a kötelezővé tétele.

Négy. Tainted Love

www.youtube.com/watch?v=XZVpR3Pk-r8

"Don't touch me please"

www.youtube.com/watch?v=qyUnSuYYs18
Peller Anikó
@Yoda69: "Az oltottak IS terjesztik a virust"

Ez így nagyon durva csúsztatás, mert a vírus terjesztése, szétprüszkölése attól (is) függ mennyi vírust termelt össze a beteg. Ha az oltott kevésbé betegszik le az azt jelenti, hogy kevesebb vírust termel, az oltás nem engedi végzetesen elszaporodni a vírust. Fertőzhet, de semmiképpen nem úgy ahogy egy oltatlan, lebetegedett beteg aki nagymennyiségű vírust köhög szét. És az oltott rövidebb idő alatt legyűri a vírust. Ezért kell távolságtartás, maszkviselés MINDENKINEK (elsősorban aki beteg, de nem tudni ki a látens beteg), tömegek kerülése.
Yoda69
@Peller Anikó: Ez igaz, viszont amig egy oltatlant legyur a virus nehany nap alatt es agynak, esetleg lelegeztogepnek esik, addig az oltott heteken at jar kel a varosban anelkul hogy tudna benne van a virnyak. Ergo latens modon az oltott lehet megis csak tobb embert fertozhet meg adott esetben, mig az oltatlan, akiben valoban tobb a virnyak hemzseg, nem, mert kidol a sorbol, es a korhazban mar "velhetoleg" nem adja at mert izolalva van.
ómió
Pedig az a pármillió oltatlan efftársilag nyilván "nincs is"!
telegdilaci
@inhuman: Nem azzal mossák az agyunkat,már akiét lehet hogy milyen sikeresen leküzdöttük a járvány veszélyt,annyira jól megoldottuk! csak gondolom ez a fránya vírus megleste mikor nem figyelnek,a vezetőink,és visszalopakodott,kezdhetjük elölről a harcot,ellene,(vagy NEM kellett volna közel 4-tömegrendezvényt,szervezni,és nem lenne annyi fertőzött sem)
Emmersson71
@Yoda69: "...amig egy oltatlant legyur a virus nehany nap alatt es agynak, esetleg lelegeztogepnek esik, addig az oltott heteken at jar kel a varosban anelkul hogy tudna benne van a virnyak."

Ezt milyen tudományos vizsgálatra alapozod?!
Ludas Matyi
Erdekes Londonban akik a korhazban fekszenek a 80 %-a oltott. Ott meg azt orditjak az apolok, hogy mi a faznak volt jo az oltas, ha semmi eredmenyt nem ertek el vele az emberek. Akkor most hol is vagyunk?
kereső
@Yoda69: 09:38 Talán ezért kellene jobban propagálni az egyéni védekezés- maszk, távolságtartás,higiénia- betartását. Nálunk a maszk- az "arckapca", mig Japánban influenza járványtól függetlenül a téli hónapokban általánosan elfogadott viselet. Jönnek az "agyasok"- a maszk viselés ellen is különféle jó tanácsokkal. Pedig a legfontosabb funkcióját- a cseppfertőzés kockázatát mérsékli . Persze ehhez az is kellene, hogy az emberek saját jól felfogott érdekükben belássák ezt, és azt is, hogy nem csak "parancsra" kellene felvenni főleg zárt térben, még akkor is , ha az agyament kormányunk és "járványfelelősünk", még tömeg rendezvény esetén sem rendeli el Ez viszont már szerintem bünttetőügyi kategória, szándékos veszélyeztetés pandémia idején. Szóval elő a maszkokkal, és amikor hazaérsz- akkor szappanos kézmosás, mielőtt bármihez is hozzáérsz. Érdekes, hogy tavaly télen, amikor "kötelező" volt a viselése, gyakorlatilag eltűnt a sima influenza fertőzés . Na ezt kellene propagálni óriásplakátokon, nem a hülye propagandát.
kereső
Egyébként meg ki a lófüttyöt érdekel,(ENGEM NEM) hogy Merkely mivel oltatta magát, vagy Rusvai a mai napon éppen miről pöntyög, ha nem a lényegi dolgokról beszélnek- arról, hogy milyen fontos az egyéni-és a kozösségi!!! felelősség , hogy aki fertőzött az maradjon a kis fenekén otthon-és ne flangáljon(hiszen táppénzen van), mert ma már ezt sem ellenőrzi senki. Senki nem ellenőrzi a közösségi közlekedésben sem a maszkhasználatot- a pályaudvarokon egyáltalán nem.
Yoda69
@kereső: Abszolut egyetértek, a maszk nemcsak flu ellen ved, de meg a szmogot is megszuri, ami Budapesten nem egy hatrany.
inhuman
@Horizont: tegnap, 11:27

Ezt nagyon elkxrták és elkxrják és el fogják kxrni - csak a hülye nem tanul a hibáiból.
Ez a bizonyíték, hogy Orbán Viktor, hülye - nem kicsit, nagyon:

„Az okos ember más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye pedig semmiből sem”
Emmersson71
@Yoda69: Jaa..akkor meghajlok érveid előtt!
Peller Anikó
@Yoda69: 6:38, "az oltott heteken at jar kel a varosban anelkul hogy tudna benne van a virnyak."

