Magyarország európai összevetésben is az egyik legsikeresebb választ adta a koronavírus-járványra, mind egészségügyi, mind gazdasági szempontból – jelentette ki kedden Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter: Magyarország az egyik legsikeresebb választ adta a járványra Európában

Fotó: Attila KISBENEDEK / AFP

A tárcavezető a V-Casting Öntödei Termelő és Szolgáltató Kft. ecseri beruházásának átadásán vett részt, ahol hangsúlyozta, hogy a pandémia során egyszerre kellett életeket és munkahelyeket menteni, amelynek módjáról komoly viták voltak, de mára bebizonyosodott, hogy "emberéleteket oltással, munkahelyeket pedig beruházással lehet megmenteni".

"Minél többen oltakoznak, annál nagyobb biztonságban van Magyarország, annál kisebb lesz a kockázata annak, hogy a szomszédos államokhoz hasonlóankorlátozásokat kelljen elrendelni, s hazánk annál nagyobb előnyre tehet szert a lezárásokra kényszerülőkkel szemben"

- mondta a miniszter. 

Kiemelte, hogy a magyar válságkezelés európai összevetésben is rendkívül sikeres volt, ugyanis a gyors oltási kampány nyomán két hónappal a többi ország előtt sikerült újranyitni a gazdaságot, amelynek teljesítménye már idén nyárra elérte a járvány előtti szintet. Miközben szerinte ez a világgazdaság vonatkozásában csak a jövő év végén fog bekövetkezni.

Szijjártó Péter közölte, sokan azt próbálták elhitetni, hogy úgyis tömeges munkanélküliség fog kialakulni, ezért szociális alapon minél több pénzt kell szétosztani hitelből. A kormány azonban ehelyett kitartott azon politikája mellett, miszerint segély helyett munkát kell adni az embereknek, és meghirdette "minden idők legsikeresebb beruházásösztönzési programját". Ennek nyomán pedig beruházási és foglalkoztatási rekord is született, miután 1700 milliárd forintnyi fejlesztéssel 270 ezer munkahelyet őriztek meg.

Forrás: MTI

Címlapkép: Attila KISBENEDEK / AFP

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"a magyar válságkezelés európai összevetésben is rendkívül sikeres"

Soha nem látott csúcson a temetkezési ipar!!!...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
"a magyar válságkezelés európai összevetésben is rendkívül sikeres"

Soha nem látott csúcson a temetkezési ipar!!!...
Eladott Ország
Cseppet dilis ez a Szíjjártó, amikor ilyeneket mond. Sehol máshol a világon nem haltak meg ennyien lakosságarányosan, mint Magyarországon. Még a gazdaságilag, egészségügyileg fejletlen 3. világ országaiban sem. Ez lenne a sikeres válasz a járványra?! Az áldozatok ilyen magas száma, a dobogós hely a világ több mint 200 országa közt?!
Észnél van ez, vagy Kokós Tominál uzsonnázott ki tudja milyen füveket?! Vagy tudatosan és szemérmetlenül hazudik?!
Mindenesetre ijesztő, hogy a kormány egyik fontos posztját tölti be ez a Túrórudi színvonalú alak. Persze persze, a fityeszeseknek bármit mesélhet, azok úgy is automatikus tapsolásra vannak programozva, de a többiek?! A többség?! Azok szánakozva nézik a ficsúr valósághajlító törekvéseit és legfeljebb szánalmat éreznek a talpnyaló megnyilvánulásaikor. Tényleg azt hiszi ez a turulpiskóta, hogy előbb utóbb nem fognak eljutni az emberekhez a reális adatok?! A járvány tragikus következményeiről szóló számok?!
scontent-dus1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/181936548_505953297436062_4885507609324193625_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-5&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=ZdUbQdw_stwAX-ypSX-&_nc_ht=scontent-dus1-1.xx&oh=c5805d3d01224f3b7d9998e6ad661c82&oe=61C078C7
kereső
Hazudik a kormány, és hazudik a külügyminiszter. Ennyi(ke).
Eladott Ország
Mi lenne , ha szerintük, nem mi lettünk volna a legjobbak? Bele se merek gondolni. De miket beszélek , az itt elő sem fordulhat, a lényeg a tálalás mindenek felett, naponta többször elmondva, vannak akik el hiszik. És a hullámvasúton felfelé sikítanak! Esküszöm ezek a fideszesek 11 éve háttal ülnek a moziban, nem csak a moziban, hanem a lovon is.
scontent-dus1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/182699214_1103575673455672_684213771105844371_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=Kv7-jzZT72YAX9AYiMi&_nc_ht=scontent-dus1-1.xx&oh=b121f88d82f071df96d54d27ca2681eb&oe=61C2B48B
Ha a hülyeséged áramot termelne lebontanák Paksot!
scontent-dus1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/184261774_4700394573356172_4500638673604607650_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-5&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=mhr-CJWWgrgAX-Ck49S&_nc_ht=scontent-dus1-1.xx&oh=e8a3fd2269b7889d51f4843de8d31dad&oe=61C23BDF
134.bátor
Azèrt ez már undorîtó,hogy így fènyezik magukat a 33000 halott,az egekbe szökő infláció,ès államadósság ellenère. Èletfogytiglan is kevès volna nekik
Yoda69
"Szijjártó Péter: Magyarország az egyik legsikeresebb választ adta a járványra Európában"

Ezt kinek mondod, te faszfej? Hagyjatok abba a hazudozast!
Magyarorszagon haltak es halnak meg a legtobben a vilagon lakosság aranyosan. Ez neked sikeres valsagkezeles?
Hulye balfaszok vagytok, dilettans hazaarulok. Minden osszeroskad amihez nyultok. Egyhez ertetek: ellopni a magyar emberek es az Unio penzet.
Nezzel mar ra hányan haltak ma meg: kozel 200-an
Nezd meg a forint arfolyamat: 372
Nezd meg a benzint: 480, de ugy hogy ha nem fagyasszatok be most mar 550 lenne.
Nezd meg az inflaciot: 20%
Ezekre vagy buszke, te mocsadek?
Ennyire egy kormany se tette meg tonkre a hazat, es a magyar népet, mint ti geci hazaarulok!
simmering73
Tényleg sikeres járványkezelés és sikeres gazdaság a miénk.
Európában a 4., a világban a 6. helyen állunk az 1 millió lakosra jutó halottak számában.
Az euró 370 ft.
Hogy sülne le a képedről a bőr, mikor ilyen szemérmetlenül hazudsz.
tudode
Rossz a ragozás akkor is, ha "csak" a "siker" szinonimáit tekinti bárki át
.
"siker" szinonimái:
elsőség, diadal, győzelem+ !
hírnév, dicsőség, elismerés, renomé, nimbusz
--------------------------
.
Hírnév az van kötésig
.
---- "Hallo, Diktator" - Orbán, az EU és a jogállamiság
www.youtube.com/watch?v=0qmdfkGM88U&t=183s
.
Ez egy harc a hatalomról és a milliárdokról. 2020 nyara óta az uniós tagállamok többsége azért küzd, hogy az uniós források odaítélését feltételessé tegye. A jövőben csak azok kaphatnak támogatást, akik betartják a jogállamiságot. Orbán Viktor magyar miniszterelnök hevesen ellenzi. Jó okkal? Az európai értékközösség küzd a pozíciója miatt. Hónapokig. Orbán zsaroló vétójával mély válságba taszítja az EU-t, amelyben Merkel kancellár végre közvetít. Ez megbékítés az autokratával? Nyomok keresése Európa-szerte.
------------------
.
Arról nem is szólva milyen gyenge eresztés a pasi!
Emmersson71
Tééényleg, olyan választ adtatok, a fal adta a másikat!