Sőt akár hónapokon vagy éveken keresztül is jár a városban és nem tudja mennyi ideig volt benne a vírus nyoma.

De az oltott hamar elnyomja a vírust. Vannak oltatlanok is akik gyorsan megbirkóznak a vírussal, ezek nem betegszenek meg vagy csak felületes jeleket mutatnak. Ezek esetleg régebben találkoztak már koronavírussal (nem koviddal hanem más fajta koronavírussal, mert van többféle, kevéssé ártalmas) és erre emlékszik a védekező rendszer, a T sejtek.

De az oltatlan amelyik megbetegszik nem bír a virussal, a vírus elszabadul benne, kitör a kontrol alól és hatalmas mennyiségű vírust termel amit szétprüszköl.
Lepényleső
@Horizont: ...na és ha gondol,s céljainak épp ez felel meg,- hogy ennek okán övé maradjon a korlátlan hatalom?
Istenakinincsen
@sgl: Mesélj hol és hogyan és mennyi mutáns alakult ki akkor amikor még nem volt vakcina?Egyébként elképzelhető,hogy azok akik enyhe tünetekkel,vagy tünetek nélkül átvészelték és "legyőzték"a vírust,bennük is mutálódhatott...mire elkészült a vakcina:))
Elhanyagolható tényező az hogy akkor még senki sem figyelte a mutációt,mivel el voltak foglalva a gyors,hatékony vakcina létrehozásával...ami épp a vírust segíti mutálódni.Mentségükre legyen mondva,hogy erről nem tudhattak.Honnan is tudhatnák a szagemberek?Erről még nincsen többkötetes "orvosi"segítőszótár.
Te nyilván nem látod az analógiát a baktériumok sikertelen kezelése és a vírusokkal szembeni ugyanilyen módon való átgondolatlan elkapkodott "védekezés"kudarcát.
Félremagyarázod vagy csak szándékosan félreértettél? A kavics a baktérium,a béka a vírus...nem sok közük van egymáshoz,bár mivel minden mindennel összefügg ezért lehetne tovább ragozni.
Akarod?...Van az úgy hogy a vírus megfertőz és már majdnem legyőzted amikor lesben áll és megtámad a baktérium.
karma1
@telegdilaci: Addig nem is fognak tudni senkit sem rabeszelni az oltasra, amig egy VALODI dokumentumfilmet nem csinalnak valamelyik korhazban! Az emberek el sem tudjak kepzelni, mi van egy MAGYAR korhazban.
Nana, hogy a retkeskormu nem enged be forgatocsoportokat - azok fotozna'k kb. 5 percig a lelegeztetos betegeket, aztan elkezdenenek kolbaszolni a lepukkadt epuletben, es fotoznak a ma'llo' falakat, patkanyt a mutoben, meg hasonlo nyalanksagokat! Akkor meg az a maradek bizalom is elmenne az embereknek, ami addig volt
Yoda69
@Emmersson71: Azt mégse akartam mondani, hogy: "csak"
kissé felnőttem
a szövegedet majd a focipályára járokkal is közöld!!!
nekik trágárkodj meg a miniszterelnöködnek
aztán majd tán ???... nem fog választ sem adni.
Istenakinincsen
@durbincs: Az ellenségeidet már ügyesen összeírtad.Legyél oly szorgalmas és írd össze a "barátaidat"is...Nem lesz nagy feladat mert nincsenek sokan:)
Istenakinincsen
@durbincs: Nem ez volt a házi feladat IQ bajnok.
.Legyél oly szorgalmas és írd össze a "barátaidat"is...Nem lesz nagy feladat mert nincsenek sokan:)...Tudod,a kondatagokat:))))
Istenakinincsen
@durbincs: ma, 11:09
Nehéz a felfogásod?.Legyél oly szorgalmas és írd össze a "barátaidat"is...Nem lesz nagy feladat mert nincsenek sokan:)...Tudod,a kondatagokat:))))
Istenakinincsen
@durbincs: ma, 18:15
Felhívom a durbincs által összeírt barátaim figyelmét arra,hogy a @durbincs által beküldött cikkekre ne válaszoljatok.Ez az IQ bajnok pénzt kap a fideSStől minden válaszért.
Nem olyan hölye ez mint ahogy látszik.Azért hergel hogy válaszolj!
Fizetett troll.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.