Összes elhalálozás: 33,343
Mai elhalálozás: 171
Mai új fertőzöttek: 6,518
Nessy
Ez a jótét lélek hiszi is, amit mond? Mert ha igen, akkor nagyon komoly elmezavara van! Vagy csak van az a pénz és státusz, amiért ennyire debilnek tetteti magát!
kereső
Bizonyára a világbajnok sikeres járványkezelésnek köszönhető az is, hogy nem haladnak a helyreállitási alap pénzeiről folyó tárgylások az Eu-val. Mert nem arra költöttétek a "gazdaságvédelmi alap,járványvédelmi alap" pénzeit, amit az EB most úgy itélne meg, hogy a járvány elleni védekezésre, az emberek jövedelmének pótlására forditottátok- mert a helyreállitási alap erről szól.Azok az országok, amely igy cselekedtek , már régen visszakapták a megelőlegezett kiadásaikat.
ómió
Még az "efftársi oltáspártiság" ellenére is?
Béla333
Jól összelopkodtatok mindent, mi?
Lélegeztető (alvásjavító) készülékek, maszkok, oltóanyagok, stb, stb.
Mindenen annyit loptatok, hogy majd belerokkantunk...
Mocskos maffiózók!
namihami
A lakosság arányához viszonyított legtöbb elhalálozott.
Ez tényleg (!!) a legsikeresebb válasz.
Tényleg a legsikeresebb?? Milyen a legkevésbé sikeres? Egy kihalt ország?
human
- Hogy sikerült a vizsgád, kisfiam?
- Hát, ha nem nézzük az osztályzatot akkor jól.
sokanvagyunk
@kereső: Mert az Orbán-Matolcsy-Varga trió majd' 372-vel előz a kanyarban...
Emmersson71
@ómió: Pont az a baj, hogy nincsen efftársi oltáspártiság! Az efftársaid 60 éven felülieknek adtak lóhúgyot Sinopharm néven!
ómió
@Emmersson71: Már te is odáig jutottál - számos efftársaddal egyetemben - hogy a saját efftársaidat se ismered fel? Inkább másra hazudnád őket? Pedig ők azok, tudod, akik "jeles alkalmaitokkal" - nyilván veled együtt - az Internacionálétokat szokták énekelgetni! Márpedig ők voltak azok is, akik a Sinopharm meg a Szputnyik ellen minden követ, szankciót megmozgattak - még a parlamentben is - nyilván, csak kifejezett "oltáspártiságból", csak, hogy be ne oltsanak, meg ne mentsenek velük bárkit is! És értem én a frusztrációdat, hogy az így efftársilag betervezett 62000 halottból "csak" 31000 lett, de fel a fejjel! A magyar majd egy szuicid pillanatában - reméljük, sohanapján - ismét benneteket fog megválasztani, hogy "kiélhessétek" magatokat!
Emmersson71
@ómió: Attól, hogy most álszent módon Székely himnuszt danoltok, még efftársilag komenyisták vagytok :)
libellle
Valoban!!! 33.000 halottal lehet annak az országnak büszkélkedni. Senzationell!!!
Lepényleső
Valóban,aki csak akart önállóan meghalhatott minden segítséget nélkülözve?
A siker kifejezést használni erre,vélhetően egy hóhér hitvallása is lehetne?
Clavigo
@ómió: Gondolom,,te is feleségül mennél Lölőhöz... ( az eszed után megitélve ). Te azért ,,,horpadtra tudnád szopni ,,azt a gázbúvárt..( nemzethyleg )
Cucika
Valóban nagyon sikeresek voltunk hitel felvétellel, halálozási aránnyal, nem ingyenes teszteléssel, ebben vertük Európát. Mészáros és a haverok támogatásában is és az önkormányzatok pénzének elvonásában is elöljártunk. Valóban beruháztunk az állami vagyont áttettük a fideszes alapítványokba. Emellett mindent bebetonoztatok sok évre, nehogy a következő kormány másképp döntsön.
kereső
A koronavírus-tesztek nem ingyenesek az államnak, ezért érdemes az egészségügyi protokollok szerint tesztelni, ahelyett, hogy mindenkit szúrópróbaszerűen tesztelünk - mondta el Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az ATV Egyenes beszéd című műsorában. 2020 szeptember.

Tegnapi hir, kommentár nélkül: 5 milliárd Ft értékű PCR tesztet semmisitenek meg, mert lejárt a szavatosságuk. A megsemmisités 206 millióba kerül.
Yoda69
@kereső: Es meg hozza tartozik, hogy ezeket a teszteket 5x-osen tularazva vettek orbanek, es 1 even at havi 300 millioert tartoltak orban egyik lovagjanak a raktaraban. Termeszetesen a megsemmisitest is orban egy masik lovagja vegezte, persze tularazottan.
ómió
@Clavigo: Te talán efftársilag már Bige efftársad felesége vagy, hogy miután horpadtra szoptad, mással nekem is ezt ajánlod? Tartsd meg az aberrált bolsi formádat!
ómió
@Emmersson71: A "komenyista" léteteket ne másra hazudd, hanem az Internacionálétok harsogása közben gyönyörködj az efftársaidban! Ők azok! Mind egy szálig! Veled együtt!
Aki Én
@ómió: Nem valamilyen kezelésen kéne lenned, te elmebeteg bolsi csicska?
Te vagy a bizonyíték, hogy a magyar eü romokban.
Dr. Proktor
Hát... ha harmincvalahányezer halott siker...
Legfeljebb kurmányunknak, mert úri kegyként odaadhatja az ezzel megspórolt nyugdíjakat az élő nyugdíjasoknak, akik ezért roppant hálásak, de csak addig, míg nem ők kerülnek sorra!
evacica
@kereső: Szemét tolvaj kormány! Ennek a pénznek bőven lett volna helye sokkal jobb helyen! A Lánchídra még mindig nem utalták a 6 milliárdot!
ómió
@Aki Én: Csak nem fúziót kapsz ott a "romokban lévő eü." illetékes elmeosztályán, bolsiék fajkreténje, hogy nekem is kezelést ajánlasz!? Vagy ez csak a tetves elmebeteg bolsiságod másrahazudási szindrómájának egyik újabb rohama rajtad?
Aki Én
@ómió: Te vagy a bizonyíték, hogy a magyar eü romokban.
Macskaszem
Hazug geczi!!! A világ élvonalában a halálozás, és éppen meg akarnak semmisíteni 6 milliárd Ftértékű tesztet 200 millióért, mert lejárt a szavatossága. Az embernek eldurran az agya. Mért nem lehetett elhsználni? Mert csak számla van róla, teszt meg nuku? Vagy ennyire le vagyunk sz@rva?
Havanagi
Aki ezt a járványkezelést sikerként propagálja,az velejéig GÁTLÁSTALAN.
kissé felnőttem
valamiről lemaradhattál ? petike és a halottak száma az nálad siker ?
ómió
@Aki Én: Mi van, bolsiék elmebetege!? Rosszul viseled a lekötözöttségedet ott az elmeosztályon?
nyuggerpasi
És ilyen őrült gazemberek vezethetik az országot! De erről pedig az akciómentes "töketlen" ellenzéki politikusok tehetnek.Nincs hívó szó,nem mozgolódnak az emberek.
Aki Én
@ómió: Mondom, te vagy a bizonyíték, hogy a magyar eü romokban.
ómió
@Aki Én: Még mindig nem oldották fel a leszíjazottságodat? Megértem őket!
xenomorph
@134.bátor: november 23., 11:16

Szerintem is. Minimum háromszoros tényleges életfogytiglan.
division
@xenomorph: Ebben igazad van Pali, nem jól kezelte a kormány sajnos a járványt.
Emmersson71
Összes elhalálozás: 33,704
Mai elhalálozás: 185
Mai új fertőzöttek: 12,165

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.